Topiknyitó: Portfolio 2014. 03. 02. 18:14

Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára  

Ugrás a cikkhez
Szombaton rendkívül kiéleződött a helyzet Ukrajna körül. Az oroszok bekeményítettek, Vlagyimir Putyin elnök délutáni kérésére az orosz parlament engedélyezte katonai erő alkalmazását Ukrajna területén. Erre reagálva Olekszandr Turcsinov, Ukrajna...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=196016
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 20:36
Előzmény: #634  Törölt felhasználó
#640
Bizonyíték? Ugyanis a mariupoli eseményekre van:
Ezen a videón a hős katonák éppen fegyvertelen civilekre, akarom mondani "terroristákra" lőnek, akik "üdvözlik" a megszállást, akarom mondani "felszabadítást". 1 embert lelőnek, 3-at megsebesítenek a videón.
link
ha valaki nem regisztrált a youtube-ra, itt van korhatár nélkül:
link

Ezen másik felvételen is lelőnek egy fegyvertelent, úgy 8-10 méter távolságból (remélhetőleg túlélte, mert mozog). Gondolom ebből a hatalmas távolságból terroristának nézte a katona.
link

Itt egy másik sebesültet mentenek ki. Látszik rajta, hogy milyen szörnyű terrorista.
link
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 20:16
Előzmény: #638  szivacs
#639
Mármint mire gondolsz?
Hogy a megbízhatatlan oroszokat le akarják cserélni?
Ez már rég köztudott.
Az orosz gázt még Magyarország is le akarja cserélni... igaz csak orosz atomra. (Ami abszúrd, persze, de attól még létezik...)
szivacs
szivacs 2014. 05. 09. 20:04
Előzmény: #637  Törölt felhasználó
#638
Na, erősen kezd a zsákból bújni a szög kifele...
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 16:24
#637
Európa függetleníteni akarja magát az orosz gáztól, sőt még a jellen pillanatbani csapok elzárására is van már forgatókönyv:
link

Adtunk mi már erre engedélyt?
Csak azért, mert az "évezred üzletének" is az az indoka, hogy megszabaduljunk az orosz gázfüggéstől.
Ha az EU hamarabb megszabadít bennünket, akkor mit kezdünk az "évezred üzletével"?
Szerintem ezt nem szabad hagyni! :DD
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 16:20
Előzmény: #635  Törölt felhasználó
#636
De biztos voltak ott sok más országból, mint pl. Oroszországból, vagy Oroszországból, sőt szerintem még Oroszországból is... :D

Ráadásul Moszkva hívta is őket... arról már nem tehetnek, hogy a fegyvertelen EBESZ vagy megrémült néhány fegyveres katonától, vagy hogy hagyta magát elfogni... sőt úgy tudom Moszkva hatalmas erőfeszítéseket tett annak érdekében is, hogy kiszabadítsa őket. :D
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 15:14
Előzmény: #632  Törölt felhasználó
#635

"Voltak megfigyelők sok országból. Csak nem az ilyenkor szokásos, "hivatalos" nyugati szervezetektől, mert a nyugat előre bejelentette, hogy törvénytelennek tartja a népszavazást. Hívták a nyugatiak megfigyelőit is, csak azok nem mentek el. A krímiek is hívták őket, meg Moszkva is:"

Ha tényeket nézzük és vissza emlékszel egy magyar ezredes vezetésével szeretek volna megfigyelők be menni de az orosz katonák nem engedték be őket a félszigetre.
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 15:10
Előzmény: #633  _pampa
#634
Eközben a szomszédos, kelet-ukrajnai Luhanszk megyében szakadárok agyonlőttek egy házaspárt, és súlyosan megsebesítették 10 éves kislányukat egy ellenőrzőpontnál.
_pampa 2014. 05. 09. 15:03
Előzmény: #632  Törölt felhasználó
#633
"Durva videó: egy tank igyekszik utat törni civilek gyűrűjében Mariupol központjában. A városban pénteken a páncélosokkal megerősített ukrán erők összecsaptak az oroszbarát szeparatistákkal - legalább 8 ember életét vesztette a harcokban."

"Mariupolnál civilek próbálják útját állni egy ukrán páncélosnak, kevés sikerrel. Videó: link …"
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 22:44
Előzmény: #631  Törölt felhasználó
#632
"OK, de ha borítékolható volt 75-80%, akkor miért kellett felcsalni 97%-ra?"

Jó kérdés. Valószínűleg biztosra akartak menni.

"Miért nem lehetett odaengedni a nemzetközi megfigyelőket?"

Voltak megfigyelők sok országból. Csak nem az ilyenkor szokásos, "hivatalos" nyugati szervezetektől, mert a nyugat előre bejelentette, hogy törvénytelennek tartja a népszavazást. Hívták a nyugatiak megfigyelőit is, csak azok nem mentek el. A krímiek is hívták őket, meg Moszkva is: "Moszkva most azzal a kéréssel fordult az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ), hogy küldjön megfigyelőket a vasárnapi krími függetlenségi népszavazásra. „Az orosz külügyminisztérium arra kéri az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodáját, hogy hagyjon fel a kettős mérce alkalmazásával, és jóindulatúan álljon hozzá a krími hatóságok általi meghívóhoz, amelyben megfigyelők jelenlétét kérik a népszavazáson” – olvasható az orosz külügyi közleményben."

"Miért kellett orosz fegyvereseknek biztosítaniuk a szavazást?"

Aligha a szavazást biztosították. Inkább Oroszország érdekeit. Népszavazás nélkül is orosz fennhatóság lett volna a Krímben, ez ügyben szerintem senkinek nincsenek illúziói.

"Ha demokratikus módon rendeztek volna egy olyan népszavazást amin nem lehet fogást találni, és ígyis-úgyis megnyerik, akkor senkinek nem lehetne egy rossz szava se."

Ne viccelj! A nyugat előre bejelentette hogy nem ismeri el a népszavazást, még bőven az előtt, hogy tudhatták volna mennyire lesz az demokratikus. Magasról tettek a demokráciára.

Mint ahogy a kijevi vezetés sem demokratikus úton, hanem utcai erőszakkal került hatalomra. A demokratikusan megválasztott elnököt (egyébként egy gazember) és kormányt megdöntve. Az EU külügyminiszterek által tető alá hozott február 21-i megállapodást órákon belül felrúgva. A nyugat mégis sietett elismerni őket. Nem zavarta őket, hogy a kormány tagja egy olyan párt, amit 2012-ben még fasisztának minősített az Európa Parlament. Nem zavarta őket, hogy a "hős forradalmárok" a Jobb Szektor nyíltan neonáci (kiadták a Mein Kampf ukrán fordítását). Nem zavarta őket a politikai erőszak megannyi megnyilvánulása, ügyészek, rendőri vezetők veréssel lemondásra késztetése, bíróságok elfoglalása, a TV elnökének veréssel lemondásra késztetése, gyilkosságok.

Ugye te sem hiszed, hogy bármelyik felet is komolyan érdekli a demokrácia, az emberi jogok, a szabadságjogok, a népek önrendelkezési joga, vagy a humanitárius szempontok?

"Nem vitatkozni akarok, egyikünk se tudhatja hogy mi történik ott. Csak azt vehetjük biztosra, hogy minkét fél hatalmi elitje hétpróbás gazemberekkel van tele."

Ezzel egyetértek.

Én csak jelezni szerettem volna, hogy az a hír, amit a teljes nyugati és a teljes magyar sajtó is tényként közöl és itt a fórumon is hivatkoztak rá, minimum nagyon erősen sántít.
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 21:58
Előzmény: #630  Törölt felhasználó
#631
Hogy pontosan mi történt, csak az tudja aki ott volt. Hiába terjed az interneten fénysebességgel az információ, semmiről sem tudjuk eldönteni, hogy igaz-e...

"Ezek alapján egy legalább 75-80%-os arány borítékolható volt. Mint ahogy mindenki előre borítékolta is. A nyugati sajtó és az ukrán sajtó is előre biztosra vette az eredményt. De egyetértek, hogy a 97 % még akkor is hihetetlenül magas, ha az ukrán pártiak többsége nem ment el."

OK, de ha borítékolható volt 75-80%, akkor miért kellett felcsalni 97%-ra? Miért nem lehetett odaengedni a nemzetközi megfigyelőket? Miért kellett orosz fegyvereseknek biztosítaniuk a szavazást? Ha demokratikus módon rendeztek volna egy olyan népszavazást amin nem lehet fogást találni, és ígyis-úgyis megnyerik, akkor senkinek nem lehetne egy rossz szava se. És ezzel nyilván Putyinék is tökéletesen tisztában voltak.
Sose fogjuk megtudni...

"A helyiek nem megszállóknak tartották a "zöld emberkéket", hanem a felvételek tanúsága szerint örültek nekik. Együtt fotózkodtak velük, kis orosz zászlókkal és jelképekkel sétálgattak. A megkérdezett járókelők többsége örült, hogy ott vannak."

Vajon minden apró részlet látszik a közzétett felvételeken? :)
Annó a Rákosiról készült felvételeken is mindig csak az éljenző tömeg látszott... :)

Nem vitatkozni akarok, egyikünk se tudhatja hogy mi történik ott. Csak azt vehetjük biztosra, hogy minkét fél hatalmi elitje hétpróbás gazemberekkel van tele.
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 21:23
Előzmény: #627  Törölt felhasználó
#630
A 83 %-os részvétel még hihető, ha figyelembe vesszük, hogy 2010-es elnökválasztáson 70 % volt a részvétel és az azért nemileg fontosabb kérdés, hogy melyik országhoz tartozzanak, mint egy elnökválasztás.

A 97 %-os eredmény szerintem is hihetetlen.

A Kírmben a 2004-es elnökválasztáson 82 % szavazott Janukvicsra. 2010-ben 78 %. 80 % orosz ajkú. 60 % etnikai orosz. A flottaszerződés meghosszabbításakor készült egy felmérés a Krímben, ami szerint 63 % ellenezte a flottaszerződés felbontását, ezen kívül a megkérdezettek 70 %-a nagyon kedvező, 21 %-a kedvező véleménnyel volt Oroszországról.

Ezek alapján egy legalább 75-80%-os arány borítékolható volt. Mint ahogy mindenki előre borítékolta is. A nyugati sajtó és az ukrán sajtó is előre biztosra vette az eredményt. De egyetértek, hogy a 97 % még akkor is hihetetlenül magas, ha az ukrán pártiak többsége nem ment el.

"Ha neadj' az oroszok megint megszállnák az országot, és népszavazás lenne arról, hogy csatlakozzunk-e Oroszországhoz, akkor ezek szerint arra számítanál, hogy az ország többsége a csatlakozásra szavazna? :)"

Azért gondolom te is érzed, hogy sántít a hasonlat. Magyarországon nem 60 % az orosz nemzetiségűek aránya. A helyiek nem megszállóknak tartották a "zöld emberkéket", hanem a felvételek tanúsága szerint örültek nekik. Együtt fotózkodtak velük, kis orosz zászlókkal és jelképekkel sétálgattak. A megkérdezett járókelők többsége örült, hogy ott vannak.

Azt sem árt elfelejteni, hogy Oroszországban Ukrajnához képest többszörös az egy főre jutó GDP, az átlagbér, az átlagnyugdíj, sokkal magasabb az életszínvonal. Itt a fórumon is hány olyan humoros megnyilatkozással lehet találkozni hogy hadat kellene üzennünk Svájcnak vagy Amerikának és elfoglaltatni magunkat, mert svájci kantonként, vagy amerikai tagállamként mennyivel jobban élnénk. Náluk ez most valós választási lehetőség volt.

Elég nehéz azt is elhinni, hogy ha már egyszer bent voltak az orosz katonák és a kijevi vezetés nagyon pipa volt emiatt, az ukrán nacionalisták, radikálisok meg még bosszú szomjasabbak, akkor még a 60 %-nyi etnikai oroszoknak is csak 1/4-e ment volna el Oroszországra szavazni. A többi az ukrán életszínvonalat, kijevi vezetést, Jobb Szektort szerette volna?

Kétségtelen, hogy a hivatalos 97 % mesébe illő, de hírben megjelent 30 % részvétel egy ilyen jelentőségű kérdésben, meg hogy az alacsony részvétel az ukrán pártiak bojkottja miatt volt, de ennek ellenére ugyanannyian szavaztak Ukrajnára, mint Oroszországra még sokkal valószínűtlenebb.

Az meg végképp valószínűtlen, hogy az oroszok kivizsgáltatják a saját csalásukat és közzéteszik a vizsgálat eredményét, majd észbe kapnak, de olyan hamar, hogy senki nem tudja letölteni a dokumentumot, vagy lementeni a honlapot.
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 20:33
Előzmény: #627  Törölt felhasználó
#629
Az elcsalásos hír szerintem is fenntartással kezelendő, amíg vagy be nem mutatják a dokumentumot, vagy nem nyilatkozik valaki.
Amúgy ettől a hírtől függetlenül nyilvánvaló, hogy elcsalták a választást.

Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 20:31
Előzmény: #624  Törölt felhasználó
#628
"A 2004-es és 2010-es elnökváklasztáson masszívan Janukovics mellet szavaztak. A 2012-es parlamenti választáson masszívan janukovics pártje mellett szavaztak. De most csak a 15 %-uk szavazot az oroszághoz való csatlajkozásra? Akkor, amikor már a Krím már ténylegesen orosz katonai uralom alatt állt?"

Orbán Viktor keresi a barátságot az oroszokkal. A 2010-es választásokon az ország többsége rá szavazott. A 2014-es választásokon is rá szavazott az ország többsége. Ha neadj' az oroszok megint megszállnák az országot, és népszavazás lenne arról, hogy csatlakozzunk-e Oroszországhoz, akkor ezek szerint arra számítanál, hogy az ország többsége a csatlakozásra szavazna? :)

Az elcsalásos hír szerintem is fenntartással kezelendő, amíg v
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 20:31
Előzmény: #624  Törölt felhasználó
#627
"A 2004-es és 2010-es elnökváklasztáson masszívan Janukovics mellet szavaztak. A 2012-es parlamenti választáson masszívan janukovics pártje mellett szavaztak. De most csak a 15 %-uk szavazot az oroszághoz való csatlajkozásra? Akkor, amikor már a Krím már ténylegesen orosz katonai uralom alatt állt?"

Orbán Viktor keresi a barátságot az oroszokkal. A 2010-es választásokon az ország többsége rá szavazott. A 2014-es választásokon is rá szavazott az ország többsége. Ha neadj' az oroszok megint megszállnák az országot, és népszavazás lenne arról, hogy csatlakozzunk-e Oroszországhoz, akkor ezek szerint arra számítanál, hogy az ország többsége a csatlakozásra szavazna? :)

Az elcsalásos hír szerintem is fenntartással kezelendő, amíg v
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 19:57
Előzmény: #625  Törölt felhasználó
#626
(Az meg csak hab a tortán, hogy bármilyen magyarázat és érvek, valamint vita nélkül egyszerűen letiltották ezeket az adásokat az oroszok.
Nyilván "így működik" az, aki meg tudja védeni az álláspontját.
Ez is csak azt erősíti, hogy simán lehet benne valami.)
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 19:53
Előzmény: #624  Törölt felhasználó
#625
"Azért ez a népszavazás elcsalásos hír fenntartással kezelendő."

0) Persze ez így önmagában elég elfogult, mert nem lesz a helyenként "120%" kevésbé csalás, mert "csak" a forbes...

Milyen érdekes, hogy mindent "fenntartással kell kezelni", ami a csodálatosan demokratikus oroszok ellen vall, bezzeg az összességében 97% részvétel, helyenként 123%-os, azt nem kell?

Valószínű, hogy egy polgárháborús helyzetben özönlenek az emberek szavazni, még azok is, akik bejelentették, hogy távolmaradásukkal tiltakoznak, sőt azok az ukránok is, akik amúgy meg nemmel szavaztak volna.

Hát nyilván. :D

1) Ugye tudod, hogy az a Gannushkina nevő nő, az nem ukrán, hanem az orosz elnöki tanács tagja?

Amúgy vicces, hogy tezsőlegesen válogatsz még az orosz és orosz hírek között is.

2) Ezzel vékkép nevetségessé tetted magad.

Egy emberi jogi szervezetnek nyilván még névleg sem lehet az emberi jogokat képviselni, ugye?

Hát tényleg "komoly" érveid vannak... innen már tovább nem is olvasom, meg nem is vitatkozom. Elég volt a zsidókkal kapcsolatos emberi jogokról vitatkozni...
Lassan a te szinted se sokkal komolyabb.

Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 18:50
#624
Azért ez a népszavazás elcsalásos hír fenntartással kezelendő.

1. Magát a hivatkozott jelentést senki nem hozta le. Csak az írta a Forbes, hogy az érdekelt és nem feltétlenül igazmondásáról híres ukrán TV szerint egy Szvetlana Gannuskina nevű nő azt állítja, hogy fent volt a honlapon. Ez ugye részben érdekelltől szármaó, részben minimum harmadkezi információ tényleges bizonyíték nélkül.
2. Ez az "Oroszország elnökének Civil Társadalmi és Emberi Jogi Tanácsa" nevű állítólagos állami szervezet annyira a hivatalos orosz álláspontot képviseli és annyira állími, hogy márciusban még "közleményben szögezte le, hogy az orosz katonai erő alkalmazása a Krímben egyáltalán nem áll arányban az ottani orosz állampolgárok emberi jogainak tényleges megsértésével". Tehát ez egy olyan furcsa elnöki testület, ami az elnök ellen dumál.
3. Ez a Szvetlana Gannuskina az egyik hír szerint az említett tanács tagja, a másik hír szerint már "az orosz Migráció és Jog nevű hálózat vezetője"
4. Az egyik hír szerint a honlapján tette közzé egy pilalnatra a jelentést ez a szervezet, a másik hír szerint egy blogposztról van szó, amiben a jelentésről írnak, de maga a jelentés soha nem volt fenn a honlapon.
5. Ha elcsalták a szavazást, akkor miért viszgálják ezt ki, vagy miért engedik, hogy bárki kivizsgálja? Nem tudják magukról, hogy csaltak-e?
6. A vizsgálat csalást állapít meg és ezt nem titkolják, hanem egy orosz!!!, állami!!! szervezet közzé teszi. Hiába, az oroszok már csak ilyen nyíltak, őszinték.
7. Majd rájönnek, hogy hiba volt és azonnal leveszik, de véletlenül pont abban a pillanatban arra jár az ukrán sajtó. Ugyan nem dokumentálják a bejegyzés, a honlap állapotáról nincs mentés, de látták, ezt fogadjuk el.
8. Meg ugye le is töltötték, de akkor hogy lehet, hogy nincs meg? Ha meg nem töltötte le senki, akkor miért olyan biztos a létezése?
9. A Krímben élők 60 %-a orosz nemzetiségű. Közel 80 %-a beszéli elsődleges nyelvként az oroszt. A 2004-es és 2010-es elnökváklasztáson masszívan Janukovics mellet szavaztak. A 2012-es parlamenti választáson masszívan janukovics pártje mellett szavaztak. De most csak a 15 %-uk szavazot az oroszághoz való csatlajkozásra? Akkor, amikor már a Krím már ténylegesen orosz katonai uralom alatt állt? A 83 %-os részvétel és 97 %-os Oroszországba való beolvadás melletti eredmény valóban gyanúsan magas, de ez a 30 %-os részzvétel és csak 15 % akarja Oroszországot adat még egy nagyságrenddel kevésbé hihető.
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 17:25
Előzmény: #622  Törölt felhasználó
#623
? O.O)
Magyar vezetésbe? Hol és mikor volt itt független magyar vezetés? Szerinted belelátunk a nagypolitikába? Kis porbafing@k vagyunk. Hallottátok már azt, hogy a Nagyhatalmak úgy viselkednek mint a gengszterek, a kicsik meg mint a kurvák? Ez alapvetően amcsi-ruszki párharc. Az ukránt letojják, ők csak a sakktáblát adják. Max. pár parasztot élén a szopottgombóc fejü Jacunyekukival vagy kivel... Ezt nem én mondom, én ehhez hüle vagyok, hanem olyan okostojás mint pl. Nógrádi Gy. Ért hozzá. Amcsi vissza akarja szorítani orosz medvét oda ahová Reagan idején sikerült. Aki "legyőzte a gonosz birodalmát" és sikeresen szétkúrta a Szovjetúniót. De a ruszki rafkós egy népség, némi téli álom után kijött a barlangjából és curvára nem díjazza, ha elveszik a málnását+van emberanyag/nyersanyag/szövetséges/tesztoszteron bőviben így azt csinálja amit az amcsik szerinte csináltak Irakban, Libiában ,meg mittomén hol...Az meg mellékes, hogy nekem is szimpibb a bulizós, márkás cuccos amcsi kultúra, mint a ruszki szamovározás..,de ez a politikát ahol az erősebb mellé áll a szerencse ált. baromira kevés, főleg, ha a közvetlen közelemben egy morcos nagyhatalom jól seggebelő és nem nyilpuskával ám! Szóval maradjunk csak a realitásoknál,és ne hergeljék feleslegesen orosz anutát, jó! Főleg, hogy a végén majd a Kínai jön ki jól az egészből és mi meg b@szhatjuk!
link
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 16:30
Előzmény: #611  Törölt felhasználó
#622
Ja, az EU csak pénzt ad, az oroszok meg valóban gázt, persze - amint felvilágosítottak - lehet, hogy csak addig, amíg Moszkvának tetsző az elnök.

Hú, milyen felháborodás lenne az itt most oroszoknak tapsolók körében, ha az EU ilyen mélységig szólna bele a magyar vezetésbe, mint ahogy az oroszok az ukránokéba.
Törölt felhasználó 2014. 05. 06. 16:25
Előzmény: #616  szivacs
#621
Na, ja kérem, ha továbbra is a cuculizmst építjük, csak már 90%-os EU támogatással, akkor mégis mit vársz?

Az EU tehet a magyr korrupcióról, a nemzeti gödröktől, a kizárólag szavazat és pénzszerzési céllal futtatott országromboló szabadságharcokról?

Csak egy példa:
épp szabadságharc folyik a pálinka adómentességéért, bezzeg a 27% áfát úgy könyörögtük ki, melynek következtében itt növekettek az adócsalások..

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek