Topiknyitó: watson 2012. 12. 27. 22:43

Fidesz Kommunista Párt  

Rendes kommunistaként Viktor lecseréli a tagságát ha nem ugrál ütemesen: link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Olvassatok 2022. 01. 16. 18:35
#277

CSIRKEFARHAT 299!!
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 11:06
Előzmény: #275  Olvassatok
#276
Az országot is a sajátjaként használja...
Olvassatok 2017. 01. 03. 11:02
Előzmény: #274  Törölt felhasználó
#275
Orbán Viktor tényleg sajátjaként használja a felcsúti sportakadémiát
2017.01.03. 06:41

Sosem volt titok, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) közel áll a miniszterelnök szívéhez. Az akadémiát működtető alapítványt 12 éve Orbán Viktor maga alapította, 2010 óta pedig – hogy, hogy nem – olyan szabályozási környezet alakult ki, hogy Felcsúton az elképzeléseknek kizárólag a fantázia szab határt – pénz mindig jut rájuk.

Az Orbán Viktor felcsúti kertje végébe épített stadionról, ahol a falu minden egyes lakójának két szék jut, nemcsak a magyar, de még a világsajtó is sokat írt. A közpénzből és más támogatásokból származó tízmilliárdokkal kistafírozott sportkomplexumban, ha kérik, a takarítók fizetésébe is beszáll az állam, hamarosan pedig még a Makovecz-féle stadionnál is drágább sportcsarnokkal bővülnek.
Stadion a kert végében
Stadion a kert végében
Fotó: Barakonyi Szabolcs
A maga hárommilliárdjával a felcsúti foci fejlesztése több mint egytizedét emészti fel annak a 2016-os állami keretnek, ami a közel kétezer látványsport- és csapatprogram-pályázatra országosan jutott. 2011 óta összesen 23 milliárd forintnyi közpénzt és céges támogatást vonzott magához Orbán Viktor pet projektje.
Egy helyi forrástól tudjuk, hogy Orbán évek óta gyakran megfordul a Puskás Akadémián, ott elég sok mindenbe beleüti az orrát, ha lemegy, egy-egy ráérő szakember amolyan rögtönzött személyi edzést tart neki, használja a konditermet,
link
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 01:36
Előzmény: #273  Törölt felhasználó
#274
El (mondjuk az első verzióban nem), de így egészen más az üzenet. Különben a Népszabi után pláne sokkal erősebb is lehetett volna a "megszűnt a sajtószabadság" ellenzéki hang. Így van egy erős casus belli...
Törölt felhasználó 2017. 01. 02. 23:35
Előzmény: #272  Törölt felhasználó
#273
egyébként is elküldhették volna őket
Törölt felhasználó 2017. 01. 02. 23:28
Előzmény: #271  Olvassatok
#272
Én egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy "egy hős" követte ezt el... Simán lehet, hogy:
- Valaki a laptól, aki így akarta a felelős kollégákat kidobatni;
- Valaki a Médiaworks-től, vagy feljebb, aki a politikai tisztogatáshoz akart indokot...

Sajnos valószínűbbnek tartom ezeket, mint a hős scenariót. Egy hős talán bátrabban és jobban belenyúlt volna a szövegben, ez csak pár belejavítás volt, ami ugyan nem gyenge, de azért egy 2 oldalas interjúban nem is olyan sok és erős.
Olvassatok 2017. 01. 02. 22:45
#271
2016 hőse: az ember, aki titokban átírta Orbán Viktor karácsonyi interjúját

Hős az, aki személyes érdekeit háttérbe helyezve szembeszáll az ellenséggel, és egy magasztos cél érdekében, a veszéllyel dacolva bátor cselekedeteket, úgynevezett hőstetteket hajt végre.

Az az ember, aki stikában mindenféle mondatokat írt Orbán Viktor karácsonyi interjújába, ami december 24-én jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban, kétségkívül hős. Ugyanolyan hős, mint Héraklész, Antigoné, János vitéz, Luke Skywalker vagy Bonaparte Napóleon, Hegel kedvenc hőse, aki – a kiváló filozófus szerint – annak idején egyszerre testesítette meg a nép szellemét (Volksgeist), a világ szellemét (Weltgeist) és a kor szellemét (Zeitgeist).
Szóban forgó hősünk magasztos hőstette abban állt, hogy az utolsó pillanatban, közvetlenül a nyomdába küldés előtt belépett a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségi rendszerébe, és beleirkált az előre leadott, központi utasításra tizenkét megyei lapban megjelentetendő Orbán-interjúba, a miniszterelnök szájába adva olyanokat, hogy „a kórházi hullák száma emelkedik” meg hogy a korrupciós vádat „mi is használjuk”.

Oké, önmagában ez nem akkora hőstett, mint egy nap alatt kitakarítani Augeiasz istállóját vagy felrobbantani a Halálcsillagot. Normális rendszerben ez nem is hőstett egyáltalán, hanem szimpla sajtóetikai vétség: kiosztanak érte egy akkora sallert, hogy fájjon, esetleg egy fegyelmit, rosszabb esetben kirúgják az illetőt, és felvesznek helyette valakit, aki megesküszik, hogy soha nem jutna az eszébe hősködni.
Csakhogy ez a rendszer nem normális rendszer. A Fejér Megyei Hírlapnak például ebben a rendszerben konkrétan annyi köze van a szabad, független sajtóhoz, mint Augeiász istállójának Szemiramisz függőkertjéhez. Ez a rendszer egy év alatt bekebelezte, becsicskította vagy bezárta a magyar médiaorgánumok jelentős részét, a TV2-t, az Origót, a Népszabadságot, a kereskedelmi rádiókat; rátette a kezét mind a 12 megyei napilapra, a közpénzből fenntartott közszolgálati médiában pedig a kiegyensúlyozott tömegtájékoztatás álcája alatt olyan gátlástalan kormánypropagandát folytat, hogy Kim Dzsongun mind a tíz ujját megnyalná utána.

A megyei lapok rendszere úgy néz ki, hogy ezeket az újságokat, köztük a Fejér Megyei Hírlapot a Pannon Lapok Társasága nevű cég adja ki, amit tavaly felvásárolt a Népszabadságot bezáró Mediaworks. A Mediaworks tulajdonosa az Opimus Press nevű cég, ami köztudomásúlag Mészáros Lőrinc, aki pedig köztudomásúlag Orbán Viktor. A Pannon Lapokhoz tartozó tizenkét megyei lapban közölt cikkek egy része, mint például a karácsonyi Orbán-interjú, központi utasításra íródik és jelenik meg, anélkül, hogy a szerkesztőségeknek bármiféle beleszólásuk lenne akár a témaválasztásba, akár a cikkek tartalmába.

Ebben a rendszerben beleírni egy Orbán-interjúba, hogy „nem érdekel minket az emberek véleménye”, nem trollkodás, nem hekkerkedés. Ebből az emberből ez a rendszer csinált hőst, tette pedig kizárólag ebben a rendszerben értékelhető hőstettként, de ebben igenis hőstett.
Kik a társaid? Úgyis tudjuk!

Azt, hogy Orbán-interjú átírása mekkora hőstett volt, mi sem mutatja jobban, mint az a heves reakció, amit kiváltott a rendszerből. A Fejér Megyei Hírlap munkatársainak december 27-én reggel meg kellett jelenniük Veszprémben, ahol mindannyiuk számítógépét ellenőrizték, majd délben megkezdődött a vallatásuk, ami kilenc és fél órán át, este fél tízig tartott. A gyanúsítottaknak egyenként kellett egy tíztagú kihallgató bizottság elé járulniuk, és volt köztük, akinek a hazugságvizsgáló ötletét is felvetették – jegyezzük itt meg, hogy még többszörösen visszaeső tömeggyilkosokat sem szoktak egyszerre tízen vallatni, főleg úgy nem, hogy egy ügyvéd nem sok, annyit sem vihetnek magukkal, ami mindennél jobban mutatja a cselekmény (lásd hőstett) súlyát. És bár egyikükre sem sikerült rábizonyítani semmit, sőt gyakorlatilag kiderült, hogy ártatlanok, ötüket, köztük a felelős szerkesztőt és a lapszerkesztőt úgy rúgták ki az állásukból, hogy a lábuk nem érte a földet. Mindezt úgy, hogy semmi közük nem volt az interjúhoz, mármint azon kívül, hogy az központi utasításra az általuk szerkesztett lapban volt kénytelen megjelenni. Ha akartak volna sem nyúlhattak volna bele, merthogy ugye a központból érkezett az anyag.
Ebben a rendszerben bármibe bármit beleírni igenis hőstett.

Gyanakvó médiamegfigyelőkben emellett felmerült a lehetőség, hogy az ember, aki átírta az interjút, nem hős ellenálló, hanem az egész a Fidesz szándékos hekkje, amit aztán ürügyként fel lehetett használni arra, hogy eltávolítsák a bekebelezett megyei lapoktól a nem kívánatos elemeket. Ebben az esetben hősünk ugyanúgy fiktív, mint Héraklész, Antigoné vagy János vitéz. De attól még ugyanúgy megtestesíti a nép szellemét (Volksgeist), a világ szellemét (Weltgeist) és a kor szellemét (Zeitgeist), mint Hegelnek Bonaparte Napóleon. És attól még persze ő az év hőse.
link
Törölt felhasználó 2016. 12. 19. 19:16
Előzmény: #266  Törölt felhasználó
#270
A Fejér megyei földek kétharmadát vihették a csókos nagybirtokosok

„Korrupt, legújabb kori feudális, hűbéri birtok-adományozó, klientúra-építő rendszer körvonalazódik”
- ezekkel a szavakkal összegezte Ángyán József tanulmányában a Fejér megyei földárveréseket.

2016-ban az Orbán-kormány egyik legnagyobb horderejú intézkedése az állami földvagyon privatizációja volt.
Ángyán, aki egy ideig maga is államtitkárként segítette a kormány munkáját, az eláverezések adatainak elemzése alapján megállapította, hogy a Fejér megyei földek kétharmadát egy szűk kör nyerte meg.
A maradék egyharmadot pedig „áltagjavító propaganda-alanyokként” kapták csak a kistermelők, jellemzően húsz hektár alatti területekről van szó. Jellemző volt az árverésekre, hogy a jobb földeket olyan nagy darabokban értékesítették, amelynek megvásárlása esélytelen lett volna a helyi kisgazdáknak.

Az felsőházi kétharmad, összesen 19.430 hektár méretű 334 darab birtoktestet szerzett meg. Ez összese 43 érdekeltséget jelent.

„A legtöbb birtoktestet két család: Antalffyék és Zimmermannék, a Csákvári Mezőgazdasági Integrációs Zrt. vezérkara, és a cégük alkalmazottai vásárolták meg.

Szorosan mögöttük van a listán Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor gyermekkori jó barátja, és Felcsút polgármestere. ”

Bár állítólag verseny volt a földekért, amelyeket kikiáltáson árvereztek el, verseny nem volt, „a legnagyobb nyertesek körében a liciteken nyertes árajánlatok szinte kivétel nélkül megegyeztek a kikiáltási árral.”
És bár a kormányzati propaganda szerint a helyben élő termelők helyzetbe hozása volt a cél, a földeknek csak negyede került valóban helyben élőkhöz.
Ángyán tanulmányában nemcsak elemez, hanem akciótervet is megfogalmaz, mit lehetne tenni a csókos nagybirtokosok ellen: meg kell támadni az árveréseket (mint Kishantos esetében), ő pedig személyesen vagyonosodási vizsgálatokat fog indítani a legnagyobb vásárlók ellen.
link
Törölt felhasználó 2016. 11. 12. 11:58
Előzmény: #268  Törölt felhasználó
#269
link
Korábban az Index is beszámolt róla, hogy a szegedi közgyűlés egy olyan rendelet elfogadására készül, ami után 100 ezer forintos bírságra lehetne büntetni azokat, akik közterületen labdáznak. Ezt azzal indokolták, hogy a városnak évente sok milliós költség a közparkok fenntartása, így azok megőrzése miatt indokolt a döntés.
Sokaknak nem tetszett a javaslat, ezért a közgyűlés idejével párhuzamosan tüntetést szerveztek, “Szabad szegedi köztereket!” néven, a szegedi városházával szemben, írta meg a Szeged Ma. Az itt található szökőkútra írták fel krétával, hogy Parkszabadság, ami a helyszínre érkező közterület-fenntartók szerint kimerítette a köztulajdon beszennyezését. A beszámolók szerint a tüntetők nem ismerték el a közterület-fenntartók igazoltatáshoz való jogát, ezért inkább rendőrt hívtak.
A Délmagyar közgyűlésről készített beszámolójában az olvasható, hogy a képviselők között sem volt egyetértés a javaslattal kapcsolatosan. Botka László polgármester szerint méltányolható a döntés, mert nem a város összes zöldterületéről szól, csak a kiemelt védelem alatt álló parkokról. A KDNP-s Haág Zalánban felmerült, hogy azért is nehéz egy ilyen rendeletet betartatni, mert nehezen kehet megállapítani, hogy mi is minősült pontosan "labdázásnak". Szentistványi István független képviselő szerint a rendelet stresszben tartja az embereket.
Mostanság másnak is volt már gondja a krétarajzokból. Pécsen a Kétfarkú kutya párt elnökétnéhány nappal ezelőtt szintén ilyen okból vitték be a rendőrségre.
Törölt felhasználó 2016. 10. 20. 22:18
Előzmény: #267  Fidel_Castro
#268
link A Mossuk le a gyalázatot! címmel meghirdetett demonstráción a civil felszólalók mellett pártpolitikusok is beszédet mondanak
Fidel_Castro 2016. 10. 16. 18:19
#267
Törölt felhasználó 2016. 10. 16. 17:50
Előzmény: #265  Dehogynincs
#266
OK!
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 10. 16. 13:56
Előzmény: #264  Törölt felhasználó
#265
Róla van szó, amint az a linkből is kiderül.
Nem maga a név érdekes, hanem a jelenség.
Törölt felhasználó 2016. 10. 16. 13:54
Előzmény: #263  Dehogynincs
#264
Segíts! Valahol tévesztettem?Tasnádi?
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 10. 16. 13:36
#263
A BRFK III/II-es operatív tisztje volt.
2014. június 15-től rendészeti államtitkár lett, ami múltja miatt feltűnően ellentmondott a kormányzat kommunistaellenes retorikájának.

link
Törölt felhasználó 2016. 10. 15. 23:43
Előzmény: #260  Törölt felhasználó
#262
Az új seprő nagyon melléfogott!Mintha folytatódna a liberális harci kiképzés!
Az erkölcs (etika) fogja legyőzni a liberális gondolkodókat!
Törölt felhasználó 2016. 10. 15. 23:40
Előzmény: #258  Törölt felhasználó
#261
Ezt én már kettö hónappal ezelőtt is tudtam!
Sokat akart, de legalább volt benne betyárbecsület!
Törölt felhasználó 2016. 10. 15. 18:38
Előzmény: #259  _pampa
#260
szia most hallottam a pártgyülésen hogy tóni lesz a következő link már eldöntött dolog (kelj fel, bi és bajusz) is jóváhagyta
_pampa 2016. 10. 15. 14:59
Előzmény: #258  Törölt felhasználó
#259
már van saját topikja! :)

Egy korszak véget ér: távozik Spéder Zoltán a bankszektorból Portfolio 8 Nimbus 14:25

nem olvasol, csak írsz? :))))
Törölt felhasználó 2016. 10. 15. 14:40
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
#258
link Lemondott Spéder Zoltán az FHB-nál
Törölt felhasználó 2016. 10. 12. 14:29
Előzmény: #256  Törölt felhasználó
#257
Kik a haverjaid?

Ha jut a haverjaidnak is, akkor az már a korrupció korrupciója!
Törölt felhasználó 2016. 10. 12. 14:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#256
link Újabb százmilliók a haveroknak, a Fideszé lesz a teljes köztéri reklámpiac
R-- 2016. 10. 06. 11:49
Törölt hozzászólás
#255
Törölt felhasználó 2016. 10. 04. 18:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#254
Ez a torkos, gombóc a torkodon?
Nem kell egyetérteni de nem is kell hülyeségekkel helyettesíteni az egyetértést!
Törölt felhasználó 2016. 10. 04. 18:42
Törölt hozzászólás
#253
Törölt felhasználó 2016. 10. 04. 18:31
Előzmény: #251  Lujoska
#252
Remélem ez a stefka benneteket is becsapott!
Isten bocsássa meg neki!
Lujoska 2016. 10. 04. 18:20
Előzmény: #250  totoro
#251
ÜZENEM STEFKA PISTÁNAK…

„Márpedig én nem adom vissza a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, amit 2011-ben kaptam az 1956-os forradalomról és szabadságharcról készült könyveimért. Büszke vagyok, jól érzem magamat Bayer Zsolt kollégám, Bencsik András, Hargitay András és Szigethy Gábor társaságában.”- Nyilatkozta Stefka István, magát újságírónak tartó, a szakma másik része szerint bérborz.

Nos, kedves Pistám, te nem csak ezeket a kitüntetéseid nem adod vissza, hanem azokat sem, amiket még annak idején, jóval a rendszerváltás előtt kaptál sok éven keresztül, a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaidért, tudósításaidért.
Ugyan olyan alázattal vetted át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején Horváth István belügyminisztertől, Lakatos Ernő, (APO) jelenlétében, mint ma, az új uraidtól.

Mint ahogy ott voltak azok is, akik társaságában akkor érezted jól magad. Szabó László, Molnár Tamás, (az első képen), és sorolhatnám… és akkor is büszke voltál, és akkor is jól érzeted magad az akkori barátaiddal, akkori elvtársaiddal. Tudom, tanúsíthatom, mert ott voltam. Mert ha jól emlékszem, a kitüntetéseid és a pénzjutalmaid is az elvtársaidtól kaptad. Ha te nem emlékszel, nézd meg, mi van az okleveleidre írva! Stefka István elvtársnak. És azokat sem küldted vissza az óta sem, akár csak ennek a rendszernek, amiket mostanában kaptál. Gondolom, azt se küldted vissza, amit például l982-ben, a Sajtónap alkalmából vettél át, a „Belügyminisztérium érdekében kifejtett áldozatos munkádért”. És ebben az évben éppen, -a képek tanúsága szerint-, épen te köszönted meg a Belügyminiszternek a nagy tisztességet, amivel elismerték a munkád, a munkátokat.

Mert te is része voltál annak idején annak a néhány tíz, szigorúan kiválasztottnak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek, és munkájuk a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni. Igen, önkéntesen!

Ha nem emlékeznél, küldök neked néhány ott készült képet. Többek között azt is, amikor megköszönöd Horváth István belügyminiszternek, és Lakatos Ernőnek, az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztálya vezetőjének a megérdemelt munkádért kapott jutalmad.

Nézegesd csak a Magyar Rendőr című lap archívumában megtalálható képeid, és gondolkozz el azon, hogy ki is vagy te Stefka Pista… Hogy hol, mikor, és éppen kiknek a társaságában érzed jól magad. Tényleg büszke lehetsz! Tegnap azokra, ma ezekre. És holnap?…”
totoro
totoro 2016. 10. 01. 13:12
#250
R-- 2016. 10. 01. 10:29
Törölt hozzászólás
#249
Törölt felhasználó 2016. 09. 27. 14:34
Előzmény: #247  Törölt felhasználó
#248
Na itt van megint a clujnapocai kollaboráns kiküldött Bréainstormingja!!!!

Átverés? Átverés!
Csak azt, aki ilyennek hitelt ad!
Törölt felhasználó 2016. 09. 27. 14:29
Előzmény: #246  kimpaa
#247
link
!!!
kimpaa
kimpaa 2016. 09. 21. 08:21
Előzmény: #242  pitcairn2
#246
5 év után pedig kamatostul kapja vissza a pénzét a "befektető", ez valahogy kimaradt.
Ejj ezek a csúsztatások, ebből él meg a fidesz mióta. A paraszt csak a mondat elejét hallja meg mindig, a későbbi pontosítás mindig elsikkad. Ügyesen csinálják a fijjúk na, meg kell hagyni nagy gazemberek..
xmann 2016. 09. 21. 08:19
Előzmény: #240  pitcairn2
#245
te is kevered a szezont a fazonnal.

A migránsok nem kapnak kamatot, mert az a közvetítőcégnél csapódik le. A kötvény zérókupon, ezért hazudják azt hogy nem fizetünk rá kamatot. persze, csak az történik, hogy a 300 000 euró névértékű kötvényt cca 270 000 euróért adja el a közvetítőcégnek a magyar állam. Öt évig nincs kamat, majd a végén 300 000-ért vesszük vissza a kötvényt.

Tehát a nyereség csak és kizárólag a közvetítőnél csapódik le: egyszer megekers 30 000 euró kamatt, másodszor beszed közvetítői díjat 60 000 eurót a gazdag migriktől. Ez 90 000 euró. 5000 emberrek beszorozva 450 MILLIÓ EURÓ!!!

Ennyit kerestek a közvetítőcégek, akiket mint tudjuk rendszeresen meglátogat Habony. Nyilván nem az időjárásról beszélgetnek. A közvetítőcégek természetesen offshore-ban vannak, és hogy a nyereségük végül hol csapódik le az mindenki fantáziájára van bízva
xmann 2016. 09. 21. 08:15
Előzmény: #242  pitcairn2
#244
Ez nettó hazugság. A kötvényekre magasabb kamatot fizetünk mint amennyin egyébként be tudnánk euróforrást vonni.

Ez az igazi hazaárulás: több kamatot fizetünk és cserébe még befogadunk migránsokat is. Magyarul, mi fizetünk a migránsoknak, hogy idejöjjenek.

Csak azért, hogy Rogán tömhesse a zsebeit. Szégyen
Törölt felhasználó 2016. 09. 21. 08:10
Előzmény: #241  bigyula
#243
pitcairn2 2016. 09. 11. 20:17
Előzmény: #241  bigyula
#242
a fidesz szerint nem:

"A letelepedési kötvényprogram sikeres, hiszen eddig 660 millió euró (205 milliárd forint) bevételt hozott a magyar államnak, és előnyös, mert az így eladott kötvények után ___öt évig nem kell kamatot fizetni___, ezáltal csökkennek a magyar állam kamatkiadásai - közölte a Fidesz. - See more at:
bigyula 2016. 09. 11. 15:51
Előzmény: #240  pitcairn2
#241
A Magyar Állam fizet kamatot ezután a kötvény után? A magyar adófizetőknek pénzbe kerül, vagy nem? Nem érdekel, hogy kinek a zsebében landol a fizetett kamat, ha egyszer fizetni kell...

Topik gazda

watson
watson
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek