Topiknyitó: Portfolio 2013. 07. 27. 10:45

Orbán utasította Vargát: előtörlesztjük az IMF-hitelt  

Ugrás a cikkhez
A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. A kormányfő ezt szombaton jelentette be a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=187184
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2013. 08. 07. 10:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#316
Rábánál már a felvásárláskor meglopták a magyar tulajokat amikor a törvényes 1200 helyett 815-öt adtak nekik arr ahivatkozva hogy a csúnya külföldiektől akarják megvenni. ' szerencsétlen külföldi volt benne 10%-al aki diplomáciai okokból vásárolta és tartotta vagy 15 éve.

másfelől azon túl hogy ejtőernyőseit elhelyezte a maffia kormány, se tevőlegesen, se szakmailag nem járult hozzá az eredményhez. Honvédségi költés elapadt, buszokat Mercedeszt vesznek... csak a hazudozás és mellébeszélés megy...
bigyula 2013. 08. 07. 10:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#315
Alapvetően nem azzal van problémám, hogy az állam vesz egy céget, vagy egy cében részesedést. Az alap probléma az volt - és ez volt a kiindulópont! -, hogy el vagyunk jócskán adósodva, arról papolnak, hogy üres a kassza (2010-2011-ben), és lazán vásárolgatnak, ahelyett, hogy ezt az összeget hiteltörlesztésre fordították volna! Ha neked van egy nehezen fizethető adósságod, akkor hitelt veszel fel, és ebből befektetsz (még jobban eladósodsz), vagy arra törekszel, hogy visszafizesd a hitelt? Ezzel van a problémám! És, a nyugdíjpénztárak államosításával is ez a problémám, hogy kevesebb, mint a fele ment "adósságcsökkentésre". A többit eltapsolták! (vagy gabikásan: "eltőzsdézték")
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 10:05
Törölt hozzászólás
#314
bigyula 2013. 08. 07. 09:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#313
Másról írtam! A MOL esetében komoly - százmilliárdos nagyságrendű - mínusz van! A RÁBA kb. 8-9 milliárdba került, és most talán lesz éves szinten egy kicsi nyereség. A 8-9 milliárd forint kamatát sem termeli meg!

Ezt elfelejtetted belinkelni:

"Hamarosan jelent a MOL: komoly profitcsökkenés jöhet"

link
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 09:19
Törölt hozzászólás
#312
Törölt felhasználó 2013. 08. 05. 04:59
Előzmény: #310  ts3
#311
"Mikor lesz pár ezer ATM-je, több tizezer POS terminálja, illetve ezeket kiszolgáló informatikai rendszere."

Lesz, csak 2,5x többe fog fájni!
Miből gondolod, hogy nem lesz olyan, amiből szintén lehet közbenszerezni(sic!)? :D
ts3 2013. 08. 04. 16:47
Előzmény: #309  commander8
#310
"A másik hír összefügg a takarékszövetkezetekkel: az állam láthatóan létre szeretne hozni egy nagy állami bankot, amelynek a fiókhálózatát az önállóságukban felszámolt takarékszövetkezetek adnák – és amely hálózat nagyjából két és félszerese lenne az OTP fiókhálózatának."

Azért ez nem ilyen egyszerű.
Hiába lesz két és félszerese a fiókhálózat.
Mikor lesz pár ezer ATM-je, több tizezer POS terminálja, illetve ezeket kiszolgáló informatikai rendszere.
Mikor lesz olyan folyószámla rendszere ami mondjuk egymillió embert kiszolgál
Ezek nem dobozos termékek, amit felinstallálunk és másnap működik. Minimum több év, amíg csak az informatikát felfejlesztik pl. milliós ügyfélszámra.
Ezekhez a rendszerekhez még szakembereket is kell szerezni, de nem a közmunka programból.

Ja és az ügyfeleket át kellene terelni ebbe az új bankba, persze az MNYP történet után valószínűleg ez nem lenne nehéz, kapna a lakosság egy vissza nem utasítható ajánlatot, hogy melyik bankban kellene számlát nyitni.

A két és félszeres fiókhálózattal a takarék szövetkezet még önmagában sehol sincs az OTP-hez képest.
commander8 2013. 08. 02. 16:32
Előzmény: #308  ts3
#309
Ezt a múlt héten kaptam. Ez jutott eszembe az írásod olvasása után. Az e-mail tárgya, amelyben jött, az, hogy minden magyar állampolgárt érint.

"Rendkívül érdekfeszítő hetet zárunk a gazdaságban: elkezdődött a magukat függetlennek hitt oligarchák csuklóztatása.
A hét elején a köztársasági elnök elegánsan jóváhagyta a takarékszövetkezetek államosítását lehetõvé tevõ törvényt. Áder – a minta-elnök – eljárása pontosan olyan volt, mint amikor az étteremben a vendég azért küldi vissza a konyhába az ételét, mert az hideg – miközben az igazi ok, hogy a hús már büdös, romlott volt.
A pofon érzékenyen érintette Orbán egyik nagy támogatóját, Demján Sándort. Azt a Demjánt – aki nem mellesleg a Gránit Bank egyik fõ tulajdonosa –, aki már korábban szemet vethetett a takarékszövetkezetekre. Bankjának ugyanis nincs fiókhálózata, amit létrehozni bizony költséges és hosszadalmas dolog lenne. Demján tehát valahogy benavigálta magát a takarékszövetkezetek érdekvédelmi szervezetének elnöki székébe (ugyan mi egyéb köze lehetett Demjánnak, az építési vállalkozónak ehhez a fontos poszthoz?). Mondhatjuk úgy is: ez a hátsó bejárat tipikus esete. Most azt kellett érzékelnie, hogy valaki – napok alatt! – kiénekli a sajtot a szájából…
Demján a második taslit akkor kapta, amikor az állam belengette: nagy összeggel be akar szállni a Gránit Bank tulajdonosai közé. Ez alapvetõen nem jönne rosszul a Banknak, hiszen a tõkeinjekció javítja a mûködés pozícióit – erre pedig a Gránit igencsak rászorul – éppen csak Demjánnak nincs szüksége egy másik nagy tulajdonosra. Az állam pedig akkora összeggel szándékozik belépni, ami Demján tulajdonosi prioritását éppen megszünteti. Ráadásul láthatóan úgy, hogy errõl meg sem kérdezték Demjánt. Szóval nemcsak a takarékszövetkezeti álom illant el, de úgy tûnik, még a Trigránit Bankban is kisebbségbe kerülne.
Oda a hatalom: manapság nem lehet megélni a pláza-stop miatt egyébként sem épülõ plázákból.
Másik nemzeti nagyságunk: Csányi Sándor, az OTP atyaúristene. Õ is két nagy pofont kapott – de õ nem levelezni kezdett Orbánnal, hanem azonnal kimentette a pénzét a bankból. Nagyrészt. Mert tudja, hogy a tett halála az okoskodás…
Csányi lépésének egyik oka a konkrétan beígért füles: az állam valahogy ráveszi majd a bankokat, hogy azok jóváírják a devizahiteleseket ért károkat – ez az OTP-nek száz milliárdos nagyságrendû veszteséget okozhat. A másik hír összefügg a takarékszövetkezetekkel: az állam láthatóan létre szeretne hozni egy nagy állami bankot, amelynek a fiókhálózatát az önállóságukban felszámolt takarékszövetkezetek adnák – és amely hálózat nagyjából két és félszerese lenne az OTP fiókhálózatának. Más szavakkal: Csányinak tétlenül kell néznie a konkurencia térnyerését. Ez pedig a birtokolt részvények értékét veszélyezteti.
Mindkét nemzeti oligarchának nevezett úrnak világosan látnia kell, hogy semmit sem ér a szotyolázás a Videoton VIP páholyában – ha a Vezér (vagy a mögötte állók köre) valamit akar, az úgy lesz. Õk fogják megmondani, merre hány óra.
A két úron kívül más is „vette a lapot” és a persze kasszát. A világ pornóiparának magyar reprezentánsa, Gattyán György a napokban kifizetett magának közel 14 milliárd forint osztalékot – és vélhetõen nem ezer forintosokban tartja otthon a cihában, hanem azt átváltotta egy biztosabb devizára és az országon kívül helyezte el. Mint ahogy ez igencsak elképzelhetõ Csányi 7 milliárdjáról – hacsak nem valamelyik takarékszövetkezetben helyezte el lekötött betétként vagy vásárolt érte magyar állampapírokat.
A kérdés az: ki állhat a dolgok mögött?
Orbánról – személy szerint – a történtek kieszelése és végrehajtása nemigen képzelhetõ el, erre õ intellektuálisan alkalmatlan. Kövér is csak gyûlölködni tud – gondolkodni annál kevésbé –, gazdasági szakembernek és jogásznak mindketten egyaránt jelentéktelenek. Áder sem egy ász, legfeljebb Pali bácsi újra faragott cerkája – némileg több ésszel, de nagyjából ugyanakkora erkölcsi tartással.
A szálakat alighanem a negyedik szobatárs rángatja, akinek már útjában vannak a társ-oligarchák. Akinél a kassza kulcsa van, és aki ugyanolyan rejtélyes alak, mint az MSZP pénztárosa, Puch szaktárs volt. Simicskára gondolok. Ha sikerülne a Fidesznek rátennie a kezét a bankrendszerre is, akkor valóban csak egy forradalom zavarhatná el õket az ország élérõl. Ebben az esetben is szaladni kellene a pénzünk után, mert a barátaihoz hasonlóan, Simicska sem tartja a pénzét az OTP-ben vagy a Gránit Bankban."
ts3 2013. 08. 02. 13:57
Előzmény: #304  Törölt felhasználó
#308
Szerintem varga tudja, hogy mi vár a bankrendszerre, de ezen néha ő is elborzad, ezért egy kicsit finomít a mondatain.
Törölt felhasználó 2013. 08. 02. 13:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#307
Akkor most már értem, hogy Magyarországon miért "igaz" valaminek az "ellenkezője" is. :D

Javaslom is, hogy az Alaptörvénybe foglalják bele az országunk új nevét: Kvantumország.
Törölt felhasználó 2013. 08. 02. 13:15
Előzmény: #304  Törölt felhasználó
#306
Ez nagy tévedés!
Varga pontosan tudja, hogy mit beszél és mi történik, csak úgy látszik a gerincével van baj (vagy egyéb játszik közre)*. De valamiért megéri neki, hogy ezt csinálja... hogy most már következetesen - kizárólag - azt mondja, amire utasítást kap.
És ebből adódóan kíváncsi vagyok, hogy mikor fog összeomlani.

* annyira így van, hogy korábban el is mondta a (propaganda ellenébeni) véleményét, majd a véleményét és a propagandát, most meg már csak a propagandát
commander8 2013. 08. 02. 10:17
Előzmény: törölt hozzászólás
#305
Ha bővebben kifejtenéd ezt a diktatúra koncepciót azt megköszönném. Annál is inkább, mert az írásod alapján azt látom, hogy fingod sincs arról amit beszélsz.
Törölt felhasználó 2013. 08. 02. 09:58
Előzmény: #303  David78
#304
Eza Varga is egy agyatlan barom, ez se dolgozott terepen soha....
Összevissza ugat be nap nap után mást és mást, szerintem fingja nincs hogy mit akarnak.
Aszongya jo tesz a forintnak h. visszafizették az IMF hitelt
Az olcsó hitelt a drágán vett pénzből...
Apja faszát ennek is!
David78 2013. 08. 02. 08:57
Előzmény: #302  Törölt felhasználó
#303
Érdekes cikk, akár kis haznákról is szólhatna

"mint kiderült az elvándorlás, a 15% feletti munkanélküliség és a társadalombiztosítási rendszerben felgyülemlő több évtizedes feszültségek most kerültek felszínre"

link
Törölt felhasználó 2013. 08. 02. 07:44
Előzmény: #301  csendben
#302
csendben 2013. 08. 02. 05:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#301
"Megköszönném,ha ideológiák helyett csak a szimpla érveidet írnád le! (se demokráciát,se diktatúrát nem kell emlegetni,még összezavar...)
"

Látom,megoldhatatlan feladat elé állítottalak....

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#300
"Már a húrelméleti tanulmánynál kaptál a kobakdra,"

persze, persze... tessék csak megnyugodni, és bevenni azt a szép piros tablettát, meg azt a cuki kis sárgát is, nem is beszélve a szépmetszésű, ívelt kékről :)

tudjuk, hogy te írtad, hiszen megmondtad, hogy írtál ilyet, és amiket mondasz, az nyilván 100%-ban igaz :)

én voltam a rossz, a gonosz, az aljas hitetlen :) igazi dürren-mattot kaptam! :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:32
Előzmény: #298  upgrayeddAKS
#299
2. (az 1. folyománya) kezdenek áttérni a mezőgazdasági termelés-fókuszról az iparra, sőt a szolgáltatásokra, ami értelemszerűen hatékonyság-növeléssel jár
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#298
"Mit gondolsz Kína miért jön fel, mint a talajvíz?
Mert van idő rendszereket építeni. "

ja, persze :)

azért jön fel, mert:

1. rengeteg olyan ember lakja, akik olyan régiókban élnek, hogy épp most "készülnek" a maoi zöld forradalom utáni időszakra: iparosodnak, stb.
1.a. csóró emberek tömegesen kezdenek el jobban keresni, azaz 1 USD helyett most már 2-t keresnek, ami nekik nagy öröm, egy fejlett országbelinek meg nagy tragédia lenne (ha annyiból kellene megélni)

1.b. a bázishatást is "félretéve": a csóró erőteljesen motivált a 2 USD, sőt a 3 USD megkeresésében... a fejlett országokban a zemberek nincsenek különösebben motiválva a havi 4000 USD után a 4001. dolcsi megkeresésében, de még csak a 8000-ben sem (ami btw. amúgy sem egyszerű: egy kiforrott gazdaságban nem lehet csak úgy duplázni a hatékonyságot többek közt a Balassa-Samuelson hatás miatt, általánosságban pedig a csökkenő határhaszon elv miatt)

1.c. nagyon nagy (és növekszik) a belső kereslet, mégpedig úgy, hogy nem "telített" háztartásoknak adsz el még több coca-colát, hanem MINDENT megzabálnak, mert tetszik nekik a módi...

1.d. kib..ott olcsó a munkaerő, fenti okok és az 1.d. miatt is sokan igyekszenek odavinni a termelést, stb.

1.e. a környezetet és az embert "kizsákmányolva", óriási környezeti károk árán növekednek

1.f. presztízsberuházások: nem érdeklik őket a szellemvárosok meg a kereslet és a kínálat egyensúlya... ukázba van adva, hogy építeni kell, és kész...

hát egyelőre ennyi :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#297
"Márpedig a szolgalelkűség ott kezdődik, ha az országot és a felebarátaimat szidom mások előtt. Aki nem szolgalelkű nem tesz ilyet, még akkor sem, ha egyébként nem ért egyet azzal, amit az országban vagy felebarátjánál lát."

pont orbánpubinak volt az a kedvenc sportja ellenzékben, hogy bemószerolja Mo.-ot külföldön

tömören: most jól leszolgalelkűzted orbánpubit :) well done!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#296
az a jó benned, hogy folyton megnevettetsz minket! :)

pl.: "Ha nincs rendben a szex (mondjuk minden nő köteleznek 4 gyerek kihordására, vagy minden férfi csak 4 havonta párosodhatna stb.), akkor kortól függetlenül a tömegek meg fognak mozdulni. És kő-kövön nem marad."

sztem a mai világban nagyon sok ffinek nem jut 4 havonta szex, pl. mert extrém ronda, nagyon kövér, elszálltak az igényei a realitásoktól, olyan helyen lakik, ahol minimális vagy nincs erre lehetőség, fogadalmat tett rá, stb. vedd ezek kombinációját, ha kell... ez a sok-sok "kielégítetlen kan" mégsem verődik hordákba sem azért, hogy nőket erőszakoljon meg, sem pedig azért, hogy megdöntse a rendszert, stb.
de a hajléktalanokról sem hallani, hogy a lakás és az élet (no meg a szex) hiányában extrém agresszió lenne a magatartásukban, stb., miközben csak Bpesten vannak vagy 30ezren, ami már elég nagy tömeg: ha párszázan összefognának, valami olyasmit össze is hozhatnának akár, mint a Manson-banda... mégis: az ilyen extrém viselkedések nem azért történnek, mert szükséget szenvednek valamiben, hanem mert egy Manson-féle ráveszi őket (btw. ezek már eleve az agyhalottak közül kerülnek ki, mármint az ilyen szektások)
de ott vannak a 3. és 4. világ éhezői, ők aztán tényleg milliárdszámra nyomorognak, és nem az az első gondolatuk, hogy majd jól elveszik a gazdagoktól, stb.
igyekeznek életben maradni, és nem keresik a bajt...
de lehetne ezt napestig ragozni, akkor is csak az jönne ki, hogy szélsőségesen leegyszerűsíted azt a dolgot, amit valahol, valamikor talán tanultál, de az is lehet, hogy csak beleolvastál, és most játszod az eszed :)
ne tégy úgy, mintha az ember egy olyan robot lenne, amelyik a 3 alapvető "kritérium" (még csak létszükségletnek sem nevezném mindet) nélkül, sőt már az egyik tartós hiánya miatt törni-zúzni kezdene automatikusan, sőt én azt mondom, hogy az emberek többsége inkább azért küzd, hogy kikerüljön ebből a helyzetből, és nem vált át zombi-üzemmódú "veszett kutyába" csupán azért, mert nem kapja meg, ami szerinte járna neki (vannak ilyenek is, de ezekből van kevesebb)

a gőz kiengedésében alaposan félreértettél (szándékosan vagy véletlenül), de erről majd később (ha lesz hozzá kedvem)

István teljesen más korban élt... akkor még elfogadott, sőt (szinte) "erősen ajánlott" volt a felnégyelés a nézeteltérések rendezésére, ha történetesen felségsértésnek (ergo árulásnak) minősült az a nézeteltérés :) - márpedig Koppány FELLÁZADT István és az ő rendszere ellen, de erről majd később bővebben (ha lesz hozzá kedvem)

a csipogást meg lopta a halál... ritkán használom, most is csak azért, mert a terminológiádat használom, hogy szót értsek veled :) de erről majd később (ha lesz hozzá kedvem)
nem kellene ennyire kicsinyesnek lenned...

"" amíg az emberi intellektus kellőképp "kifejlődik"
Nem az intellektus itt a fontos. Érzelmi- és ösztönszinten nincs fejlődés. "

ez is csak félig igaz... az intellektus az a kontrolláló tényező, amely képes "első körben" a hangulatot és a hozzáállást erőteljesen befolyásolni, végső soron pedig a viselkedést akár extrém helyzetekben is... kanyarítsuk ezt egy kicsit a harcművészetek felé: ott ugyebár arra készítik fel az embert, hogy ne kapjon sokkot extrém szituációkban, pl. amikor késsel támadnak rá
az egy dolog, hogy bizonyos mozdulatsorokat jól begyakoroltatnak velük, hogy már ún. izommemóriából (valójában persze ez is az agynak egy területe) végre tudja hajtani máskor is, de a lélektani felkészültség még fontosabb, mert ha leblokkolsz vagy pánikolsz, akkor hiába minden erőnléti és technikai felkészültség...
na ennyit arról, hogy lehet-e az "elemi ösztönöket" befolyásolni, kontrollálni... (nyilván egy elpuhult, "elbambult", stb. néppel ez nem ennyire könnyen megy...)

sok más hülyeségeddel nem foglalkozok most, viszont a "legfinomabb falatokat" a végére hagytam:

"Márpedig a szolgalelkűség ott kezdődik, ha az országot és a felebarátaimat szidom mások előtt. "

háát ez egy igazi csemege :)
engem nem érint, én szidni nem szoktam az országot, csak kritizálni (óriási a különbség a célokat illetően: a kritika azt a célt szolgálja, hogy VÁTOZZANAK a dolgok, míg a szidás nem egyéb "ész nélküli" fikázásnál, amikor nem is a megoldást keresi az ember, hanem a problémát - azért, hogy a sérelmeit felsorolhassa. ezzel szemben a megoldást keresők nem a saját bajaikból indulnak ki az esetek nagy részében, hanem a másokéból...)

DE! ettől függetlenül is: aki szidja az országát AZÉRT, mert ezt a megbízást kapta valahonnan, az valószínűleg szolgalelkű - aki nem ezért szidja, hanem pl. csipog :) vagy kiereszti a gőzt :) na az már valószínűleg nem szolgalelkű

az viszont, aki birka módjára menetel egy zombimenetben, ahol vagy ő, vagy a szervezők egy vezérnek akarnak a "rendezvénnyel" nyalni, na az már szervilizmus, ill. szolgalelkűség

de az is az, aki pénzért, egyébért kiszolgál egy olyan rezsimet, mint amilyen a rákosi-féle diktatúra volt, sőt!

az is, aki szop..a egy (valószínűleg nem is létező) istenség faxát annak érdekében, hogy jobb legyen a termés, több utódot elljen a jószág, nyerjen a kedvenc csapat, stb. - ez sztem nem őszinte alázat, ez meghunyászkodás az előnyökért cserében... magyarán: az emberiség igen nagy része szolgalelkű, ezért is működik olyan régóta pl. a kereszténység... de orbánpubi is elég szolgalelkű, pl. mert úgy tesz, mintha rézusmajom faxa folyton a szájában lenne, miközben az (ál)keresztényeké van benne :)
btw. pont orbánpubinak volt az a kedvenc sportja ellenzékben, hogy bemószerolja Mo.-ot külföldön

tömören: most jól leszolgalelkűzted orbánpubit :)
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 19:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#295
Ne vedd zokon, de egyre tragikusabban rugaszkodsz el mindenféle realitástól.
ts3 2013. 08. 01. 19:42
Előzmény: törölt hozzászólás
#294
"Diktatúrában lehetne, de demokráciában mindig csak a leggyorsabb átlagos megoldás van választva. ô
Mit gondolsz Kína miért jön fel, mint a talajvíz? "

Nem értem, hogy miért ragaszkodsz mániákusan a diktatúrához.
Vannak demokráciák ahol meg lehetett csinálni a reformokat pl. Németország, Észtország vagy Szlovákia, de vannak országok, ahol a diktatúrák ellenére sem csinálnak reformokat pl Fehéroroszország, Észak Korea.

És vannak olyan országok ahol sem a demokráciában sem a diktatúrában nem csinálják meg a reformokat ilyen pl Magyarország.
ts3 2013. 08. 01. 19:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#293
"Diktatúrában lehetne, de demokráciában mindig csak a leggyorsabb átlagos megoldás van választva. ô
Mit gondolsz Kína miért jön fel, mint a talajvíz? "

Nem értem, hogy miért ragaszkodsz mániákusan a diktatúrához.
Vannak demokráciák ahol meg lehetett csinálni a reformokat pl. Németország, Észtország vagy Szlovákia, de vannak országok, ahol a diktatúrák ellenére sem csinálnak reformokat pl Fehéroroszország, Észak Korea.

És vannak olyan országok ahol sem a demokráciában sem a diktatúrában nem csinálják meg a reformokat ilyen pl Magyarország.
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 18:18
Törölt hozzászólás
#292
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 18:16
Törölt hozzászólás
#291
watson
watson 2013. 08. 01. 17:59
Előzmény: törölt hozzászólás
#290
"kaja, lakás, szex."

más tájszólásban ezt kaja és cirkusz követelményével azonosították ;)

mégiscsak civilizáltabb hogy a hitelezők elől futsz mint az oroszlán elől ;)

szex meg úgyis lesz bármelyik ér utol :)
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 17:58
Törölt hozzászólás
#289
csendben 2013. 08. 01. 17:39
Előzmény: #286  Sigorszky
#288
nehogy Te legyél a "manó"... :-)
csendben 2013. 08. 01. 17:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#287
Hogy azért egy kicsivel több fogalmad legyen a dev.hit mentés esetleges "kellemes velejáró"-iról, próbáld meg végigolvasni ezt (ha nem ütközik nagyon a nézeteidbe!):
link

Ma már mától is megkérdeztem,Tőled is megkérdezemhátha holnapig lesz rá jó válaszod: az a fajta adós mentés,hogy +1milla munkahely (nem kömunka!),kiszámítható gazdaságpolitika, stabilabb Ft árfolyam (természetesen egy alacsonyabb árfolyamon!),az miért is nem járható megoldás?

Megköszönném,ha ideológiák helyett csak a szimpla érveidet írnád le! (se demokráciát,se diktatúrát nem kell emlegetni,még összezavar...)

Sigorszky 2013. 08. 01. 17:35
Előzmény: törölt hozzászólás
#286
Akkor majd bőrkabátban jössz és géppisztoly fog lógni a nyakadban? Vagy mi a manóra célzol...?
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 17:19
Törölt hozzászólás
#285
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 17:11
Törölt hozzászólás
#284
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 17:09
Törölt hozzászólás
#283
bigyula 2013. 08. 01. 15:45
#282
Kicsit off, de szerintem követendő példa:

"Buszhirdetésben keresnek tisztességes képviselőt Szatmár-Beregnek

A Szabolcs Volán egyik mátészalkai járatára felragasztott óriásmatricán keresnek új országgyűlési képviselőt Fehérgyarmatnak. "Keressünk tisztességes országgyűlési képviselőt Szatmár-Beregnek" - látható a fotón, amit a Tisztességes országgyűlési képviselőt Szabolcs-Beregnek nevű Facebook oldalra posztoltak ki.

Az oldalon azt írják, hogy keresik azokat, akik képesek lesznek egységet teremteni és legyőzni Tilki Attilát, Fehérgyarmat jelenlegi fideszes polgármesterét."

link

Ha már lehetett Gyurcsánnyal és Bajnaival a BKV buszain negatív kapmányt kezdeni... A fagyi visszanyal... :)

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 15:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#281
"De, ez egyszer véget ér, és mikor a vadállat elszabadul, akkor sokkal nagyobb lesz a kár, mintha a 60 év alatt itt-ott kiengedtek volna valamit a gőzből. "

ez már technikailag nézve is nagy hülyeség: aki 20 éves volt 60 évvel ez előtt, az most 80, így (még ha ki is engedte volna néha a gőzt), akkor sem menne háborúzni a 80 éves aggastyán, ha full légkondis tankban kellene végigcsinálnia :)

a gőz kiengedése meg nem egy kollektív dolog :)
de kipróbálhatjuk: holnap elmegyek helyetted is lazulni, és meglátjuk, mennyire pihented ki magad a kollektív gőzkiengedés jegyében :)
just kidding...

"Mivel demokrácia van, tessék , menj és csináld utánna."

tfh. itt a fórumozók összefognának, és alapítanának egy pártot, ami sikeres lenne, és 2014-ben vagy 2018-ban kormányt alakítana...
ez ugya min. 1 év, és akkor még azt nem is néztük, hogy a kézzelfogható eredményekhez kell vagy 2-3 év, sőt a legfontosabbakhoz jóval több...
persze a stíluson is le lehet mérni, hogy egy kormány az országot rendbe akarja hozni, vagy csak a haverok és a saját zsebeit akarja megtömni... így akár 1 év alatt eldőlne, hogy mennyivel jobbak vagyunk így "kollektíve" - már csak azt kellene megmondanod, hogy ki szavazna ránk, mivel az idiokráciában az a lényeg, hogy arra szavaznak, amit a legtöbbet mutat a TV, óriásplakát, stb.
szóval sajnos ott dől meg az egész, hogy az emberiség (és a magyarság) túl nagy része buta és/vagy tájékozatlan, akkor sem jajdul fel, ha a szemét is kilopják, és folyton csak csipogni tud :)
vagyis lényegében olyan a tömeg, ami miatt jónak tartod a diktatúrát :)

csakhogy a relatíve kevés értelmes ember attól még kritizálhatja a kurmányt, hogy nincs elég zombi-híve a "tarsolyában"
gondold csak végig: ha valakik le akarják váltani a jelenlegi demagóg rezsimet, akkor azt nem tehetik demagógiával, mert akkor ők sem lennének igazán jobbak
sztem vagy megvárja az ilyen "csapat", amíg az emberi intellektus kellőképp "kifejlődik" (sztem pl. határozottan van fejlődés ezen a téren is), vagy valamilyen segítséget hív
de azt te is elismerted számtalanszor, hogy az emberek elég primitívek - na az ilyen horda irányításában van nagy gyakorlata vityának, miközben sikeres országot így nem lehet "megalkotni"... sikeres ország csak úgy lehet egy erőforrásokkal gyéren ellátott országból, ha a tudásra alapoz, ami viszont nem megy szolgalelkű zombikkal

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek