Topiknyitó: Portfolio 2010. 11. 20. 07:30

A Fidesz megszavazza a Költségvetési Tanács forrásait tizedelő indítványt  

Ugrás a cikkhez
Egyre valószínűbb, hogy jövőre 10 millió forintból lesz kénytelen gazdálkodni a Költségvetési Tanács. A Fidesz sajtóirodája ugyanis arról tájékoztatta az Indexet, hogy a frakció megszavazza Varga József kormánypárti képviselő módosító indítványát,...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=141714
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
jumbo2 2010. 11. 21. 09:27
Előzmény: #19  pampa
#20
"megint csak hangulatkeltés volt részedről a Kormány ellen."

Pontosan ez a célja.
pampa 2010. 11. 21. 08:47
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#19
"Az alkotmánybírák választási rendszere is működött 20 évig és biztosította a függetlenséget is."

Ez így nem igaz. Megint csúsztatsz. Addig működött amíg az MSZP föl nem rúgta a megállapodást ami a két párt között volt. Azután már nem lehetett Bírát választani.

És az AB-t sem szüntetik meg ahogyan a KT-t sem.
Eleinte a MNYP befizetésnél is az "ellopást" erőltetted majd finoman áttértél a valós megközelítésre. Rájöttél,hogy a Kormánynak van lehetősége az utalandó % módosítására...

És akkor is nagy butaságot írtál amikor azt fejtegetted,hogy a befizetések elmaradása miatt becsődölnek a Pénztárak...(miért is? mi köze van egy portfólió kezelés hatékonyságához a folyamatos pénzbefizetés? e logika mentén mindenki elbukná az itteni megtakarítását,ha nem képes havonta friss pénzt befizetni... )
Nem gondoltad végig, megint csak hangulatkeltés volt részedről a Kormány ellen.
exmnbs1 2010. 11. 21. 00:47
Előzmény: #6  jumbo2
#18
egyetértek
ott a Számvevőszék rá
szivacs
szivacs 2010. 11. 21. 00:37
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#17
"nem feltétlenül az a lényeg, hogy ki szavazza meg." - pedig pontosan ez a lényeg, hogy bármely hatalomgyakorló (személy, testület, intézmény, hatalmi ág) jogosult-e dönteni a saját hatalmát korlátozó, befolyásoló más hatalomgyakorlók létéről, hatalomgyakorlási szabályairól és személyeiről. Ha ezt jogosan megteheti, azaz a saját működésére vonatkozó szabályokat, korlátokat önmaga szabja meg, akkor valóban csak a saját önkorlátozó belátásán, erkölcsén, értékrendjén múlik, hogy meddig megy el, mit tesz meg és mit nem.
"itt húzódik meg a hatalommal élni és visszaélni között a határ." - csakhogy a jelenlegi berendezkedésben az ennek a határnak a betartására ügyelő "határőrök" figyelmen kívül hagyhatóak, akár ki is iktathatóak - jogszerűen és "alkotmány"-osan.
Még mindíg nem gondolod csereérettnek a jelenlegi Tákolmányt?

"most 2010 van, EU tagok vagyunk és mégnagyobb globalizált rendszerek részei." - és ebben a globalizált rendszerben nincs szükség királyokra, legfeljebb helytartókra.
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 23:50
Előzmény: #15  szivacs
#16
Szivacs, nem feltétlenül az a lényeg, hogy ki szavazza meg. Lehet normális kompromisszumokat hozni. Nézd meg a KT tagjait. Pedig a szoci parlament szavazta meg őket...

Az alkotmánybírák választási rendszere is működött 20 évig és biztosította a függetlenséget is. Persze 2/3 Viktor pártosította ezt is és hogy még biztosabbra menjen, jogokat is elvett tőle. Mindezt a nép nevében.

Hát pont itt húzódik meg a hatalommal élni és visszaélni között a határ. Orbán nem érti a demokráciát. Középkori királynak lehet, hogy nagyon jó lenne, de most 2010 van, EU tagok vagyunk és mégnagyobb globalizált rendszerek részei.
szivacs
szivacs 2010. 11. 20. 23:40
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#15
"egy kellő jogosítvánnyal rendelkező, jól, nem egy párt fiókszervezeteként működő ÁSZ" - ki nevezné ki egy ilyen ÁSZ tagjait és ki határozná meg a jogosítványait...?
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 22:25
Előzmény: #10  guildenstern
#14
Guildenstern:) Hát ilyen hazudós a Viktor, így változik a véleménye a pozíció függvényében. Mert hogy messze nem ez az egyetlen ilyen.

2006 - kell költségvetési tanács;
2010 - nem kell KT.
2006-2010 - az AB a demokrácia őre;
2010 - nincs szükség AB-ra.
2006-2010 - (ők) a kormány nem gondolhatja azt, hogy övé az egyetlen megoldás;
2010 - (mi) a kormány útja az egyetlen megoldás.
2006-2010 - (ők) a kormány nem tehet meg semmit, nincs meg a felhatalmazásuk;
2010 - (mi) a kormány mindent a nép nevében tesz, erre hatalmazták fel.
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 21:32
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Talán egész Szókratészig visszamehetünk. Ő ugye "megalkotta" a demokráciát, melyet meglehetősen Periklészre szabott (na nem személyében, de államférfiúi tulajdonságaiban). Periklész halála után már ki is ütköztek hiányosságai, melynek többek közt a "cseréptörés" szavunk máig emléket állít. A mai szóhasználattal "populista demagógok" néhány választási nyerése után e hibát a "csőcselék uralma" kifejezéssel határozta meg, melytől egyenes út vezetett a bürökkel telt pohárhoz.

De miért is jutott ez már megint eszembe? ...
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 19:58
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
"Óh, én nem így képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz."
József Attila: Levegőt
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 19:16
Előzmény: #10  guildenstern
#11
Hát igen, igen. De mint tudjuk megváltozott az üléspont és vele az álláspont is.
Csak akkor kell a küllők közé bedugni valamit, ha más ül a biciklin. :)
guildenstern
guildenstern 2010. 11. 20. 18:39
#10
Orbán Viktor: Költségvetési tanácsot kell felállítani

2006. március 21. 13:58

Az új kormányzati ciklusban költségvetési tanácsot kell felállítani annak érdekében, hogy a kormány illetve a parlament reális, betartható költségvetést alkosson - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kibővített elnökségi ülésén, Budapesten. A létrehozandó költségvetési tanács - amelyben helyet kapna az Állami Számvevőszék elnöke is - különleges jogokkal lenne felruházva, első körben visszaküldhetné a nem reális törvényjavaslatot a kormánynak, második körben pedig a parlamentnek - mondta Orbán Viktor. (MTI)
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 18:08
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
Lenne egy kompromisszumos javaslatom.

Fordatsák rám azt a nyolcszáz valamennyi millát.
-engem egyik oldalról sem lehet pártkatonákkal kitömni.
- miután elrúgtam a hajót a parttól, adnék én is költségvetési tanácsokat, mely eszerre kritikus, támogatja a romákat és a rám fordított összeg legalább tízszeresét hozná költségvetési többletként.
- az előző pontot pénz visszafizetési garancia mellett is vállalnám, amennyiben megfogadják a tanácsom.
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 14:36
Előzmény: #6  jumbo2
#8
Drop, egy kellő jogosítvánnyal rendelkező, jól, nem egy párt fiókszervezeteként működő ÁSZ mellett nincs szükség a KT-ra.

Most lenne értelme. De ha meg megmaradna, azt is teletömnék pártkatonákkal, úgy meg már megint nem lenne értelme. A Fidesz hozzáállása a probléma, nem a KT maga.
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 14:12
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
most hülyéskedsz ezzel a fideszes dumával ?

most a romákhoz megy az alapítvány útján , vagy a nagycsaládosokat , a vakok és gyengénlátók , vagy a alzheimer kórban szenvedők ápolására szánt segítő alapítványhoz ?

és számold már össze : a rendszerváltás óta mennyi 10 mrd ment már a romákhoz mindenféle formában - és teszem hozzá , tök semmire ezeddig .

a romákat a különféle pol.pártok felhasználták/-ják , ezért tömik ki őket mindig aktuálisan zsével ..oszt a ciklus végén a szokásos nóta : ennyi és annyi zsé tünt el az ellenkező roma elnök megválasztása után annak feltárásakor, illetve ugyanabban a kalyibában laknak , és a seftelős merdzsós roma ugyanúgy várja a postást a cs.pótlákkal az ablakban könyökölve .. ugyanúgy egymást jelentgetik fel , mint ahogy a fidesz ezt a cuccot most lekoppintotta tőlük.

ennyi...

egyébként szarnak rájuk
jumbo2 2010. 11. 20. 14:02
Előzmény: #1  Portfolio
#6
2 éve, amikor az MSZP megalapította a Költségvetési Tanácsot, a fidesz azt mondta, nem kell egy újabb közpénzből élő szervezet.

Az MSZP már akkor tudhatta, hogy kb. 1 - 1,5 évük maradt hatalmon, ennek ellenére megalapították a KT-t.
Figyelem, nem 2002-ben támadt ez a renek ötletük, hanem miután szétcseszték az országot és 82%-ra emelték az államadósságot, emellett pedig engedték a devizában történő eladósodását a lakósságnak.

A fidesz teljesen jogosan szünteti meg a KT-t, nem szeretném az adófizetői pénzemet ilyen hülyeségekre költeni. Van elég privát szereplő, aki elemzi a magyar költségvetést, nem kell ide is az állam.
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 13:54
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#5
Amint meg lesz szövegezve a P. Lendvai elleni ítélet. (Mert hogy a merénylő ő lesz természetesen. Vagy volt. Az mindegy.)

Egyébként nem értem, miért gondoljátok, hogy a romáknak megy a lóvé. Roma Alapítványhoz megy (aminek az indítványozó az elnöke). Mecsoda különbség, ugyebár.
sanka 2010. 11. 20. 13:42
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
Hehe, ne adj tippet, még beváltják!
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 13:02
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
varga józsef /???/ aki valószínűleg a romák nagy barátja áttanulmányozta az ország költségvetését éjt nappallá téve , és rájött hogy semmi szükség nincs a k.tanácsra , annál nagyobb szükség van újfent a romák jajszavának a meghallására , ezért aztán azt áthúzta a k.tanácsnak szánt működési költségeket a saját jegyzetein , és egy mozdulattal azt a romáknak adjusztálta át .. és persze mindezt elmagyarázta a k.társainak akik egyetértettek ezzel, hiszen 1995 óta a nagy átváltozások korában történtek szerint nemcsak az egyházat , hanem azóta a romákat is szereti a fidesz (no meg a schmitt pált is ) ..

miért olyan csudálatos ez ?
Törölt felhasználó 2010. 11. 20. 12:46
Előzmény: #1  portfolio
#2
Hát ehhez is pofa kell, de a fideszes fiúknak (akik nem tévesztendők össze a diégós fiúkkal - pedig azok is mindig kitalálnak valamit ugye)köztudottan akkora arcuk van, hogy a reptérre járnak megfordulni.

Sz\'al egy vadismeretlen nemazidénbarnult képviselő szaktárs eccő csak kitalálja, honnan lehet támogatni a romákat - hát persze, hogy a Költségvetési Tanács büdzséjéből, akiknek nem tetszett a költségvetés.

Akinek pedig nem tetszik, amit a fideszes fiúk csinálnak, annak megszüntetés a sorsa.

Kezitcsókolom! Én mikor számíthatok rá, hogy hátbalőnek az utcán?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek