Topiknyitó: Portfolio 2011. 11. 08. 09:31

A CBA megvenné a Profit, a Corát és a Matchot  

Ugrás a cikkhez
A CBA vevő lenne a Profi, a Cora és a Match hálózatára, ha a tulajdonos Louis Delhaize-csoport valóban megszabadulna magyarországi érdekeltségeitől. Ha megtörténik a felvásárlás, javulhat a magyar élelmiszer-termelők pozíciója, ugyanis a hazai...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=157998
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2011. 11. 08. 22:26
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#40
Na ezek legalább konkrétumok, kösz, hogy leírtad!
Nem hiszem, hogy önkéntes etikai kódexekkel meg lehetne ezt oldani úgy mint pár évvel ezelőtt, amikor megfúrták a kötelező előírások jogszabályba foglalását azzal, hogy majd a láncok etikáznak és önmérsékelnek pl. a fizetési határidőkben, polcpénzben, marketing hozzájárulásban. Nem is változott érdemben semmi. Mielőbb kellene erre egy megfelelő szabályozás úgy, ahogy az előttünk járó ny.európai országokban ez működik. Itt vajon miért nem?
szivacs
szivacs 2011. 11. 08. 22:21
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#39
Mifelénk (Pesten) nemrég nyílt egy CBA Príma. Színvonalas, sokmindenben (kenyér, felvágott, hús, zöldség, tojás, tej) elfogadható árakkal, jó minőséggel. Van ami drágább kicsit, de nem kell mindent egy helyen megvenni. A Kozel pl. 149 szokott lenni, parasztkenyér 245, főtt füstölt tarja 1500, sertéscomb 1050. Van konyhájuk is ahol 8-10 féle főtt kaja van elvitelre 500-900/(nagy)adag.
Persze én sem általánosítok ebből, lehet, hogy ez felfelé lóg ki az átlagból. A CBA-nak (is) van sok frencsájz partnere, lehet, hogy a tiétek azok egyike?
Azzal pedig egyetértek, hogy elsősorban a fogyasztóknak kell kiállni a saját érdekeiért és következetesen elvárni és megkövetelni a tisztességes üzletmenetet.
Volt már, hogy miután a (Spar) boltban nem voltak hajlandók változtatni, a fogyasztóvédelmet is megkerestük a tisztességtelen árcédulázás miatt, mert hol alá, hol fölé, a hűtőpulton 1 méterrel arrébb tették az árcédulát, hol meg az akciós árát tették a nem akciós áruhoz. Na persze nem léptek érdemben semmit, de ha minden nap reklamálna valaki, akkor azért a láncok is leszoknának a tisztességtelen húzásaikról.
tokos. 2011. 11. 08. 22:15
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#38
Nézd, veled ellentétben én eléggé árérzékeny vagyok, az előző pár évben erősen rákényszerültem a spórolásra, és igazából beleszoktam.

HA meg tudom venni ugyanazt a füldugót egy 10-essel olcsóbban a németektől, akkor egy pillanat alatt megveszem interneten.

A minőség egy másik kérdés, természetesen az adott minőséget szeretem a lehető legolcsóbban megvenni, vagy ugyaannyi pénzért szeretek jobbat vásárolni, és ebből a szempontból nekem mindegy, hogy ezt a bótot CBA-nak, CORA-nak, vagy TECSÓ-nak híjják, sőt gyakran előfordul, hogy bebóklászok 2-3-ba is, mert az egyik boltban az egyik, másik boltban a másik dolgot kapom meg jobb minőségben ugyanazért az árért.

Azt sem gondolom, hogy azért mert magyar valami, nekem többet kellene fizetnem érte, vagy ugyanannyiért szarabbat kellene vennem, általában nem is szoktam, sőt, sajnos a tapasztalatom az, hogy gyakran silányabb minőségű a hazai sokszor drágábban is.
Bár érdekes, a múltkor vettem valami francia camembert sajtot, ami furcsa módon olcsóbb volt, mint a Bakony, de jókora csalódás is lett belőle.
szivacs
szivacs 2011. 11. 08. 22:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#37
Azé' me' CSAK! 2.0

Nem a stílus zavar, hanem a 0 konkrétumos kinyilatkoztatás.
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 22:03
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
Sajnos az emberek ezeket nem tudjak, es tenyleg benyaljak azt, hogy segitsuk a magyar uzletlancot, csak az a magyar uzletlanc pont a magyar embereket teszi tonkre azzal, hogy ilyen aljas modszerekkel ellehetetleniti a magyar termekek bekeruleset, mert illuzionk ne legyen valogatas nelkul mindenkivel ilyen modszerekkel jatszottak (es gondolom meg ma is) igy szegeny Pista bacsi megy tonkre a leghamarabb.
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 21:55
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#35
Teljesen elhiszem. :-(

Írunk egy könyvet a "Tesco titok" mintájára ? :-)

Én sem vagyok oda a többi hiper-super-akármilyen-marketért sem, de nagyon szomorú lenne, ha ezt a három üzletláncot ledegradálnák CBA-szintre.
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 21:41
Előzmény: #32  plumoza
#34
Lehet, hogy ugyanoda jártok, bár szerintem nem.
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 21:40
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#33
Muszaly a temahoz hozzaszolnom!

Volt "szerencsem" a CBA-s nagygorekkal targyalni, mivel egy olyan cegnel dolgoztam, aki beszallitott az osszes uzletlancba.

A CBA volt a legmocskosabb banda mind kozul.

Miert is?

Pl nyitottak egy uj uzletett valahol videken, mire azt mondtak nekunk, hogy fizessunk uj uzlet nyitasi hozzajarulast, ami esetunkban kb 5 milla volt. ha ezt nem tettuk le azzal fenyegetoztek, hogy kilistazzak a termeket, vagy leteszik a polcon olyan helyre, hogy az Isten se talalja meg. Kis matek aran ki lehet szamolni, hogy vajon, ha minden beszallitojuktol 5 millat kaptak, akkor mennyibe is kerult nekik az uj uzlet? Elarulom: semmibe, sot meg kerestek is rajta.

Volt, hogy egy mitugrasz kis kocsog beszerzo felhivott, es tajtekozodva uvoltott velem, mert azt mertem nekik mondani, hogy nem fizetjuk ki az aktualis havi bonuszukat (ami termeszetesen nevetsegesen alacsony forgalom utan mar jart), mert egy petakot sem keresunk rajta. Erre behivatott a nagyfonokhoz, aki kerek perec megmondta, hogy vagy fizetunk, vagy soha nem latjuk a termekeinket a CBA-ban.

Na igy mukodik ez a rohadt mocskos banda....CBA a magyar uzletlanc...na nekem nem, en be nem teszem a labam ebbe a kizsakmanyolo szemet uzletbe.

Ja es meg egy adalek...a Tesco, Auchan...stb sem volt piskota, de CBA mocskossagban az osszeset verte.
plumoza 2011. 11. 08. 21:39
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#32
Ez érdekes amit írsz . Eddig azt hittem hogy csak a nálunk lévő CBA-ba uralkodnak ilyen körülmények,és csak a nálunk lévő CBA-ba akarják át bacni a vásárlót.
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 21:22
#31
Szerencsére Corába, Matchba, Profiba sem járok (mint ahogy CBA-ba sem), úgyhogy tőlem megveheti.
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 21:12
Előzmény: #22  szivacs
#30
Édes istenem... hogy mennyi szupi dolgot köszönhetünk ennek a drága, áldott jó EU-nak ! :-)

Szivacs, hidd el: én sajnos néha kénytelen vagyok bemenni a CBA-ba (ugyanis ha szombat délelőtt elfogy a tejföl, csak nem ülök kocsiba és autózom 20 km-t a Corába vagy a Lehel piacra), de gyalázatos.
Semmi nyomát nem látom, hogy annyira nyomatná a management a magyar termékeket, és ami van, az min. másfélszeresébe kerül, mint egy "normális" üzletben. Férjem szokott kissé zord ábrázattal visszajönni, amikor leugrik sörért: "220,- Ft egy dobozos Kozel, igya meg az anyukájuk. És ez volt a legolcsóbb sörük."
Na, hát ennyit erről.
Az eladók, pénztárosok sportot űznek belőle, hogy becsapnak: hol többet ütnek be, hol kevesebbet adnak vissza, de én már csakazértis szólok, 5 Ft-ért is. Én meg ebből űzök sportot.
Az egész üzlet egy átláthatatlan, rendetlen káosz, és gusztustalan a felvágottas-sajtos pult (de ezt már írtam).
Valóban az lenne a megoldás, ha mi, fogyasztók tudatosan elkerülnénk az ilyen üzleteket és keresnénk olyan beszerzési forrásokat, ahol az ár-érték arány korrekt, a termékek egészségesek, és nem egy mohó milliárdos zsebét tömjük.
zazimov 2011. 11. 08. 20:32
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#29
@longolo
Ugye nem Csanyi papara gondoltal?
Nem ferr!
Nem biztos,hogy joban vannak:DD
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 20:09
Előzmény: #7  szivacs
#28
szivacs,

Egyetértek, viszont a profit off-shore-csatornákon való kiáramlásának egyetlen egy eszköze van csupán, mégpedig a versenyképes adórendszer. Azaz ne érje meg off-shorozni.

Bármi más csupán diktatórikus eszközzel lehet "eredményes"...
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 20:04
Előzmény: #4  tokos.
#27
"Én a magam részéről inkább az erős verseny, mint a hazai üzletláncok híve vagyok."

Kérdés, hogy miben merül ki a verseny...? Az árak versenyében csupán, miközben az élelmiszerek minősége a béka segge alá esik, vagy netán az egyre magasabb minőség eléréséért versenyeznek majd a szereplők?
Bekre_Pal 2011. 11. 08. 19:40
Törölt hozzászólás
#26
Bekre_Pal 2011. 11. 08. 19:39
Törölt hozzászólás
#25
szivacs
szivacs 2011. 11. 08. 19:08
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#24
Mocskos jó hozzászólás volt!
Főleg a konkrétumai voltak meggyőzőek! :-)
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 18:16
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#23
Amíg Orbán van hatalmon ezek a cba-s mocskok bármit megtehetnek, ill. megvehetnek. A felcsúti mocsok zsákszámra tolja a lét a zsebükbe.
szivacs
szivacs 2011. 11. 08. 17:31
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#22
"javulhat a magyar élelmiszer-termelők pozíciója, ugyanis a hazai láncok több hazai terméket vásárolnak, mint multinacionális vetélytársaik"

"a szupermarketek egyre népszerűbbek, hiszen - többek között a megnövekedett benzinköltségek miatt - ezekbe az üzletekbe szoktak át a vásárlók, és egyre többen keresik a magyar árukat"

Valóban, sőt a termelői piacokon is jó ideje nő a kereslet a hazai áruk iránt főleg, ha közvetlenül a termelőtől lehet beszerezni. Mellesleg sokminden olcsóbb is, mint a multiknál, ahol az utóbbi időben nagyon megugrottak az árak, pl. az ósanban. Legújabb trükkjük, hogy a kiszerelési mennyiséget csökkentik, azt hiszed, hogy a megszokott mennyiséget vetted, de ha jobban megnézed, kiderül, hogy lecsíptek valamennyit belőle.
Ez pedig annak a pár évvel ezelőtti eu-s szabálymódosításnak "köszönhető", amikor az addigi megszokott standard kiszerelési mennyiségeket feloldották, így 1000g, 750g, 500g helyett lehet 900g, 700g, 450g kiszerelésben is forgalmazni.
Nem árt tehát odafigyelni!
Törölt felhasználó 2011. 11. 08. 17:19
Előzmény: #18  szivacs
#21
rendeletben írnám elő, hogy az összes fidesz troll csak a CBA-ban vásárolhasson vagy csak a CBA beszállítója legyen.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek