Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 07. 18. 08:40

Forex és sokminden más is  

na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..



ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.



mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is



az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..



"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "



szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .



átjárható nyugodtan az egyikből a másikba


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 23:30
Előzmény: #9237  Törölt felhasználó
#9240
én is szeretem birgert , mert lazán és semmi okoskodással adja elő azt amit tud .

van egy pár cucca, amin tamáskodok sőt! ingatom a fejem , de ez korántsem a kereskedése /mert az nyíltan egyenes / hanem a pszichónak az általa előadott magyarázatainak a részei ..

**
közbevetőleg:

ha bűn ha nem , és ezzel a belinkelt olvasni való cuccal nem minden részletével értek egyet , és ha ő az atyaúriten is 35 éve egyfolytában 5 milliárddal - akkor sem /de ez most mellékes
***

de valóban neked való , mert majdhogynem aprólékosan és alaposan megtervezetten teszi oda magát a kereskedés során nap mint nap.. mint ahogyan azt te is teszed/próbálod.

én azt gondolom /mindig/ is a hull.elméletről, hogy egy nagyon jó dolog / vagy cirka 8 évvel ezelőtt olvastam az egészet , akkoriban itt híre hamva sem volt nagyon, és pláne nem ekkora irodalma /-de többnyire csak inkább h-tól hosszútávon abszolut megfelelőbbnek tartom ..a minél kisebb tmf-ken , illetve m-ken már bizonytalanabb -de nem az irányaiban , hanem a beszálló - kiszálló pontosságának a meghatározásaiban , ami néha kockázatossá teszi a napi nyereségességet .
pontosan azért, mert ilyen kis időtávban a "belső" irány -irányok sokszor és erősen is akár fluktuálhat le fel -azaz nem megbízhatóan követi itt a h.elméletet ilyen aprolékos minitávban - mert el sem várható tőle .. és itt nem a hull. elmélet a bűnös korántsem , hanem az időtáv ilyen alacsonyan való használója

javítsd ki vadász , ha helytelen valami ebben az észrevételben -nyugodtan ..

én is használom , de nekem a flat ,zigzag és az alhullámok nem annyira mennek - mint inkább az impulzívok és a korrekciók /ami a legtöbbször elégnek bizonyulnak h felett főleg hogy nekem "csak" be és kiszálló kell a legtöbbnyire

én is hiszek /ki nem ?/ a tömeghisztériában :o) mivel az ismétlődések bizonyítottak már régóta .. minél nagyobbak az ilyen hisztik , annál megbízhatóbbá válik a hull. elmélet is (de a robotok , a gépek egyre jobban bekavarnak itt is -bár előbb utóbb nekik is muszáj lesz asszimilálódni az ismétlődő előfordulási gyakoriságokkal - mármint a progik készítőinek )

minden ok ..bárki bármivel lehet eredményes kisebb hosszabb időn át és múlva és ilyen olyan jól kidolgozott szisztémákkal , vagy éppen másképpen ...de

számomra "minél kevesebb pozival annál több pöttyöt levadászni a legjobb beszállási lehetőség szerint és a relatíve legnagyobb összeggel " szerzett megállapításomat ez sem /ezek sem befolyásolják olyan nagyon ..

-ennél részemre lényegretörőbbet nem találtam sehol sem magamnak

de ideírom és hangsúlyozottan hogy ne legyen tévedés még1x:
csak szigorúan sajátmagamnak .

ezt nem hirdetem , nem adjusztálok rá másokat és nem is olvastam könyvet ,esszét és nem is láttam videon sem erről a cuccról szólót sehol sem

azt találtam ki lassan érlelődve évekkel ezelőtt kezdődően , hogy nem idegtépő napi megvívandó ilyen olyan talányokkal , hanem hátralépve kissé a piactól nagyobb léptékben kereskedem ..
/itt semmi értelme a kis számú lotnak - míg a kockázatkezelés a setupok mennyiségétől függően lehet nagyobb , az rr tervezéséről meg minek itt beszélni ?

így van meg együtt a 3 cucc

kockázatkezelés
rr ..és a
találati arány

a nekem megfelelő összhangja

tehát ezért írom , hogy más a látókör , és anakronisztikusan más a szemlélet is és majdnem mindenről..

Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 21:47
Előzmény: #9220  Törölt felhasználó
#9239
Helló!

Ez milyen rendszer, amit használsz?
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 18. 21:33
Előzmény: #9237  Törölt felhasználó
#9238
Birgerhez adalék/idézetek a saját könyvéből:

"Összes trading-döntésem alapját az „Elliott-Hullám" elmélet képezi, amelynek magva az,
hogy a piac meghatározott struktúrákban mozog. Ez az elmélet főképpen impulzus és
korrekciós mozgásokat különböztet meg; főleg a mozgások természetes rendjéből indul ki.

Éppúgy kereskedem korrekciós hullámokkal, mint impulzus-hullámokkal, emellett többnyire
egy trend irányú szempontot követek.

A piacokat candlestick-chartokon figyelem és megkísérlek Elliott-hullám-mintákat azonosítani."

"...személyesen előnyben részesítem az Elliott-hullámokat ahhoz, hogy képet alkossak a piac
pszichológiai állapotáról. Megjegyzem: az Elliott-hullámokat nem az árfolyam-prognózishoz
használom, mivel, mint már említettem, senki sem tudja előre megmondani, mit hoz
legközelebb a jövő. A piaci pszichológia megismeréséhez viszont az Elliott-hullámok hatásos eszközök."

"Én magam hiszek a piacok fent leírt véletlenszerű mozgásában, a káoszelméletben, amelynek ingadozásait tömegpszichológiai jelenségek felerősítik vagy eltorzítják. Belépéseim ezért alapulnak az Ellíott-hullámelméletre."
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 20:52
Előzmény: #9236  Törölt felhasználó
#9237
uhhhh! köszönöm a kimerítő választ, de ezt így péntek este nehezen emésztem. visszatérünk rá. ;)

Csak két gyors reakció:

1. Sokat figyelem Birger kereskedését. Az Ő módszerei állnak az én mentalitásomhoz közel, ezért amit lehet próbálom tőle eltanulni. Úgy gondolom tévedsz vele kapcsolatban, de az is lehet, hogy az én infóim helytelenek. Mindenesetre egy portfóliós interjúban így nyilatkozott a kereskedésével kapcsolatos kérdésre: link

2. vesztő trédek nagysága, és száma. Ha figyeled a belinkelt kereskedéseimet, már többször is láthattál ilyet. Ebben a hónapban 25p-nél nem volt nagyobb bukóm, és 120 körüli volt a legnagyobb nyerő, de beismerem 100 fölé ritkán megyek. 71 trédem volt, ebből vesztett, és nullás 42, és 29 nyerő. 4.5% a profit.

jó hétvégét mindenkinek!
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 19:14
Előzmény: #9206  Törölt felhasználó
#9236
mint mindenki én is használok stoppokat .. de nem szőrözőm már ki, és oda rakom ahol az ideális .. mindig is a beszállótól függ nálam hogy az hova kerül /no meg a tőkémtől amihez a lot szám is dukál /de erről később ..

igen néha bejön egy otp is , és nem minden lépésem agresszív , hanem azt nevezem annak , ami az alapkoncepció ..

pókerben is vannak laza bulik/és van hogy ez a több/ , mikor is nem léped amit lehetne no meg van olyan is hogy nem mindenáron .. de ettől még az elkövetkezőkben agresszívan teszem oda magam -még a3 is holott a flop k és semmi -amire hárman vagyunk ..simán ijesztően is akár -magamnak - a lecsóba belecsapok és hezita nélkül negrenau módra :o))

laza és agresszív váltakozva , de csontra nekem ilyen a természetem az életben is/ pontosan ezért passzol ez nekem


otp..a bukó akkor bukó amikor realizálod .. a probléma ilyenkor csak azzal van/volt , hogy rengeteg zsét köt/kötött le .. de semmi más/ persze lehet ebbe sokmindent mást is belemagyarázni , de ezt csak akkor érdemes ,ha a cuccot végül negatívan oldottad meg ..de ez nyilvanvalóan nem egy pozitív trade volt , de ilyen hibából el tudok viselni 1 -2 évente :)

én akkor tudok bukni nagyokat, ha nem jól mérem fel az alj vagy a tető közelét / nem a tetőt és nem az aljat / és hiába a megerősítéseknek a garmada /fals megerősítés ,vagy korrekció - nem tető , alj stb,stb/ ..a cucc nem azt csinálja amit kellene /van ilyen ... le kell nyelni

különben a tőke kondíciód helyes felmérésének a kérdése.. ha van elég tartalékod , akkor beszámíthatod .. ha nincs akkor meg nyilván el sem engeded/-heted .... ennyi. /amellett meg "tudtam" hogy visszajön ide /csak idő kérdése volt ,így akkor az otp-t eltemettem és addig

***

nincs nagy titok vagy valami eget rengető a "játékomban"

link

ha kiteríted a hullámot egy vastag és egy vékonyabb egyenes vonalat kapsz ha külön teszed őket

a vastagabb vonalra raksz egytől -három , négy öt kindulási pontot az eleje felé, és a végétől kisebb nagyobb távolságra meg a befejezőt rakd .., a vékonyabbra ugyanígy raksz vagy 200 -t /vagy még többet / különbözőképpen elosztva és rapszodikusan azaz , különböző távolságokra egymástól ..

melyiknek van nagyobb rizikója a trade szempontjai szerint és szinte minden vonalon ?

11.01-n 817.93 pozit vettem fel a goldon .. /ez 4x-i próbálkozásra sikerült felvenni és 2800 pénzbe került összesen a 3 sikertelen prósza miatt
/mostani állás szerint a hozzátartozó stopszintre csontra 1425,57 re van betolva


mondjuk te itt /vagy máshol/ rakosgatnád fel a pozikat ugyanezen nap óta és máig .. hányszor tettél volna fel pozit , illetve mennyi az a pip amit csak úgy kihagynál mert várnád a megfelelő alkalmat/ az éccakák is számitanak/ ... mennyi lett volna abból a vesztéseges trade, mennyi a nyereséges vállalkozásod és összességében ..
és azt se felejtsd hozzászámítani , hogy neked az az előnyöd is megvan , hogy a korrekciók is jelen vannak nálad hiszen a kiterített vékonyabb vonal sokkal hosszabb ezért is mint a vastagabb ..
arról meg nem is beszélve hogy te végigjátszhatod a tradet , nálam a cucc lezáródik a stoppomnál, ami jóval lejjebb lesz mint a te utsó tradednél ..

és a téged örökké izgató :o) farba:

(miért mi ok van arra hogy 0,1 lot-s pozikat használjak én itt ? )

azé 8 lot mert az alkalmazott stopszintem rizikófaktorához vagy legtöbbszöri körülbelüli és általánosan tapasztalt nagyságaihoz mérten ez az ideális arány a tőkémhez viszonyítva /ha ellenem megy / no meg a tőkeáttét is leköt még valamennyit, illetve mivel máshol is nyitok pozikat ugyanazon időben illetve akörül , - mert megmagyarázható módon a csúcson és az aljon nem egyedül szoktak a termékek lenni hanem többedmagukkal együtt.. tehát szükségem van a zsére ehhez is aminek/amiknek rizikó faktora meg szintén ugyanilyen nagyságokat foglalnak magukban

és van még euró shortom is 136940 -n /még szarvasnak is kell emlékeznie rá, ahol is ő 25 -re gondolta majd lemenni , én írtam vissza neki , hogy nekem elég lesz a 30 is ..

mivel pl. b.sch. is napi cuccoló és te meg ti is , úgyhogy érthető módon nem tudok beleszólni a folyó napi előforduló állásokhoz , de nem is teszem ../de még ahhoz sem , hogy most perpill fel vagy lemegy az m-ken

de b.sch.. akármennyire is , de tömény funda alapon rakja fel a cuccot és nem annyira ta alapon, de főleg nem találomra ..
az utóbbival dolgozik is az igaz , de az előéletétől mint bróker és elemzői tudása nem vesz itt kárba , és használja keményen viszont ez a trade kezdetein a pozi felrakásaikor nem nagyon látszik.

jól kiismerhető ez : a dax futin cuccol meg ezeken a fundás cuccokon ..és nem a auddkk -n meg ilyesmiken

szóval nekem nem mindegy hogy csak menjen és akármerre - az nekem barom kevés - buknék annyit mint állat

ha nekem "akármerre megy én cuccolok " -ra vili hogy nem kockáztatnék ennyi zsét , hanem csak minimálisat.. de arra sem tennék nagyobb összeget , hogy vajon 20 pipnél vagy a támasznál lefordul e ?
itt a legtöbb a 20 -30 pötty, ritka hogy húzogatóssal elkapsz 50 -100 -t vagy többet

/ no meg azé az is ritkábban van bevallva :a vesztett tradek nagysága és a száma itt .. , azé ezt is tegyük hozzá :o))

Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 16:56
Előzmény: #9227  Törölt felhasználó
#9235
ohhh ez lemaradt:
link
:DDDDDD
Bírjátok ugye? :)))))
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 16:52
Előzmény: #9233  Törölt felhasználó
#9234
Jó nagy hülye vagy mike.
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 16:20
Előzmény: #9232  Törölt felhasználó
#9233
pfffu.. kicsit hanyingerem lett...

sikerult rombadontened soknapnyi ertekes hozzaszolas hangulatat ezzel az omlengo erdektelen es abszolut ide nem tartozo baromsaggal amit ideomlesztettel..
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 16:04
Előzmény: #9227  Törölt felhasználó
#9232
Jahhhjjj édesem, nem volt ma ilyenekre időm.
Beszereztem a kreatív boltban, egy nagy rakás kanócot. Ugyanis megtanultam gyertyát önteni :) Szeretnél egy csillámporos rózsaszín angyalkásat? :))))
Voltam masszőrnél (fincsi volt) és fodrásznál (vadító vörös lettem).
Aztán elvittem a barátnőmet kávézni, mert borongós hangulatban volt, és vettem 2 db vágyűző térd szobazoknit, aminek a talpán kis csúszásgátló tappancsok vannak. :)))
Most hazajöttem, kávézom, majd megyek a körmösömhöz :)
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 15:38
Előzmény: #9230  szarvasvadasz
#9231
sziasztok!
én ennyire nem vagyok optimista:) erősen short trend van, amikor már a pozik felépültek és kell még nekik pár hát mire hajlandók lesznek átváltani a másik irányba.
Lehet tervezgetni és spekulálni de az irány most szerintem egy erőteljes és kiszámítható le,kivéve az m1 es tartományt:)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 18. 13:58
Előzmény: #9226  Törölt felhasználó
#9230
Zártam mindent, el kell mennem. Short set-up számomra max. M1-en akadna jelenleg. Jók legyetek.
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 13:51
Előzmény: #9223  Törölt felhasználó
#9229
nesze.. csöpögj.. :)))

Szőke nő hazamegy feketére festett hajjal, kitetoválva, telelőve piercinggel, sötétre mázolt szemmel...
A férje elképedve ráordít:
- Hogy nézel ki?!
- Drágám! Te mondtad, hogy Marilyn az ideálod...
- De MONROE b@szd meg, nem MANSON!!!

:DDD
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 13:47
Előzmény: #9226  Törölt felhasználó
#9228
Én már csak rontani bírnék a mai napon, úgyhogy meghúzom magam... szvsz... de ha jó beszállót látok, akkor persze... de du. megyek gyúrni, úgyhogy szvsz nem. Ð

Jövőhét még demószámlán cavemanager teszt, meg ilyenek, aztán meglássuk.
Január... új év, új lap...
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 13:42
Előzmény: #9223  Törölt felhasználó
#9227
molnta.. mesélj, mennyire rántottál ma nekem össze kint? :))
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 13:41
Előzmény: #9221  szarvasvadasz
#9226
na innen short? :)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 18. 13:14
Előzmény: #9223  Törölt felhasználó
#9225
Színes és jó kis csapat van itt, mike, akik egyszerűen elfogadják egymást olyannak, amilyenek és csak szeretnek beszélgetni. Ennyi a titok ;-)
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 13:12
Előzmény: #9220  Törölt felhasználó
#9224
na'on jól néz ki :) remélem szépen hozott. :)
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 13:08
Előzmény: #9221  szarvasvadasz
#9223
jah.. jol nezett ki en is megjatszottam..

te.. mi tortent itt.. par hozzaszolast visszalapoztam es nincs nyalfolyas semmi.
csupa erdekes izgalmas hozzaszolas

valami tortent..? lehet visszajovok mert ez mar tetszik ami most van :)
Törölt felhasználó 2011. 11. 18. 13:05
Előzmény: #9221  szarvasvadasz
#9222
Gyerekek, most jöttem vissza... hát... zárnom kellesz a 4 longomat, mert úgy kiment az M30-as BB-ből is, hogy az tuti, hogy visszajön.
Majd utána újra rányitok... eddig 410$ :)
(versenyszámla!,de élőben is tervezem ua. lejátszani :))
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 18. 13:00
Előzmény: #9220  Törölt felhasználó
#9221
Stopok szárnyán repülünk, még egy fel kör 1.3600 fölé esedékes hullámos alapon, jó esetben 1.363 körülig (egy long zárva 1.36 alatt).

Topik gazda

szoda
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek