Topiknyitó: mondoka 2012. 01. 05. 22:59

Aztmondják: \"hiányos demokrácia\" -és majd persze külföldről majd megmondják nekünk hogy mit is aka  

A baj az hogy mostanra már divat lett belénkrúgni.

Elpattant egy bizonyos húr.



Ez a kormányunk téves helyzetfelismerésének következménye.

Most aztán megnézhetjük hogy miként válik a 2/3 bábkormánnyá. Mert sarokba lesznek szorítva az biztos. Csak az időt húzhatják egy ideig , de ki nem térhetnek ebből.

Elpattant egy húr, - a piac és a politika most aztán egymást görgetik lavinaként magukat a Magyar Kormány és ezzel sajnos Magyarország ellen is.

Mit gondolt a Fidesz? Azt hogy megvalósítja formabontó terveit? És közben még az ezzel járó érdeksérelmekre még rátesz több lapáttal konfrontációt csak úgy a macsó retorika kedvéért? Kihívta maga ellen a sorsot. -Gyertek itt vagyok üssetek! Minek nekünk, minek ide IMF! És lám a piac hiéna mechanizmusa itt is van! Hogy széttépjen minket.

Ahelyett hogy csendben rejtőzködve haladtak volna, minden retorikát pozitívra véve.

Meg aztán ígérve fűt fát, barátságot, demokráciát, meg hogy igen száz hitelt akarunk mi majd még felvenni -miért nem lehetett előre? Hisz Mibe került volna? Mégha aztán úgy sem lett volna. Na istenem!

Egyáltalán miért kellet ennyit kockáztatni? És pláne miért negatív szájhősséggel kihívni a sorsot?



Előbb a kemény munkának van ideje, hogy ne találjanak fogást rajtunk. Ha az addósságunkkal nem tudnak falhozállítani minket, akkor a politika sem kezd ki minket. Ennyiért nem ami itt történt.

De most hogy kikezdett minket az Eu-s politika ez olaj a tűzre a piac kíméletlen sakáljainak. És ez, piac és politika oda vissza pinpongozva fokozza a nyomást ellenünk.

Orbán, a Fidesz, és Magyarország csapdában van. Egy út van csupán csak a csúfos meghátrálás. Ezt jól elszúrták! De hová siettek? Övék lett volna az egész ciklus, sőtt a következő is biztosan, -hogy elkészüljenek és kondicionálják az országot arra amit igazán el akartak érni. És ez a Magyar Szabadság lett volna! Legalábbis így remélem. Szabadság a kihasználó, kizsigerelő, és a nekünk aztis megmondó külföldtől, hogy ugyanmár hogyan is legyünk szabadok! ...hmm majd ők megmondják hogy mit is akarunk mi!

És megteheik! És ez így is fog most maradni. Sajnos.

Mert a Fidesz elbukott!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
S52Raptor 2012. 01. 06. 14:11
Előzmény: #5  kollini
#15
"Az számomra nyilvánvaló hogy valamivel zsarolják őket hogy nemzetárulók legyenek!"

Egyszer ráérő idejében valaki elmagyarázhatná nekem, miben is nyilvánul meg egész pontosan egy adott kormány "nemzetárulása".
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 10:06
Előzmény: #13  mondoka
#14
elnézést, félreértettem.
egyetértek!
mondoka 2012. 01. 06. 09:57
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Nem kifejezetten tőle idéztem. Mindenkor máskor is ez megy.
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 09:30
Előzmény: #11  mondoka
#12
Te most Gyurcsányt idézel? (érted van ez a rossz)
mondoka 2012. 01. 06. 08:59
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#11
Reális amiről beszélsz. Bárki bármilyen "érted van most ez a rossz" -dologról beszél , annak a lehetséges pozitív hozadéka soha nem jut el az eberekhez, illetve nem is jön létre.

mondoka 2012. 01. 06. 08:59
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#10
Reális amiről beszélsz. Bárki bármilyen "érted van most ez a rossz" -dologról beszél , annak a lehetséges pozitív hozadéka soha nem jut el az eberekhez, illetve nem is jön létre.

Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 08:57
Előzmény: #1  mondoka
#9
Valóban jó meglátás.

De ahhoz, h ne tudjanak falhoz állítani minket, valamit kezdeni kell az államadóssággal. Mert az, h az államháztartás 15% adósságszolgálat, az már feneketlen kút. Igen, mi vettük fel a többszörösét már vissza is fizettük, de azért lett belőle szovjet rakéta, meg jutott a guatemalai kommunista pártnak is belőle. Ha nem tudjuk elérni, h egy részét átütemezzék, akkor nem fog itt beindulni semmi. Önálló termelés nincs már, ami befolyik pénz, az megy a nyugdíjasoknak, hátrányos helyzetűeknek, meg elfolyik valamennyi. Attól nem lesz itt nagy emelkedés, mert lehet külföldi gyárakban droidként dolgozni.
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 08:42
Előzmény: #1  mondoka
#8
"arra amit igazán el akartak érni. És ez a Magyar Szabadság lett volna! Legalábbis így remélem."

ez így korrekt. mint remény.
én ezzel szemben annyit érzékeltem belőlük, hogy a szabadság elért szintjeihez képest módszeresen lépegettek vissza. A szabadság növeléséhez nem vezethet út a szabadság csökkentésével.
Én Veled ellentétben attól félek, hogy ha akartak is valami szabadságot kivívni, az nem a Te és az én érdekemben történt volna, hanem kizárólag az övékben (ugyanis a külföld nem az én és a Te szabadságomat korlátozza, hanem az övéket. A korlátlan politikai hatalmuk megvalósítását)
stock33
stock33 2012. 01. 06. 08:28
Előzmény: #1  mondoka
#7
legalább a demokrácia látszatát fenn kellett volna tartaniuk

e helyett folyamatosan fitogtatták a buta népnek az "erejüket". mindaz, amit csináltak a háttérben is megoldható lett volna. pl. végtörlesztés. biztos vagyok benne, hogy a bankokat rá tudták volna venni, hogy kemény, háttérben folyó csaták után azok a nagyközönség előtt "önként" vállalják a veszteség benyelését.
nem azt mondom, hogy én ezt a legkisebb mértékben is helyeslem, és hogy ez esetben nem lettek volna támadásoknak kitéve, de nem jutottak volna ide.

a 9-12 évre bebetonozott pártkatonák helyett meg választhatták volna a demokratikus utat... változásokat eszközölnek? akkor ne a változtató ültesse be 9 évre a csicskását. Ő csak 4 évre ültesse be, és a következő kormány kapja meg a lehetőséget, hogy 9 évre jelöljön valakit. a következő kormány meg lehetett volna ugyanúgy a fidesz, így egyből 13 évre megvan a hatalom. de nem, orbán azonnal rávetette magát, és egyből 9 évet kért.
mennyivel szebben le lehetett volna kommunikálni, hogy mi, a nagy változtatók csak 4 évet kérünk, és majd a következő, demokratikusan megválasztott parlament dönt, hogy ki kerüljön oda 9 évre.

de ott az alkotmány is. a helyes az lett volna, hogy az elfogadása előtt új választásokat írnak ki, és az új parlament az alakuló ülésén szavaz róla. ha ott megkapja a 2/3-ot, akkor új alkotmányunk van.
így a fidesz csak akkor mehetett volna biztosra, hogy itt új alkotmány jön, ha az ellenzéket is bevonja a munkába, közösen csinálják.
e helyett csináltak egy pártalkotmányt.
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 08:26
Előzmény: #5  kollini
#6
és mi van akkor, ha nincs szó többről, mint hogy minden eddigi politikai kurzus a saját és támogatói pecsenyéjét sütögette csak változó lehetőségek között változó hatékonysággal, és az elmúlt 20 év se több se kevesebb ennél? (a strukturális reformok épp ezért egyiknek sem álltak érdekében, csak pancsoltak a langyos vízben)
kollini
kollini 2012. 01. 06. 08:18
Előzmény: #1  mondoka
#5
Emlékeztek Bruce willis alakításáram az élet mindig drága című filmben, hogy John McClane rendőrtiszt szendvicsemberként menjen Harlembe azzal a felirattal, „Gyűlölöm a niggereket!”

Én ezt a helyzetet látom az elmúlt évek politikájában, biztos vagyok benne, hogy nem lehetnek ennyire hülyék a vezetőink!
Most gondolok Antal, Horn, Orbán, Megyesi, Gyurcsány, és a többi hatalomhoz engedet politikusra!
Az számomra nyilvánvaló hogy valamivel zsarolják őket hogy nemzetárulók legyenek!
Ha ez csak egyszeri eset volna, lehetne véletlen, de biztos vagyok benne, hogy mindez egy terv része!
Amíg valaki niggerként ráront az utcasarkon állóra, addig nem is lesz változás, a zsarolok, elérték céljaikat!
Azokat kellene megtalálni, akik telefonon ezeket az utasításokat adják nekik!
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 07:03
Előzmény: #1  mondoka
#4
Na végre egy reális meglátás...Ez így igaz...(nem csak a vagdalózás)
mondoka 2012. 01. 05. 23:20
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Hidd el ettől félek én is! -Ha a Jobbik jönne.
...és még ha katonák lennénk, de attól hogy valami muzeális fegyvert nyomnak valakinek a kezébe attól még...
max: egy mások által jelölt (nem önjelölt) Don Quiote :))
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 23:05
Előzmény: #1  mondoka
#2
"Mert a Fidesz elbukott!"

Nem baj, az MSZP is elbukott, a Fidesz is, majd jön a Jobbik ! :)

Oszt lex itt kánaán :)

Gárdisták, csendőrök, hadsereg, háború, vissza Erdélyt meg ilyenek :)

......lehet hamarosan katonák leszünk...(még ha nem is akarjuk :)).....

Topik gazda

mondoka
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek