Topiknyitó: zotyó 2011. 11. 08. 09:33

HUN Mining az aranybánya?  

A tegnapi közlemény az Igazgatótanácstól azt jelzi,hogy megszületett a megegyezés a főbb tulajdonosok között.Ez talán lendületet adhat a cégnek,s az árfolyam megkezdheti az emelkedést az 50 Ft körüli szintekről:

"RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÓ

A HUN Mining Igazgatótanácsa tájékoztatja részvényeseit, hogy a mai napon egy Davies Corporation nevű céggel a leányvállalatok többségének értékesítésére vonatkozó főbb szerződéses tárgykörökre vonatkozó jegyzék (Term Sheet) aláírására került sor. Részben a világszerte tapasztalható nehéz pénzpiaci körülmények következtében, részben a társaság külső partnereinek fizetőképessége miatt az elmúlt évben nem sikerült a bányászati leányvállalatok finanszírozását megoldani. A szerződéstervezet egy belső átszervezési folyamatot követően kerül véglegesítésre, melynek célja, hogy a szellemi termékek, földterületek, a Baritmix I.II. és III. sugárvédő nehézbeton alapanyag termékcsalád és a kutatási jog az értékesítendő leányvállalatok vagyonának részét képezze, míg a Baritmix I.II. és III. sugárvédő nehézbeton alapanyag termékcsalád (ásványi eredetű termék) többsége a holding vállalatban, a HUN Mining Nyrt.–ben marad. A tranzakció letéti megállapodásokon keresztül bonyolódik, ezzel teljes biztonságot nyújtva a szerződő feleknek. Felek megállapodtak abban is, hogy közös erőfeszítéseket tesznek az anyaghányó harmadik fél felé a lehető legjobb piaci áron történő értékesítésére és a jelenlegi értékelési áron felüli nyereség megosztásában.

Davies Corporation első lépésben a HUN Mining Nyrt 29% - os részvénycsomagjának megszerzését tervezi és ennek megfelelően szerződött a a HUN Mining Nyrt. legnagyobb jelenlegi tulajdonosával, a Servertech Inc. –el a tulajdonában lévő 15,475,931 darab HUN Mining részvényének megvásárlására.

A fenti lépések összhangban állnak a 6GMobile holland telekommunikációs céggel korábban nyilvánosságra hozott tárgyalásokkal, mely szerint a 6GMobile részvényesei a HUN Mining részvények megvásárlására és a 6GMobile anyavállalatának HUN Mining Nyrt. részére történő értékesítésére törekszenek. Amennyiben ez megvalósul, új menedzsment felállítása válik szükségessé. A 6GMobile társaságot mozgató legfőbb erő Harry van Streun, aki a tervezett új Igazgatótanács elnöki pozícióját töltené be és a 6GMobile fő részvényese. A fentiekben jelzett tranzakciók elegendő forrást biztosítanak az új telekommunikációs stratégia megvalósítására.

Az előszerződésben rögzített előlegek kifizetését és a kivásárlásra vonatkozó szerződések véglegesítését követően az Igazgatótanács közgyűlést fog összehívni a tranzakció részvényesek általi jóváhagyásának megszerzésére.

Budapest, 2011. november 7.

HUN Mining Nyrt. Igazgatótanácsa"

Üdv:
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Civinjanos 2013. 06. 13. 08:00
Előzmény: #270  Janku
#280
Tisztelt Janku,

a kérdésére, hogy miképpen lehet egy „semmi céget” a tőzsdén tartani, a választ egy kicsit bő lére eresztem. Teszem azt, mert az Öné egy jó kérdés.

A tőzsde lényege az, hogy egy „semmi” cégből „valamilyen” céget csinálhasson a menedzsmentje, úgy, hogy hihető üzleti tervekkel áll elő és ez alapján részvénykibocsátással pénzt von be. A menedzsmentet elvileg a részvényesek választják, tehát a menedzsmentnek – hangsúlyozom, hogy elvileg – a részvényesek érdekében kell eljárnia és ezt azzal szolgálja a legjobban – egyébként mást nem tehet – ha a cég vagyonát növeli. Ezt két módon teheti.
Az egyik, hogy a bevont tőke segítségével felfuttatja a saját termelését, szolgáltatását, vagy más módon – pl.: ahogyan én csináltam – akvizícióval, cégvásárlással megnöveli a (részvényesek) cég vagyonát; ezt jobb szóval úgy hívjuk, hogy fundamentális alapokat képez.

A menedzsment dolga továbbá, hogy ezt a folyamatot megfelelő módon, azaz a törvények és a tízparancsolat betartásával kommunikálja is. Ez mindig testületi döntés alapján történik, ugyanis a céget egyszemélyben senki sem képviselheti, kivéve, ha erre őt a részvényesek felhatalmazzák. Az egyes üzleti tranzakciók és a mérlegek közzététele testületi döntések és/vagy azok következményeinek kommunikációja.

Szóval a lényeg az, hogy rengeteg, szinte minden a menedzsmenten múlik. A kisebb cégek (pl.: HUN MINING) vezetői könnyen a kisebb ellenállás irányába mennek, ha kudarcot vallanak. Ilyenkor a kemény munka helyett inkább hazudnak (Varga I.), és/vagy kiszórják a részvényeiket és veszik a kalapjukat, és ráadásul a partvonalról ugatnak (dr. Rényi). Ehhez persze szükségük van szélhámosokra (Janssen). Varga elhitte, mert el akarta hinni, hogy egy csomó készpénz megy majd a cégébe, amit többségi tulajdonosként ural. Egyszerűen balga, gyermeteg dolog volt, Rényi és Janssen megvezette, mint egy óvodást.

Varga szegény soha nem látott ezektől egy fillért sem és nem is fog látni, viszont „cserében” a részvényeit nem vezethette be a tőzsdére, mert túllihegte az apportértéket. Ebben is nagy „segítségére” volt a tőzsdét értő Rényi a kezdő Vargának.

Viszont: senki sem tudhatja pontosan, hogy mi van a földben és „ha válámi van” akkor annak napról napra nő(het) az értéke. Ezt a változó értéket kellene egy hozzáértőnek (nem Varga és fel-, illetve megkent könyvvizsgálóinak) megállapítania. Ehhez kell alkalmassá tenni a céget. A HUN MINING-ot tehát rendbe kell hozni és ennek az a módja, hogy megfelelő technikával bevonja a hülyék (Varga) és a csalók (Rényi és Janssen) részvényeit és ezzel a tőkével megindul – tisztázza, „van-e válámi”, vagy nincs. Erre tökéletesen megfelelő a magyar tőzsde a BÉT.

Még van sansz. Más kérdés, van-e menedzsment, amely él ezzel a sansszal. Szerintem nincs.
De, mivel a remény hal meg utoljára, még tőzsdén van a HUN MINING.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2013. 06. 13. 07:59
Előzmény: #263  peter_s
#279
AT & T üzletet tudtommal a tőzsdefelügyelet fúrta meg, még pedig azért mert túl nagy piaci részedéshez jutottak volna igy...

Buffet és a BH kapcsolata pedig inkább ézelmi jellegű, mint gazdasági... úgy tudom korábban valami csőd szélén tántorgó ruhagyár volt, amiből befektetési cég lett...

én akkor biznék ebben, ha már ott lenne a tőke emelés dátuma, de jelenleg ebben semmi konkrétum nincs, és nem is az első ilyen sztori... De mondjuk ha nagyban játszol valószinűleg alaposán átnézted a céget mielőtt beszálltál, és ezekről tudsz mindent.. :)
exmnbs1 2013. 06. 13. 07:56
Előzmény: #276  peter_s
#278
" Én valóban nem tudom, nem is állítottam, hogy vannak bennfentes információim, "

még szép

elég érdekes lenne ha azzal kérkednél hogy van
exmnbs1 2013. 06. 13. 07:55
Előzmény: #276  peter_s
#277
nem kell a rizsa olvasd el a Geny-hunmining közleményeit és akkor eltudod dönteni mennyi volt is igaz belőle

elárulom, az ilyen típusú bejelentésekből egy nagy kerek NULLA
peter_s 2013. 06. 13. 07:26
Előzmény: #265  Civinjanos
#276
Kedves Civinjanos! Én a véleményemet írtam le, szerintem a fórumot pontosan erre találták ki. Ha valaki ezek alapján hoz befektetési döntést az komoly hibát követ el, ezért visszautasítom, hogy felelősségem lenne mások veszteséges tőzsdei ügyleteinek lebonyolításában. Az Ön beírásai sokkal inkább képesek a befolyásolásra mivel Ön nem javasolja a papírt megvételre, én pedig sem a papír megvételére, sem eladására nem bátorítottam senkit. Ami a tudatlanságot illeti, Ön 100%-ban ki meri jelenteni, hogy a BÉT-en megjelent tájékoztatóknak semmilyen valóságalapja nincs? Honnan tudja? Én valóban nem tudom, nem is állítottam, hogy vannak bennfentes információim, mindössze annyi a véleményem, hogy elképzelhető a cég megvásárlása. Én sok olyat láttam, hogy ilyen cégeket vásárolnak fel. Azt is leírtam, hogy lehet, hogy nem jön létre az ügylet. A tőzsdét szerintem csak egyféleképpen lehet értelmezni, hiszen mindenki azért vásárol, hogy profitra tegyen szert valamilyen módon, vannak hosszútávon befektetők és vannak akik rövid távon gondolkodnak de az alapmotiváció az a profitszerzés. Én örülök ha jönnek a jó hírek, ha igaznak bizonyulnak akkor még jobban fogok örülni. Ön mindössze annyit állít, hogy ez a cég halálra van ítélve de ezt semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani. Meglátjuk mi lesz. Végül pedig hangsúlyozom, hogy az én hozzászólásaim alapján aztán végképp senki ne vegyen vagy adjon el semmit :-) Mindenki cselekedjen a saját belátása szerint.

Üdv
exmnbs1 2013. 06. 13. 07:23
Előzmény: #263  peter_s
#275
hányszor láttam ezt az érvelést a genya ...szövetkezetben a beragadtak részéről))))))
mindig a másik fél égett be és nekem lett igazam
ők meg eltüntek.....
nem jött egy vas külső befektető sem akárkiről is vásznaztak 2007 óta

drLaco 2013. 06. 13. 07:18
Előzmény: #271  Törölt felhasználó
#274
Istenem... legalább csak józan paraszti ésszel gondolja végig mindenki:
Ez, ahol élünk: Mutyiország. Sajnos!
Szerintetek, ha a kiadott hír igaz lenne, vajon nem előzte volna meg a nyilvánosságra hozást egy brutális rally, ami a saját, a rokonok, no meg a haverok vételeiből álltak volna össze??? Ráadásul pont ennél a cégnél???
Ne legyetek már naívak...
Amúgy szerintem, ma már lehet majd venni, (persze, ha valaki mer...), csak aztán nehogy a fejét fogja utána...
exmnbs1 2013. 06. 13. 07:09
Előzmény: #271  Törölt felhasználó
#273
azért nincs magyar bányászat mert nem éri meg bányászni immár sok éve és azóta sem

egyébként a bányászati engedélyeik is rég lejártak
exmnbs1 2013. 06. 13. 07:07
Előzmény: #269  Törölt felhasználó
#272
van úgy kb 0 alkalmazott a "birodalomban"
volt több is, de azokat nem fizették és végrehajtást kértek a cég ellen
tucatszámra

ilyen helyen jobb is hogy nincs
Törölt felhasználó 2013. 06. 13. 06:56
Előzmény: #269  Törölt felhasználó
#271

índúljon be a magyar bányázat !
újra.
Janku 2013. 06. 13. 06:55
Előzmény: #268  Törölt felhasználó
#270
Erdekes,hogy lehet tozsden tartani egy semmi ceget ennyi ideig:)

Törölt felhasználó 2013. 06. 13. 06:55
Előzmény: #268  Törölt felhasználó
#269


Nekem níncs húnmíning-om.
remélem teremtenek magyar múnkahelyeket. Vidéken nagyón kell.

sok síkert nekík ehez
Törölt felhasználó 2013. 06. 13. 06:54
Előzmény: #267  Civinjanos
#268


Nem kérdés vólt. Tudjuk.
hír nélküli + 100 %-ós ármózgások...

Civinjanos 2013. 06. 13. 06:44
Előzmény: #266  Törölt felhasználó
#267
Köszönöm a kérdését kedves Hannibál. Ahogy múlik az idő, egyre szimplább a dolog.

Befektetői szempontból:
1998-ban átvettem a céget, volt kb.: 10 millió darab részvény úgy 20 forint körül, azaz volt egy 200 milliót érő vállalat 150 millió saját tőkével.
2008-ban távoztam, volt 60 millió részvény úgy 20 forint körül (nulla növekedés), azaz a cégérték volt 1200 millió forint (6-szoros növekedés) 4000 millió forint saját tőkével (25-szörös növekedés)

Menedzseri szempontból:
1998 és 1999 két esztendeje volt a rendrakás és képbekerülés két éve, jött 2000 és 2001 a nagy hatékonyság ideje, 2002 és 2006 között a tehetetlenség 5 éve következett, 2007 és 2008 volt a vállalatépítés két éve.
Ennyi.

Még egyszer köszönöm. Őszinte híve
Törölt felhasználó 2013. 06. 13. 06:25
Előzmény: #265  Civinjanos
#266

A Humetből mi let még a régi vezetés alatt?

Jesszus pepi mekóra jóindulat az ex Humetesben.

LOL

Úrsten!!!!

Bagoly mondja....
Civinjanos 2013. 06. 13. 05:49
Előzmény: #263  peter_s
#265
Nézze Péter, én csak egyet mondok magának, kettő lesz belőle: egyrészt vigyázzon, másrészt meg az lehet, hogy pár forintot keres a HM részvényekkel, de azért azt tudnia kell, hogy sokat árt ezekkel a beírásokkal.
A „másrészt” kapcsán megjegyzem, hogy mi ketten másképp értelmezzük a tőzsdét. Ön feltehetően arra vár, hogy egy (nota bene: ez a) papír egy kamu hírre nagyot ugorjon, ennek esélyéről ír (említve Mr. Buffett-et is) és ezzel gerjeszt egy folyamatot, amivel másokat is beleránt ebbe a 99%-ig kockázatos üzletbe.
„Beleránt” írom, így kijelentő módban, mert sok ilyet láttam már. „99%-ig kockázatos” írom, mert darabra számolom azokat, akik nyernek (1%) és akik vesztenek (99%) a napokban hozott rossz döntésük miatt ezen a részvényen.
Ha visszaolvas néhány bejegyzést, látja ismételten, hogy mit írtam. Ez a cég halálra van ítélve, ebbe józan ember pénzt nem tesz (még ha létezik is milliomod százalék esély arra, hogy bárki ide befektetne).
Itt egyetlen esély van, a három nagyrészvényes „önfeláldozó” részvényfelajánlása – ezzel végre a részvények 100%-a kereskedhetővé válna és Rényi, Varga és Janssen távozása. Ha ez megtörténne egy friss erő ezzel az induló tőkével alkalmassá teheti arra a céget amiről Ön is ír: egy befektető számára átvizsgálásra alkalmassá lehet tenni a céget, másra itt sansz nincs. Ha másról, ennél többről érkezik jónak tűnő hír, az azért van, hogy a 99%-nyi „kisbefektető” pénzét ismét, újra és ki tudja hányadszor elvegyék.
Még egyszer: ha lehet, ne írjon tudatlanul esélyekről, reményekről, valószínűségekről, ugyanis sokak (lehet, hogy csak tucatnyi, de előfordulhat, hogy több ember) pénzének lenyúlásában lesz bűnrészes.

Őszinte híve
peter_s 2013. 06. 12. 23:49
Előzmény: #262  exmnbs1
#264
Kár Rényire hivatkozni. Bróker és menedzser körökben semmi hitele nincsen, használt autót nem sokan vennének tőle :-) Meglátjuk, hogy mi lesz a céggel. Én egy csomó olyan céget láttam ami ilyen helyzetben volt és mégis megvette valaki; ez az USA-ban nem ritka dolog. Az ilyen cégeken lehet sokat keresni, a NYSE-n nagyon sokan az ilyenekre spekulálnak. Persze ha mégis felszámolják a céget akkor ugrott a befektetett pénz de pont erre találták ki a diverzifikációt.
peter_s 2013. 06. 12. 23:38
Előzmény: #261  exmnbs1
#263
Csak vagdalkozol, fogalmad sincs a dolgokról. Honnan tudod, hogy kisbefektető vagyok illetve, hogy milyen áron vettem a HUN Mining részvényt? Csak az volt a lényeg, hogy indulatból írj egy hozzászólást és vagdalkozz. Az AT&T-t és a Verzion-t példának hoztam, mint piaci pletykát, ha ezeket kapcsolatba hoztad az állítólagos HUN Mining befektetővel az komoly szövegértési probléma.

Láttad az eredeti szándéknyilatkozatot? Honnan tudod, hogy nem szerepel rajta a befektető cég neve? Te nem láttál még olyat, hogy egy tönkrement részvénytársaságot megvásárolnak? Mennyi példát hozzak ilyen felvásárlásokból? Ha már a csődben levő vállalatoknál tartunk, akkor a Berkshire Hathaway a csőd szélén tántorgott amikor Buffet megvette. Vannak olyan befektetők akik ilyen cégekben látnak fantáziát. Mennyi ilyet láttam már. Persze amikor a bezárt bányákat nyitják meg Európában akkor éppen ez a cég nem kellene senkinek, ugye? Lehet, hogy átverés az egész, de az is lehet, hogy nem. Én nem fogok tönkremenni ha ezt a céget felszámolják viszont azt sem zárom ki, hogy valakinek tényleg kell, főleg akkor amikor bezárt bányákban kezdik újra a kitermelést európa szerte.
exmnbs1 2013. 06. 12. 23:12
Előzmény: #260  peter_s
#262
a közleményt olvasd el amelyből süt az intelligenciahiány is

Rényi nyilatkozta hogy elkerülhetetlen a felszámolás, mivel ő adta be a kérelmet már csak tudja))))
exmnbs1 2013. 06. 12. 23:08
Előzmény: #260  peter_s
#261
na ne röhögtess
a szándéknyilatkozatokban közölni szokták a másik felet

na nem az ilyen kamus ...bandánál persze, ahol felsoroltunk vagy hat belengetett befektetőt, aki persze sosem jött

Warren Buffer, Verizon, AT&T???
álmodik a nyomor

ők persze csupa mérleg és vagyon nélküli, illikvid fosokban turkálnak???

tények??? kifizetetlen pszáf bünti, ügyészségi TEBÉSZ feljelentés, váltócsalás....

rosszindulatú ám a kisbefektetőket átverő és megkárosító cég

amely most épp mutyi rallit szervezett, mert még nem keresett eleget rajtatok.....(((
2800-17, sok-sok végrehajtás adóhátrálék
F.a. lánycég)))))

Topik gazda

zotyó
3 2 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek