Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 15:57

A nagy korszakváltók - Együtt 2006  

Micsoda váltás...A felhozatal egyébként tökéletesen tükrözi a kiüresedett, semmitmondó politizálásukat. Képtelenek megújulni, képtelenek változni és képtelenek felfogni, hogy a magyarok változás alatt nem rájuk gondolnak, hisz elég szépen el lettek küldve a francba 4 éve. Pár névcserén plusz szarházy fizimiskájának MSZMP-fazonúra igazításán kívül semmi változás.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2014. 01. 14. 23:25
Előzmény: #58  togyozo
#60
De bizony nem!

Hölgyek és Urak! Ha nem lennének a szocik, a két kullancs be sem kerülne. Itt nem kormányváltásról van szó.

A szociktól szednék el a szavazatokat,ha szavazna rájuk érdemleges közérdekű. Amikor 4-5 éve leírtam, hogy meg kell újulni a baloldalnak, akkor azt komolyan is gondoltam.Én semmiféle megújulást nem látok. A magyar lakosság nem utál senkit. Élni szeretne. Ezzel az utálkozással semmire sem fognak menni. Na mindegy, kell ez a választás, hogy talán a szocik majd elgondolkodjanak.Már régen itt lenne az ideje.

AZ LMP-re leszek kíváncsi. Örülnék neki, ha bejutnának. Örültem nekik a múltkor is. Akik pedig otthagyták őket, azok meg is érdemlik majd amit kapnak.
pf2 2014. 01. 14. 22:51
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#59
Tényleges választás esetén Magyarországon A kétfarkú kutyapártra szavaznék.

Skandinávként kalózpártra , izlandiként szintén.

Kellene Nekünk is egy antipolitikus párt vagy legalább legyen helye a szavazócédulán.

Húzzon el minden politikus dolgozni és lehessen ikszelni oda.
togyozo 2014. 01. 14. 22:49
Előzmény: #45  tokos.
#58
Tokos,

"Tisztábbak a lapok, nem rossz ez így."

Látom még mindig nem érted. Nagyon statikusan gondolkodsz. Ha nem lenne ilyen a választási rendszer a DK eleve nem került volna zsarolási helyzetbe, a többi kis szmötyi pártról nem is beszélve.

Továbbá ha nem lenne kényszer már a választások előtt szövetséget kötni, akkor mondjuk az elmúlt 1 év az ellenzéki oldalon nem az egymással való foglalkozásról szólt volna. Egész egyszerűen teljesen más lenne az ellenzéki paletta.

Ráadásul azt is elfelejted, hogy így egy ellenzéki szavazó nem dönthet arról, hogy mennyi Bajnait és mennyi MSZP-t kér (Gyurcsányról már nem is beszélve), márpedig azért sok embernek ez nem mindegy
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 22:05
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
#57
Szerintem meg inkább az van, hogy ő ugyanazt mondja 25 éve, csak a pártok váltanak köpönyeget. Ebben élen jár a Fidesz.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 21:59
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#56
Fodor:
Fidesz > SZDSZ > Liberálisok > érik az MSZP
A pályafutása önmagáért beszél. Igazi koprofil. Vonzódik a sz.rhoz állagtól függetlenül.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 21:54
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#55
"az elmúlt 20 év két leghitelesebb vezető politikusainak egyike, jó szakember"

Neked is :-) Szakmaiság:
link
Na erre nehéz azt mondani, hogy szakember, inkább sz.rember. Megvan a matek ? Adómódosítás. Ha lenullázza az összes szja-t és a munkáltatói adókat visszaküldi a dolgozóknak, akkor sem jönne ki. Tökéletesen alkalmatlan ember, azért hívták MSZP-ék szakértőnek.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 21:48
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#54
"akik keveset hazudtak, szakmailag vállalhatóbbak. (Pl. Bajnai"
Aha, vezesd le, hogy jön ez ki egy adómódosítással:
link
Ennyit a szakmaiságról. Szemrebbenés nélkül még nem megy neki, de nagyobbat hazudik mint a hülye orbán. Nade hajrá ! Még egy év és négyszeres fizu.
"lásd.: hányan akarják leváltani a fideszt"
Kevesebben mint 4 éve az MSZP-t.
"Torgyánt én nem keríteném elő"
Nem is kell, bejelentette, visszatér 4 év múlva. Ha megéli.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 21:41
#53
Szerintem nem kérdés, hogy aki Orbánék leváltását akarja, annak a mostani Összefogásra kell szavazni, még ha a patás ördög személyesen van is benne. Az egyfordulós választási rendszer (na ki vezette be 2/3-os törvénnyel?) ezt egyértelművé teszi. Bárkik, értsd bárkik!! is alkotják az ellenzéki szövetséget. Pont az egy fordulós rendszer miatt nincs lehetőség taktikázni a szavazatokkal. Aki ebben a rendszerben nem nagypárt, vagy szövetségi tömb jelöltjére szavaz, annak annak az egyéni körzetben leadott szavazata biztosan elveszik. Ha az általa támogatott kisebb párt nem éri el az 5 százalékot, akkor a listás a szavazata is elveszik. Olyan mintha el sem ment volna szavazni, nincs második forduló, tehát nincs még egy lehetőség az akaratnyilvánításra. Vagyis az egyfordulós rendszerben valóban két lehetőség van, vagy a kormányt fennmaradását támogatod, vagy biztosan bejutó ellenzéki erőre szavazol listán. Egyéniben pedig, vagy a kormányt támogatod, vagy a legesélyesebb ellenzéki jelöltet. (Annyi azért bonyolítja a helyzetet, hogy a Jobbik és a baloldali összefogás is biztos bejutónak számít, tehát a kormányváltást akaróknak érdemben a kettő közül érdemes valamelyiket támogatnia.) Minden ellentétes véleménnyel és híreszteléssel szemben, aki otthon marad, az az egyfordulós rendszerben gyakorlatilag a kormányt támogatja. Tehát lehet mérlegelni, mind a cselekvésnek, mind a nem cselekvésnek van politikai tétje.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 20:48
Előzmény: #50  pf2
#52
Én úgy látom, hogy olyanokat kerestek, akik keveset hazudtak, szakmailag vállalhatóbbak. (Pl. Bajnai, Fodor is olyan, akik a még széles körben ellenszenves dolgokat is megmondják. És most ne beszéljünk arról, hogy eleve nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.)
A kakukktojás, az Gyurcsány. Ő azért "politikusabb" és mint olyan a szavazatszerzésre kell... és itt a válasz: jóval többet hozhat, mint amit elvisz - különösen, ha összefogást, azaz fidesszel szembeni alternatívát látnak az emberek (lásd.: hányan akarják leváltani a fideszt).
Mesterházy megkihagyhatatlan, mivel ők a legnagyobb párt és ő is politikus.
Torgyánt én nem keríteném elő (bár te sem, de én kőkemény indokkal), meg Kunczét se. Ők reálisan semmit nem érnek. (Ma már) Nem nagy nevek, pártjuk nem nagy támogatott és nem hitelesek, szakmailag sem nyújtanak nagyot. Akkor már sokkal inkább Schmuck... bár ő meg nem kért pozíciót, csak programja van.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 20:36
Előzmény: #48  tokos.
#51
Ne viccelj már?
Ez nem színvallás, hanem színlelt vallás... :D
Ugyanis, csak azért kell "színt" vallani, mert a rendszer megköveteli, hogy együttességet hazudjanak.
Ez az én értelmezésem szerint pont az ellenkezője a színvallásnak.

Persze, ha elég jól hazudnak színt, akkor akár bele is bukhat a fidesz - rátérve az előző gondolatodra - ugyanis semmilyen kubatov lista nem lehet közelítőleg sem pontos, ha ~60%-a az embereknek egyszerre le is váltaná pl. a fideszt és ugyanannyi rá is szavazna.
Azaz minél nagyobb a "színvallás", annál inkább fog a mondjuk 60%-os fidesz győzelem átcsapni a 60% fidesz leváltásba. Ha ezt korán meg tudták volna csinálni és ha támogatnák a fidesz populista hazugságait (mint pl. rezsicsökkentés) és az őszinte marakodás helyett a "színvállalt" fidesz marásre koncentrálták volna az erejüket (lásd ezer magaslabdát dobott a fidesz) simán nyerhettek volna. (Az én saját véleményem szerint nem ez a célravezetőbb, hanem az, hogy a fidesz maradjon és bukjon bele az elmúlt-elmúlt-nyócévezésbe a 8 évük után végérvényesen, mint eddigi leghazugabb komcsik, mert meg fog itt változni a győzelem után a politika és a sz@rt sem tudják majd másra kenni. Ez sokkal inkább az ország érdeke, mint egy fidesz emberek és fidesz törvények, valamint "színvallás" által súlytotta tehetetlen kormány.)
pf2 2014. 01. 14. 20:34
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
#50
Mondjuk Fodor a legkevesebb , aki hirtelen előkerült és rögtön odakerült az első négybe.

Torgyán is előkerülhetne , ilyen erővel . Dumálni és pénzt lopni azt nagyon tud.
loliense 2014. 01. 14. 20:25
#49
Már csak néhányat kell aludni és az igen vénhülye Torgyán is visszatér a politikába,
-az isten áldotta magyar nép és a vezénylőtábornokl szolgálatába állhat újra

jaj de nagyon szép lesz ez is
tokos. 2014. 01. 14. 20:23
Előzmény: #42  togyozo
#48
Annyit még, ha azt mondjátok, hogy szemét a rendszer, mert az erőset erősíti, elfogadom, ha azt mondjátok, hogy szemét, mert a határon túliak is szavazhatnak, még azt is többé-kevésbé el tudom fogadni, de azt, hogy a pártoknak színt kell vallaniuk már az első forduló előtt, hogy Józsi bácsi és Manci néni is tudja, ki kevel van, ez szerintem nem hiba, és nem szemét rendszer.
tokos. 2014. 01. 14. 20:18
Előzmény: #44  togyozo
#47
Itt teljesen másra gondoltam. Olyan szinten tudják, hogy ki kire fog szavazni, hogy te azt el sem tudod képzelni. Bajnaiék talán nem ennyire pontosan, mert nincs meg hozzá a bázisuk, de az általunk ismerteknél sokkal pontosabb közvéleménykutatási adataik vannak.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 20:18
Előzmény: #45  tokos.
#46
Persze, ha Orbánt akarják hatalomban tartani, akkor nem kötelező összefogni... egyébként meg matematikailag össze kell fogni (bár nem garancia). Akkor meg lehet vagdalózkodni. ;)
Jól kitalálta ezt a fidesz.
tokos. 2014. 01. 14. 20:16
Előzmény: #42  togyozo
#45
"Látom nem érted/nem akarod érteni amit írok. Ha a választási rendszer nem kényszerítené összefogásra a pártokat, akkor nagy valószínűséggel ezek a pártok nem álltak volna össze "

Szerintem tévedsz, mindössze előrébb hozta az összefogásulat. Egyébként most sem lenne kötelező, ha elérik az 5%-ot bejutnak a parlamentbe. Ha amúgy meg nem akartak volna összefogni velük, akkor most sem kellett volna.
Tisztábbak a lapok, nem rossz ez így. Pénznyelőnek is tiszta, hogy egy kis szelet Bajnaihoz kap egy dupla adag szoci társaságot, meg köretnek egy is DK-t.

Én hiába mondtam volna neki, nekem nem hitte volna el. Én pl. ezért nem szavaztam sohasem szocikhoz közel álló pártra, pedig volt, hogy program alapján a szadeszre szavaztam volna.

"attól tartok nem követed az eseményeket, amik az országban zajlanak"

Azért távolról követem, de kétségtelen, sem a facebook, sem a Voks 14 nem vonja el a figyelmemet.
togyozo 2014. 01. 14. 20:12
Előzmény: #37  tokos.
#44
Tokos,

"A pártok elég pontosan tudják, hogy hogyan állnak. Valószínűleg nem véletlen a nayg egymás nyakába borulás."

Ezzel csak az a bibi, hogy hiába lenne ezeknek a pártoknak együtt akár 60%-os támogatottságuk, ha mindegyikük külön indulna, akkor az egyéni körzetek miatt így is simán kikaphatnának, vagyis a támogatottságok a jelenlegi rendszerben nem összeadhatóak.
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 20:11
Előzmény: #42  togyozo
#43
Igen, erről van szó.
A fidesz jól kitalálta, hogy, ha valaki nem kullancsként viselkedik aláássa az ellenük szóló leváltási kísérletet.
togyozo 2014. 01. 14. 20:08
Előzmény: #37  tokos.
#42
Tokos,

"Ez sem baj, így legalább tudják a polgárok, mire számíthatnak ha ezek 3-an alakítanak kormányt... "

Látom nem érted/nem akarod érteni amit írok. Ha a választási rendszer nem kényszerítené összefogásra a pártokat, akkor nagy valószínűséggel ezek a pártok nem álltak volna össze

"ma az egyiknek, ugyanakkorát jelenthet holnap a másiknak"

attól tartok nem követed az eseményeket, amik az országban zajlanak
Törölt felhasználó 2014. 01. 14. 20:07
Előzmény: #39  tokos.
#41
Bár azért van egy apró különbség.
A kdnp egy valódi kullancs, amíg a fidesznek szüksége van rá, Bajnaiék meg lehet, hogy meg is méretnék magukat, csak a fidesz választási törvénye miatt pont a bejutásukkal fosztanák meg az ellenzéket a kormányra jutástól. Ez igaz gyurcsányékra, vagy mindenki másra is, aki végül is a választásokon saját erőből jutna be.

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek