Topiknyitó: lew82 2011. 08. 02. 13:44

Marslakó topik  

Indítottam már egy külön topikot Tódinak...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 23:07
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#40
Azért azt nem vártam tőled hogy már vádaskodol is és jó lenne ha a hazudozást is befejeznéd lehet normális emberi módon is beszélni.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 22:59
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#39
NANA én ilyet nem mondtam!
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 22:51
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#38
Subnormalia

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...
* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * *
Blogz & linkz
TreeViver: a természetvédelem új útja - ültess fát a Földünkért!

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok
+

Linkcsere partnerek

Google PageRank
blog
Portfolioblogger
Portfolio Blogger
Mi ez?
Hirdetés
Portfolio hírek

*

Nyeletlen baltaként zuhantak a tõzsdék - Új csúcson a frank
*

Aggasztó hírek érkeznek a perifériáról

BUX
Pénzcentrum

*

A maffia már alig várja a magyar eurócsatlakozást
*

OTP-elütés: tízszeres díjat vont le a bank

Mószt fres!

* Gyurcsányt a sittre!
* Álomvezérelt nyelvoktatás
* Egy illuzionista lázálma
* Selmeczinikus Gabika
* A jog határai
* Kevesebb államot, több tudást!
* Népnemzeti kapitoszocializmus
* Kínai matiné
* A hit(elesség) határai
* Dzsentri feeling mindhalálig!

Topperz
1. Álomvezérelt nyelvoktatás
2. Egy illuzionista lázálma
3. Selmeczinikus Gabika
4. Népnemzeti kapitoszocializmus
5. Kevesebb államot, több tudást!
6. Dzsentri feeling mindhalálig!
7. Kínai matiné
Mi? Sajtó?! PIHA!

Egymillióan a magyar sajtószabadságért!




Feedz

* RSS 2.0
bejegyzések, kommentek
* Atom
bejegyzések, kommentek

XML
Archívz

* 2011 augusztus (1)
* 2011 július (6)
* 2011 június (1)
* 2011 május (5)
* 2011 április (5)
* 2011 március (10)
* 2011 február (8)
* 2011 január (7)
* 2010 december (11)
* 2010 november (9)
* 2010 október (14)
* 2010 szeptember (28)
* Tovább...

Kíjvördz (5+)
ab (8) alkotmány (13) alkotmányozás (5) állam (7) budapest (7) chf (5) demokrácia (8) devizahitel (8) fidesz (14) gazdaság (9) gazdasági szabadságharc (14) gazdaságpolitika (21) illés zoltán (7) imf (5) jogállam (5) kedves vezető (60) kína (5) környezetvédelem (7) köztársasági elnök (6) lázár jános (7) magán nyugdíjpénztárak (12) magyarország (7) manyup (9) matolcsy györgy (15) médiatörvény (7) mol (5) narancsos forradalom (14) ner (24) nyugdíjrendszer (8) orbán kormány (12) orbán viktor (7) öv 2010 (10) politika (7) portfolioblogger (55) schmitt pál (13) sóhivatal (9) szertenézés (5) szíjjártó péter (5) vérpopulizmus (8) Meg a többi...
Linkdoboz

Használt baba gyerekholmi
Rád linkelünk
Állás kereső
Hirdesd magad keress vele
Használt autó Piac
Youtube MP3 letöltés

A TE LINKED HELYE
Blogajánló
Nincs alternatívája a fidesznek? Az alternatívátlanság hamis illúziója persze magát az alternatívátlanságot ter.. fenteslent.blog.hu
blog.hu
Egyéb

* Belépés
* Regisztráció

Gyurcsányt a sittre!
2011.08.02. 16:39 | jolanbela | 39 komment
Címkék: kedves vezető gyurcsány ferenc bajnai gordon szíjjártó péter államadósság elszámoltatás

A tusványosi nyári meleg úgy érzem nem csak a Kedves Vezetőt ütötte ki, hanem Szószátyár Petikét is:

"Akkor felelünk meg a társadalom várakozásának, ha meg tudjuk mondani, milyen jogkövetkezményekkel jár az, hogy a szocialista kormányok a kiszolgáltatottságig eladósították Magyarországot"

"Ezért azt fogja javasolni az albizottságnak, hogy kérjék fel az országgyűlés alkotmányügyi bizottságát annak megvizsgálására, milyen jogi lépéseket lehet tenni a politikai felelősség jogi felelősséggé alakítására. Ha erre nincs mód, akkor pedig azt vizsgálják meg, milyen változtatások szükségesek a felelősségre vonáshoz."

Próbálkozzunk meg értelmezni a kezdeményezést! Mi értelme lehet ennek?

- Kell a táp a híveknek. „azelmútnyócév” és a gyurcsányahibás” szlogeneknek valahogy tárgyiasulni kell különben még a Kedves Vezetőről azt gondolnák a hívek, hogy handabandázó, hiteltelen, hangember. Ezt meg ugye nem gondolhatják.
- Fenn kell tartani a forradalmi helyzetet, mert úgy tűnik lanyhul a hevület, arra pedig nagy szükség van mer’ nélküle nehéz legitimálni demokráciákban elfogadhatatlan döntéseket.
- El kell terelni a figyelmet, mert finoman szólva is megkérdőjelezhető a gazdaságpolitika (márha a jelenleg zajló értelem nélküli improvizáció annak tekinthető), ezért aztán jó sokan a méteres kékeres rosszabb végére kerültek, amit a fanatikus hívek kivételével nemigen élvez a többség.
- Fel kell készíteni a közvéleményt valami újabb „jogi kreatívkodásra”, ami bármi lehet.
- Az ellenséget meg kell billogozni, hamár elítélni nem sikerül, így lesz egy jól kommunikálható érv a híveknek, hogy miért is kell tovább küzdeni és a Kedves Vezetőre szavazni bárki más helyett.
- Nem mellesleg, ha a Kedves Vezető és falkája magát az erkölcsi piedesztál legmagasabb fokaként határozza meg, akkor mindenki másról bizonyítani kell, hogy ennél alacsonyabb szinten áll. Bármilyen eszközzel.

A fentieken túl nyilvánvalóan semmi mást nem szolgál ez a kezdeményezés, merugye:

- Egzakt módon a kormányzati tevékenység eredményességének mérése meglehetősen körülményes. Erre vannak pl. a szabad választások. Mindenki a saját tapasztalatai alapján eldönti, hogy elégedett-e a kormányzással vagy sem. Sajnos a választójogi rendszer tervezett átalakítása épp a szabadságfokát hívatott csökkenteni a demokratikus választásoknak.
- A közgazdaságtan és ebből eredően egy kormány gazdaságpolitikája sem egzakt dolog, ezért garázdálkodhat jelenleg is büntetlenül ezen a területen pl. a Kedves Vezető és szent jobbja, Matolcsy Vátesz György.
- A jövő elzálogosításában és felélésében azt hiszem jelenleg a Kedves Vezetőt és falkája a rekorder csúcstartó, hiszen 3 millió ember nyugdíjra félretett 3.000 Mrd Ft-ját élik fel ebben az évben, pár hónap alatt. Ezt nehéz lesz bárkinek is überelni. Mindehhez képest csak nüansznyi részlet, hogy a jövő nemzedékek ombudsmani intézményét épp most herélik ki.
- Az államadósság elleni küzdelem szlogenje nyilvánvalóan kamu, hiszen elve nem triviális olyan objektív szabályrendszert felállítani egy ilyen vizsgálathoz, amelyben minden szereplő azonos körülmények között vizsgálható és a kapott eredmények egymással összehasonlíthatóak. Pl. mert ugyanazt az évet kétszer nem lehet lejátszani annyi különbséggel, hogy egyszer az egyik kormány, máskor a másik kormány gazdaságpolitikája mentén hoznánk döntéseket. De ha mégis sikerülne ilyen szabályrendszert összehozni, az elég valószínű, hogy mind a korábbi, mind a mostani Orbán kúrmány kb. egy milisecundum alatt megbukna.
- Ha nem lehet objektív és egyértelmű feltételrendszert kitalálni az államadósság növekedésével kapcsolatos felelősség megállapításához, akkor nyilván az ítélet szubjektív lesz. De mit is jelent a szubjektivitás? Nézzünk egy példát!

Példa 1: A Kedves Vezető 500 Mrd Ft-ért vesz MOL részvényt hitelből. Majd az értő hívek felé alig néhány hét elteltével azt kommunikálja, hogy sajnos a mocskos EU a mocskos szocik miatt több 100 Mrd Ft többletköltséget okozott az országnak. Ezt nem tudjuk fedezni ezért a MOL részvényeket sürgősen el kell adni. Sajnos bukunk rajta vagy 200 Mrd Ft-ot, de erről a Kedves Vezető nem tehet és az is csak a véletlen műve, hogy épp a Kedves Vezető gazdasági falkájába tartozó emberek/cégek veszik meg a részvényeket.

Példa 2: Bajnai Gordon mintegy 80 Mrd Ft-tal olcsóbban már jóval korábban meg tudta volna venni ugyanazokat a MOL részvényeket, de sajnos a Kedves Vezető ezt nem akarta. Most ugyanúgy el kellene adni őket, mert az EU, egy korábban még a Kedves Vezető regnálása alatt indult szabályozásról kimondta, hogy nem EU konform és ennek kijavítása bizony pénzbe kerül.

Namost a szubjektív ítélet azt jelenti, hogy az első példa szerint a Kedves Vezető a stratégia döntéseket hozó, nemzetmentő hős. Míg a második példa szerint Bajnai Gordon a mocskos szoci hazaáruló, aki eltőzsdézte az ország vagyonát és ezért börtönben a helye.
Nem tudom a fanatikus hívek mit gondolnak erről a szubjektivitásról. Nem gondolkodtak-e még azon, hogy mi lesz annak a következménye, ha mondjuk a Kedves Vezető helyi fityiszes pártbrigádjának a széljárás szerint változó szubjektív stratégia céljaiba éppen nem fog majd beleilleni a korábban csontig nyaló párthívő fizimiskája? Vajon, ha egy volt miniszterelnököt ilyen szubjektivitás mellett börtönbe lehet vágni, akkor egy huszadik senki seggnyalót mennyire lesz nehéz? Vagy végtelen értelme közepette értetlenül siránkozik majd, mert nem érti hogyan juthatott idáig, hiszen ő mindig mindenkinek tövig benyalt?

A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy a fenti érvrendszer/eseménysor általában nem önkényuralmi rendszerek felszámolásaként, azt követően szokott bekövetkezni, hanem épp kiépülésének előjátékai szoktak lenni.

Félreértés ne essék! A poszt nem az Öszödi Igazmondó, hanem a demokratikus játékszabályok védelmében született, amelyeknél ma nem ismerünk jobb társadalmi játékszabályokat. Még akkor is, ha időnként olyanokat védenek, akik erre morálisan érdemtelenek. Ugye Petike? Ugye Viktor?

[Megosztom az iWiWen!] [Megosztom a Tumblren!] [Megosztom a Google Buzzon!] [Megosztom a Google Readeren!]
· 2 trackback

Ajánlott bejegyzések:

* Az árokásás dicsérete
* Egy mindenki ellen, mindenki egy ellen
* A jó erkölcsű államosítás
* Hatékony államot! Még több szárnyvonalat és kispostát!
* Egy illuzionista lázálma

Törölt felhasználó 2011. 08. 02. 22:47
Előzmény: #36  marslako2
#37
Tényleg már odáig süllyedtél, hogy cigányozol? Mondjuk -94% nagyon idegesítő lehet. De csak magadat okolhatod étre.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 22:40
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#36
Te Farkas Flórinál dolgozol?
Törölt felhasználó 2011. 08. 02. 22:40
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#35
:)
Törölt felhasználó 2011. 08. 02. 22:27
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#34
A portfóliója: Eco, Phyl, Humet kb. 2 éve. Mesterhármas: -75%, -88%, -94%.4-szerezni, 8-szorozni, 16-szorozni kell neki a 0-hoz.

Ezt csinálja utána bárki.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 22:14
Előzmény: #32  marslako2
#33
Portfolio.hu Árfolyam Videó Pénzcentrum.hu REsource Konferenciák Portfolio Trader TraderSzoba InfoRádió
Portfolio.hu
BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ ENGLISH
BEJELENTKEZÉS
Login név:
Jelszó:
Jegyezzen meg: Elfelejtette a jelszavát?

Bejelentkezve: marslako2 KILÉPÉS HÍRLEVÉL ENGLISH
Legyen a kezdőlapom
Hello, USERNAME Kilépés » Cookie-k törlése » Bejelentkezés: English version
Legyen a kezdőlapom Elfelejtett jelszó » Hírlevél beállítások »
Regisztráció » Előfizetés » ENGLISH

* Befektetés
* Deviza/kötvény
* Ingatlan
* Makrogazdaság
* Tőzsde
* Vállalatok
* Szolgáltatások
* Előfizetés

* Befektetési alap
* Öngondoskodás
* Külföldi alapok
* Privát bankok

* Befektetési alap
* Öngondoskodás
* Külföldi alapok
* Privát bankok

* Deviza/kötvénypiac
* Állampapír (ÁKK)
* Deviza

* Ingatlanpiac
* Lakáspiac
* Irodapiac
* Kiskereskedelem
* Ipari ingatlan
* Városkép
* Termőföld

* Makrogazdaság
* Adózás
* Egészségügy
* Munkaügy
* Nyugdíj
* Nyersanyag

* Vállalatok
* KKV
* Pénzügy
* Telekom
* Energia
* Zöld energia
* Vállalati pénzügyek
* Cégautó
* Karrier
* Közlemények

* Tőzsde
* Parkett
* Technikai elemzés
* Certifikátok
* Fizikai arany, áru
* Tőzsdei kereskedés

* A hét hírei
* Adatletöltés
* Elemzések
* Fotók
* Infopanel
* Utazás
* Kalkulátorok
* Könyvesbolt
* Online interjú
* Portfolio.hu füzetek
* Prémium cikkek
* Szótár

* Adat
* Ingyenes hírlevél

* Portfolio.hu - Online gazdasági újság - 2011. augusztus 2. kedd

hirdetés
Nyeletlen baltaként zuhantak a tőzsdék - Új csúcson a frank
2011. augusztus 2. | 22:05

Küldés e-mailbenNyomtatható verzióHozzászólás
Délután hirtelen negatív hangulat lett úrrá a nemzetközi tőkepiacokon, a nyugat-európai tőzsdék ennek hatására jelentős, 2% körüli veszteséggel zárták a napot. Amerika is csökkenéssel nyitott, a lejtmenet pedig kitartott egészen a zárásig, így a vezető indexek tetemes mínuszban fejezték be a kereskedést. A Dow 1,8, az S&P 2,6, a Nasdaq pedig 2,7%-ot esett. Mindez egyben azt jelenti, hogy technikailag fontos 200 napos mozgóátlag is elesett, ami hosszabb távú trendfordulót jelezhet. A piacokra a továbbra is megoldásra váró adósságproblémák mellett a növekedési kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak nyomják rá bélyegüket. Ebben a környezetben a befektetők a menedékként számon tartott termékek felé fordulnak, a svájci frank délután 250 közelében is járt a forinttal szemben, új csúcsot állítva be (249,6). Az aranyat is szépen megtépték, itt is új történelmi csúcs született.

hirdetés

22:05

Folyamatos esés jellemezte a mai kereskedést az amerikai részvénypiacokon, melynek következtében a vezető részvényindexek tetemes mínuszban állapodtak meg. A Dow 1,8, az S&P 2,6, a Nasdaq pedig 2,7%-kal került lejjebb, mindhárom tőzsdeindex esetében napi mélypont volt a záróérték.

Az erőteljes kockázatkerülés közepette a befektetők válogatás nélkül adtak mindent, ami részvény, a kiskereskedelmi szektor a rossz délutáni makroadat miatt élen járt az esésben.

Az arany kivételével a nyersanyagok is szenvedtek, a WTI típusú könnyűolaj 94 dollár alatt, 1,2%-os mínuszban fejezte be a kereskedést a New York-i árutőzsdén, miután felerősödtek a gazdasági növekedés lassulásával kapcsolatos aggodalmak. A fekete arany 5 hete járt utoljára ilyen alacsony szinteken.

20:35

dow
Nem enyhül a nyomás az amerikai piacokon, az indexek folytatják a lejtmenetet. A Dow 1,4, az S&P 500 1,6, a Nasdaq pedig 1,7%-os mínuszban tartózkodik jelenleg. Egyelőre úgy tűnik a befektetők képtelenek megnyugodni.

Obama elnök néhány perccel azt követően beszélt, hogy a szenátus elfogadta az adósságplafon emeléséről és a hozzá kapcsolt deficitcsökkentési lépésekről kötött kompromisszumos törvénytervezetet. Az elnök közölte, az adósságplafon emeléséről és a kiadáscsökkentésről szóló kompromisszum csak az első lépés volt, a két párt képviselői együtt fognak dolgozni a deficit további csökkentése és annak biztosítása érdekében, hogy az Egyesült Államok a lehetőségei által megengedett keretei között éljen. Obama beszédében rámutatott a munkahelyteremtés sürgősségére, és sürgette, hogy a kongresszus hozza meg az olyan gazdaságélénkítő döntéseket, mint a munkanélküliségi biztosítás meghosszabbítása. A frissen elfogadott törvényt az elnök ma már alá is írta.

18:53

dax
Jelentős, 2% körüli veszteséggel zárták a mai kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék, és jelenleg a tengerentúlon is jelentősebb mínuszokat láthatunk. Az indexek gyakorlatilag nyitás óta esnek, a Dow Jones 1,2, az S&P 500 1,5, a Nasdaq pedig 1,3%-kal van a tegnapi záróértéke alatt.

Mindez azt is jelenti egyúttal, hogy az indexek a technikailag fontos 200 napos mozgóátlag alá kerültek, ami gyakorlatilag trendfordulót jelent. Amennyiben az elkövetkező napokban nem sikerül ezen szint fölé visszakapaszkodni, akár további jelentős esés is jöhet a piacokon.

sp500
A lejtmenet mögött elsősorban a továbbra is megoldatlan európai és amerikai adósságproblémák állnak. Bár az USA-ban sikerült megállapodni az adósságpalafon emelésének és a költségvetési hiány csökkentésének kereteiről, ez aligha nyugtatta meg a piacokat. "Az elkövetkező 10 évre előirányzott hiánylefaragás mértéke messze elmarad attól, amit a hitelminősítők, mint a Standard & Poors's és a Moody's elvárnának ahhoz, hogy továbbra is AAA-besorolást adjanak az amerikai adósságnak" - nyilatkozta a Marketwatchnak Marc Pado, a Cantor Fitzgerald vezető elemzője.

Minderre csak rátesz egy lapáttal a gazdasági növekedéstől lassulásától való félelem. A ma délutáni amerikai makroadat csak fokozta ezen aggodalmakat, miután azt mutatta, hogy az amerikai háztartások kevesebbet költenek.
2011.08.02 14:30 Itt az újabb rossz hír: nem költenek az amerikai háztartások

Nyeletlen baltaként zuhantak a tőzsdék - Új csúcson a frank
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 22:07
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#32
Keleti szél: dolgozz, hogy WC-ben, konténerben, lépcsőházban lakhass!
2011.08.02. I Véleményvezér I Címkék: keleti szel kina hajlektalanok szegenyseg

Miközben egy szűk réteg a fejlett országok felső középosztályának szintjén él, tömegek tengődnek a nyomorban: konténerekben, WC-kben, csövekben, vagy éppen a föld alatt laknak. A Véleményvezér Kína-hetet tart.

Kína-hetünket az ország lakásviszonyaival folytatjuk: egyre több szó esik manapság arról, hogy a 2008. előtti amerikai helyzethez hasonlóan Kínában is elsősorban egy óriási és egyre nagyobbra fúvódó ingatlanbuborék tartja lendületben a gazdaságot.

Sorozatunk első része: Bárcsak meghalnának! – Beteges sovinizmus

Munkaalapú társadalom?

Szemben azonban az Egyesült Államokkal vagy a dél-európai országokkal, Kínában valóban ordítóan nagyok a társadalmi különbségek. Ez azt jelenti, hogy miközben egy nagyon szűk réteg (néhány tízmillió ember) a fejlett országok felső középosztályának megfelelő szinten él, addig százmilliók tengődnek a teljes nyomorban. A jövedelmi különbségek különösen élesek a városokban, ahol a hivatalosan ott tartózkodókon felül még mintegy 250 millió „vidéki” is él. Utóbbiak lakáskörülményei az egyik legnagyobb szociális problémát jelentik az országban: az emberek minden elképzelhető és elképzelhetetlen helyen, konténerekben, WC-kben, csövekben, autókban, vagy éppen a föld alatt alakítanak ki maguknak kényszerből lakóhelyet.

marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 22:01
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#31
JA és a Gigi bátya.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 22:00
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#30
Te azt hiszed azért mert a Béci öccse vagy akkor neked bármit szabad?
Törölt felhasználó 2011. 08. 02. 21:58
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#29
ejj de szemét:))
Marslako nem győz linkelgetni, eltüntetve a "nyomokat", erre megint beírod:))
Törölt felhasználó 2011. 08. 02. 21:53
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#28
A portfóliója: Eco, Phyl, Humet kb. 2 éve. Mesterhármas: -75%, -88%, -94%.4-szerezni, 8-szorozni, 16-szorozni kell neki a 0-hoz.

Ezt csinálja utána bárki.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 21:52
Előzmény: #26  marslako2
#27
rkolt figyelmeztetést kapott Amerika a Fitch-től
2011. augusztus 2. | 20:52

Küldés e-mailbenNyomtatható verzióHozzászólás
A Fitch szerint az amerikai államadósság-plafon emeléséről megszületett törvényhozási döntés "az első fontos lépés" az Egyesült Államok lehetséges legjobb, "AAA" szuverén adóskockázati besorolásának megőrzése felé, de ehhez hiteles középtávú deficitcsökkentő terv is szükséges - írja az MTI.

hirdetés
Trader

A legnagyobb európai hitelminősítő az adósságlimit-emelés hosszadalmas vitáját lezáró szenátusi voksolás után, Londonban kiadott kommentárjában "egyértelműen a helyes irányba tett lépésnek" nevezte a kongresszusi megállapodást. A Fitch kiemelte ugyanakkor azt a véleményét is, hogy az Egyesült Államoknak, csakúgy, mint az európai országok zömének, kemény adó- és kiadási döntésekkel kell szembenéznie - ráadásul gyenge gazdasági növekedési környezetben -, ha az államháztartási hiányt és az államadósságot középtávon "biztonságosabb szintekre" kívánja csökkenteni.

A Fitch Ratings szerint a kedden megszületett egyezség "fontos első lépése, de nem a vége" annak a folyamatnak, amelynek révén hiteles terv születhet az Egyesült Államok "AAA" adósosztályzatának megőrzését biztosító államháztartási deficitszint elérésére.

Az elemzés szerint az adósságplafon megemelése és a létrejött deficitcsökkentési terv "szélesebb értelemben vett paraméterei" alátámasztják a Fitch azon véleményét, hogy az Egyesült Államokban eluralkodott politikai közbeszéd "intenzitása és teátrális jellege" ellenére megvan a politikai akarat és a képesség a helyes döntések meghozatalára.

Mindazonáltal csak "az utolsó lehetséges pillanatban" sikerült elkerülni, hogy a Fitch Ratings negatív előjelű - vagyis leminősítést valószínűsítő - felülvizsgálat alá vegye az amerikai adósbesorolást.

A Fitch ugyanakkor jóval nagyobb türelmet tanúsított az Egyesült Államok iránt az adósságlimit-emelés kapcsán kirobbant vita során, mint a másik két nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service ugyanis már a múlt hónap közepén negatív megfigyelés alá vette az Egyesült Államok adósosztályzatait.

A Fitch mai elemzése szerint az Egyesült Államok "AAA" státusát alátámasztó gazdasági és pénzügyi alapok továbbra is erőteljesek, annak ellenére, hogy "indulatoktól fűtött vita" folyik az állam szerepéről, és arról, hogy miképp lehetne csökkenteni a "túlméretes" szövetségi költségvetési hiányt. Az amerikai vállalati szektor mérleghelyzete és jövedelmezősége "egészséges", az alapszintű termelékenység-növekedési ütem viszonylag erős, és az amerikai dollár továbbra is "kihívó nélkül" tölti be a globális tartalékvaluta szerepét.

A piaci és a refinanszírozási kockázatokat minimalizálja a pénzügypolitikai és az árfolyam-rugalmasság, a dollár globális tartalékvaluta-státusa, valamint az amerikai kincstárjegypiac "példátlan" mérete és likviditása - áll a Fitch elemzésében.

A cég mindazonáltal alig burkolt leminősítési figyelmeztetéssel fejezi be elemzését, kiemelve: számításai szerint a jelenlegi folyamatok alapján az amerikai államadósság 2012 végére eléri a GDP-érték 100 százalékát, és középtávon tovább növekszik, márpedig ez a profil "nem összeegyeztethető" az amerikai "AAA" adósosztályzat megőrzésével. A Fitch szerint ezért "életfontosságú" egy hiteles, középtávú deficitcsökkentő terv hatályba léptetése.

153255

Előző cikk
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 21:51
Előzmény: #24  marslako2
#26
* Téli Sportok
* Fizikális Edukáció
* Retrosport
* Ló
* Kosárlabda
* NFL
* Bringa
* Sportfogadás
* Baseball
* Sakkk
* Vancouver
* Peking

Kovács István karambolozott Budapesten

* MTI - ugyelet@mail.index.hu

2011. augusztus 2., kedd 20:29

*
* |
*
*

*
*
*
* Email
*

Közlekedési balesetet szenvedett Kovács "Koko" István olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világbajnok volt ökölvívó.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség tiszteletbeli elnöke és a Boksz Világszervezet (WBO) európai alelnöke - az MTI-nek megerősítette, hogy kedd este a 70-es főút budapesti szakaszán karambolozott, de a balesetben senki sem sérült meg.
hirdetés
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 21:51
Előzmény: #24  marslako2
#25
* Téli Sportok
* Fizikális Edukáció
* Retrosport
* Ló
* Kosárlabda
* NFL
* Bringa
* Sportfogadás
* Baseball
* Sakkk
* Vancouver
* Peking

Kovács István karambolozott Budapesten

* MTI - ugyelet@mail.index.hu

2011. augusztus 2., kedd 20:29

*
* |
*
*

*
*
*
* Email
*

Közlekedési balesetet szenvedett Kovács "Koko" István olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világbajnok volt ökölvívó.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség tiszteletbeli elnöke és a Boksz Világszervezet (WBO) európai alelnöke - az MTI-nek megerősítette, hogy kedd este a 70-es főút budapesti szakaszán karambolozott, de a balesetben senki sem sérült meg.
hirdetés
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 21:47
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#24
Kiirtottak egy öttagú családot Tulában

* MTI

2011. augusztus 2., kedd 11:41 | [10 órája frissítve]

*
* |
*
*

*
*
*
* Email
*

Ötszörös gyilkosságra derült fény Tulában: keddi orosz sajtójelentések szerint ismeretlenek megöltek egy nagymamából, anyából és három kisgyerekből álló egész családot.

A szomszédok hétfőn jelentették a rendőrségen, hogy a család lakásából rossz szag árad kifelé. A rendőrök a lakásba behatolva megtalálták a gyilkosság áldozatává vált három gyermeket és két felnőttet. Mindannyiuk fejét betörték, de a fegyvert nem találták meg a lakásban.
hirdetés

A kilenc-, hat- és ötéves kisfiúk holtestére a szobában találtak rá, vélhetően álmukban ölték meg őket az ágyukban, az anya és a nagymama tetemét a fürdőszobában egymásra dobták. Mindannyian hálóruhában voltak, vagyis a gyilkosság éjszaka történhetett, az első vizsgálatok szerint feltehetően kilenc nappal ezelőtt. A lakásból semmi nem hiányzott, az ajtót kívülről kulcsra zárták. Ebből a nyomozó szervek arra gyanakszanak, hogy a gyilkos – vagy gyilkosok – bejáratos lehetett a családhoz.

Az orosz család néhány éve Jekatyerinburgból költözött Tulába. A nagymama korábban egy kolostorban szolgált, és ezzel ugyan felhagyott, hogy unokái nevelésének szentelhesse magát, de továbbra is mélyen vallásos volt és egy templomi kórusban énekelt. Lánya, a gyerekek anyja az ingatlanpiacon tevékenykedett.

Az illetékes szervek egyelőre két lehetőségből indulnak ki: a véres tett oka magánéleti lehet, vagy kapcsolatban állhat az egyik áldozat munkájával.

Alekszadr Baszrikin, az Oroszországi Föderáció nyomozati bizottságának vezetője kedden Tulába érkezett, hogy személyesen koordinálja a nyomozást.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 21:47
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#23
Kiirtottak egy öttagú családot Tulában

* MTI

2011. augusztus 2., kedd 11:41 | [10 órája frissítve]

*
* |
*
*

*
*
*
* Email
*

Ötszörös gyilkosságra derült fény Tulában: keddi orosz sajtójelentések szerint ismeretlenek megöltek egy nagymamából, anyából és három kisgyerekből álló egész családot.

A szomszédok hétfőn jelentették a rendőrségen, hogy a család lakásából rossz szag árad kifelé. A rendőrök a lakásba behatolva megtalálták a gyilkosság áldozatává vált három gyermeket és két felnőttet. Mindannyiuk fejét betörték, de a fegyvert nem találták meg a lakásban.
hirdetés

A kilenc-, hat- és ötéves kisfiúk holtestére a szobában találtak rá, vélhetően álmukban ölték meg őket az ágyukban, az anya és a nagymama tetemét a fürdőszobában egymásra dobták. Mindannyian hálóruhában voltak, vagyis a gyilkosság éjszaka történhetett, az első vizsgálatok szerint feltehetően kilenc nappal ezelőtt. A lakásból semmi nem hiányzott, az ajtót kívülről kulcsra zárták. Ebből a nyomozó szervek arra gyanakszanak, hogy a gyilkos – vagy gyilkosok – bejáratos lehetett a családhoz.

Az orosz család néhány éve Jekatyerinburgból költözött Tulába. A nagymama korábban egy kolostorban szolgált, és ezzel ugyan felhagyott, hogy unokái nevelésének szentelhesse magát, de továbbra is mélyen vallásos volt és egy templomi kórusban énekelt. Lánya, a gyerekek anyja az ingatlanpiacon tevékenykedett.

Az illetékes szervek egyelőre két lehetőségből indulnak ki: a véres tett oka magánéleti lehet, vagy kapcsolatban állhat az egyik áldozat munkájával.

Alekszadr Baszrikin, az Oroszországi Föderáció nyomozati bizottságának vezetője kedden Tulába érkezett, hogy személyesen koordinálja a nyomozást.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 21:47
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#22
Kiirtottak egy öttagú családot Tulában

* MTI

2011. augusztus 2., kedd 11:41 | [10 órája frissítve]

*
* |
*
*

*
*
*
* Email
*

Ötszörös gyilkosságra derült fény Tulában: keddi orosz sajtójelentések szerint ismeretlenek megöltek egy nagymamából, anyából és három kisgyerekből álló egész családot.

A szomszédok hétfőn jelentették a rendőrségen, hogy a család lakásából rossz szag árad kifelé. A rendőrök a lakásba behatolva megtalálták a gyilkosság áldozatává vált három gyermeket és két felnőttet. Mindannyiuk fejét betörték, de a fegyvert nem találták meg a lakásban.
hirdetés

A kilenc-, hat- és ötéves kisfiúk holtestére a szobában találtak rá, vélhetően álmukban ölték meg őket az ágyukban, az anya és a nagymama tetemét a fürdőszobában egymásra dobták. Mindannyian hálóruhában voltak, vagyis a gyilkosság éjszaka történhetett, az első vizsgálatok szerint feltehetően kilenc nappal ezelőtt. A lakásból semmi nem hiányzott, az ajtót kívülről kulcsra zárták. Ebből a nyomozó szervek arra gyanakszanak, hogy a gyilkos – vagy gyilkosok – bejáratos lehetett a családhoz.

Az orosz család néhány éve Jekatyerinburgból költözött Tulába. A nagymama korábban egy kolostorban szolgált, és ezzel ugyan felhagyott, hogy unokái nevelésének szentelhesse magát, de továbbra is mélyen vallásos volt és egy templomi kórusban énekelt. Lánya, a gyerekek anyja az ingatlanpiacon tevékenykedett.

Az illetékes szervek egyelőre két lehetőségből indulnak ki: a véres tett oka magánéleti lehet, vagy kapcsolatban állhat az egyik áldozat munkájával.

Alekszadr Baszrikin, az Oroszországi Föderáció nyomozati bizottságának vezetője kedden Tulába érkezett, hogy személyesen koordinálja a nyomozást.
marslako2
marslako2 2011. 08. 02. 21:46
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#21
merika 10 legperverzebb városa

* Index

2011. augusztus 2., kedd 16:26

*
* |
*
*

*
*
*
* Email
*

Az Egyesült Államok lakosságának szexuális szokásai gyakran kerülnek ellentmondásba a puritán gyökerekkel: pár éve például a konzervatív beállítottságú Utah állam minősült a legnagyobb onlinepornó-fogyasztó államnak. Több város fesztiválokat, klubokat is szervez a témában. Listázták a perverz amerikai városokat.
hirdetés

Az első három helyen Las Vegas, San Francisco, és New York áll, de számos meglepetést tartogat a lista [1]. Ott van az Indiana-beli Roselawn, amely nemcsak közkedvelt nudistahely, de több szabadidős tevékenységet és sportágat is meztelenül végezhetnek az érdeklődők.

Atlantában, ahol Georgia legnagyobb meleg közössége él, található az egyik legnagyobb swinger szexklub, a Trapeze, ami még a Las Vegas-i Green Doorral is vetekszik. A legegyedibb szolgáltatást a Clermont Lounge nyújtja, ami Amerika legöregebb strippereit foglalkoztatja.

Chicagóban diplomát lehet szerezni perverzióból a háromnapos Kinky College-mesterképzésen.

Az európaiak által is ismert szexparadicsomok egyike a mai napig San Francisco: itt az egyik legnagyobb fetisiszta rendezvény, a Folsom 400 000 résztvevőt vonz évente.

New York-ban felmérhetetlen számú szexbolt, klub és szexparti található. A Szexmúzeumban a pornó fejlődésére is kitérnek, míg a CineKink Filmfesztivál a hardcore pornóig kínál széles filmválasztékot.

Las Vegas-ban a Green Door Amerika legnagyobb swingerklubja két szinttel, fürdőkkel, voyeur-szobával, és különböző fantázianevekre hallgató helyiségekkel várja a látogatókat. Itt évente tartanak fétis- és fantáziabált. Nevadának pedig több mint 30 legálisan működő kuplerája van.

A felsorolás nem teljes, a tízes listán szerepel még Wisconsinból az 1547 lélekszámú Hurley, a Texas állambeli Austin, ahol a legtöbb óvszert adják el évente, illetve a legtöbb online randivonal-látogatót számláló Nyugat-Virginia és Új-Mexikó déli része.

Topik gazda

lew82
lew82
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek