Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.



Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.



Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)



Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:



soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.



Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HerrLudwig 2020. 12. 19. 20:37
Előzmény: #102119  Törölt felhasználó
#102120
Ki mondta, hogy legyen? Hol írtam ilyet?
Törölt felhasználó 2020. 12. 19. 20:34
Előzmény: #102117  HerrLudwig
#102119
Akkor lesz nálunk tömeges migráns betelepedés, mikor Sorost díszdoktorrá avatja a közszolgálati egyetem.
Hathor
Hathor 2020. 12. 19. 20:33
#102118
HerrLudwig 2020. 12. 19. 20:23
Előzmény: #102115  Törölt felhasználó
#102117
Hagyd rá, ezt a primitív propagandát már többször előadta itt ncseed. Saját bevallása szerint felsővezető a csávó, de ennyi ésszel ez maximum egy nyergesvontatót jelent.
Én, vele ellentétben, nem csak a magyar1 propagandahíradóban láttam "migránst", hanem ismerek elég sokat személyesen is. Ez a "állam odaadja a németek lakásait a migránsoknak" a valóságban úgy néz ki, hogy felhúznak a város szélén pár konténert (igen, olyat, mint az építkezéseken) és abban lakhatnak sokadmagukkal. Na, el is húznak onnan rendes bérlakásba, amint szereznek valami melót. Akiket én ismerek, mind dolgoznak és piaci alapon bérelnek.
Persze aki nem beszél nyelveket és eddig csak a rádióban látott négert, az elhiszi ezeket a butaságokat, amiket Orbánék terjesztenek - lásd panelkirály barátunkat.
Törölt felhasználó 2020. 12. 19. 19:55
Előzmény: #102111  ncseed!
#102116

Én nem várom a migránsokat, mert tudom, hogy ebbe az országba soha nem engedi a nép beintegrálódni őket, így soha nem is lenne ez otthon számukra.
Egy iraki mérnökkel dolgoztam együtt néhány évig, ő több mit 20 éve élt Ausztriában, mindig azt mondta, hogy neki ez az ország mindent adott, családot, életet, hazát amit a saját földjén soha nem kapott volna meg.
A világ népessége növekedik, ezzel együtt a bűnözés, terrorizmus is ijesztő méreteket ölt, főleg úgy, hogy a politikusoknak köszönhetően egyre mélyebb a szegénység és nyomor rengeteg kizsákmányolt, tönkretett országban.
Szerintem a terrorizmos és a bűnözés ellen kell fellépni és harcolni ehhez nincs közük a migránsoknak.
(A szír fővárosban (Damaszkusz) is több 10-ezer keresztény él.. akik a muszlimokkal vállvetve, együtt harcolnak nap mint nap a terroristák és bűnözők ellen.... igaz ezt az origoban, királymédiában soha nem fogod hallani...)
Törölt felhasználó 2020. 12. 19. 19:41
Előzmény: #102111  ncseed!
#102115

Felejtsd el, hogy ingyen kapnak lakást, lakhatóságot kapnak és nem lakást.
A migránsokkal együtt egy hatalmas szellemi tőke is áramlik a németekhez és ez a tőke hosszabb távon értéket teremt egész Németország számára. Azokat a migránsokat akiket nem tudnak minden kétséget kizáróan ellenőrizni, vagy nem hasznosak a gazdaságukban, azokat visszautaztatják Líbiai és török menekült táborokba. Ezeket a táborokat ez miatt hozták létre...
A nyitott befogadó társadalmak nem véletlenül gazdagabbak a kirekesztő társadalmaknál, ezek az országok a migrációval együtt gazdasági kapcsolatokat is beengednek és ez miatt is fejlettebb a gazdaságuk.
Amúgy ma már szinte minden fejlett országot a színes társadalmak jellemzik és ez miatt sikeresek is.
Az angoloknál is több millió, afrikai, indiai, ázsiai vendégmunkás dolgozik és évtizedekig jól meg is voltak velük.. Ami az elégedetlenségüket és kilépésüket okozta az éppen az, hogy elegük lett a migránsokból, de nem az afrikai, ázsiai, stb. hanem éppen a magyar, román, lengyel munkavállalókból akik szétlopták az angolokat... Az angol gazdák már őrökkel is védték ültetvényeiket mert ezek a kelet európai munkások fosztogatták őket.. Ebből lett elegük az angoloknak.
berlini
berlini 2020. 12. 19. 19:22
Előzmény: #102099  Törölt felhasználó
#102114
Ez viszont igaz.
Egyre nagyobb lesz a szakadék a demográfiai folyamatok általl leginkább sújtott települések és azon régiók között, ahol mindezek ellenére nem csökken a kereslet.
De jó jelzőszám, hogy hol mennyi épitési engedélykérelmet nyujtanak be.
Ahol ez a szám arányosan sokkal alacsonyabb mint az országos átlag, ott én akkor sem vennék ingtlant, ha az töredékébe kerül egy hasonló budapestiének. 
Még saját célra sem szabad. 
Inkább a lakás (ház) bérlet és a megtakaritásokat inkább máshova.
ncseed!
ncseed! 2020. 12. 19. 19:21
Előzmény: #102103  Törölt felhasználó
#102113
" bennfentes kereskedés zajlik szinte mindenhol a világban."
Igazad van ebben, de Off leszek. Semmi bajom a Sorossal, de ugye te sem hiszed hogy nem bennfentes kereskedéssel harácsolta össze ő is a vagyona nagy részét? Talán nem az elején, de a végére biztosan!
ncseed!
ncseed! 2020. 12. 19. 19:17
Előzmény: #102103  Törölt felhasználó
#102112
Ezzel viszont egyet tudok érteni többé-kevésbé!
ncseed!
ncseed! 2020. 12. 19. 19:16
Előzmény: #102102  Törölt felhasználó
#102111
Látom benézted a dolgot... 🤣
Én VÁROM a migráncsokat! Lesz aki béreljen... lesz aki felnyomja a lakásárakat!Erre írtam hogy szerinted migráncsok nélkül lett volna a németetknél ekkora lakásáremelkedés? Lajos kiment, bérel. Ahmed kiment, neki az állam ad lakást aki elveszi a tőzsgyökeres némettől a bérlési lehetőséget azért hogy a migráncsnak ingyen odaadhassa. Épülne ennyi ingatlan migráncsok nélkül? NEM! Azaz köllenek a migráncsok a németeknek hogy pörögjön a gazdaság tovább... JÓ NAPOT! Előbb-utóbb nekünk is kellene fognak. Sőt már most is kellenek lásd több tízezer román, ukrán építőmunkás és társaik.
berlini
berlini 2020. 12. 19. 19:13
Előzmény: #102093  Törölt felhasználó
#102110
Igazad lenne, ha évi több tizezer ingatlan épülne és és több százezer használt cserélne gazdát. De nem igy van. 150 ezres tranzakcióhoz elég, ha 10 millió gyarapodó helyett csak 150 ezer gyarapodik látványosan. 
Az már ujra inditja a rakétát.
lctlct 2020. 12. 19. 19:07
#102109
Kis helyzetjelentés Fehérvár (Palotaváros belső rész) 50-es panyel hirdetési árak a csillagokban, az úgy-ahogy karbantartott/felújítottak 25-30M-os  álomáron hirdetve hónapokig alig-alig tűnnek el a figyelőből.(kivéve olcsóbb zárószintek, egymásból nyíló szobás stb.) Havi egy db magánhirdető van 20-ér,t normális lakás,normális helyen, átlag egy hét alatt eltűnik a hirdetés...4 hónapja jönnek a .com és a tájoló figyelői. Csak szórakozásból nézelődök, más kategóriában vagyok érdekelt.
Törölt felhasználó 2020. 12. 19. 19:02
Előzmény: #102105  lctlct
#102108
Ahogy az agár, vizsla, pincsi, kuvasz,
Komondor, uszkár, kopó és szelindek
Mind kutya névre hallgat; de a rangsor
Gyorsat is ismer, és jószimatút,
Lassút, láncosat és vadászebet,
Aszerint, hogy a természet kegye
Milyen tudást zárt beléjük: ez adja
Egyéni nevüket az általános
Megjelölésen túl. Éppígy az ember.
Egyéniség.
Akkor neked is.. pitcarin kolléga fidesz párti.. és nemesfém párti..
Éntőlem mindkettő távol áll, nem hiszek egyikben sem..
A migráncsok is emberek, Sorost meg a valaha született legnagyobb magyarnak tartom, aki szorgalmának, tudásának, kitartásának köszönhetően, hatalmas tornádó-szerű piaci erőkkel szemben volt képes a csúcsra jutni..
így szerintem nem lehetek picarin-kolléga....
lctlct 2020. 12. 19. 18:56
Előzmény: #102099  Törölt felhasználó
#102107
Ez is egy hatás. De a belső migráció brutális jelenleg. Az ország déli és keleti fele kiürül, aki nem tud nyelveket annak marad Pest és Nyugat Mo. itt nem érvényes  a demográfiai hatás...
Törölt felhasználó 2020. 12. 19. 18:54
Előzmény: #102103  Törölt felhasználó
#102106

Ezt még egy picit kifejtem, hogy jobban érthető legyen.
A második világháború utáni években a világgazdaság egy új növekedési pályára állt. Volt honnan növekedni hiszen minden a padlón volt. Ezekben az időkben bármilyen részvénybe fektetett bárki, még tapasztalat nélkül is könnyedén a leggazdagabbak közé jutott, ha volt türelme, nyugalma évtizedekig tartani a részvényeit. Szép idők voltak, és rengetegen kerestek sokat mert volt honnan/hová növekedni.
Hatalmas világcégek jöttek létre és hatalmas piaci kapcsolatrendszer is épült ki a vállalatok között, ezt fűszerezve az utóbbi két évtizedben túlságosan nagyra növő politikai kapcsolatokkal. Ezek a nagyvállalatok, nagy kapcsolatok uralnak ma mindent és csírájában fojtják el a konkurenciákat.
Minden eszköz, szolgáltatás vagy bármilyen piaci értéket képviselő dolog árazása ezektől a vállalatoktól, bankoktól, politikusoktól függ.
Ezek a folyamatok (ami nagyságuk miatt káros az egész világgazdaságra)  az miatt tudtak ennyire nagyra nőni, mert közel 80 éve nincs háború, (ne is legyen) és ez okozta ennek a kartelező, korrupt és már nem piaci normáknak megfelelően működő világgazdaságnak a kialakulását.
Szerintem elmúltak azok az idők amikor még értéket kaptak vissza azok a kisbefektetők akik a tőkepiacokon befektettek, tudomásul kell venni, hogy vége van.
Ma már nyíltan, büntetlenül ilyen olyan trükkökkel szedik ki a pénzt az emberek zsebéből és szerintem ez alól az ingatlanpiac sem kivétel.
lctlct 2020. 12. 19. 18:42
Előzmény: #102080  Törölt felhasználó
#102105
Üdv a fedélzeten ismét Pitcaim!
CyrusTheGreat 2020. 12. 19. 18:28
Előzmény: #102101  Benzedrine
#102104
Rajtad, világnézeteden és várakozásaidon múlik a dolog.
Törölt felhasználó 2020. 12. 19. 18:20
Előzmény: #102101  Benzedrine
#102103

Minden eszköz amelynek kereskedelmi értéke van az egyensúlyra törekedik a kereslet és kínálatnak megfelelően.
A lakásoknál szintén ez a helyzet, ha az embereknek több pénzük van akkor emelkedik a lakások ára, ez azonban nem jelenti azt, hogy több értéket birtokolnál csak abban az esetben ha jó helyen, jó időben vetted és jókor váltál meg tőle.
Az aranyat soha nem tartottam jó befektetésnek, az egyedi részvényeket sem, ezek árazására túl nagy hatással vannak már a bankok, jegybankok, politikusuk.
Elmúltak azok az idők amikor még valódi értékkel bírtak a vállalatok és ennek megfelelően is árazták őket, ma már a politikusok árazzák a bankokkal összefonódva, bennfentes kereskedés zajlik szinte mindenhol a világban.
Én egész más értékekben hiszek és a múlt vissza is igazolja, hogy döntéseim helyesek voltak.
Törölt felhasználó 2020. 12. 19. 17:59
Előzmény: #102100  ncseed!
#102102

Látom nálad hatott a migráncs meg a Soros Gyurka.
Akkor még retteghetsz egy darabig ezektől mert évtizedek óta velünk vannak jönnek és mennek is.. ezek a folyamatok ismétlődnek..
Benzedrine
Benzedrine 2020. 12. 19. 17:53
Előzmény: #102095  CyrusTheGreat
#102101
Azt, hogy a megvásárolt ingatlan tartsa az értékét, azaz legalább a forintromlást ellensúlyozza az ingatlandrágulás.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek