Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 04. 29. 16:28

random capital  

ma reggel hallottam a raido cafe-ban a random capital-ról.

megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.



más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#6320
Nem váltottál nicket.
Mauftól kérdezték hol pancsikol. :)
detto71
detto71 2018. 08. 26. 12:12
Előzmény: törölt hozzászólás
#6319
Nem én nem ismerem és nem fogom visszaolvasni a topicot. Ez a legjobb megoldás: többet nem írok.
Aki ismeri a tényeket ossza már meg velem, mert nagyon érdekel.
andare 2018. 08. 26. 12:04
Törölt hozzászólás
#6318
detto71
detto71 2018. 08. 26. 11:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#6317
Na ez nem válasz az én kérdésemre. Semmi konkrét állítás, hogy miért vagy a cég ellen.
Innentől csak vádaskodsz. Vagy leírod, hogy mi az alapja az ellenszevdnek vagy ne írj ilyeneket.
andare 2018. 08. 26. 11:53
Törölt hozzászólás
#6316
8uk52 2018. 08. 26. 11:47
Előzmény: #6312  mauf
#6315
Kedves mauf-andare! 
Szerintem egy személy a 2 nick, aki visszaolvasva a régi hsz-eket úgy tűnik megégette magát a chf-es balhéval és azóta az rc lett a sátán. #3727-ben írod már rég nem vagy rc ügyfél, amit megértek. Kis tanács olyantól, aki egyszer a dupláját elbukta annak amit egy brókernél összesen tartott. Soha nem csak külső körülményeken múlik a hiba, ha csak abban keresed és nem elsősorban magadban, akkor nem tanulsz belőle és idővel megismétlődhet újra (amúgy is). Intelligens, csak morcos embernek tűnsz beírásaid alapján. Ha visszaolvasvod ezt a fórumot, láthatod itt is akad negatív hozzászólás, csak az arány nem mindegy. Amit csinálsz kb olyan, mint aki kiszállt a medencéből, majd hazafelé menet a kerítésen kívülről próbál belevizelni abba. Annak azért örülnék, ha leírnád te melyik cégnél pancsolsz jelenleg.
andare 2018. 08. 26. 11:47
Törölt hozzászólás
#6314
detto71
detto71 2018. 08. 26. 11:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#6313
Nagyon jó a hasonlat. Köszönöm. Ebből az jön le, hogy úgyis bebuksz, csak legyél a rc ügyfele. Megkérdeznélek, hogy egyszerű államplogárkénr mégis mi a tettves f@szomat kéne csinálni, amikor egy bróker céget választasz? Én sem úgy mentem a randomhoz, hogy ezt adta ki a google. Végig érdeklődtem legalább 4 szolgáltatót. Arra kérnélek írd le konkrétan, hogy mi a bajod a randommal? Miért jöttél el tőlük? Konkrétan írd le ls ne azt, hogy nem részletezem, mett az úgy nagyon hiteltelen. Mert így, olyan érzése van az embernek, hogy volt valami konfliktusod velük és ott húzod le őket ahol tudod. Most melyik szolgáltatónál vagy?
mauf 2018. 08. 26. 10:43
Előzmény: #6307  Kisildi
#6312
Kedves Ildike!
Általában csak olvasni szoktam fórumokat, viszonylag ritkán kommentelek, ide a portfolióra is annak idején realtime adatokért regisztráltam, nem fórumozásért. Ide azért írogattam egy időben, mert felbosszantott, hogy jónéhány fórumtárs a Randomot folyamatosan egészen elfogult, mindenféle tények nélkül ajnározta, szinte vallásos imádattal, és bármilyen ellenvéleményt néha egészen alpári stílusban küldtek el melegebb éghajlatra (ahogy aztán engem is), megvádolva őket többek között azzal, hogy biztos a konkurencia fizetett emberei, noha éppen az ő tevékenységükről lehetne gyanús, hogy nem érdek nélkül csinálják. Közben én voltam a Random ügyfele, és nagyon más tapasztalatom volt róluk. Ennek próbáltam hangot adni, általában tényekre hivatkozva. Megértem, hogy így, hogy ezen a fórumon más hozzászólásaim nem voltak, ez tisztán rosszindulatnak tűnik, de valójában csak a túlzott, elfogult és indokolatlan "jóindulatot" akartam saját tapasztalataimon és tényeken alapuló véleményemmel kicsit ellensúlyozni. Nézd meg, hogy más ismert brókerek fórumjain milyen szidások mennek, szerintem én semmi kirívóan durvát nem írtam, csak itt egyesek azt gondolják, hogy a Random szent és sérthetetlen, és a legkisebb kritikát sem viselik el (félre ne érts, nem rád célzok). Egyébként tavaly írogattam ide párszor, aztán elég hamar meguntam, most megint felbosszantott, hogy milyen reakciók érkeztek erre a nyilvánvalóan negatív információra (az MNB bírságra), de egyébként semmilyen személyes érdekem nem fűződik ahhoz, hogy ki mit gondol a Randomról, szóval most sem fogok túl sokszor írni, felőlem mehet minden tovább a régi kerékvágásban.
andare 2018. 08. 26. 10:06
Törölt hozzászólás
#6311
andare 2018. 08. 26. 09:51
Törölt hozzászólás
#6310
detto71
detto71 2018. 08. 26. 09:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#6309
Én bc csőd után választottam a randomot. Semmi bajom nincs velük. Az ügyintéző hölgy normális, bármit kértem megoldották, visszahívtak ha úgy alakult. Használom a win alá készült alkalmszásukat, főleg azt és az androidost is. Egyikkel sincs bajom. Természetesen a legfontosabb a vagyonom biztonsága elég volt egyszer átélni a f.a. folyamatot. Ezt a mostani büntetést és annak indoklását nem tartom nagy valaminek. Persze jobb lett volna ha nincs, de szerintem a nagy lebukások után, amik voltak pár éve talán még korai volna lopni a cégeknek. Én ebben is bízom. Sajna broki céget választani kell ezt nem tudjuk megúszni. Talán a rc túl kicsi ahhoz, hogy egy olyan volumenű ügyfélvagyon ellopását megkockáztassa mint a bc vagy a q. Mert nem úsznák meg a vezetők, meg tudnák tenni az biztos affelől senkinek ne legyen kétsége. Bízni kell bennük mást nem tehetünk.
andare 2018. 08. 26. 09:03
Törölt hozzászólás
#6308
Kisildi 2018. 08. 26. 08:29
Előzmény: #6306  mauf
#6307
Kedves mauf!
Szerintem is okkal büntetik meg a cégeket, a szabálytalanságokat ki kell küszöbölni és nyilván az sem mentség, hogy a többi céget is (mind) megbüntetik. Habár az én véleményem szerint nincs világvége, azért egyetlen dolog nem világos nekem. Nem stílusom a támadás, a veszekedés, de a rosszindulatot nagyon utálom. A "mauf" hozzászóló csak is kizárólag a random topicba ír, ez most is így van és mindig is így volt. Soha egyetlen pozitív gondolat nem hagyta el a tolladat. Miközben mi küzdünk Estmédiákkal, Enefikkel, kicsi és nagy papírokkal a piacon és leginkább a random azért fontos csak, mert a brókercég, ahol kötünk, addig te neked csak a random fontos, minden negatív aspektusában. Ehhez is megvan a jogod. Csak kicsit furcsa ez az egész. Ide az emberek alapvetően a piac miatt járnak, nem azért, hogy anyázzák a brókercégeket. Persze ezt is meg lehet tenni, csak nekem elfogultnak tűnik!
Hali, 
Ildike
mauf 2018. 08. 25. 22:32
Előzmény: #6303  MetalHeart
#6306
Egy dologban igazad van: Tudod, csak értelmezni kéne a leírtakat a szövegkörnyezetükben…
"Azt hangsúlyozzák, hogy az ügyfeleket nem érte kár, de kérdem én, ennek már örülni kell? Nem az lenne az alap, hogy ennek még csak a gondolata se merülhessen fel?" Ezt az itteni Random-lovag kommentelőkre értettem, akik többek között ezzel akarják bagatellizálni az MNB által feltárt szabálytalanságokat. Erre írtam, hogy az, hogy az ügyfeleket nem érte kár, nem pozitívum, hanem alap, így nem lehet mentség más típusú szabálytalanságokra. Sőt, az a tény, hogy az MNB szükségesnek látta ezt külön hangsúlyozni, szintén arra utal, hogy más dolgok viszont nagyon nem voltak rendben, mivel egyébként nem szokták minden nap minden brókerről elmondani, hogy nincs veszélyben az ügyfelek pénze.
Azt meg te magad idézed, hogy „Az MNB ezzel a döntéssel kívánta megelőzni a befektetési szolgáltató társaságnál a belső, az üzletvitel során keletkező információval való visszaélés lehetőségét, illetve azt, hogy emiatt az ügyfelek befektetései, pénzeszközei vagy az ezekkel kapcsolatos jogaik esetlegesen sérelmet szenvedjenek."     Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy az MNB szerint az intézkedésük nélkül igenis fennállna a visszaélések és az ügyfelek sérelmének lehetősége. (Gyengébbek kedvéért hangsúlyozom, hogy lehetősége, én sem szándékos bűncselekményekről beszélek, ilyet sosem mondtam.)
„Időről-időre vannak céges ellenőrzések és nagyon szigorú szabályokat, illetve változó feltételeket kell követni, amiknek IT szinten(!) (is) komoly kihívás teljeskörűen(!) megfelelni.” Ez így igaz, de erre írtam, hogy ezek a szabályok nem ok nélkül vannak, és az, hogy nehéz nekik megfelelni, nem mentség arra, ha ez nem sikerül. Ha egy cég egy általa választott iparágban akar tevékenykedni, akkor kötelessége megfelelni az előírásoknak. Szívműtétet is nagyon nehéz végezni, de attól még csak olyanoknak szabad, akikről tudják, hogy hibátlanul képesek rá, olyanoknak nem engedik, akik csak úgy nagyjából értenek hozzá.
Seismic
Seismic 2018. 08. 24. 21:23
Előzmény: #6290  Stiv
#6305
Mikor lesz Rc-s konfi?
lukskypoker
lukskypoker 2018. 08. 24. 21:06
Előzmény: #6302  kexelo
#6304
Adjátok nekem a pénzetek:-))
Kicsit túl van lihegve már ez a dolog pro és kontra gyerekek...
MetalHeart
MetalHeart 2018. 08. 24. 21:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#6303
"Azt hangsúlyozzák, hogy az ügyfeleket nem érte kár, de kérdem én, ennek már örülni kell? Nem az lenne az alap, hogy ennek még csak a gondolata se merülhessen fel?"
    
Ezt az MNB tette közzé közleményben:
"A feltárt jogsértésekkel összefüggően az ügyfeleknek kára nem keletkezett, az ügyfélkövetelések nincsenek veszélyben
....
Az MNB ezzel a döntéssel kívánta megelőzni a befektetési szolgáltató társaságnál a belső, az üzletvitel során keletkező információval való visszaélés lehetőségét, illetve azt, hogy emiatt az ügyfelek befektetései, pénzeszközei vagy az ezekkel kapcsolatos jogaik esetlegesen sérelmet szenvedjenek."
   
Tudod, csak értelmezni kéne a leírtakat a szövegkörnyezetükben...
   
Időről-időre vannak céges ellenőrzések és nagyon szigorú szabályokat, illetve változó feltételeket kell követni, amiknek IT szinten(!) (is) komoly kihívás teljeskörűen(!) megfelelni. Többek között a munkatársak IT-jogosultsági hatáskörének részletes szabályozásáról, MNB felé történő pontos adatszolgáltatási táblákról (ezt annak idején még excel-ben nyomtuk mi is... :D) és ügyfelek azonosításáról szólt a vizsgálat. Az adatokkal, információkkal való visszaélés lehetősége(!) miatt kaptak egyrészt bírságot, másrészt 30-120 napos határidőt a problémák megszüntetésére.  Nagy különbség van céges bűncselekmény és céges munkafolyamatok szigorítására való felszólítás között.
Nem az RC, hanem az MNB hangsúlyozta, hogy az ügyfeleket nem érte kár, nem szándékos sikkasztásról szól a sztori, hanem a szigorú vizsgálatok során talált biztonsági résekről, amelyek feltételes(!) rosszindulatú támadás esetén jelentettek volna problémát !  Tehát az üzenet nem az, hogy annak kell örülni, hogy nem érte kár az ügyfeleket !
A "szent" szintén teljes félreértés a részedről...
A forex problémádat pedig már 1 éve kitárgyaltuk... 
kexelo
kexelo 2018. 08. 24. 20:56
#6302
Én nem védeni jöttem, de... 
Kíváncsi leszek ki mit fog írni, amikor egy nagy hal MNB büntetése is napvilágra kerül...
Utána majd lehet agyalni kinél is van biztonságban a büfik pénze...
Céget nem írhatok... Bocsi...
intrabenas
intrabenas 2018. 08. 24. 20:05
Előzmény: #6300  Hierro
#6301
AZ nem a rezsiSzilárd volt ?
Kurvára nem mindegy, hogy megbüntetik szabálytalanságokért (de senkit nem ért kár)
vagy elsikkasztja a fél világot (kormáypárti haverokkal megtűzdelve!)

Topik gazda

zsilak
3 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek