Topiknyitó: motorGP 2010. 11. 15. 10:28

GSPARK  

Ma piaczárás után fog jelenteni a GSPARK.

MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.



Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.

Vélemény?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 03. 30. 08:42
Előzmény: #3598  mage
#3600
Akkor csak utalásokban, mert többre nincs időm, és nem is igazán ér többetnekem egy értelmetlen vita.
"Részben igaz": Azért részben, mert közgazdaságilag van csak igazad, de jogilag valószínűleg nincs. Az SRV-t nem csak úgy a levegőbe kapva szokás vásárolni, hanem konkrét peremfeltételeket tartalmazó kgy felhatalmazásal. Ilyenje szerintem Bojárnak nincs, de mint írtam nem néztem utána. Olyan volt, ami a könyvépítéses esetre szólt, vagy az attól történő elállásra. Ennyit tehet legálisan, bármit is írogatsz okosan a fórumra. Előbb csinálj új kgy-t, terjeszd elő a szabadpiaci vásárlást, és aztán szavaztasd meg. Utána ha nem teljesíti, na akkor lesz teljesen igazad.
Tények közlése a múltra:  Itt az időzítésben és az abból levont következtetésben csúsztatsz immár másodszor.
Azt én nem tudom, és szerintem Te sem, hogy az árfolyam változáshoz képest mikor adott/vett a hold. minden olyan állítás, ami erre vonatkozik megalapozatlan szerintem. Ezt is írtam.
Iróniával érvelés: Ez nem érvelés. Ez még ugratásnak is gyenge, mert utána azzal folytatod, hogy lehülyézed azt, aki nem fogadja el ténynek a kacsintgatós mellébeszélésed. Aztán második körben közlöd, hogy az az értelmetlen aki ezt szóvá teszi. Attól tartok ez kulturális különbség, aligha fogjuk megoldani.
Bennfentes kereskedés:
Ez nekem itt nem tűnt fel általánosan, így fejből nem tudtam sem erősíteni, sem cáfolni. Utána nézni meg nem érte meg, és ezért nem írtam rá semmit közvetlenül. De erre is igaz, amit az SRV kapcsán írtam, hogy szerintem ha feljelented Bojár Gábort, és megáll a vádad, akkor igazad van, de addig nem tudok neked igazat adni. a Fideszes MNB az örömben tocsogva fogja Bojárt vegzálni, úgyhogy ha a legkisebb igazságod is van, akkor itt a legnagyobb az esélyed a sikerre. És nekem eszem ágában nincs cáfolni előre természetesen, de ez nem jelenti azt, hogy szerintem igazad lenne.
mage 2020. 03. 29. 21:29
Előzmény: #3594  maveryck
#3599
Elbeszélünk egymás mellett. ÉN OSZTALÉKPÁRTI VOLTAM AZ ELEJÉTŐL FOGVA! Tehát nekem nem az osztalék fizetéssel van bajom, hanem azzal, hogy kitalálták a saját részvény vásárlást, meg lett magyarázva, hogy ez jobb mindenkinek (Ráadásul elég rendhagyó módon tervezték végrehajtani). Aztán mikor javulnak a körülmények (olcsóbban tudnak valószínűleg saját részvényt venni) akkor kihátrálnak.
Nem volt fogalmam róla, hogy nincs NYESZ számlád, ezért gondoltam figyelmeztetlek, hogy nehogy rossz adóbeválást nyújts be, vagy másokat nehogy félrevezess.
Arra nem spekulálok, hogy osztalék után olcsóbban tudok venni részvényt. Ha lesz számomra jó áron akkor veszek, ha nem akkor majd mást veszek. Most úgy is inkább osztrák ingatlan cégeket figyelek. Ilyen időkben jól jöhet a dizerfikáció :) .
mage 2020. 03. 29. 21:18
Előzmény: #3593  Törölt felhasználó
#3598
"A 2 pont pláne húzós, mert olyan dologgal támadsz, amiben a korábbi kommentemben kifejezetten igazat adtam neked. Látom az kevés volt az egódnak, de többet nem tudsz kicsikarni. Szerintem ennyi az álláspontod igazságtartalma."
Én úgy emlékszem ezt írtad: "De mondok olyat is, amiben szerintem részben igazad van: az srv vásárlás." Na ezért ütöttem tovább ezt a vasat, mert nem részben van igazam :).
Milyen tényt közöltem én a jövőre nézve, én múltra közöltem tényeket mivel azokat tényként kezelem amíg meg nem cáfolja valaki. Igen a hold eladott tavaly (nem én kerestem ki a beszámolóból), ment tavaly 40% az árfolyam, 2018 nyitó kb 3500Ft, záró kb 5140Ft, osztalékkal együtt inkább 50% nyerő. Szerinted ezek körül melyik nem igaz? 
"Remélem minden évben elad a hold, mert akkor a többi részvényes igen jól fog járni :)."  Ez nyilvánvaló irónia volt, majdnem átment :)
""Tehát nettó hülyeség azzal riogatni, hogy a hold kiszállása nyílt piacon milyen rossz a részvényeseknek. "Itt már viszont az előző mondatodról is látszik, hogy szándékosan torzítottál, hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot alátámaszd vele. Nem sikerült nálam, de ha sokat fogod ismételgetni, akkor legalább magadat meg tudod győzni róla." 
Erre adott válaszod sajnos értelmetlen, mert nem ment át az előző mondat iróniája. Továbbra is az a véleményem, hogy a hold kiszállásától értelmetlen félni, mert ha lefele megy az ár inkább bővítenek, ha meg felfele akkor eladnak, az elmúlt évek tapasztalatai alapján. Ha meg végül likvidálni kényszerülnek, akkor lehet majd olcsón vásárolni. A cégnek meg nem az a dolga, hogy az aktuális részvényárral foglalkozzon, hanem, hogy értéket teremtsen például azzal, hogy minél olcsóbban vesz saját részvényt.
Abban egyébként nincs igazam, hogy nagyobb pozitív bejelentések előtt 1-2 héttel jelentősen szokott emelkedni az árfolyam, aztán hírre meg tömés visszacsorgás van? Ez tipikusan a mészáros, egyéb fidesz közeli és értéktelen cégek papírjainál jellemző. Na ezért és a saját részvényt nem veszünk olcsóbban miatt bátorkodtam Bojárt a fideszesekhez hasonlítani. Ezzel lehet egyetérteni, nem egyet érteni, de várom, hogy bármelyik általam leírt tényt megcáfold. Egyikkel most már teljesen egyetértettél. :) 
maveryck 2020. 03. 29. 11:08
#3597
Zárásként, ha a srv során nem használták volna ki a keretösszeget, akkor a megmaradt részt osztalékként fizették volna ki. "VI. MARADVÁNYÖSSZEG A Társaság Igazgatótanácsa javasolni fogja a Társaság 2020. április 30. napjára tervezett éves rendes közgyűlésének, hogy a Teljes Keretösszeg esetlegesen fel nem használt részével növelje meg a 2019. évi javasolt osztalék összegét."https://bet.hu/newkibdata/128353783/GSPARK_kozgyulesi_eloterjesztes_melleklet_2020.02.06.pdf
maveryck 2020. 03. 29. 10:41
Előzmény: #3595  maveryck
#3596
#3595 ha el akartad adni
#3594 ha nem akartad eladni
maveryck 2020. 03. 29. 10:36
Előzmény: #3594  maveryck
#3595
SRV-vel akkor járnál jobban, ha nincs válság, mert akkor elméletileg akár a cég által megszabott felső értékhatárig (jóval 6000 ft felett) is vettek volna vissza, ami egyáltalán nem lett volna biztos akkor sem, hiszen előre nem lehet tudni, hogy ki mennyiért és mennyit adott volna el. 1000%, hogy akkor pont a kisbefektetők sírtak volna, hogy miért csak annyiért vettek vissza.
Ezzel szemben az osztalékkal azt csinálsz, amit akarsz, és már most tudod, hogy mennyi lesz.
maveryck 2020. 03. 29. 10:12
Előzmény: #3592  mage
#3594
Pont arról írtam, hogy az osztalékkal azt csinálsz, amit akarsz, és TBSZ-en adó-és járulékmentes (NYESZ-en valóban nem, nekem nincs ilyenem, de vétel előtt egy osztalékfizető papírnál erről illik erről tájékozódni, egyébként a NYESZ TBSZ-é alakítható, volt rá idő). Ha marad a nyomott árfolyam, akkor azok jártak volna jól a srv-vel, akik nem adjál el a részvényeiket, de most ugyanúgy jársz, ha az osztalékból veszel részvényt.  Mindkét esetben nő a részesedésed. Ha nem adsz el, a srv egy automatikus részvény vásárlás, osztaléknál meg te veszed meg (ha akarod), de mivel nincs időhöz kötve, így lehet, hogy osztalékfizetés után még olcsóban tudsz venni részvényt, ha tovább esik az árfolyam. SRV esetén nincs adó és járulék, de TBSZ-nél sincs.
Törölt felhasználó 2020. 03. 29. 08:42
Előzmény: #3591  mage
#3593
Kösz, hogy leírtad újra, és ilyen egyértelműen, mivel így biztos lehetek abban, hogy érted, csak valami okod van szándékosan eltorzítani, és félremagyarázni a másik álláspontját. Sajnálatos, de tudomásul vehető.
"Te most komolyan azt állítod, hogy a menedzsment és hold tudta, hogy válság jön és ezért akarták a saját részvény vásárlást? "
Nem. Azt állítom, hogy erre számított, csak később. Ha azt állítanám hogy "tudta", akkor azt állítanám, hogy a jövőbe látnak.
"Tehát válság előtt még a hold-tól magas áron átveszik a cég a részvényeit?"
És mindenki mástól. És nem magas áron, hanem, amit a piac kialakít egy részletesen szabályozott könyvépítéssel. Kicsit más, nem gondolod?
"Eladott a hold, csak éppen ment közben 40% tavaly a GSP árfolyama. "
Tehát eladott. Az, hogy közben, vagy előtte, vagy mikor és mennyit ment fel az árfolyam az nem megítélhető pontosan, a 40%-os állításod nem megalapozott. Itt ismét felmerülne, hogy milyen alapon állítod ebből, hogy nem akart eladni, és nem fog ismét, és miért ne lehetne feltételezni, hogy ismét el fog adni, ha oda felmenne újra az árfolyam? Én utóbbit írtam. Felhívom figyelmed arra is, hogy én feltételezéseket szoktam írni. Te pedig tényeket közölsz a jövőre.
"Remélem minden évben elad a hold, mert akkor a többi részvényes igen jól fog járni :). "
Ez az implikáció újra tévedés, az ok-okozati viszonyok ismételt félremagyarázása. De eddig akár viccnek is tekinthető lenne a mosolygásodtól.
"Tehát nettó hülyeség azzal riogatni, hogy a hold kiszállása nyílt piacon milyen rossz a részvényeseknek. "
Itt már viszont az előző mondatodról is látszik, hogy szándékosan torzítottál, hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot alátámaszd vele. Nem sikerült nálam, de ha sokat fogod ismételgetni, akkor legalább magadat meg tudod győzni róla.
És így tovább.. A 2 pont pláne húzós, mert olyan dologgal támadsz, amiben a korábbi kommentemben kifejezetten igazat adtam neked. Látom az kevés volt az egódnak, de többet nem tudsz kicsikarni. Szerintem ennyi az álláspontod igazságtartalma.
Egyébként nagyon szürreális a vitánk, mert én kiszálltam ebből, Te meg benne ülsz nyakig, és arról győzködsz itt mindenkit, hogy Bojár eladná az anyját is 20 forintért (ha helyes idézlek fejből, de nyugodtan pontosítsd..), szemrebbenés nélkül megkárosítja a befektetőket, de ezzel együtt a hold sosem fog eladni, akkor se, ha Bojár nem működik együtt a nagy tulajdonosokkal az általuk helyesnek gondolt hitelszerkezet kialakításában. Túl azon, hogy összefüggéstelen az álláspontod, de aki azt gondolja Bojárról, amit Te, az általában nem szokott részvényesként beülni a cégébe.
mage 2020. 03. 28. 20:23
Előzmény: #3588  maveryck
#3592
Ha kell megkérdem tizedjére, ha 5000Ft felett jó ötlet volt a saját részvény vásárlás osztalék fizetés helyet, akkor nem jobb ötlet 20-25%-kal lejjebb saját részvényt venni osztalék helyet?
Lehet itt csűrni-csavarni, de ez így nincs rendben. Én alapból osztalék párti vagyok, de ha már kitaláltuk az egyiket és kedvezőbb feltételek állnak elő akkor tartsunk már ki!
Végül nem lesz kifizetve a teljes összeg osztalék formájában, de ez részlet kérdés, mert ezt tényleg befolyásolhatja negatívan a bekövetkezett események.
Sajnos a nyesz-en tartott részvény osztaléka szja köteles és mindenkinek magának kell bevallani és szerintem befizetni is :( 
mage 2020. 03. 28. 20:14
Előzmény: #3584  Törölt felhasználó
#3591
1. Leírom újra: évek óta az megy itt a fórumon, hogy a hold kiszáll és ezért nem növekszik az árfolyam, az hogy te miért gondolod így és mióta hangoztatod részlet kérdés. Te most komolyan azt állítod, hogy a menedzsment és hold tudta, hogy válság jön és ezért akarták a saját részvény vásárlást? Tehát válság előtt még a hold-tól magas áron átveszik a cég a részvényeit? Azt hittem a menedzsmentnek az a feladata, hogy minden tulajdonos ugyan olyan jól járjon... 
Eladott a hold, csak éppen ment közben 40% tavaly a GSP árfolyama. Remélem minden évben elad a hold, mert akkor a többi részvényes igen jól fog járni :). Tehát nettó hülyeség azzal riogatni, hogy a hold kiszállása nyílt piacon milyen rossz a részvényeseknek. 
2. Továbbra se értem, hogy mért nem éri meg jobban szétvert tőzsdén venni saját részvényt, mint mindenkori csúcson. Hold szakmai fórumán ok cikk van arról, hogy mikor kell saját részvényt venni...
3. Ezt nem is értem, személyeskedsz közben se füle se farka a hozzászólásodnak. Nincs felhatalmazása a cégnek jelen környezetben a  saját részvény vásárlásra? Volt olyan pont a megszavazott határozatban, hogyha a hold már kiszállt, vagy nem akar kiszállni, vagy túl olcsón tudna saját részvényt venni a cég akkor nem teheti ? :)    
Moles_tal 2020. 03. 27. 17:59
Előzmény: #3589  Invest8
#3590
Ha jól emlékszem 4000 Ft körül jött ki a 3 eurós osztalék híre, azaz a mai záróértékkel számolva 250 Ft már beárazódott. Kifizetésre a tőzsdei társaságok között elsőként szokott sor kerülni május első felében.
Invest8 2020. 03. 27. 13:38
#3589
Az osztalékot mikor fizetik ki, szerintetek már be van árazva?
maveryck 2020. 03. 27. 12:26
#3588
1, A március 2-án megtartott közgyűlés jóváhagyta a február 7-én közzétett előterjesztést, ennek az előterjesztésnek a VIII. (Meghiúsulás) pontja szerint: „A Társaság fenntartja magának a jogot arra, hogy az Ügyletkötést megelőzően a Tranzakciótól elálljon, illetve annak végrehajtását bármikor leállítsa, beleértve az Aukció során történő leállítást is. Amennyiben a Tranzakció bármilyen okból nem kerülne végrehajtásra, úgy a Társaság Igazgatótanácsa javasolni fogja a 2020. április 30. napjára tervezett éves rendes közgyűlése részére, hogy döntsön a Teljes Keretösszeg további osztalék formájában történő kifizetéséről.” https://bet.hu/newkibdata/128353783/GSPARK_kozgyulesi_eloterjesztes_melleklet_2020.02.06.pdf 
Tehát még jóval a március 2-i közgyűlés előtt lehetett tudni, hogy a társaságnak lehetősége van az elállásra. 
2, TBSZ vagy NYESZ számla estén a kapott osztalék adó- és járulékmentes, az szabadon felhasználható akár újabb részvények vásárlására, ami az eredetileg meghirdetett aukcióval ellentétben nincs időhöz kötve. A járvány miatt kialakult válság miatt pedig valószínűleg marad a nyomott árfolyam, így olcsón lehet az osztalékból részvényt venni (aki akar), így növelni a társaságon belüli részesedést. 
3, Az aukcióval ellentétben már most mindenki tudja, hogy, hogy mennyi összeget fog kapni, legyen az  alapkezelő vagy magánszemély, így összeesküvés-elméletek gyártásába sem kell majd kezdeni, amit az aukció esetén biztosra vennékJ. A GSParkot már csak a korábbi osztalékok miatt is célszerű volt TBSZ vagy NYESZ számlákon megvenni és tartani, amit csak magánszemély, azaz kisbefektető tehet meg, hiszen a magánszemély, mint írtam, TBSZ vagy NYESZ számla esetén tisztán megkapja az osztalékot.  
4, A fentiek miatt pont mi, magánszemélyek jártunk jól az osztalékkal.
Törölt felhasználó 2020. 03. 27. 11:58
Előzmény: #3586  BrokerJozsi
#3587
Köszönöm az ismét hasznos tanácsod.
BrokerJozsi
BrokerJozsi 2020. 03. 27. 09:38
Előzmény: #3584  Törölt felhasználó
#3586
Te aztán nagyon nárcisztikus vagy itt a fórumon, rögtön személyeskedéssel vádolsz mindenkit, és kb. lehülyézed, aki nincs veled egy hullámhosszon. Vannak a magyar tőzsdén olyan "hiteles" részvények, mint a gázszerelő papírok, enefi, nutex stb., javaslom ott kamatoztasd szaktudásod! 
BokrosLaci 2020. 03. 27. 09:15
Előzmény: #3583  lifetrai
#3585
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 21:45
Előzmény: #3573  mage
#3584
Sajnos ez másodszorra sem jött át. Csúszkálsz az idősíkok között, problémáid vannak az ok-okozat jellegű következtetésekkel, és időnként olyat is belelátsz, amit nem írtam.
1) Nem állítottam, hogy a Hold valaha is szét akarta verni, vagy le akarná dugózni az árfolyamot a jövőben. Ezek nem célok, hanem következmények, ha arra kényszerül, hogy eladjon. Gyorsan, vagy lassan, de folyamatosan. Márpedig egy alapkezelő válságban általában kényszerből ad el, és ha konszenzus van a nagytulajdonosok és a menedzsmnet között, hogy válság jön, akkor bizony ebből indulnak ki a döntéseik során. Aki okos, az megpróbál előtte lépni. Szerintem a Hold és mások ezt akarták tenni, csak nem jött össze. Ebben semmire nem érv se pro se kontra, hogy előtte 1-2 évig mikor növeltek, vagy csökkentettek, és hányszor pörgették át egyik zsebükből a másikba. És az meg pláne furcsa, hogy arra alapozod hogy téved, aki azt feltételezi, hogy el akartak adni, hogyha kiderül, hogy tényleg  eladtak egy jelentős részt. Most akkor eladtak, vagy nem szerinted? Ha meg eladtak, akkor miért riogatással vádolod azt, aki ezt leírta?
2) De igen menteni próbálta menthetőt a fentiek miatt, mert akkor még Bojár sem tudhatta, hogy február márciusban kitör a vírusfrász és szétverik a tőzsdéket, és előtte értelmét veszíti az egész, mint hogy le tudták volna futtatni a szükséges folyamatot. Az hogy ezt követően mit és hogyan tesz az nem minősítheti a korábbi, más (kevesebb) tudás alapján hozott döntést.
3) Lifetrai már leírta a cáfolatát az állításodnak, erre megint rám mutogatsz. Szeretném felhívni a figyelmed, hogy nem én akadályozom a logikus gondolkodásod.
De mondok olyat is, amiben szerintem részben igazad van: az srv vásárlás. Ezt valóban gazdasági szempontból indokoltan csinálhatnák. Ha olyan felhatalmazásuk lenne. Valószínűleg viszont nem az van. Én fejből nem tudom, és annyit pillanatnyilag nem is ér nekem ez a vita, hogy ezt keresgéljem, de azt gondolom, hogy Te tévedsz, ha azt hiszed, hogy Bojár jogilag támadható módon jár el. (Tehát nem állítom, csak feltételezem! Ha kiderül, hogy igazad van, mert feljelented és megáll a vád, akkor el fogom ismerni a tévedésem.)
lifetrai 2020. 03. 26. 20:37
Előzmény: #3582  sylard
#3583
A nyomtatott HVG-ben én sem találkoztam ilyen megjegyzéssel, utalással.
sylard 2020. 03. 26. 19:50
Előzmény: #3575  lifetrai
#3582
Köszönöm, de ezzel egy gondom van csak. Bokros formtárs azt írta, hogy az interjúban az olvasható Bojár G arról nyilatkozott, elmenekül a járvány elől. Ilyet én nem olvastam a hvg cikkben.  Ma megjött a hvg holnap elolvasom:)
mage 2020. 03. 26. 13:28
Előzmény: #3580  lifetrai
#3581
Jogos, tényleg az éjszaki területen kell kármentesítés.
2. Nem én találtam ki, hogy a hold ki akar szállni. 1702 riogatott megint azzal, hogy a hold miatt kellett a saját részvény program és már évek óta ez megy a topikban, hogy azért nem nő az ár, mert a hold kiszáll. Én is pont azon a véleményem vagyok, hogy a hold-nak nem érdeke kiszállni alacsony áron, meg "ledugózni az árfolyamot". Az általad leírtak szerint pont, hogy mikor emelkedik az ár akkor szépen adogatnak. De például 2018-ban mikor egész évben egy helyben állt az árfolyam és mindenki a hold-at hibáztatta, pont, hogy nőt a tulajdoni hányaduk(17.oldal): 
https://bet.hu/newkibdata/128210773/GSPARK_IFRS_Eves_jelentes_2018_2019.04.29.pdf 
 Régebben le is írtam ide szerintem, hogy senki ne reménykedjen mészáros részvények, kamu papírok, bif-hez hasonló hirtelen többszörözésekre, mert van bőven intézményi befektető akik ki fognak szállni szépen lassan felfele.
3. Megint csak 1702 vetette fel, hogy Bojár megsúgta mit kell tenni, arra reagáltam.
4. Jelen környezetben olcsóbban tudd saját részvényt venni a vállalat, mint 1 hónappal ezelőtt. Tehát, ha akkor saját részvényt akartak venni osztalék helyet akkor most nem még jobban értékteremtő lenne saját részvényt venni?
5. Megnéztem, tényleg csak felruházta a közgyűlés a vezetés, de egyébként a közgyűlés kötelezheti is a vezetőséget, sőt szinte bármit megtehet a közgyűlés ami nem ütközik törvénybe, vagy rendeletbe. Bármikor kiugorhatja a teljes vezetést és bármekkora saját részvény visszavásárlásra kötelezheti a céget.
 

Topik gazda

motorGP
4 3 4

aktív fórumozók