Topiknyitó: Portfolio 2013. 03. 22. 07:55

Orbán: Erős barátaik vannak a hazug energiacégeknek (3.)  

Ugrás a cikkhez
Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth Rádió vendége volt, ahol a rezsicsökkentésről beszélt részletesen. Elmondása szerint a kormány kitart a további rezsicsökkentések mellett. Ha kell, akkor erőből hajtja végre az újabb vágásokat, az...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=181536
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2013. 03. 24. 08:48
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#100
"ők hozták, de nem kellene ezért ennyit elkérni...."

Tudod, a piacon minde annyit ér - annyi az ára -, amennyiért van rá kereslet, azaz el lehet adni. Ha neked van egy terméked, amit 100 Ft-ért el tudsz adni, hajlandó lennél-e önként mondjuk 70 Ft-ért adni?

"egyébként fejlődés része a telefon, mert anno nyugaton sem volt.."

Nálunk a mobiltelefonok elterjedéséhez nagyban hozzájárult, hogy nem volt vezetékes telefon, megfelelő hálózat az 1990-es évek elején-közepén! A mobilhoz könnyebb volt hozzájutni, mint egy vezetékeshez.

"és nem miattunk hozták, hanem nekik kellett, hogy legyen nekünk, mert a lehúzás része"

Azért hozták ide a mobilt, mert volt rá kereslet - lásd fent -, és a mobilhálózat kiépítése egyszerübb - és valószínűleg olcsóbb is - volt, mintha behuzalozták volna az egész országot.

Törölt felhasználó 2013. 03. 24. 06:56
Előzmény: #98  kiegyezo
#99
ők hozták, de nem kellene ezért ennyit elkérni....egyébként fejlődés része a telefon, mert anno nyugaton sem volt...és nem miattunk hozták, hanem nekik kellett, hogy legyen nekünk, mert a lehúzás része
kiegyezo 2013. 03. 24. 00:45
#98
tegnap volt cikk link itt. Eddig nem láttam, hogy valaki hivatkozott volna erre az adatra:

vezetékes gázzal ellátott települések aránya
1992: ~20%
2010: ~90% (gy.k. +~70%)

vezetékes gázzal ellátott háztartások aránya
1992: ~48%
2010: ~78%

Más szolgáltatási területen:
a rendszerváltás környékén volt kb. 300.000 vezetékes telefonvonal. Mostanában van 3.000.000+ , meg hozzá 11M mobil, meg széles sávú internet, meg kábeltévé.

Mindezt a közmű(-szerű) szolgáltató cégek hozták ide, mert itthon ennek a töredékére sem lett volna megfelelő tőke.

Az 'extraprofit' pedig igen furcsa: egy beruházásba először be kell tolni a rengeteg pénzt, mait mindenféle furcsa szabályok szerint lehet könyvelni és a lassan jön ki belőle a profit. És most ezen a ponton avatkozik be a Focista. Biztosak lehetünk abban, hogy ezt meg fogják jegyezni ...

Üdv:
Sigorszky 2013. 03. 23. 23:11
Előzmény: #94  loliense
#97
Nem értek én már semmit.
Mit is akartam én közölni? Csak azt, amit írtam.
Na, ez a nap se jól végződütt.
Egyébként meg...
Ki a .... az a V.G.?
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 21:53
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#96
(Mielőtt valaki lehülyéz, a képlet nyilván bonyolultabb. De a lényeg, hogy a teljes árcsökkentés a szolgáltató bevételi arányánál nagyobb, tehát mínuszba viszi ezt a szegmenst, ezt fogja behozni máshol. Vagy eladja az államnak. És vagy visszakapja triplán a gázüzletág megvételénél. Azt ugyse tudja az átlagparaszt beértékeléni, voks szempontjából meg a rezsicsökkentés hozza a pontokat.)
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 21:46
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#95
Ember, nem tudom, hogy helyesek-e a számok, de ha igen, az 1,32-ből vond ki a 4,5-et, kapsz egy negatív számot, na ez lesz a bukesz (+ a költségek), illetve ez lesz átterhelve a gazdaságra (vállalati szektor áremelkedés).
Nincs ingyenebéd. Valaki a végén mindig fizet, legyen az rezsicsökkentés, vagy tranzakciós adó. A kormány nem mágus vagy varázsló, csak bűvész.
És jellemzően minden lépésénél a más f.szával a csalánt a tökéletes analógia. Jogászok, mind. Nem mérnök, nem közgazdász, nem építész, nem orvos. Valszleg ezért nem az az előrehaladás, fejlődés, ha létrejön vmi (épül, érték teremtődik, felértékelődik, bővül, stb)., hanem ha átszabnak egy törvény, mégegyet, százat,ezeret, törvény betűjével innen elvesznek, oda odatesznek. Ez nem értékteremtés, nem bővülés, nem fejlődés. Csak sakkozás a más által megteremtett javakkal.
Matek meg csak annyi van benne, hogy a képlet végébe bekerült egy pozitív állandó, a mindenki által ismert közbeszerzésekből ismert cég. A CÉG.
loliense 2013. 03. 23. 20:59
Előzmény: #92  Sigorszky
#94
Estét Kolléga!

Ezzel most azt közölted,talán felesleges volt 10 mondatot leírnom a frankó nicknek???-még szerencse,hogy az stb-t nem fejtettem ki!

Áment neked is:
Ifj.Novák Béla Jeromos.Bp.1159.Kovács utca 8.Fsz.6 négyet kopogj!

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 03. 23. 20:50
Előzmény: #87  ujonc
#93
a céges autó típusa amúgy is az érvekben szegény felheccelt laikusok ópiuma szokott lenni, amit derék porhintő iparosok osztanak szét közöttük ékes szónoklatok közepette. az olyan érthető. meg egyszerű. mint ők.
Sigorszky 2013. 03. 23. 19:39
Előzmény: #91  loliense
#92
Szia Kolléga!
Írásodról az egykori szovjet rajzfilm címe ugrott be rögtön: "Mindent tudni akarok!"
Én már úgy vagyok ezzel, hogy talán nem is akarok tudni mindent. Persze a fiúk célja ennek elérése az átlagember közügyekhez való viszonyulásában: ne akarjanak annyi mindent tudni! Minek kíváncsiskodnak? Mert ők tudják legjobban, hogy a tudás = hatalom!
Ámen
(Feri pápa is ezt üzeni!)
:)
loliense 2013. 03. 23. 18:19
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#91
Talán,ha direktben neked van címezve,választ kaphatok!

Nagy öröm,hogy Veress Gábor néven, új népnemzeti hatalompárticivil önállóvéleményt olvashatunk a pf-n!
Sok szép, és „önálló kormánypárti okosság van szavaiban",érdemes ráfigyelni és félretenni mindenkinek a tapasztalatát,tudását,gondolatait,életkörülményeit!!!

Bár eddig még csak az előző kormányok,szolgáltatok,cigányok okozta hibákat sorolta,remélem nem sokára a hatalom orvosságát,innovációit is olvashatjuk majd tőle,megoldásképpen a problémákra!
(egy már megvan:a szolgáltatókat meg kell regulázni)

Talán a kedves hatalompárticivil testvérünk, nem vette észre,hogy ők vannak hatalmon évek óta és náluk az összes pénz és paripa,-talán új munkahelyeket kéne teremteni és nem felosztani a haverok,offshor cégeik között az adóforintokat eu-s pénzeket,földeket és mindent,ami még megmaradt,sőt a jövőt is!!!

Remélem,nem sokára megtudjuk tőle,miért is annyira jó nekünk,még itt levőknek,
-ha drága az üzemanyag,ha brutális az áfa,ha a jól szituáltakat is támogatják,ha újra minden közbeszerzést az offshor cégek nyerik,ha nem ér lófaszt sem a Forint,ha minden titkosítva van az emberek előtt,ha gyermekeink külföldre menekülnek tanulni,ha nem tudhatjuk meg kik voltak a komcsi besúgok,ha minden normális munkavállaló és családjaik eltakarodnak innen,ha az alapvető jogokat elprivatizálják,ha az országot harctérré változtatják,ha nem lehet megélni a fizetésekből,ha nincs új munkahely,ha képtelenség ellenőrizni a hatalom tevékenységét és semmibe veszik a bíróság ítéleteit,ha nem működik a gazdaság,ha kiszámíthatatlan minden az országban és tombol a recesszió stb.stb.

Nagyon jó lesz majd olvasni a Veress Gábort,addig is,koncentráljatok kollégák erősen!!!
ujonc 2013. 03. 23. 17:58
Előzmény: #89  S52Raptor
#90
De azt nem lehet!
Tudod, abból finanszírozzák a szociális kiadásokat (pl).
Valami olyasmi lenne az ideális, ha mindenki ingyen dolgozna, ingyen szolgáltatna. Az adó tartalom meg maradna a mostani forintosított szinten. Na ekkor megpihenhetne a vezér!
Aztán lehetne menni a közmunkásoknak a szőlőbe kapálni, meg füvet nyírni a focipályára.
S52Raptor 2013. 03. 23. 17:52
Előzmény: #88  S52Raptor
#89
Bocs, kimaradt egy rész:

"... ráadásul olyan megoldással, ami még a zegyszerű multik számára is kalapemelést indukál.A mocskosmulti ÁLLAM ugyanis még az adót is megadóztatja a benzin árában. Ehhez pedig már tényleg pofa kell!
S52Raptor 2013. 03. 23. 17:50
Előzmény: #84  S52Raptor
#88
Hogy befejezzem az előző gondolatmenetemet, szeretnék a kormány számára további populista ötletet is adni.
A magam részéről például szívesen venném, ha a benzin árát 50%-os mértékben csökkentené és ezt még aláírásommal is támogatni fogom.
A gonosz multi MOL és méggonoszabb multi ÁLLAM ugyanis pofátlan mértékű hasznot zsebel be ezen az energiaterméken különböző adók formájában (jövedéki, fogyasztási, ÁFA) ráadásul olyan megoldással, ami még a zegyszerű multik számára is kalapemelést indukál. Amint már többször megtudtuk, a benzin árából 2/3-ad részt az állam rak zsebre.
ujonc 2013. 03. 23. 17:42
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
#87
"Meg mellesleg az, hogy a szegény ELMŰ vezérkara miért autózik külön-külön 3 Audi 8-asban minden hétvégén konvojban a reptérre a költségcsökkentés jegyében?"

Mióta is veszteséges az ELMŰ?
Mi közünk az ELMŰ autóparkjához? Tudtommal "privát" cég. Majd a részvényesek számon kérik a felesleges kiadásokat.!

Milyen típusú hivatali autó kapcsán pattant ki Lázár botránya?
Mióta veszteséges az állam? Milyen autókon furikáznak a felső vezetők?
Mi közünk az állami kiadásokhoz? Na akkor talán először itt lehetne számon kérni az autók típusát!
ujonc 2013. 03. 23. 17:28
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#86
"és a privatizáció alatt ellopott csúnya sok pénzzel mi lesz?"

Most adóztatják Cipruson.
loliense 2013. 03. 23. 16:58
#85
Nagy öröm,hogy Veress Gábor néven, új népnemzeti hatalompárticivil önállóvéleményt olvashatunk a pf-n!
Sok szép, és „önálló kormánypárti okosság van szavaiban",érdemes ráfigyelni és félretenni mindenkinek a tapasztalatát,tudását,gondolatait,életkörülményeit!!!

Bár eddig még csak az előző kormányok,szolgáltatok,cigányok okozta hibákat sorolta,remélem nem sokára a hatalom orvosságát,innovációit is olvashatjuk majd tőle,megoldásképpen a problémákra!
(egy már megvan:a szolgáltatókat meg kell regulázni)

Talán a kedves hatalompárticivil testvérünk, nem vette észre,hogy ők vannak hatalmon évek óta és náluk az összes pénz és paripa,-talán új munkahelyeket kéne teremteni és nem felosztani a haverok,offshor cégeik között az adóforintokat eu-s pénzeket,földeket és mindent,ami még megmaradt,sőt a jövőt is!!!

Remélem,nem sokára megtudjuk tőle,miért is annyira jó nekünk,még itt levőknek,
-ha drága az üzemanyag,ha brutális az áfa,ha a jól szituáltakat is támogatják,ha újra minden közbeszerzést az offshor cégek nyerik,ha nem ér lófaszt sem a Forint,ha minden titkosítva van az emberek előtt,ha gyermekeink külföldre menekülnek tanulni,ha nem tudhatjuk meg kik voltak a komcsi besúgok,ha minden normális munkavállaló és családjaik eltakarodnak innen,ha az alapvető jogokat elprivatizálják,ha az országot harctérré változtatják,ha nem lehet megélni a fizetésekből,ha nincs új munkahely,ha képtelenség ellenőrizni a hatalom tevékenységét és semmibe veszik a bíróság ítéleteit,ha nem működik a gazdaság,ha kiszámíthatatlan minden az országban és tombol a recesszió stb.stb.

Nagyon jó lesz majd olvasni a Veress Gábort,addig is,koncentráljatok kollégák erősen!!!

S52Raptor 2013. 03. 23. 16:52
#84
Összefoglalásképpen (mert egész nap nem voltam, így csak most olvastam minden hozzászólást):

1. Lehet, hogy az energiacégek pazarló módon gazdálkodnak pontosabban anyukához viszik a lóvét, továbbá a menedzsment az általunk befizetett közműdíjakból dagadtra hízik, de ez még mindig morzsa ahhoz képest, amilyen mértékben a jelenlegi hatalmi elit hízik az általunk befizetett adókból. Csak megismételni tudom: az államnál szarabb, kártékonyabb és pazarlóbb tulajdonos nincs.

2. Pártunk és kormányunk hatalmának megtartása érdekében, most a közműköltségek erőszakos csökkentésével- mint az utóbbi három évben rendszeresen - ismét más farkával veri a csalánt.

3. Eljön még az az idő, amikor az emígyen megszívatott multik megelégelik a kormány ebbéli tevékenységét és falloszukat kirántják a csalánból, hogy orbánviktor szájába adhassák.

Na azért a pillanatért érdemes lesz élni!

Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 16:49
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#83
"Talán csak nem arról van szó, hogy a sokszáz milliárdos cigánysegélyeket nem kellene fizetni, mert itt tombol a szocializmus és a szabad piac szereplőit megsarcolják? "- na, ha fogyunk az érvekből, akkor jön a cigányozás, bravó..mikor írsz a zsidókról? az szokott lenni a következő..szánalom...
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 16:38
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#82
"Monopolhelyzet van "-
link
mióta egy telekom cég áramot gázt árul, nem mondhatjuk, hogy monopol helyzet van.
egyébként, ha már a pf-en írunk: neked volt pl émász részvényed? mert nekem igen, és nem is sírtam, hogy milyen magas a profitja, mert én is kaptam belőle szépen.csak amikor vezérünk elkezdte szétverni a piacot, kissé lement az ára:))
veszel rv-t és kapsz osztalékot, így nem olyan drága az áram. ja, hogy a zemberek nem rv-t, hanem autót, meg plazmatévét vettek? ....
bigyula 2013. 03. 23. 15:54
Előzmény: #79  aliben
#81
"Most már csak azt kérdezem; orbántól ki védi meg a MAGYAROKAT!"

Mire nem gondolsz? Orbán maga a MAGYAROK... :)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek