Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 01. 02. 17:54

Új, demokratikus Médiatörvény - Létrejövő Médiegyensúly!  

Eredményekben, Egészségben, Összefogásban és Szeretetben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!



Az idő megérett arra, hogy ezt a fórumot is megnyithatjuk hál'Istennek! :-)



20 év kellett, hogy Magyarországon el kezdjen kialakulni a médiaegyensúly!

Azonban pozitív változások vették kezdetét, és a 2011-es év a demokratikus médiarendszer éve lesz!



Íme a nagyszerű hír:



Megjelent a médiatörvény a Magyar Közlönyben



link



Továbbá nemzeti érzelmű, polgári szemléletű vezetői lesznek az M1-nek és M2-nek is!



link



Kinevezték a köztévé két csatornájának új vezetőit

Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV.



A nemzeti összefogás létrejött a Médiatörvény ügyében is!


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 22:03
#80
Szerintem BKB hozzászólásai, tartalma és stílusa egyértelműen minősítik őt, és az ilyeneknek nem kellene teret engedni egy gazdasági fórumban. Persze a választás szabadsága adott, azaz nem kötelező elolvasni, azokra válaszolni, stb. de tönkreteszi azt is, ami még maradt a portfoliós fórum hagyományokból.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 22:01
#79
link

Az új médiatörvény valós tartalma és a jogszabály politikailag gerjesztett visszhangja nem egy és ugyanaz, a külföldi vélemények arról tanúskodnak, hogy a megszólalók érezhetően nem ismerik a törvény valós tartalmát - közölte hétfőn a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.

A kormány szerint a külföldi kritikák megfogalmazói vélhetően nem ismerik a törvény tartalmát, és nyilatkozataikat a hazai ellenzék fűti. A média működésének - pénzügyi, hatósági - szabályozása minden demokráciában természetes és szükséges, ugyanúgy, mint a bármely más közszolgáltatás vagy kereskedelmi tevékenység szabályozása - közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság hétfőn.

A kormány szerint az új médiatörvény a magyar tévénézők, médiafogyasztók érdekeinek érvényesítésére, és a közpénzekből támogatott közszolgálatiság védelmére született, amelyről a kritikusok „elfelejtenek” megemlékezni - olvasható az állásfoglalásban. Az új médiatörvény a közönségnek hatékony érdekérvényesítést, a médiaszolgáltatóknak egyértelmű szabályozást, a közmédiának a megújulás lehetőségét biztosítja a kormány szerint. Legfontosabb alapelvként deklarálja, hogy a sajtó, a vélemény és a szólás szabadsága sérthetetlen. Az új szabályozás fokozottan védi a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat és gyerekeket, például az új korhatár-besorolással vagy a reklámok hangerejének csökkentésével.

A médiatörvény a kormány szerint megfelel a vonatkozó uniós irányelvnek és a modern technika elvárásainak is. Normatív, garantált támogatást ír elő a közszolgálati médiaszolgáltatóknak, lehetőséget teremt arra, hogy az eddiginél több hazai gyártású műsor készülhessen. A kormány szerint a szabályozás a közszolgálati hírcentrum létrehozásával a magas színvonalú BBC-modellt követi. „A tájékozódáshoz való jog mindenkit megillet, ezért a jogszabály kimondja, hogy a hírcentrum hírszolgáltatása a közönség és valamennyi médiaszolgáltató számára ingyenes” - írják.

A hatóság összes eljárásában biztosított a bírósági felülvizsgálat lehetősége. A kormány szerint az új szabályozásban megfogalmazott szankciórendszer objektív, megfelel a jogállamiság és jogbiztonság elveinek, igazodik a modern médiaigazgatás sajátosságaihoz. A szankciórendszer három legfontosabb alapelve a fokozatosság, az arányosság és az egyenlő elbánás. A törvény a hangsúlyt a jogsértések megelőzésére, és az önkéntes jogkövetés ösztönzésére fekteti - derül ki az állásfoglalásból. (rá)

FH

Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 22:00
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#78
Igen Ő! A honlapon lehet már fent van, nagyon ütős volt a mai műsor is.
Amúgy ne durvulj ennyire, kurvázol valakit akit nem is ismersz!!!! meg amúgy is!
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:57
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#77
Komolyan mondod????
El sem hiszem!! Ez szuper!! :-)
Leadták tényleg?? Node sajna lekéstem róla, majd az ismétlést megnézem éjfél után. Ezt Szaniszló mondta?? liberális homo....?:))
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:54
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#76
igazad van,látod teljesen egyetértek Veled!és ez a durva az egészben,hogy szó van egy adott témáról és abszolút elterelik a szót az adott témáról a bértopicozó lierálisok,és még ők oktatnak,é nekik áll följebb,szánalmas,komolyan!
meg el kezdenek személyeskedni,én csak Híreket linkeltem be,erre az a rákosi-reinkarnáció:-) egyből belém köt,és a személyemmel foglalkozik..
ezért nem is reagálok soha a hozzászólásaira,ilyen gerinctelen alakra(péznyelő) nem pazarlom az időm...ja é a személyeskedésbe egyből beszáll 1-2 elvtárs,így szokott lenni ez..jön a szeretője eva is az M6-ról. :-) jó kis liberális banda. van már homár,prosti,no ki hiánzik még?:))))
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:47
#75
jótanács...
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#74
Érdemesebb lett volna inkább csöndben maradnod monica lewinsky..ha már a fórum témjához nem tudsz hozzászólni...amihez meg nem értesz... foglalkozz inkább a munkáddal,menj vissza az utcasarokdra,csak hótanás. :-))
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:44
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#73
liberál homokos sapiensek:)))) hatalmas:))) Vilgápanoráma most megy az ECHON
ja ésleadták az Igazságot Magyaroszágnak című dalt is, hajrá Szaniszló!!!!
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:43
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#72
Mert tényleg olyan volt a magatartása,és ez nem személyeskedés volt részemről...amúgy meg bértopicozókra,meg ilyen kötekedőkre nem pazarlok több időt ezentól.drága annál az időm,és nem sülyedek le a szintedre.azért megválogatom kivel állok szóba...
hanyagolj ezentől,ha kérhetlek.én sem kerestem a társaságod homárka...
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:40
#71
hihetetlen amit ezek a liberálbolsi hivatásos rettegők művelnek a fórumon.
valami érthetetlen felsőbbrendű gőggel fiamoznak, oktatnak, tart. nickel buziznak, stb.

amit bela kun óta ezzel az országgal műveltek, az a kár felbecsűlhetetlen.

már javasoltam az etarsaknak, hogy nézzenek tükörbe, de nyílván nem tudnak.
evazeller 2011. 01. 03. 21:17
Törölt hozzászólás
#70
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:10
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#69
A kokárdát már kiraktad. Ha még nem, Morvay üzeni Brüsszelből tedd ki:)))
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:07
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#68
Amúgy ez az egy hozzászólás jellemrajz tőled.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 21:03
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#67
A magyar cenzúra ellen tiltakozó tábla a Manneken Pis kardján

Nem hazai földön, hanem Brüsszel szívében kapta a magyar kormány az eddigi leglátványosabb kritikát a szólásszabadságot veszélyeztető médiatörvény miatt. Ennél altestibb tiltakozási forma ráadásul nem is létezik.

Az EU soros elnökségét átvevő magyarok tiszteletére hétfőn, egy napra, huszárruhába öltöztették [1] a Brüsszel leghíresebb turistalátványosságának számító pisilő kisfiúszobrot, a Manneken Pist. (Márciusban matyó, májusban pedig subás juhász lesz a gyermek.)

Olvasónk, Sz. M. hétfőn kora délután ment el lefényképezni a híres szobrot, és döbbent szemtanúja volt annak, ahogy egy fiatalember váratlanul felmászik Manneken Pishez és tiltakozó táblát akaszt a fiúcska huszárkardjára. Íme az események leírása:

"Ahogy leértem, egy fiatalember ugrott át a kerítésen, és a "Censored" táblát akasztotta a vitéz kardjára. Gyorsan csináltam pár képet.... Persze a helyi tv is gyorsan reagált. Meg a helyi városi ember, aki leszedte egy órán belül."
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 20:55
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#66
BigBroki:

"2.)Kérlek ne személyeskedjél, én sem tettem Veled kapcsolatban."

Íme ugyanezen az oldalom egy másik hozzászólásod:

"mi van te kis nyalizós papagáj? nyalizz tovább a főnöködnek,fő bértollnokodnak péznyelőnek:-)) biztos megkapod a jutalmad,és jó szórakozást a melegbárban"

Ebben az egy hozzászólásodban seggnyalósozol, bértopicolózol, buzizol. És szerinted ez nem személyeskedés. Mintahogy nem propaganda, amit pár napja a sokadik nickeddel nyomsz itt...

Veled korábban sem kívántam kommunikálni, ezután sem fogok. Egyszerűen nem vagy egy gazdasági fórumra való semmilyen szinten.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 20:45
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#65
na végre ...

/csak kikínlódtam mára valakitől
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 20:37
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#64
Remek!
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 20:20
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#63
a piacon egy zöldséges mérlegére felraktam (mialatt a ződségnőci rakta a zacsiba a rekeszből a krumplimat) és már sztem fél kiló jobboldali fölény van ...

má nem azé mondom
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 19:50
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#62
"A Genesist is vallásosan terjesztetted. A szemükbe mersz nézni azoknak, akik rád hallgattak? "

Én ugyan kispapírban nem utazom, de komolyan vannak olyanok, akik a fórumba beírt szövegek alapján kereskednek a kispapírokkal. Amikor 2009 áprilisában ide tévedtem:) azt gondoltam, hogy az oti topic egy szakmai topic kb 5 nap alatt rájöttem kezdő tőzsdésként, hogy csak a hülyeség megy.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 17:51
#61
link

A magyar törvény általában a brit, olasz és német példákból merítkezik, de természetesen figyelembe veszi a közép-európai mintákat is - jelentette ki Lázár János az ATV hétfő reggeli műsorában. Az EU-elnökséggel kapcsolatban elmondta: stabil magyar politikai és parlamenti viszonyok, a parlamenti pártok közös fellépése sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen Magyarország uniós elnöksége.

Utoljára frissítve: 2011. január 3., 17:39

Címlapon tiltakozott a médiatörvény ellen a Népszabadság és a Népszava. Az erre vonatkozó műsorvezetői felvetésre Lázár úgy válaszolt, hogy az újságok akcióját túlzónak tartja, de hétfői címlapok is azt bizonyítják, hogy sajtószabadság van Magyarországon.

A törvényt érő nemzetközi bírálatokkal kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: "nekem leginkább a konkrétumok hiányoznak". Mint mondta, a magyar újságírókkal beszélgetve jóval figyelemre méltóbb dolgokat hallott, számára az ő véleményük adott esetben fontosabb volt, mint néhány nagykövet, vagy éppen egy külföldi sajtóorgánum álláspontja.

Az új sajtótörvénynek szinte egyetlen szakasza sincs, amely ne lenne fellelhető más országok médiatörvényében is - szögezte le Lázár.
A magyar törvény általában a brit, olasz és német példákból merítkezik, de természetesen figyelembe veszi a közép-európai mintákat is. Számos országban a médiahatóság vezetőjét a kormányzat nevezi ki, tagjait pedig a parlamenti többség választja - tette hozzá. Farizeus és a valóságnak nem megfelelő álláspont, hogy a parlamenti többség és a médiahatóság között más országokban nincs összefüggés - vélekedett a frakcióvezető.

Szólt arról is, hogy a magyar újságírók közül sokan azt kérik számon a jobboldali konzervatív erőkön, hogy tegyenek a gyűlöletbeszéd ellen. "Amikor pedig próbáljuk megteremteni ennek az eszközeit, akkor meg ez a probléma. Márpedig úgy nehéz bizonyos értékeket - mint az alkotmányosság, vagy az emberi méltóság tiszteletben tartása - kikövetelni, ha közben eszköztelen a médiahatóság" - fogalmazott Lázár János.

Lázár szerint az MSZP-nek is van szerepe abban, hogy a médiatörvény Európában és világszerte is ilyen erőteljes tiltakozást váltott ki. Elmondta: bár az MSZP sokat tett az utóbbi időkben azért, hogy lerombolja magát, "mindannyian tudjuk, hogy sokkal több annál, mint ami a parlamenti frakciója".


Lázár János frakcióvezető az ATV Reggeli jam című műsorában


Sikeres legyen

A beszélgetésen szóba került a multinacionális cégeknek a különadó miatti brüsszeli tiltakozása. Lázár János leszögezte: a különadók kivetését gazdasági szükségszerűség indokolta. Természetesnek nevezte, hogy az érintett külföldi cégek tiltakoznak a saját kormányuknál, amely a magyar féllel való tárgyaláskor képviseli érdekeiket, ahogyan azt a magyar kormány is teszi a magyar gazdasági társaságok esetében. Ebből az Európai Unió gazdaságpolitikáját levezetni talán túlzás lenne - jegyezte meg.

A Fidesz frakcióvezetője a korábbi szlovén EU-elnökséget jónak nevezte, a csehek elnökségénél pedig felhívta a figyelmet az akkor belpolitikai bizonytalanságra, amik nehezítették az elnökségi feladatok ellátását. A stabil magyar politikai és parlamenti viszonyok, a parlamenti pártok közös fellépése sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen Magyarország EU elnöksége - húzta alá. Lázár János az uniós elnökség fontos témáinak nevezte a foglalkoztatást, a roma integrációt, Horvátország tagfelvételének folyamatát, és óriási lehetőségnek tartja a féléves elnökséget.

173 egyéni körzet képviselője ül a Fidesz frakciójában, így esetenként különböző érdekeket kell összehangolni, majd egy olyan közös döntést hozni, amely mindenki számára egy elfogadható kompromisszum lesz, például az egészségügy az oktatás vagy az önkormányzatok átalakításában - jelentette ki a politikus a frakción belüli egyeztetésről. Én nem akarok olyan frakcióvezető lenni, aki elfojt bármilyen vitát - jegyezte meg Lázár János.

A devizahitelesek problémája kapcsán Lázár János felhívta a figyelmet, hogy a svájci frank árfolyamát nem a magyar kormány befolyásolja. Számos lépést tettünk a devizahitelesek védelme érdekében - szögezte le a politikus. Példaként említette a kilakoltatási moratóriumot, a bankok hitelezési szabályának megváltoztatását, a devizahitelesek érdekvédelmét.

(atv.hu-fidesz.hu)

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek