Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2020. 07. 09. 13:00
Előzmény: #11299  Törölt felhasználó
#11300

Tehát, ha nincs minden a csúcson, akkor az infláció nem is olyan vészes, már volt rosszabb is. Úgy látszik, a FED által elővarázsolt dollár úgy épül be  a gazdaságba, hogy nincs árfelhajtó hatása.
A nálam tájékozottabbak azt vallják, hogy a BTC 30%-a is hozzáférhetetlen lehet, de ezzel nem is számoltam.
Törölt felhasználó 2020. 07. 09. 10:44
Előzmény: #11298  szieszta
#11299
;)
nagyon pontatlan vagy!
Nasdaq100 dontoget csucsokat. ("Minden index csúcson van")-toled; nem kellene mindent elhinned amit hallasz....
;)))))))
A topik cimet mar tobbszor targyaltuk, h figyelem felkeltesre keszult.
Nem tudod megszerezni a krypto piacot, hiszen mindig lesznek olyanok akik a BTC-juk 1 bizonyos reszetol nem hajlandoak megszabadulni, szinte semmilyen aron; arrol az aprosagrol nem beszelve, h a BTC-k tobb mint 12% egyelore nem elerheto senki szamara....semmilyen aron!!!
BTC nem tokeletes ; de egyelore nem rendelkezunk ennel jobb rendszerrel.
Az  is tulzas, hogy a BTC csak spekulaciora epul; hiszen az informacio es szabalyok barki szamara hozza ferhetoek; na ezt nem mondhatod el a legtobb penzugyi termekrol.
En a helyedben inkabb informaciot gyujtenek rola ill. tanulnek ezzel kapcsolatban...artani nem arthatna neked sem...
szieszta 2020. 07. 09. 08:11
Előzmény: #11297  Törölt felhasználó
#11298

Én nem bánom, ha valaki rajtam nevet, főleg ha szebbé teszem ezzel a napját.
Nekem az a furcsa, hogy ilyen nagy embereknek még mindig magyarázni kell a bitcoin működését, hasznát? Vagy nem is volt már szó a bitcoinról, hanem a pénzügyi rendszer digitalizációjáról? Miért, mit gondolunk? A FED ténylegesen nyomtatja  a pénzt, papírra, tintával? Persze nyomtat is, mivel sok ilyen tönkremegy és azt pótolni kell.
A digitalizációhoz nem kell kripto, főleg nem bitcoin. Ha most már csak a bitcoin lenne és elsöpörte volna a régi pénzügyi rendszert, egy óriási válság kellős közepén lennénk és a központi bankoknak nem lenne semmi lehetősége lélegeztetőgépen tartani a gazdaságot. Lehet jól is jönne egy alapos megtisztulás, de ez nem ilyen egyszerű.
Az inflációval kapcsolatban, meg nem azt írtam, hogy csak a részvényeknél látszik, de azoknál főleg. Minden index csúcson van, mikor folyamatosan rossz hírek jönnek. Az energiaszektornál is inkább az ellenkező irány volt, de ha megnézzük a gabona árakat, ott sem az áremelkedés volt a jellemző. Az ingatlanpiac egy óriási buborék, de miért is? Mert a bankok erre adják a legkedvezőbb hitelt. Kis hazánkról nem is beszélve, ahol még az állam is támogatja ezt a szektort.
Ha ilyen nagy nevek, akik százmilliárdokat kezelnek annyira látják a zsenialitását, miért nem vásárolják fel? Elméletileg megtehetnék, hiszen 171 milliárdot össze tudnának kaparni, sőt, sok a hozzáférhetetlen, így ezért a pénzért az egész kriptopiacot megszerezhetnék.
Még mielőtt belekötnél, tudom, hogy akkor felvernék az árát, ezért írtam az elméletileg-et. 
Ja akkor vége lenne a spekulációnak? Ez a piac, meg csak erre épül.
Törölt felhasználó 2020. 07. 08. 16:51
Előzmény: #11296  szieszta
#11297
Ha valakin nevetni kellene az te vagy...
Ugy mondasz velemenyt valamirol amirol szinte semmi informaciod!
Nem youtube-os videokrol irtam es nem is cicas videokrol.
Egy olyan online konferenciarol, ahol a resztvevok nagy resze a jelenlegi penzugyi rendszerben eleg komoly, jelentos poziciot tolt be; es nagyon komoly penzt kezelnek tobb billio $-rol van szo....
Fidelity-tol peldaul Tom Jessop olyan ugyfelekkel mint GS, JPM stb.stb.
Rv-nel latszik az inflacio???
Hol nem latszik te zseni, az ingatlanoknal se??? (es a sort folytathatnank eleg hosszan).
Az h te vagy en mit vallasz ne haragudj, de hidd el sok embert nem erdekel.
Az okos telefonok se soportek el a regi vonalas telefonokat; de mondjuk gondolkodj el azon hanyan hasznaljak a regi vezetekes telefonokat...es hanyan hasznalnak mobilt vagy okos telefont...ez az aprosag pedig lezajlott cirka 25-30ev alatt...
Mivel penzrol van szo sok sok penzrol, hidd el a penzugyek digitalizalasara is sor fog kerulni...ill. mar zajlik.
USD jelenleg a vilagkereskedelem tobb mint 60 es kevesebb mint 70%-at teszi ki...de ez folyamatosan csokken evrol evre.
Halkan megemlitenem, hogy a FED a merlegfoosszeget ha nem is duplazta meg iden de meg nehany honap is az is meg lehet. Tudom nehez elkepelni; de nem lesz az USD orokke a vilag meghatarozo penzugyi eszkoze.
Abban igazad van h az ertektelen USD mondjuk 100 eves tavlatban h 97,5 vagy nehany even belul 99,5%-at vesziti el ertekebol mar majdnem mindegy; de ha te a mi idotavlatunkban nezed akkor annak igen is van jelentosege h mondjuk a penzed vasarlo ertekenek 80%-at el veszitheted nehany ev alatt.
Esetleg a mai napon vasarolt 9400$-os BTC-bol egy nap mondjuk 50000 esetleg 100K$-ert csereled majd vissza.(Halkan megsugom nem csak USD-ert lehet BTC-t ertekesiteni).
Nekem is van USD, EUR,GBP,AUD de probalok ezekbol minnel kevesebbet tartani BTC ezeknel matematikailag, penzugyileg jobb.
Az ido meg majd eldonti h melyikunk velemenye allt kozelebb a lehetseges kimenetelhez.
szieszta 2020. 07. 06. 18:14
Előzmény: #11295  Törölt felhasználó
#11296

Ne nevettess! Online konferencia 8000 résztvevővel? Egy középszerű youtuber ennek a 10 szersét tudja 1 óra alatt. Ilyen konferencián milyen lehet a téma? Egymást győzögetik, hogy a BTC elsöpri a pénzügyi rendszert? Tudnak még valami újat mondani?
Az nem normális, amit a FED csinál, de furcsa módon jó ideje működik és nem omlott össze, mint ahogy a szakértők már több éve mondogatják. A részvényeknél látszik az infláció, meg főleg az, hogy mindenki oda tódult, ha ért hozzá, ha nem. Ezzel szépen megkeverik a tőzsdét értőket is.
Én még mindig azt vallom, hogy a coinok virágzása is csak a pénzpumpának köszönhető.
Most megint megrángatják az árfolyamot, mert csak a mozgásokon lehet keresni.
A coinbáró alatt azokat a személyeket értem, akik az őskorban fillérekért begyűjtöttek akkora mennyiséget, hogy csodálatosan tudják manipulálni vele az árfolyamot, így játszadozva és keresve sok sok értéktelen dollárt.
Törölt felhasználó 2020. 07. 05. 09:52
Előzmény: #11294  szieszta
#11295
Csondes gyujtogetes van.
Awareness phase-ben vagyunk amikor is az "institutional investors" mar nem maguknak hanem a ceguknek vasarolnak okosan.
Ez azt jelenti, hogy a mania resz meg messze van...amig elso korben nem torjuk a 13500-16000-es szintet; majd ezutan a 20000-es korabbi csucsot addig az emelkedesben lesznek komolyabb vissza tesztek.
Nyilvan mivel nem figyeled a szektort komolyabban ezert nem tudod, hogy a het elejen volt mondjuk a realvision-on egy 2 napos online konferencia, ahol tobb mint 8000 ember jott ossze.
Itt igazabol nem a 8000 fo ami igazan erdekes hanem, hogy ezeknek az embereknek nagy resze mar nem tech geek; hanem sokkal inkabb a befektetesi fronton dolgozo szakember. Jo nehany kozulok tobb billio$ kezel.(egyebkent mar sajat maguknak korabban vettek BTC-t)
A coinbaro kifejezest nem igazan ertem, hogy abbol mit akarsz kihozni???
Ha valaki komolyabb osszegu penzugyi termekkel rendelkezik (az baro lenne)???
Velemenyem szerint 4. esetleg 5.-ik ipari forradalom zajlik...azert nem konnyu kifejezni ezt mert nem egyertelmu hogy milyen szakaszokra bontjuk magat a fejlodest es technologiai valtozast...
Hallottam nehany hete egy nagyon erdekes interjut; amiben azt fejtegettek, hogy a gazdasag motorja ill. verkeringeset tovabbra is az olaj biztositja???
Nehany ember szerint a digitalizacio a korszakunk meghatarozoja...es ha az embereknek valasztaniuk kellene az olaj esetleg az elektromos aram kozul, akkor az olaj huzna a rovidebbet.
(ezt mintha az arfolyamok es a trend kezdene alatamasztani).
Az elmult evekben a gazdasag nagy resze mar bizonyos szinten elkezdett digitalizalodni, fenykepek, levelek es uzenetek, ujsag, media, televizio, marketing...
Mit gondolsz a penzugy ki fog maradni a digitalizaciobol?
(es itt most nem arra gondolok, hogy a telcsiden be tudsz-e lepni a bankszamladra, vagy azzal tudod befizetni a szamladat)...
Emlekszel a kezdeti idokben az internet milyen korulmenyes volt amig letoltotted a weboldalt...en igen.
Nekem komoly problemat okoz elkepzelni hogy mondjuk 10-20 ev mulva a penzugyi rendszer, hogyan fog mukodni ill. kinezni.
Azt ugye tudjuk hogy a covid-19 hatasara a FED tobb penzt krealt a semmibol par het alatt, mint az elotte levo 11 evben az osszes QE-vel.
Nyilvan azon lehet vitatkozni, hogy ezt helyesen tette vagy sem.
Ha viszont extrem leegyszerusitsuk a dolgot, minnek kell fol az ember es megy dolgozni; de mondok egy meg erdekesebbet miert fizetunk ADOT???
Hiszen a FED, ill. a jegybankok barmikor krealhatnak ugynevezett fiat currency-t "penzt" miert kell akkor az emberektol ezt elvenni levonni....Nem csak a kerdes de a valasz is abszurd!
Nem tudunk a semmibol valamit krealni es mar maga a gondolat, hogy egyesek ezt meg sem kerdojelezik eleg szomoru.
Ha finoman szeretnek fogalmazni akkor azt mondanam, hogy "ERDEKES IDOK" ele nezunk.
(csak vannak akik ezt latjak kapisgaljak es vannak akik nem)
szieszta 2020. 06. 29. 08:17
Előzmény: #11293  Törölt felhasználó
#11294

Természetesen ebben egyetértek, de nem kell ezért egetrengető  dolgot várni. A coinmánia csökkenést mutat, pedig azért jönnek hírek. A víruspánik megmutatta, hogy vészhelyzet esetén a kormányok bármit megtehetnek, bárkit korlátozhatnak. Szerintem ha veszélyeztetve látnák a fizetőeszközüket, nem sokáig tanakodnának. Főleg látva a coinbárók felemelkedését.
Számomra azért furcsa, hogy minden a csúcson van, de a coinoknál egy ideje szinte befagyott az emelkedés. Szerintem rájöttek, hogy egy kis csoport áll emögött, akik szépen manipulálják az árfolyamot, saját játszóteret kialakítva. Ezért nem nagyon bíznak benne az "intézményi befektetők".
Mint már több coiner is leírta, fizetésre nem a legelőnyösebb, így csak egy szuper speka eszköz.
Törölt felhasználó 2020. 06. 27. 20:45
Előzmény: #11292  szieszta
#11293
;000
Koszi hogy megosztottad; bar nem vagyok 100%-san biztos benne, hogy tudom hogy mit akartal az egeszbol kihozni!
Ha esetleg a mondanivalod lenyege arra utalna hogy a Paypal csak azert kezd foglalkozni a BTC-vel hogy 0-ra kijojjenek akkor....nehany dologban kicsit jobban kellene informalodni...
Tudtad-e hogy a Sony ceg eredetileg rizsfozoket gyartott...(ez volt a fo termekuk)...
Esetleg BMW repulogepeket gyartott; csak a haboru utan mivel korlatoztak a nemeteknel a repulogep gyartast igy ataltak az autokra...
Kapitalista gazdasagokban nem ritka hogy cegek nem hogy 0-ra de akar vesztesegre is hajlandoak rovidebb ideig csak hogy piaci reszesedest szerezzenek....
Tudod hogy a Fidelity-nel hany embert foglalkoztatnak csak a BTC-vel kapcsolatban.
Nem Binance-rol beszelek...
Nem tudom ill. nem ismerem a BTC jovojet; es nagyon valoszinunek tartom hogy ezzel nagyon sokan hasonloak vannak....
Amit tudok hogy az elmult 10 evben  a BTC volt a legjobban teljesito eszkoz; es rendkivuli hozam/kockazat arany, lehetoseg volt benne...azt se lehet kizarni hogy ez a kozel jovoben is igy lesz/ persze lehet hogy nem majd meglatjuk....
Velemenyem szerint a BTC-ben a hozam/kockazat arany tovabbra is asszimetrikus...(legalabbis en igy gondolom)....mint korabban irtam BTC-nek nem kell legyoznie a kulonbozo fiat penzeket eleg ha csak kevesbe veszit ertekebol mint a tobbiek.
A kozponti bankok pedig keszen allnak tovabb higitani, ertekteleniteni a penzeinket....a tobbit meg majd meglatjuk.
szieszta 2020. 06. 25. 07:14
Előzmény: #11291  Törölt felhasználó
#11292

Én egy nemzetközi mezőgazdasági "forgalmazó" cégnek dolgoztam, mint külsős. A régebbi főnök nagyon szűk keretet szabott a termékeknek, igazi paraszt volt, így vetőmag, növényvédő szer volt a portfóliónkban. Utána jött egy, aki már a gépeket is bevette, tudjuk kiszolgálni  gazdákat és nem árt, ha van másból is bevételünk. Akkor váltak el útjaink, mikor már mindent csináltunk, még rendezvényszervezést is. Mivel a gazdáknak bemutatókat szerveztünk, lett egy kis tapasztalat, így a legújabb igazgató már másoknak is felajánlotta szolgáltatásunkat. "Ha nullára jövünk ki, már megérte" - mondta. Vettünk fel "promotőröket" és már mindent árultunk. A húzó ágazat még mindig az agrárium volt, sokszor csak emailben kaptuk meg, hogy ezt is el kellene adni:......... Mikor kimentem a partnerhez, felajánlottam a terméket és csak mökögtem, mert valójában nagyon gyér volt az információ róla, szépen elköszöntem. Nem fogom magam 25 éves üzleti múlttal lejáratni csak azért, mert zsibvásárt csináltak a cégből. Legtöbbször még az ár is alku tárgya volt, fel kellett hívni az üzleti részleg vezetőjét és nagyon függött attól, milyen napja van.
Ezt csak azért írtam, mert a többi cég is így van, a paypal is. Ha már nullára jönnek ki, fogjunk bele. Legyen ez is. Majd a főnök titkárnőjének a feladata lesz.
Törölt felhasználó 2020. 06. 23. 14:12
#11291
https://www.coindesk.com/paypal-venmo-to-roll-out-crypto-buying-and-selling
Egy ujabb "ismeretlen ceg szeretne a tortabol"...
;)
Törölt felhasználó 2020. 06. 18. 10:12
#11290
zotyó 2020. 06. 15. 10:35
#11289
"A JPMorgan már hosszú ideje tisztában van a bitcoin létezésével. Jamie Dimon vezérigazgató még 2017 szeptemberében „csalás”-nak nevezte a bitcoint."
Legújabb jelentésükben a JPMorgan kijelentette:
„A coin piaci struktúrája jóval rugalmasabbnak bizonyult, mint a valuták, a részvények, a kincstári értékpapírok és az arany esetében.”
https://www.kriptoworld.hu/a-jpmorgan-rugalmasabbnak-talalta-a-bitcoin-piaci-strukturajat-mint-korabban/
Broafka_Ottokar 2020. 06. 12. 10:17
Előzmény: #11287  valoigaz
#11288
Nem csak forint lehet TBSZ-en, hanem bármilyen deviza, pl. dollár, amiből aztán megveszed ezt a GBTC-t. Talán az állampapírokkal kevered.
valoigaz 2020. 06. 12. 06:29
Előzmény: #11284  easyrider
#11287

TBSZ. romló forintnál? Aki forintban tartja a befektetési számlát az vagy nem érti a piaci mechanizmusokat vagy csak nagyon bátor.
Broafka_Ottokar 2020. 06. 12. 02:51
Előzmény: #11285  Broafka_Ottokar
#11286
Mondjuk tartanék tőle, hogy bennfentesek lenyúlják belőle a Bitcoint, nem ez lenne az első eset, l. Mt. Gox.
Broafka_Ottokar 2020. 06. 12. 02:48
Előzmény: #11284  easyrider
#11285
GBTC-t (Grayscale Bitcoin Trust) már most is tudsz, nem?
easyrider 2020. 06. 11. 22:12
Előzmény: #11283  zotyó
#11284
Mikor tudok ilyet TBSZ-re venni, ez itt a kérdés.
zotyó 2020. 06. 10. 23:57
#11283

"Egy tegnap kiadott sajtóközlemény szerint akár már júniusban megkezdődhet egy fizikai bitcoin alapú tőzsdei termék kereskedése a harmadik legnagyobb európai tőzsdén, a Deutsche Börse Xetra-n."
https://kriptoakademia.com/2020/06/10/a-nemet-tozsden-mar-ebben-a-honapban-megkezdodhet-a-bitcoin-kereskedes
szieszta 2020. 06. 05. 12:21
#11282
Már megint varázsoltak elő tethert? Egy év alatt háromszorozódott a mennyisége. Igaz, teljesen mindegy mennyi van belőle, fele ennyivel is tudtak 100 milliárdos forgalmat generálni.
szieszta 2020. 06. 05. 10:40
Előzmény: #11276  zotyó
#11281

Ehhez a grafikonhoz elég volt a bálnák vagyona, meg persze a marinénik vágya a meggazdagodáshoz. A következő ugráshoz már sokkal több kellene, azt már a coinbárók nem tudnák finanszírozni.
Az összes befektetési tanácsadó cég kisbetűs magyarázatában az van, hogy az eddigi hozam, nem garantálja a jövőbeli hozamot. Így nem törvényszerű a folytatás.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek