Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 16:06
Előzmény: #8292  Törölt felhasználó
#8300

Indi, te már néztél tükörbe. Te ahányszor már ide írtad, hogy ostoba és más gyalázkodást, személyeskedést, csodálozom, hogy még nem tiltottak ki. Ezen a fórumon te vagy a legcsúnyább szájú és még ilyeneket mersz leírni! Olvass vissza! aztán majd megláthatod a magad szemében a gerendát.
Csak úgy megsúgom, hogy Tomibá sem értett mindig egyet Csabával, igaz nem a "bitcoin a csoda" volt a téma, hanem egy üzleti modell.
Nem kell ám mindenben egyetérteni, habár ez egy ilyen magyar beidegződés. Ha nem vagy velem, az ellenségem vagy. El kell tiporni! Ezért is állunk így!
Nekem nem kell hízelegnem senkinek, főleg egy névtelen fórumban. Csak van akivel lehet társalogni, van akinél meg le kell süllyednem a szintjére.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 16:06
Előzmény: #8296  festina88
#8299
Most az jön, hogy nemsoká kis hazánkban. Sok helyen meg a bankrendszer is elérhetetlen vagy marhadrága.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 16:04
Előzmény: #8296  festina88
#8298
Ez hónapok kérdése ma itthon.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 15:58
Előzmény: #8295  Törölt felhasználó
#8297
A kripto ma ott tart ahol a net böngésző nélkül, a legtöbb ember meg akkor tud majd venni ha a szájába tolják a broki felületen, mert lusta utána nézni. Látom ezt a közegemben diplomás emberek körében is, hatalmas sötétség van róla, max. abból tudnak vmit amit a média ír, ugye az meg még mindig ugatja az egészet számtalan hülyeséget leírnak, már vagy 1000* halt meg stb. Bányászatról is sok baromság. Na most ennek tudják egy részét, mi lehet a tanulatlanabb tarsadalmi rétegekben? Gondolhatod..Nem is kell majd tudnia az átlag embernek, hogy hogyan működnek az alap dolgok, a mostani kártyás vásárlás hátterét sem értik. Ahogy felhasználóbarátabb lesz úgy terjed majd.
festina88 2019. 05. 01. 15:36
Előzmény: #8295  Törölt felhasználó
#8296
Hol tudsz ma azonnal utalni?
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 15:35
Előzmény: #8293  Törölt felhasználó
#8295
Épp ez az,hogy ma már mindneki hallhatott a bitcoinról, illetve a hírekben olyan mértékben van jelen, hogy annak mértéke nem lehet több. Mégis az az állapot jellemző a lakosságra, amit említesz. Hallott valamit a kriptokról, de fogalma sincs mi az,hogy kell használni.
Miközben a pénzpiac hivatalos része nagy tempóban fejlődik. Ma már a gyakorlatban fizetünk mobillal, használjuk a kártyánkat érintéssel fizetős módon, azonnali átutalást tudunk végrehajtani a bankrendszerben... 
és ezek az újítások gyorsan beépülnek a mindennapokba, miközben a bitcoint még mindig csak valami csodabogárnak látják az emberek. 
ez a probléma,ettől nem lesz tömeges elterjedése és még egyéb kockázatokról nem is beszéltünk. Addig se jutottunk el,hogy emberek meg tudják határozni , nemhogy használják és ezután jönnének a gyakorlati problémák...
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 15:04
Előzmény: #8290  Törölt felhasználó
#8294
Tetherékkel felett kb egy hatóság sem áll..vmi szigeteken nyomják..Amcsik vizsgalódnak, de sok mindent nem tehetnek ahogy hallom. Jó lenne már ha beszántanák mert egy kamu. Az se normális aki abba rakja a pénzét miközben van könyvvizsgált stabil coin is.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 14:58
Előzmény: #8289  Törölt felhasználó
#8293
Hamburger 200 000 usdért? Sokáig akarsz élni ahogy látom! 😀 Nincsenek új emberek? Szted most bármelyik broki felületen egy gombnyomással tudsz venni btct? 😀 Szólíts már meg 10 embert az utcán, jó ha egy tudná hogy mi az. Minden 100 adik tudná kb hogy hogyan tud venni. Nyilván teljesen telített a piac.😀 Az intézmények kripto befektetésével kapcsolatos infrastruktúra most épül csak ki. Nem tudom melyik bolygón élsz, de nem a valóságban élsz az tuti.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 14:52
Előzmény: #8288  Törölt felhasználó
#8292
Hát persze, egy szent gyerek, az meg hogy pár emberrel szemben már gyalázkodott itt és rendszeresen csúsztat, hazudik, ad az emberek szájába olyat amit sosem mondott az smafu! Ne legyünk már amnéziásak! Jelen esetben sztem se sértésből írta. Éppen behízelgő fázisban van Csabai Csabánál is és Tomibánál is. Majd változik, gyorsan.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 14:47
Előzmény: #8287  Törölt felhasználó
#8291
Eközben a napi tranzakciószám lassan ismét csúcsközeli, tehát a használat mértéke. A medve piac végén...Tehát pont az ellenkezője van mint amit állítasz, igaz ezek tények, ez lehet megzavarja az elmefuttatásod. A hálózat használati értékét pedig mindig leköveti hosszabb távon az árfolyam is. Számtalan példát lehet hozni az ökoszisztéma fejlődésére, ami nyilván azt eredményezi, hogy sose lesz már 20 k az árfolyam. 😀 De tudom nincsenek olyan tények amik meg tudnának győzni téged, mert hit alapján mondod amit. Mi változtatná meg a véleményed? Van olyan indikátor? 
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 12:04
Előzmény: #8289  Törölt felhasználó
#8290
Arról nem is szólva, hogy aki már benne ül a jóban - azaz valamelyik 'tetherben denominált' kriptóban -, az mikor és hogyan fogja tudni visszaváltani fiatba az eleve értéktelen (és közben már jobbára el is lopott) stabil-szutykot, ha beütne valami komolyabb ménkű a Hatóság részéről.
.
https://breakermag.com/crypto-capital-is-the-common-thread-between-bitfinex-quadrigacx-and-other-troubled-exchanges/
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 10:57
Előzmény: #8287  Törölt felhasználó
#8289

Egy termék életében időszakok léteznek, csak az a kérdés, hol jár.
A BTC nél is az elején semki nem ismerte és ahogy kaptt egy kis nyilvánosságot, robbant az árfolyama, de csak egy maroknyi emberke számára volt érdekes.
Most az a kérdés, hogy a 2017 decemberi csúcs mennyi olyan embert ért el és még mennyi maradt, akik hajlandóak is ilyennel foglalkozni. Szerintem aki hajlamos lenne részt venni ebben a buliban, azok már hallottak róla, így már csak a meglévő közösség tudna valamit akotni. További nagy tömeg megmozgatása már lehetetlen, esetleg az "újszülöttek" akiket be lehet még vonni, a marinénik és józsibácsik, de még a japán háziasszonyok is már hallottak róla és aki akart, már beszállt, aki nem, az meg nem is fog.
Természetesen lehet a bitcoin ára 200 ezer dollár is, amiért kapsz majd egy hamburgert.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 07:55
Előzmény: #8250  Törölt felhasználó
#8288
Nem írt valótlanságot és nem állított be negatív színben semmilyen konkrét személyt vagy konkrét személy által használt virtuális fórumnick-et. Az angol azt mondja az ilyen szituációra, hogy 'he touched a raw nerve'. 
.
Spongyát rá szerintem.
Törölt felhasználó 2019. 05. 01. 07:39
Előzmény: #8284  Törölt felhasználó
#8287
'..Az ár nem eshet nullára, ..'
.
Ugyanezt írtam, hogy az ára nem eshet nullára. Ki is fejtettem, hogy miért nem. Mindez persze nem jelenti azt, hogy az itteni úgynevezett szakértőink által várt 200.000 dolláros árat valaha is elérhetné. Véleményem szerint a húszezret sem fogja már újra, mert nagyon gyér rá a külső, azaz friss kereslet, az oligopol wash-tréderek pedig nem lesznek képesek egymással kereskedve elérni az ehhez szükséges szuperkritikus tömeget.
.
ld. újra 'kritikus tömeg /fizika/' szócikket a wikipédián.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 21:50
Előzmény: #8283  Törölt felhasználó
#8286

"En nem allitom rolad, hogy azert mert hiszel vagy sem a kryptokban ezert ki vagy nem veszed ki a kozteher viselesbol a reszed; es azt se allitom ill. sugallom rolad hogy egesz eletedben dorbezoltal...ugy gondolom ugy fair ha te sem probalsz rolam olyan dolgokat sugallni amik nem igazak ill. nem lehet bizonyitani."
Itt valamit nagyon félreértettél, illetve ha írtam is ilyent, nem rád vonatkozott.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 21:47
Előzmény: #8283  Törölt felhasználó
#8285

Utoljára még egyszer leírom, ezt nem rólad írtam. Általánosságban fogalmaztam, akinek nem inge, nem veszi magára.
Pontosan ezt becsülöm benned, hogy tiszteletben tartod másnak a véleményét, még ha nem is egyezik meg a tiéddel és nem diktátként, hanem csak véleményként kezeled azt.
A kimenekített vagyont is félre (akarod) érteni, arról volt szó, hogy ha a csúnya politikusok megvámolnák, vagy lehetetlenné tennék hozzájutásodat, van egy szabad pénz van, amihez nincs hatalmuk. Semmilyen feketén vagy illegálisan szerzett jövedelemről nem beszéltünk.
Szoktam olvasni más topikokban is a hozzászólásaidat, a "financial forecasts" a kedvenc olvasmányom, de az aranyadról már itt is többször tettél említést, sőt a Gazpromról is tudok.
Svájcban adót, Ausztráliában közműveket, lengyelországban repjegyet.....lehet fizetni, itt csak egy a közös dolog, hogy szerintem azonnal váltják is át használható pénznemre. Magyarországon meg erzsébetutalvánnyal fizetnek és szinte minden helyen elfogadják.
Abba nem tudok belekötni, hogy külföldi átutalásnál nincs ellenfele, BTC-t soha, eurót ritkán utalok, forintot meg szinte soha.
A demokráciáról is egyezik a véleményünk, sőt úgy látom a monetáris politika miatt sem fogunk vitázni.
A volt szocis országok lakói úgy gondolják, hogy máshol sokkal könnyebb az élet  (kerítés kolbászból), de úgy érezzük, más nemzet okosabb. Az emberek mindenhol egyformák, van ilyen is, meg olyan is. Azt szeretem, mikor azt mondják, már a japánok is elfogadják, meg a svájciak.....( ezt se vedd magadra kérlek), meg az ausztrálok. Mert ők jobban tudják. Hát nem! ugyanolyan újdonság és hagyják, aztán majd kikristályosodik, mint ahogy írtad, hogy ott is ész nélkül veszik fel a hiteleket, tudatlanul beleugorva az eladósodásba.
Az utolsó 3 bekezdést meg én is írhattam volna.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 21:04
Előzmény: #8280  Törölt felhasználó
#8284

Az ár nem eshet nullára, mert nem mind eladó. Eljön az az idő, mikor a tulajdonosok annyiért már nem adják a vevőknek meg annyit nem ér és így megmarad egy elméleti szinten. Ha nem lesz válság, mert akkor
Ismerősöm ugyanezt mondta a termőföldről Dániában. Egyszerűen nincs mozgás, mert annyit nem ér, amennyit kérnek érte, így 20 ezret mondanak, de senki nem veszi. Akkor ott mennyi a föld ára? Inkább vesznek külföldön és kitelepülnek. Otthon meg vagy öröklik, vagy beházasodnak esetleg bérbe veszik. Hasonlóan a drága városok lakásvételével, csak a kiválasztottak engedhetik meg maguknak, a pórnép bérlakásokban lakik.  
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 20:53
Előzmény: #8255  Törölt felhasználó
#8283
Szia,
Ha olvasnad mas topikban a hsz-mat, akkor tudnad, hogy konzervativan nem csak sajat szamlan de cegesben is jelentos mennyisegu nemesfemmel rendelkezem.Monhatjuk kialakitottam a sajat monetaris politikamat.
Azonban nem csak nemesfemekkel, rv-kel, opciokkal de kryptokkal is rendelkezem.
Nem menekitem a penzem; mivel nem csalassal, lopassal, megvesztegetessel vagy haveroknak kiadott munkaval kerestem; hanem munkaval; ami utan sok-sok adot fizettem; gyakran tobbszor is.
Mivel ez BTC-s topik leirtam hogy milyen elonyei vannak, hogy ott tudod felhasznalni ahol akarod.
Nem tudom hanyan emlekeznek ra de korabban irtam hogy svajcban egyes tartomanyokban mar adot is fizethetsz BTC-vel.
A hangsuly nem azon van, hogy hogyan keruld ki a rendszert, hanem azon, hogy mindenfele diszkriminacio nelkul hasznalhatod: nem szamit a korod, nemed,vallasi hova tartozasod, politikai beallitottsagod, hogy eppen milyen orszagban elsz stb.stb.
Szep dolog a demokracia meg esely egyenlosegrol beszelni de a valosagban az eletben az eselyek es lehetosegek nem mindenki szamara ugyanazok.
En nem kivanok meggyozni senkit semmirol, egyszeruen leirtam a velemenyemet; engem nem zavar ha te vagy mas hisz, vasarol vagy lehetoseget lat a kryptokba es az sem ha nem hisz benne ill. nem lat lehetoseget benne.
En nem allitom rolad, hogy azert mert hiszel vagy sem a kryptokban ezert ki vagy nem veszed ki a kozteher viselesbol a reszed; es azt se allitom ill. sugallom rolad hogy egesz eletedben dorbezoltal...ugy gondolom ugy fair ha te sem probalsz rolam olyan dolgokat sugallni amik nem igazak ill. nem lehet bizonyitani.
Nem hiszem hogy barhol kolbaszbol lenne a kerites; viszont en nem egy kovetkezo gazdasagi valsagtol tartok igazan hanem annak kovetkezmenyeitol...lehet belole haboru; lehet belole hogy a jobb esetleg a baloldal nem csak mo-on, vagy europaban de a vilagon meg extremebb szelsosegesebb iranyba tolodik.
Ha megnezed UK, USA vagy mas fejlett orszagokat egyre szelsosegesebb politikai erok kerlunek hatalomra ill. egyre extremebb gondolatok talalnak fulekre.Ebbol pedig problemak lehetnek.
Ennek okait pedig a jelenlegi monetaris politikanak is tulajdonithatjuk.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 20:26
Előzmény: #8281  Törölt felhasználó
#8282
De nyugi, általában amikor valamin sokat lehet nyerni az keveseket érint, épp azért mert nem könnyű időben meglátni. Pont ebben vagy te is, mire észreveszed már  alig fog nőni, persze nekem mindegy.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 20:24
Előzmény: #8280  Törölt felhasználó
#8281
😀 továbbá: 😂

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek