Topiknyitó: Portfolio 2011. 12. 20. 21:12

Figyelmeztette Magyarországot az EU és az IMF  

Ugrás a cikkhez
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU figyelmeztette Magyarországot, hogy nem térnek vissza és kezdenek el tárgyalni addig, amíg hazánk el nem kötelezi magát amellett, hogy változtat két vitatott törvénytervezeten - adta hírül a Financial Times. ...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=160319
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2011. 12. 21. 17:14
#54
"Simor András jegybankelnök a mandátuma lejártáig a helyén maradhat, csupán ezt követően válik aktuálissá az MNB és a PSZÁF összevonása – mondta el Rogán Antal a TV2-nek. A politikus kifejtette, hogy az EU-IMF delegációnak három kérése volt: a kormány állapodjon meg a Bankszövetséggel a bankadóval és a devizahitelesekkel kapcsolatban, a költségvetést igazítsák a várható európai növekedéshez és a várható EURHUF árfolyamhoz, vonja vissza a kormány a jegybanktörvény javaslatát, vagy egyeztessen az EKB-vel. Rogán Antal szerint mindhárom pontot teljesítette a kormány, utóbbi esetében azonban az elmúlt napok fényében még mindig az EU haragosának számít a magyar fél."
exley 2011. 12. 21. 16:17
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#53
Betegesen a közmunka programtól várja a gazdasági fellendülést, ez a válasza barossonak. nem normális a csóüka, ilyet hogy mer egyáltalán leírni.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 16:08
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#52
Mit kéne kompenzálnom?

A pakett fele 6e-ért ment el. Slovnafttal és az INA akvizíció előtt közvetlenül.

Miért kellett egy piacvezető fejőstehenet elpasszolni egyáltalán?
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 15:56
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
azért, mert eladsz valamit 6-on, nem jelenti azt, hogy vissza kell venned 22-őn. ugye? főleg azért nem, mert még egy óvodás is tudja, hogy továbbra is az orosz gáztól függünk és ez az akvizíció egy MJ-lal sem növelte a függetlenségünket. Csak annyi értelme volt, hogy 100 MD Ft-tal a Bajnaiék által kialkudott árnál magasabban vegyük vissza. Kíváncsi vagyok, ki tárgyalt ilyen okosan. Gondolom ugyanazok, akik végül az Alstommal is újra megállapdtak. Akik talán azonosak a Grippen szerződést aláírókkal.

amúgy: miért niggerezel? kompenzálsz valamit esteleg?
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 15:45
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#50
"na itt a probléma : hogy akarunk mi "nagyok" lenni ? miért akarunk mindenáron nagyok lenni , amikor úgy sem tudunk .. "

De miért kell niggernek lenni? Miért lettünk azok?

Rendben, h nem kell MOL-t vásárolni 22e-n, de ha nem adjuk el 6e-n, akkor logikusan nem kellett volna visszavenni négyszeres áron.

És ilyen folyamatok miatt vagyunk most niggerek. Mert ez valakiknek az érdekében állt.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 15:37
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
#49
na most ki állapítja meg , hogy egyenértékűek vagyunk e ..pl. bulgáriával v. romániával ?

ez a "niggeres" cucc a bajunk ...

mi nem fogunk dolgoztatni sohasem, ne nagyon törekedjünk sam bácsi szerepébe ..

attól függ , hogy mihez kell a mozgástér ?

"Szétnézünk szerényen a nagyvilágban és látjuk, h hogyan csinálják a nagyok. Sőt szétnézni sem kell, hanem a saját bőrünkön tapasztaljuk. "

na itt a probléma : hogy akarunk mi "nagyok" lenni ? miért akarunk mindenáron nagyok lenni , amikor úgy sem tudunk ..

nem nagynak kell lenni hanem élesszeműnek és igyekvőnek azokban a cuccokban amikben jók vagyunk .. de nem ám holnap , hanem szívós munkával és igyekezettel .. nem akarjunk mi ma tőkeerős bazi nagy erős nemzetté lenni , ha nem tudunk azzá lenni.. ne akarjunk mán mi 5 perc alatt vállalkozó ország lenni fingra gatyára és ordenáré nagy hanggal , hanem egy alkalmazotti - de egy jó alkalmazotti ország lenni, ahol dolgoznak az emberek és viszonylag jól meg is fizetik őket ..

szépen lassan és csak hosszú idő múlva tudunk csak gyűjtögetni magunknak jóságot és erőt ahhoz hogy a cucc egyre jobban és jobban menjen ..

nem handabandázni kell mindenfélét az embereknek a hazáról meg a pátoszról , hanem kihasználni az adódó lehetőségeket ezerrel , hogy ha már így van - akkor minél többen jöjjenek és adjanak munkát az embereknek -- nekem tök mindegy hogy ezt tőkének vagy hólabdának hívják és mit hova "szivattyúznak" amire nincs nagy befolyásom -- lényeg, hogy minél többen dogozzanak itt , és egyre több és több fejlettséggel tegyék ezt .. szép lassan a kultúrát és az oktatást fejleszteném inkább minthogy molokat és rábákat vegyek /annak is eljön az ideje , de semmiképpen most a szinte éhinségkor/

és így tovább ...de ez nem két nap alatt valósulna meg
csendben 2011. 12. 21. 15:23
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
Ahogy qa viccben van:
-De szemben,az a cigány,az márcsak magyar!
-Az velencei.... és tükör.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 15:18
Előzmény: #45  szivacs
#47
merjünk akkorák lenni, amekkorák vagyunk. ez pl. számomra személyesen sem jelent problémát.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 15:14
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#46
Nem kitűnni akarunk, hanem egyenértékűnek lenni a többivel. Mert ez nincs most meg. Minket egy gyarmatnak, felvevőpiacnak tekintenek, ahol niggerek dolgoznak.

Szétnézünk szerényen a nagyvilágban és látjuk, h hogyan csinálják a nagyok. Sőt szétnézni sem kell, hanem a saját bőrünkön tapasztaljuk.

Azok a lehetőségek, amik kívülről jönnek, azoknál nekünk vajmi kevés a mozgásterünk. Ahogy lent írtam, ezekbe is lehet kapaszkodni, de akkor ne sírjunk, h nincs kalács az asztalon.

Attól még nem lennénk bajkeverők, ha megpróbálnánk a hazai gazdaságot beindítani. Bár lehet, h igen, mert akkor már nem lennénk akkora felvevőpiac.
szivacs
szivacs 2011. 12. 21. 15:11
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#45
"miért akar szoda olyan kibaszott "tehetséges" lenni ?

szoda semmiben nem különbözik más népektől .. mi a faszért akarunk szoda mindenáron kitűnni ? és főleg : miben ?

mitől jó az szodának, ha egy izgága és idegesítő, bajkeverőnek tartják ?"

Merjünk kicsik lenni, merjünk szoda lenni!
exley 2011. 12. 21. 15:02
Előzmény: #43  exley
#44
A putriban képzelte magát ahonna jött, hirtelen felcsillant a csipája amikor kérdezték az meg azt hitte ki kell költöznie a üveg palotából persze hogy azt válaszolt a NEM, Sárközynek meg teljesen mindegy volt mit mond ez a fecsúti tóbiás.
exley 2011. 12. 21. 15:00
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
Sztem ezzel a nagyxon elbultult etnikai qh-urbánnal a magar neolibsi szoci médián kívül senki nem foglakozik, Nagyon kevés a kiscsávó..Sárközy még azt sem t8dta mit nyöszörög akko ott hajnalban ez a vakarék.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 14:55
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#42
miért akarunk mi olyan kibaszott "tehetségesek" lenni ?

mi semmiben nem különbözünk más népektől .. mi a faszért akarunk mi mindenáron kitűnni ? és főleg : miben ?

miért nem lehet szétnézni sokkal szerényebben a nagyvilágban , hogy mások ezt hogyan csinálják , hogyan tudnak mégiscsak valamiképpen felszínen maradni és meglehetősen jól-sokkal jobban kihasználva az adódó lehetőségeket - ..mint pl. a szlovénok /igaz már adottságaik vannak , de most nem az adottságokról van szó..

hallani róluk/másokról/ hogy verik azt a bősz /nacionalista/ mellüket ?

miért kell megtanulnia a világnak az orbán nevet .. vajon pozitívan emlegetnek minket általa.? aligha... / azt se tudom ki a szlovénok min.elnöke

mitől jó az nekünk, ha egy izgága és idegesítő, bajkeverő népnek tartanak minket ?

bigyula 2011. 12. 21. 14:53
Előzmény: #38  csendben
#41
A "vas és acél országát" már én is írtam néhány napja. Meg a gumipitypangot, amiből gumigyártó nagyhatalom lehetnénk... :) A rizstermelésről meg ne is szóljunk... Lealázzuk benne Ázsiát is!
csendben 2011. 12. 21. 14:43
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#40
Te tudtad,hogy Bécsben,a Nagy Templom magyar sírokra épült!!!

Maradhat,vagy bontsuk le?
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 14:38
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#39
mi sohasem csináltunk tabula rázát soha semmiben ...

azt sem tudjuk hogy hol a helyünk .. úgy is viselkedünk, viselkedtünk ..

mivel állandóan megosztottak vagyunk mint nép és mint természet , önállóan civil módon képtelenek vagyunk a sajátmagunknak sajátmagunkról alkotni egy valós objektív képet , hogy aztán onnan már végre valódi irányt is felvázoljunk magunknak ami mellett egy célt meghatározva a többség valóban afelé indulhatna el ..

még mindig ott tartunk hogy most szálasi jó e vagy sem .. utáljuk e a zsidókat vagy nem , horthy ki volt voltaképpen ? bünős e avagy sem.. trianonról és millió cuccról nem is beszélve ...

de most az aktuális : most jó e , kell nekünk európa vagy keleti szél van ? kelle e déli északi dél nyugati áramlat vagy sem ?
jó hogy van plaza ..vagy nem ? Jöjjön a genya külföldi tőke , vagy magyar árú legyen csak ?

kell e nekünk osztrák virschaft avagy nem ? adjuk e oda művelésre azt a rahedli parlagon levő földet annak akitől tanulhatnánk hogy hogy kell a legkisebb költséggel rajta termelni ..avagy sem ? hol eladjuk olcsón , hol visszavásároljuk drágán a molt , rábát akkor amikor a gatyánk leszakad rólunk ..

vajon tudjuk tutira hogy mit miért és minek csinálunk ?

csendben 2011. 12. 21. 14:36
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#38
Tudtam én,hogy előkerül aa "vas és acél országa vagyunk!"....
Csak éppen se alapanyag,se energia nincs hozzá... (sajnos!)
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 14:33
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#37
Szerintem abból próbálnak meg kiindulni, h nem volt mindig ekkora a különbség. ÉS nem feltétlenül vagyunk tehetségtelenebbek, csak sikerült beragadni a szarba.
Elgondolkodtató azért, h kelet-európa éléskamrájából meg gépgyárából mi lett mára. Ok, h szocializmus, de a paradicsom meg az alma a kapitalizmusban is ugyanaz.
A gépgyártásra sem lehet mondani, h egy rakás szar. Ott van jugoszláv Gorenje. Mára top 3-ban van kelet-európában. Nem feltétlenül kell beletörődni, h szarok vagyunk.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 14:24
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#36
a baj az , hogy ez a nép a szart nem tudja megszokni ..

úgy nevelődött , vésődött bele a természetükbe és évszázadok óta , hogy nekik /nekünk/ jár az a módi ami a vállalkozói országoknak megvan ..

nem a státuszunkból indulunk ki ..
áááá dehogy .. hanem mindig a fantazmagóriánk szülte "lehetőségekből" .. amiből egy hazaszerető mesterségesen felépített konzerviparszerű pártnak egész ötletgyára van

ehhez mindenféle cuccot fel is használnak hogy ezt bizonyítsák - mert fogékony is rá ez az évszádos bébitársadalom / a "majd mi megmutatjuk" -kal/... de legfőképpen a történelmünk olyan szeleteit , ahol ez a lehetőség adott volt - de szintén vágyálomban ..

a mai napig ehhez ragaszkodunk, és ehhez "termelik ki" az ehhez baromira értőket is .. mint pl. bogár , róna és kismillió zugtörténészt akik a szart kavarják minél sűrűbbre / hiába egyetemi tanárok -csak művelt barmok ,akik a teóriájuk mentén szabadon garázdálkodnak

csendben 2011. 12. 21. 14:24
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#35
Nocsak!
Te se vagy egy tini! (vagy csak megjegyezted a hallotakat?)
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 14:20
Előzmény: #33  csendben
#34
Gumi is :)
csendben 2011. 12. 21. 14:19
Előzmény: #29  pampa
#33
Mert amerikában a repcét a "téli" idöszakban,másodvetésként vetik és nem a búza helyett....
Az sem lehet véletlen,hogy már rájöttek -ahogy írtad-,hogy sok az éhes száj.Ezért nem bitztos,hogy célszerű a kukoricából biodízelt gyártani,mert esetleg nem lesz aki megvegye:mert pl. éhen halnak,mert olyan magas lesz a kukorica ára!

A parlag területek más tészta!
Először talán tisztázni kellene,hogy miért áll parlagon?
- 1 hektárnak van 150 tulaja
- senki földje
- vagy senkiházi földje
stb.
Attól,hogy parlag,nem biztos,hogy akár a kukorica,akár a repce,vagy a rizs és a gyapot is megterem rajta.

Azért kérdezd meg az öregeket,hol volt kicsi hazánkban rizs ás gyapot termelés! :-)
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 14:14
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
"vagy farvízen dolgozol neki és jól megfizet , és vásárolhatsz is a boltjában , vagy ha nagyon okoskodsz , akkor lerak egy raktárba ahol éhbérét nyomathatod .. "

Ez az ami sajnos nem működik. A jól megfizet.

Milyen asszimilációra gondolsz? Hogy befektetésre alkalmas ország legyünk és jöjjön befelé a külföldi tőke?
Hogy legyen még több SSC meg összeszerelő üzem?
Ott mitől fizetnének többet a nettó 80-nál? Ha majd nő a termelékenység? De hova? Ugyanazok a gépek vannak a Nokiában Komáromban, mint finneknél. A munka is pirosat a pirosra, zöldet a zöldre. Mégis netto 90 a bér.

Mert a jelenlegi leosztásban az opportunista viselkedés ezt feltételezné, mivel odafönt ilyen kártyákat osztottak nekünk.

Egyet tudok érteni veled, amennyiben ez a végcél, h szerelgessünk, meg nyomassuk a call centert, a külföldi meg tapsol, mert spórolt egy rahedli pénzt a munkabéren. Az állam sokat ebből nem fog látni, mert a profit nem itt realizálódik.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 14:00
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#31
figyelj mán ...

amióta a világ világ , azóta az erősebb nemzeteknek mindig jobban ment és a gyengébbek dolgoztak nekik .. hiszen pl. csányi meg demján sem a pénzverde előtt áll sorban a zséért , hanem a nem tehetősebbekből /hehe/ szedi el a zsét azon a címen hogy ő egy jó üzletember ..

vagy farvízen dolgozol neki és jól megfizet , és vásárolhatsz is a boltjában , vagy ha nagyon okoskodsz , akkor lerak egy raktárba ahol éhbérét nyomathatod ..

nincs ez másképpen nagyobb volumenben ... vannak vállalkozó országok /kevesen/és vannak alkalmazotti országok / bazi sokan/ akik a vállakozóknak dolgoznak ..

ez nem arról szól hogy neked milyen meg mennyi belső piacod van , hiszen a belső piacot egy alkalmazotti ország nem tudja fenntartani , mert a vállalkozóival jóval versenyképtelenebb .. /tőke,innováció , stb ..sorolhatnám unásig/

nem a magyar sosem alacsonyabb költségű cuccai azok amik kiránthatnak a bajból minket /mást/ hanem az asszimiláció a megefelelő opportunizmus az ami meglehetős jólétet biztosíthatna - de sosem a vállalkozói szinten élőkét, mert fából vaskarika lenne , hiszen mitől lennének akkor meg a különbségek , mitől gazdagodhatna a vállalkozói társadalom ..

de ha egy alkalmazotti ország fingra gatyára hirtelen fellázad és vállalkozói akar lenni és ripsz ropsz , akkor abból csak az sülhet ki , hogy a vállalkozói országok féltvén a státuszukat - előbb utóbb petárdát dugnak az alkalmazott seggébe ami annyit jelent hogy az éhhalál küszöbére érve majd megmentik , mivel a szorgos kézre és a rendre szükség van a többi alkalmazotti ország miatt is ..

ez így működik és működött az ókori keleti államok születése óta .

ha majd csányi és demján megszabadul a vagyonától , és csak a köz érdekében dobja be magát - fillér ellentételezés nélkül , pusztán a mindenki fejlődése által - és ez , csak motiválja , akkor elhiszem azt is , hogy a gazdagabb államok igyekezni fognak a más elmaradottabb államokat olyan szintre emelni mint amilyenben ők is vannak - szívjóságból /nevezhetjük szűzi emberiességnek is

de mivel az ember maga nem ilyen , úgy hogy ne várd azt hogy keserűen jót ne röhögjek azon az igyekezeten hogy majd mi a magyar áruinkkal vagy akár a fingra drágán újra felépített és újfent nem működő belső piacunkkal vagy bárminkkel ebből a körforgásból kiszakadhatunk / az okokat fentebb írtam le
szivacs
szivacs 2011. 12. 21. 13:45
Előzmény: #26  pampa
#30
Termelni?? Minek??? Nem éri meg!
Hiszen olcsóbban meg lehet venni mindent a "világpiacon"!
Közgazdászt minden paraszt mellé, aki azonnal lefogja, amint nem ő a legversenyképesebb a világon meg egy uzsorást, aki épp' csak annyi jelzálogkölcsönt ad a földjére neki, amiből meg tudja venni a világ legolcsóbb "kajáját"!
pampa 2011. 12. 21. 13:39
Előzmény: #27  csendben
#29
Nem értelek gyapotot miért akarsz? Az itt nem terem meg....
USA sincs tekintettel semmire, Kína sem, kevés az élelem a Földön éheznek rengetegen ,de mindenki csak a maga " pecsenyéjét" sütögeti.
Valószínűleg hasznosabb lenne a repce ültetvény mint az, hogy most parlagon hevernek a megművelhető területek.

szvsz
szivacs
szivacs 2011. 12. 21. 13:38
Előzmény: #23  S52Raptor
#28
Egy példa.
Állítólag kellene ide pár ezer busz.
Eddig vettek a Volánnak Kinglongokat, majnem felborulnak egy élesebb kanyarban és már kezdenek szétesni. Valakinek biztosan megérte...

Mátyásföldön meg a volt Ikarusos szakik gyártanak buszokat Kaliforniai exportra a nagy gyár szerelőcsarnokában pedig bolhapiac nyílik :-(
A legutóbbi felmérés szerint az 1989 évi nemzeti vagyon 10%-a van már csak meg. Amikor már azt is eladták, felélték, akkor miből fognak élelmiszert importálni?
csendben 2011. 12. 21. 13:30
Előzmény: #26  pampa
#27
meg cukorrépát,meg gyapotot és rizst....

Hallgattál volna....
pampa 2011. 12. 21. 13:25
Előzmény: #23  S52Raptor
#26
Termeljünk repcét meg kukoricát.A biodízel és az etanol eladható, idehaza felhasználható.
pl.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 13:03
Előzmény: #23  S52Raptor
#25
Nem feltétlenül a bezárkózásra gondoltam. Hanem arra, h erre a területre kéne helyezni a hangsúlyt, mivel az elmúlt 20 évben túl nagy teret adtunk a külföldi tőkének és bebizonyosodott, h nem azért van itt, h nekünk kva jó legyen.
Nem mástól kéne várni a segítséget,h a Mercedes csinál majd ide Svájcot, hanem magunknak kéne.

Ahogy írtad, a kelettel kell versenyezni, de ugyanakkor ha európát nézzük, ők sincsenek sokkal jobb helyzetben. Ugyanúgy felvevőpiacnak, bérmunkásoknak tekinti őket a nyugat. Ott kéne a gazdasági kapcsolatokat erősíteni.
.
Törölt felhasználó 2011. 12. 21. 12:54
Előzmény: #21  szivacs
#24
aztakurva. ez lehetne az iparpolitika új alaptézise is. szeretem, amikor valakinek egészséges érzéke van a társadalomtudományokhoz, főleg a joghoz és a közgazdasátanhoz, de persze nem tanulta és nem is ért hozzá.

az a baj, hogy barrosoék lekapcsolták a fényt az alagút végén és most nagy a tanácstalanság a fidesz pártközpontban. ugye szivacs?
S52Raptor 2011. 12. 21. 12:49
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#23
"... végre ki kéne találnunk újra a hazai termelést. Voltak itt húzóágazatok, meg tudtommal a mezőgazdaság se volt olyan szar. Most meg behozatal van mindenből. A külföld meg jön ide a bérmunkás Kánaánba."

Ezzel a megközelítéssel csak annyi a probléma, hogy a magyar belső piac olyan kicsi, amely nem alkalmas arra, hogy önálló iparágakat vagy mezőgazdasági nagyüzemeket eltartson.
Mindenki hajlamos elfelejteni, hogy a magyar mezőgazdaság vagy egy-két ipari nagyüzem fénykorában mindez azért történhetett meg, mert volt megfelelő felvevőpiaca a termékeknek: aTtestvéri Szovjetúnió. Csakhogy a Testvéri Szovjetúnió felbomlásával és a "mindentfelvesznagymama" halálával új piacokat kellett volna/kellene találnunk, azokat azonban lefoglalják olyan országok exporttermelői, akiknél a bérek a mieink töredéke.
Mert ne gondolja senki, hogy nekünk ipari termelésben pl. a baromi hatékony németekkel kellene versenyezni vagy éppen mezőgazdasági termékeinket a kurva fejlett francia mezőgazdasággal kellene versenyeztetni.
Nekünk keleti szomszédaink, de legfőképpen távolkelet az igazi versenypartnerünk, velük kellene lépést tartanunk, de még velük sem tudunk.
Ha csupán önmagunkra lennénk utalva, kizárólag magyar tulajdonú, magyar hatékonyságú üzemekből kikerülő magyar termékeket kellene vásárolni, azok - részben minőségben meg sem közelítenék a versenytársak termékét (mert ugye azért az importot nem zárhatnánk ki), ráadásul még drágább is lenne, mint a külföldi versenytársaké.

Úgyhogy ez a nagymagyar bezárkózás nemhogy nem vezetne sehová, de egy totális visszafordulást is jelentene a fejlődésünk útján.
csendben 2011. 12. 21. 12:19
Előzmény: #21  szivacs
#22
"Jajjjj ecsém facsiga!
Mondd, hogy nem vagy ennyire setét, csak tetteted magad!"
szivacs
szivacs 2011. 12. 21. 11:57
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#21
El van kezdve.
Aki megkóstolta a multis élelmiszerszemetet mielőtt a kutyának adta az már egyre többet vásárol piacon, termelőnél.
Az árus, aki hosszú távon ebből akar megélni, az pedig egyre inkább minőségi árut kínál.
Mellény nélkül is.

Egyébként tudod mi a különbség a műszakis meg a közgázos között?
Nem, nem csak az, hogy az egyik a Duna jobb partján a másik meg a bal partján végzett...
Ha mutatsz nekik egy kerékpárt, a közgázos azon kezd el gondolkodni, hogy a világ melyik sarkából tudná a legolcsóbbat behozni és hol kaphatna rá hitelt 0 indulóval, a műszakis pedig azon, hogy hogyan tudná a legjobban megcsinálni.
Ennek következtében egy év múlva a közgázosnak lesz egy ócska szétesett bringája és egy csomó adóssága, amire újabb hiteltörlesztésfinanszírozó hitelt vesz fel, a műszakisnak meg egy jólműködő kerékpárja meg gyártási, használati tapasztalata és egy kis kerékpár műhelye, amiből meg is tud élni!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek