Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 19:21

Az év legkomolyabb magyar találmánya, világrengető.  

Egy magyar ember feltalálta azt az eljárást, amellyel a tiszta vizet el lehet égetni, háromszoros égéshővel (a benzinhez képest). 500 millió Forint kellene neki a gyártás elindításához, amely 6000milliárd forintot hozhat az államnak. 5 év alatt befoltozná az eljárás az ózonlyukat.

500 millió Forintot megér vajon a magyar államnak? Ha van valaki, aki tudna segíteni az ügyben, eljuttatni a videót az illetékeseknek, az jelentkezzen és segítsen. Véleményem szerint megéri.

Egy link a találmányról: link

Mentsük meg együtt a Földet.

Az államnak sem lenne rossz üzlet.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2011. 04. 13. 00:42
#40
Az EBM berendezések méretezése energiatermelést biztosít 1.5 -től 225 MegaWatt-ig!
Ez már összevethető a paksi atomerőmű egy blokkjának teljesítményével (450-500 MW)...
link
Ez meg miféle feneség? Ismeri ezt valaki???
Dezso_Laszlo 2011. 03. 30. 05:25
#39
link

Nagy kár, hogy 1 kWe beépített teljesítmény kb. 20-szor annyiba kerül szolárcserépből, mint biometánból, ... így a jövő agrárerőművei feltehetően a biometánt fogják favorizálni. Túl sokba kerül a szolárcserepes áram, csak a tanyáknak érné meg (59 Ft/kWh).
tokos. 2011. 03. 08. 08:45
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#38
Egzotikus lett volna a helyes kifejezés? Majd megnézem.
szivacs
szivacs 2011. 03. 08. 00:00
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#37
Ja ja!
Meghogy a vas úszik a vízen, mi!
A hajó megy szél nélkül, a kocsi meg ló nélkül, hehehe!
Még jó, hogy a madárembert is időben kinyírták, mielőtt elrepült volna!
Csak épp azt a rohadt távolbalátóst nem tudták leállítani!
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 23:44
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#36
Lehet gúnyolódni, de rengeteg tiltott találmány született az olajkorszakban.
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 23:41
Előzmény: #33  tokos.
#35
"ezoterikus"

Dolgozik a tudat alatti.
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 23:29
Előzmény: #33  tokos.
#34
Az a baj, hogy te egy ilyen szkeptikus, okoskodó csávó vagy, aki minden jó kezdeményezést megfúrnál. Pedig az alattad szólóknak igaza van, rengeteg alternatív energiaforrást találtak már fel, és rengeteg feltalálót tettek már el láb alól. Én magam is megerősíthetem neked. Már több mint 15 éve, hogy feltaláltam egy szerkezetet, ami a szobanövényeim fotoszintézise által előidézett elektronsűrűség-ingadozás energiáját megcsapolva az egész házat ellátta árammal. Szabadalmaztattam volna, jöttek az olajcégek, előbb meg akartak venni, aztán amikor megmondtam nekik, hogy "nem-nem, az emberiség érdekében ezerszer is nem", akkor bérgyilkosokat küldtek rám, akik agyonlőttek. A találmány tervrajzait meg ellopták. Így megy ez, így teszik tönkre az emberiséget, a világot...
tokos. 2011. 03. 07. 22:30
Előzmény: #29  szarvasvadasz
#33
2 filmet néztem meg, abban semmi értékelhető konkrétum nem volt, pedig tényleg érdekelt volna.

A halálesetekkel kapcsolatban egy érdekes történet jutott eszembe.

Lehetett, vagy 10 éve, hogy a tv-ben hallottam, egy szegény asszonyról szólt, akinek a férje elment úszni a tengerbe, és nem tért vissza.

Mielőtt elmentek volna Görögországba nyaralni, vagy egy tucat biztosítónál kötöttek a komára életbizotsítást, összesen kb. 200 misi értékben, majd szegény pasi véletlenül odalett...

Az asszony bekopogtatott a biztosítókhoz, és várta a pénzt, azok meg szartak fizetni. Anya, akivel együtt néztem a TV-t mondta is, hogy micsoda szemétség, szegény asszony, stb.

Mondtam neki (bár nem vagyok a biztosítók nagy híve, de ez a történet gyanús volt), hogy várjál, mert valszeg nem volt hulla sem. És télleg pár perc múlva kiderült, hogy a hullát tényleg nem találták meg, a biztosítók pedig mondták, hogy amíg nincs hulla, nincs pénz se. Akkor már anya is kezdett gyanakodni.

Jópár év múlva ismét a TV-ben hallottam az esetről. Pasikám, mint kiderült ezoterikus állatokkal kereskedett, ki akart menni valamelyik távolkeleti országba pár évre, valszeg, míg elévült volna az ügy, (vagy örökre?), ment volna utána asszonyka is 200 misivel, és éltek volna boldogan.

Hát nekem ez ugrott be a sok halott hallatán, nem tudom, hogy mennyit kaalapoltak össze a találmányokra, de pl. grófúr esetében is könnyen előfordulhatna egy hirtelen haláleset, ha már összekalapolta az 1 mrd-t...
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 22:17
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#32
"Egely György minden normálisabb országban a nemzet büszkesége és reklámja volna olyankor is, amikor egy-egy ötletében – világiasan szólva – nem biztos, hogy ott a tuti. Mivel magyarországon született, így a MOSZAD- és KGB-tévéken nevelkedett népi barmok – amiknek gőze sincs a fizikához (sem) – ma is negatív, tehát magyar szintű minőségükben illetik."
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 22:14
Előzmény: #29  szarvasvadasz
#31
Nagyon sok tiltott találmány van és sok elpusztított tönkretett ember.
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 22:12
Előzmény: #29  szarvasvadasz
#30
Nesze neked olcsó üzemanyag! Kössz!
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 03. 07. 21:53
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#29
Részlet egy Bóday Árpáddal készült beszélgetésből:

"...Magyar feltalálók, a Horváth testvérek - négy évvel ezelőtt (tehát már 1991-ben! a szerk.) - kidolgozták a vízzel működő autót, mely Ausztráliában lett szabadalmaztatva. Ezután egy nagy olajtársaság tízmillió dollárért megvette tőlük a szabadalmat. Később az egyik autóbaleset áldozata lett, a másik kiesett egy 25. emeleti ablakból. Középkorú, pszichésen is egészséges emberek voltak...

- Van-e már minden kritikát kiálló, nullponti energiát hasznosító, működő berendezése?

- Igen, a szabadalmaztatási eljárás folyamatban van, körülbelül két hónap múlva be fogom mutatni a szalonképes, működő modellt. Jelenleg 104-145 százalék a hatásfoka, miközben kimenetén 320 Watt összteljesítményű izzókat tud működtetni. Ezen a modellen külföldi szakemberek is elvégezték az ellenőrző méréseket, ugyanazokat az adatokat kapták, mint amit a mi szakembereink mértek.

- Ön nem félti az életét a várható érdekellentétek miatt?

- Bármi történhet, én ennek a piacképes terméknek a prototípusát be fogom fejezni. Egy vidéki gyár, melynek ezer embere munkanélküli, azt várja, hogy mikor indul a berendezésem sorozatgyártása."

Már Bóday Árpád sem él.

A munkásságáról:
link
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 21:29
Előzmény: #27  jumbo2
#28
Nem kell ahhoz olajkitermelőnek lenni hogy nagyot szakítson egy ország az üzemanyagon!Svájc sem sok üzemanyagot használ még wcre is kocsival mennek,egy családban 3 kocsi,biztos majd lebontják az összes benzinkutat! Amíg egy csepp kőolaj is van a föld alatt addig az lesz az üzemanyag az tuti!A hybrid kocsik is nagy sláger viszik mint a cukrot!Különben meg pont leszarom mert én most is ingyen kocsikázok úgyhogy ave cézár!
jumbo2 2011. 03. 07. 21:09
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#27
"Túl nagy pénz van az üzemanyagokban.nem engedik ezt még ha működne akkor sem. Adnak majd neki egy kisebb vagyont aztán nyilatkozik hogy bocs mégsem működik. Vagy lelövik."

Nyilván, Japánban vagy Svájcban, ahol nulla olajtermelés van és valaki előállna egy ilyen találmánnyal, akkor nem engednék neki szabadalmaztatni, inkább lelőnék :)

Mennyi hülyeséget össze lehet írni :)

Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 08:29
Előzmény: #25  tokos.
#26
:-)
tokos. 2011. 03. 07. 08:24
Előzmény: #24  tokos.
#25
Apró kiegészítés, a palládiumos-deutériumos kísérletet nem akarom kritizálni, arról fogalmam sincs, hogy valóban műkszik-e, mindössze arra akartam utalni, hogy neutronhoz nem kell feltétlenül fúzió, jöhet máshonnan is, érdemes lenne bizonyítani, hogy fúzióból származik.
Amúgy ha nem neutronokra, hanem gamma sugarakra hegyeznék ki a bizonyítást, akkor ez egyértelmű lenne, vannak műszerek, amik meglehetősen nagy pontossággal meg tudják mérni, hogy mennyi, és milyen energiájú gamma sugárzás keletkezik, ami egyértelműen bizonyítaná a fúziót.

Illetve lejátszódhat 4 H -> He reakció is megfelelő hőmérséleten, és nyomáson, pl. a Napban, de itt erről sincsen szó, a plazma 10 eK-es hőmérséklete nagyságrendekkel alatta marad egy ilyen reakcióhoz szükségesnek.

Szerintem grófúr elkártyázhatta a családi örökséget, és most keres belekokat, hogy meg tudjon élni...
tokos. 2011. 03. 07. 08:05
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#24
"Egy 1989-ben bemutatott kísérlet során állítólag szobahőmérsékleten is végbement a fúzió, azonban a szakmai közvélemény már a kezdetektől kétségbe vonta az eredményeket, mert nem tudták reprodukálni a kísérleteket."

Szerintem ez nem igaz, mi magyarok ezt "reprodukáltuk" ha jól emlékszem Debrecenben.

Aztán az eredeti cikk szerzői is bejelentették, hogy valamilyen hibát csináltak, szó sem volt fúzióról...

"Mosier-Boss és kollégái kísérletükben egy hasonlóan felépített berendezéssel dolgoztak: egy nikkelből vagy aranyból készült vezetéket használtak elektródaként, ezt palládium-klorid és deutérium (vagyis "nehézvíz") keverékébe merítették, majd áramot vezettek az eszközbe. "

A probéma a dologgal az, hogy neutron nem csak fúzióból jöhet létre. Maghasadás is termelhet. A kísérletek során nehézfémeket használtak, ami eleve tartalmazhat radioaktív szennyezőket, amik bomlásával neutronok keletkeznek.

De ez egy teljesen más kérdés, ugyanis a grófúr által bemutatott magyar találmány egy kicsit más, ő nem beszél magfúzióról, ha arról beszélne, akkor nem kéne belekeverni a hidrogén égéshőjét, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz, nem víz lenne a melléktermék, hanem ahogy a cikk is írta, He, és mint ahogy a cikkben is írják a fúzióhoz nehézvíz kellene, ami deutériumot tartalmaz, nem közönséges csapvíz...

Persze a hidrogén égéshez kever valami nukleáris energiát is, de ez csak a hiszékeny apácák megtévesztését szolgálja.
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 04:54
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
Lehet pályázni, azonkívül van már az országban pár száz milliárdos, akinek módjában lenne beszállni.
Törölt felhasználó 2011. 03. 07. 04:46
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#22
Ez mitől új és eredeti?
Középiskolás tananyag a vízfelbontás.
Én számtalan hasonló kisérletet láttam már a médiában.
Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 23:50
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#21
A németek úgy tudom már lecsaptak a találmányra. A szobahőmérsékleten történő magfúzió kivitelezhető lenne szerintem 1989-óta hallgatnak róla.
link
Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 23:25
Előzmény: #19  tokos.
#20
Mindig mondtam, hogy fűre ne igyon senki. Nem tesz jót.
tokos. 2011. 03. 06. 23:09
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#19
Hát, a vízégetésből semmi, de a koma persze ettől még meggazdagodhat...

Amúgy az az érdekes, hogy nem is igazán vízégetésről hablatyol, hanem a hidrogénéről.

Csak az a bajság az egészben, hogy ahhoz, hogy a vízmolekulából hidrogént kapjon, sok energia kell, és bár annak az égetéséből télleg sok energia keletkezik, de semmivel sem több, (sőt mindenképpen kevesebb), mint amit előzőleg a bontásba fektettünk.

Nem véletlenül lóg a pisztolyka-szerűségből egy kanóc, amit be kell dugni abba a feltételezhetően magasfeszültséget előállító kütyübe. Egy másik videón ez is látható amúgy, ha keresgéltek egy picit a hálón...
tokos. 2011. 03. 06. 23:02
Előzmény: #16  expimista
#18
Érdemes rákeresni a "water plasma" kifejezésre az interneten, és akkor az ember talál képeket olyan, úgy tűnik kereskedelmi forgalomban lévő vágóeszközökről, amik kísértetiesen hasonlítanak a grófúr által bemutatott cuccra.

Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 22:58
Előzmény: #16  expimista
#17
Azért az öreg nem lehet hülye. Kíváncsi leszek lesz-e belőle valami..
expimista
expimista 2011. 03. 06. 22:29
Előzmény: #15  tokos.
#16
Éhen halnánk: ))
Szerintem meg valamit már tudnak.
Lehet hogy ég,csak annyira egyszerű,hogy nem is hinnénk
tokos. 2011. 03. 06. 22:22
Előzmény: #14  expimista
#15
Kézzel. 2 hónap alatt nemigen tudnak átállni semmire.

De ettől még a víz nem ég...
expimista
expimista 2011. 03. 06. 22:18
Előzmény: #13  tokos.
#14
Biodízel szerintem nem jó,mert drága,az alapanyag megtermelésetúl sok területet venne el a meg lévő termőterületekből.Magyarul még többen éheznének.
Ha két hónapra való üzemanyag lenne a Földön,a termést mivel takarítanánk be?
tokos. 2011. 03. 06. 22:06
Előzmény: #12  expimista
#13
Vannak ilyenek. Biodízel. Szerintem drágább az előállítása, mint a kőolaj alapú üzemanyagoké, de érdemes lenne utánanézni.

A kérdésre visszatérve, ha már kísérleteznek, olyannal kellene, aminek van termodinamikai alapja, nem a legrégebbi tűzoltó anyag égetésével...
expimista
expimista 2011. 03. 06. 21:55
#12
Azt nem tudom hogy mennyire igaz ez a találmány,de szerintem érdemes azon elgondlkodni,hogy ha mondjuk holnap bejelentenék hogy sajnos csak 2 hónapra való benzin és olaj van a földön.
Mint már régóta tudjuk a kőolaj készletek végesek.Vajon mi van már kész az új motor vagy az új üzemanyag?
tokos. 2011. 03. 06. 21:41
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#11
"Túl nagy pénz van az üzemanyagokban."

Természetesen. Mint ahogy az autógyártásban is. Szerinted mennyit keresnének az autógyárak olyan autókon, amik vízzel mennének?

És mégsincsenek...

Milyen eccerű lenne pedig, még fizetni sem kellene érte, innád a sört, és töltenéd a kocsiba, a mellékterméket. Ott egy RO-s víztisztító, ami a központi generátorból az árammal elmegy már, pillanatok alatt tiszta vizet gyártana a söröd melléktermékéből, és szárnyalna a gép.
tokos. 2011. 03. 06. 21:35
Előzmény: #6  qpec
#10
"Tűntek már el nyomtalanul ennél kevésbé jelentős találmánnyal előállók. "

Valszeg azok is 500-1000 misit akartak legombolni pár emberről, aztán mikor nem működött a találmány, de a pénz meg elfogyott, akkor kérdőre vonták a komákat...
tokos. 2011. 03. 06. 21:33
Előzmény: #4  jumbo2
#9
Le akartam fekünni már alunni, de ahogy a kádban olvasgattam a mobilon, már annyira felcsigázott a dolog, hogy miképp lehet a tiszta vizet elégetni, hogy mondom csak megnézem, az alvás maradhat.

Régeben amúgy én is kísérletezgettem ilyesmivel, mikor apám a telkünkön tüzet rakott, és a végén el kellett oltani, én pisáltam le, és persze mindig gondoltam, hogy a nagyrésze "jól éghető" víz, reméltem, hogy talán lángra kap, sőt, talán fel is robban...

De nem, nekem nem sikerült, sőt még az a fránya tűz is kialudt...

Természetesen az egész kamu, a víz nem ég, itt pontosan nem tudni, hogy miből nyeri az energiát, de nem a víz égéséből az garantát. Mivel a pisztolyszerűségből kilóg egy kanóc, ami feltételezésem szerint be van dugva a konnektorba, valszeg onnan...

Ha már van energia, akkor azzal sokmindent lehet kezdeni, pl. fémet is lehet olvasztani.

Nyilván, az a lényege a felhajtásnak, hogy fogjanak pár alulképzettet, és némi pénz a számlára kerüljön.

A víz persze bontható, és keletkezik belőle hidrogén, de ez a bontás akkora energiaszükségletel jár, mint amennyit utána a keletkező hidrogén elégetésével visszanyerünk, vagyis eneria termelésére összességében nem alkalmazható.

A fúzió az természetesen más, itt is beszél valami nukleáris energiáról, azon viszont nagyon csodálkoznék, ha egy kis fúziós reaktort sűrített volna bele a pisztolykába...
enigma 2011. 03. 06. 21:19
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
Biztos, hogy nem egy ilyen projectgazda végezte a föld alatt. Mocskos egy világ ez. :(
Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 20:41
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
Mínuszolhatsz, szerinted mondjuk a NASA nem találta már fel ezt?Alig hiszem. Az olaj olyan mint az arany,kétlem hogy azt mondanák a nagyok hogy: Oké emberek,holnaptól az ártézikutakon tankolhattok, 200ft/Köbméter áron! 10ft egy tank vízért! Köszönjük Emese!
qpec 2011. 03. 06. 20:27
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Igaz.Itthon biztosítana néhány munkahelyet.Mi lesz a világ kiépített gépjármű gyártó kapacitásával,az olaj alapú vegyiparral,Közel-Kelettel?
Ha valaki végiggondolja ezen fantasztikus találmány jelentőségét,joggal csodálkozhat,hogy a feltaláló még életben van.
Tűntek már el nyomtalanul ennél kevésbé jelentős találmánnyal előállók.
Kétségtelen ha működőképes a dolog,óriási jelentőségű,de ezt valóban nem itt kell bemutatni.
Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 20:11
Előzmény: #4  jumbo2
#5
Túl nagy pénz van az üzemanyagokban.nem engedik ezt még ha működne akkor sem. Adnak majd neki egy kisebb vagyont aztán nyilatkozik hogy bocs mégsem működik. Vagy lelövik.
jumbo2 2011. 03. 06. 19:59
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Kamu az egész.
Manapság nem úgy születnek a találmányok, hogy egyszemélyes önjelölt kutatók fejéből kipattan valami.
Ilyen jelentőségű találmány esetén ennek valószínűsége szinte 0.
Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 19:35
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Tőzsdére is mehet a dolog, vagy bármire. Engem ebben a topicban nem az érdekel, hogy ki fektek be ebbe, hanem az, hogy itt a lehetőség. És ha ez adott, kellene ebbe egy kis pénzt adni. Magyarország gondja megoldódna, de talán mindenkié. Vagy hülyeség lenne vízre leváltani a szén-hidrogéneket?
Törölt felhasználó 2011. 03. 06. 19:33
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
Illetékeseknek?
Nem a tőzsdére gondoltál?

Topik gazda

audinyolcvan
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek