Topiknyitó: ________ 2012. 06. 07. 19:48

Miért hazudik a FIDESZ IMF ügyben?  

A lassan 1 éve tartó kutyakomédiában hülyének nézte a magyarokat, az EU-t, az IMF-et, és minden embert, aki már hallott az ügyről. Tiszta szó még eddig nem jött a diktatúrát megtestesítő FIDESZ-től, csak a havonta hivatalosan nyilatkozó pártkatonák folyamatosan tolódó határidőkről beszélgetnek, konkrétumok viszont nincsenek.



Mégis mi lehet az oka a saját magát lejárató pártkommunikációnak?



- Eszük ágában sincs megállapodni, csak a piacokat nyugtatgatják a hazugságaikkal?

- Szavazatszerzés a cél (Jobbiktól), és Magyarország függetlenségének kommunikálása? (Közben havonta stabil 1% a népszerűségvesztés.)



Erre keresem a választ. (Közben telik az idő, és Simor András mandátuma 2013 elején lejár.... Addig tart ez a játék?)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rockmaster 2012. 06. 11. 09:37
Előzmény: #100  Szundi
#120
Na igen, ez az, ami tökéletesen beleillik a Fidesz módszereibe. Fogalmuk sincs mit kellene csinálni, de vádaskodni azt tudnak.
Selmeczi mit mondasz erre?
Remélem a maradék 1 millió Orbán Pávatánc Viktor hívőnek is megjön az esze, most ezért drukkolok, talán akkor 2014-től jobb világ jöhet az országban, bár ennyi mocskot eltakarítani, mint amit ezek itt fognak hagyni, azt nehéz lesz..
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 10. 22:01
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#119
ill. ez a LOL :)
biztos félrenyomtam, szóval magamon is tudok nevetni
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 10. 21:59
Előzmény: #115  upgrayeddAKS
#118
LOL :)
Törölt felhasználó 2012. 06. 10. 21:40
Előzmény: #97  zintan_
#117
Az MNB kamat döntéseit több kockázati tényező elemzése alapján hozza meg. A legfontosabb deklarált célja az MNB-nek az infláció elleni fellépés, tehát amennyiben az inflációs cél veszélybe kerül az MNB az eszköztárával próbál operálni céljainak biztosítására. Lényeges az ország kockázati helyzetének a változása, amely növekedése miatt a forint általában gyengül, a kötvénykamatok emelkednek.

Az ország piaci megítéléséhez kétségtelenül hozzájárul a kormányzat gazdaságpolitikája, de a nemzetközi környezet változása, a gazdaság teljesítménye stb.

Tehát az induló állításod pontatlan.

A Monetáris Tanácsnak több eszköze van (nyílt piaci műveletek, tartalékráta meghatározása stb.) a kérdésedre azért nem tudok válaszolni, mert mindig a konkrét helyzet mérlegelésével dönt a Tanács a konkrét lépéseiről. (Mert nem mindegy mennyivel nő a kockázati felár, vagy a piac által elvárt kötvényhozamok stb.)
Törölt felhasználó 2012. 06. 10. 21:17
Előzmény: #111  upgrayeddAKS
#116
Én egyfolytában vulgáris erősen sértő bejegyzéseket olvasok tőled, ezért a magam részéről a párbeszédet veled lezártam.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 10. 20:55
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#115
"Látod ilyen egyszerűen érnek össze a szálak..."

nem, nem látom :)
de ha hozol valami konkrét ökonometriai modellt az egész légből kapott feltételezésedre, vagy legalább valami elfogadható mechanizmust, ami alátámasztaná a homályos utalgatásokon kívül, akkor készséggel elhiszem, hogy az MNB erősen befolyásolja az állampapírok hozamait (mert ugye ebből indultunk ki)

állításom továbbra is: a magyarázó változó a hozam (DKJ, stb.), és a függő változó az MNB alapkamat

az okok változatlanok: az MNB-nél 2 hetes betétet elhelyezni a ker. bankoknak ill. azt állampapírba rakni: alternatívák, így az MNB nem nagyon mehet az állampapírok hozama alá
ugyanígy arbitrage-ra adna lehetőséget, ha az MNB elrugaszkodna az állampapírok hozamaitól: DKJ eladás + MNB-nél betételhelyezés
de az MNB továbbra sem alakítja a külföldiek DKJ (stb.) vételi kedvét, max. annyit tehet "érte", hogy alacsony alapkamattal arra ösztönözné a ker. bankokat, hogy azok többet hitelezzenek ill. ha nem érdemes kihelyezni a gazdaságba, akkor DKJ-t (stb.) vesznek érte, ami csökkentené valamelyest az állampapír-hozamokat, és ezzel a minimális ráhatással véget is ért az MNB hatása az állampapírokra...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 10. 20:45
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#114
"Ha a betéti kamatok magasak, bizony a kötvény kamatokat (mint alternatív befektetési lehetőséget) is befolyásolják. "

ez valszeg az előző hét vicce volt :)

el tudom képzelni, amint a külföldi nagybüfi épp azt mérlegeli, hogy állampapírt válasszon vagy a K&H-hoz tegye be mondjuk olimpiai betétre a 40-50 mrd. HUF-ját :)
még mielőtt azzal jönnél, hogy a bankok a betéteiket állampapírba teszik (kackac), jól mérlegeld, hogy a bankok betétállománya még így sem szokta elérni a hitelállományt, pedig még a köt. tartalékot is le kellene vonni belőle, tehát "rendesen" a betétállománynak kellene magasabbnak lennie...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 10. 20:26
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#113
eltolcsy biztos csak a kis szilveszteri elemzésével jönne a kérdésre, aminek során megállapította, hogy az exponenciális függvény gyorsabban emelkedik, mint a parabola! pont ez a korszakalkotó felfedezés hiányzott a matematika fejlődésének... e nélkül még csak az elméleti alapjai sem lennének kidolgozva a kvantumszámítógépeknek! :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 10. 20:22
Előzmény: #109  mondoka
#112
"Ez mutatja hogy az elprivatizált nemzeti vagyonhoz hasonló anyagi kárt már nem is igen lehet okozni!"

jaja, és annak a nagy részét pont a kretén MDF művelte, mert a kancsal már akkor is azt javasolta a táltos majomnak (na jó, antallsuskáról visszavonom a negatívumokat, de csak mert meggebedt), hogy ész nélkül adjon el mindent potom áron

nézd meg a bevételeket: bár szinte mindent eladtak az OTP-től kezdve a termelő cégekig, annyi bevételt értek csak el vele, mint horngyufa az energiaszektorral
nézd csak meg, mikor zakózott a foglalkoztatás és a GDP! pont a kretén MDF alatt, aminek persze egy része természetes volt, de az egész távolról sem... ennek ékes bizonyítéka, hogy pár év alatt meredeken kezdett el visszakúszni a foglalkoztatottság és a GDP...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 10. 20:17
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#111
"te ezt leírhatod, de mást megkövezel, ha hasonló következtetésre ragadja magát... "

sorold már fel, kiket köveztem meg akár csak átvitt értelemben is bármi ilyesmiért?

tőlem aztán bárki személyeskedhet, engem nem zavar... egyetlen egy alkalommal SEM tettem még a modiknál bejelentést kb. 7-8 év alatt, és nem is tervezem

na jó dedózást a sok félkegyelműnek meg a "kevés" megmaradt értelmes embernek itt :)

szerencsére nem olyan kevés az a "kevés" :)
Törölt felhasználó 2012. 06. 10. 20:14
Előzmény: #109  mondoka
#110
Én azt nem értem, hogy mi a lófaxért tartunk még mindig a komcsizásnál 2012-ben, emberek! Kapjatok már a fejetekhez!

Nem tudom ki az az elmebeteg hibbant barom, aki elhiszi, hogy Orbán és sleppje 2010-ben születtek meg mint a maszületett bárányok. Talán meg kéne kérdezni imho Mr. Eltolcsyt arról, hogy hol vannak a privatizációs pénzek, ui. ő vezette a Privatizációs Kutatóintézetet a 90-es évek elején. Na erről ennyit.

Teljesen mindegy ki mit óbégat, ez az ország el van qrva, ennyi. A világ 10 legkockázatosabb országa között vagyunk Afganisztánnal és Pakisztánnal egy sorban, ehhez lehet gratulálni. A lengyelekhez a csehekhez, meg az annyit szidott románokhoz dől a tőke, innen meg megy.
mondoka 2012. 06. 10. 19:31
Előzmény: #108  mondoka
#109
Jó jó, de 17év 9,5%-a a magánnyp.-tagoktól = volna 45év (plusz még az egész korábbi időkben létrejött, de államosított) teljes nemzeti vagyonával????

Ez mutatja hogy az elprivatizált nemzeti vagyonhoz hasonló anyagi kárt már nem is igen lehet okozni! Nincs is akkora vagyon talán már az állam és a lakosság kezében sem talán.-jelen és reálértéken számolva, mint amit EL privátizéltek!!
-Potomáron! Az már más kérdés hogy az a csökevény összeg is ami befolyt, az is el lett b@sva ill. lopva.
de az igazi döbbenet hogy a jelképesen "kilóra ócskavasnak" vett árat, sőtt annak töredékét sem érte el az a pénz amiért elkótyavetyéltek mindent.
mondoka 2012. 06. 10. 19:26
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#108
Jó jó, de 17év 9,5%-a a magánnyp.-tagoktól = volna 45év (plusz még az egész korábbi időkben létrejött, de államosított) teljes nemzeti vagyonával????

Ez mutatja hogy az elprivatizált nemzeti vagyonhoz hasonló anyagi kárt már nem is igen lehet okozni! Nincs is akkora vagyon talán már az állam és a lakosság kezében sem talán.-jelen és reálértéken számolva, mint amit EL privátizéltek!!
Törölt felhasználó 2012. 06. 10. 17:59
#107
Ezek a fijjug nagyon tudnak!2 év alatt behozták a mások 17 évét! És most lézer berija került az eu támogatások döntőbirájának.Vaj hogy ossza el?
Törölt felhasználó 2012. 06. 10. 16:50
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#106
Sorold fel nyugodtan mi lett a 3ezer milliárddal, én úgy tudom a fele államkötvényként eltűnt (államadósság), 500 milliárd körül pedig az első évben folyó kiadásokra költötték, a másodikban is valamennyit, nem tudom mennyit.

Ez szerinted mennyit számít amikor a rohadt mocskos rohadt mocsok rohadt szemét mocsok szemét rohadt komcsik 17 év alatt kiárusították az országot eladták az országot ellopták az országot,
17 év alatt 3000 milliárd körül?

Akkor az mnyp az mi? 1 év alatt?
Te mondd meg, mert te róttad fel a komcsiknak a mocskoknak a szemeteknek a privatizációt...

Te meg tudod mondani, hogy mire lett elköltve 17 év alatt a privatizációs bevétel? Sorold fel kérlek a tételeket, utána pedig kíváncsi vagyok hogyan minősítenéd az mnyp pénzek besöprését?
________
________ 2012. 06. 10. 14:47
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#105
ez a 3000 Mrd, ez csak egy adott időpontban "létező" érték volt

mire kiszórják a rv-ket 2500-2600 Mrd-nál több nem marad belőle

Csúnya MNYP-k eltőzsdézték...

mondjuk a hívek elhiszik, nekik mindegy

ők még az ÁFA emelés után se vették észre, hogy többet költöttek a boltban
Törölt felhasználó 2012. 06. 10. 12:14
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
#104
szerintetek ezeket az embereket érdeklik, hogy mit hadovál össze a kormány? (link

magasról tesznek rá...nekik nem hiányzik a mi pénzünk, amit majd visszafizetünk. Ergo ha mi nem akarjuk és folytatódik ez a tili-toli, baj lesz belőle.

Kedvenc pénzügyjog professzorom mondta mindig "a tőkés minden csak nem hülye"-a kormány ott hibázik, hogy egy görög-spanyol-portugál krach olyan lavinát indít el, amikor innen is megpattannak a befektetők, aztán jön a csőd, nagyon hamar.

Van egy ügyvéd kollégám, fél év óta semmi mást nem csinál, mint az írek befektetéseit intézi, akik viszik ki a a pénzüket az orszégból.
Törölt felhasználó 2012. 06. 09. 19:42
#103
csendben 2012. 06. 09. 14:49
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#102
A fidesz kormány mi mást is mondhatna?
Legfeljebb,hogy:"mi is elqrtuk!"
csendben 2012. 06. 09. 14:48
Előzmény: #100  Szundi
#101
'a Közgép és a hozzá kötődő vállalkozások már összesen mintegy 200 milliárdos vasút-fejlesztési rendelésállománnyal bírnak"

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek