Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mereszZenesz 2020. 10. 25. 16:20
Előzmény: #12098  szieszta
#12100
 Az összeesküvés elmélet  aminek a hívője vagy már évek óta üldözési mániát váltott ki belőled... E közbe valami beteges szektás   (666, lásd előző hozzászólásokban) számmisztika   párosult...  Kezdesz megcsúszni.. 
szieszta 2020. 10. 25. 16:13
Előzmény: #12097  mereszZenesz
#12099
Igen, annál sokkal több, csak fizetésre nem használják. A pénznek forognia kell, mert különben leállna  a gazdaság.
szieszta 2020. 10. 25. 16:10
Előzmény: #12094  Tazsomaru
#12098

Először a bitcoin egy kis csoport játékszere volt, a pénzhez semmi köze. Azután felfedezték a drogbárók, meg az alvilág és elkezdték csereeszközként használni. Aztán sikerült becserélni egy hamburgerre, ez volt az első eset, hogy valódi árut adott valaki érte. Aztán kezdett elterjedni és a coinerek egymás noszogatták, hogy követeljék, mindenhol fogadják el. És megérkeztek az ikerek. Zuckerbergtől kapott 65 millióval meg szerencsét próbáltak, kemény reklámot toltak alá így sikerült 1000 dollárig felfuttatni az árát, majd jó sokáig csend és 400 dollár.
Később többen is beálltak mögé, youtuberok százai hirdették a csodát, így ismét sikerült meggyőzni nagyon sok meggazdagodni vágyót. Közben a bányászok is szaporodtak, mivel akkor még egyszerű videokártyából is csöpögött a BTC, egy egy alkalmazás letöltésével már lehetett is gyűjteni.
Ekkor rávetették magukat a spekulánsok, ehhez meg kellettek a tőzsdék. Nagyon szép pénzt hozott nekik, így ezt fenn kellett tartani. Ha viszont gyorsan  forog, nem lehet annyit kaszálni, így szépen elkezdték kivonni a forgalomból ezzel felverve az árát. Az árrobbanás meg odacsalogatta a tömegeket, ami még olaj volt a tűzre. Mindenkivel el kellett hitetni, hogy nincs gond, nehogy egyszerre dobják el BTC iket, mert akkor összezuhan az árfolyam és lehet már soha nem áll fel. Ezért okos emberkék kitalálták a tethert, amiből annyit dobnak piacra, amennyit nem szégyellenek és ebből tudták karbantartani az árfolyamot, fenntaqrtani a hitet.
Most újra csiholják a tüzet, vannak új befektetők és 3 év alatt megszépült a múlt.
mereszZenesz 2020. 10. 25. 16:10
Előzmény: #12094  Tazsomaru
#12097
egy olyan eszköz, ami a jelenlegi fizetőeszközök digitális utánzata...
Annál sokkal több... ;)
mereszZenesz 2020. 10. 25. 16:00
Előzmény: #12095  szieszta
#12096
Én meg vagyok győződve, hogy most is a robotok tartják ezt az árfolyamot, időzített fel-le ugrásokkal. Ez látszik a mozgásokon, főleg mikor hirtelen ugrik és zuhan.
Mi látszik  a grafikonon a fel le ugrálásokkal  ?? :D
szieszta 2020. 10. 25. 15:42
Előzmény: #12092  Törölt felhasználó
#12095

Alonso barátunk nem vesztegette az idejét, ha volt neki, az kimerült a személyeskedésben.
Visszatérve a témához, fizetésről beszélsz. De hát megoldott nem? Te is azt használod. Telefonnal, kártyával, órával, sőt, hallottam már, hogy kacsintással is lehet, retinaszkennerrel, de már egy két elvetemült chippeltette magát annak érdekében, hogy egy legyintéssel érjen el jópár funkciót.
És nem kell hozzá bitcoin. Elég a jó öreg számla a bankban, vagy erre specializált cégnél.
Az országok bizony fejlesztik már a digitális fizetést, de az csak az eddigi pénznyomtatást váltja fel, a lényeg marad. Esetleg kihagynák a bankokat, de azt meg a bankárok nem engedik. Nem hiába nincs még forgalomban a face libra, mert az lenne igazi konkurenciája a bankoknak.
A bitcoin egy szuper spekulációs eszköz és mivel nincs értéke, csak az árával játszadoznak 0 tól 1 milliós sávban. Mindenki ebből akar meggazdagodni, ezért hajlandóak bármit megtenni. Nagyon jól tudják, hogy ha valami nagy cég el kezdi szeretni és azt világgá kürtöli, akkor fel tudják verni az árát. Persze előtte nem árt bevásárolni, ezzel is egy kis hiányt csinálni a piacon.
Azt se feledjük, hogy nem ellenőrzött piacon kereskednek vele, ahol mindent szabad. Így tartják karban az árfolyamot, főleg a tether segítségével.
Egyszóval nem a fizetőeszköz funkciójáért szeretik, ez csak egy reklámszlogen a sok közül.
Én meg vagyok győződve, hogy most is a robotok tartják ezt az árfolyamot, időzített fel-le ugrásokkal. Ez látszik a mozgásokon, főleg mikor hirtelen ugrik és zuhan.
Azt azért megkérdezném, szerinted az normális, hogy egy eszköz teljes mennyiségének 3 szorosát megforgatják 24 óra alatt? Sőt, volt idő, mikor a 10 szeresét. :-)  Nekem nem életszerű.
Tazsomaru
Tazsomaru 2020. 10. 25. 15:01
Előzmény: #12092  Törölt felhasználó
#12094
Félreérted Alonsot. Nem hiszem, hogy a BTC miatt jár ide, szerintem nincs is neki. Sziesztát szereti piszkálni. Valamiért a bögyében van. :)  Sziesztát is félreérted. Soha nem állította hogy nem lehet a BTC 100ezer, vagy 1 millió USD. Egyszerűen csak szélhámosságot lát benne. Tetherpumpa, meg ilyenek. És aki szélhámosságot lát benne, az miért shortolja, vagy longolja? A pénzét egy olyan piacra kellene tennie, amit senki nem felügyel és lehet hogy hiába shortolja, nem kap vissza semmit.
Én is úgy látom, hogy a BTC egy fedezetlen , szabályozott eszköz, mint más FIAT pénzek. Más pénzek legalább inflálódnak  és így nem a felhalmozásra ösztönöznek. (Ezt a BTC-nél könnyen megoldhatták volna egy állásidődíj alkalmazásával.) A megtakarítás jó és fontos dolog, de nem csereeszközben, hanem befektetésekben. Akár önfejlesztésre, vagy a vállalkozásunk fejlesztésére, esetleg más vállalkozásának a fejlesztésére, amivel valami értéket teremtünk, hasznosat magunknak, vagy a közöségünknek, ami aztán később megtérül. De az, hogy walletekben számolgatjuk a coinjainkat és várjuk. hogy valakire majd drágábban rásózzuk, aki majd valakire mégdrágábban ráakarja sózni... ez igy elég Dagobert bácsis. :) 
Az arany fix mennyiségben van kibányászva és még fix mennyiség kibányászható. A BTC-t mesterségesen generálják, mesterségesen szabályozott mennyiségben, amiből a kibocsájtók jelentős mennyiséget birtokolnak. Nem erre mondják, hogy: "Fejétől bűzlik a hal"? Nem hiszem, hogy nagy változást tud hozni az életünkbe egy olyan eszköz, ami a jelenlegi fizetőeszközök digitális utánzata.      A Libra már egy jó kezdeményezés is lehetne, bár én remélem, hogy a pénzügyi rendszert valami olyan eszköz fogja felforgatni, mint a Terra.
https://www.money.hu/cikk/615-a-terra-egy-kereskedelmi-referenciavaluta
Törölt felhasználó 2020. 10. 25. 13:48
#12093
Törölt felhasználó 2020. 10. 25. 13:45
Előzmény: #12082  AlonsoRenault
#12092
Szia,
Szerintem feleslegesen vesztegeted az idodet. Van aki eldont valamit es azon a velemenyen nem kepes valtoztatni.(kevesen merik beismerni h hibaztak vagy rosszul mertek fel a dolgokat, tevedtek).
Tegyuk fel Januar-marcius kozott megdonti a BTC a korabbi csucsat...szerinted fog valtoztatni a velemenyen...te is tudod h nem.
Esetleg ha 2021.szeptembere es novembere kozott az arfolyam mondjuk 50k, 100k esetleg 200000-300000$ lenne szerinted beismeri h tevedett....ugye h nem fogja.
Ne aggodj viszont ha a korabban emlitett szintek egyikerol a BTC csinal majd egy 50-70%-os vissza esest akkor majd elismeri hogy o megmondta h ennek nem lesz jo vege.
:)
En emlekszem 30 evvel ezelott amikor meg mindent keszpenzel fizettunk, nem voltak bankkartyak..., arra is emlekszem hogyha telefonalni akartal akkor vagy talalnod kellett 1 telefon fulket vagy elmenni valakihez akinek volt telefonja...; most a foldon ero emberek tobbsegenek van mobilja...es ezek kozul tobb mint 40%-nak okos telefonja...ki gondolta volna 10 evvel ezelott h mobillal fogunk fizetni?
Nekem 10 eve volt 1 olyan credit kartyam aminek nem szokvanyos merete volt ra lehetett rakni a kulcstartora es kb. a merete 25-30% volt a mostani kartyaknak...tudod miert szuntettek meg a gyartasat mert egyre tobben panaszkodtak h 1 csomo helyen nem akarjak elfogadni, mert azt hiszik hogy nem valos...nekem is volt h az egyik boltban nem akarta a tulaj h hasznaljam es vegul ugy fizethettem h o beutotte a kartyaleolvasoba a szamokat en pedig beutottem a pin-t, majd jott a visszaigazolas es meg azt is atvizsgalta...
Napjainkban ahol en elek a nagy bevasarlo kozpontokban vagy nagyok boltokban a penztarak 60-70%-nal mar nem lehet keszpenzel fizetni...de nehany napja nyitottak meg egy nagyobb elelmiszer lancnal 1 olyan uzletet ahol csak elektronikusan lehet fizetni!!!
Kozben a jegybankok tesztelgetik a digitalis penzeket lasd Svedorszag (digitalis korona) stb.stb.
Mit gondolsz 5-10 ev mulva fog megszuni vagy ritkasag szamba menni a keszpenz es a vasarlasok es penzugyi tranzakciok 90-95%-a?
Aki picit is ert hozza az tudja h a digitalis tranzakciok sokkal egyszerubben nyomon kovethetok, megadoztathatok...szoval szerinted melyik kormany lesz ellene a digitalis fizeto eszkozoknek...
Nalunk mar igy is az adobevallasomnal, be se kell utnom, hogy eppen a cegnel mennyit kerestem mert az adohatosag tudja, sot a fobb elemek mar elore fel vannak tuntetve, eppen csak el kell fogadnom, hogy az altaluk ismert adatok megfelelnek az igazsagnak, ill. hogyha van mas jovedelmem, koltsegem stb.stb
Szoval minek vesztegeted az idodet azokra akik egyik oldalon se hajlandoak velemenyt formalni azzal hogy vasaroljak, mert ugy gondoljak h hosszabb tavon jo lehetoseg van benne; vagy esetleg ugy gondoljak h ez 1 ponzi es eppen ezert beshortoljak h penzt keresenek a ponzi bukasan, (magyarul nem csak be-be bofognek mint a kocsmaban szokas h ezt igy vagy ugy kellett volna csinalni); mert rengeteg zseni megmondo ember letezik a kocsmakba...
CryptoLajcsi
CryptoLajcsi 2020. 10. 25. 11:09
#12091
Nagyon küzd a 13 000 dolcsival :D :D 
easyrider 2020. 10. 25. 11:06
Előzmény: #12088  szieszta
#12090
A fejlesztők bármiről dönthetnek, viszont én, mint node üzemeltető is dönthetek arról, hogy telepítem-e a legújabb fejlesztésüket a node-omra, vagy nem.  Ebből több fontos dolog következik:
1. Mivel van több 10.000 node, igazából a node üzemeltetők 51%-a dönt.
2. Ezért fontos, hogy legyen minél több node, ezt hívják decentralizációnak.
3. Azon altcoinoknak, amiknek nincs sok ezer független node-ja, valóban egy központban döntik el, hogy mi legyen, ezért nem is lehetnek véges mennyiségűek és cenzúra állók.
4. Ezért a gyakorlatban a Bitcoin az egyetlen, valódi, értéket hosszú távon tárolni képes hálózat, mivel az altcoinoknak nincsenek node-jaik, csak a tőzsdéken bohóckodnak velük.
krida
krida 2020. 10. 25. 10:08
Előzmény: #12088  szieszta
#12089
Köszi
szieszta 2020. 10. 25. 08:26
#12088

https://coincolors.co/2020/07/17/ki-iranyitja-valojaban-a-bitcoint/
Amikor Satoshi Nakamoto lefektette a Bitcoin alapjait, a forráskódban 21 millióban maximálizálta a kibányászható bitcoinok számát. Elméletileg a Bitcoin Core fejlesztőcsapata dönthet úgy, hogy megváltoztatja a forráskódot, és felülírja ezt a készletkorlátozást.
Az azonban nagyon valószínűtlen, hogy ez valaha is megtörténjen.
- soha ne mondd, hogy soha.....nagyon valószínűtlen, de nem lehetetlen.
szieszta 2020. 10. 25. 08:00
Előzmény: #12086  krida
#12087

Nem sok kellett, hétvégén mindig meglökik a szekeret, de általában vissza is huppan. 2019 júniusában voltunk ez felett, akkor éppen 13.800 előtt fordult és egy kis felpattanás után (13.097) zuhant 9.200 ig.
24 Hour High$13,347.62
-ezt ha jól látom, megint csúcsdöntés volt, egy éves távlatban . Izzanak a robotok a hétvégén, most kell tolni a wash trading-et, ilyenkor könnyű, mert hétvégén más nem "kotyog" bele.
Van elég tether is hozzá.
krida
krida 2020. 10. 24. 21:13
#12086
Bitcoin: még tartom a longot, kb 13.800ig, onnan (13.800-14.000 körülről) korrekciózhat egy kicsit, 12.000 környékéig, ha így lesz, ott visszavenném, s onnan 20.000 lenne a céláram.
szieszta 2020. 10. 23. 22:06
Előzmény: #12083  Törölt felhasználó
#12085

Nem kell ebből gondot csinálni, azt hisz amit akar.
A tether szaporodását meg bizonyítékul rakom ide, hogy akkor van csak emelkedés, ha nyomtatnak és pumpálnak. Az összefüggés szemmel látható.
AlonsoRenault 2020. 10. 23. 20:51
Előzmény: #12083  Törölt felhasználó
#12084
Ezt kár volt leírni nyilván tagadod..
Törölt felhasználó 2020. 10. 23. 20:44
Előzmény: #12082  AlonsoRenault
#12083
'A mindennapos kényszeres tether egyenleg másolás az nem mánia?'
.
Ezt a privát problémádat szieszta kollégával kellene lemeccselned és nem velem. Nem vagyok benne biztos, hogy képes vagy-e felfogni, hogy nekem semmi közöm sem a szieszta sem pedig a nemelemző nickhez. Ha viszont te tagaszkodsz ahhoz a mániádhoz, hogy van hozzájuk közöm, akkor az onnan már kényszeres személyeskedés, és ennek megfelelően kezelendő.
AlonsoRenault 2020. 10. 23. 20:33
Előzmény: #12080  Törölt felhasználó
#12082
Mániás? A mindennapos kényszeres tether egyenleg másolás az nem mánia? Hisztérikus? Már hallasz is? :) Mondom, hogy nem vagyok neked való Dindike akármennyire szeretnéd, a mőkre bukom bocsi, férfiak meg nem hisztiznek, nem ismerek egyet sem.
AlonsoRenault 2020. 10. 23. 20:31
Előzmény: #12080  Törölt felhasználó
#12081
A kényszeres tetherezés a topik témája? Meg a konteók? Marhára nem és nem én kezdtem és nem személyeskedek, csak nem látom értelmét, hogy több néven írkálsz azért, hogy alátámaszd a konteóid. Semmi olyat nem mondtam amit ne magadról állítottál volna.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek