Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kjanek
kjanek 2020. 11. 30. 12:10
Előzmény: #22376  rockmaster
#22379
Szerintem a környékbeli országok biztosítanák ugyanezeket vagy hasonló feltételeket csak azért hogy mondjuk egy Audi náluk telepedjen le. A háttérben hatalmas csaták folynak a hozzánk hasonló országok között a nagy cégekért. Ilyen helyzetben azon háborogni hogy a Németek pénzt keresnek rajtunk nevetséges ostobaság, persze hogy pénzt keresenk rajtunk, azért vannak itt. Orbán meg a sleppje meg az EU-s pénzekből lettek azok akik, szépen lassan mindent felvásárolnak, gondolom a képviselői meg egyéb juttatásokból futja rá. :)
Kolyok
Kolyok 2020. 11. 30. 12:02
Előzmény: #22376  rockmaster
#22378
Úgy -úgy és ocsmány a retorikája ellenére kinyalja a multik seggét, ezért tud pattogni az EU-ban is mert közben a háttérben a nyelve mindenkiénél hosszabb. Meg lehet nézni milyen összegeket tol ki "munkahely teremtésre" meg egyéb infrastrukturális fejlesztésekre nekik. Ezekből az összegekből a kkv szektor egy egész megyényi embert foglalkoztatna évekig...
euler 2020. 11. 30. 12:00
Előzmény: #22375  kjanek
#22377
Az, hogy a felszínen megy a politikai habverés nem fogja "kivonulásra" ösztönözni a német autógyárakat. (Martin Schulz azért még nem a hivatalos német álláspont, ilyesmire nem is célzott, Orbán is bátran neki mer rontani hazugságokkal). 
Ameddig a magyar kormány támogatásának köszönhetően évekig ingyen van a munkaerő, ki vannak szolgálva infrastruktúrával és jól kordában tartott olcsó munkaerővel maradni fognak.
Nem zavarja őket ha a fideszt kiteszik a néppártból, sőt az se ha a német kormány is kénytelen lesz elhatárolódni Orbánéktól. Más a politika és más az üzlet.
Ahogy Jávor Benedek írta ma: "Egy Néppárton kívüli Fidesszel is épp olyan boldogan lehet üzletelni. Az értékelvűség meg eddig sem nyomta agyon a berlini kormánypolitikát."
rockmaster 2020. 11. 30. 11:56
Előzmény: #22375  kjanek
#22376

Ezzel nem teljesen értek egyet.
A tőke ott érzi jól magát, ahol megtérül a befektetése.
Egyelőre Magyarország ilyen (bóvli deviza, brutális állami támogatás, olcsó munkaerő).
A másik, hogy a multi cég is alkalmazkodik az ottani viszonyokhoz.
Ha korrupt államról van szó, akkor a multicég vezetői megkennek akár politikusokat is, csakhogy munkához, bevételhez jussanak (Microsoft). A szocialista időkben is voltak jelen, vagy inkább megtűrtek multi cégeket: pl. Shell.
kjanek
kjanek 2020. 11. 30. 11:28
#22375

https://index.hu/belfold/2020/11/30/orban_viktor_nemetorszag_penzt_keres_rajtunk/
Addig harcol az idióta amig fogják magukat aztán kivonulnak a francba a Német cégek. Utána lehúzhatjuk a rolót. Persze hogy pénzt keresnek rajtunk de töménytelen munkahelyet is biztosítanak az embereknek. Audi itthon az egyik legjobban fizető cég, erre a szakszervezet minden évben Német bért követel magának. Audi nem fog itt Német bért fizetni, akkor inkább otthon marad vagy keres egy másik hozzánk hasonló gazdasági helyzetben lévő országot ahol kevesebb bért kell fizetnie és egy pillanat alatt elhúznak innen. Elektromos autók terjedése miatt az elkövetkező években autóiparban óriási leépítések várhatók de azért Orbánnal az élen csak harcoljunk meg csapkodjuk oda hogy pénzt keresnek rajtunk. Hajrá. 
rockmaster 2020. 11. 30. 08:49
#22374

megyei lapok:
"A mai naptól Orbán Viktor a leghosszabb ideig hivatalban lévő magyar kormányfő – közölte hétfőn közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. "
Ebből fakadóan a legkorruptabb, hűbéres rendszer kiépítésében élenjáró csoportosulás (Yacht párt) vezetője.
Volt ideje szépen lépésről-lépésre kiépíteni a NER rendszerét!
larams 2020. 11. 30. 08:35
#22373
Nem kell bevándorlót idehozni vagy beengedni. Aki tisztességes az majd a papírjaival jelentkezik. Nyugati országoknak kell az olcsó munkaerő a több fogyasztó,  mi pedig segítsük inkább a saját környezetünkben a rászorulókat. 
Karvalytokes
Karvalytokes 2020. 11. 30. 07:35
Előzmény: #22368  euler
#22372
Bizony. De a papok és zsidók legyilkolását kihagytad...persze az idegengyülöletet nem hagyhattad ki holott az nem is valós probléma.
rockmaster 2020. 11. 30. 05:41
#22371
Szájer lemondott, helyette egy másik jómadár érkezik Ocsmányék rezes bandájából:
"Kovács István arról vált ismertté, hogy jobboldali facebookozókat toborzott, hogy egy alapos kiképzés után, közös erővel nyomják le a közösségi médiában a „liberális gőzhengert”. A komment- és youtuberképzést Kovács azzal indokolta: balliberális véleménycunami jön velünk szembe a közösségimédia-felületeken, ezért azok az emberek, akik csak a közösségi médiából tájékozódnak, csak a liberális véleményeket kapják, csak az ő nézőpontjukat ismerik meg." by Index
Totalitárius uralomra törnek! 
Nem volt elég nekik az állami média, minden magyar médiát be akarnak kebelezni!
Ez veszélyes!!!!
Törölt felhasználó 2020. 11. 29. 19:41
Előzmény: #22367  Törölt felhasználó
#22370
Brüsszel pénze nélkül már rögtön rátérhetnénk ezekre a kérdésekre.
Fidesznek nincs migrációs politikája csak az elutasítás ezek a problémák pedig így még akutabbá válnak, már legalább 50 éve nem vagyunk önfenntartóak, a franciák legalább probálkoznak, meg aztán persze a történelmüket nem tagadhatjak meg. Aki ennyit gyarmatosít és az embereket a gyarmatokról hazahozza az bizony készüljön fel ilyen problémákra.
Elhangzott sokszok mekkora nagy keresztények vagyunk. Hát én nem láttam, hogy a keresztény migránsokat megkülönböztetnék, vagy legalább esélyt adnának annak, hogy keresztényekké váljanak. Kell egy egységes viselkedési forma és úgy tűnik a jogrendszer nem elég, vallási közös nevezőre is szükség van.
Csak pár gondolat, hogy milyen irányba lehetne elmozdulni a migrációs kérdésben.
badsector1
badsector1 2020. 11. 29. 19:28
Előzmény: #22367  Törölt felhasználó
#22369
Szerinted le kellene váltani ezért az antiszemita szövegért demetert a posztjáról
euler 2020. 11. 29. 19:12
Előzmény: #22367  Törölt felhasználó
#22368
Sok gond van Párizsban (tüntetések, idegengyűlölet), de olyat még nem hallottam, hogy egy felelős politikus (miniszteri biztos, országos kulturális intézmény főigazgatója), egy kormányközeli lapban (nyilván ott is értelmezhető ez a kategória), efféle kirohanást tesz és másnap még a helyén van, a lap főszerkesztőjével együtt.
Törölt felhasználó 2020. 11. 29. 17:09
Előzmény: #22366  euler
#22367
Majd térjünk vissza erre 10 év múlva. Franciaországban már mindennapos jelenség az antiszemita támadás zsidó emberek ellen. 
badsector1
badsector1 2020. 11. 29. 15:05
#22365
"Török szerint az ellenzék azzal tudja Orbán dolgát megnehezíteni, ha még azelőtt kezdi követelni Demeter eltávolítását, mielőtt a miniszterelnök egyáltalán „levegőt vehetne”. Ha az ellenzék követeli az elhatárolódást, sokkal nehezebb meglépni, és sokkal csábított megvédeni – fejtegeti az elemző. Szerinte a legérdekesebb csavar, hogy ki az a szereplő, aki elsőként ezt megtette, aki elsőként ismerte fel a helyzetben rejlő lehetőséget. „Bajnai Gordon, a volt miniszterelnök, aki a 2014-es választási vereség óta alig-alig volt szereplője a magyar politikának. […]Most már nem lennék annyira meglepve, ha az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között is találkozhatnánk – így vagy úgy – a volt miniszterelnök nevével”– zárja bejegyzését Török Gábor."
Tagore
Tagore 2020. 11. 29. 13:43
#22363
Raskó Györgytől hoztam át..........
"Ellenzéki politikusok, de a közember figyelmébe is ajánlom ezt a cikket, mert nagyszerű elemzés az autokrata rendszerek pszichológiájáról. A cikk a Corvinus egyetem professzorának, Janky Bélának előadását foglalja össze. Kezdetként egy hosszabb idézet tőle:" tegyük fel, hogy létezne egy olyan ország, ahol egy vezető azzal kérkedne, hogy ő nagyon szereti a focit és ezért falusi háza mellé építene egy akkora stadiont, amibe több ember fér, mint amekkora az egész falu. Ez ugyan nem egy demokratikus jelzés, de racionális: azt láttatja, hogy ezt is megteheti a vezető, keresztül tudja nyomni saját pártján, a hatalmi gépezeten".Janky szerint az ilyen autokráciákban, diktatúrákban gyakran kialakul egy önkéntes engedelmesség. A rendszer sok intézménye akkor is próbál megfelelni a Vezető elvárásainak, ha történetesen annak semmi elvárása sincs az adott intézménnyel szemben. Sok autokrata képes akkor is eredményesen hatni a népére, amikor gazdasági és társadalmi szempontból is irracionálisnak tűnő döntést hoz. Ilyen volt a szomszédunkban a "Nagy Conducator", aki számos olyan állami nagyberuházást valósított meg, ami országának a kárára szolgált, de mégis éljenezték évtizedeken át.Egészen addig, amíg fel nem kiáltott a mesebeli kisgyerek: "hé emberek a király meztelen". Mivel valóban az volt és lehullt a lepel a király hatalma kártyavárként dőlt össze..."
signal2
signal2 2020. 11. 29. 11:52
Előzmény: #22360  peter_s
#22362
Ha innen oda megy a képzett munkaerő, akkor hogyan fognak tudni itt olcsón dolgoztatni? Ez logikai bukta. Pont a szabad munkaerő áramlás fogja relatív gyorsan kiegyenlíteni a béreket. A felzárkózást meg legfőképpen az itt lévő nyugati cégek, hanem elsősorban az innovációra képtelen, élőmunkára támaszkodó magyar vállalkozások hátráltatják.
badsector1
badsector1 2020. 11. 29. 11:24
Előzmény: #22360  peter_s
#22361
Akkor is az oktatásba kell fektetni egy országnak, ha a fiatalok egy része nyugatra megy dolgozni.
Ki a bánat fogja eltartani az aprófalvakban felnövő "képzett" közmunkikat?
A németek nem írják elő az ország vezetésének , hogy stadionba és szökőkútba kell fektetni az oktatás helyett.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek