Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kukker 2018. 03. 30. 10:37
Előzmény: #4338  kukker
#4340
A helyzet röhejességét nem mutatja jobban a témának, mint az, hogy a crypto trades topikok nagy forgalommal mennek, és a tegnap óta kitett, a blokkcsénnel mint szakmai dolog foglalkozó cikkhez egy nap alatt 3 hsz jött csak.
Tehát crpyto mantáróz blokkcsénról meg a digitális pénz leváltja a hagyományost magasan letojja valójában az egészet - ahogy mondtam anno - nekik csak a dolcsi a lényeg. :)
sz.á.n.a.l.o.m.
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 10:37
Előzmény: #4335  pitcairn2
#4339
A másolás ára gyakorlatilag nulla. Pont ahogy csinálhatsz korlátlan számban keresőmotort, video oldalt, közösségi oldalt..Még sem látom, hogy szenvedne a Face, a goggle. Miért? Mert a legtöbb ember mögöttük áll, azt használják. A BTC-nél is a legtöbb ember azt ismeri és ez sokáig így lesz, a hit ebben van. Egy Ether más történet persze, az önmagában is megállja a helyét szerintem.
kukker 2018. 03. 30. 10:33
Előzmény: #4309  Törölt felhasználó
#4338
Egy héttel ezelőtt az alja -  használt piac - a kártyaáraknak - 1070-  150-160 körül volt, most már 130 körül kezdenek lengedezni, de nagyon kevés még a vevő.
Ha maradunk ezen a szinten a fantasy pénzzel, akkor kb 1 hónapon belül garantálható lesz, hogy a 120-130 magasság már állandó lesz, de ha nem jönnek meg a vevők, akkor irány a 100K. Illetve nyomás lesz az új termékek részéről is, hiszen azoknak is kényszerből le fog menni az ára és sok ember inkább vesz csilivili új terméket 20 ezerrel drágábban, mint használtat.
Ja és ez az egész piacon így lesz minden típusnál, én most ezt figyelgetem, mint indikátort, kíváncsiságból.
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 10:29
Előzmény: #4334  kukker
#4337
Nem tudom érdemes-e energiát fektetni Rád, vagy troll vagy? Nekam nagyon mindegy ki miben hisz itt elhiheted..:) A lightning nem hit hanem egy programsor, ha vennéd a fáradságot és tájékozódnál..eben emberek munkája van amitől jobb lesz a hálózat, és vannak egyéb projektek is előrehaladott állapotban. Ezek tények. Érted, jobb lesz a cucc mint decemberben..Akkor nyilván túltolták, mert akkor harapott rá a média, nyilván jött egy korrekció. Majd megint ráharap 50 ezernél. Ha megnézed azt amit a másik srác linkelt lentebb (árfolyam), aki a Te oldaladon áll:
Ezen mit látsz hosszabb távon? Ez még mindig simán bull, de mondom nekem mindegy, látom Te élvezed ezt az én megmondtam szerepet, persze ha nem lesz igazad nem leszel itt, ismerem az ilyet. Milyen Marinénikről beszélsz, amikor az amcsik kb 4%-ának van vmilyen coinja? Majd ha idehaza is árulják az újságárusok, mint Ausztráliában akkor talán..A legtöbb ember a mai napig nem tudja mi ez, mi akar ez lenni, hogyan vegyen.
Kifulladt?
https://blockchain.info/hu/charts/my-wallet-n-users
https://coinatmradar.com/charts/#growth
Egyébként örülök, hogy van ellenvélemény csak olyan kéne, amin érdemes gondolkozni. Az pedig hogy szabályozva lesz, az ugye csak azt jelenti hogy a szabályozatlan piacot kicsit szabályozzák, a lényegét nem tudják elvenni. Még Kínában sem sikerült ez. Szért lesz jó, mert be  tudnak majd jönni az intézményi pénzek, ez az árfolyamnak tesz jót a technikának meg mindegy. Hamarosan bárki kattinthat majd a netbrokijában és vehet, de akkor nem ezeken a szinteken lesz elhiheted.
kukker 2018. 03. 30. 10:08
Előzmény: #4335  pitcairn2
#4336
""a hodl stratégia ezekkel az osztódással szaporodó izékkel nem fog működni,"
Ne magyarázd már meg.
Te nem látod a technológiai fantasztikumot, amikor erre a baromságra egy országnyi áramfelhasználást pazarlunk el, mert ugye erre rohadtul szüksége van az emberiségnek, teljesen megéri, hát nem?
"A kutatók arra jutottak, hogy a BitCoint bányászók jelenleg a világ teljes energiaigényének 0,13 százalékát generálják, így a kriptopénz előállítása több áramot visz el, mint a világ 159 egyéni országának energiaigénye, többek közt Magyarországé."
Megéri vazze, még a hülyének is, igaz?!
És ilyenkor hol vannak a környezetvédők, hol van a környezetvédelem, hogy ezt az őrületet megállítsák valahogy?
pitcairn2 2018. 03. 30. 09:59
Előzmény: #4328  Törölt felhasználó
#4335
ami pedig a terméket illeti a koncepció korlátlanul másolható és a másolás ára zuhanórepülésben van...
jelenleg egyedül a coinmarketcap-en 1594 ilyen izére lehet kereskedni...
https://coinmarketcap.com/all/views/all/
a hodl stratégia ezekkel az osztódással szaporodó izékkel nem fog működni, mivel azt a nemesfémekre találták ki...
kukker 2018. 03. 30. 09:58
Előzmény: #4328  Törölt felhasználó
#4334
"Majd a Lightning Network"
Most meg a többi, "majd a..."
Mantra kell, hinni kell. :)
Egyébként most mi van azzal, hogy a "közösség szabályozza az a jó" ellen a "szabályozva lesz, az a jó" jelenséggel? :)
Megmondom mi van:
Ideológiagyártás folyamatosan a HIT fenntartására.
Bukott a piramis, egy naponta egymásnak ellentmondó dumákkal összeszegelt árfolyam, amit most már egyre szánalmasabb és kapkodóbb szövegekkel igyekeznek a hívők megideológizálni.
Nyugalom, ennek már annyi.
A múltra lehet hivatkozni, hogy milyen folyamatok voltak, na de akkor még nem volt meg az igazi hype-vasút, akkor még csak páran lézengtek a vonaton, de aztán szépen bele lett húzva már az egész világ, nincs, aki nem halott róla, nincs, aki ha tehette és akart, nem szált volna be, de természetesen majd a tető illetve a tető közelében és ez a nagyobb csoport marinéni szanaszét égette magát és ezek után messzire, rohadt messzire fognak menekülni ezektől az izéktől. A nagyok meg nem fognak illetve nem tudnak majd egymással játszani, főleg ezzel a megagiga spekulatív izékkel, ehhez a millió kicsi kell, akikre rá lehet sózni.
De mint írtam, azok már nincsenek és nem lesznek.
Ennek ennyi lett ezen helyzet miatt, RIP, 21. század tulipánmánia.
Ebből az áramzabáló abszurditásból, ebből a kiforgatott, egymást naponta cáfoló ideológiákból felépített baromságnak annyi.
Roló le. Pápá.
pitcairn2 2018. 03. 30. 09:56
Előzmény: #4328  Törölt felhasználó
#4333
maradjunk inkább a klasszikus technikai elemzésnél
http://soo.gd/Ao0Z
http://soo.gd/B5G5
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 09:37
Előzmény: #4327  Törölt felhasználó
#4332
Kevés tőke van még benne és vannak nagy halak..Tudnak rendesen manipulálni és meg is teszik, mert miért ne? Itt a kapitalizmus fullba mehet. Minél több lesz a felhasználó és a tőke benne, annál nehezebb dolguk lesz, ez természetes folyamat.
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 09:34
Előzmény: #4326  Törölt felhasználó
#4331
Ezt értsd meg, hogy ezt már most sem lehet. Eleve már félig kész az a technológia ha jól tudom (Atomic swap), hogy blokkláncok között közvetlenül megy majd a csere, egy program intézi az egészet, semmi harmadik fél..Az egyik legnagyobb tőzsde (Binance) pár hónapon belül átadja a decentralizált tőzsdéjét..2 év múlva szerintem már csak ilyen lesz...Ki az aki telefonon tárolná a sokat? Csak amit elköltesz egy hét alatt kb. annyit (ellopják, feltörik).
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 09:27
Előzmény: #4325  buyandhold
#4330
Ha a privát kulcs is ott hever mellette akkor igen! :)
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 09:26
Előzmény: #4323  Törölt felhasználó
#4329
BTC-nél esetleg..de a többinél..lehetetlen..pl. bányászol Monerot, átváltod egy decentralizált tőzsdén BTC-re, eladod készpénzért az utcán, vagy akárhol..követhetetlen lenne ennyi embernél...Nem könnyű ezt szabályozni, kb a pénzmosásos dolgot megpróbálják majd kivédeni a FIAT-al való kapcsolatnál (kell is), de azzal is csak azt fogják meg aki eleve tisztességes. A filmtorrentezéses történetre emlékeztet ez engem, azt se sikerült..
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 09:04
Előzmény: #4306  inlo
#4328
Itt leszel év végén? Majd akkor akkor tárgyaljuk ki az árfolyamot. 3 év menet után természetes egy ilyen bazi nagy korrekció. A híreket kell figyelni, nem a pillanatnyi árfolyamot, hosszabb távon kell nézni. Nap mint nap hatalmas összegeket fektetnek ebbe, várható a nemzetközi szabályozás, ami rövid távon rossz az árfolyamnak, de ahogy megindul az intézményi tőke, az árfolyam is ágaskodni fog. Dupla alj jön vagy van épp most. A tuti ábrát is belinkelem.. :) ezek alapján még odébb van a bika piac, de egyszer eljön...azt kell látni, hogy  egy iparág alakul ki nem is kis léptékkel haladva és ennek a fő úgymond bizalmi indexe a BTC.
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-ratio/
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 08:32
Előzmény: #4326  Törölt felhasználó
#4327
Azt magyarázhatná meg nekem valaki, hogy miért van ez az együttmozgás a kriptoknák, hogy zuhannak, aztán egy varázsütésre irányt váltanak. Mintha valaki megnyomná a gombot.
Vagy ez csak a   https://coinmarketcap.com/  ; -nak az oldalán látszik így? Mert a rendes tőzsdéknél a nyitvatartás megmagyarázza, hogy "na most" , de itt nekem ez furcsa, vagy lehet, hogy valaki nagykutya ilyenkor kel és nyomja a buy gombot?
Törölt felhasználó 2018. 03. 30. 08:23
Előzmény: #4325  buyandhold
#4326
Hát igen, névtelenséget garantál, de  a tranzakciók nyilvánosak. Ezért írtam a szabályozást, hogy minden coinnak legyen gazdája, így vissza lehetne szorítani a bűnözésre és a feketegazdaságban használt kriptokat.
Amelyek meg anonymek maradnak, azokat törölni kell, vagy blokkolni.
A készpénzt is ezért akarják háttérbe szorítani, mivel ez tökéletesen anonym, csak egy kicsit maceráns bőröndökben cipelni a vagyont. Erre jön a világmegváltó, ahol milliárdok elférnek egy telefonban egy szám és betűsorból álló kódok formájában. Ha fiat pénzért veszel, elméletileg a cointőzsdén nevesítve vagy, mivel regisztrációhoz kötik, de bányászni a teljes névtelenség homályában lehet......
.........gondolom én.......
buyandhold 2018. 03. 30. 07:54
Előzmény: #4323  Törölt felhasználó
#4325
Nem arrol volt szo, hogy anonim az egesz dolog? Ezert is nem lehet a szemettelepre kidobott bitcoint helyreallitani a vinyo nelkul?
pitcairn2 2018. 03. 30. 00:37
Előzmény: #4322  zotyó
#4324
ha valóban értékes lenne ez az izé akkor eladásra buzdítanál, hogy többet vehess:)
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 22:39
Előzmény: #4321  Törölt felhasználó
#4323
Ezek tudatában, a szabályozást azzal kezdeném, hogy mindenkinek be kellene vallania, mennyit keresett, bányászként és alátámasztani áramfogyasztással, internethozzáféréssel és bányászatra használt kütyüvel. Ahogy azt egy igazi "pénztermelő" vállalat teszik. Bevétel-kiadás-nyereség és ezután a nyereségadó. Visszamenőleg, mivel állítólag mindent az alapokig vissza lehet keresni. Aztán egyenlő esélyekkel indulhatna a piacon, ha meg ez nem lehetséges, sajnos a nemzetgazdaságba nem illik bele, így a "licensz" törölve.
zotyó 2018. 03. 29. 22:31
Előzmény: #4319  pitcairn2
#4322
:)
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 22:28
Előzmény: #4318  zotyó
#4321
De most megfordítanám a képletet. Mivel nem váltotta meg a pénzügyi rendszert ezért rájöttek, hogy értéktelen és lassan a fanatikusok kiábrándulnak belőle, így lemegy az ára, nem éri meg bányászni, kevesebb bányász-kisebb biztonság és az utolsó majd leoltja a villanyt.
A nagy közösségre már megvan a magyarázat:
https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/kiderult-hogy-a-bitcoinbanyak-60-a-kollegiumokban-egyetemeken-uzemel.281086.html
Aztán előszedik a bányászokat, hogy fizessék ki az ellopott áramot.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek