Topiknyitó: Portfolio 2014. 01. 31. 16:13

Titkos, hogy miért építtetünk új reaktorokat Oroszországgal  

Ugrás a cikkhez
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem adja ki azokat a dokumentumokat, amelyekre az új paksi bővítésről megkötött megállapodást alapozták - számol be a 444.hu. Az adatokat az Energiaklub kérte ki a szaktárcától, de azokat 10 évre titkosították. ...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=194831
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 15:49
#60
A rezsicsökkentés tagadása büntetőjogi tényállás lesz.

Habár a jobbik viccből tett "ajánlatát" még lehet, hogy megfogadják. :D
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 15:47
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#59
Az országgyűlési közvetítésből tudjuk, hogy mi hangzott el.
A másik esetben pedig több képviselő nyilatkozta, hogy a bizottsági ülésen hosszasan magyarázták, hogy nem értik az atomenergia elleni rossz érzést, amikor...

Tehát nem egy tetszetős mondatról van szó, hanem több képviselő több mondatairól és az összes országgyűlési nyilatkozatról meg pontosan láthattuk, láthatjuk, hogy mi történt a bizottsági üléseken meg több képviselő részt vett.

Egyébként itt a következő probléma a fidesz jövendőbeli javaslatával, miszerint számos ülést ki akarnak venni az országgyűlésből és át akarják tenni a bizottságokba.

Nyilván ők is úgy vélekednek, mint te, hogy majd lehet mondani, hogy "nem tudhatják, hogy mi hangzott el", mert a bizottsági üléseket nem közvetítik... "ma" azonban még ez sem igaz.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 15:34
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#58
Nem tudjuk, hogy mi hangzott el, viszont egy kiragadott "tetszetős" mondaton rugózunk. Gratulálok mindannyiotoknak!
Ezt a fajta sunyi mondatod, amivel azt sugallod, hogy részrehajló vagyok a kormánnyal és a kormánypártokkal, kikérem magamnak. Többször mondtam már, hogy egyrészt nem vagyok kormánypárti, viszont ennek ellenére szeretnék objektív maradni.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 15:17
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#57
Értem. Tehát az egyik oldal ha rém ostobaságokat beszél vagy hazudik, akkor szegény nem tehet róla, bezzeg a másik oldal. Jaj, micsoda kettős mérce.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 15:04
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#56
És mi a véleményed arról, hogy lesz itt vákuum az adósságnak, mert, ha még csak évi 2%-os adóságcsökkentés is lesz...
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 15:02
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#55
"az államtitkár elvesztette az önuralmát és egy csúnya káromkodás helyett ezt a választ választotta"

Persze... egy sci-fi-ben. :D

Nincs olyan műszaki ember, aki a "laikusok" kérdéseire ekkora baromságokat hord össze, hogy pl.: biztonsági kérdésben összehasonlítja pl. a maghasadást a nap által generált em. sugárzás "fotonbefogásával", vagy akár a napban (150 m. km-re lévő) fúziójával, sem a geotermikus energia hasznosításával.
És pláne nem mondja ezekre, hogy mind "nukleáris".

Persze én elhiszem, hogy attól megbolondul az ember, hogy ő, mint állítólagos szakértő - információk hiányában - egyetlen kérdésre sem képes válaszolni és úgy kell védelmeznie parancsra egy "propagandát", amiben talán maga sem hisz.
Idegőrlő lehet.
Azt hiszem ezért keletkeznek ezek a válaszok. Esetleg egy arra "alkalmas" szövegíró írta, aki egyhez ért, hogy tudja, hogy mi a hatásos. Az, hogy nem tudja miről beszél, az csak jó, mert ő egy "átlagember" (ebből a szempontból).
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 14:41
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#54
Persze ez nem helyes.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 14:39
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#53
Amikor eszement kérdésekkel bombázzák az embert laikusok, néha fura válaszokra képes. Ez is valami hasonló helyzetben történhetett, az államtitkár elvesztette az önuralmát és egy csúnya káromkodás helyett ezt a választ választotta.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 14:35
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#52
Két eset van:
1. Vagy ennyire hülye - szerintem gáz, hogy egy téma felelőse ilyen szinten ne legyen képben.
2. Vagy tisztában volt azzal, hogy nagy hülyeség, amit mondd, ebben az esetben ennyire hazug érvvel indokolt.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 14:32
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
Ha jó emlékszem K.P-nek fizikus végzettsége is van.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 14:31
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#50
Ez részben igaz, de csak részben, kis részben. Ilyen szinten hozzá nem érteni, ilyen szinten ostoba vagy szándékosan hazug érvvel indokolni mindenképpen gáz. Nyilván nem elvárás egy minisztertől, államtitkártól, hogy tervezni / üzemeltetni tudjon egy atomerőművet és fizikus mélységgel értse, de azért az elvárás lenne, hogy a lentinél jobban képben legyenek (ha pedig jobban képben vannak, akkor elvárás, hogy ilyen szánalmas hazugsággal ne érveljen).
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 14:27
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#49
Külön kell választani a finanszírozás kérdését, az esetleges korrupció gyanút, és az atomenergia szükségességének megítélését. Nyilvánvaló, hogy több ajánlatot kellett volna megvizsgálni, mielőtt döntenek. Többször voltam szakértői egyeztetésen a minisztériumban, amit rendszerint K. P. vezetett. Semmi gond a szakmai hozzáértésével. Egy átlag magyar polgár viszont semmit nem tud az atomenergiáról, de még egy átlagos műszaki ill. tudományos területen dolgozó ember sem. Épp ezért nincs szükség kifelé szakmai érvelésre, arra a homályos képre kell valahogy hatni, ami az emberekben él és érteni vélnek. Másfelől nem is kell, hogy értsenek hozzá. Erre vannak a szakértők.
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 14:06
Előzmény: #47  parkinson
#48
A saját véleményemet írtam le. Ha zavar, nem olvasod, ha nem értesz egyet vele és van normális más véleményed, leírod. Ez ilyen egyszerű. A személyeskedést viszont fejezd be.
parkinson 2014. 02. 04. 14:03
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
#47
látod folyton elárulod magad, ebből áll a portfolio és ez vagy te magad is:

kérdőjelek és feltételes mód mögé bújva öntöd azt a valótlanságot, ami meg sem fog történni a kollaboránsok meg veszik a lapot:

egész más rendszer lesz itthon,...... félelnöki rendszer irányába fogunk elmozdulni........
mindenkori kormány felett álló elnök lesz Orbán.

Igy néz ki egy mondatod, a jövőheti lottószámokat is leírhatnád az se lenne igaz, mert ezt nevezik hazugságnak, persze szerinted ez a kurucinfó stílus - na ez is a tanított bolsevik módszer, úgy védekezel, hogy egészen más témával megtámadod igaztalanul az ellenfeledet


csak így tovább, meglátjuk ki járatja le saját magát....
Törölt felhasználó 2014. 02. 04. 13:25
Előzmény: #43  rockmaster
#46
"Ezt kérdeztem én is.. mit keresnek ezek még a parlamentben? Ez nem stand up.. mindig van lejjebb.. most is tartom h ha a következő választást nyeri a Fidesz, akkor a következő 4 évben oltárit fognak bukni.."

Szerintem meg addigra már egész más rendszer lesz itthon, főleg, ha 2/3-al nyernek most. Elnöki, félelnöki rendszer irányába fogunk elmozdulni és az ennek megfelelően kiszélesített jogkorű, a mindenkori kormány felett álló elnök lesz Orbán.
dexter 2014. 02. 04. 12:44
Előzmény: #43  rockmaster
#45
az le van sz.rva, hogy a fidesz bukik, csak sajnos ezzel a gazdaságpolitikával az ország fog bukni, ami nekünk nagyon fájni fog... :(
Törölt felhasználó 2014. 02. 03. 22:19
Előzmény: #43  rockmaster
#44
Jávor MP-os FB-os bejegyzése után szabadon: ez a "hülye mondások minisztériuma". ;)

No, most az a helyzet, hogy Fónagyék - "normális" körülmények között - nem hülyék,... akkor most ezeket a baromságokat mondatják velük (és ez esetben miért vállalja mindegyik), vagy teljesen meghülyültak?

Közben kiderült, hogy mi köze a Földnek az atomenergiához... hát a geotermikus energia is "az", nem csak a napkollektor+nap.
rockmaster 2014. 02. 03. 21:29
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
Ezt kérdeztem én is.. mit keresnek ezek még a parlamentben? Ez nem stand up.. mindig van lejjebb.. most is tartom h ha a következő választást nyeri a Fidesz, akkor a következő 4 évben oltárit fognak bukni.. remélem nem leszünk Argentína..
Törölt felhasználó 2014. 02. 03. 20:52
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#42
Hát basszus, egyik durvább mint a másik:

"Igen komoly verseny alakult ki hétfőn a parlamentben Kovács Pál energetikai államtitkár és Fónagy János NFM parlamenti államtitkár között, hogy melyikük képes abszurdabb érveléssel megvédeni a paksi orosz bővítést. Elsőként Kovács Pál délelőtt a parlament Fenntartható fejlődés bizottságában arról beszélt, nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják.

Sokáig úgy tűnt, ennek a kijelentésnek biztosan nem lesz kihívója, délután fél háromkor azonban színre lépett Fónagy János, aki az LMP-s Szél Bernadett „Kérem, okozzanak csalódást!″ című bővítés- és atomenergia-ellenes felszólalására reagálva egy furcsa összefüggést vázolt fel a civilizációs máz, Schiffer András vécézése és az atomenergia között:
Képzelje el, hogy itt a villanyok elalszanak, és mi itt sötétben vagyunk! Kérem, képzelje el, hogy Magyarországon, ahol az egész ország, az egész civilizációs létünk elektromos áramra van beállítva, ott nem fúj a szél. És nincs áram. Nincs energia. És, és nem tudja kedves Schiffer képviselő úr lehúzni a mosdóban a vécét, és az a nagyon vékony civilizációs máz az harminc perc alatt leomlik a társadalomról.
..."
link

Komolyan ők döntenek, ilyen felkészültséggel Magyarország energiaellátásának jó részéről az elkövetkező 80 évre? És ők döntenek jelen áron a GDP 10%-át (+ktg túllépés + kamatok) jelentő gigaberuházásról?
Törölt felhasználó 2014. 02. 03. 19:13
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
#41
Közben az országgyűlés patkója szinte üres. Szinte senkit... ahhoz képest, hogy a kormány rákiabálta az mszp-re, hogy Mesterházy miért külföldön van és nem itt... ők sincsenek sokan bent. (Csak a mi jó Viktorunkat mentek be tapsolni, vagy mi?)

Viszont az euró milliárdokkal nem lesz gond, mert most - ha jól figyeltem (csak fél füllel, nem vagyok benne biztos) - 79%-on van az államadósság és addigra, ha csak minden évben 2%-kal csökken az államadósság...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek