Topiknyitó: wazze77 2011. 11. 06. 21:37

Magyarok haltak meg Egyiptomban!  

Tíz magyar turista meghalt, 21 megsebesült vasárnap az egyiptomi Hurgadában, a turistákat szállító autóbusz eddig ismeretlen okból felborult – közölte a rendőrség.



Az AP információi szerint a Hurgada határában vasárnap történt buszbalesetnek 11 halálos áldozata van. Az egyiptomi MENA hírügynökség rendőrségi és orvosi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy 27-en megsérültek. A MENA jelentése szerint a halottakat és a sebesülteket a hurgadai kórházba szállították.



Magyarország kairói nagykövetsége úgy tudja, hogy a balesetnek 11-12 halottja és 15-20 súlyos sérültje van. A magyar konzul a baleset helyszínére tart, s kapcsolatban állnak az egyiptomi hatóságokkal –tájékoztatta az MTI-t Kveck Péter nagykövet. A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve felvette a kapcsolatot az áldozatok hozzátartozóival.



A Hír TV információi szerint 13 utas sértetlenül úszta meg a balesetet. A sérülteket a hurgadai állami kórházba vitték, a legsúlyosabbakat pedig Kairóba szállítják. Az Al-Masry Al-Youm című helyi lap arról számolt be, hogy a sérültek között négy gyerek is van.



A balesetet szenvedő turisták a Best Reisen utazási iroda utasai voltak. Zám Tibor, az utazási iroda irodavezetője azt mondta, 10-15 sérültről, és legalább tíz halottról tud az iroda. Megerősítette, hogy a csoport több busszal a repülőtérre tartott a hurghadai szállodából, amikor a baleset történt. Az utasokat szállító repülőgépet a Travel Service üzemelteti, a gép a menetrend szerint 23:40-re érkezik Budapestre.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bet_a_lot
bet_a_lot 2011. 11. 06. 21:45
#3
Hmm.. pont egy hete az előző járaton jöttem haza. Szerencsére én megúsztam.
Sajnálom az áldozatokat.

No more Travel Service, és azt is gondolom, hogy a Sun & Fun utazási iroda keze is benne van. Ne talán talán az Anoub (na ezt nem biztos hogy jól írtam) travel is?
wazze77 2011. 11. 06. 21:43
Előzmény: #1  wazze77
#2
Szörnyű

Topik gazda

wazze77
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek