Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 11:24

Babics Egon trükkjei  

Bocs Egon, de kénytelen voltam egy topicot nyitni elsősorban az utóbbi napok az OTP-s technikai elemzéseid kapcsán.



Tennap még azt írtad, hogy az OTP-ben egy fejváll alakzat épült ki, amelyre ráadásul egy kisebb fejváll alakzat épült rá és ez egy rendkívül bulish formáció a részvény várhatóan még ma (tegnap) kitör, kisebb esélye van egy lefelé induló trendnek.

Tennap aztán kurvára nem tört ki,. ehelyett - igaz alig-alig forgalommal - lefele indult, de 5270-ről visszapattant. Igaz, én már 5340-ről vártam a visszapattanást, ezért fölötte belevettem.

Erre jön a mai elemzésed, mely szerint a kitörés behalt, nagyobb esélye van a felfelé ékelődésből számított lefele kitörésnek.

"A forgalom alakulása - felfelé gyengülő - is megerősíti, hogy ez az egész emelkedés egy nagy ékelődés. Ez az ék a nap végén már megtört, bár ez a törés még nem szignifikáns. Ma az ebből való letörés szignifikánssá válhat. Köztes támasz az 5270, ennek elesése után gyorsulhat lefelé az esés. Az ékből számolva 5000 környékére, alá eshet.



Ha marad 5270, ill. 5330 felett, akkor a ford. fej-váll alakzatot esetleg még realizálhatja, bár ennek a valószínűsége már minimális."

Tegnap még a forgalom alakulását is másként értékelted, mondván, nem vetted észre, hogy a forgalom ugyan csökkent, de nem emelkedésben, hanem oldalazásban. Most ismét visszatértél az "emelkedésben csökkenő forgalom rosszat jelent" elmélethez.

Magam sajna elég hülye vagyok a technikai elemzéshez, ezért gyakran hallgatok "hozzáértőbb" elemzők meglátásaira. Így - ezek szerint sajnos - rád is. Bár több vélemény szerint az elemzéseid csupán kontraindikátorként használhatók, a jelekből ítélve még arra sem, ha napról napra változtatod a véleményedet.

Ennyire én is értek hozzá. Mint az időjós, aki szerint "lehet eső, lehet hó, süthet a nap és fújhat a szél, valszeg meleg lesz, de van esély a hidegre is".


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 10. 12. 12:43
#22
Ez most is bejött!
pergamen
pergamen 2011. 03. 02. 12:39
#21
Sziasztok...

Van egy nagyon érdekes és tanulságos történetem a Babics Egonnal kapcsolatban...

Remélem, úgy alakulnak a dolgok nagypon hamar, hogy értelmét veszti ez a beírás...

Tazsomaru
Tazsomaru 2010. 12. 10. 23:33
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#20
Az a baj, hogy sokan, - köztük Te is - valami varázsgömbnek hiszitek az TA-t. TA helyett sokkal többet kellene foglalkozni a MM-el, RR-al. A TA-t tekintsd nyugodtan egy ruletnek, de itt Te határozod meg a veszteség, és a nyereség arányát, míg a szerencsejátékban ez nem lehetséges.
SHOGUN9110 2010. 12. 10. 21:04
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 20:52
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#18
Na azért tegyük tisztába 1 kicsit a dolgokat.
TA alapján nem a jövőt szeretnénk kitalálni, hanem alacsony kockázatú pozíciók felvételében nyújt segítséget.
például a Bux TA alapján több hete szépen kereskedhető, értem ezalatt Fibo szinteken és korábbi ellenállásokon fordul az árfolyam stb.

Egon naponta 1szer tesz fel chartot, de legalább 3szor változik a véleménye.
Ez van. Ennyi jár ingyen.
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 20:14
Előzmény: #11  piphunter
#17
"A TA a múlt adataiból ad információt és a kifejlesztett TA elemekre (pl R/S szintek alakzatok, stb) jobban figyel és csordaszellem alapján sokszor meghatározhatja, folytathatja, esetleg fordíthatja azokon a szinteken az irányt. Természetesen ez csak egy hajszállal lehet több, mint az 50%. De nem is a belépési pontnak van döntő szerepe, hanem a kockázat kezelésének, illetve a pozició(k) megfelelő kezelésén. "

Néha azaz ember érzése, hogy a TA alapján történő kereskedés nem más, mint egy rulett. Vagy bejön, vagy nem.
Speki beszállhat egy papperbe lényegében bárhol és bármikor mert kevés kivételtől eltekintve lényegében alig lehet kikövetkeztetni a jövőbeni árfolyamot.

Pl. már többször előfordult, hogy egy papper hatalmas forgalommal megindult egy bázisból, mire nincs elemző, aki azt ne mondaná - itt a kitörés, lehet venni. Majd pár nappal később hatalmas forgalommal visszaesik a bázisba vagy akár az alá. Egyszer jártam így a Ricsivel 2006-ban, amikor egy nap kerestem rajta 100k-t,elképesztő forgalmat csinált, azt hittem megfogtam tőzsdeisten lábát, még rávettem, mire három nap múlva majd ugyanakkora forgalommal ugyanannyit esett vissza. Legutóbb pl. július végén csinált ilyet az Egis, amivel szintén szépen kerestem, majd két nap múlva visszaadta az egészet.
Mit mond erre a TA elemző: fals kitörés. Ja. Meg kurva nagy szivattyú.
Erre mondják vidéken, hogyha én olyan okos lettem volna előleg, mint az anyósom utólag, nem itt tartanék...

Persze lehet úgy is kereskedni, mint itt a kis papperokban sokan, hogy ülök a részvényben hónapokat, akár éveket, mondván van időm, kiülöm, míg visszajön, esetleg egy kicsit fölémegy és eladom. Na akkor megszámolom, hogy ugyanennyi idő alatt még az OTP folyószámlámon is többet hozott volna a lé, akkor már nem tűnik olyan nagy üzletnek a tőzsde.
Ide az ember azért jön, hogy sok kicsit, esetleg egy-két nagyot kaszáljon, amit csak jó beszállókkal és jó kiszállókkal lehet megtenni. Itt jön be, hogy hol is a jó beszálló? Az OTP-ben akkor jó beszálló a fordított fejvállon nyugvó kisebb fordított fejváll, amire az elemző azt mondja extrabulish. Majd másnap: bocs tévedtem.
Ja, ezek szerint én is. Majd legközelebb.
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 17:06
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#16
:D

ez pénznyelő
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 17:06
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#15
:DD
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 17:04
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#14
jaj-jaj fapuma.
a tőzsdéhez láma vagy, a polithoz meg üveg-es tóth, aki mindíg hasra esik.

ízirájder!
Tazsomaru
Tazsomaru 2010. 12. 10. 13:15
Előzmény: #11  piphunter
#13
Ez pedig a másik nagy igazság. Erre való a TA, amit a kolléga leírt, nem pedig jósolgatásra. Ha 50% találattal nem tudsz kihozni pozitív hozamot, nincs értelme kereskedni. Ez pedig azt jelenti, akár pénzfeldobással is beszállót kereshetsz.
Tazsomaru
Tazsomaru 2010. 12. 10. 13:10
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#12
Erről van szó! Ezért kár volt topicot nyitni. Ha hülye vagyok valamihez, nem fikázom azt aki ért hozzá. Nem kötelező követni Őt. Meg is lehet tanulni az elemzést.Nekem az is fura, hogy vannak akik mások tanácsaira nyulnak bele részvényekbe. Nagyon sok befektetési alap van, külömböző kockázatokkal, hozamokkal. Lehet válogatni, szétosztani a tőkét, olyanoknak akik lusták foglalkozni vele.
piphunter 2010. 12. 10. 12:35
Előzmény: #4  Steelman
#11
"az összes elemző hazudik" azért ez eléggé durva kifejezés..
A TA nem jósda mégcsak nem is kötelező - (az állami nyugdíjpénztárral ellentétben:))
Tehát a TA-t más értelemben illik kezelni. Mivel senki sem tudja, hogy a következő percben milyen irányban fog elmozdulni az árfolyam, főleg azt, hogy mi lesz 1-2 nap múlva. A TA-nak nem az a feladata, hogy megmondja a várható irányt. Csupán arra jó, hogy hol érdemesebb belépni,növelni, eladni,stb . Persze erre sincs garancia, mint ahogy semmire sem a tőzsdén. Tehát azt mutatja esetleg meg, hogy hol nagyobb az esély egy pozit felvenni.
A TA a múlt adataiból ad információt és a kifejlesztett TA elemekre (pl R/S szintek alakzatok, stb) jobban figyel és csordaszellem alapján sokszor meghatározhatja, folytathatja, esetleg fordíthatja azokon a szinteken az irányt. Természetesen ez csak egy hajszállal lehet több, mint az 50%. De nem is a belépési pontnak van döntő szerepe, hanem a kockázat kezelésének, illetve a pozició(k) megfelelő kezelésén.
A legtöbb, (főleg kezdő) trader nem veszi már alapból figyelembe, hogy mekkora poziméretet nyithat, mekkora az optimális kockázati szint amit még mentálisan kezelni is képes. Arról nem is beszélve, hogy halvány gőze sincs, s ezáltal nem is foglakozik olyanokkal sem, mint a hozam/kockázat arány figyelés. Szóval itt kezdődnek a problémák, ha valaki ezekkel az alapszabályokkal nincs köszönőviszonyban, az addig ne kritizálja más elemzéseit. Persze lehet, hogy aki azt készíti az is hasonló cipőben topog….
Amúgy egy statégia mindig egyedi, nem célszerű másolni, ergo a más stratja sem jelenthet iránymutatást számunkra.
Ebből következtetve más elemzése alapján nem célszerű kereskedi, abban viszont jó lehet más arra érdemes elemzését megtekinteni, ha valami olyanra hívja fel a figyelmemet (pl. támasz, stb), amit esetleg én nem vettem észre Tehát nem mást kell utánozni, netán még szídni is, mert nagyon egyszerű lenne, ha valaki leírná a tutit, azaz hogy merre megy a piac, mit kell csinálni. De, ha mindenki az alapján pozicionálná magát, akkor borítékolható is lenne, hogy működésképtelen lenne az egész, mert mindenki a vételi, vagy az eladói oldalon állna
Persze vannak olyan szolgálatások (természetesen legtöbbje nem free), mely megmutatja a belépési pontoktól kezdve a kockázatkezelésre vonatkozó adatokat is, de természetesen erre sincs totális garancia.
A piacokon kb 10-15% az , aki a tőke 85-90%-át mozgatja.!!!!
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 12:26
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#10
Szia!

Abszolút független vagyok Egon-nal kapcsolatban, de ha már nyitottál egy topicot azért van mondanivalóm a témához.

Egon elrmzése jó, csak nem mond el azért mindent. Háttért.
Az otp fej váll alakzat irányába való kitörés elindult. Ezzel teljesült is a Bux-ban egy eliott 4-hullámának korrekciós C hulláma. Amikor az emelkedés után elindult lefelé, akkot kellett volna eladni. Ez igen rövidtávú ajánló volt. Ezt nem írta le, hogy rövidtávú nagyon. Miután teljesült a hullám jöhet le. Ezt írta le ma.
Csak, hogy ezek miknek, melyik hullámai , ezeket nem írja le részletesen. Miért is tenné? Csak iránymutatást próbál adni! Azt pedig elég jól.
Persze vannak hatalmas félrevezetései, amiket vagy szándékosan csinál, vagy nem szándékosan.
Mindenesetre, ha nem látod az írásai mögötti összefüggéseket, akkor nem szabad kereskedni a tippjeire.

Szerintem.
Steelman 2010. 12. 10. 12:16
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
Ellent kell mondanom. Szerintem hasznos ezeket az elemzéseket elolvasni, hiszen megtudhatjuk, hogy mi az amit még véletlenül sem szabad csinálni, mert általában hazudnak.
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 12:08
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#8
Ezért kár volt topikot nyitni. Ha úgy látom hogy vkinek az elemzései nem jönnek be,nem olvasom többet,ennyi.
Steelman 2010. 12. 10. 12:07
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
Á dehogy. Jót röhögnek a markukban, hiszen abból élnek, hogy másokat becsapnak és ellopják a pénzüket.
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 11:57
Előzmény: #4  Steelman
#6
Mint írtam, az sem jó, ha kontraindikátorként használjuk, mert maga sem következetes. Így - igaz fordított előjellel -, de mégis nap mint nap el kellene adnom vagy vennem kellene, mert egyik napról a másikra vezet le tök ellentétes elemzést az adott részvényről.

Mellesleg a mai nappal kapcsolatban a legtöbb jóslatot elolvastam, mindegyik enyhe emelkedést várt a tőzsdén. Erre az én monitorom csupa pirosat mutat. Nem tudom, ilyenkor nem gondolkodnak el egy kicsit, hogy más munka után kéne nézni?
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 11:42
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#5
végre egy értelmes topik és nem egy dinka friss hírre indult fórum. nagyon jó kezdeményezés. Egon reggeli irományaira mindenki beírhatja, ha mást érez vagy lát. köszi! :)
Steelman 2010. 12. 10. 11:37
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#4
Egont nem szabad komolyan venni. Az esetek döntő többségében (90%), az ellenkező irányban történik az elmozdulás, mint ahogy ő azt leírja. Azért fizetik, hogy jól becsapja az embereket. Profitline szintén. " Nem érdemes OTP-t venni." Aznap volt az alján 4800Ft-on. Az a szomorú tapasztalatom, hogy az összes elemző hazudik és még véletlenül sem szabad azt tenni, amit ajánlanak. Az ellenkezőjét annál inkább!!!
hjanek
hjanek 2010. 12. 10. 11:37
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#3
nem tudom mit a baj, ő a legjobban fizetett elemző, százalékot kap a stopp kiütések után, 1,5 millió ft visz haza havonta.:-))
Törölt felhasználó 2010. 12. 10. 11:26
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2

Topik gazda

uvegtigris
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek