Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 12. 30. 16:04

Folytatódó Elszámoltatás - B.Ú.É.K. 2011! :-)  

Íme egy nagyszerű hír:



link



Budai: Nem személyek ellen folyik az elszámoltatás

Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a kormánybiztosság 2010-ben milyen ügyeket tárt fel, illetve a jövőben mely esetekben kíván vizsgálódni. A lezárt ügyekkel kapcsolatban a kormánybiztos elmondta: azok túlnyomó többségében büntetőfeljelentés született. A kormánybiztos a felderítésre váró ügyek közt megemlítette az Alstom és a BKV között létrejött szerződést is.



A 2010-ben befejezett, és valamely hatóságnak továbbadott ügyek mindegyikének van valamilyen jogi konzekvenciája - közölte dr. Budai Gyula. Hozzátéve: ez az esetek 98 százalékában büntetőjogi konzekvencia. A kormánybiztos hangsúlyozta: az elszámoltatás nem személyek ellen, hanem konkrét ügyek kapcsán folyik minden esetben. Azonban az érintettek megnevezése eddig is megtörtént és ezután sem lesz másképp. Budai Gyula elmondta: a jogtalanul magánvállalkozásoknak ítélt állami támogatások is vissza fognak kerülni a költségvetésbe, ennek legjobb példája, hogy az Omninvest is kénytelen visszafizetni mintegy 2,1 milliárd forintot a magyar államnak.



Az elszámoltatásért felelős kormánybiztosság munkájával kapcsolatban Budai Gyula kiemelte: az hatékony és célirányos. A lezárt ügyeken túl a kormánybiztos beszámolt arról is, hogy a még csak vizsgálati szakaszban lévő ügyek felderítése gőzerővel folyik, de a legtöbb esetben vagy Budainak, vagy az illetékes minisztérium vezetőjének meg kell tennie a büntetőfeljelentést. Ilyen például a Bakonyerdő Zrt. területéből kihasított mintegy hatezer hektáros terület esete, amivel kapcsolatban Tátrai Miklós, az MNV Zrt. egykori vezetőjének neve ismét felmerült. Neki jelentős szerepe lehet abban, hogy a vagyonkezelőtől e terület magánkézbe került - fűzte hozzá Budai.



A külföldi államokkal kötött segély-hitelszerződésekről a kormánybiztos kifejtette: a résztvevő gazdasági társaságok monitorozása folyik, hiszen ez esetben több milliárd forint állami pénz kifizetéséről van szó. Mindamellett, hogy a kormánybiztos is nemes célnak tartja a fejlődő országok támogatását, kiemelte: szerencsésebb lenne, ha a segély-hitelszerződésekben meghatározott feladatokat kifejezetten magyar tulajdonú cégek végeznék.



Budai Gyula több korrupciógyanús ügylet mellett kitért arra is, hogy Tarlós István főpolgármester felkérte a kormánybiztosságot, hogy vizsgálódjon a BKV és az Alstom között létrejött szerződés ügyében is. Ugyanis a metrókocsik beszerzéséről kötött egyezség több ponton súlyosan sérti a magyar állam érdekeit. A legszembetűnőbb az a 30 milliárd forintos tétel, amit lényegi teljesítés nélkül fizetett ki a főváros előző vezetése a kocsikat szállító cégnek - mint arról portálunk korábban hírt adott.



Mindezek mellett az elszámoltatási és korrupciós ügyekért felelős kormánybiztos szót ejtett a törökbálinti lakópark állami támogatásáról, a taszári katonai reptér ügyéről, az adonyi intervenciós raktárról - az úgynevezett Magtárház-projekthez nyújtott állami hitel -, és a gabonaintervencióval kapcsolatos visszaélésekről is. Ez utóbbi ügy miatt mintegy 3,5 milliárd forintot követelhet vissza az Európai Unió hazánktól - tette hozzá.



Budai Gyula leltárszerűen további ügyeket is megemlített, mint például a Coloplast állami támogatása, ahol az 5,5 milliárd forintos összegből mintegy 3 milliárdnak "nyoma veszett".



A kormánybiztos szerint az elmúlt nyolc év ámokfutása több százmilliárd forinttal károsította meg az országot és lakosságát, ezért el kell érni, hogy a tranzakciókban résztvevő emberek magánvagyonukkal is feleljenek tetteikért. Budai hangsúlyozta: az érintettek teljes körű felelősségre vonása nem maradhat el, hozzátéve: ha ez teljesül, az jelentheti a boldog, szép, új esztendőt.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 02. 20. 17:06
Előzmény: #83  johai
#85
Nagyon egyszerűen, kettő fő hátrányos helyzetű kistérségi helyi illetőségű lakos támogat majd egy munkavilágába visszavezetett féllábút árvízvédelmi csatorna árok átugrása közben.

Hála bölcs vezetőinknek , ez a kérdés is megoldódni látszik!
johai 2011. 02. 20. 14:48
Előzmény: #83  johai
#84
Ma lesz egy elszámoltatás kolbászügyben a TV2-ön.
Hajdú úr előtt szerezheti vissza megkopott népszerüségét Bakács ur.
johai 2011. 02. 20. 14:16
Előzmény: #82  ts3
#83
Az öregeket nehezebb átverni,mert nagyobb az élettapasztalatuk.

Legujabb ködösités a rokkanttnyugdijjasok kirivóan magas száma,EU átlag majd kétszereséről beszélnek,de arról halgatnak hogy a fele már betöltötte a nyugdijkorhatárt,azaz efektive átlagos a számuk.(a ny.korhatárt betöltöttek ellátást koruk miatt kapnának)

A fenmaradó 400k-t kivánják megfelezni,már tesztelőgépeket is vettek hozzá,amit ugye ők programoznak,igy aztán nem kétséges az erdmény.

A kérdés itt már csak az,hogy a~1 milla nyilvántartott, segélyből kikopott,és egyébb okokból inaktiv embert hogy fogják a rokkantak kiszoritani a munkaerőpiacról?

ts3 2011. 02. 19. 22:18
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#82
"A komcsi, libsi bagázs terjesztette a hírt, hátha elpártolnak a nyugdíjasok a FIDESZ-től.

Ez sem jött be! "

Az idősebb generáció, a 65 év felettiek körében megfeleződött a Fidesz támogatottsága: januárban 37 százalékuk volt a kormánypárt híve, most 19 százalék. Ezáltal egy utoljára négy évvel ezelőtt tapasztalható jelenségre figyelhetünk fel: az MSZP az idősebb generáció körében nagyobb (25 százalékos) táborral rendelkezik, mint a Fidesz.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 22:08
Törölt hozzászólás
#81
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 22:06
Törölt hozzászólás
#80
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 22:01
Törölt hozzászólás
#79
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 17:11
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#78
"Határozottan tiltakozott a pénteki kormányülésen Orbán Viktor a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása ellen"

Tudsz olvasni? A saját vazallusai ötlete ellen!!! Nem a "komcsi, , libsi bagázs terjesztése" ellen!

A mértéktelen butaság ha korlát nélküli elfogultsággal párosul, a legveszélyesebb dolog a világon , alapkelléke volt a fasizmusnak, sztálinizmusnak.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 15:15
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#77
A komcsi, libsi bagázs terjesztette a hírt, hátha elpártolnak a nyugdíjasok a FIDESZ-től.

Ez sem jött be!

Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 12:49
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#76
"Újabb jó hírek!!"

beszarok ..

akkor örülj
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 11:41
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#75
:)))))))))
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 11:23
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#74
Egyedül a nagy Vezér kivétel , vele most is eljátszották a " jó rendőr, rossz rendőr" banális szerepet. Hónapok óta lebegtetik, hogy az idősektől elveszik a kedvezményes utazást, erre a védőszent az utolsó pillanatban felkiáltott , inkább a véremet vegyétek , de az én nyugdíjasaimat nem hagyom ! Csak most szóltak neki az aljas tervről... Mindig mindenről neki szólnak útóljára...Én azóta bőgök...
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 11:01
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#73
Alighanem így van . Arra sem méltatnak, hogy vegyék a fáradságot egy kis " tisztességesnek látszunk " szerep eljátszására.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 10:55
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#72
Ennél sokkal rosszabb a helyzet. Szarnak rá, hogy mi a véleményed. Mindig ilyenek voltak.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 10:52
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#71
Ez azt jelenti, hogy 15 ember, 4 éven keresztül folyamatosan, napi 8 órában tanácsot ad . Óránként 16000-ért.
Még a látszatra sem ügyelnek. Teljesen hülyének néznek mindenkit.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 10:46
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#70
Életedben egyszer légy tárgyilagos, és csak úgy magadnak írd le , hogy ugyanezt milyen mélységes hazafias felháborodással minősítenéd, ha mondjuk s mostani kormány PROGROM -jának megfelelően , egy nagy leleplezés lenne az elmúlt kormány tevékenységéből. Nem szabad csalni, légy őszinte magadhoz!
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 09:54
Előzmény: #67  sasa44
#69
Ez egy keretszerződés. Az elvégzendő feladatokra külön kell megállapodni.

Az a kérdés, hogy tényleges munkavégzés lesz-e mögötte. Ha igen, akkor nincs probléma, soha nem is volt probléma.
16 ezer óránként?
Azon el kell gondolkozni, hogy a közigazgatás ilyen mérvű átalakítása, a kvázi alacsony bérek azt jelentik, hogy a nagyon jó képességekkel rendelkező jogászok, közgazdászok, mezőgazdászok, könyvvizsgálók, stb. messze elkerülik a hivatalokat.

Ez van!
Ha különleges, bonyolult feladatokat akarnak végeztetni, akkor azt piacon, piaci áron kell megfizetni.
aliben 2011. 02. 19. 09:29
#68
kapirgál, mert minden politikai elit tudja, hogy a pártpénzek hogy teremtődnek. igy volt az elmult 20 évben minden pártnál, csak most orbán ezt akarja felhasználni ,,ellenfelei megsemmisitésére,, és mert mindenkinek az ő szekerét kell tolni, most sikerülhet is neki. most meg ők tollasodnak, nem is kicsit, nagyon...(a különbség csak annyi, hogy a többiek probáltak a szegényebb réteggel szemben lojálisabbak lenni, és nem ilyen arrogánsan, pofátlanul, hatalmukkal teljesen visszaélve tették mindezt)
sasa44 2011. 02. 19. 07:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#67
Kétmilliárd forintért köt tanácsadói szerződést az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a PD Konzorcium nevű cégcsoporttal. A cégcsoport egy 2010 decemberében kiírt közbeszerezési eljárást nyert meg, amelyet azért hirdetett meg a NFÜ, hogy az ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztályának munkáját tanácsadók segítsék. A közbeszerzés ajánlati dokumentációja szerint a tanácsadás az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel kapcsolatos EU-s támogatású projektekre vonatkozna. A közbeszerzési eljárás dokumentumai szerint a nyertes cég feladata többek között a műszaki-szakmai, jogi és közbeszerzési tanácsadás lenne, illetve egy esetleges szabálytalansági eljárás során kellene segítséget nyújtaniuk.

Az RTL Klub Híradója szerint az NFÜ csütörtök este közleményt adott ki, amelyben arra hivatkoznak, hogy a közbeszerzési eljárás időtartama négy évre szólt, a nyertes konzorcium ajánlata nettó 16 ezer forint per óra, ami "a piacon szokásos óradíjnak felel meg".

A kétmilliárd forint példátlanul magas árnak számít tanácsadói tevékenységért. A NFÜ honlapján 2006-ig visszamenőleg szerepelnek a megkötött szerződéseik, ezek között nem szerepel milliárdos tétel, a legnagyobb összegű tanácsadói szerződést, egy 74 millió forintért vásárolt tanácsadói szolgáltatást szintén az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel kapcsolatban kötötték.
Törölt felhasználó 2011. 02. 18. 23:30
Törölt hozzászólás
#66
Törölt felhasználó 2011. 02. 18. 23:29
Törölt hozzászólás
#65
szivacs
szivacs 2011. 01. 10. 11:33
#64
"Az ügynökök a paradicsomba mennek című film tartalmát pontosan elárulja a film honlapjának a címe: Az ügynökök a parlamentbe mennek - természetesen végig egybe és a végén pont hu. Dézsy Zoltán filmje nemcsak az alkotó első filmje, hanem a rendszerváltást feldolgozó játékfilmek között is az első. Mellbevágó, kihagyhatatlan és a mozi után is mozgatja az agyunkat."
link

Az ügynökök a paradicsomba mennek
játékfilm-szinopszis
link
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:29
#63
Újabb Jó Hírek!! Koltai Róbert fia előzetesben marad!!

link

Április 2-ig előzetes letartóztatásban maradhat Koltai Gábor és két társa, akiket adócsalási ügyben gyanúsítottak meg. A bíróság december végi döntése az előzetes meghosszabbításáról egyelőre nem jogerős.

Mint ismert, a filmes ügyben a 2010-ben még létező Vám- és Pénzügyőrség indított nyomozást adóbevételt különösen jelentős mértékben csökkentő adócsalás és különösen nagy kárt okozó csalás miatt. A gyanú szerint a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hoztak létre. Ebben a filmek finanszírozásában és az értékesítésben résztvevő offshore cégek szerepeltek, illetve az áfa-visszaigénylést végző cégek és fiktív költségszámlákat kibocsátó társaságok is voltak. A nyomozás adatai szerint több milliárd forinttal károsították meg a központi költségvetést.

A Budai Központi Kerületi Bíróság december végi - még nem jogerős - végzése szerint három gyanúsított előzetesét április 2-ig, három hónappal hosszabbították meg. Az indoklás szerint az előzetes elrendelése óta nincs változás az ügyben, a megalapozott gyanú nem gyengült. A gyanúsítottak kiterjedt nemzetközi kapcsolatai lehetővé teszik, hogy külföldre távozzanak, az offshore cégekben való részvételük miatt akár hosszabb időre is. A bíróság szerint tartani lehet a szökésüktől és az elrejtőzésüktől. Az is lehetséges, hogy akadályoznák az eljárást, bizonyítékokat semmisítenének meg, vagy tanúkat befolyásolnának.

Korábban az egyik bulvárlap írt arról, hogy Koltai Róbertet, Koltai Gábor apját tanúként hallgatták ki az ügyben és ebben gyakorlatilag fia ellen vallott. Koltai Róbert a cikk megjelenése után közleményben tudatta, hogy a bulvársajtóban valótlanságok jelentek meg. Korábbi közleménye szerint az adócsaláshoz semmi köze a fiának, ő és a felesége pedig egy formaság miatt kellett, hogy tanúvallomást tegyenek. (rá)

FH

Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 17:43
#62
Most találtam, érdemes elolvasni:

link

Hamvába holt Kóka üzlete
A magyarok nem kellettek a Gyurcsány-kormánynak, a kínaiaknak nyomuk veszett
2011. január 3. 06:00

Magyar Nemzet
Eltűnt kínai beruházók, felszámolás alatt álló cég, büntetőeljárás, nulla új munkahely – ez a mérlege a Gyurcsány-kormány egyik hangzatos, de meg nem valósult fejlesztésének. S ami még szomorúbb: a környezetbarát, lebomló műanyagok gyártására néhány hónappal a kínaiak előtt egy magyar cég is bejelentkezett, de ők nem voltak elég jók Gyurcsány kormányának.

Hatalmas hírverést csapott 2007-ben a Gyurcsány-kormány annak a megállapodásnak, amelyet Kóka János (SZDSZ) volt gazdasági miniszter hozott tető alá kínai tárgyalásain. Az akkori hírek szerint a tárcavezető Sanghajban rendkívül sikeres egyeztetéseket folytatott a Livan nevű céggel, s ennek köszönhetően egy ötmilliárd forint értékű, 800 új munkahelyet teremtő beruházás érkezik Magyarországra. A minisztérium győzelmi jelentéssel felérő korabeli közleménye szerint a távol-keleti cég Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gyárt majd környezetbarát csomagolóanyagot, és ez lesz „az első nagyszabású kínai beruházás” hazánkban. Arra is fény derült, hogy az üzem Alsózsolcán valósulhat meg: itt állítják majd elő kukorica felhasználásával a műanyaghoz hasonló tulajdonságokkal bíró, ugyanakkor idővel teljes egészében lebomló, élelmiszer tárolására szolgáló dobozokat.

Ahogy a Gyurcsány-kormány oly sok hangzatos ígéretéből, ebből sem lett semmi. Alsózsolcán egyetlen kapavágás sem történt. A Livan Hungary Lebomló Műanyag Termék-előállító Kft. ellen idén végelszámolás, majd felszámolás indult, kínai tulajdonosai pedig felszívódtak. A cégbírósági adatbázis tanúsága szerint az adóhivatal 2008-ban felfüggesztette, majd tavaly törölte a Livan Hungary Kft. adószámát – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további információkat is megtudhat.

(Forrás: mno.hu)
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 01:40
#61
Újabb gyanús ügy!

link

Sikkasztás gyanúja miatt vizsgálódik Budai
2010. január 2.

Sikkasztás gyanúja miatt vizsgálódik Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a taszári repülőtér hasznosítása és ingóságaival kapcsolatos bejelentés miatt. A politikus karácsony előtt kapta kézhez a volt katonai repülőtér hasznosításában közvetlenül is érintett kaposvári önkormányzat megkeresését, és azonnal megindította a vizsgálatot. Hivatala már el is küldte a megkereséseket a különböző hatóságoknak, hogy tisztán lássanak az elmúlt nyolc év sikertelen tendereinek ügyében. Budai Gyula gyors vizsgálatot ígér az ügyben.

Forrás: hírTV

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek