Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 18:39

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel  

link



Mindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.



A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.



A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.



A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.



Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.



Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2011. 12. 15. 16:27
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#600
link

Egyre több jel utal arra: a Fidesz-vezetés a demokrácia biztosítékainak utolsó maradékát is eltávolítja, totalitárius államhatalmat készít elő. Hogy ez mit jelent és meddig megy el a Fidesz, azt csak találgatni lehet.

Az azonban bizonyos, hogy a környezetvédelem közigazgatási szervezetének a szétrombolása, az Orbán-Fellegi páros ámokfutása környezetrombolási célokat szolgál. Amióta pedig Angela Mergel úrhölgy kormánya leállíttatta azokat a német atomerőműveket, amelyek lényegesen üzembiztosabbak voltak a rozoga paksi atomerőműnél, azóta az is látható: Orbán és Fellegi a német érdekeket szolgálja, a nukleáris balesetveszély magyarországi importját végzi.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 15. 16:18
Előzmény: #595  Törölt felhasználó
#599
Az elképzelés az az, hogy meghosszabbítják a jelenlegi 4 blokk idejét (ezért kellettek a hazugságok az üzembiztonságról a MEH számára) és ezen KÍVÜL további 2 db 1200 MW-os reaktorblokkot építenek, IMF-hitelből, az országot ELADÓSÍTVA (ennyit az adósság elleni "harcról"), külföldi beszállítóknak kedvezve, a magyar építőipart tönkretéve, további munkanélküliséget gerjesztve.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 15. 16:15
Előzmény: #596  Törölt felhasználó
#598
:)
Dezso_Laszlo 2011. 12. 15. 16:13
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#597
Vajda: Energiapolitika.

Amúgy az atomenergia helyettesíthető. Egyetlen hektár 4. minőségi osztályú legelő 8,5 kg/m2 terméshozamú és mivel 1 kg rétiszéna 533 l metánt "tartalmaz" (megfelelő körülmények között ennyi vonhaztó ki belőle), így ennek egyévi energiatartalma 1540 GJ évenként (0,428 GWh, vagyis a paksi évi 16000 GWh kiváltható kb. 35000 ha legelővel, ami - a több, mint egymillió hektáros kihasználatlan legelőterületre tekintettel - jó sok Paksot helyettesíthet).

Paksot be kell zárni. Hogy Orbán Viktor Miniszterelnök úr inkább tönkreteszi az országot a bővítés IMF-hitelével, ezt ő tudja, nyilván megvan már a munkahelye a választások utáni időre.
Törölt felhasználó 2011. 12. 15. 15:00
Előzmény: #595  Törölt felhasználó
#596
Állítólag nemsokára kezdődik a jelenlegi 4 paksi blokk modernizációja és kapacitásnövelése, ami 500MW körüli lesz darabonként. A bezárásuk csak kb. 2040 körül lesz, addig működni fognak.

Dezső úr azért nem válaszolt nektek jelenleg, mert a Gazdasági Minisztériumban éppen most fejti ki atomenergiával és biogázzal kapcsolatos nézeteit a Gazdasági Miniszter helyettesének!
Törölt felhasználó 2011. 12. 15. 14:47
Előzmény: #594  watson
#595
Nem értem Orbánt.

Ha megépül a két db 1000 MW-os blokk amiről szó volt, akkor is be kell zárni a jelenlegi 4 db 440-est, ami most a felújítások után kb. annyit tud mint majd a 2 db 1000-es.

Lesz harmadik nagy blokk is? Mert csak kettőnek van meg a helye.

Ha komolyan veendő a 60%, és felteszem az energiaigány se csökken, az kb. 3000 Mw-ot jelent.
watson
watson 2011. 12. 15. 14:22
#594
"Orbán: 60%-ra emeljük az atomenergia részarányát" link

Lehet hogy Laci bá' még visszasírja Bencsiket? ;)
Törölt felhasználó 2011. 12. 15. 14:13
Előzmény: #592  Dezso_Laszlo
#593
Köszönöm a kiigazítást, sosem állítottam olyat magamról, hogy minden szinten szinte mindent tudnék az energiáról.

Nagyon megköszönném, ha elárulná, hogy hol van az a 800 évre elegendő kőszén. Lehet, hogy van valahol, de ki is termelhető gazdaságosan?
Dezso_Laszlo 2011. 12. 14. 11:15
Előzmény: #591  Törölt felhasználó
#592
Javaslom, olvasson többet energia-témában. Vajda és Giber munkái talán hiányoznak ismeretei közül, ... pl. kőszénből mondjuk 800 évre elegendő a globális készlet. Az pedig, hogy "Ha kivesszük az elégethető biohulladékot a természetből, azt záros időn belül megsínyli a természet.", ez a topik ismeretének a nagyfokú hiányára utal. Ha "kivesszük" a metánt és elégetjük, azt nemhogy nem sínyli meg a természet, de egyenesen erre van szükség. Energiafűről pedig valahol máshol olvasott talán.

Ha túl nagy a mellény, vegyen kisebbet.
Törölt felhasználó 2011. 12. 13. 13:43
#591
Mint az energiaiparban tevékenykedő, szomorúnak és siralmasnak találom a politikusok és egyéb hozzá nem értők megnyilvánulásait energia ügyekben. Ezek nálam a politikai haszonszerzés népbutítással kategóriába tartoznak.

Jó lenne, ha az emberek a független, semmilyen érdektől nem vezérelt szakemberekre hallgatnának. Jó lenne néhány dolgot tudomásul venni.

1. A világ és Magyarország is több energiát fogyaszt annál, mint ami úgymond újratermelődik a természet által, tehát a jelenleg használt energiahozrdozók előbb utóbb kifogynak. Legjobban jelenleg az atomenergiával állunk, az még lehet akár 80 évig is.

2. Nagyfokú tudatlanságra vall azt hinni, hogy majd azzal a bizonyos "zöld" energiával kiváltható akár az atomenergia, akár a fosszilis enegiahordozókból nyert energia. A termőföld nem arra való, hogy azt energiafű termelésére pazaroljuk!

3. A biohulladék a természeté!!! Ha kivesszük az elégethető biohulladékot a természetből, azt záros időn belül megsínyli a természet.

4. Bizonyos gazdag országok megengedhetik maguknak az atomenergia termelésének a mellőzését. Magyarország nem ilyen. Pl. a németek bezárják az atomerőműveiket egy évtizeden belül politikai nyomásra, de az nem "zavarja" őket, hogy a szomszédos franciáknál van több tucat atomerőmű, sőt még több lesz, ha ők bezáják a sajátjaikat. Iszonyú szűklátókörűség. Bármelyik francia atomerőmű balesete Németországot is simán "hazavághatja".

5. Nem a zöldek, nem a természetvédők ellen vagyok. A kérdés az, hogy a civilzált világ ragaszkodik-e a jelenlegi "kényelmes" életéhez, az elért életszinvonalához. Szerintem igen, ekkor viszont nem tud érdemben csökkenni az energiaigény. Nagyon kell drukkolni azért, hogy a távolkelet és afrika ne "civilizálódjon". Ha minden kínai azon a szinvonalon élne, mint egy átlag magyar, akkor a világ jelenlegi összes kőolaj kitermelése is kevés lenne egyedűl Kínának. Tehát ha ők úgymond fejlődnek, akkor akár lényegesen kevesebb ideig lesz elég a föld elérhető energia készlete.

Dezso_Laszlo 2011. 12. 13. 12:33
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#590
link

A jelek szerint Paksot IMF-hitelből építi Orbán és Fellegi, tönkretéve Magyarországot.

A tegnapi Orbán-nyilatkozatok után, amikor megpróbálta megmagyarázni, miért nem tartja be választási ígéreteit, miért csökkenti a GDP-növekedés ütemét az őrült Paks-bővítéssel, ezután már minden elképzelhető. Kérdés, hogy a választópolgároknak a türelme meddig tart, meddig tűrik, hogy Orbán és tsa kizsebelje őket?
Dezso_Laszlo 2011. 12. 13. 12:27
Előzmény: #585  upgrayeddAKS
#589
Nem is láthatod a "befektetőket", hacsak épp nem kértem tőled termőföld bérbeadást (aminek - hozzászólásaid ismeretében - elég kicsi az esélye, nyilván nem földműveléssel foglalkozol). Aki termőföld béreadási szándéknyilatkozatot ad nekem, az jegyzési opciót kap tőlem (AK-értéke arányában), ... aki meg nem, az nem, ilyen egyszerű. Ezek a zrt.k nem arról szólnak, hogyan lehet felhasználni a részvényeiket szerencsejátékra, egymás kizsebelésére.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 12. 18:25
Előzmény: #553  Dezso_Laszlo
#588
(Megjegyzem, a más szemében látod a szálkát, igaz? :)))

-azon kevesek közé tartozom, akik nem kérték eddig számon, hogy miért nem valósítottad meg ezt a fene nagy bizniszt, ha ez ekkora fene nagy biznisz... de igen, kifejezetten keresem a szálkát mások szemében :)
mindenkibe bele akarok kötni :)
olyan vagyok :)
ráadásul alt. az intellektus problémáit szoktam feszegetni... nekem ezen a téren max. szálka lehet a szememben, míg másoknak inkább gerenda :)
de én ezt a gerendát is igyekszem minél kisebbre faragni ill. faragtatni :)
nekem sem tetszik, hogy ilyen alsóbbrendű civilizációban kell élnem, miközben az emberi fajnak meg lenne a tehetsége (meg az erőforrásai, stb.) ahhoz, hogy egy ettől sokkalta élhetőbb civilizációban éljünk...
de túl sokan szeretnek a sárban dagonyázni...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 12. 18:19
Előzmény: #578  Törölt felhasználó
#587
akkor a háborúk meg földpártiak :)
nem is annyira az emberek mennyiségével van a probléma, hanem inkább a minőségével... túl sok a hülye meg a féreg (a féreghülyékről nem is szólva :) pl. lézerféreg, 0viféreg,...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 12. 17:55
Előzmény: #582  Törölt felhasználó
#586
"Persze a pályázatíró cégeknek és pár kivitelezőnek biztos nagy üzlet volt."

az összes, nagy pénzeket megmozgató pályázat erről szól...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 12. 17:47
Előzmény: #583  Dezso_Laszlo
#585
"Egy energiamajorban a termelő (produktív) munkásra jutó nettó árbevétel jóval 10 milkó felett van..."

ez most arra akar utalni, hogy hatalmas biznisz? csak mert nem látom a sok befektetőt... (pár azért van, de az nem sok)
parkinson 2011. 12. 11. 15:59
Előzmény: #583  Dezso_Laszlo
#584
Ezzel most azt akarod mondani, hogy bár le kell bontani Paksot, de még nem időszerű?
Továbbá az egész nyugati világban támogatják az új (még mindig csak kísérleti)stratégiát, nálunk viszont felesleges?

Én csak kérdezem...
Dezso_Laszlo 2011. 12. 11. 13:48
Előzmény: #581  parkinson
#583
Nem emlékszem, hogy könnyűnek tartottam volna. Az országban szanaszét rengeteg körzeti földhivatalba elkutyagolni, tulajdonosok adatait kibogarászni, bérbeadási kérdést feltenni, ha összekön a szükséges mennyiség, energiamajort szervezni, részvénytársaságot alapítani (biogáz-CNG-vel is csak RT kereskedhet), ... ez mitől lenne könnyű?

Támogatás? Minek? A részvényeket vagy lejegyzik, vagy nem. Támogassa az állam azt, aki rászorul. Egy energiamajorban a termelő (produktív) munkásra jutó nettó árbevétel jóval 10 milkó felett van, ezt támogatni, meglehetősen nevetséges lenne.
Törölt felhasználó 2011. 12. 06. 16:48
Előzmény: #581  parkinson
#582
"Ne próbáld azt elhitetni, hogy ilyen nem is volt!"

Hogyne lett volna. Csak nem igazán működött. Én napenergia hasznosításra szerettem volna pályázni és összességében ugyanannyiba került volna mintha saját erőből csináltam volna.
Pl. a megyéből 2 kivitelezőt fogadtak volna el :((
Persze a pályázatíró cégeknek és pár kivitelezőnek biztos nagy üzlet volt.
parkinson 2011. 12. 06. 14:23
Előzmény: #579  Törölt felhasználó
#581
Mert aki későn futott annak csak a füle jutott...
A több mint 11Mrd támogatás elfogyott!

Ne próbáld azt elhitetni, hogy ilyen nem is volt! Az első osztrák üzem is még csak kísérletezget. Egy ilyen projektet megcsinálni csak Dezsőnek könnyű, nem elég a pottyantósból az illatot hasznosítani, az atomerőművet meg leállítani.

A Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő és villamosenergia-, valamint biometán termelés című pályázati kiírás felfüggesztése
‎2011. ‎május ‎16., ‏‎9:00:00
A keretek kimerülése miatt a Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő és villamosenergia-, valamint biometán termelés című (KEOP-2011-4.4.0 kódszámú) konstrukciót 2011. május 19. napjával határozatlan időre felfüggesztjük. A 2011. május 18. 24 óráig postára adott pályázatok még érkeztetésre kerülnek.

link

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek