Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 11:42

Miért NE szavazzunk Bajnaira?  

igyekszem majd tömören fogalmazni, de nem mindig fog sikerülni :)



én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
myrath 2013. 08. 27. 12:56
Előzmény: #13  _pampa
#20
Kérdés az, h kell e nekünk ez az ellenzék. Ezek az emberek nem hiszem, hitelesek lehetnek.
Nyerjen a fizess, szakadjanak rá az ígéreteik, a törvények...minden.
Alakuljon egy "szűz" közép párt és nyerjen 2018 ban új arcokkal.
+4 év szopóág....
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#19
"Ha egy ferfi kezen se gyuru se ora azt nem tudom hova tenni ezert nem szavazok ra."

igen, a rohadt szinglihordák meg a zsebórát hordók, azok mindig is nagy veszélyt jelentettek az országra! :)

nem is beszélve a nudistákról meg a fürdőzőkről! :) azok biztos homokosok, így szintén veszélyesek :)

köszönjük a remekbe szabott példa-ki/megmutatást, emese! :)
Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 12:48
Törölt hozzászólás
#18
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:45
Előzmény: #13  _pampa
#17
témánál vagyunk... én úgy gondolom, hogy most a leggyengébb a fidesz kb. 2006 óta, ezért most legyőzhető

ezt a lehetőséget meg kellene ragadni, de Bajnaiék eddig nem tudták

eközben mások már készülődnek... és jól teszik
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:43
Előzmény: #14  myrath
#16
ez még csak az első témakör volt, ha tudnál olvasni :)

honnan veszed, hogy nem olvastam? szerinted a választók döntő többsége szavazás előtt elolvassa? mert szerintem nem... innentől kezdve teljesen irreleváns a program szakmaisága, amikor az esélyeket latolgatjuk! a program jó, Gordonka jókat mondogat, bár olyan témákba is belemegy, amibe nem kellene (220 ezer új munkahely megígérése pl. - wtf? a fityisz 1 mio.-t ígér, akkor mi a ráknak ilyen hülyeséget beígérni, stb.)

szóval hiába vagyok Oszkó-fan bizonyos szempontból, azért ez nem ennyire 1xű... ja, hát kérem, megpróbálok a szavazók egy részének a fejével gondolkodni, meg klasztereket létrehozni... de igen, persze, hogy érzelmekről meg ideológiákról regélek itt, és nem vagyok képes elemezni :)

amúgy felesleges személyeskedned, mert lehet ezt olyan "indikátornak" is felhasználni, hogy "miben lehet javítani még a választások előtt az ellenzéknek?" (azt tudom, hogy az MSZP meg sokan mások annál magasabb lovon ülnek, hogy másokat megkérdezzenek, de -talán ez hihetetlen- az én meg a mások szavazataira is pályáznak. azt meg nem mindenki fogja csak úgy "puszira" odaadni csupán azért, mert állítólag orbán nagy ellenségei... btw. hogy lehet az, hogy ezek annyira ellenségek a felszínen, és még mindig nincs még az olajszőkítésre sem ítélet? tán csak nem együtt voltak a buliban? ebben is meg még nagyon sokakban... mert akkor ugyebár kell egy VALÓDI rendszerváltás...)
bigyula 2013. 08. 27. 12:40
Előzmény: #9  _pampa
#15
"A következő választást egyetlen ellenzéki jelölt sem tudja megnyerni."

Hát, egy jelölt valóban nem tudja megnyerni az egész választást. De, egyenként többen is fognak tudni nyerni. Nemrég volt egy "tisztességes országgyűlési képviseletet" valamelyik megyének plakát egy buszon. Persze, a fideszes országgyűlési képviselő kiakadt, és elég gyorsan eltávolítoták a plakátot, de mindenesetre a saját fegyverüket lehet ellenük alkalmazni. Elég sokan ki vannak akadva tőlük.

"Egyedül a FIDESZ képes arra, hogy ELVESZÍTSE!"

Ebben igazad van. 2002-ben sikerült nekik, remélem megismétik a produkciót. :)

myrath 2013. 08. 27. 12:29
Előzmény: #6  upgrayeddAKS
#14
Ha elolvasod a H&h terveit, ha képben leszel, nem pedig érzelmekről és ideológiákról hadoválsz, akkor beszállok a vitába, mert a téma jó.
_pampa 2013. 08. 27. 12:25
Előzmény: #11  upgrayeddAKS
#13
Esetleg döntetlen lesz... :)))

Olyan erős még a FIDESZ szavazó bázisa, hogy sorozatos kormányzati bakik kellenek ahhoz, hogy veszítsenek.Amennyiben csak "átalibizik" a hátralévő időt akkor nem lesz esélye az ellenzéknek a győzelemre.

szvsz
zsosz
zsosz 2013. 08. 27. 12:18
Előzmény: #9  _pampa
#12
Ezt a Fidesz is tudja, hogy itthon a vége az lehet, el sem mennek szavazni a' zemberek. Ezért törleszkedik a külföldi magyarokhoz mindenhol.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:17
Előzmény: #9  _pampa
#11
hát ezzel sokat mondtál :)

lefordítom: vagy nyer a fidesz, vagy veszít :) és ha veszít, akkor az nem azért lesz, mert az alternatíva annyira jó... btw, ez így ebben a formában butaság... nagyon sok (nem túl okos, de nem is túl buta) ember gondolja azt, hogy nincs a fidesznek alternatívája... ha ezt felbontjuk részelemeire, akkor megtudjuk, hogy mivel lehet ezeket a buta gondolatokat száműzni a fejekből...

erre majd teszek pár kísérletet

még egy dolog: nem gondolom, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, sem azt, hogy ez az egyetlen követendő út, egyetlen jó gondolkodás... azt viszont igen, hogy érdemes ezekről vitatkozni!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:14
Előzmény: #5  Janku
#10
azzal egyetértek, hogy el kell tűnniük, én pedig épp azon szempontok mentén érvelek, hogy pl. Bajnai miért nem lesz erre alkalmas személy

sztem nem sok esélye van leváltani őket!

látszólag többet kockáztat az ellenzéki szemléletű szavazó, ha alternatívát keres, de ez csak látszólagos... le fogom írni, hogy miért, de addig is "alapozok" :)

ja és az előzőhöz: racionalitásra törekvés = amennyire csak lehet, kizárjuk az ÉRZELMI tényezőt... ettől még nem azt mondtam, hogy racionális = egzakt... ez nem matematika, hogy minden a formális logika nyelve alapján megfogalmazható, és bizonyítható legyen! szerepet játszik itt is (meg a matekban is) az intuíció, amit az ember jó esetben megpróbál pro és kontra érvekkel mérlegre tenni...
_pampa 2013. 08. 27. 12:10
Előzmény: #7  upgrayeddAKS
#9
A következő választást egyetlen ellenzéki jelölt sem tudja megnyerni.
Egyedül a FIDESZ képes arra, hogy ELVESZÍTSE!
Talán majd 2018-ban lesz esély más formáció számára a győzelemre.

szvsz
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:09
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#8
Bokalyinak is: törekedni kell rá... uolyan ez is, mint a 100%-os hatásfok a gépeknél: tudjuk, hogy nem fogjuk elérni, de minél jobban megközelítjük, annál jobb

(amúgy sem azt írtam, hogy 100% racionalitás, hanem hogy "elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni", és itt a hangsúly az elsősorban és a szeretnék szavakon van...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:06
#7
érvek Bokros mellett:

1. végigvinné a reformokat
2. nem köthető a nevéhez privatizáció
3. track record (lásd még 1. pont)
4. meg tudja szólítani a jobboldaliakat is, bár persze elsősorban a liberálisokat tudja...

érvek Bokros ellen:

sajnos még Bajnainál is kisebb a támogatottsága, sőt még a potenciális támogatói kör is legalább olyan szűk (az előbbit lehet orvosolni, az utóbbi miatt azonban "csak" nagyjából olyan esélyes jelölt, mint B.)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 12:01
#6
Bár ő az egyik legesélyesebb az orbán-rezsim leváltására per pillanat, ez az "előnye" inkább csak látszólagos. BÁRKI (hangsúlyozom: bárki) lépne fel helyette, aki késsel-villával eszik, és van némi ismertsége, nagyjából (=nem 100%-osan) uezt az eredményt hozná már alapjáraton. Bajnait azért látják sokan "trónkövetelőként", mert szinte mindenben ellentéte orbánnak. Azonban rengeteg ember szinte mindenben ellentéte orbánnak :)

Kissé konkrétabban: rengetegen elutasítják mind az MSZP-t, mind az "elmúltnyócévben" szerepet vállalt szereplőket, pláne min. elnököket. Bajnai is rengeteg hibát vétett amúgy, csak a hívek nem akarják észrevenni. (szvsz. Bokros és Róna is sokkalta jobb jelöltek)
De a lényeg: nagyon szűk réteg szavaz csak rájuk országosan, márpedig az OGY választásokat nem Bp.-en kell megnyerni. Az emberek DÖNTŐ TÖBBSÉGE homofób országos méretekben nézve, így a homokosok show-ját végignézők könnyű célpontjai lehetnek egy lejárató kampánynak. Elég leadni pár híradóban "emlékezet-frissítésként" a választások előtt. (Az tény, hogy ez eléggé szubjektív dolog, de a pszichológia maga az... magyarán: lehet ezeket a dolgokat akármerre csűrni-csavarni, de a tény tény marad: igen nagy a támadási felület, amibe nagyon amatőr módon belesétált Mr. Gordon. Az OTP-s és az amcsi finanszírozás szintén ilyen... hiába a Közgép-maffia a másik oldalon, azzal nem nagyon lehet érvelni.)

Tömören: olyan ellenzéket érdemes támogatni, amelyiknek van esélye, nem az MSZP-hez kell dörgölőznie, hogy legyen valami támogatottsága. Btw. az emberek maguktól is dönthetnének, hogy kire szavaznak, nem kellene az MSZP (vagy bármely másik párt) infrastruktúráját használni. Amikor még nem létezett ilyen infrastruktúra, akkor is szavaztak a zemberek...
Janku 2013. 08. 27. 12:00
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#5
Nem Bajnaira kell szavazni hanem Orsos ellen, a Fidesznek el kell tunnie jovore a hatalombol ez a lenyeg. :)
Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 11:59
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#4
AKS
politika és racionalitás?
soxerencsét :)
Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 11:52
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
:) na... ez engem is érdekelne.... persze érzelem mentesen, csakis a rációra alapozva :)
Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 11:50
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#2
Arra is írj majd légyszi racionális érveket, hogy szerinted kire kellene szavazni.

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek