Topiknyitó: Portfolio 2013. 03. 22. 07:55

Orbán: Erős barátaik vannak a hazug energiacégeknek (3.)  

Ugrás a cikkhez
Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth Rádió vendége volt, ahol a rezsicsökkentésről beszélt részletesen. Elmondása szerint a kormány kitart a további rezsicsökkentések mellett. Ha kell, akkor erőből hajtja végre az újabb vágásokat, az...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=181536
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2013. 03. 23. 11:41
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#60
A "zöldidióta" érvelésről annyit, hogy ha a 45 Ft kilowattonkénti árból 2, azaz KETTŐ forint marad a szolgáltatónál (lásd ELMÜ levél) - ami nem a NYERESÉG, hanem az ÁRBEVÉTEL -, akkor korrekt dolog-e arra kényszeríteni, hogy a 2 forintjából adjon már 10%, azaz 4.5 Ft "kedvezményt" a lakossági fogyasztóknak, mert ez a kormány, a kormánypárt választási stratégiája...
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 11:41
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#59
Bocsi a link lemaradt.
link
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 11:39
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#58
Nem kevered az adót a járulékkal ?

"Ezen szervek az adókon kívül más kötelező juttatásokban is részesülnek; az adókat ezektől (például a járulékoktól és az illetékektől) az különbözteti meg, hogy az adófizetőknek befizetésükért cserébe nincs joguk ellenszolgáltatást kérni."

Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 11:29
Előzmény: #55  bigyula
#57
Sőt, még a benzin áránál meg egyebeknél is így van. Csak azt nem tudom, milyen jajveszékelés lenne, ha mondjuk az ebből fizetett szociális kiadásokat holnaptól eltörölnék? Ez az érvelés a nyolcvanas évek németországi zöld idiótáinak a szlogenjára emlékeztet: "nem kell atomerőmű, nálunk az áram a konnektorból jön!"
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 11:22
Előzmény: #54  bigyula
#56
Köszönöm a kiigazítást. Elnézést, ha az én emlékezetemben ez gyorsabban következett be. De azért már félév elteltével megtudtuk, hogy "hazudtunk éjjel-nappal, hazudtunk minden hullámhosszon"?
bigyula 2013. 03. 23. 11:18
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#55
"A 70% pedig nyilván nem mindenkinek világos, hogy a költségvetésbe megy..."

Pontosan ezért kell erre felhívni a figyelmet! Ezt tette az ELMÜ, és néhány másik szolgáltató is. Persze, a kormánynak nem tetszik, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy ha holnaptól a szolgáltató nulla forintot számlázna a szolgáltatása után, akkor is CSAK 30%-kal csökkenne a számla, mert kicsit kapzsi az állam, a kormány!
bigyula 2013. 03. 23. 11:14
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#54
Kicsit szelektív az emlékezet, pedig egyszerű keresni:

2006 január 1-től lett a 25%-os Áfa kulcs 20%-os, és 2009 július 1-től lett visszaemelve 25%-ra. Ez nem azonnali, hanem 3.5 év...

Más kérdés, hogy nem kellett volna csökkenteni, ez egyértelműen a választások miatt volt.
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 11:05
Előzmény: #50  martin36
#53
No lám, az egyik Horn-fiú is találva érezte magát. Lassan mondom, hogy mindenki megértse: AZ ADÓZOTT NYERESÉGRŐL BESZÉLÜNK! A 70% pedig nyilván nem mindenkinek világos, hogy a költségvetésbe megy és nem a külföldi anyavállalat egyébként esetleges otthoni veszteségét fordítja nyereségbe. Ez az aprócska különbség. Lásd. MATÁV-Telekom sokéven át. De itt az érvek hiábavalók.
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 10:54
Előzmény: #38  rockmaster
#52
Kéretik nem elfelejteni: Az évszázad ÁFA-csökkentéses hazugságát Gyurcsán tólta le a torkunkon (választás előtt ÁFA-csökkentés, mert olyan jól áll az ország, majd közvetlenül a választás után nem viszaállítás, hanem emelés, mert különben bedőlünk)
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 10:25
Előzmény: #50  martin36
#51
Pécsi vízdíj:

2010-ben 686 forint volt a vízdíj
2013-ban 831 forint.

link
link

Hol változott még ilyen mértékben?

martin36
martin36 2013. 03. 23. 10:20
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#50
Ilyen az,amikor a tudatlanság próbál érvelni.
Még csak egy két hét telt el azóta,amióta megjelent egy tanulmány,mekkora károkat okozott Pécsett az erőszakos államosítás.(jelentős mértékű osztalékcsökkenés,kultúra,sport támogatás,beruházás csökkenés,bevétel csökkenés).
Áfa csökkenéssel a végfogyasztó,vagyis valamennyi itthoni állampolgár járna jobban,cégeknél az áfa befizetendő,vissza igénylendő tétel.
Nyilván újdonság ez egy gazdasági fórumra írogató pártidealistának.
Arról pedig,h így egy szolgáltatás árából az állam eleve 70!! %-ot lerabol,utána meg a szolgáltatóra mutogat újjal....végül is csak a szokásos fideszes arcátlanság,vastagbőr,csodálkozó tekintet,aminek sajnos rengeteg egyszerű,ostoba és buta ember a tapsikolója.
Gratulálok a széles látó körűséghez.
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 10:09
Előzmény: #31  S52Raptor
#49
Kedves S52Raptor, bármilyen meglepő, engem így hívak. Vállalom a véleményemet, szemben azokkal, akik álnevek mögé bújva trágárkodnak, vagy osztják az észt. Nos azok az adatoknak egy része amelyekről én beszélek, még számunkra sem elérhetetlen. Egy cég adózott eredménye lekérhető, persze a különböző átszámlázások az anyacég vagy offshore irányba már nem ilyen egyszerűen követhető. A milliárdos manager-fee-k sem nyilvánosak. De az első adat is már elegendő ahhoz, hogy lássuk, micsoda rablás folyt itt az elmult 10 évben. Persze abban igazad van, hogy a klientura minden oldalon benyújtja a számlát, csak az alapvető különbség az, hogy amíg a Horn-fiúk, akik a 90-es letólt gatyáig eljutatták előtte az országot, 1 egység zsebretételehez 10 egység kárt is okoztak a privatizációval, addig most lehet, hogy ugyanazt az 1 egységet elteszik, csak a 10 egységet nem kell elveszteni. Ez pedig alapvető különbség.
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 09:56
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
" A Fővárosi Vízművek visszavásárlásánál vagy Pécsen láttuk, hány milliárd hasznot lapátoltak ki az országból a privatizáció óta a franciák."

"Pécsett a legmagasabb a magyarországi nagyvárosok között a vízdíj - ez derül ki egy nemrég végzett összehasonlításból. Debrecenben például a pécsinél negyedével olcsóbb a szolgáltatás ára, de Miskolcon és Szegeden is kevesebbet kell a vízért fizetni. A Tettye Forrásház Zrt. szerint Pécs sajátos adottságai miatt drágább a szolgáltatás."

link
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 09:50
Előzmény: #17  mutyi
#47
Pontosan így van, ahogy leírtad, ezek az idióták még a saját kárukon sem állják meg, hogy ne üssenek mindenre, amit ez a kormány csinál. Jellemző, hogy az MSZP az ÁFA- csökkentést javasolja, csak nehogy valami a közműszolgáltatóknak fájjon. Az már nem számít, hogy az ÁFA a költségvetésbe megy, azaz onnan hiányozna. Dőljön össze az ország, ha már nem lehetünk hatalmon! A Fővárosi Vízművek visszavásárlásánál vagy Pécsen láttuk, hány milliárd hasznot lapátoltak ki az országból a privatizáció óta a franciák. Még a párizsi önkormányzat is visszavette a Sueztől a vízszolgáltatást, mert azt mondták, hogy nem lehet a lakosságot tovább sarcolni, viszont külföldön annál inkább: Sárközy azonnal fellépett a magyarországi érdekeltségeik védelmében.
totoro
totoro 2013. 03. 23. 09:16
#46
"Rablókapitalizmus folyt ebben az országban 22 évig, ideje véget vetni a gátlástalan rablásnak."

A gátlástalan rablás most folyik igazán. Ez EU-tól ide ömlő ezermilliárdok nagy részét elcsalják, azok nem érik el a céljukat, azaz nem indítanak be semmit a gazdaságban. Ha ezen akarna változtatni a Fidesz, az lenne valami, de ugye a klientúra sokba kerül. Soha ilyen jó dolga nem volt a politikusok slepjének, az uniós koncból dőzsölhetnek. Pl. Tudok olyan nagy programról ahol a 160 emberből valóságban 90 dolgozik. A többi mind valakinek a valakije aki csak felveszi a havi fizut és ott sincs.... és ez nem egyedi, ez a "normális" menete a dolgoknak a "Karakán Nemzeti" Kormányunk alatt.
kotelb 2013. 03. 22. 23:01
Előzmény: #44  mondoka
#45
Vajon ki hazudik? Biztos az az ember nme aki még sosem hazudott!
Lehet itt szidni a multikat! És biztos van is alapja! DE! Ha már egyszer el....sztuk a privatizációnál (szintén ŐK is! ) akkor azt nem lehet ilyen drasztikus lépésekkel megtorolni. Kinek ártanak a legtöbbet? Az ostor mindig a kis embereken csattan! A multivezér részvényesei, főnökei, vezetői vesztesége nem igazán hasonlítható a kisember veszteségeivel! Nem mindegy 2M/hónap a fele hiányzik vagy 100E/hónap a fele!
Én is érintett vagyok a multik szívatásában! Pl a mobilcégeket érintő teljes agytalanságok is jópár céget kivégeztek! Szerintem mindenki fizetne 200ft/m3 a gázért ha lenne miből! Hagyjuk már ezt az idióta "extraprofit" dumát! Rég nincs itt senkinek olyan! Bezzeg a "választási" stadion Debrecenben! Na ott nincs "extraprofit":-) Ott egy dolog a lényeg jövő áprilisra KÉSZ KELL LENNIE! (pénz nem számít)
De persze a kisembereket 800ft-tal meg lehet venni! Sőt 300 is sikerült már:-) Csak most nagyobb lenne a baj ezért kell kicsit többet igérni! Hányinger!
mondoka 2013. 03. 22. 22:13
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#44
Érdekes, mintha az ország legnagyobb rejtélyei lennének a szolgáltatók. Viszont az Elmű-Émász azthiszem állt volna az Állami Számvevőszéki vizsgálat elé is.
Ha a cégek valóban és végső és bármilyen rejtett soron is veszteségesek akkor bizony nem fognak beruházni arra mérget vehet mindenki.
Én magam nem tudom hogy mit higgyek , de itt valaki nagyon hazudozik.
Törölt felhasználó 2013. 03. 22. 21:59
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#43
Közelről ismerek olyan céget, aki évtizedek óta beszállítója az áramszolgáltatóknak.
Egyrészt: orbitális hiba volt anno eladni a rendszert. Combos profitabilitás, régen megtérült. A beszállítóknak kitaposták a belét, tisztességtelenség határát súroló tendereztetés, itteni kis karrierista percemberek által a béka segge alá levert árak,magyar cég, magyar közszolgáltatóhoz Németországban kell tenderezzzen, csak azért nem fordulnak versenyhivatalhoz, mert akkor ellehetetlenülnének, stb., itteni francia leányhoz csak francia cég szállíthat be ki tudja milyen otthoni alkuk alapjájn stbstb.
A beruházási ráta hosszú évek óta elmarad a kívánatostól, adott termékkörben fele-harmada volt a régi állami tulajdonú időkhöz képest, ami azt jelenti van olyan eszköztípus, ami 100-150 év alatt újul meg teljesen, holott 20-30 éve lenne a max. élettartam. És ez a beruházási ráta zuhant még tovább 2012-ben 30-40 százalékkal,és 2013-ban lefagyott, vagy legalábbis jelképes. A régi rátával is, de most pláne az van, hogy fel fog torlódni (már fel is torlódott) a beruházási igény, vagy összeomlik X év múlva, vagy kivitelezhetetlen intenzitásra lenne szükség.
De: a mostani kivéreztetés nem módszer. Adott cég csak azért nem áll fejre, mert soklábon áll, független termékkörrel, illetve árbevételének fele export. És jelentős létszámot foglalkoztat. Viszont sok kisebb, kevesebb lábon álló cégnek reszeltek. Ez lesz az egyik komoly mellékterméke az elcseszett kivéreztető stratégiának. Nem kevés embert foglalkoztat a szektor így közvetve, a sok-sok leendő munkanélküli tényleg nem sokra megy majd a rezsicsökkentéssel.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 03. 22. 21:21
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#42
mi lenne, azt már baszhatjuk
Törölt felhasználó 2013. 03. 22. 20:17
Előzmény: #40  ujonc
#41
és a privatizáció alatt ellopott csúnya sok pénzzel mi lesz?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek