Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?



Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?



Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2014. 11. 14. 08:10
Előzmény: #379  pampa
#380
Demokrácia angol módra?

Valószínűleg ezzel a tervezettel nem lesz baja az USA-nak. :)))

"hatósági gyanú szerint"

"David Cameron miniszterelnök az ausztrál parlamentben tartott pénteki felszólalásában vázolta London új terrorellenes törvényalkotási terveit. Kijelentette: a brit rendőrségnek joga lesz a határátkelő pontokon bevonni azoknak a kiutazóknak az útlevelét, akik a hatósági gyanú szerint dzsihádista fegyveres csoportokhoz akarnak csatlakozni."
pampa 2014. 11. 13. 08:38
Előzmény: #378  pampa
#379
Ez a legszebb rész: :))))

" Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója például ezt: „Büszke vagyok arra az adóstruktúrára, amit felépítettük. Csak éltünk a kedvezményekkel, melyeket az egyes országok kínáltak.”

"Büszke vagyok arra az adóstruktúrára, amit felépítettük" :)))

" az egyes országok kínáltak" :)))

"Orbán Viktor bizony legitim kérdést tett fel, amikor a távközlési adó kiterjesztésének visszavonásakor megpendítette: hová lesz „az interneten keletkező hatalmas extraprofit”. A felvetés évek óta visszatérő vitatéma Nyugat-Európában, és Londontól Párizson át Brüsszelig feszegetik a politikusok, hogyan lehetne több adó befizetésére kényszeríteni a nagy netes cégeket. De nem az internetszolgáltatók jelentik a céltáblát, hanem azok a Szilícium-völgyi mamutvállalatok, amelyek épp az általuk kiépített infrastruktúrán zsebelnek be hatalmas extraprofitot. Vagyis az úgynevezett over-the-top szolgáltatók, mint a Google, a Facebook, a Yahoo vagy az Amazon.

Magyarországon magyar adóalanyként viselkednek: magyar hirdetőknek adnak el magyar közönségnek szánt felületet, itt keletkezik a hasznuk, de ebből a magyar költségvetés nem sokat sem lát. Az amerikai netcégek egyre több országban vágják ki a biztosítékot. Hadat üzent nekik a brit kormány, a francia adóhatóság, a „Google-adót” bevezető olasz parlament, és az Apple írországi, valamint az Amazon luxemburgi adóoptimalizálási gyakorlatát vizsgálat alá vevő Európai Bizottság is.

A Heti Válasz friss számában megnézzük, mennyire vezettek sikerre az eddigi próbálkozások és kik azok a piaci szereplők, akik kezükben tartják a megoldás kulcsát. Felvázoljuk az „ír duplának” nevezett, a techcégek körében elterjedt adóminimalizálási technikát, és megnézzük, mit mondanak a vádakra az érintettek. Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója például ezt: „Büszke vagyok arra az adóstruktúrára, amit felépítettük. Csak éltünk a kedvezményekkel, melyeket az egyes országok kínáltak.”
pampa 2014. 11. 12. 07:53
Előzmény: #376  pampa
#378
Beindult az "össze esküvés elmélet" gyártás.

szvsz

"Puccsal buktatta meg a cseh kormányt Washington, Magyarország is így járhat az egykori kormányszóvivő szerint
Korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatták meg a cseh kormányt, méghozzá amerikai megrendelésre, mert Prága megpróbálta megakadályozni Washington befolyásszerzését az országban, többek között azzal, hogy nem engedte verseny nélkül nyerni a silány amerikai pályázatot egy atomerőmű-bővítési tenderen – emlékezett vissza a tavalyi történésekre Petr Necas akkori kormányfő szóvivője a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Petr Hájek rámutatott: nyilvánvaló a párhuzam az akkor cseh, és magyar történések között, hiszen Budapesten is van amerikai nagykövetség, az utcai tiltakozások élén egy amerikai diplomata áll. Az egykori cseh bennfentes ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ha Magyarország sikeresen szembeszáll Washingtonnal, azzal elhozhatja a reményt egész Közép-Európának is.

A hivatalos média úgy mutatta be kormányunk bukását, mint a miniszterelnök és a hivatalát vezető asszony, Jana Nagyová viszonyának következményét – idézte fel az eseményeket Petr Hájek, aki a lap felvetésére, hogy Magyarországon az emberek keveset tudnak Necas távozásáról, úgy reagált: a cseh közvélemény is alig értesült arról, mi is történt valójában. – Az említett asszony állítólag katonai titkosszolgálatunkkal figyeltette meg a kormányfő akkori feleségét.

Azt akarták velünk elhitetni, hogy rendőrök százai ezért törtek be a kormány és a védelmi minisztérium hivatalaiba, ezért tartóztattak le korábbi képviselőket, s tették rá a kezüket bankoknál elhelyezett privát széfekre – idézte fel a volt szóvivő. Ám a vizsgálatok – Hájek szerint aligha meglepően – máig nem hoztak eredményt. – A vádak úgy olvadnak el a rendőrség kezében, mint az áprilisi hó, ám a fő célt sikerült elérni, új kormányunk van – emelte ki. Rámutatott: az általa vezetett Ellenáram (ProtiProud) internetes magazinban előre jelezték az eseményeket, s a cseh médiában egyedüliként tájékoztattak a puccs valódi okairól. Bevezetésként utalt egy latin-amerikai elnök szavaira, miszerint a földön csak az Egyesült Államokban nincs puccsveszély, mivel ott nincs amerikai nagykövetség.

Cseh protektorátus

Ezt követően belevágott egy hajmeresztő történetbe: a prágai legfőbb ügyész az amerikai követségen tett szert másodlagos – vagy elsődleges – állásra, csakúgy, mint legfőbb szövetségese, a különleges rendőrség korrupcióellenes különítményének főnöke. Az amerikai követségen készítették elő, és döntöttek a puccsról. A legfőbb ok, hogy végső fázisába jutott a temelíni nukleáris erőmű két blokkal történő bővítésének ügye. Az előző év őszén a Necas-kormány dönteni készült arról, ki nyerje a tendert: a versenyben részt vevő cseh–orosz konzorcium, vagy egy amerikai cég. – Ez látszólagos verseny volt, az amerikaiak ajánlata ugyanis használhatatlan volt. Ám senki sem kételkedett, hogy ők fognak nyerni, politikai okokból. Nemcsak dollármilliós nászajándékról volt szó, de egy olyan ügyről, amely biztosította volna az amerikai jelenlétet cseh földön – jegyezte meg.

Az Egyesült Államok ugyanis nyilvánvalóvá tette, biztosítja számukra a „testvéri katonai segélyt”, ha lesz befektetés. Vagyis, ami nem történt meg évekkel azelőtt, amikor az amerikaiak egy Oroszországot célzó radarállomást akartak építeni Csehországban, bepótolhatták volna Temelínnel. – Amikor bezárult az egyik ajtó, kinyílt egy másik, vagy ahogy csehül mondjuk, dobd ki őket az ablakon, bejönnek az ajtón. Bejöttek, de nem nyitották ki – mondta Hájek. Beszámolója szerint Necas rájött, az amerikai ajánlat annyira rossz, hogy az már szinte veszélyes. Csak azt felejtette el, hogy ő nem egy szuverén ország kormányfője, hanem csak egy protektorátus kormányzója, amit Brüsszel és Washington irányít. Moszkvai látogatásán tájékoztatta Dmitrij Medvegyev miniszterelnököt és Vlagyimir Putyin elnököt, hogy tisztességes verseny lesz Temelín kérdésében. Ezeknek a szavaknak a kimondásával nemcsak kormánya, hanem saját politikai karrierje sorsát is megpecsételte – vélte a volt szóvivő.

Másféle lojalitás

– Az általunk megszerzett információk szerint ugyanaznap az amerikai titkosszolgálat oroszországi részlege tudomást szerzett a sorsdöntő beszélgetésről – folytatta Hájek. Néhány nappal azután, hogy Necas hazatért Moszkvából, kezdetét vette a „Prága hadművelet”. A cél egyértelmű volt: meg kellett akadályozni, hogy a kormány dönthessen Temelínről, ahogy szándékozott, néhány héten belül. A rendelkezésre álló rövid idő miatt nagyon kellett sietni az akcióval. – Bár mint később megtudtuk, a kormányfő hivatalát már jó ideje lehallgatták, anélkül hogy arról neki akár a legcsekélyebb fogalma lett volna. A mi titkosszolgálatunk, amely formálisan a miniszterelnök alá tartozik, semmit nem mondott neki erről, lojalitásuk láthatóan máshova kötötte őket. Az ügylet sikeresnek bizonyult, a kormány megbukott, a tendert törölték. Nincs kétség afelől, hogy ki nyeri meg, ha egyszer újra elindítják. Kivéve, ha az akkori miniszterelnök is kész lesz a politikai öngyilkosságra – tette hozzá.

Magyarország lehet a reménysugár

Ami a tanulságokat illeti, azok Hájek szerint nyilvánvalók Magyarország számára is, ahol meglátása szerint hasonló a helyzet. Nemcsak azért, mert a kormány döntött arról, hogy a nukleáris erőművet az oroszokkal együttműködve bővítik, hanem azért is, mert magabiztos függetlenségről tett tanúbizonyságot. Úgy tűnik, azt gondolják, Magyarország nem Brüsszel protektorátusa. – De ha nem is az, Budapesten is van amerikai nagykövetség, az utcai tiltakozások élén egy amerikai diplomata áll – figyelmeztet a cseh bennfentes, kifejezve reményét, hogy ha sikerrel szembe lehetne szállni a nyomásgyakorlással, az reménysugár lenne más országoknak is, legalábbis a közép-európai térségben."
szivacs
szivacs 2014. 11. 10. 12:22
#377
"A jelenleginek az egyötödére vágná vissza a bevándorlók számát Svájcban az a kezdeményezés, amelyről a hónap végén tartanak népszavazást. A terv támogatói szerint az egyre több migráns már csak környezetvédelmi szempontból is káros, a kritikusok ugyanakkor figyelmeztetnek: ha megszavazzák a drasztikus lépést, az a svájci gazdaságot is érzékenyen érintheti. A felmérések szerint ez egyelőre meggyőző érv.

Hamarosan ismét az urnákhoz hívják a választókat a népszavazások hazájában: Svájcban november 30-án idén negyedszerre tartanak referendumot. Az állampolgárok véleményét ezúttal három témában kérik ki. Az első gazdasági természetű: ha az igenek lesznek többségben, a svájci jegybank számára előírás lesz, hogy eszközeinek legalább egyötödét az aranytartalékok kell, hogy képezzék, a most a New York-i Federal Reserve Bankban tárolt készleteket pedig haza kell hozni. A második téma az adózást érinti, a népi kezdeményezés az általános ingatlanadót törölné el.

Idén először februárban népszavaztak Svájcban, akkor is a migrációról
Forrás: AFP/Michael Buholzer

A harmadik, legérzékenyebb kérdéskör ismét a bevándorlók ügyét veszi elő. Ismét, hiszen az országba áramló migránsok számának korlátozására már a február 9-i népszavazás eredménye is kötelezi a berni kormányt. A minimális, 50,3 százalékos többséggel megszavazott kezdeményezés szerint három éven belül vissza kell állítani a kvótarendszert az európai uniós állampolgárok esetében is, felrúgva ezzel a Svájc és az EU között fennálló, a szabad munkaerő-áramlás elvét rögzítő megállapodást. Brüsszel emiatt már lépett is, igaz még nem olyan fájdalmasat: kizárta Svájcot a következő hatéves ciklus közösségi kutatási együttműködéséből. Bernnek most bő két éve maradt arra, hogy kialkudjon valamilyen kompromisszumot, a részletek tehát még nem egészen világosak.
Minden borulhat

Az viszont biztos, hogy ha november 30-án megszavazzák, brutális csökkentés jöhet: bevezetnének egy felső határt, 16 ezerre visszavágva ezzel a bevándorlók jelenlegi évi 80 ezres számát. Emellett kikötnék, hogy a fejlődő – főként afrikai és ázsiai – országok a Svájctól kapott pénzek 10 százalékát születésszabályozási programokra kell, hogy fordítsák. A kezdeményező konzervatív zöldszervezet, az Ecopop ezt azzal indokolja, hogy nem szeretnének a kelleténél nagyobb ökológiai lábnyomot hagyni. „Tizenkétmilliós helyett 9 milliós Svájcot!” – hirdetik plakátjaikon, vagyis összefüggést látnak az egyre növekvő lakosság és a káros környezeti hatások között.

Eritreai menedékkérők Schwyz kantonban
Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A gond ugyanis az, hogy a 8 milliós ország lakosságának csaknem egynegyede külföldről érkezett, az évi 80 ezer bevándorlóval pedig 1 százalék körüli a „népszaporulat”, folyamatosan növelve az idegenek arányát. „Csakhogy a 80 százalékos korlátozás a gazdasági növekedésre is hatással lesz, a svájci GDP-bővülés ugyanis részben a bevándorlók alkalmazásától függ” – válaszolta az Origo kérdésére Pállinger Zoltán Tibor, az Andrássy Egyetem oktatója. A szakember elmondta, hogy a meredeken növekvő népesség miatt egyre sűrűbb az ország beépítettsége, a lakásárak az egekbe szöktek, emiatt érzékeny ügyről van szó: minden bizonnyal a jövő évi parlamenti választáson is a hangsúlyos kampánytémák között szerepel majd.

Az őslakos népesség elvékonyodásától tartanak
Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Mint mondta, „elvben nincs arra esély”, hogy célba érjen az Ecopop-kezdeményezés, de a veszély fennáll, már csak a február 9-i tapasztalatok miatt is – akkor sem tűnt valószínűnek, hogy a kvótarendszer mellett döntenek. „A svájciak meggondolják, hogy megszavazzanak-e valamit, ami a pénztárcájuk ellen van” – érvelt az elutasítás mellett Pállinger.

Egyelőre nem kell aggódni

Ezt a véleményt támasztják alá az eddigi felmérések is, igaz, a következő három hétben a közhangulat még változhat. A berni GFS közvélemény-kutató például októberben az alábbi válaszokat kapta a kérdéseire:
Hogyan döntene, ha holnap rendeznék a népszavazást? | Create Infographics

Az intézet munkatársa, Martina Imfeld érdeklődésünkre elmondta, hogy a legnagyobb politikai pártok egységesen elutasítják az Ecopop tervét, a kivétel egyedül a február 9-i referendumot is kezdeményező Svájci Néppárt (SVP), amely a 26-ból öt kantonban kiállt a javaslat mellett. A politológus arról is beszámolt, hogy a svájci sajtó korán indított, élénk érdeklődéssel követi az eseményeket, azt ugyanakkor még nem tudja megtippelni, hogy mindez hogyan tükröződik majd vissza a részvételi adatokon – februárban a jogosultak 55,8 százaléka ment el szavazni.

"Kamu környezetvédők, igazi fasiszták. Nem az Ecopopra!" – hirdetik egy múlt heti, berni tüntetésen
Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Lazák a választási szabályok

Amint azt feljebb is írtuk, idén ez lesz a negyedik alkalom, hogy Svájcban népszavazást rendeznek. Az előző három alkalommal összesen kilenc kérdésben nyilváníthatott véleményt az 5,2 millió választópolgár. Az esemény azért lehet ilyen gyakori, mert az országban bármelyik állampolgár szervezhet népszavazást, ehhez mindössze 50 ezer aláírást kell összegyűjteni, egy kifogásolt kormányintézkedés után legfeljebb 100 nappal. Ezen „opcionális népszavazások” eredményességéhez egyszerű többség szükséges, míg a – leginkább alkotmánymódosítások után kiírandó – „kötelező népszavazásoknál” kettős többség (a megjelentek 50 százaléka plusz 1 szavazat, illetve a kantonok többségének jóváhagyása) kell.
Ellenvélemény

„Ha elbukunk, akkor a svájci sík terepek nagy része húsz éven belül városi agglomerációvá válik, elveszítjük az ország természeti sokszínűségét” – mondta Andreas Thommen, az Ecopop vezetőségi tagja az Origónak. A biológus szerint a javaslatuk nem tenne különbséget a Svájcba igyekvők között, mi több, szerinte a jelenlegi rendszer emlékeztet az „apartheidre”, hiszen az EU-s állampolgároknak kedvez, „kizárva a bolygó lakosságának 93 százalékát abból, hogy letelepedhessen nálunk”." link
pampa 2014. 11. 10. 07:54
Előzmény: #374  _pampa
#376
"A katalánok elsöprő többsége szakadna
2014. november 10. hétfő 06:52
Share on facebookShare on google_plusone_shareShare on twitterShare on emailMore Sharing Services
Napi Gazdaság Online | MTI
A katalán függetlenség támogatóinak elsöprő többségét hozta az északkelet-spanyolországi autonóm közösségben vasárnap tartott szimbolikus népszavazás, amelyen a helyi kormány hétfő hajnali tájékoztatása szerint a résztvevők 80,7 százaléka voksolt a Spanyolországból való kiválásra.

A részeredményt a szavazatok mintegy 90 százalékának összeszámlálása után ismertették. E szerint hozzávetőleg 1,65 millióan támogatták a függetlenség gondolatát és válaszoltak igennel arra, "akarja-e, hogy Katalónia állam legyen?", és ha igen, "akarja-e, hogy független legyen?" - közölte Joana Ortega, a régió alelnöke.
Az 5,4 millió választásra jogosult közül több mint kétmillióan - a legfrissebb előrejelzések szerint 2,25 millióan - járultak az urnákhoz. A voksoláson a 16 évnél idősebbek vehettek részt, és szavazhattak a külföldön élő katalánok is.
A szavazók 10,1 százaléka válaszolt igennel az első, és nemmel a második kérdésre, 4,55 százaléka mondott nemet az első kérdésre, ezáltal pedig a másodikra is.
A spanyol kormány törvénytelennek tartja a szimbolikus népszavazást, amelynek katalóniai ellenzői bojkottálták a részvételt. A néppárti (PP) kormány nem ad hitelt a katalán hatóságok által a részvétellel kapcsolatban közölt adatok némelyikének, de azt megjegyezte, hogy ezek az adatok azt tükrözik, hogy a katalánok többsége - kétharmada - nem akart részt venni egy "bohózatban".
Az eredmények közlése után Pedro Sánchez, az ellenzéki szocialisták (PSOE) vezetője úgy fogalmazott, a legfontosabb, hogy hétfőn "új fejezetet kell nyitnunk a spanyol politikában", egy olyan korszakot, amelyben Katalónia nem Spanyolországon kívül van, hanem egy szövetségi Spanyolország irányába vezető változások élén"
Törölt felhasználó 2014. 11. 08. 17:18
Előzmény: #374  _pampa
#375
Bizony Orbánnak is tettek engedményeket, persze lehet, hogy előbb-utóbb őt azért megunják.

Lásd. egy jellegzetes példa a pálinka főzés esete, melynek kapcsán Magyarországon teljesen be kellett volna zárni a főzdéket, ehelyett engedélyezték és még a jövedéki adó felétől is eltekintettek (első körben 2015-ig).
No, Orbán, ezt a megállapodást nemrégiben egyoldalúan felrúgta.

Vélelmezem az angolok, mondjuk augusztusban nem fogják azt mondani, hogy még annyit sem fogunk befizetni, amit eddig fizettünk.
_pampa 2014. 11. 08. 14:31
Előzmény: #373  Törölt felhasználó
#374
Nem aggódok én senkiért sem. :)Csak olvasom a híreket.

Gondolom Orbán miatt is átírnák a .....

Ma te vagy az ügyeletes? :)))
Törölt felhasználó 2014. 11. 08. 14:18
Előzmény: #372  _pampa
#373
Na, tessék!
A múltkor még aggódtál az angolokért.

Persze nem biztos, hogy szerencsések ezek a "kivételes" esetek, még akkor sem, ha sem pro, sem kontra nem kizárólag az EK-ra vonatkoznak.
_pampa 2014. 11. 08. 14:08
Előzmény: #371  _pampa
#372
"Cameron kedvéért átírják a szabályokat
Bruxinfo.eu | 2014. november 8., szombat

Nagy-Britanniának be is kell, meg nem is kell befizetnie azt 2,1 milliárd eurót az uniós költségvetésbe, amit az áfa- és a GNI-alapú befizetés korrekciója indokol. A tagállamok pénzügyminiszterei felkérték a Bizottságot, hogy a következő napokban tegyen javaslatot az érvényes rendelet módosítására, aminek értelmében „kivételes körülmények” esetén az érintett tagállamoknak folyó év december 1. helyett csak a rákövetkező év szeptember 1-ig kellene rendezniük az EU-val szemben a számlát."
link
_pampa 2014. 11. 08. 14:04
Előzmény: #369  _pampa
#371
"Madrid mindaddig nem akadályozza meg a folyamatot, amíg a katalán kormány visszafogottságot tanusít."

""Nem fogjuk akadályozni az állampolgárokat véleménynyilvánítási szabadságukban" - mondta csütörtökön Catala, s ez egybecseng a spanyol központi kormány azon erőfeszítéseivel, hogy elkerüljék a nyílt szembenállást Barcelonával. "

"Ám a Mossos d'Esquadra nevű regionális rendőrség csütörtökön közölte, vasárnapra ötezer tartalékosát mozgósította Katalóniában, és illetékesei kijelentették, megakadályozzák a népszavazást. "

Törölt felhasználó 2014. 11. 08. 13:47
Előzmény: #369  _pampa
#370
Most már csak az a kérdés, hogy mi köze van ennek az EU vezetésnek, max. azon kívül, hogy Katalónia maradhasson-e az EU tagállama.
Bár jogfolytonosságról egy leválásnál nem beszélhetünk, úgyhogy ez legfeljebb technikai kérdés.
_pampa 2014. 11. 08. 13:19
Előzmény: #366  pampa
#369
Nem lesz egyszerű élete az új EU vezetésnek.

"Katalónia kormányfője hadat üzent Madridak
/ 2014.11.08., szombat 12:47 / Hírforrás: MTI/Valasz.hu
0
Katalónia kormányfője hadat üzent Madridak
Fokozódik az izgalom Katalóniában, ahol vasárnap alternatív népszavazást tartanak a tartomány függetlenségéről. Madrid arra kérte a katalán kormányt, hogy tartsa távol magát a referemdumtól, Arthur Mas azonban nem enged.

HIRDETÉS
Fokozódik az izgalom Katalóniában, ahol a függetlenségpárti kormány Madrid kifejezett tiltása ellenére vesz részt a vasárnapi népszavazás lebonyolításában. A Mariano Rajoy-vezette központi kormány korábban arra szólította fel a Generalitat elnevezésű katalán adminisztrációt, hogy tartsa távol magét a véleménynyilvánító konzultációként értelmezhető "alternatív voksolástól".

Nem a Katalónia függetlenségéért síkra szálló mozgalmak önkéntesei, hanem az autonóm közösség hatóságai fogják levezényelni vasárnap az "alternatív" népszavazást - jelentette be erre válaszul pénteken Artur Mas katalán miniszterelnök.

A katalán kormányfő ezzel a nyílt konfrontációt kockáztatja, Rafael Catala spanyol igazságügy-miniszter csütörtökön azt mondta: Madrid mindaddig nem akadályozza meg a folyamatot, amíg a katalán kormány visszafogottságot tanusít. Mas kijelentése azonban új helyzetet teremtett, egyelőre nem tudni pontosan, hogyan fogak reagálni a központi hivatali szervek.

"Nem fogjuk akadályozni az állampolgárokat véleménynyilvánítási szabadságukban" - mondta csütörtökön Catala, s ez egybecseng a spanyol központi kormány azon erőfeszítéseivel, hogy elkerüljék a nyílt szembenállást Barcelonával.

Ám a Mossos d'Esquadra nevű regionális rendőrség csütörtökön közölte, vasárnapra ötezer tartalékosát mozgósította Katalóniában, és illetékesei kijelentették, megakadályozzák a népszavazást.

A vasárnapra kitűzött "alternatív" referendumot kedden nyilvánította alkotmányellenesnek a spanyol alkotmánybíróság. Mas azért hirdette meg korábban ezt a véleménynyilvánító konzultációt, mert a spanyol hatóságok alkotmányellenesnek minősítették az eredeti népszavazási kezdeményezést is.

A felmérések szerint a katalánok 49, 4 százaléka szavazna a támogatá Katalónia elszakadását és csak 20 százalék voksolna nemmel a függetlenségre. "
Törölt felhasználó 2014. 11. 03. 02:17
Előzmény: #366  pampa
#368
"izgató a haragtól kipirult arc.
elemes"
Törölt felhasználó 2014. 11. 03. 02:16
Előzmény: #366  pampa
#367
"Cameron néhány nappal később ismét "vöröslő fejjel" szónokolt a törvényhozás alsóházban az EU-társállamokból érkezők letelepedésének korlátozásáról"

Ilyeneket ne írj ide, mert elemes teljesen begerjed:)
pampa 2014. 11. 02. 18:50
Előzmény: #359  _pampa
#366
"Megszűnhet Nagy-Britannia EU-tagsága
2014. november 02. vasárnap 18:23
Share on facebookShare on google_plusone_shareShare on twitterShare on emailMore Sharing Services
Napi Gazdaság Online | MTI
A német kormány elképzelhetőnek tartja, hogy megszűnik Nagy-Britannia uniós tagsága a tervezett bevándorlási korlátozások nyomán - írta a Der Spiegel vasárnap megjelent számában.

A német hírmagazin szerint a német kormány most először értékeli úgy, hogy megtörténhet Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból. Az Európai Bizottság által követelt 2,13 milliárd eurós pótlólagos befizetés ügyét lehet rendezni, "mert amikor pénzről van szó, az EU-ban még mindig sikerült megoldást találni", az uniós társállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók bevándorlásának korlátozásával viszont David Cameron kormányfő elérkezhet ahhoz a ponthoz, ahonnan nincs visszaút, vagyis fenntarthatatlanná válhat az ország tagsága a közösségében - vélekednek a kancellári hivatalban és a külügyminisztériumban.

Angela Merkel kancellár a legutóbbi uniós csúcson négyszemközti beszélgetést folytatott David Cameronnal, és elmondta neki, hogy a német kormány nem áll ki többé Nagy-Britannia uniós tagságának megtartása mellett, ha a brit kormány valóban megteszi a kilátásba helyezett intézkedéseket - írta a Spiegel.

Amennyiben London bevándorlási korlátozásokat vezet be, "akkor ennyi volt" - idézett a lap egy meg nem nevezett kormányzati forrást.

Kétséges, hogy Londonban megértették a kancellár üzenetét, hiszen Cameron néhány nappal később ismét "vöröslő fejjel" szónokolt a törvényhozás alsóházban az EU-társállamokból érkezők letelepedésének korlátozásáról - tette hozzá a Spiegel."link
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 08:51
Előzmény: #364  Törölt felhasználó
#365
jácik-nácik
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 08:51
Előzmény: #359  _pampa
#364
Sőt! Minden valószínűség szerint a szêlsőjobb be sem jut az Ukrán parlamentbe. Kivel fognak most riogatni azok akik csak a külföldi jáciktól félnek, de az itthoniakkal jól kijönnek?

link
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 02:33
Előzmény: #362  Törölt felhasználó
#363
ez putyin náci köröd igen hatalmas...te be vagy tépve???ekkora marhaság, hogy jön ki a fejedből?? pont a nácik nyertek, hogy értsd a dolgokat
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 00:10
Előzmény: #359  _pampa
#362
Kevesebb mint 6 százalékot kapott a szvoboda az ukrán parlamenti választásokon. Mi lesz veletek Putyinszopók? Elfogytak a nácik:(((
Törölt felhasználó 2014. 10. 26. 15:07
Előzmény: #360  Törölt felhasználó
#361
Meg a követő kis országot fegyelmivel fogják kirúgni, ha folytatódik a dolog... ;(

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek