Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2014. 01. 24. 13:35
Előzmény: #279  pomperj
#280
Azsia felfele indult. Nem bannam, ha egeszen leszakadnanak SPY-rol, ami felig mar megtortent; ebben is KIna vezet, ahol egesz jovo het unneppel es nagy koltekezessel telik.

1)A Kinai SSE ugy nez ki, hogy befejezte a 2 honapos korrekciot, es elindult felfele.
Lehet, hogy 1-2 napos visszahuzodas lesz meg, akar visszatesztelhet Fibo 62%-ra, ami FXI-ben 35 szint, de amig az 1960-as melypontja sertetlen marad, addig azt tetelezem fel, hogy a rally megindult.

2)Az ASX index egy hete oldalaz, de ezt csak menetkozi flagnak tekintem, oldalazo korrekcionak. Es a gyenge emelkedes folytatasat varom ket het alatt 5450 koruli szintig. Nagyjabol ott megy az oldalazo haromszog felso vonala.

3)KOSPI meg mindig 253-55 korul kuzd, mar januar eleje ota, es semerre se indult. Ez vagy egy nagy flag, amibol lefele leszur, vagy elhuzodo base building bottom, amibol eros fel-impulzus fog kitorni.

4)Taiwan nagyszeruen emelkedett nov.kozepe ota, de mostanra a kifaradas jeleit mutatja.

5)India is jol tartja magat, hiszen a nyari rally ota oldalazva korrigal ugy, hogy kozben meg lassan emelkedik is, es ezt 3 honapja csinalja. Ha Nifty attorne a kritikus 6400 szinten, akkor elindul az ujabb, es talan vegre stabil Indiai emelkedes.

6)Japanban a NIKKEI tovabbra is be van ragadva a 15500-16000 savba, es meg kell varni a kitorest, fokepp a YEN fejfeletti rezisztenciaja miatt.
A fontosabb cegek nemsokara jelentenek, remelhetoleg javulo profit kilatasokkal, es vegre ezzel emelik ok is az indexeket; foleg az exportor oriasoktol varom a kitores vezeteset.

pomperj
pomperj 2014. 01. 22. 09:41
Előzmény: #278  pomperj
#279
A fontosabb Azsia piacok egy kezdodo bull szakasz jeleit mutatjak.

1)A Shanghai Cimposite, ahogy vartam, leerkezett az 1950-2000 tartomanyba, es eros fel-divergenciat mutat. Ma reggel nagy erovel felpattant, es 2% emelkedessel zart. Nagy lenduletu rally indult, a minimalis cel ar 2200 szint ami 10% potencial, tehat erdemes long pozicioban lenni.

2)KOSPI 250-253 savrol (EWY=60) fordult felfele. Ha a korrekcios savban marad, akkor 5-8%rallyra lehet szamitani, kb.63-64 szintig. Csakhogy, egyenlore a kek valtozat latszik megvalosulni, es ha tenyleg attor felfele, akkor a rally sokkal nagyobb lesz.

link

3)Indiarol mar jo par honapja nehez megallapitani, hogy egy nagyon gyenge le-korrekcioban van ami bullnak nez ki, vagy pedig bullban van, ami nagyon gyenge. Szoval oldalaz, es kozben kicsit felfele tartja az iranyt.
A sajat, bull iranyu Elliott szamaim nem tetszenek igazan. Egyenlore kivarnek ott, de a bankok erosek, tehat a tozsde foiranya megiscsak inkabb felfele mutat.

4)Japan mar 4 hete beragadt a 15500-16000 savba, es mar alig billeg. Ez arra utal okolszabaly szerint, hogy innen hamarosan kitor, megpedig felfele, mert az eloso impulzus is felfele mutatott, meg 2013 nyaran.
A vezeto cegekkel is ez a helyzet, de az exportorok talan erosebbnek latszanak a bankoknal is. A yen a 103-105.5 savbol egyelore nem bir kitorni, nagyon eros a fejfeletti rezisztencia. Japanbol a Q4 javulo profit szamaira szamitok, amit hamarosan jelentenek, az hozhat elmozdulast felfele.

5)Az ASX index is felfele indult. A mar 3 eve tarto oldalazo foiranyu oscillalasban most egy fel-szakasz elott allunk, varakozasom szerint EWA a 23 szintrol 27 fele tart.

pomperj
pomperj 2014. 01. 13. 07:31
Előzmény: #277  pomperj
#278
Az Azsia Indexek nagyobbik resze hetfon szereny bull jeleket mutat.

1)A kinai Shanghai Index meg mindig lefele tart, de a lendulete mar csokkenoben van. Nem varom 1950 ala a mostani eses aljat. Onnan egy fordulattal felfele ismet 10% emelkedes kovetkezhet.

Hosszabb tavra inkabb az a problema, hogy az egesz 2013 evben a lefele mozgas nez ki impulzivnak es a felfele korrektivnak, es igy a hullamzas vegere egy oldalazo haromszogben talalhatjuk magunkat, amibol akar lefele is kitorhet az Index. Szoval, talan valamikor tavasszal, ebbol egy nagyobb eses kialakulhat. Igy nem erdemes kozeptavra bull pozicioban gondolkodni most. De rovid tavon igen.

HongKongban is ugy nez ki, hogy hamarosan elindul felfele a HangSeng Index. A korrekcio a novemberi melypont felett stabilizal 5 napja, es felfele fordulasban van.

2)Indiaban mar 2 honapja tart az oldalazo mozgas. Pillanatnyilag inkabb felfele varom a lenduletet.

3)Ausztraliaban az ASX a decemberi latvanyos emelkedes utan masodik hete oldalazva korrigal. De nincs vege az impulziv emelkedesnek, bar az index a Keltner csatorna felso vonalanal jar, es innen nehez ujra lenduletet venni.

4)KOSPI oktober ota hullamozva lefele tart, es mar 253 fele jar. Meg mindig korrekcionak gondolom ezt, mert nagyon sok az atfedes benne. Arra szamitok, hogy napokon belul megfordul felfele. Am, ha innen meg egyet esik, akkor az mar rakenyszeritene az egesz koreai kilatas ujra gondolasara.

5)Japanban unnepnap van.
pomperj
pomperj 2014. 01. 10. 08:27
Előzmény: #276  pomperj
#277
Azsiaban pillanatnyilag semleges az atlagos kep. Azonban a regiok erosen elteroek, es az eses folytatodasa egy ideig boritekolva van.

1)A Japan NIKKEI a napos Keltner csatornaja felso vonalanal oldalaz az uj ev elso heteben a 16.000 szintnel. Az USD/YEN a vart modon oldalaz, nem segiti a reszvenypiacot. A NIKKEI index bull allapotaban nem elhanyagolhato a technikai romlas, es az emelkedo trend akkor marad intakt, ha a 15700 szint nem szakad. Ha igen, akkor hosszabb korrekcio jon.

2)Azsiaban Taiwan es Malajzia a masik ket legjobb allapotu bull. Mindkettonel korrektiv visszahuzodasnak nez ki az utolso het.

3)Korea eppen a forditott kepet mutatja. Az egyetlen apro pozitiv jel a csatorna iranya, ami oldalaz, de egyebkent minden alacsonyabb arakat vetit elore.

4)Kina SSE indexe az eso trendben flag-et mutat. A nagy sokeves oldalazo haromszog also vonalat latszik celba venni, ami nagyjabol 100 ponttal van lejjebb, kb. 1950 szintnel. A tovidtavu oscillator tuladott, egy kis visszalendules mostanaban elkepzelheto.

HangSheng ugyanezt tamasztja ala. Nem kell erosen bear poziciot foglalni, de a rovidtav ott is lefele mutat.

5)India rovidtavu kis support vonalon all, de ez nem fogja sokaig tartani. Az RSX elesen lefele mutat.
pomperj
pomperj 2014. 01. 08. 07:29
Előzmény: #273  pomperj
#276
Az Azsia eses lelassult. Japanban es Kinaban mar stabilizalodik a helyzet.

1)Az India Nifty korrekcioban van. Mar 2 honapja billeg a 6000-6400 savban. Most eppen lefele tart. A kilatasok valtozatlanok: amikor a korrekcio befejezodik, a BSE rally folytatodhat.

Indiaban most eppen van ok jobb hangulatra. Az arany importja ismet beindul, a fizetesi merleg javult egy kicsit, es a valasztasokon is fordulat varhato. Ha a rally a szokasos 3 honappal a valasztas elott elindul, akkor lassankent itt van az ideje.

2)A Japan NIKKEI eles korrekcioja megallt. Pontosan 15800-nal, ami a decemberi 3 hetes oldalazasi flag-forma felso szintje. Ha innen ujra emelkedik, amit az USD/YEN megujulo erosodose is alatamaszt, akkor a rally folytatodik, es az eddigi 16360 csucs fole viheti.

Az Azsia piacok most ebredeznek ra, hogy a gyengebb yen eros versenyt tamaszt a japan export megelenkulesevel. Az USD erosodes sem segit a regionalis kisebb piacoknak.

3) A KOSPI 4 honapos melypontjan van, erosen oversold, felpattanas kovetkezhet. Csakhogy a csatornak lefele fordultak, es igy nem biztos, hogy hosszabban fenntarthato emelkedes jon.

4)A Shaghai Index eses lelassult. Most mar 4 honapja van korrekcioban, egy oriasi flag-nek nez ki az egesz a szeptemberi csucs ota, aminek most van az eddigi legalacsonyabb pontja. Van esely, hogy a 2000 szint elerese elott befejezodjon a korrekcio, es elinduljon a rally. Kozeledunk a Kinai ujevhez.
Törölt felhasználó 2014. 01. 06. 11:33
Előzmény: #274  tomee74
#275
ez egy december eleji hír.
link



tomee74 2014. 01. 06. 10:53
#274
Ez mi???

Kacsa talán???

link
pomperj
pomperj 2014. 01. 06. 08:15
Előzmény: #272  pomperj
#273
Az Azsia indexek minden regioban impulzussal esnek.
Ma reggel Japan -2.4%, Korea -2.8%, Kina -1.9%ot mutat, es hasonlok a szamok a kisebb regiokban is.
Mintha hirtelen elfogyott volna a hitelkeret, vagy a banknal lejartak a margin szerzodesek?

Ugy latom, hogy tobb hetes, eroteljes le-impulzusra kell szamitani. Nem erdemes az eso kes elkapasaval probalkozni, ekkora impulzus idejen plane nem!

1)KOSPI mindossze 3 napnyi eses utan 3 honapos melypontja ala esett. A napos Keltner csatorna also vonalat atszakitotta, es mar a hetesen is kozeledik a cssatorna aljahoz.

2)A kinai Shanghai Composite Index is ala esett 3 honapos melypontjanak.

Meg a nyar ota kiemelt fontossagu 2000 szint felett van, de majdnem lehetetlennek latszik, hogy napokon belul ne szakitsa at.

Ennek kovetkezmenyei a TA szempontjabol egeszen sulyos karokat okoz a bull kilatasokban.
Nemcsak azert, mert 2000 alatti szinttol elkepzelheto, hogy a (C) hullamnak nincs vege, es valahol lejjebb, esetleg sokkal lejjebb (!) van a mar 4 eve tarto korrekcio alja.

Azert is baj van, es ez sokkal rosszabb, mert akar a 45 eves SUPPORT vonalat is atszakithatja ez az impulzus. Igaz, egy gyors leszakadas-visszapattanas akar a bull iranyzat megerositesekent is ertelmezheto, de nem biztato "ennyi jora" szamitani.
2000 alatt sokaig nincs tamasz.

3) Azsiaban az arany ujabb 1o USD-t emelkedett ma hajnalban.

Ha az EU piacok elkezdik kovetni oket, ma zarasra akar vissza is terhet egy ujkeletu kijozanodas a tobbi a piacokra is.

folyt. kov.

pomperj
pomperj 2014. 01. 03. 14:01
Előzmény: #269  pomperj
#272
Jo nagyot tevedtem. Az ujev elso napjan az Azsia oscillatorok minden regioban lefordultak. Szerencsere Japan zarva, igy ok a yen erosodesevel nem tesznek ra egy lapattal.

India esesere lehetett szamitani, a Koreai nagy meglepetes. A tobbi csak kis meglepetes.

Egyenlore mindenhol azt gondolom, legokosabb a riziko-csokkento szerszamkeszletet az ovre felcsatolni, es munkahoz latni. Japan, persze, kivetel.
pomperj
pomperj 2014. 01. 02. 16:03
Előzmény: #270  pomperj
#271
1)Az arany ara ma ujabb gap-el megy fel,
GLD +1.8%, es GDX +3.6%.

link

Most meg nagyon is erdemes belepni. Ebben a rallyban nagyon sok van.

2) Csendesen megjegyzem, aa USA kotvenyek ara leszakadt a regi support ala.
A nagy atalakulas, az uj szezon megkezdodott.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 12. 31. 17:44
Előzmény: #235  pomperj
#270
1)Ma egyetlen figyelo listamon van csupa zold szam: az aranyon. 26 ceg es ETF van rajta, mind pozitiv.

2)A GLD (fizikai arany) ma 1.1%-ot emelkedett, es a 30 percesen egyertelmuen impulzus van. Az aranybanyasz ETF, GDX, pedig 1.75%-ot ugrott, a 30 percesen szinten eros impulzussal. GDX ugyan beleakadt a 21.0 szintu rezisztenciaba, de 21.6-tol szabad a palya, egeszen 23.0-ig aztan 30.5-ig.

A formacio mindkettonel double bottom, raadasul duplan; juniustol is, es a 7 nappal ezelotti, 114.5 szinttol is. mindketto attorte az eso ek formacio felso vonalat is.

Akik eleg tapasztaltak ebben a mufajban, nagyon ajanlom ma zaras elott longra megnezni.
Szerintem a jovo ev elso napjai nagy rallyt hoznak AU KGC ABX NEM ANR CEF es tarsainal.

2) Az evvegi taxloss sell-buy listan nagyon szepen teljesit CSSO, PBR SNE URA es RIG. CISCO mar megcsinalta a vart 10%-ot, de meg talan van benne. A tobbiek a nagyjat januarban fogjak hozni. Nem erdemes kihagyni annak, aki kicsit ert ehhez a mufajhoz; januar 7-re maris megvan, amit 5 ev kamatlekotes hoz.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 12. 30. 09:18
Előzmény: #268  pomperj
#269
Rovid tavon az Azsia piacok emelkedese folytatodik. Az uj evet Azsia rallyval kezdi.

1)A Japan NIKKEI menetbol attorte a Fibo 162% szintet 16170-nel. Ez tovabbi emelkedest iger, legalabb a 17.000 szintig. A piac vezeteset ismet az exportorok es a bankok vettek vissza (a helyi piac oriascegeitol), ami megerositi az emelkedes stabilitasat.

2)A Kinai Shanghai Index ugy nez ki, mintha a December eleje ota tarto lecsuszas aljat egy double-bottom formacioval lezarta volna a Karacsony idejen. Es keszen all ujra felfele fordulni. Egyenlore nem tudhato, hogy az emelkedes az oldalazo hosszutavu korrekcios haromszog ujabb aga lesz korrekcios jelleggel, vagy impulzus jellegu kitoresse formalodik ez alakalommal? Mindenesetre ugy nez, ki, hogy SSE minimum ujra megrohamozza a 2240 koruli rezisztenciat, ami megiscsak kb. 10% emelkedest jelentene. Ezt mar ajanlanam tradelni.

Am, ha ez eros impulzus lesz, akkora Julius elejen kezdodott rally folytatodasanak es kiterjedesenek kellene kovetkezni. Erre van jo esely, mert az impulzus es a korrekcios idoszak mostanra egyforma hosszu lett idoben, es a korrekcio a vegere kb. Fibo 38%-ig esett vissza.

Konnyen megeshet hogy Azsia nagy, tobb honapos rallyval kezdi 2014-et (a lo, vagyis a meglepetesek evet), amit iden mar Japan helyett Kina vezet majd.

3)HangSheng, Singarore, KOSPI es Taiex Index is felfele fordult, sot, ketten lendulettel attortek a 62%-os ellenallast. A masodlagos Azsia indexek erossege igen biztato a kilatasokra nezve.

4)India BSE ujra 6300 fole emelkedett, de az utolso napokban inkabb gyengulest erzek a momentumban. Az idei tavaszi valasztasok a kormany bukasat (es az arany piac ujboli liberalizalasat) hozhatjak, ami nemcsak oromot, hanem rallyt is hozhat Indiaban.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 12. 27. 08:16
Előzmény: #264  pomperj
#268
A karacsony alatt az Azsia indexek konszolidaltak, es lassankent tisztulo kepet mutatnak.

1) Kina SSE indexe December eleje ota tart lefele. Am, most 2070 szint korul felfele fordulot csinalni latszik. A baj az, hogy a mar 3 eves szukulo haromszogben tobbfelekeppen is lehet szamozni a hullamokat. Egyenlore se az nem vilagos, melyik oscillalo agban vagyunk, sem az, mikor lesz vege a haromszogformanak, es fokeppen az sem, hogy onnan merre tor ki.
link

Egyenlore az FXI oscillalas felfele fordulonak latszik, es ezt akar a bull irany megerosodesenek es foltatasanak, akar egy 10% nagysagu ujabb oldalazo korrekcios agnak nezhetjuk. Azt is nehez eldonteni, erdemes-e a fordulatot tradelni, ha kialakult.

Azt remelem, hogy a kozelego, januar vegen esedekes kinai ujev szokasosan eros vasarlasi idoszaka mar megszakitja a bizonytalansagot.

2) Japan NIKKEI mostanra Yen-ben tulemelkedett a majusi csucson, (most 16.2000 korul jar) de USD-ben meg nem.

Bar japan piacon mar egy eve bull allasponton vagyok, es a kb.60% emelkedes igazan szepen igazolja is ezt, am kezdenek jelei mutatkozni a faradtsagnak a rally momentumaban. Tovabbra is valahol 17.000 pont korul varom a csucsot, de mostmar keves a lendulet, es erdemes a stoploss-t felzarkoztatni.

3) Taiwan, KOSPI, Singarore indexek felfele tartanak, de nem sok a lendulet. India par napja oldalaz, nincs lendulet benne.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 12. 25. 10:55
Előzmény: #265  pomperj
#267
1)2012 vegen a konszenzus elorejelzes az eves DJIA atlagra 13.500 korul volt. Ez most visszatekintve nyilvanvaloan messze alul-celozottnak latszik, hiszen Dow eves atlaga 15.000 korul alakult. Ev vegere a Dow earnings kb. 1020, osztaleka 340, es varhato indexe 16350 pont lesz.

Az eredmenyben szerepe volt egyreszt a Dow atalakitasanak, hiszen Goldman, Nike, Visa belepett a nyilvan joval gyengebben teljesito Alcoa, BankAmerica es HP helyere. A profitok viszont nagyjabol az ev elejen becsultek szerint alakultak, am a piac a P/E szorzot joval magasabbra emelte a vartnal.

2)A 2014 evre a DJIA vart konszenzus eredmenye 1100-1150 korul van, a vart osztalek pedig 370 USD. Ha maradna a jelenlegi P/E=16.5 koruli ertekelesi mutato, akkor DJIA 2014 vegere 18-19.000 korulre becsulheto. Most a 30 Dow tagbol 26 jelez elore magasabb profitot jovore mint tavaly, es csak Cisco, Intel, Merck, Traveler gondolja ugy, hogy gyengebb eve jon.

Ennel fontosabb, hogy az elorejelzesek szerint a varhato profit-nyeresegessegi sorrend: JP.Morgan 40%, Du Pont 20%, HomeDepot 20%, Visa 18%, Disney 16%, Verizon 15%, IBM 14%.

Ezek kozul Verizon, Merck, Intel, Verizon, es Cisco is a DOGs of DOW idei tagja, es meglepetes lenne, ha 2014-re kikerulne a listarol. A Dogs idei teljesitmenye 29%, a SmallDogs 35%. A regi jo "lusta invesztor" modszer az iden nagyon bevalt.

Ha a fenti ero-sorrend helyes volna, akkor az a szektorok varhato 2014 evi teljesitmenyet is megmutathatja: vezeti a kilatasokat most a bank/penzugy, es jo eredmeny varhato telecom, technologia, lakas es energia szektoroktol is az USA-ban.

3)Kulon kerdes a most aktualis taxloss selling, amihez a DOw tagok kozul CAT, es IBM latszik a legjobb celpontnak. Akik ebben a mufajban akarnak ujevkor vitezkedni, azoknak PBR, RIG is erdekes lehet.

Folyt. kov.
-bubu-
-bubu- 2013. 12. 23. 12:50
Előzmény: #265  pomperj
#266
link

a bull halott?
pomperj
pomperj 2013. 12. 23. 12:19
Előzmény: #264  pomperj
#265
Az Azsia indexek egyenlore valtozatlanul vegyesek. Regionkent erosen elteroen ertekelheto. Osszessegeben azonban a lassu gyengulest velem jellemzonek, de az eso volumen es a tozsde-zarasok miatt az indikatorok jelzesei mostantol bizonytalanok lesznek.

Az alacsony volumenu unnepi idoszak tradingje egyebkent jo alkalom elokeszulni a taxloss-sell/buy mufajra. A szokasos menetrend szerint a vetelt dec.28. korul kell inditani es januar 6-ig eladni.
Akiknek jo otletuk van a mufaj legjobb celpontjaira, azok velemenyet orommel hasznalnam en is. (Egy nagy biztonsagu pozitiv 4-6%-al inditani, az jo erzes lesz az uj evben;-)

1)A Shaghai index mar az oktoberi melypontot kozeliti, es meg mindig kivul van a lefordulo Keltner csatorna also vonala alatt. Boven elkepzelheto az, hogy csak 1900-as tartomanyban fordul vissza.

Egyenlore elkerulnem a long poziciot Kinaban. A kinai ujev kornyeke viszont szokasosan nagyon pozitiv idoszak, erdemes lesz figyelni ra.

2)India fel-le billeg, most lassan es korrekcios modon emelkedik. Ez, es a gyengulo rupia miatti riziko eleg ok most Nifty elkerulesere.
Lehetseges, hogy BSE elindul felfele, de hat mi it nagy valoszinusegu mozgasokat keresunk es az Indiai most nem az. Az alacsony valoszinuseguek meg “azt gondolom”, ugy hiszem” kategoria, amit szivesen meghagyok masoknak.

3) Az ASX emelkedes 5300 pont kozelebe, a Fibo szintig jutott. Hamarosan el kell dolnie, hogy a 2 eros mozgas kozul melyik impulzus es melyik korrektiv. Most ASX-ben sem keresnek long poziciot.

4) A Japan NIKKEI emelkedes lelassult, es ha (1)=(5) hullam arany bejonne, akkor mar csak 16200 koruli szintig kell emelkednie a minuet hullam-kategoriaban. Az USD/YEN el fogja arulni, mi varhato utana.

5)Sokkal erdekesebbek lesznek hamarosan a Del-Amerikai lehetosegek. Meg korai lepni, de mar fel kell venni oket a figyelo listara. Az uj ev ott sok lehetoseggel fog indulni. De azokat kulon kell elemezni, rovid tavra meg plane.

link

Good luck.

pomperj
pomperj 2013. 12. 20. 09:44
Előzmény: #262  pomperj
#264
Az Azsia piacok regionkent erosen elteronek mutatkoznak. Japan es Taiwan felfele menni latszanak, mikozben a tobbiek lefele tartanak. Az ev vegen szokasos likviditasi hiany kezd erosodni, es a taxloss selling hatasat is erzem, amire van eppen eleg ok iden. Ha igy volna, akkor az ujabb Azsia rally csak az uj evben fog indulni.

1)Japanban a 15.400 koruli menetkozi korrekcio befejezettnek latszik, es az emelkedes folytatodik. A megujult ero mogott a Yen 104 szintre gyengulese all, es ez hosszabban is hat. Mivel 103 szint a Yen eros es regi rezisztenciaja volt, innen tovabbi emelkedesre lehet szamitani. Meg nehez erdemben megbecsulni a NIKKEI rally (5) hullamanak veget, egyenlore 16-18.000 szint korulinek gondolom a vegso cel arat. Itt inkabb a kisebb szamot gondolom valoszinunek, de nem szabad BOJ eros hatasat alulbecsulni.

link

2)A Shanghai Composite Index mar 9 napja tart lefele, bar eddig osszesen csak 170 pontot veszitett. Igaz, ma eppen 2% korul esett, amivel kiesett alul a Keltner csatornajabaol, ami tovabbi gyengulest vetit elore. Kinaban a kamatok felugrottak, PBOC-nak tobb penzt kellene bepumpalnia mostanaban. Nem latszik kerdesesnek, hogy SSE a hosszu tavu oldalazo haromszoge also vonalat is tesztelni fogja. Meg nem latszanak diverganciak a lefele meno iranytol valo elfordulasra.

3)India esesben van, de egy menetkozi zaszlot azert csinalt 6150 korul billegve 5 nap alatt. A rupia gyengul, es ez most nem tesz jot BSE hangulatanak. De SSE-hez kepest most BSE megis erosebbnek latszik. Most azt varnam, hogy 5950 korul vege a korrekcionak, es ujra felfele fordul.

4)Az ausztral ASX visszalendult Fibo 38% szintig. Kerdeses, hogy meddig tud emelkedni a kinai gyengeseg idejen. Egyenlore a 62% szintig valo emelkedest valoszinunek tartom.

5)Korea vegyes jeleket ad. KOSPI nyilvanvaloan keresi az oktober kozepi 272 csucsa ota tarto harom hullamos korrekcioja veget, ami valahol 255 korul lehet majd. De ez athuzodhat a jovo ev elso napjaira.

Good luck.
-bubu-
-bubu- 2013. 12. 19. 07:30
Előzmény: #262  pomperj
#263
Spy megy ath-ra?
pomperj
pomperj 2013. 12. 18. 09:53
Előzmény: #261  pomperj
#262
Az Azsia piacok junius ota tarto bull idoszakanak most van a leggyengebb szakasza.

Az elso, kb. 10-15% fel-impulzust korrigalo (c) hullamban vagyunk. A regionalis piacokon nyilvanvalo a momentum gyengulese. Nem azt jelenti, hogy a bear megerkezett volna Azsiaba is; de a medve felebredt az USA es EU piacain, es egyenlore ovatosan kapargatja a nagy buborek szelet. A dormoges jol hallhato.

1)Japanban a NIKKEI mozgasa nem konzisztens a kitores utan szokasos, eros impulzussal, amit vartam. NIKKEI kis amplitudoval oldalaz. A yen december eleje ota kozd a 103 szinten levo eros rezisztenciaval, ami persze nem meglepo; de a yen es a NIKKEI szoros osszekapcsolodasa mar 2 honapja lehetetlenne teszi az erdemi nyereseget USD-ben szamolva.

2) A PBOC kormanyzoja, Zhou Xiaochuan cikket irt a 3. Part Plenum kovetkezmenyeirol. S
Szeleskoru reform programot hirdetett. Kiboviteni akarja a a Yuan savjat, amivel gyarorlatilag lebegtetni fogjak az arfolyamot. Alapvetoen megszuntetni szandekoznak a naprol-napra torteno beavatkozast az FX piaci viszonyokba.

Meg fontosabb, hogy Zhou csokkenteni gondolja annak a US treasury bond allomanynak az aranyat, amit lejaratig tartanak. Vagyis leepiteni kezdi ezzel az USA legnagyobb kulfoldi hitelezeojenek eddigi politikajat, es strukturalisan atalakitja ezzel a PBOC eszkozallomanyat.
Elore kivan haladni a tokeszamlak liberalizaciojaban, bar egyenlore korlatozasokkal, de elosegitve ezzel is a piaci alapu banktermek es hitel konstrukciok arazasat.

Nos, ez utobbi adhat okot optimizmusra SSE jovojet illetoen is.

3) Az Indiai termeloi arindex egyeves csucsra emelkedett, 7.5% korul jar. Ez a mar amugy is magas, 11% CPI indexet tovabb tolja, es erositi a RBI ujabb kamatemelesi varakozasat, eppen a mai ulesen. A rupia 62 korul van, egyenlore stabilnak latszik.

Az arany vasarlasra bevezetett 10% indiai kulonado ugyan visszafogta nemileg a nagy novemberi unnepeken az indiaiak aranyvasarlasat. De a felar nem allitotta meg, hanem uj iranyba tolta: az ezust vasarlasa nagyon felugrott, es iden majdnem megduplazodni latszik. Ami persze az ezust/arany 1/60 ar aranya miatt megiscsak csokkeno nemesfem kiadassal jart osszessegeben.

Meg szerencse, hogy Kinaban viszont annyira megnott, hogy szinte egyedul Kina felvasarolta a vilag idei kibanyaszott arany mennyiseget. A nyugati orszagok trezorjai egyre urulnek, eladogatjak a keszleteiket, a kinaiak tartaleka meg egyre no. Nem nagyon kerdeses, ki menedzseli az arany vasarlasat okosan az alacsonyabb arak fenyeben.
link

Good luck.

pomperj
pomperj 2013. 12. 16. 08:16
Előzmény: #249  pomperj
#261
Azsiaban a regionalis korrekcio folytatodik. Ausztralia folyamatosan gyengult, es tovabbra is vezeti a fejlett piacok eseset. Kina es India rovidtavu korrekcioban van. Ezzel egyutt, Azsiat sokkal jobb allapotunak latom, mint az USA es EU piacai mutatkoznak az utolso ket hetben. De uj poziciot most sehol sem kell nyitni. Mindenki a dec.18, szerdai FED ules jegyzokonyvet varja.

1)Ausztralia november eleje ota stabilan es meredeken esik. Majdnem 4 hettel elobb kezdte az esest mint a tobbi fejlett piaci tozsdek. Az oversold allapot mar nagyon szelsoseges, napokon belul lehet szamitani egy vissza pattanasra.

link

Osszessegeben nagyon eros tempoju gyengules, rovid 6 het alatt 7%-ot csokkentette az indexet, es ASX mar egesz evre is negativba fordult. Az esest a ket nagy bank, Westpack es ANZ vezeti, a nyersanyag-banyasz oriasok BHP es RIO lassabban kovetik.

Az esesrol meg nem eldontheto, hogy egy hosszabb bear piac elejet latjuk, vagy egy melyebb korrekciorol van szo.
Nem javasolnam a felpattanast tradelni. A lefele mutato kockazat tul nagy.

2)A Japan NIKKEI ugy viselkedik, mintha egy rovidtavu oldalazo-oscillalo haromszogben lenne. Azonban ez a formacio nem valoszinu egy sokhonapos oldalazas utani kitoresben. Ezert egyenlore nem tudom eldonteni, csak gyanitom, hogy letezo alternativa az is, hogy nem igazan kitores volt, hanem egy szokatlanul hosszu es zuros strukturaju, meg mindig tarto oldalazo korrekcioban van NIKKEI.

Tovabbra is lehet bizni Abe es BOJ elszantsagaban, es japan a rally folytatodasaban. Igaz, lassabban bontakozik ki a vartnal.

3)India Nifty Indexe mint szokasosan, most is respektalta a Keltner csatornat, es 4 napja lefele fordult a felso vonalarol; ez egyben a rezisztencia vonal is. A rupia gyengulese ujra megkezdodni latszik, a BSE erre erzekeny tud lenni es eses akar gyorsulhat is ettol. Egyenlore elkerulnem uj poziciok nyitasat Indiaban is.

link

folyt.kov.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek