Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 06. 08. 16:31

Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2011. 06. 20. 09:23
Előzmény: #159  zsosz
#160
Igazad van. Olyan címen indítasz topikot, amilyenen akarsz, ez egy szabad ország. Ahhoz a topikhoz szólsz hozzá, amelyikhez akarsz, ... különösen értékes, sokat segít másoknak az egyetlen pontból álló véleményed :)

Nem tetszik a topik címe? Ez mákostészta-kérdés: egyikünk szereti, másikunk nem. Az pedig, hogy A MEGOLDÁS nem tetszik, szívesebben vennél megoldatlan helyzetet, ... ezt a lehetőséget - hozzászólás-szöveged hiányában - inkább nem kommentálom ...
zsosz
zsosz 2011. 06. 20. 01:58
Előzmény: #158  exley
#159
.
exley 2011. 06. 19. 15:42
Előzmény: #157  Törölt felhasználó
#158
Rendben, az orosz érában az orvos is havi 800 ft-ot kapott egy szaki is. Mégsem rinyáltak, hogy éhen halnak, különben meg az orosz ilyenkor jol pofán verte az ilyen dokit, aztán kussolt vissza gyógyítani. A magyarok hogyan gyógyítottak volna a Borogyínói csata után? Akkor már Napolen is iszkolt nem hogy kifizette volna amagyar rezdenseket. Kutozovnál az természetes volt, hogy brugóért gyógyítottak. Qrbi generális hozathatna egy rendeletet a szavaz gépezetével, hogy az az orvos aki el meri hagyni a háború sújtotta Kárpát-medencét statárium, , természetesen a sógórók is élesre töltött stukerekkel várnák a rezidenseket. Akkor valszeg mindenki megülne a fenekén nyugodtan, különben meg hiszti az egész nyugaton annyira nem várják a mi frissen végzett dokijainkat.
Törölt felhasználó 2011. 06. 19. 09:16
Előzmény: #153  exley
#157
az rendben van, de értsd már meg, hogy ha éhenhal a doki, akkor teljesen mind1, kire esküdött fel!
amúgy meg éhenhalni sincs ideje, mert állandóan dolgozik a legtöbb.
és leírom még egyszer: én is irreálisnak tartom a rezidensek bérigényét, viszont a jelenlegi bérezés szintén szánalmas ergo érthető, hogyha le akarnak tiplizni az országból.
Dezso_Laszlo 2011. 06. 19. 08:32
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#156
[kieg.]

Úgy érzem, felesleges érzelmeket felkavarni. Az Orvos épp olyan ember, mint exley, vagy bárki más, ... csak több lehetősége van a gyarapodásra ... Magyarországon. Aki többet kap, mint amennyit ad, annak az én tisztességes baráti körömben sokféle jelzője van, de egyik sem hízelgő.

Mindazonáltal van racionális megoldás, nem is egy, ha pedig az Értelmet használhatjuk, akkor nem kell az Érzelmeinkre bíznunk magunkat. Nem győzöm hangsúlyozni, a kormánynak sok lehetősége van a rezidens-probléma megoldására. Az, hogy a rezidensek infláció-gerjesztését kiszolgálja a kormány, az nincs a megoldások között.
exley 2011. 06. 19. 08:25
Előzmény: #152  cscsb
#155
Mi lett volna 1945-ben a háború után, ha minden orvos így gondolkozott volna? Meg sem fordult a fejükben még gondolati szinten sem hogy elhagyják országukat népüket, akik elmentek, porul is jártak csak nem publikus. magyarországot elhagyják az orvosai akkor itt fidezs genocídium tör ki. A mvcs@k így is at szervezi, hogy segé
lyek megvonásával a fertőző betegségeek elterjesztésével oldja meg a népesedési gondokat ez a diszn@. Azt hiszitek hogy tisztelt Úri Fidesz középosztály benneteket nem fog érinteni a kitörő járvány a fideszesek is úgy fognak hullani mint a cematoxos legyek..100 milliárdot kivon a gyógyszer kasszából? el tudja azt képzelni mi lesz ennek következménye? A m@csk@s szocik is állandóan az eü-t fosztogatták, meg is lehet nézni a népegészégügyi állapotokat. Sztem aki menni akar menjen, hagyja pusztulni a magyarságot, vannak gyógyfüvek meg minden majd túléjük ezt a Fidesz-maszpotató átkot is ami tart idestova 22 éve.
exley 2011. 06. 19. 08:15
Előzmény: #152  cscsb
#154
Ezek az elkapatott fidesznyik dokik, menjenek, a becsületes nem mindenáron a pénzért dolgozó becsületes orvosok itthon maradnak. Azt hitték amikor az egyetemeken szervezték ennek majomparádénak a hatalomba kerülését, majd ez a csökött kommenyista kic fegyenc, majd tele tömi a zsebüket arany tallérokkal, hát nem teszi, akkor viszlát rezidensek. Szopat mindenkit, legjobb, ha elmenekülnek az ilyen gyáva orvos palánták, de ha itt elzavarják ezt a m@csk@t, mert elöbb utobb az lesz, akkor ne ácsingozzanak itt megint maradjanak a frizzeknél, örökre.
exley 2011. 06. 19. 08:10
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
#153
Akkor ne esküdjenek fel Hyppokráteszre, mert képmutatás és hazugság. A beteg embert akkor meg kell hogy gyógyítsa egy orvos, ha nem kap egy fillért sem. Dr zsivágot valszeg nem olvastad. Amennyiben csak és kizárólag lóvéért gyógyít egy orvos az kuruzsló, kuruzslok meg menjenek nyugatra..a hüle németnek mindegy ki gyógyítsa csak nem kérjen sokat, na erre jók lesznek a magyar rezidensek, felelösséget sem kell vállaniuk. Sote, PTE szégyenei. A frizzeknek jok lesznek.
cscsb 2011. 06. 18. 21:28
Előzmény: #140  exley
#152
bakker exley, én voltam orvos, sok évfolyamtársam ma is az (bár a legtöbb már lelépett külföldre).... qrvára általánosítasz és nagyrészt hülyeségeket írsz....
Törölt felhasználó 2011. 06. 18. 16:16
Előzmény: #150  exley
#151
hazaszeretetből, empátiából, szolidaritásból nem lehet megélni. azért nem kapsz kenyeret a boltban.
egyáltalán nem kell azon csodálkozni, hogy a képzett magyar fiatalok húznak el külhonba, mikor azt dobják nekik, hogy bruttó 150 (vagy mennyi) a kezdő fizetésük. annyiért 2 gyufaszálat nem tennék keresztbe, és kezdőként sem tettem volna...
exley 2011. 06. 18. 15:38
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#150
Erdélyben előfordul, hogy három hónapig hírét hamvát sem látják a fizettségnek, leiben, mégsem azon törik a fejüket, hogy elhagyják az országot. Kolozsvár, Marosvásárhely ugyanolyan hús-vér magyar orvosokat tanít és bocsát útra, mint az anyaországi egyetemek, de több bennük a haza szeretet a hűség a magyar néphez, az anyaországi rezdensekre lenne bízva akkor egyetlen egy orvos sem praktizálna a szülő földjén. Vajon mit esznek ezek a germánokon annyira? Igaz a magyar kórház igazgatók szét lopták az agyukat a feneketlen dárius kincse kórházakban, de akkor nem az a válsz, hogy szerencsétlen munkában megfáradt magyar honfitársaikat itt kell hagyni, ezen elgondolkodhatna a magor aki ősi magyar nevet visel. Amputálják le a hétfejű ezerkaru kommenyista kleptós orvosok orvosok karjait, aztán varrják vissza amikor észhez tért a sok tolvaj kommenyista amerikai milliárdosokat megszégyenítő nívora kapaszkodott magyar orvos kar. A fiatalságnak nem az a feladata, hogy elmeneküljön mert ez sok tolvaj disznó két kezét zsbeit nyitva tartó orvos itt marad ők is megöregszenek kihullanak, aztán tényleg nem tud segíteni senki a beteg magyarokon. Németen meg segítsen a német orvos. egy magyar orvos, ha itthon nem tudja kiverekedni a jussát az külföldön is távol a hazájátol csak nyuszi lesz. Sztem igenis még a szegénységben is erdély legyen a példaképünk, nagyon sok székely orvost és ápolót ismerek akik eljöttek dolgozni a románok miatt, mivel nem kaptak fizut, de itt talán több megaláztatást kaptak mint románoktól..teli lehetne írni azoldalt, hogy a magyar managment milyen gyalázatosan bánik velük, kijátszák őket a magyar személyzet ellenében, románozák öket, szóval sokszor szégyenlem magam a vezető pozicióban tevékenykedő honfitársaim, gyalázatos megnyilvánulásaik alapján. A kiszolgáltatott magyarokba akkorát tudnak rúgni, hogy még a román sem alázza le őket ilyen gyalázatosan és nem csak az egészségügyben, az építő iparban a magyar kizsákmányoló vállalkozok egyszerüen brutálisak.
Törölt felhasználó 2011. 06. 18. 09:48
Előzmény: #147  exley
#149
Klasszikus A legényanyából, én ezzel befejeztem itt, egyszerűen nincs értelme.

Józsi is megérkezett a kőbányába. Sőt a két rátóti legényt is megtalálta, akik még mindig hányták a szekereikre a kavicsot… Vasvillával!Józsi nézte őket egy darabig, aztán elmosolyodott, majd hátranyúlt, és ledobott két lapátot:
- Evvel próbáljátok, Béláim! A két legény fölkapta a két lapátot, a kavics alá tolta, azt megemelte…
- Te marha! - ordítottak Józsira. - Hiszen így nehéz!
És hozzávágták Józsihoz a lapátokat, és ott hagyták a francba az egész kőbányát.Józsi szó nélkül fölvette az egyik lapátot, és elkezdtehányni a kavicsot. Dolgozott becsülettel, ömlött róla a víz.Talán félig lehetett megrakva a pótkocsi, mikor hatalmas roppanást érez a derekában, kínzó fájdalmat a hasában.Hétrét görnyed, lapátját kiejti, és iszonyú fájdalmábaneszméletét veszti…Mikor magához tér, cérnavékony hangot hall valahonnét:
- Édesanyám! Édesanyám! Keljék föl! - szólítgatja apiciny hangocska.- Édesanyám! Ne haljék meg, édesanyám!
Józsi lassan kinyitja szemét. Körülnéz. Sehol egy lélek.
- Itt vagyok édesanyám!
És valóban, ott áll a fűben egy picinyke legény, alig nagyobb, mint egy fűszál, de ott a pöttöm legény, csinosruhában, pörge kalapban, kiscsizmában, hátán csöpptarisznya…
- Hát te? - kérdi csodálkozva Józsi. - Ki fia vagy?- A magáé, édesanyám! - jelenti ki a legényke. -Meggyöttem!Józsi elérzékenyülve néz a fűszálak közé:
- Hát te lennél… ?- Én hát! Nem örül nekem, édesanyám? Józsi leteszi a fűbe a kezét, tenyérrel fölfelé…
- Gyere, kisfiam! A gyerek fölmászik a tenyerébe…
- Édesanyám! Jó itt maguknál?
Erre már nem tud mit válaszolni az ifjú anya.
- Csak nincs valami baj, édes?
- Baj? - kérdez vissza Józsi. - Nincs itt semmi baj…Hanem figyelj ide, kisfiam! Látom, jól el vagy eresztve, még tarisznyád is van. Hát azt mondanám: Fordulj meg, ésmenj! Menj gyorsan! Menj minél messzebb tőlem!
- Elkerget, édesanyám? - kérdi szomorúan a picinykelegény.
- Dehogy kergetlek! - válaszolja Józsi. - De hát előbb-utóbb úgyis megválik gyerek meg szülő. Annál jobb lesz az életed, minél elébb megteszed. Menj! Igyekezz! És hátra se nézz! És ha bárhol megkérdik: Ki az anyád, nehogy megmondd, hogy férfiember! Mesélj nekik asszonyanyáról,mondd, hogy a világ legszebb nője szült téged, mondd,hogy anyaméhben növekedtél, s mondd azt, hófehér emlőkből szíttad a tejet! A legényke csak állt, szomorú-szótlan…

- Indulj! - parancsolt rá Józsi. - És egyetlen szót se feledj!

De a legényke csak állt a tenyerén:- De hát miért? Miért? - kérdezte fájdalmasan.
- Hogyan tudnám elmondani neked? Menj!… Egyszertalán megérted…
A legényke szomorúan kászálódott le tenyeréből,elindult, majd visszafordult:- Isten áldja meg, édesanyám! És eltűnt a fűszálak közt…
Törölt felhasználó 2011. 06. 18. 09:44
Előzmény: #147  exley
#148
erdély? milyen erdély? erdélyhez akarunk hasonlítani vagy a NY-hoz??? ha az áraink nyugatiak, akkor ne erdély legyen a példa.
amúgy én is nevetségesnek tartom a rezidensek bérigényét, viszont a jelenlegi is szánalmasan alacsony.
exley 2011. 06. 18. 09:35
Előzmény: #146  Törölt felhasználó
#147
Erdélyi orvosoknak tökéletesen megfelel, különben az orvosok a megyei kórházak által fenntertott luxus laskásokban tengetik "szánalomra" méltó életüket, rezsi nincs csak halkan jegyzem meg, nehogy valamelyik érintett eü dolgozo megsértődjön, aztán a paraszolvencia, csak egy kis hab a tortán...a munkát meg elvégzi az ápoló személyzet, netto 60k-ért...nagyon ráférne már erre a rezidens zsrolókra egy kis német turbóztatás, mondjuk havi 800k-ért, aztán 400k-t kifizet lakbérre, paraszolvancia nein, haza is kellene jönni? Egy kávé a büfében 1500huf, a beteg ott nem hívja meg a dokit..le kellene már szálni a földre, kedves orvos kollégák.
Törölt felhasználó 2011. 06. 18. 09:29
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
#146
nem csak az orvosok bérével van a probléma, hanem úgy általában a bérekkel.
a héten jött ki egy statisztika, hogy asszem bruttó 214 az átlagbér!
rendben van, hogy ebben van egy csomó kamubéres is, tehát a tényleges az magasabb. De benne van pl Klados-félék 5-6-7 millió / hója is!
szánalom. ha nettó 214 lenne az átlag, az sem lenne valami vastag...
Törölt felhasználó 2011. 06. 18. 09:26
Előzmény: #141  Dezso_Laszlo
#145
"Itt pihent a topik majd egy hétig, ... a kutyát sem érdekelnek az orvosok"

Ezt gondoltam hogy így lesz. Majd ha elkezdenek bezárni a kórházi osztályok az orvoshiány miatt akkor majd esetleg elkezd több embert érdekelni a dolog.

" a rezidensek pedig jóformán még nem is orvosok."

Ezt majd mondd meg annak a rezidensnek is aki a sürgősségin ellát mert sok helyen már ők dolgoznak önállóan(!).
exley 2011. 06. 18. 09:05
Előzmény: törölt hozzászólás
#144
A henzy fideszes azt mondta, lesz pénz az orvosoknak, különben jobb, ha itthon maradnak, a német meghajtja őket minz zinger a varrógépet, itthon meg a semlyén feltölti az orvos munkahelyeket erdélyi szakorvosokkal, csak menjenek, de már nem lesz hova vissza ejtőernyőzni, estleg mehetnek közmunkában utzát seperni. A kormány és managmentek jól kitalálták, szegény erdélyi orvosoknak nem fogja csípni a szemét a magyar orvos derékhad amerikai életszínvonálot megszégyenítő luxus, term. állami pénzből, a románok megverték megalázták kisemmizték őket úgy hogy megemlegetik...semlyén ügyesen kijátsza a magyarokat egymás ellen, nagyon ügyes, lényeg, hogy fideszhez hű eü tisztek és főtisztek mindig terített asztal mellet tudjanak jól lakni.
Törölt felhasználó 2011. 06. 17. 14:34
Törölt hozzászólás
#143
Törölt felhasználó 2011. 06. 17. 14:29
Előzmény: #141  Dezso_Laszlo
#142
igazad van, csak szalmaláng volt az egész, habár a topicot még életben tartjuk min. 150 hozzászólásig, úgy kerek
Dezso_Laszlo 2011. 06. 17. 14:10
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
#141
Kedves liet,

lesz orvos, nyugi. Ez a kormány nem remegő térdű, műtét előtt álló anyóka, akitől el lehet szedni a pénzét, ezt a rezidensek még nem fogták fel. Majd ha egy este megszavaz valamit a törvényhozás, a köztársasági elnök rögtön aláírja, éjszaka nyomni kezdik a Magyar Közlönyt ... és reggel ott lesz a futár a rezidenseknél a behívóval, majd akkor rájönnek, hogy izommal nem lehet a kormány ellen, mert izomból neki jóval több van.

Itt pihent a topik majd egy hétig, ... a kutyát sem érdekelnek az orvosok, a rezidensek pedig jóformán még nem is orvosok.

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek