Topiknyitó: ________ 2012. 06. 07. 19:48

Miért hazudik a FIDESZ IMF ügyben?  

A lassan 1 éve tartó kutyakomédiában hülyének nézte a magyarokat, az EU-t, az IMF-et, és minden embert, aki már hallott az ügyről. Tiszta szó még eddig nem jött a diktatúrát megtestesítő FIDESZ-től, csak a havonta hivatalosan nyilatkozó pártkatonák folyamatosan tolódó határidőkről beszélgetnek, konkrétumok viszont nincsenek.



Mégis mi lehet az oka a saját magát lejárató pártkommunikációnak?



- Eszük ágában sincs megállapodni, csak a piacokat nyugtatgatják a hazugságaikkal?

- Szavazatszerzés a cél (Jobbiktól), és Magyarország függetlenségének kommunikálása? (Közben havonta stabil 1% a népszerűségvesztés.)



Erre keresem a választ. (Közben telik az idő, és Simor András mandátuma 2013 elején lejár.... Addig tart ez a játék?)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 08. 18:11
Előzmény: #58  szivacs
#60
"A gaz fidesz le akarja nyúlni a tartalékot, ami szent és sérthetetlen, csak beletenni szabad, kivenni belőle aztán nem..."

még mindig nem értesz semmit
az MNB csak átváltotta az EUR-t HUF-ra, tehát az MNB-é teljes egészében a tartalék. azt a kurmány HUF-ban elköltötte, pl. a lejára DKJ-kat fizette ki belőle, stb.

tudom, hogy ez neked mind magas, de talán próbálkozz azért vele :)
hátha menni fog

szóval a fideszes patkányok szó szerint olyat lopnának itt el (úgysem fogják, mert -mint azt korábban már kifejtettem- az EKB nem hagyja, hiszen náluk van, orbánpatkány biztos eszi is a kefét, hogy nem tudja beküldeni a TEK-et fosztogatni, mivel nincs fizikailag az MNB-nél semmi a tartalékokból), amihez semmi közük nincs
majd legfeljebb budaipatkánygyula 2 "mit keresoszkóavízerben"-ezés között kivizsgálja, hogy a másik tetves komcsi párt mire használta fel a zsét, de az jogilag akkor sem a kurmányé
de nyugodtan el lehet számoltatni a másik tetves komcsi pártot, hátha még az olajügyeket is felhozzák végre... na persze nem fogják...
Törölt felhasználó 2012. 06. 08. 18:02
Előzmény: #56  signal2
#59
De bizony érdekes a mondóka, nem mindegy ugyanis mekkora az a megtakarítás, ha irreálisan drágán tudunk a piacon új hitelhez jutni. A tartalékokat célszerű optimalizálni, ha indokolt drága hiteleket kiváltani vele.
szivacs
szivacs 2012. 06. 08. 17:45
Előzmény: #56  signal2
#58
Miről is megy most a huza meg a vona?

Égszakadás! Földindulás! A gaz fidesz le akarja nyúlni a tartalékot, ami szent és sérthetetlen, csak beletenni szabad, kivenni belőle aztán nem, mert különben meginog a piacok bizalma és úgy felaggódják a forint árfolyamot, a cds-ünket meg az állampapírkamatokat, hogy attól csődölünk be rögvest!

"ha felhasználjuk a hitelt, akkor nem plusz kamat, hanem megtakarítás." - Aha! :
Húúúú, felhasználták a magyarok az imf hitelt, tehát nagyon nagy lehet ott a baj! Biztos nem azért nem bocsátottak ki állampapírt mert annál alacsonyabb kamatú az imf hitel, hanem valószínűleg nem tudtak volna elegendő forrást bevonni elfogadható kamatszinten! Húúú ez ám a nagyon-nagyon aggasztó!!! Fel a cds, le a forint, fel a hozamszint sutty!
Törölt felhasználó 2012. 06. 08. 16:41
Előzmény: #36  mondoka
#57
Ez a Bretton Woods-i rendszer összeomlása után létrehozott "hitelpénzrendszer" lényege, addig funkcionálnak a pénzek fizetőeszközként amíg az emberek és a "piacok" hisznek benne.
A rendszer kizárólag a szubjektív hitre épül bármiféle valós fedezet nélkül, úgyhogy sokkal kézenfekvőbb lenne a "hiszempénzrendszer" megnevezés.
signal2
signal2 2012. 06. 08. 15:14
Előzmény: #54  szivacs
#56
Csakhogy, ha felhasználjuk a hitelt, akkor nem plusz kamat, hanem megtakarítás. És innentől kezdve nem érdekes a mondóka.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2012. 06. 08. 14:52
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#55
mellécímezted
szivacs
szivacs 2012. 06. 08. 14:43
Előzmény: #38  mondoka
#54
"Más kérdés hogy fura ízlése van a piacnak (apropó piacnak?) ami attól nyugszik meg, hogy még egy plusz (kamat) terhet (tehát inkább lényegében adót- IMF-adót)is a nyakunkba varrnak."

Igen, ez nagyonis beszédes momentum!
Jól mutatja, hogy valójában nem az a motiváció, amit hangoztatnak.
A "piac" (ténylegesen az azt érdemben mozgató piaci és nempiaci szereplők) valójában attól "nyugszanak meg" ha a kitelepített pénzük jó kezekben van és annak általuk elvárt szintű hozama biztonságosan hozzájuk kerül.

Mi kell ehhez?
Kell egy olyan hatékony "nemzetközi" -azaz az egyes nemzetek hatókörén kívül álló- szervezet, amelynek a "piaci befektetők" érdekeinek érvényesítése a dolga és képes is erre - ez az imf.
Kell egy olyan partner az egyes országokon belül, aki ebben az ország oldaláról készségesen közreműködik és az egyes országok más szervei által kevéssé befolyásolható - ezek a "független" nemzeti bankok.
Kell egy olyan "felettes szerv", ami a nemzeti bankokat összefogottan irányítja - ez az ekb és a bis.
Kell egy olyan nemzetekfeletti szervezet, amely az egyes országokat arra készteti, hogy a fenti játékszabályokat bevezessék és alkalmazzák (ha maguktól erre nem hajlanának) - esetünkben ez az eu.
Kellenek persze a közreműködő kormányok, amelyek ezeket a játékszabályokat honosítják és alkalmazzák, illetve erre rákényszeríthetők, ha maguktól nem tennék.
És persze kell olyan "helyzet", amikor ez a játék még a korábbinál is több profitot hozóan működtethető - ez az államok eladósodása és a pénzügyi "válság".
Ezt a színielőadást látjuk most valójában. :-(

Törölt felhasználó 2012. 06. 08. 14:39
Előzmény: #52  David78
#53
Bekre_Pál !

Találó név.

Ez jellemzi a pártodat is.....csak múlt időben.

Bekre_pált :)

Na te megalol, menj inkább dolgozni ne ide írogass hülyeségeket.

David78 2012. 06. 08. 13:29
Előzmény: #44  mondoka
#52
Szerintem meg nem ez a probléma.
A probléma, az elcsalt és elhazudott két év az életünkből és a szélbe szétszórt nyugdíjlóvé, aminek meg a jövőnket kellett volna a biztosítania.
És most itt állunk letolt szaros gyatyával és nem értjük, hogy az IMF miért nem törli nekünk ki.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2012. 06. 08. 12:49
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
ha a nagymamának áramszedője lett volna.
Törölt felhasználó 2012. 06. 08. 12:25
#50
Sokak szerint kellene az IMF-hitel...

Szerintem meg az lenne a jó, ha nem lenne és nem is lett volna rá szükség soha!

Számomra csak az a jó gazdaságpolitika, ami szükségtelenné teszi az IMF-hitelt az adott ország számára!

...mert nézzük csak meg, mely országok szorulnak IMF-hitelre...
signal2
signal2 2012. 06. 08. 11:58
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#49
Illetve: egy része le lett hívva, annak egy része el lett költve, és még mindig van sima devizabetét az MNB-nél.
Én azt nem értem, hogy miért nem hívtuk le és használtuk fel az egészet? Pászázmilliárd Ft kamattehertől megszabadultunk volna az elmúlt 4 éveb. Azt nem állítom, hogy az adósság is kisebb lenne, mert a plus bevételt (illetve nem kiadást) is el tudtuk volna költeni.
email69
email69 2012. 06. 08. 11:56
Előzmény: #42  mondoka
#48
Szerintem....adna. Csak ahhoz értelmes, hosszútávú(mivel a visszafizetés is az) pénzügyi stratégiát kellene letenni az asztalra. Ami ez a kormánynak nem sikerült. Ez olyan mint egy bank hitel. Ha hitelt kérsz a banktól, a bank is bekér egy csomó papírt. Elvileg a bank azt akarja látni, hogy később is képes leszel törleszteni.
Az IMF is ezt akraja látni. Rendben van a költségvetés? A bevételek fedezik a kiadásokat? Hosszútávon enntartható...blabla.
Már bocsánat, de hosszútávon nem fentartható az a ktgs., ami MNYP szétverésen és a válság adókon alapszik. Ezek csak 1-2 évre jelentenek megoldást. Mellesleg ezeket nem lehetett volna megtenni IMF-fel. Nem fogadták volna el megoldásnak.
Most meg már látszik, hogy a nagy tervek nem jöttek be. Vagyon ellőve, növekedés egy szál se. Most már semmi pénz nem elég...
mondoka 2012. 06. 08. 10:56
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#47
-Jah jó hogy mondod!
Hisz a Mol-t is ebből vették az ment le a médiában.
________
________ 2012. 06. 08. 10:14
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#46
jól mondod te szente

te vagy a telefonbetyár?
Törölt felhasználó 2012. 06. 08. 10:12
Előzmény: #38  mondoka
#45
"Azért mert úgytudom hogy a felvett hitel egy az egyben az MNB-nél landolt mint devizatartalék gyarapítása."

Az a pénz el lett költve. A devizatartalék azért nőtt, mert a kormány az MNB-nél váltotta át forintra, aztán a forintot elköltötte. Innentől kezdve a beírásod többi része értelmét veszti.
mondoka 2012. 06. 08. 09:45
Előzmény: #43  David78
#44
Nem kétlem ez is egy nézőpont. Ugyanarról a dologról. Még csak azt sem kétlem hogy esetleg van benne igazság amit mondasz.
De ugyanaz más oldalról nézve meg amit én írtam is reális probléma. Szerintem.
David78 2012. 06. 08. 09:27
Előzmény: #42  mondoka
#43
A legutóbb lehívott és még fel nem használt olcsó IMF hitel teszi lehetővé, hogy a kormánynak még van mozgástere, ugyanis nélküle nem lenne annyi tartalék, amivel kihúzhatjuk év végéig ha befagynak az állampapírpiacok.
Azt látni kell, hogy minden kormány tartalékol valamekkora összeget - likviditási tartaléknak.
Az olaszoknál pl. épp azért (is) parázott be a piac amikor elkezdett emelkedni az olasz kötvényhozam, mert nem volt sok tartalékuk, így egy kötvénypiaci befagyás gyorsan térdre kényszerítette volna őket.
Szóval mégegyszer a lényeg: minden országnak tartalékolnia kell és ezt a tartalékot minden "normális" eladósodott ország csak hitelből tudja kiépíteni, úgyhogy nem feleslegesen fizetjük az IMF kamatott, IMF nélkül sokkal többet kéne fizetni.
Arról nem is beszélve, hogy ennek az IMF tartaléknak a terhére váltja be az állam az MNB-nél a forintban érkező (adó)bevételeit devizára, amiből fizeti a devizahiteleit - mert hogy az állam is devizaadós, csak épp őt nincs aki mentse.
Ha nem így tenne, az odacsapna a forint árfolyamnak és drágítaná a devizahitelek törlesztését is.
mondoka 2012. 06. 08. 08:43
Előzmény: #41  ________
#42
Ezt értem! Önfejűek vagyunk, nem állunk be a sorba és ennek is ára van -miután a felénk elvárásokat támasztók játékát kénytelenek vagyunk játszani -így ez drágább napi piaci finanszírozással van honorálva.

Na de adna e hitelt az IMF nekünk bármikor is direktbe hitelkiváltásra??
Olcsó hitelt amivel egy időre kiválthatnánk a drágább piaci hiteleket???

És nem úgy hogy felvesszük az "olcsó" IMF hitelt és közben a tényleges finanszírozás az meg megy a piacról. 2x megfizetve az egy és ugyanazt a finanszírozási igényt.
________
________ 2012. 06. 08. 08:27
Előzmény: #36  mondoka
#41

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek