Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 08:54

Bajnai mészárszéke  

Kedves Olvasó!



Ez az embertípus, mint bajnai, a világ mostani válságának a megtestesítője.



Fehér gallérja mögött, szenvtelenség, ridegség, humortalanság.



Önző ember, kinek csak a pénz számít. Ezért gyilkolni is képes.Fel se fogja. Neki ez természetes.Az ősei is ezt csinálták, mitől lenne Ő más. (gá-gá-gá)



Pénz és hatalom, a kisebbrendűségi érzését csak ezzel tudja oldani.

Gyáva és gerinctelen.

Alapvetően karakter és karizma nélküli lény.



Foglalkozik ez bárkivel is?

Érdekli, hogy mi a picsa van a tanárokkal, a cigányokkal, a kétkezi munkásokkal?

Szarja le magasról!

Ne áltassátok Magatokat.

Vicc ez az ember.

Csak az a baj, hogy az ember kínjában nevet rajta.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 13:49
Előzmény: #59  szivacs
#60
Számomra ott kezdődik, hogy a muszály az MUSZÁJ.
szivacs
szivacs 2012. 10. 24. 13:44
#59
Kiről is van szó?

"Az üzletember-politikus és a Hajdú-Bét szomorú története közismert, ám ha ez még nem lenne elég, lapunk néhány újabb adalékkal szolgál a fenti kérdés eldöntését segítendő. A Bajnai család üzleti tevékenységét bezárt, tönkrement, felszámolt cégek övezik.

Bajnai Gordon üzleti karrierje 1990-ben kezdődött a privatizációs tanácsadással és vállalatátalakítással foglalkozó Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nél.

A cég tevékenységét jól példázza a Péterfy Sándor Utcai Kórház rendelőintézet-privatizációjának esete. A fővárosi Péterfy kórház felhatalmazta a Creditumot, hogy bizományosként értékesítse a Madách téri rendelőintézetét. Az adásvételi szerződést 1990 februárjában kötötték meg, ezután a kórház 42,5 millió forint bizományosi díjat utalt át a Creditum számlájára. A szerződést a főváros nem hagyta jóvá, így a kórház az átutalt pénz visszafizetését kérte a cégtől, a kft. azonban nem fizetett. A kórház 1997-ben kezdeményezte a Creditum felszámolását. Az 1998-ban kelt, a cég megszüntetéséről szóló bírósági végzés megállapítja: 1995-ben, az első fokú elmarasztaló ítélet után a Creditum tulajdonosa eladta a céget egy magánszemélynek. 1996 decemberében a cég továbbvándorolt, és két iraki állampolgár, Seryan J. Faraj és Magid Ali Khdir birtokába került.

A Creditum végleg eltűnt, kamataival együtt mintegy 200 millió forintos adósságot hagyva hátra. Szolnoki Andrea alpolgármester 2001-ben kezdeményezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés engedje el a Péterfy kórház behajthatatlan adósságát. A Wallis és a KGB2000 januárjában Bajnai Gordon a Wallis Rt. vezérigazgatója lett. A Wallis története a 80-as években indult Moszkvában. Veres Tibor a KGB diplomataiskolájának (IMO – Insztitut Mezdnarodnyik Odnosenyij) diákként ismerkedett meg Nagy Györggyel, akivel a rendszerváltás után megalapították a Wallis Rt.-t. A Wallis fő tevékenysége cégek megvásárlása, átalakítása, értékesítése volt. A Hajdú-Bét példája jól mutatja, mit is kell ezen érteni.

Bajnai Gordon kormányzati pozícióba emelkedése előtt a Wallis Rt.-t irányította. Ez a társaság vásárolta meg (1998 és 2002 között apránként) az akkor még szárnyaló Hajdú-Bét többségi tulajdonát, amely két éven belül fizetésképtelenné vált. Most Bajnai az ország pénzügyeit készül rendbe rakni. Vajon sikerül-e ezek után neki, vagy az egész ország Bajnai károsultja lesz? Muszály ezt a bőrünkön kipróbálni? De nézzük mit is tett és mit nem tett meg a Wallis és Bajnai a céges tranzakcióik és vagyonkimentéseik áldozataival.

A Hajdú-Bét szárnyalásának és bukásának története 1998 decemberében kezdődött. Ebben az évben a Bajnai Gordon vezérigazgató által irányított Wallis Rt. részesedést szerzett az ekkor még nyereséges Hajdú-Bétben. 2002 májusában a Hajdú Bét 95 százalékban a Wallis Rt. tulajdonába került.

A cég ekkor még nyereséget termelt. 2003 márciusában érte az első panasz a Hajdú-Bét fizetési morálját, a cég nem fizette ki a leadott 8 ezer szárnyas árát. Fél évvel később Bajnai Gordon már azt mondta, a korábban nyereséges Hajdú-Bét különösen nehéz helyzetbe került. 2003. december 12-én az rt. fizetésképtelenségét állapította meg a megyei bíróság, és elrendelte a Hajdú-Bét felszámolását. 2004 januárban a Hajdú-Bét önfelszámolást kért maga ellen. A cég hiteleit felmondó bankhoz kerültek a jelzálogként felajánlott ingatlanok, így a több milliárd forintnyi vagyon kikerült a felszámolás hatóköréből. A Hajdú-Bét tönkretételével kapcsolatban annak idején Bajnai Gordon úgy fogalmazott: „nem értettünk hozzá”.

2006 nyarán a Hajdú-Bét károsultjai felkérték Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt: álljon élére a tiltakozóknak. Karsai az MSZP júniusi frakcióülésén azt kérdezte a frakcióvezetéstől, fölteheti-e a kérdést Bajnainak, hogy ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, „amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor”. Azóta se tudtuk meg a választ...

Még ebben az évben csődbűntett gyanújával indított nyomozást a Hajdú-Bét Rt. gazdálkodásával összefüggésben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint a társaság – 800 millió forint összegben – elvonta a vagyont a hitelezők elől. Így a baromfitenyésztők nem jutottak hozzá a pénzükhöz. Az eljárás folyamán 550 tenyésztő több milliárd forintnyi hitelezői igényt jelentett be. Kilenc tönrement gazda öngyilkosságot követett el.

Kiszipolyozott milliók

Meghökkentő pénzügyi tranz­akciókat bonyolított le egymás között a csőd szélén álló Hajdú-Bét Rt. és tulajdonosa, a Bajnai Gordon által vezetett Wallis Rt. 2003–2004-ben. A Hajdú-Bét Rt. például 2003. december 8-i közgyűlésén úgy döntött: cégük 125 millió forintos kölcsönt nyújt a tulajdonos Wallisnak. Egy 2004. január 8-án kötött szerződés alapján a Hajdú-Bét egy közel 119 millió forintos követelését átjátszották a Wallisnak. 2004 január­jában a Hajdú-Bét saját maga ellen indított felszámolási eljárást, még ugyanebben a hónapban a cég tulajdonában lévő ingatlanokat kimentették a valós értékük harmadáért. A tranzakciókról a Hajdú-Bét közgyűlése döntött, amelynek ekkor tagja volt három ciprusi, egy egyesült arab emírségekbeli, egy luxemburgi és két amerikai cég is. A szavazatok többsége a Wallis érdekeltségébe tartozó ciprusi cégeké volt.

Mindezek után, mivel csak a Hajdú-Bét ment csődbe, a Wallis nem, 2003-ban a Wallis Rt. több mil­liárd forintos kormánymegrendelést kapott kormányzati személyautók szállítására. Ebből is látszik, hogy a gazdasági irányítás vagy benne volt már akkor is, vagy elhatárolódott a nagyszámú károsult támogatásától, védelmétől!

Ugyanebben az évben a Wallis finanszírozta ifj. Gál J. Zoltán kormányszóvivő lakásának felújítását.

2004-ben a Honvédelmi Minisztérium 27 milliárd forint értékben vásárolt a Wallis-csoporthoz tartozó Rába Rt.-től.

De ki is Bajnai Gordon és milyen családi háttérrel rendelkezik?

Bajnai Gordon Szegeden született, és Baján nőtt fel.

Édesapja, Bajnai György 1990-ig Baja egyik legbefolyásosabb embere volt. Az idősebb Bajnai, noha a rendszerváltás óta Bécsben él, gyakran hazalátogat, például állandó résztvevője a bajai halászléfőző fesztiválnak, amely családi eseményszámba megy Bajnaiéknál – Tavaly a zsűri elnökeként vett részt a halászléfőző versenyen Bajnai Gordon – mondta el lapunknak Körte János, a Bajai Halkommandó egyik tagja. – Édesapja Bajnai György is törzsvendég a fesztiválon. Bajnaiéknak van egy víkendházuk a közelben, ahol 60-80 fős baráti bulikat szoktak tartani a fesztivál idején. Tavaly Kóka János és Gráf József is vendégük volt.

A papa emléke
Bajnai Györgyre nem mindenki emlékszik szívesen Baján. Az idősebb Bajnai üzleti tevékenységét felszámolt cégek és utcára kerül emberek övezték. Bajnai György korábban a város egyik legnagyobb vállalatának, a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezetnek (BLÉVISZ) volt az elnöke. A BLÉVISZ ellen 1994 januárjában indult csődeljárás, a bíróság 1997 áprilisában a céget megszüntette.

1989-ben alakult a Möbeltrade Külkereskedelmi Kft.,amelynek a BLÉVISZ is a tagja volt. A cég felügyelőbizottságában ült Bajnai György. A cég ellen 1993-ban felszámolási eljárás indult. A cég 2002 decemberében szűnt meg. 1990-ben Bajnai György az akkor megalakuló EWT Kereskedelmi Kft. (EWT Handelsgesellschaft mbH.) ügyvezető igazgatója lett. Bécsbe költözött, azóta is ő látja el egy személyben a bécsi cég képviseletét. 1990-ben jegyezték be a Baja Design Termelési és Kereskedelmi Kft.-t. Bajnai György a cég fel­ügyelőbizottsági tagja volt. A cég felszámolását 1993-ban rendelték el. 1993-ban alakult az Int-Food. A cég képviseletére Bajnai Györgyön kívül, aki az igazgatóság elnöke volt, már fia, Gordon is jogosult lett. 1998-ra a cég belefulladt az adósságba. Az Int-Food ellen 1998-ban indult meg a csődeljárás, végül 2001-ben a céget megszüntették."

folytatás a Helyi Téma Online
link
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 13:44
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#58
Természetesen nem magával a jelképpel van a probléma, hanem azzal a társasággal aki kisajátította magának.
szivacs
szivacs 2012. 10. 24. 13:41
Előzmény: #56  Traktoros
#57
Nincs zavar.
Traktoros 2012. 10. 24. 13:31
Előzmény: #51  szivacs
#56
Ezen analógia alapján Orbán meg Soros embere. Akkor most valami zavar van erőben? :-)
ts3 2012. 10. 24. 13:29
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#55
"Ráadásul még unalmas is.
Lehet Őt építgetni, de rossz "ló".
Még csak technokratának se nevezném.
Tipikus a 90 -es években meggazdagodott "pénzcsináló" ügyeskedő egyed, jellem nélkül. "

Még ennek sem tudsz örülni :)

Oszo 2012. 10. 24. 13:29
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#54
Az nem lehet, hogy elég sokan vannak már Magyarországon, akik jól elvannak a családjukkal szeretteikkel, miniszterelnököt nem azért választanak mert szeretni akarják, hanem azért, hogy jól végezze a munkáját?
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 13:22
Előzmény: #52  martin36
#53
Ez az ember esélytelen.
Nincs benne semmi.

Még fletó is jobb volt, rajta legalább lehetett röhögni.

Rossz Ló, mint mondtam.
martin36
martin36 2012. 10. 24. 13:17
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#52
cseppet se zavarjon,hogy 2010-ben nem indult a választásokon.
szivacs
szivacs 2012. 10. 24. 13:16
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
usákok beleöltek némi pénzt, kiképezték a missönre, most jön a csomagolás meg a marketingkampány, amivel belenyomják a fogyasztók arcába
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 13:12
Előzmény: #48  seri2
#50
Senki nem szereti.Ezt, kapták ez van.

Alapvetően egy színtelen, karaktertelen figura.
Ismerem.
Ráadásul még unalmas is.
Lehet Őt építgetni, de rossz "ló".
Még csak technokratának se nevezném.
Tipikus a 90 -es években meggazdagodott "pénzcsináló" ügyeskedő egyed, jellem nélkül.
szivacs
szivacs 2012. 10. 24. 13:09
Előzmény: #48  seri2
#49
sokan nem
seri2 2012. 10. 24. 13:06
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
sokan szeretik
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 12:57
#47
Azért nem kellene így megkönnyíteni a fidesz helyzetét 2014 -re.. Bajnai tuti bukás a baloldalnak... mint ahogy 2010 -ben is az volt...
Traktoros 2012. 10. 24. 12:56
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
#46
Valami zavar van a fejedben. Nem volt olyan állítás, hogy nem vallom magam magyarnak illetve gondot okozna ez az állapot nekem. Sőt, büszke vagyok a világhíres (nem hírhedt) magyar emberekre és példaként tekintek rájuk. Azzal van bajom, ha kritikát fogalmazok meg valamivel szemben, jellemzően teoretikus dolgokban, akkor az ezzel nem egyetértő "Igaz magyar" vitapartner megfoszt magyarságomtól. Ez olyan mintha kritizálnám a fradi játékosát, esetleg azt merném állítani, hogy az ellenfél tán jobb volt ma, erre az "Igazi fradisták" kitagadnak, satöbbi, a meccs elvesztése pedig csak bunda és a másik csalása által történhetett.
Attól miért leszek kevésbé magyar, ha például elismerem más nemzetek nagyságát adott területen? Miért várják el egy ilyen kijelentés után a "de" folytatást?
A magyarnak lenni az azt jelenti, hogy mást gyűlölni kell, a saját rosszaságunkat meg nyakatekert módokon kimagyarázni?
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 12:56
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#45
Minél jobban erőlködnek egy nép megsemmisítésén annál erősebb lesz.
Ezt a hibát elkövette a globál liberálcionista vezetés.
Izrael miért van? Őket is ki akarták írtani a történelem során egy párszor.
Hál istennek nem sikerült.
Velünk se fog.
csendben 2012. 10. 24. 12:53
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#44
Hát,ha Te vagy a jövő záloga,igauza volt Hofinak... ("rohadjak meg,ha kiváltom...")
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 12:49
Előzmény: #42  seri2
#43
Halj ki te.
Se múltad se jövőd barátom.
seri2 2012. 10. 24. 12:43
Előzmény: #35  Traktoros
#42
gratulálok.
seri2 2012. 10. 24. 12:42
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
#41
az a nemzet amelyiknek nincs "nemzeti öntudata" kihalásra van ítélve.
ahogy elnézem a mi nemzetünket nem is baj.

Topik gazda

delivid
5 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek