Topiknyitó: Portfolio 2011. 12. 30. 12:56

Megszavazta a Parlament a kritizált jegybanktörvényt - esik a forint  

Ugrás a cikkhez
Új, a kormányfő által jelölt alelnöke lehet a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), hétről kilencre nőhet a monetáristanács-tagok száma, és ismét igazgatóság jön létre az MNB-ben, miután a parlament pénteken - 293 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=160694
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stock33
stock33 2011. 12. 30. 15:43
Előzmény: #36  Cyberslider
#40
á, most nézem, hogy letettek arról, hogy fenntartsák a demokrácia látszatát, és azonnali hatállyal elutasították a kezdeményezést :(

erről ennyit. a kérdés az, hogy ki szerint van itt még demokrácia.
loliense 2011. 12. 30. 15:42
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#39
Szólok előre,nincs gondom a mondani valóddal-csak brutálisabban látom a helyzetet!

Értsétek már meg,hogy Orbán nem hülye,hát ezt akarta és meg is csinálta a 2/3-dal!!!

Nem érdekli őt se EU sem pedig semmi más,volt egy terve,véghez vitte,ennyi,mindenki bekaphatja!

Most majd biztosan jön egy két tanult mondás:hogy minden nemzet annyit,meg megérdemli a vezetőiket stb!!!-de ez itt nem igaz most!!!

Az a sok autista fideszes szavazó és senki más sem érdemelte ezt meg!

Itt az évszázad átverése ment végbe,mindenkit átvertek kiraboltak 1,5 év alatt!!!

Sok mazsom, minuszolhattok bátran,ennyi az önálló gondolatotok összesen ebben a gyökér országban!!!
stock33
stock33 2011. 12. 30. 15:40
Előzmény: #36  Cyberslider
#38
ha orbánék továbbra is fenn akarják tartani a demokrácia látszatát, akkor nem tudnak mit tenni. a házszabály szerint csak a következő ülésen lehet róla dönteni.
nobudy 2011. 12. 30. 15:36
#37
a véleményem,sza....ok a jogra,és ba....hatják az új és régi alkotmányt a most megszavazott jegybanktörvényükkel eggyütt,az lmp schiffer,orbán és lehetne sorolni fingjuk nincs a közgazdaságrol,tele van az ország jogászok és ügyvédek hadával addig mi a fa....szt akarnak?közgazdászok hol vannak?egyik pártnak se mondták még el ha nem megfelelő a gazdaságpolitika akkor nem sokáig maradnak hatalmon,hiába hoznak fondorlatos jogokat?mert a hatalomba hiába kapaszkodnak!!!ezt az egész Évet folyamatos gazdasági romlás jellemezte,a kormány egyik fontos gazdasági célkitüzését nem tudta teljesíteni!nagyobb lessz a munkanélküliség,joval alacsonyabb növekedés,államháztartás hiánya nagyobb,államadosság nem csökkent!!és a sok narancssárgának nem röhögni kéne,és kommentálni hogy hát majd megint lessz leminősités hanem be kéne ültetni az iskolapadba és palatáblával beleverni a fejükbe hogy ha egy országot lemínősitenek,és bóvli kategóriába kerül akkor a nemzetközi piacok csak jóval magasabb hozamkövetelmény mellett /kamatfelárral/ hajlandoak Magyarországot finanszírozni?? ha befektetnek??mert a külföldi bankok,intézmények stb....akiknek a saját országukban szigorú befektetési előirásuk van ,az nem vehet bóvli kategoriába sorolt ország állampapirjait,és most lehet röhögni narancsklubbosok,a kérdésem ki a fa...com fog jövő évre tervezett több mint 4000 milliárdnyi állampapirt vásárolni?/ebből a legtöbb forintban/,lemorzsolodnak a külföldi befektetők,óriási a külső adosságunk,a lejáró adosságokat valamiből finanszirozni kéne??elhibázott,ésszerütlen rossz gazdaságpolitika döntések sorozata,különadó,válságadó,tőkések szopatása azt mondták rendben fizetünk különadót,mnyp államosítása,ezáltal a befektetői bizalom rombolása,a devizahitelek,árfolyamcsuszása miatt a bankokra háritott ujboli milliárdok,a kormány terve nem vált be!!!!mivel a mnyp államositásával az államadosságot akarták csökkenteni,de a befektetői bizalomrombolás forintgyengüléshez vezetett!!!ezáltal nagy mértékben megnövelte forintban kifejezve külföldi adosságot,nem csökkent ez az összadosság/brutto hazai termék %-ban/amely brutto hazai termék meg azért nem csökkent mert nem volt gazdasági növekedés.sikerült az államadosságot szinten tartani!gratulálok!mint szamár a ködbe ugy eltünt az mnyp lové,a halvány forinttal eggyütt!!!!!!az összes narancsklubbos előrehajolhat és lesz..o..phatja magát a törvényalkotással eggyütt,mert ezekkel a észnélküli!tudattalan!gazdaságpolitikával nem bebetonozták hanem KIBETONOZTÁK a kormányból saját magukat!!!mivel állandóan a hatalmukkal,a jogalkotássukkal vannak elfoglalva!!!ebből jó nagy bukta lessz.
Cyberslider
Cyberslider 2011. 12. 30. 15:34
Előzmény: #35  stock33
#36
Nem tudnak valamit tenni? Mittudomén, eltörölni a beadványt azonnali hatállyal, vagy ilyesmi? Vagy mittudomén... Nem lehetnek ilyen impotensek.
stock33
stock33 2011. 12. 30. 15:31
Előzmény: #1  Portfolio
#35
úgy néz ki a jobbik keresztbe tett (népszavazást kezdeményezett, amit ugyan el fognak utasítani, de csak a következő parlamenti ülésen tehetik), és akár jövő februárig is eltolódhat a törvény életbe lépése, addig nem tudják kihirdetni
a forint is valószínűleg ezért erősödött vissza egy picit

a halasztás azért érdekes, mert addig is fel lehet mérni, hogy mégis milyen károkat okoz a törvény. még alá se írták, mégis egy hónapon keresztül szívhatja mindenki a fogát. ez után ki írja alá? hát persze, hogy az "álamfő", de ezzel még több választópolgárnak kinyílik a csipája, hogy ezek tényleg szó szerint ártani akarnak nekik, és csak történik végre valami.
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 15:29
Előzmény: #31  loliense
#34
azt hiszem, bőven sorolhatom magam a rettegők közé, de a fiúk megleptek. végtelen szélesre nyílt az olló a képességek és az ambíciók között.

a gond az, hogy az mnb tartalék felhasználása beláthatatlan mélységeket nyit meg. szerintem orbán a kicsi agyával ma még nem is sejti, mi mindenre lesz képes. devizabetétektől is búcsuzhatnak a zemberek és ez EU-ban sem maradhatunk. pedig milyen természetes volt ugye az utazás szabadsága például. kötött árfolyamrendszer is visszatérhet. ezekre számítok. de bőben érhet meglepetés így is. a piac pedig még most sem hiszi el, hogy ez tényleg megtörténhet.

orbán nemzetáruló.
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 15:21
Előzmény: #31  loliense
#33
neomodel 2011. 12. 30. 15:20
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#32
"2008-ban elsősorban gazdasági okok miatt találtak meg minket, most nagyon durván bizalmi kérdés, és ez sokkal komolyabb gond.."

Aha, akkor most rendben van a gazdaságunk csak bizalom nincs.
Hát nem, ez nem durván bizalmi kérdés, hanem mára durván, gazdasági kérdéssé vált. A bizalom, ami másfél éve még megvolt, már régen nincs meg. Itt a csőd bekövetkezte a tét, na nem a ténye, hanem a beismerésének az ideje, bár nagyjából ki lehet kalkulálni ezt is. A mai MNB-vel összefüggő szavazással megnyitották az utat a jegybanki tartalékok felélésére, és mivel folyamatosan szembehelyezkedünk az EU alapelvekkel, nem egyeztetünk már semmiben, megnyitotta az utat a Kedves Vezető az EU elhagyására is. A márciusban esedékes IMF hiteltörlesztést pedig eszük ágában sincs visszafizetni, igaz akkor minden más kölcsönünk is lejáttá válik, mindegy van némi pénz az MNB trezorjaiban és a Kedves Lakosság (2/3-os királycsinálók) számláján is, egy kis időre elvegetálgatunk belőle. Hogy ezután mi lesz, azt senki sem tudja, persze itt egyik napról a másikra nem lehet tudni mi fog történni.
loliense 2011. 12. 30. 15:18
#31
Na ugye kérem,csak megszavazták a férgek a jegybanki törvényt!!!

És, mi van tovább most?
Számolgathatjuk meddig elég a tartalék,-néhány hónap, esetleg egy év?

Nézegetjük,hol tudnánk iziben olcsón venni valutát dec 30.-án!
Lessük majd, ki lesz az új állami banknak a vezetője,mely gondolom nem sokára megalakul és kezeli ott a jegybanki tartalékot és osztja szét azt a haverok között támogatásként!!!
Azt is nézhetjük majd,mennyivel emelkednek az árak az Áfán kívül januártól,rezsire keres majd minden ember akinek még van munkahelye,még a kínai piacosok is baszhatják!

A 36 mrd-ból majd, marad tíz pár hónapon belül,de se baj, majd az export pótolja a valuta zuhanás veszteségét,meg majd drága lesz az import!!!-hát persze,hiszen mind a 8 db gyár, ami még termel külföldre,csak úgy ontani fogja az exportot,hiszen nyugaton mindenki autóalkatrészt akar vásárolni,ott nincs válság és majd ezek a gyárak mindenkit felvesznek: munkásokat,tanárokat,közalkalmazottakat,gyesen lévőket,munkanélkülieket,árvízkárosultakat,középcsatárokat és amatőr boxolókat!

De nem is ez a lényeg,itt a direktet kell vizsgálni!

Már minden az övék volt 2011-ben,csak a jegybanki lové nem,-de mától az is!
A sok okoska mondogatta,hogy így a közgazdaság,meg úgy azt nem tehetik, mi a faszomról beszéltek???

Konkrétan szembementek és mennek mindennel,mivel,ha normálisan közlekednének,nem tehették volna rá a kezüket a tartalékra!

Milyen racionális okuk volt összeveszni a világgal,ha nem az MNB miatt?

Most tessék politizálni és röhögni azon a pár rettegőn, akik sejtették,hogy nem kell keresni az észérveket a tetvesek cselekedeteiben!
Csak a hatalom kell nekik és minden más!

Milyen nemzet, meg függetlenség,meg gondoskodás,munkahely,demokrácia meg új választások faszomról beszélünk???-ennek innentől és végérvényesen befellegzett,-de se baj majd a betéteket is lenyúlják,aztán majd mindenki megválaszolhatja magának buta fejjel a kérdést,TÉNYLEG MEGTETTÉK EZT VELEM???
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 14:35
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#30
hát te mit keresel itt ?

nem mész azonnal vissza forex és másba ...

:o)
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 14:26
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#29
Kevesebb is elég lenne szerintem.
A húr feszül és egyre könnyebb lesz kicsapni a biztosítékot.
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 14:21
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#28
Abszolút egyetértek.

"2008-ban elsősorban gazdasági okok miatt találtak meg minket, most nagyon durván bizalmi kérdés, és ez sokkal komolyabb gond.."
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 14:19
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#27
Pont erről beszélek ! Líbiában emberek tömegei éheztek és nyomorogtak, mégsem mozdultak hosszú évekig !
Itt elég lenne annyi, hogy bankszámlák zárolva...
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 14:11
Előzmény: #16  Peter_21
#26
Javaslom a Jobbiknak(mint következő kormánypárt), h. a narancsos képviselők, kormánytagok(államtitkártól felfelé) esetében teljes vagyonelkobzás, ami kiterjed a PTK. szerinti közeli hozzátartozókra is (bizony az unoka nyaralója és a nagymama lakása is), valamint az országnak szüksége lesz valamennyi párttag vagyonára (jó hír, h. esetükben a családtagok megúsznák)

most már úgyis mindegy, nem kell a haladó gondolatkoat ilyen demokratikus, jogállami baromságokkal fékezni.

Ezek után jöhetne a kirendelt védők (vagyontalan embereknek is vannak jogai ugye) közreműködésével zajló felelősségrevonás, természetesen a visszamenőleges hatályú törvények alapján!
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 14:09
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#25
Más az életszínvonal és mások az igények itt, és Líbiában.
Lehet beszélni politikáról, lehet pénz emberekről. Meg arról, hogy a magyar ember birka és a végletekig tűr.
Csakhogy az éhség a nincstelenség nagy úr. Egyre többen egyre több mindent veszítenek el. Ha pedig minél kevesebb veszíteni valód van, vagy ha már minden mindegy, akkor elindul az ember.
Mi is kell hozzá? Egy közös ellenség. Ennyi.
A közös cél jobb lenne. De ha nincs, akkor a közös ellenség is megteszi. Kérdés ez mennyire megoldás.
A kormány leváltása nem jó, mint közös cél, mert jelenleg nincs alternatíva az emberek előtt.
Commodore64
Commodore64 2011. 12. 30. 14:08
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
Valóban gond van az önálló gondoltat nélküli gombnyomogatókkal is. Sőt talán nagyobb is a felelősségük, hogy ezt hagyják.
zintan_ 2011. 12. 30. 14:07
Előzmény: #13  Commodore64
#23
nagyon nagy szívás lesz, amiről te sem fogsz lemaradni.
Törölt felhasználó 2011. 12. 30. 14:05
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#22
én má aggódok.

2008-ban elsősorban gazdasági okok miatt találtak meg minket, most nagyon durván bizalmi kérdés, és ez sokkal komolyabb gond..

megszavaz valamit egy istenverte nyáj, holott tudja a gyök2, hogy annak ára lesz. már jön is a "számla". és itt kérem, már nem csak ov felelősségéről szól valami, hanem az elvakul gombnyomogatókról, azok is megérik a pénzüket. képviselők. az, pénzlesők.
Commodore64
Commodore64 2011. 12. 30. 14:05
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#21
Tedd hozzá a február 10.-én kézhez kapott fizetési papírokat is. Szerintem az fogja igazán kiverni a biztosítékot.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek