Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 07. 02. 16:46

APPENINN  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
jvgb
jvgb 2011. 11. 06. 13:34
Előzmény: #1339  jvgb
#1340
Felhozták a Hattyú házat, költözött a Bors - Appeninn sikerek
Az elsősorban B kategóriás irodaházakban és ipari ingatlanokban érdekelt, tőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt. az év első kilenc hónapjában korábban megüresedő irodáit és frissen akvirált ingatlanjait töltötte fel új bérlőkkel, a piaci átlagot messze meghaladó szintre – tájékoztatott a társaság.

A cég a tavasszal akvirált ipari ingatlanjainál jó kihasználtságot ért el, s a fővárosi irodaházai esetében is pótolni tudta a korábbi nagy állami bérlők távozásakor keletkező űrt. A konkrét sikerekről szólva Székely Gábor , az Appeninn Holding igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a múlt év végére egy-két állami bérlő távozása nyomán 40 százalékos kihasználtságúra zuhanó, a Széna tér közelében lévő Hattyúházat alig kilenc hónap alatt hozták fel 80 százalékos szintre, pedig közben további bérlő is távozott. „Az év során 6 ezer négyzetméternyi területre kellett új bérlőt hoznunk, miközben 7900 négyzetméter a bériroda-terület. Többek közt minket választott a Bors szerkesztősége, és bővítette bérleményét a FirstMed” – tette hozzá a szakember.

A társaság tapasztalatai szerint a hasonló iparágakban vagy azonos vertikumban érdekelt cégek keresik egymás társaságát. Ha ugyanazon a környéken egy kritikus tömeg megjelenik, akár egymásnak is generálhatnak ügyfeleket a vállalatok, szemmel tarthatják a konkurenciát vagy könnyebben léphetnek partnerségre. Példaként említhető a Liszt Ferenc tér környéke, amely az éttermek számára vált vonzó tereppé, vagy a Széna tér, amelyet főképpen a kreatív vállalkozások kedvelnek.
A válságban átmozgásra kényszerülnek egyes iparágak szereplői. Ahol bevételcsökkenéssel küzdenek, egy idő után a racionális érveknek engednek, s ráveszik magukat a költözésre, csökkentik kiadásaikat, így egyensúlyba kerülhet a vállalkozásuk. Számukra is vonzóvá lehet tenni a változás kényszerét, amennyiben minőségi ügyfélkiszolgálást kapnak – vélekedett Székely Gábor.
Az üzemeltetést a szakember olyan faktorként írja le, amelynek minőségi romlása következtében könnyű ügyfeleket veszteni. Szerinte az üzemeltetési feladatokból érdemes minél többet házon belül tartani, így a minőség jobban felügyelhető, az ügyfél-elégedettség garantálható. Ennek érdekében az alvállalkozókkal igyekeznek hosszú távú partnerségi kapcsolatot kialakítani, így számukra is fontos lesz a folyamatos magas minőség fenntartása.
„Csak azért, hogy pár forintot spóroljunk, nem érdemes kiszervezni és ismeretlenek kezébe adni az ügyfél-elégedettséget befolyásoló kulcsfontosságú szolgáltatásokat, mert a rövid távú árelőny középtávon megbosszulja magát, különösen Magyarországon, ahol sajnos az ingadozó szolgáltatási színvonal figyelhető meg sok szektorban, különösen, ha nem alkalmaz a megbízó szoros kontrollt” – fogalmazott Székely Gábor.
Nem érdemes kiszervezni az üzemeltetéshez kapcsolódó kulcsfontosságú szolgáltatásokat.

link
jvgb
jvgb 2011. 11. 06. 13:29
Előzmény: #1332  jvgb
#1339
Piacismeret és rugalmasság a titka a bérlők megszerzésének az ingatlanpiacon
Rekord gyorsasággal tölti fel bériroda-házait az Appeninn Holding Nyrt. A jelenlegi környezetben sem lehetetlen az irodapiacon új bérlőket találni, ezt bizonyítják az Appeninn eredményei. Az elsősorban B-kategóriás irodaházakban és ipari ingatlanokban érdekelt, tőzsdén jegyzett társaság az év első 9 hónapjában korábban megüresedő irodáit, és frissen akvirált ingatlanjait töltötte fel új bérlőkkel a piaci átlagot messze meghaladó szintre.
A legtöbb szektorban recesszió van, mindenhonnan a megszorításokról hallunk, azonban mégis vannak jó példák, amik azt mutatják, hogy még ebben a gazdasági környezetben is lehet találni kiutat; a megfelelő hozzáállás mindennél többet ér.
Erősödik a versenyhelyzet, a még piacon található ügyfelekért igyekeznek a bérbeadók mindent megtenni.
„Néhány irodaház hónapok, akár évek óta pang az ürességtől, a minket megkereső ügyfelek beszámolói szerint mégis nehezen változik az irodák bérbeadóinak hozzáállása.” – mondja Székely Gábor, az Appeninn Holding igazgatótanácsának elnöke.
Az Appeninn Holding portfoliójának kihasználtsága ugyanakkor szembemegy a piaci trendekkel. A tavasszal akvirált ipari ingatlanjainál jó kihasználtságot tudott elérni, míg a fővárosi irodaházai esetében is tudta pótolni korábbi nagy állami bérlők távozásakor keletkező űrt. Ezek a sikerek a bérlőkhöz való speciális hozzáállás értékét igazolják.
Lokációhoz az iparágat
A hasonló iparágban, vagy azonos vertikumban érdekelt cégek keresik egymás társaságát. Ha már egy kritikus tömeget elér egy adott szektor jelenléte egy bizonyos környéken, akkor egymásnak is generálhatnak ügyfeleket, szemmel tarthatják a konkurenciát, vagy könnyebben lehetnek egymás partnerei, beszállítói.
Ipari ingatlanok Nagykanizsa Kecskemét Újpest Debrecen Zugló
Telekméret (nm) 8 000 71 861 11 921 2 532 4 700
Iroda méret (nm) 1 400 476 1 470
Raktár méret (nm) 600 5 548 4 835 700 1 850
Tevékenység szerviz, city logisztika city-logisztika city- logisztika city- logisztika city- logisztika
Kihasználtsági ráta
2011. márc. 31. 0% 100% 30% 70% 20%
Kihasználtsági ráta
2011. okt. 31. 65% 100% 80% 95% 30%
.
Irodapiaci érdekeltségek WGO2000 Volcano Andrássy96 WBO Hattyúház
Tulajdoni hányad 100% 100% 100% 100% 74%
Ingatlan címe II. Bég u. 3-5. XIII. Visegrádi
u. 110. IX. Páva u. 8. XI. Szerémi
u. 7/b. I. Hattyú u. 14.
Terület nm 7 754 2 937 4 000 228 7 892
Kihasználtsági ráta
2011. márc. 31. 100% 100% 99% 100% 40%
Kihasználtsági ráta
2011. okt. 31. 95% 100% 99% 100% 95%

”Minden környéknek, épületnek megvan a maga vonzásköre, egy-két specifikus szakma, szolgáltatás számára. Például a Liszt Ferenc tér és környéke vonza az étterem és kávézó tulajdonosokat, egyre több ilyen jellegű vendéglátóhely létesül azon a területen. A Széna tér, és azt körülvevő övezet csábítja a művészetekkel és egyéb kreatív tevékenységgel foglalkozó vállalkozásokat vagy akár a privát egészségügyi intézményeket.” – meséli Székely Gábor. A tavaly év végére egy-két állami bérlő távozása nyomán 40%-os kihasználtságúra zuhanó Hattyúházat alig 9 hónap alatt hozták fel 80%-os szintre, pedig közben további bérlő is távozott. „Az év során 6000 négyzetméternyi új bérlőt kellett hoznunk, miközben 7900 négyzetméter a bériroda terület. Többek közt minket választott a Bors szerkesztősége, és bővítette bérleményét a FirstMed.” – mondta Székely Gábor.

Nem csak az A-kategóriát illeti meg a színvonalas kiszolgálás
„A Bors Szórakoztató Napilap szerkesztőségét úgy tudtuk a Hattyúházba csábítani, hogy számukra vonzó volt a többi kreatív cég jelenléte az épületben és a környéken, természetesen a rugalmas, alkuképes árképzési konstrukció is segítette a megállapodás létrejöttét.” – fejti ki Székely.
A válságban átmozgásra kényszerülnek egyes iparágak szereplői. Ahol bevétel csökkenéssel küzdenek a szereplők, egy idő után a racionális érveknek engednek, és ráveszik magukat a költözésre, csökkentik kiadásaikat, így egyensúlyba kerülhet vállalkozásuk. Számukra is lehet vonzóvá tenni a változás kényszerét, amennyiben minőségi ügyfélkiszolgálást kapnak.
„Természetes, hogy ott van nagyobb érdeklődés, ahol mindent megtesznek az ügyfélért, hiszen a bérlő szemszögéből a döntés részben érzelmi jellegű, ugyanúgy mint egy lakáscserénél. Szeretne minél hamarabb túlesni az egészen, gyorsan birtokba venni a bérleményt, folytatni tevékenységét, a lehető legmagasabb színvonalon.” – állítja Székely Gábor.
Rugalmasan, előretekintve
Arra is bőven akad példa, hogy a fent említett általánosabb kérések mellett valami egészen egyedi, speciális igénnyel áll elő a bérlő. „Ezek a kérések teljesen eltérőek lehetnek; van, aki két héten belül szeretne beköltözni, olyan is akad, aki egy egész emeletet, falmozgatással, átkábelezéssel, teljes újrafestéssel együtt szeretne kibérelni, és a kettő kombinációjára is volt már példa, de ezt is megoldottuk.”
A gyógyászati vállalkozások esetében nem ritkák a meglepő kérések. Ilyen lehet a szünetmentes áramellátás érdekében szükséges dízel aggregátortól kezdve a különböző orvosi gépek, műszerek biztosítása, azok helyének és energia igényének kialakítása. Az a szolgáltató, aki meg akar maradni a piacon, nem retten vissza ezektől a kihívásoktól, ellenkezőleg, akár közös fejlesztés keretében is hajlandó befektetni egy hosszútávú együttműködés érdekében.
„A FirstMed eddigi 900 négyzetméterén felül speciális célra kötött le további közel 800 négyzetmétert kitevő területet: egynapos sebészeti beavatkozások lebonyolítására alkalmas műtők és kapcsolódó helyiségek kialakítása volt az elvárás, ennek során a beruházás finanszírozásából és a lebonyolításból is kivettük a részünket.” – jelentette be Székely Gábor.
Hasonló konstrukcióra nyitott a társaság a pincehelyiség, és az utcafronti üzlethelyiség kiadásánál. Az Appeninn távlati tervei között szerepel az egyedi kialakítású, 500 négyzetméteres pincerendszer továbbfejlesztése, mely adottságai révén prémium budai szórakozóhellyé válhatna. Az egykoron fürdőnek tervezett létesítmény a belső boltozatos ívei és hatalmas belmagassága miatt eleve impozáns hatást kelt.
„Különleges belső építészeti megoldásai, a magas kapacitású szellőzőrendszer, és a több, egymástól független bejárata miatt gondoljuk azt, hogy egy teljesen új nívót képviselő klubnak adhatna helyet. Nem csupán minőségi, hanem valóban biztonságos és kellemes szórakozóhellyé szeretnénk fejleszteni a Hattyúház alagsorát, és ehhez keressük az ideális partnert.” – tette hozzá Székely Gábor.
Minőség kontra megtérülés
Az üzemeltetés olyan faktor, aminek minőségi romlása következtében könnyű ügyfeleket veszteni. Székely Gábor szerint az üzemeltetési feladatokból érdemes minél többet házon belül tartani, így a minőség jobban felügyelhető, az ügyfél-elégedettség garantálható. Az alvállalkozókkal igyekeznek hosszú távú partnerségi kapcsolatot kialakítani, így számukra is fontos lesz a folyamatos magas minőség fenntartása.
„Csak azért, hogy pár forintot spóroljunk, nem érdemes kiszervezni és ismeretlenek kezébe adni az ügyfél-elégedettséget befolyásoló kulcsfontosságú szolgáltatásokat, mert a rövidtávú árelőny középtávon megbosszulja magát, különösen Magyarországon, ahol sajnos az ingadozó szolgáltatási színvonal figyelhető meg sok szektorban, különösen, ha nem alkalmaz a megbízó szoros kontrollt.” – állítja Székely.
A 2009 végén megalakított Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő befektetési társasága. Tevékenysége során olyan réspiaci szegmensekre koncentrál, melyekben alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermeléssel kecsegtető eszközök szerezhetők meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon, befektetési céllal. Ilyen célterület többek között a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy éppen a speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek piaca.
Az Appeninn Nyrt. fő tulajdonosa a svájci székhelyű Lehn Consulting AG, mely az Appeninnéhoz hasonló befektetési stratégia mentén működik Svájcban, elsősorban az irodapiacra koncentrálva. Az Appeninn Holding célja, hogy ingatlan portfóliójának folyamatos szélesítésével egy klasszikus, konzervatív üzletpolitikát, eszközalapon jól meghatározható értéket képviselő nemzetközi holdinggá fejlődjön.
A Társaság részvényeit 2011 októbere óta a Budapesti Értéktőzsde A-kategóriájában forgalmazzák.

link
Törölt felhasználó 2011. 11. 03. 10:07
Előzmény: #1337  Törölt felhasználó
#1338
237 450,00 771
446,00 455 451,00 3 350
445,00 2 500 455,00 604
444,00 1 523 456,00 500
443,00 1 200 457,00 1 000

451-es kiállna mehetnénk is fel.
remélem- szokás szerint- felfelé üres a könyv :)
Törölt felhasználó 2011. 11. 03. 09:07
Előzmény: #1336  jvgb
#1337
sziasztok
kérhetek egy appeninn könyvet? nincs reálom :/
jvgb
jvgb 2011. 11. 01. 22:36
Előzmény: #1334  xmann
#1336
xmann

Valami nagyon fájhat Neked az Appeninnel kapcsolatban!
Engem ha nem érdekel valamelyik részvény, akkor abba a topikba nem írok.
Törölt felhasználó 2011. 11. 01. 21:41
Előzmény: #1334  xmann
#1335
jvgb tavalyi dec. 16. chartja szűkülő háromszög 368 ft környékén, akkor se hittünk benne és hogy kilőtt. ment még egy jó százast.

akármi is folyik a háttérben, amígy 15 ft-okat lehet rajta fogni, nem nagyon érdekel a mögöttes... jó cégek meg állnak vagy mennek a süllyesztőbe...

ha szerda reggel nagyon beszakad, nézem, érdemes lehet még venni, 79-en ment el, 59-en már vettem vissza...
xmann 2011. 11. 01. 19:46
Előzmény: #1333  xmann
#1334
...azzal kiegészítve magam hogy most még a beetetési fázis zajlik
xmann 2011. 11. 01. 19:45
Előzmény: #1332  jvgb
#1333
hahaha, lassan ennél a svejci frank árfolyamnál az appeninn saját vagyonából alig marad valami. Látszik mekkora kamuról van szó: egy év alatt 87%ot emelkedett az ráfolyam miközben az irodapiac továbbra is pang, a tartozásaik meg brutálisan megugrottak a CHF miatt.

Van a cikkben sok csúsztatás meg egy óriáshazugság is:

A látványos növekedést segítette, hogy az Appeninn-nek jól jött a svájci frank árfolyamának elszabadulása. Fő tulajdonosa, a svájci székhelyű Lehn Consulting AG ugyanis nagy mennyiségben tudta svájci frankkal ellátni magyarországi érdekeltségeit, ez pedig lehetővé tette az e devizában felvett hitelekből eredő árfolyamveszteség kiküszöbölését

Na, ez már tényleg pofátlanság.

Egyébként a tőzsdei forgalom is megakamu, sztem legalább 80%ot a manipulatív kötések tesznek ki. namindegy, nem szapulom mert már sokszor megtettem, itt is a kisbefektetők lehúzásáról van szó egyértelműen.
jvgb
jvgb 2011. 11. 01. 19:14
Előzmény: #1330  akrobata
#1332
HVG Hetilap
Nagy házat visznek

2011. október 26.

Kovács Károly
A kategóriába és kis híján BUX-kosárba is került nemrégiben az ingatlanokkal foglalkozó Appeninn Nyrt. részvénye.

„Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani” – Kurt Vonnegut „Éj anyánk” című könyvéből marketingszakemberek is szívesen kölcsönzik a mondást, azt szemléltetve, hogy a jónak látszó terméket, szolgáltatást szívesebben választják az emberek. A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Appeninn Nyrt. eddig nem sok energiát fordított a látszatra. Erre utal, hogy a cégről és kilátásairól a HVG által megkérdezett brókerházak és elemzők egyike sem kívánt nyilatkozni, mert nem követik nyomon az ingatlanos társaság részvényeit, bár azokat szeptember közepe óta már a BÉT felsőházának számító A kategóriában jegyzik. A BUX indexbe jutás is csak egyetlen kritérium, az előírt 5 milliárd forintnál kisebb tőzsdei érték miatt hiúsult meg, de az indexkosár jövő márciusi felülvizsgálatára a menedzsment szándékai szerint már ez is teljesülni fog. A társaság részvényesei eddig elégedettek lehetnek befektetésükkel: a hétfői 468 forintos árfolyam 87 százalékkal haladta meg a tavaly júliusi bevezetéskori 250 forintot. A papír kellően likvid: az utóbbi 30 napban átlagosan napi 107 ezer részvény cserélt gazdát. Ez azért fontos, mert hiába a dekoratív árfolyam, ha a pangó piacon a befektető nem talál vevőt részvényeire.

A tőzsdén kötelező nyilvánosság révén az Appeninn más hasonló profilú cégeknél jóval átláthatóbban működik – hangsúlyozta Székely Gábor, aki építőipari vállalkozóból lett a társaság igazgatótanácsának elnöke. A cég által kezelt ingatlanvagyon (benne a budapesti Széll Kálmán térhez közeli Hattyúházzal, a rózsadombi Rózsaházak irodaházzal és a ferencvárosi Páva Point irodaházzal) egy év alatt megduplázódott, meghaladta a 14 milliárd forintot.

A látványos növekedést segítette, hogy az Appeninn-nek jól jött a svájci frank árfolyamának elszabadulása. Fő tulajdonosa, a svájci székhelyű Lehn Consulting AG ugyanis nagy mennyiségben tudta svájci frankkal ellátni magyarországi érdekeltségeit, ez pedig lehetővé tette az e devizában felvett hitelekből eredő árfolyamveszteség kiküszöbölését. Így, miközben a hazai ingatlanpiac szereplői a frankrali és az ingatlanpiac zuhanórepülése miatt sorra kénytelenek voltak bedobni a törülközőt, az Appeninn alacsony áron vásárolhatta fel a megroggyant szektortársak ingatlanjait.

A tőzsdei részvénybevezetésből befolyt pénz nagy részét visszaforgatták, 2,5 milliárdról 5 milliárd forintra emelve az Appeninn saját tőkéjét. Fő tevékenysége szerint a cég elsősorban irodaépületeket vásárol fel, hogy aztán bérbe adja őket. Épületeik üzemeltetését maguk végzik, ingatlanjaikat a bérlői igényeknek megfelelően átalakítják, így a korábban rosszul menő egységeket is 80-90 százalékos kihasználtsággal működtetik.

A társaság logisztikai és ipari létesítmények fejlesztését tervezi, emellett részvényeik lengyelországi bevezetéséről is szó van – mondta Székely a HVG-nek. Ehhez viszont nem ártana előbb a hazai intézményi befektetők bizalmát elnyerni. A BUX-tagság mindenesetre sokat lendíthetne ezen, bár a tapasztalatok szerint az sem garancia a további jó szereplésre. Emellett a tulajdonosok tervezett részvényértékesítései (a jelenlegi 32 helyett 50 százalék körülire növelnék a közkézhányadot) miatt várható nagyobb kínálat az árakra is hatással lehet. És bár az Appeninn részvényesei között több száz kisbefektető is van, tőzsdei elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy a hasonló, kisebb méretű vállalatokba való befektetés számukra a szokásosnál nagyobb kockázatot jelent, jóllehet ezzel együtt nagyobb nyereség lehetőségét is tartogatja.

KOVÁCS KÁROLY

link
Törölt felhasználó 2011. 10. 30. 21:20
Előzmény: #1329  akrobata
#1331
link
cégünk a médiában
elolvastam
hm. lengyel bevezetés? lenne egy kis ralli...
akrobata 2011. 10. 28. 18:28
Előzmény: #1329  akrobata
#1330
Nagybevásárlások után az Appeninn
2011. október 27., csütörtök 0:00 (NAPI)

Kedves Olvasónk!
Ez a tartalom csak előfizetőink számára elérhető.
Ha Ön előfizető, akkor lépjen be, vagy fizessen elő lapunkra.
Amennyiben csak néhány cikket szeretne elolvasni, akkor lehetőség van arra, hogy prepaid előfizetést vásároljon, amellyel 3 napig korlátlanul böngészheti oldalunkat.
akrobata 2011. 10. 28. 18:27
Előzmény: #1327  csirkecomb
#1329
HVG.HU HVG HETILAP 201143. SZÁM
INGATLANRÉSZVÉNY A TŐZSDÉN
Nagy házat visznek

2011. október 26., szerda • Utolsó frissítés: 2011. október 26., szerda, 15:06
Szerző: Kovács Károly

A kategóriába és kis híján BUX-kosárba is került nemrégiben az ingatlanokkal foglalkozó Appeninn Nyrt. részvénye.

2011 / 43 A cikk teljes terjedelmében a hetilapban olvasható.
A legfrissebb lapszámot keresse az újságárusoknál, iPadre optimalizált változatát az App Store-ban, vagy fizessen elő hetilapunkra az Előfizetés oldalon.
jvgb
jvgb 2011. 10. 27. 11:53
Előzmény: #1327  csirkecomb
#1328
Újabb alkalom a kiszállásra 480 közelében.
(igen)
csirkecomb
csirkecomb 2011. 10. 26. 20:59
Előzmény: #1325  jvgb
#1327
Jól lököd az ipart!
Főleg, ha nap végén vissza is vetted.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 11:15
Előzmény: #1325  jvgb
#1326
én meg várok benn 45x-en, inkább beálltam volnha hatvanra, kaptam volna. nem baj, köv. kör :)
jvgb
jvgb 2011. 10. 26. 10:37
Előzmény: #1324  csirkecomb
#1325
470 felett, 480 közelében számomra is megérett az eladásra.
csirkecomb
csirkecomb 2011. 10. 19. 21:03
Előzmény: #1323  DemonHill
#1324
Ma kiszálltam!
Kezd technikailag túlvett lenni.
DemonHill
DemonHill 2011. 10. 19. 10:09
Előzmény: #1322  jvgb
#1323
Igen gyenge a vételi oldal.

jvgb
jvgb 2011. 10. 18. 16:39
Előzmény: #1321  DemonHill
#1322
Én is kíváncsian várom.
DemonHill
DemonHill 2011. 10. 18. 16:24
Előzmény: #1320  DemonHill
#1321
Na mindegy, majd kiderül.

Topik gazda

1232
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek