Topiknyitó: Portfolio 2011. 10. 26. 20:36

Megszűnhet az eva  

Ugrás a cikkhez
Január elsejétől megszűnhet az egyszerűsített vállalkozói adó (eva). Az adótörvényekhez Koszorús László fideszes képviselő nyújtott be módosítót, ami hatályon kívül helyezné a 2002-es eva-törvényt. A módosító indoklása semmivel nem magyarázza, hogy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=157508
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2011. 11. 03. 14:47
Előzmény: #213  szivacs
#214
igen, de nemigen :DD

"adóegyszerűsítést szem előtt tartva döntött" wáááá há há há :DDD

- baleseti adó 30%
- BKV adó / bevétel 1% IPA mintájára
- "Szociális hozzájárulási adó" 27% link
- 'chips' adó
- 5 féle különadó
... stb.
szivacs
szivacs 2011. 11. 03. 13:52
Előzmény: #212  Törölt felhasználó
#213
"Matolcsy javaslatára a kormány mégis megszüntetné az evát
2011. november 3. csütörtök 11:56:50

A kormány támogatja az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva megszüntetését 2012. január 1-jével, a döntés azonban a parlament kezében van - közölte a kormányszóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
hirdetés

Giró-Szász András elmondta, a kabinet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslatára, az adóegyszerűsítést szem előtt tartva döntött úgy, hogy támogatja az eva megszüntetését a jövő év elejétől.

Szerdán az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága nem támogatta az eva megszüntetését célzó, az adótörvényekhez benyújtott, a fideszes Koszorús László jegyezte módosító javaslatot. Ugyanakkor Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a kormány képviseletében már a bizottság szerdai ülésén jelezte, egyetért a módosító javaslattal. Azzal érvelt a megszüntetés mellett, hogy az ilyen vállalkozások költséghányada nem ismert.

A testület tanácskozásán az evával kapcsolatban Dancsó József (Fidesz) további egyeztetést javasolt, mivel ez az adózási forma sok vállalkozót érint.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerda reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, szerinte meg kell tartani az egyszerűsített vállalkozói adót. Hozzátette azonban, hogy az eva sorsáról a képviselőcsoportnak és a kormánynak kell majd megállapodnia. Lázár János emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy a Fidesz-KDNP évadnyitó hajdúszoboszlói frakcióülésén is arról volt szó: "az evának maradnia kell".

A kormányszóvivő a csütörtöki tájékoztatón az ingatlanadót firtató újságírói felvetésre azt mondta, a kabinet biztosítani kívánja az adókivetés szabadságát az önkormányzatoknak azokon a területeken, amelyeket a központi igazgatás nem érint adójogszabályokkal, illetve úgy, hogy az ne menjen szembe a kormányzati adópolitikával. Megjegyezte, ma is számos önkormányzat vet ki például ingatlanadót.

MTI"
Törölt felhasználó 2011. 11. 02. 10:24
#212
Lázár: Meg kell tartani az evát

link
tokos. 2011. 10. 31. 17:17
Előzmény: #210  Törölt felhasználó
#211
Nem keresem senki szemében, de nehéz nem észrevenni :-).

Mindössze azt mondtam, hogy mindenkinek olyan stílusban válaszoltam, amit tőle kaptam, épp ezért nem érzem, hogy most én kezdtem volna bárnmit is.

"Egyébként meg számtalanszor megsértettél korábban. "

Ezek azért többségében nem egyoldalú dolgok voltak. Bár nyilván az kevéséb szúrt szemet.

Asszem erre kár időt fecsérelni, tudom, hogy nem vagyok szent, de most éppen nem rajtam múlt a dolog.

Az eva-ra visszatérve Bokros egyszerűen így fogalmaz:

"Meg kell szüntetni az egyszerűsített vállalkozási adót (EVA), amely az adóelkerülés melegágya "

Vagyis Bokros ezzel indokolta. Oszkótól sajnos nem találtam idézetet, hogy mivel indokolta, mondjuk garantáltan nem azért, mert túl sok adót fizetnek így a vállalkozók, és sokkolni fogja őket, hogy kevesebbet kellmajd nekik, de ha rálelek az indokokra még beírom.
Törölt felhasználó 2011. 10. 31. 16:09
Előzmény: #208  tokos.
#210
Az én szememben keresed a gerendát? Jól van :)
Lángész, az én gerendámat látom, leírtam magyarul is, egy pillanatig nem állítottam, hogy én ne reagáltam volna neked durván, de leírtam azt is hogy miért teszem.

Egyébként meg számtalanszor megsértettél korábban. Nehogy már besértődjél, ha valamit visszakapsz belőle.
Ha nem bírod a pofonokat, akkor ne kezdd osztogatni.

Persze, a kulturált intelligens viselkedés okán sem kell már eleve elkezdeni, de arra hiába hivatkoztam nálad tucatszor.
exley 2011. 10. 31. 15:46
Előzmény: #208  tokos.
#209
@szkó, libás, fedezték a fletó szélhámosságait. A sz@r kupacot ők alakították ki, a fidesz meg még rász@rt egy kosárral.
tokos. 2011. 10. 31. 15:37
Előzmény: #207  Törölt felhasználó
#208
Nézd, kötve hiszem, hogy félreértettem, stockit, de mindegy. Ha akarja, majd elmodja, hogy hogyan értette a beszólást, nem hiszem, hogy neked kell magyaráznod a dolgait.

Neked viszont az égadta világon semmi rosszat nem írtam, úgy kaptam tőled az első fülest.

Részemről lezártam a vitát veled, mert a magad végtelenül egyszeű módján nem veszed észre saját szemedben a gerendát.

Ahogy néztem azért egyszer watson kapott egy lángészt, de valljuk be, többé-kevésbé ő is magának kaparta ki...
Törölt felhasználó 2011. 10. 31. 15:25
Előzmény: #206  tokos.
#207
Igen, Oszkó rokonom, ahogy stocki is rokonom, jól sejted, hogy más megfontolásból nem nyilvánítanék véleményt. Ez a te koordinátarendszeredben csak így helyezhető el. Természetesen mind gyurcsányista ballibek vagyunk.

Hiába magyarázod, a "mielőtt a magad végtelenül egyszerű módján ... titulálnál" az érvelésed (helyes) minősítése.

Amit te válaszoltál, az a másik személyének minősítése.

Nem csodálkozom, hogy nem érted a különbséget, hiszen számtalanszor előfordult, hogy nem értetted.

Amin csodálkozom: ez miért zavar téged? Miért magyarázkodsz? Mondtál már a vitapartneredre sokkal durvábbat is, amire utólag is igen büszke voltál.

Nyugodtan legyél most is büszke magadra.

tokos. 2011. 10. 31. 13:33
Előzmény: #204  Törölt felhasználó
#206
Nézd,

Mindenkinek olyan stílusban válaszoltam, amilyenben ő válaszolt nekem.

Mrbatemannak egyetlen egyszer sem mondtam, semmi rosszat, sőt legtöbb embernek nem, tán még watsonnak sem.

A dolog a maga végtelenül egyszerű módjával indult, amire válaszoltam, ami után te is beléptél, pedig nem neked írtam, mondjuk úgy, hogy a "magad végtelenmül egyszerű" stílusával, és ezek után már neked is ezek alapján válaszoltam.

"Te még fel is ajánlottad, mégsem éltek vele. Amíg te el nem kezdted. Ennyit erről. "

Mint mondtam, a dolog a "magad végtelenül egyszerű módjá"-val kezdődött, még akkor is, ha te ezt a magad végtelenül egyszerű módján nem veszed észre.

""mielőtt a magad végtelenül egyszerű módján eva védőnek titulálnál"

Ez egy egyébként nem is olyan ritka érvelési technikát minősít, nem téged személyedben. "

Aha, biztosan. Stockihoz is van tán közöd?

Törölt felhasználó 2011. 10. 30. 23:33
Előzmény: #202  tokos.
#205
Oszkót nem vettem magamra, miért kellene?

A ki hülyéz kérdést nem érted, ehhez írtam az Oszkós mondatodat, hogy meg is előlegezted a másik félnek, hogy hülyézni kezd majd.

A másik fél érdeklődve kérdezte, hogy miért kellene bárkit hülyézni.

Te még fel is ajánlottad, mégsem éltek vele. Amíg te el nem kezdted. Ennyit erről.

Törölt felhasználó 2011. 10. 30. 23:27
Előzmény: #202  tokos.
#204
"mielőtt a magad végtelenül egyszerű módján eva védőnek titulálnál"

Ez egy egyébként nem is olyan ritka érvelési technikát minősít, nem téged személyedben. Ez alapján az érvelés e módja egyszerű, nem te magad. Az érvelés módja pedig valóban egyszerű, primitív, olyan érvet tulajdonítani a másiknak, amit ő nem állít, és ezzel védekezésre, magyarázkodásra késztetni a vita során, terelve az érdemi vitát és érvek ütköztetését.

Ez stocki részéről telitalálat volt, 100%-ig, a későbbiekben éltél is ezzel, végtelenül egyszerű, primitív stílusban. (Figyeled? Nem te vagy a primitív, hanem a vitastílusod)
Megjegyzem 3 ember kérte ki ezt a hazug érvelést - stocki már előre, én és watson utólag.

Te erre pedig agysejtekkel válaszoltál, ami a másik személyét érinti.

Sajnálom, ha nem vagy tisztában a különbséggel. Megint te kezdted a másik személyét támadni, bármennyire is próbálod magyarázni.

Én unom ezt a fajta kocsmai vitastílust, ezért valóban, a saját stílusodban reagálok neked. Szándékosan, hátha észreveszed magad.
Az érdekes az, hogy ezt ki tudod kérni magadnak, de a saját részedről ezért nem látod szükségét pl. elnézést kérni, vagy enyhíteni a dolgon.

Ezt én úgy értékelem, hogy bunkó vagy.
Bunkókkal, akik nem tisztelik a másikat, én sem adok ilyen fajta tiszteletet.
(Kétségtelen, a stílus az ember, és talán úriember nem menne bele alattomos ütésváltásba. Abban a másik félnek nagyobb a gyakorlata)

Meguntam.
Nem visszaütöttél. Te kezdted. Ismét. Utána pedig felrovod a "másik oldalnak" hogy mindig ő kezdi.

tokos. 2011. 10. 30. 16:50
#203
Főképp a vállalkozók figyelmébe ajánlom

"A vállalati nyereség adózásáról is szót kell ejtenünk. Itt a fő feladat a rendszer egységesítése és egyszerűbbé tétele. Nem helyes szétdarabolni az adórendszert a vállalkozások mérete és fajtái szerint. Meg kell szüntetni az egyszerűsített vállalkozási adót (EVA), amely az adóelkerülés melegágya és célszerű jelentősen egyszerűsíteni a vállalati jövedelemadózás normális, egységes, alapvető rendszerét. Komoly kedvezményekkel érdemes segíteni a termelő beruházásokat. A gépek, berendezések esetében - követve az észt példát -, akár engedni lehetne a teljes és azonnali költségelszámolást. Meg kell szüntetni a magas hozzáadott értéket termelő cégeket különösen sújtó helyi iparűzési adót és azt a vállalkozások esetében ugyancsak az értékalapú ingatlanadóval kell felváltani. Lényegesen szűkítendők a kisvállalkozások, különösen a fantomcégek számára teljes adómenteséget, még a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség alóli kibújást is szentesítő elköltségelési lehetőségeket.58 Ennek egyik legfontosabb elemeként az osztalékadót ismét fel kell emelni a személyi jövedelemadó határkulcsának szintjére.59 Sőt, ha az általam egy évvel ezelőtt javasolt közteherviselési rendszer60 logikájával gondolkodunk, akkor az osztalékjövedelmeket nemcsak a személyi jövedelemadó határkulcsával, hanem még a szolidaritási elemet tükröző és a fix egészségügyi hozzájárulás felett fizetett ún. kiegészítő adóval is terhelni kell. Világos, hogy ennek a felemelt adóztatásnak a következtében osztalékot fizetni nem lesz érdemes, de éppen ez a cél; a személyes jövedelmek mind nagyobb részét csakis egyetlen csatornán, a béren keresztül lehessen kivenni. "
tokos. 2011. 10. 30. 15:53
Előzmény: #201  Törölt felhasználó
#202
Már bocs, de ezt az Oszkós dolgot magadra venni, kid neked Oszkó?

Stocki részéről a "magad végtelenül egyszerű módján", az ezek szerint magasztalás lehetett.

Te a magad végtelenül egyszerű módján legalábbis így gondolod.

Hasonlóan neked semmi rosszat nem írtam, erre jössz olyannal, amit válasznak írtam arra, amit stocki elkezdett.

Hiába, na visszaütöttem, így kezdődött az egész.
Törölt felhasználó 2011. 10. 30. 14:51
Előzmény: #200  tokos.
#201
A hülyézést megint te kezdted:

Aki nem ért veled egyet, hülyézheti Oszkót.
Erre azt kaptad válaszul, hogy eszükbe NEM jut hülyézni Oszkót, vagy mást.

A vitapartnerrel kapcsolatos megjegyzések ott kezdődnek, hogy stocki:
"ja, és még mielőtt a magad végtelenül egyszerű módján eva védőnek titulálnál, emlékeztetnélek..."
- megjegyzem, ez nem személyeskedés, nem a másik hülyézése

(ez egyébként azért is érdekes, mert később valóban eva védőnek titulálod, eva forever és hasonlók.)

Az azonnali válasz tőled:
"Akkor egyben a sok ökörségre, amit összehordtál."
"Talán még a te 3 fényesre sikált agysejtedben is el lehetne jutni odáig, hogy "

Sajnos megint te kezdted az érdemi részét...

"Amúgy ez általában így szokott lenni, sajnos a ti alapbeállítottságotk az olyan, hogy mindenki hülye, kivéve ti magatokat, és valszeg észre sem veszitek, mikor a másik szellemi képességeit kritizáljátok. Azt viszont azonnal, ha a másik visszaszól."

Ez tökéletesen illik rád.
Azonnal észreveszed, ha a másik visszaszól, de azt nem, hogy te kezded az egészet.

A komcsizás ebben a vitában éppen elmaradt, de volt épp elég példa rá korábbról. A komcsizás egy példa, a lényeg, hogy a vita 2. oldalán már kocsmai stílusban megy a szöveg.

(És arra is volt már példa, hogy meglepődtél, mikor rájöttél, hogy te kezdted abban a vitában is a másik személyét támadni)

Az én bajom nem az, hogy nem értünk egyet, hanem hogy nem tudunk egy kérdésnél maradva vitatkozni.
A stílusod pedig nem megfelelő.

Most sem értem még, hogy mi szükség van az ilyen stílusra. Miért kell fényesre sikált agysejtekkel jönni? Mi a baj azzal, hogy a logikád sok sebből vérzik, vagy hasonló intelligensebb megfogalmazás?

Hidd el, hogy ez egy létező viselkedés a részedről, és a folyamat is nyomon követhető, ahogy egyre inkább előtérbe kerül.

A vita pedig a részedről valóban végtelenül egyszerű módon zajlik...
eva > kuka
sajnos bonyolultabban ezt nem tudod megvitatni.
tokos. 2011. 10. 30. 12:05
Előzmény: #198  Törölt felhasználó
#200
Pár megjegyzés aztán megyek.

Ebben a topicban egyetlen egyszer sem mondtam rád, hogy komcsi.

A hülyézést sem én kezdtem ebben a topicban.

Amúgy ez általában így szokott lenni, sajnos a ti alapbeállítottságotk az olyan, hogy mindenki hülye, kivéve ti magatokat, és valszeg észre sem veszitek, mikor a másik szellemi képességeit kritizáljátok. Azt viszont azonnal, ha a másik visszaszól.

Itt van stocki, osztja az észt, hogy milyen a vállalkozói észjárás, és bérként költségelne. Ezen dobtam egy hátast, mikor olvastam, de mindegy, inkább nem szóltam utána, a véleményemet viszont megakottam, illetve megerősítettem magamban.

Egyébként nézd meg a vita folyamát, nézd meg, hogy amikor írtam mrbateman-nak háyszor hülyéztem le, vagy komcsiztam, vagy bármi. Nem ezzel szoktam kezdeni, sajnos többségetek az a tipikus fajta, aki a másik semében a szálkát is, a magáéban meg a gerendát sem...

Még egy apróság, az, ha nem azt mondom, amit te, nem feltélenül azért van, mert nem értelek, hanm szinte kizárólag azért, mert nem értek veled egyet.

Most sem.

Remélem a következő lépésekben a parasztokhoz fognak hozzányúlni, bár sajnos erre nem sok esélyt látok Már írtam, hogy miért.
Törölt felhasználó 2011. 10. 29. 23:32
Előzmény: #197  tokos.
#199
"Mi akadályozza meg őket aban, hogy becsületesek legyenek, abban, hogy csak valós költségeket számoljanak el, és akkor nem kell a nagy adminisztráció, és még az államkincstár sem megy tönkre."

Tokos, az, hogy 30%-ot ki tud gazdálkodni, 50%-ot meg nem. Ennyire egyszerű.

Ha pedig ügyeskedni kell, hogy az 50-et levigye 30-ra, és ezzel sokféle jogi kockázatot kell vállalnia ("nem alszik nyugodtan"), akkor nem a 30-at fogja célnak belőni, hanem a 0-t.

Aki vállalkozott már, annak ez egyértelmű.

Ha a vállalkozás adóterhe nő, a bérköltség nő (minimálbér), az infláció nő, a fogyasztás tehát a bevétele csökken, egyéb költség nő (benzin, szállítás, áfa, közlekedési adó stb...)

akkor nem fogja tudni kigazdálkodni az adóterhet. Vagy csődbe megy, vagy feketébe megy. Ezért nincs értelme ilyen körülmények között kivezetni az evát.

Oszkó látja a bonyolultságát ennek, nem csupán kulcsokról van szó.

Pár napos Oszkó vélemény:
link
Törölt felhasználó 2011. 10. 29. 23:00
Előzmény: #184  tokos.
#198
Egy ideig próbáltalak komolyan venni, de egyre nehezebb, már oda jutok, hogy felesleges a vita, legfeljebb röhögök egy jót.

1. Én fretek vagyok szerinted? Fretek a top5-ben van a fórumon, a legegyénibb, és legkönnyebben felismerhető stílus kategóriában. Ez remélem komoly, mert viccnek nagyon gyenge :)

2. "Én is folyamatosan acsarkodtam veletek? Hülyéztelek benneteket? "

A top5-ben vagy az alpári vitastílust tekintve, "beböfögésektől", "okádásoktól" és komcsizástól sűrű hozzászólásaid vannak, kétségtelen, hogy ez évről-évre rosszabb lett. Ez alapján nehezen viselted a gyurcsányi időt, de az orbánit még inkább. Egyébként a hülye szót sejtésem szerint te használod a leggyakrabban vitapartnereidre, általában azzal indítasz már előre, vagy a ballib, komcsi jelzők valamelyikével, mint ahogy itt is, Oszkót lehet például hülyézni...

Az világos, hogy vissza is ezt kapod, feltűnhet neked, hogy sokat hülyéznek, az a furcsa, hogy nem látod, hogy te is.

Én annyit tettem, hogy meguntam a jobboldaliak egyre alpáribb stílusát (ami egyenes arányban van a politikusok, mint mintaadók stílusával) és visszadobom ami néha felém jön.
Megtisztelem a vitapartnert, amíg ő is engem, ha ő nem, onnantól én minek?

Egyébként számomra borzasztó, hogy emberek úgy dobálóznak vádakkal, hülyézéssel, komcsizással, mint ha köszönnének. (Köszönni nem szoktak)

Mindkét nagyapám megjárta a szovjet fogságot, földjeiket a téesz vitte, finoman szólva sem voltak a komcsik a családi körben előkelő helyen.

Nekem személyesen persze már nem sok közöm volt szovjetekhez, komcsikhoz - ezzel együtt számolni sem tudom, hányszor kapom egy vitában köszönés helyett, hogy ballib, komcsi, stb...
Alapvetően ráadásul konzervatív vagyok politikailag, nem én tehetek róla, hogy a jobboldal áll a konzervatív oldaltól a legtávolabb.

Én például nem fasisztázok valakit azért, mert nem ért egyet a "baloldali", mondjuk mszp-s kommunikációval, ellenben, ha a fideszt kritizálom, akkor természetes hogy komcsi vagyok.

Ennyit a stiláris dolgokról...
tokos. 2011. 10. 29. 21:33
Előzmény: #196  watson
#197
"Ébredj már fel, mert ha kivétel nélkül mindenki hülyének néz akkor lehet hogy nem mások ülnek fordítva a lovon ;) "

Rajtam kívül van még pár hülye, aki fordítva ül a lovon. Sokkal megnyugtatüóbb velük egyetértenem, mint mondjuk veled. Adtam neveket is.

Már bocs, de nem csak azokról beszéltünk, itt az összes evás mondta, hogy eddig milyen becsületes volt, de ha megszüntetik, majd megmutja, és milyen szar lesz az államháztartásnak.

Mi akadályozza meg őket aban, hogy becsületesek legyenek, abban, hogy csak valós költségeket számoljanak el, és akkor nem kell a nagy adminisztráció, és még az államkincstár sem megy tönkre.
watson
watson 2011. 10. 29. 21:15
Előzmény: #194  tokos.
#196
ennyi volt a köcsögségeidből...

A továbbiakban felejtsük el a témát mert alkalmatlan és képzetlen vagy az értelmes kommunikációra!

Kormányzati döntésekről beszéltünk, hogy eltöröljék az evát vagy sem, bevezessenek adócsökkentést vagy sem, nem pedig az adócsalásod mikéntje volt a téma.

Ébredj már fel, mert ha kivétel nélkül mindenki hülyének néz akkor lehet hogy nem mások ülnek fordítva a lovon ;)

tokos. 2011. 10. 29. 21:05
Előzmény: #193  watson
#195
Annyit még az én szja csökkentésemről, hogy mikor arányaiban annyi közterhet fizetsz a jvedelmed után, mint én akkor kinyithatod a pofidat, addig nem kell foglalkoznod az én adócsökkentésemmel.
tokos. 2011. 10. 29. 21:03
Előzmény: #193  watson
#194
Jajj!!!

Ez tetszik, mikor mondjuk egy eva-s azon aggódik, hogy a költségvetésnek mennyivel rosszabb lesz, ha neki vissza kell lépnie, mert ő milyen keveset fog adózni.

Már bocs, de ha ennyire nagy probléma kölségvetés helyzete, akkor nem kell elköltségelni a bevételeket, hanem adózni kell utána, és kész. Ha valaknek alapból nincsenek számlái, mint egy átlagos evásnak, akkor nem kell adót csalni, a költségvetés sem fog rosszul járni, és az eva-snak sem lesz adminisztrációs terhe, és tiszta lesz a lelkiismerete.

Nem kötelező az adócsalás senkinek sem, ha eddig ez nem jutott hozzátok még el.

Az a baj, hogy tök hülyének nézitek az embert, pedig akkora baromságokatírtok, hogy az fájdalmas.

A minap a másik hozzád hasolóan nagy vállalkozó bérrel akart költségelni...
watson
watson 2011. 10. 29. 20:24
Előzmény: #192  tokos.
#193
néha kicsit fárasztó az értetlenséged...
... az önellentmondásokat magadban kéne tisztáznod szerintem.

"Nem tudom, hogy kinek okozott sokkot, hogy hirtelen több pénzből kell gazdálkodnia"
A költségvetésnek.
Ahogy az eddigi f..ságok is (mint pl. a te szja-d csökkentése anélkül hogy a kiadást is lefaragták volna) ezt tették.
Félévkor a hiány 1500mrd a tavalyi 1000 mrd után.

420-as brutál dízelár egy tranzit országban... elképesztő országrombolást csináltok wazze.
tokos. 2011. 10. 29. 20:02
Előzmény: #190  watson
#192
Kicsit kedvem lenne rákérdezni Oszkónál, hogy ő pontosan mit értet pl. azon, hogy akkor lehet megszüntetni az eva-t ha ez nem okoz sokkot.

Nem tudom, hogy kinek okozott sokkot, hogy hirtelen több pénzből kell gazdálkodnia, de mindegy, nekem nem okozott sokkot az évi pár misi, amivel több marad a zsebemben. Túl fogják élni ezt a megrázkódtatást szegények biztosan...

link

Alapvetően önmagatoknak mondtok ellent folyamatosan, de minedegy, nincs jelentősége.

watson
watson 2011. 10. 29. 19:37
Előzmény: #189  tokos.
#191
"itt a fórumon mindenki egy nick mögül"
ja, az utóbbi 10 hsz-ből 7 tokos nick-ről jött ;)))
watson
watson 2011. 10. 29. 19:35
Előzmény: #179  tokos.
#190
"jó, vagy sem az eva."
töki, a dobos torta ha jó akkor finom vagy szép vagy illatos? ;)))

"az eva egyszerűbb, és több bevétel folyik be belőle, mint különben folyna.
Ez szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy ha ez igaz, akkor ez egy jó adó."

igazságos? arányos? alacsonyabb adónál érdemes többféle adót fenntartani? jövedelemarányos? elég alacsonyak az adók hogy eva nélkül ne vállalják fel az adóelkerülés kockázatát? ...
Az eva versenyképességének semmi köze a te alkalmazotti adózásodhoz.

Az idézettekből kiderül hogy Oszkó sem szüntetné meg úgy ahogy írod. Maximum felvetette, megfontolásra javasolná, majd elvetné, elnapolná ;))

Ha nem érted Oszkót vagy Bokrost az nem azt jelenti hogy hülyék, sem azt hogy a postás vagy aki erre felhívja a figyelmed az a hülye. Talán máshol kéne keresni a hibát.
tokos. 2011. 10. 29. 19:29
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
#189
Arról meg nem is beszélve, hogy itt a fórumon mindenki egy nick mögül rogat, de hogy valaki még ezt se vállalja, nem vall túl erős gerincre.
tokos. 2011. 10. 29. 18:58
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
#188
Írhattál volna az igazi nickeden is.

Ezt mindig akkor veszed elő, ha engem hülyézel? Máskor még legalábbis nem láttalak.
Törölt felhasználó 2011. 10. 29. 18:41
Előzmény: #183  tokos.
#187
Mit erölködtök? Esssszülye.
Az anyját is letagadja inkább mint hogy beismerje tévedett.

2x2 az 5
a fenébe ne lenne 4 ezt mondtam én is végig
ha nem értetted, hüye vagy
hiszen elejétől mondom hogy 1+1 az 2
csak te nem értesz magyar
az oszkó szerint is 2, hülyézzed őt ha nem hiszed
a bokros szerint is 2, az már 2x2 az meg 4
pont ezt mondom kezdettől
1+1 az 4-2
jaj, hát félreérthető lettem volna?

oszkó kisdobos megmondta sunázná eva, tehát eva rossz kislány

de oszkó pénzügyér mégse sunázta eva, tehát eva jó kislány (oszkót most lehet hülyézni, hülye aki nem sunáz)

oszko input megszüntetem eva, ergo eva rossz
oszko input mégse szüntetem meg eva, ergo eva jó
syntax error
tokfej read error tokfej empty
cache full bullshit
tokos. 2011. 10. 29. 18:03
Előzmény: #185  tokos.
#186
Bocsi 1 eltérés még van, Oszkóék 5%-kal kisebb járulékot gondoltak jónak, ez a járuékemeléssel együtt 7.5% különbség.

De mivel vállalkozóként főképp tőkejövedelemként veszed ki a pénzed, valszeg ez fáj az evából visszatérőnek legkevésbé, a foglalkoztatás ebben a szektorban nem volt jellemző, döntően egyszemélyes vállalkozások az evá-sok, a Vámos-Nagy Szabolcsos linkemben azt hiszem benne volt.
tokos. 2011. 10. 29. 17:56
Előzmény: #180  Törölt felhasználó
#185
"Ezt írtad:
"Hozzáteszem, OSZKÓ PÉTER elképzelése SZERINT a versenyképes adórendszer kvázi lineáris lett volna, havi kb. 1 misi bruttóig 17%, felette 32% szuperbruttó alapra vetítve.

Jelenleg az adó 16% szuperbruttóra vetítve, jövőre még kevesebb lesz, vagyis SEMMI AKADÁLYA az EVA eltörlésének.

Aki nem ért velem egyet, nyugodtan hülyézze le Oszkó Pétert"

Ez tényleg egyáltalán NEM egyenlő azzal az összefoglalással, hogy
"a te alapállításod, hogy Oszkó szerint semmi akadálya az eva kivezetésének. "

Nyilvánvalóan én nem értem a rejtjeles írásod kódját. Szánalmas, vitaképtelen vagy."

Még egy apróság.

Ez a szövegem természetesen félreérthető volt. Ha félrerértetted elsőre, akkor nem benned van a hiba, akár mondhatod, azt is, hogy bennem volt.

Ugyanakkor azóta vagy negyven alkalommal írtam le pontosabban, világosabban, hogy mit gondolok, és még mindig itt tartunk. Szernted túl lehet lépni rajta?

A lényeggel kapcsolatban megkérdezhetem a véleményedet? Te milyen adókulcsok szerint adóznál inkább, ha kihúznák alólad az evá-t,

Az Oszkó szerinti 17-32% szja, 19 % társasági adó, és 20%-os osztalékadó,

Vagy 16% szja 16% osztalék és 10% társasági adóval?

Volt persze egy kb 2.5%-os járulékemelés is, de azt javarészt kárpótolja a szuperbruttó részleges kivezetése, illetve a minimálbér duplája utáni járulékfizetési kötelezettség eltörlése.

Az egyéb adókat, amiket a fideszesek felemeltek, nem kell idevenni, ugyanis alapvetően nem a munkát terhelik, nem véletlenül. Míg a szocik, ha szar a helyzet, rögtön a bérek adóját kezdték el emelgetni (leginkább ot is az enyémet), most némileg más a helyzet, máshogyan szedik be a pénzt, amire nem mondom, hogy tökéletes, a nyugdíjakon, közszférán, államháztartáson spórolni jobb lenne, de még mindig inkább az áfa legyen 27%, mint 5 misitől újra 32%, vagy akár adó, jó szoci szokás szerint.
tokos. 2011. 10. 29. 17:28
Előzmény: #180  Törölt felhasználó
#184
fretek,

Még egyszer írom a lényeget, remélem túllendülünk a dolgon. Oszkó azokat a bizonyos állításokat 2009 környékén fogalmazta meg, mint ahogy a versenyképes adórendszerre vonatkozó gondolatait is akkor írta.

Azok alapján az állítások alapján az eva eltörölhető akár ma is. Azt, hogy most, 2 évvel később mit gondol versenyképesnek, és mit gondol az eva kivezetéséről, azt nem tudom, mert nem követtem minden rezdülését.

Az a bizonyos rész, ami a vitatkozzon Oszkó péterrel erről aki nem ért velem egyet, ez meg egy egyszerű csípkelődés volt, érdekes, hogy mint egy kiéhezett farkasfalka rontottatok rá erre az amúgy hülyéskedésnek szánt mondatra, jó smiley-t nem raktam ez igaz, de ha nem vennétek ennyire vérre menőnek a vitát, talán rájöttetek volna, hogy nem kell mindent komolyan venni. Ha esetleg végignézed a vitát, én ezekre a megjegyzéseimre írt válaszokkal nem is foglalkoztam, nem gondoltam komolyan a dolgot. Sajnálom, hogy ennyire el eldurvult minden.

Érdemes lenne visszanéznünk az elmúlt 8 év fórumozásait, én is ilyen nehezen viseltem az ellenzéki létet? Én is folyamatosan acsarkodtam veletek? Hülyéztelek benneteket?

Azt látom, hogy valamiért nektek ez nagyon nehezen megy, pénznyelő is, te is, tőzsdenyúlként is teljesen ki vagytok fordulva magatokból.

Pedig könnybb dolgotok van, csak négy évet kell elviselnetek várhatóan, én nyolc évig szenvedtem, és szerintem sokkal jobban szenvedtem, mint ti most, és az ország is sokkal rosszabb irányba haladt egyetlen egy év kivételével, mint most.
tokos. 2011. 10. 29. 16:34
Előzmény: #181  Törölt felhasználó
#183
A hülye te vagy.

Én veled agymosott komcsival ellentétben akkor is a lineáris adó mellett voltam, mikor ezt a szadesz, és az mdf erőltette, úgyhogy lehetőleg ne gyere az ökörségeiddel.

Azért, mert te elbotult komcsi vagy, még nem biztos, hogy aki nem ért veled egyet, az agymosot fideszes.

Mindössze az a helyzet, hogy nagyon sok dologban azt csiálják amit én már évek óta jónak gondolok, és nem azért, mert a fidesz ezt csinálja, sokkal előbb ezt szeretetm volna ezeket a dolgokat, mielőtt a fideszesek többségének agyában egyáltalán megfordult volna.

Az eva eltörléséről pl. már vagy 7 évvel ezelőtt is kemény vikat folytattam itt a fórumon, ha esetleg létezik még egy elfmage nevű nick, ő tanusíthatja, de máshol már a bevezetésekor leírtam, hogy mekkora ökörség volt bevezetni. Azóta természetesen sokat javult a heyzet, ma már nem annyira nagy ökörség. A lineáris adót is legalább 6 éve mondogatom, ezt sokkal többen tanusíthatják.

Úgyhogy ezt a fityisz tanításának hű követőjét el is felejtheted nyugodtan komcsikám.
tokos. 2011. 10. 29. 16:32
Előzmény: #181  Törölt felhasználó
#182
A hülye te vagy.

Én veled agymosott komcsival ellentétben akkor is a lineáris adó mellett voltam, mikor ezt a szadesz, és az mdf erőltette, úgyhogy lehetőleg ne gyere az ökörségeiddel.

Azért, mert te elbotult komcsi vagy, még nem biztos, hogy aki nem ért veled egyet, az agymosot fideszes.

Mindössze az a helyzet, hogy nagyon sok dologban azt csiálják amit én már évek óta jónak gondolok, és nem azért, mert a fidesz ezt csinálja, sokkal előbb ezt szeretetm volna ezeket a dolgokat, mielőtt a fideszesek többségének agyában egyáltalán megfordult volna.

Az eva eltörléséről pl. már vagy 7 évvel ezelőtt is kemény vikat folytattam itt a fórumon, ha esetleg létezik még egy elfmage nevű nick, ő tanusíthatja, de máshol már a bevezetésekor leírtam, hogy mekkora ökörség volt bevezetni. Azóta természetesen sokat javult a heyzet, ma már nem annyira nagy ökörség. A lineáris adót is legalább 6 éve mondogatom, ezt sokkal többen tanusíthatják.

Úgyhogy ezt a fityisz tanításának hű követőjét el is felejtheted nyugodtan komcsikám.
Törölt felhasználó 2011. 10. 29. 16:03
Előzmény: #180  Törölt felhasználó
#181
Hagyjátok már ezt a hülyét. Őt alapvetően az ideológia mozgatja, a Fityisz tanításának hű követőjeként be akarja bizonyítani, hogy a jelenlegi adórendszer az egykulcsos SZJA-val kurvára egyszerű és versenyképes lett, és úgysem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről, mert a narancsszínű ködtől nem hall, nem lát, és valószínűleg már az ízeket sem érzékeli.

Lényeg a lényeg, ha az evát kivezetik, az eddigi evásoknak áfásként több adót és járulékot kell majd befizetniük, mint eddig, az adminisztrációs kiadásaik és terhelésük pedig a sokszorosára nő. Akinek van esze és ideje, az legalább részben ki fog bújni ezek alól a kötelezettségek alól. Akinek nincs esze, az szó nélkül kiperkálja az évi plusz sokszázezer vagy több millió forintot. Kérdés az, hogy az engedelmes többletadó-befizetők vagy az ügyeskedők (költségelők, külföldi céget alapítók, feketézők stb.) vannak-e többen. Szerintem az ügyeskedők. Ennyi.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek