Topiknyitó: Portfolio 2011. 11. 11. 17:18

Lépett a Fitch! Hajszálra a bóvlitól Magyarország (4.)  

Ugrás a cikkhez
A lehető legközelebb került Magyarország ahhoz, hogy a befektetésre ajánlott kategóriából a bóvliba kerüljön. A Fitch negatív kilátással látta el a magyar országkockázati besorolást, ezzel már mindhárom hitelminősítőnél negatív kilátással tartják...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=158239
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Aboriginal 2011. 11. 14. 09:56
#220
Kedves aranygaluska!
Ez 1 nagyon jó kérdés!
Jelenleg ez a pénzügyi rendszer működik.
Amennyiben az euro esik, mi is esünk bár közünk nincs az euróhoz és a lengyeleknek, a cseheknek, + a britteknek sincs. A britt miniszterelnök is ki volt akadva az előbbiek miatt.
Ez kiskutya és a nagy kutya esete a szerelem gyakorlásával kapcsolatosan.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:54
Előzmény: #216  Törölt felhasználó
#219
meg aztán a sokat szajkózott "tönkretették az országot" nevű cuccra is már jó lenne ha egy értő ember ebben az országban konkrét számadatokkal magyarázatokat is adna :

mivel is ?

/persze nem szijjártó meg a "szivattyús" bogár , mert ezek mind koncepciózusak , térlátásuk nulla .
Aboriginal 2011. 11. 14. 09:51
#218
Kedves lazarus!
A Magánnyugdípénztári pénzeket nem elégette valaki, ahogyan te írod, hanem az államadósság törlesztésére ment!
Az előbbiek miatt csökkent az államadósságunk 80%-ról 72%-ra.
Csak kis része került a költségvetésbe.
Abból is fizetett az állam hozamot olyan magánnyugdípénztári tagnak is, akinek veszteséget okoztak a MNYP-ék.
Aboriginal 2011. 11. 14. 09:42
#217
Kedves upgrayeddAKS!

"konkrétabban:
1. nem látni a munkaerő-piacon bármi javulást, csak maszatolást (newm a versenyképesség javítása a cél, pedig volna mit csiszolni az oktatási rendszeren, és nem az angol nyelvre gondolok :) ashogy hoffmannrúzsi azt értelmezi, stb.)
2. öngondoskodást igyekszik taccsra tenni a kurmány, holott ez a másik nagyon fájó lemaradásunk
3. korrupció nem szorult vissza, sőt...

összességében tehát: buta lózungokon kívül nem sokat tett eddig ez a marketing-kormány, és ennek belátásához ált. elég egy kis jpé meg egészséges szkepszis, nem kell közgáz nobeldíj, stb....."-idézet tőled.
Az 1. pontra vonatkozóan kérdezném tőled, hogy te elvárod a magyar kormánytól a foglalkoztatás növekedését? Tudsz olyan országot mondani Európában, aki ezt az általad támasztott foglalkoztatás növekedést teljesíteni tudja? Véleményem szerint egyetlen országban sem várható a gazdasági növekedés gyorsulása, így a foglalkoztatás növekedése sem!! MÉg Németországban sem tudnak foglalkoztatást növelni. Ebben a gazdasági környezetben 1 ilyen nyitott országtól, mint Magyarország nem várható el az, hogy a foglalkoztatást növelje.
Az EU eurózóna válsága, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, most már Franciaország magával ránt bennünket, a lengyeleket, cseheket stb. is.
Az oktatási rendszert éppen változtatják, akkor mi nem tetszik ebben? Változatlanul kellett volna hagyni?
2. pontra vonatkozóan.
A Magánynugdíjpénztárakat a hornék kötelezővé tették. Nem választható volt(!) kötelező! Ezek a MNYP-ék 5% költséggel működtek szemben az általd nem hatékony Társadalombiztosítás 1%-os költségével. Az előbbieken túl évi 1000 milliárd Ft hitel kellett felvenni azért, hogy a MNYP-ban keletkező hiányt a kormány pótolja. A MNYP olyan hatékonysággal forgatta a pénzünket, hogy a hozama nem érte el a magyar állampapírok hozamát!=Eltőzsdézték a pénzünket! A Matolcsy megszüntette azt, hogy kötelezően fenntartsuk ezt az előbbi államadósságot növelő, drágán fentartott és alacsony hozamokat produkáló rendszert. Nagyon jó lépés volt. Személyes tapasztalatom, hogy az Önkéntes Nyugdíjpénztárban a befizetéseim 70%-át érték annak, amennyit befizettem. Amennyiben neked tetszik ez az öngondoskodás, amelyet a MNYP-ék adnak, akkor most is rakhatod oda a pénzedet.
3. "a korrupció nem szorult vissza sőt...."-idézet tőled.
OLyan mértékű korrupció, amilyen a gyurcsányi időkben volt már ne lehet, mert 8000 milliárdot elverni, már nincs lehetőség.
Azt én is kifogásolom, hogy a gyurcsányi idők 8000 milliárd Ft-nyi kiadásával, adósságnövekedésével el kellene számoltatni a jelenlegi kormánynak a maszop-libi társaságot. Sajnos a felelősségre vonások nem történtek +. Addig, amíg nem derítik fel, hogy hova tűnt az a rengeteg pénz és (a rengeteg pénz ellenére is csődbe mentünk volna az IMF nélkül) nem szüntetik meg az ilyen irányú lopásokat és sikkasztásokat, akkor ÚJRA MEG FOGNAK ISMÉTLŐDNI AZ ÁLLAMI PÉNZEK LENYÚLÁSAI.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:33
Előzmény: #182  Aboriginal
#216
Aboriginal, megint - sokadjára - igazolod, hogy az alapokkal se vagy tisztában:

"Jön gyurcsány, aki megint hatalmas hiteleket vesz fel az IMF-től 8000 milliárdot elver újra. Visszamegy az adósságunk a 80%-ra és visszanyerjük a befektetők bizalmát."

- A felvett EU+IMF hitel nagyrésze ott van az MNB tartalékban. Orbánék abból vették a MOL-t, meg abból törlesztettek.
- A 80-ról 70-re csökkent adósságot meg az MNYP-ből tették, ami 13 év megtakarítása.

EGYIK forrást sem Orbánék varázsolták elő.

Hozzászólásaidból egyértelmű, hogy neked erről lövésed sincs. De a hitelminősítők nem olyan hülyék.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:29
Előzmény: #209  Törölt felhasználó
#215
sztem sok az imf körül a félreértés ..

azért tűnik úgy hogy szar ügy az imf-l szerződést kötni , mert ellenőrzi a pénz felhasználását és annak a megfizetését és a körülményeit /áht/ a saját / ekb/ annak saját előírásai szerint követeli meg .. azaz, a feltéteteleinek a betartását kéri számon , szarik a jelenlegi regnáló kormányok pénzügyi és politikai mozgásterére , illetve a nem ortodox forradalmaira meg egyéb népseggnyalásokra

egyébiránt csak ott fordul elő, ahol a kormányok már vészesen felélték a tartalékaikat . Nem nyújt segítséget autópályák vagy kaszinók építéséhez .A imf hitel jobb kamat kondiciókkal bír és bírt mindig is mint az aktuális piaci.

a gond a feltételekkel , és nem a hitelekkel van .

de ha minden kötél szakad , akkor inkább imf mint a bedőlés ... ezeddig ez a tutiság volt/van és lesz .

lehet ugatni ellene de csak addig , amíg a páciensek el nem érnek a falig ...
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:28
Előzmény: #175  Aboriginal
#214
Egyébként meg ebben a topicban, ahogy exmnbs is írta, gazdasági trivialitásokat írtam kizárólag. Olyanokat, amit egy ilyen fórumon mindenkinek illene tudni, hiszen alap dolgok. Amit bárki tud, aki valaha elolvasott akárcsak egy gazdasági/pénzügyi könyvet.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:27
Előzmény: #210  Törölt felhasználó
#213
De akkor miért menekülnek a bankok az olasz kötvényekből? Hülyék??? Különben majd meglátjuk mennyivel jobbak. Idén még 37 milliárd Euro értékű kötvényt kell kibocsátaniuk.De ki fogja megvenni,ha menekülnek. Tudom majd az EKB. Az nagyon jó lesz mindenkinek.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:23
Előzmény: #207  Törölt felhasználó
#212
Alapvetően én is így gondolom, azzal együtt, hogy az állami beruházásokat nem mindenáron kellene erőltetni... csak azt, amelyet a piac nem képes megtenni, és csak olyan mértékben, amely nem kerül többe, mint amit a piac is kifizetne érte.

Éppen ezért teljes mértékben egyetértek az autópálya és az útdíjak intézményével.

Ha ki lenne számolva, hogy milyen útdíjak mellett jönne vissza az autópályaberuházás, akkor egyetértenék, de csak azért építeni jó drágán, minden kutyaólnál lehajtóval, hogy minél több pénzt lehessen ellopni közben, azzal nyilván nem értek egyet.

Az USA-ban pl. a lehajtókat az építi, ahová a lehajtó visz. Ha nem építi meg, nem lesz lehajtó.
Olaszországban pedig több a magánautópálya, mint az állami. Van is autópályadíj rendesen. Persze ez nem azt jelenti, hogy az olaszok ne tudtak volna vég nélkül eladósodni enélkül is... :)
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:22
Előzmény: #175  Aboriginal
#211
Aboriginal:

"Lenne 1 kérdésem hozzád: TÉGED KI FIZET, HOGY ITT TÖLTÖD EZEN A FÓRUMON A SZOMBAT ESTÉT ÉS A VASÁRNAPOT és a PÉNTEKET is?"

Senki. A véleményemet írom le.

Várom én is a válaszaidat a kérdéseimre.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:18
Előzmény: #209  Törölt felhasználó
#210
mert az olasz gazdaság még igy is 100* leveri a nem létező magyart.

magyarország "lázongó" gyarmat, büntetést érdemel. így még többe kerül a finanszírozásunk. a csodálatos végtörlesztés is.
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 09:11
#209
"Menekülnek az európai bankok az olasz államkötvényekből" Akkor miért bennünket bóvliznak???
Aboriginal 2011. 11. 14. 09:05
#208
Kedves upgrayeddAKS!

"a rossz vicc ráadásul az, hogy valóban a multik, bankok stb. megadóztatása, etc. adja a rossz "szájíz" hátterét, de azért, mert ezek nyilvánvalóan 1xi tételek lehetnek csak, és a szerkezet még mindig torz... (mind a kiadási, mind a bevételi)"-idézet tőled.
KÖvetkeztetéseid szerint a hitelminősítők azt szeretnék elérni, hogy a multik és a bankok megadóztatása ne csak néhány évig maradjon fenn Magyarországon??? A multik és a bankok megadóztatása valóban javítaná a gazdaság szerkezetét és onnan kell elvenni, ahol nagy extraprofitok vannak. Én mégsem gondolom, hogy ezt szeretnék elérni a hitelminősítők, mert a megbízik a hitelminősítőknek a multik és a bankok.

Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 08:33
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#207
az állam szerepe nem a munkahelyteremtés, hanem olyan környezet biztosítása, ahol a hazai vállalkozó, esetleg a külföldi befektető új munkahelyeket teremt.

az állam hozzájárulhat autópályák, vasút építésével a jókedvhez. esetleg, egy tisztességesebb adórendszerrel ami kiszámítható, mint a politikai háttér.

mi jellemző Magyarországra?

Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 07:14
Előzmény: #205  Törölt felhasználó
#206
Egyetértek az összefoglalóddal, egy részletben árnyalnám kicsit:

Véleményem szerint a kurmányok csak a szocializmusban képesek munkahelyet teremteni azza, ha az az állam maga végzi a termelést.

A piacgazdaságban - fenntartható módon - csakis a piac képes munkahelyeket teremteni - úgy, hogy önállóan, a piacról élő, jól prosperáló vállalkozásokat teremt. A piac és nem az állam!

Persze, időlegesen az állam is képes munkahelyet teremteni túlzott "befektetéssel", de még soha senki sem számolta ki, hogy valaha hozott-e államilag teremtett munkahely annyi profitot az államnak (azaz az államot képező emberek közösségének), mint amennyibe az került.

A piaci cégek bizony tudják...!

Az államnak nem az a dolga, hogy a jól prosperáló, nyereséges cégektől elvett adókból - állami támogatások nélkül önállóan életképtelen - cégeket támogasson, munkahelyeket teremtsen ezeknél a válallkozásoknál. A gazdaságban megtermelt profit egyik része visszaforog a fogyasztásba, fejlesztésbe, a másik része adóként fenntartja az állami szabályozó apparátust és szociális feladatokat finanszíroz, a harmadik része pedig, mint tartalék bekerül a bankokba, amelyeknek prosperáló vállakozásokat kellene finanszírozniuk, nem az államot.

Az államnak nem dolga vállakoznia, nem dolga miunkahelyeket teremteni! Az a szocialista gazdasági modell volna, ahol ez a feladata...

Az állami miunkahelyteremtés számomra szitok-kifejezés, az ablakon kiszórt pénz-zel egyenértékű...
Törölt felhasználó 2011. 11. 14. 06:56
Előzmény: #203  Aboriginal
#205
amit mondasz, abban is van valami.

csak kár, hogy az országban érdemi meló nem megy. a nyugdijpénzek elégetése ostobaság volt, abból tömni a lyukakat csak átmeneti tűzoltás, munkahelyteremtés nincs csak heti 3 új adónem feltalálása, kiadáscsökkentés nincs, a végtörlesztés egy feleslegesen felfújt, nagytöbbség által kihasználhatatlan sz@r, a bankokért amugy nem ká, de öket szabályozni kellene, nem lenullázni. etc etc etc.

sapka sz@r amit ez a kormány művel, semmi maradandó, ami a jónép előnyére válna.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 11. 14. 00:54
Előzmény: #198  Aboriginal
#204
jé, tényleg! én most már azt is beláttam, hogy ez a lehető legjobb kormány, ami csak valaha létezett! hol lehet a droidok közé beállni?
elég egy fújjjájemef-ezés, vagy a globális pénzszivattyút is meg kell akasztani hozzá?
mint említettem a hitelminősítőkről: nem "megjavultak", nem "jófiúk lettek", csak más a szitu, amikor elmondhatják az igazat és más akkor, amikor kokit kapnak, amikor igazat szólnak, no meg megint más, amikor az a velük szövetkezők érdeke, hogy mindent rózsaszín szemüvegen keresztül mutassanak (hadd fújjanak együtt lufikat)
sőt megint más, amikor a hannoveri kötvények leminősítésével fenyegetőznek, csak mert nem akarják a szolgáltatásaikat igénybe venni...
ettől még mondhatnak néha igazat :)
mert ha mindig hazudnának, akkor mindenki kontraindikátorként használná őket...
remélem, érted már a logikáját
sajnos Mo. esetében igazuk van, és ami a még durvább: ha nem is lenne, akkor is önbeteljesítő jóslattá válna az elemzésük (bár ezt a részét mintha értenéd, csak a többit nem)

a rossz vicc ráadásul az, hogy valóban a multik, bankok stb. megadóztatása, etc. adja a rossz "szájíz" hátterét, de azért, mert ezek nyilvánvalóan 1xi tételek lehetnek csak, és a szerkezet még mindig torz... (mind a kiadási, mind a bevételi)

konkrétabban:
1. nem látni a munkaerő-piacon bármi javulást, csak maszatolást (newm a versenyképesség javítása a cél, pedig volna mit csiszolni az oktatási rendszeren, és nem az angol nyelvre gondolok :) ashogy hoffmannrúzsi azt értelmezi, stb.)
2. öngondoskodást igyekszik taccsra tenni a kurmány, holott ez a másik nagyon fájó lemaradásunk
3. korrupció nem szorult vissza, sőt...

összességében tehát: buta lózungokon kívül nem sokat tett eddig ez a marketing-kormány, és ennek belátásához ált. elég egy kis jpé meg egészséges szkepszis, nem kell közgáz nobeldíj, stb.....
Aboriginal 2011. 11. 14. 00:37
#203
Berlusconit és Papandreut már lemondatták, mert túlságosan is az olasz és a görög nemzeti érdekeket képviselték.
Helyükbe ültettek olyanokat, akik az EKB alelnöke illetve IMF közeli ember. Ezek majd szó nélkül végrehajtják a nagy spekulánsok utasításait.
Portugália és Spanyolország és mi következünk.
Orbán megmerte adóztatni a bankokat és a multikat. Ezzel vérig sértette a globális pénzhatalmat. Fel vannak háborodva, mert Orbán nem az állampolgárokat szorította meg elsőként, hanem a hatalmas nyereséggel, extra árréssel dolgozó bankokat.
Hiába csökkentjük az adósságunkat Európában rajtunk kívül csak a svédek csökkentették az adósságunkat. Hiába lesz 3% alatt a költségvetési hiányunk (Európában 7 ország lesz ilyen 2011-ben), akkor is leminősítenek bennünket, mert semmi nem számít, csak a lojalitás a globális pénztőkésekhez.
Engedni kell őket lerabolni a magyar gyarmatot, akkor amikor ők akarják.
Az előbbiek miatt nem volt bóvli kategóriában gyurcsány alatt Magyarország, pedig akkor valóban csődben voltunk.
exmnbs1 2011. 11. 14. 00:35
Előzmény: #200  exmnbs1
#202
Aboriginal 2011. 11. 14. 00:33
#201
Portugáliát, Spanyolországot, Olaszországot, Írországot kisegítette az IMF és az EKB, mert nem tudták magukat a piacról finanszírozni!!!
Ők sokkal rosszabb helyzetben vannak és mégsem akarják őket a befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolni, minket, akik tudjuk a piacról finanszírozni magunkat, akkor milyen alapon minősítenek le???

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek