Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 03. 31. 10:48

A Fidesz programja  

... azokat a zembereket, akik négy éve folytonos hivatkozási alapot képeznek számára, akiket feltétlenül meg kell védeni a kiszolgáltatottságtól, a munkanélküliségtől, a szegénységtől.

"Ne a zemberekkel fizettessék meg!" (Szíjjártó)



És most a Fidesz ezeket a zembereket félrevezeti, becsapja, hazudik nekik.



1. Nem lesz egyszeri nagyarányú adócsökkentés, helyette kezdetben további megszorítások, válságkezelés, majd több évre elhúzódó talán-adócsökkentés.

2. Nem lesz munkahelyteremtés, sőt ehelyett az állami szférában további leépítések lesznek (bürokrácia csökkentése), az adócsökkentés elmaradása pedig nem fogja - felpörgetve a gazdaságot - a szándékolt munkahelyteremtést elősegíteni.

3. Nem lesz megmentve az egészségügy, holott ezzel kampányolnak. Nincs ugyanis mitől megmenteni.

Fidesz szóróújság szerint vissza kell állítani az egészségügy presztizsét. Mondjon valaki egy olyan időpontot, amikor a magyar egészségügynek presztizse volt az utóbbi kb.50 évben.

4. Nem lesz önkormányzati reform (ez lényegében a jelenlegi önkormányzatok és az önkormányzati képviselők számának csökkentését jelentené), mert a parlamenti választások megnyerése után az önkormányzati választásokat is meg akarja nyerni a párt, azt pedig ilyen programmal nem lehet. Olyannal lehet, hogy több pénzt az önkormányzatoknak. Ezt várja minden önkormányzat. A több pénzt viszont csak ingatlanadóból lehetne beszedni, ami ugye nem lesz.

Az újonnan megválasztott önkormányzatok fideszes delegáltjai viszont önként biztos nem mennek bele, hogy a parlament csökkentse az önkormányzatok létszámát, hiszen az alapvetően egzisztenciális kérdés és így egyébként sem fér össze a 10 év alatt 1M munkahely megteremtésével.



Lehetne sorolni, de egy a lényeg: a Fidesz hazudik. Csak ezt sokan még nem látják.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 04. 06. 15:25
Előzmény: #218  tokos.
#220
ehhez még annyit tennék hozzá, hogy a korrupció melegágya nem a mindenkori kormányhoz köthető, hanem az önkormányzatokhoz. azok meg némelyik nagyváros (pl. Szeged) kivételével már egy ideje nem állnak kommunista vezetés alatt. amúgy: Szegeden mi a helyzet ebből a szempontból?
Törölt felhasználó 2010. 04. 06. 15:17
Előzmény: #218  tokos.
#219
gondolom neked nem sokat mond csipak neve. kb. olyan, mint a sávolyi projekt-gazda kovács bence és a haverja, mervó józsef. kisstílű bűnözők, nem túl bonyolult projektötletekkel, akik nem riadnak vissza attól, hogy erőembereiket felbújtsák a delikvens megverésére.

a rogán csipak páros ezért izgalmas. rogán híresen korrupt, ezért érdekes fejlemények lesznek még az V. kerületben.
tokos. 2010. 04. 06. 15:06
Előzmény: #217  Törölt felhasználó
#218
Nem biztos, hogy kell zsarolni.

Más módon is jobb belátásra lehet bírni embereket...

Amúgy érdekes, hogy az ember elmegy a vasfüggönyön túlra, akkor ott azt látja, hogy az ilyen jellegű házakat átalakítják, és nem szétverik. Bemész egy külsőleg réginek tűnő épületbe, és belül ott a legmodernebb áruház. Igaz, ez általában drágább megoldás.

Nálunk meg szétverik az ilyeneket, nyilván nem az ő építészeti emlékük, leszarják, csak kevesebbe kerüljön az a lényeg.

Szegeden is szétverték a kenderfonót, épül helyette valami bót. Állítólag eredetileg maradt volna a régi arculat, de valami úton-módon megtalálták a "mindenki" számára kedvezőbb megoldást, nyilván a vállalkozó is jól jár, meg valakik a polgármesteri hivatalban is...
Törölt felhasználó 2010. 04. 06. 13:32
Előzmény: #216  pampa
#217
link

kíváncsi vagyok, mivel zsarolja csipak rogánt

pampa 2010. 04. 06. 10:48
#216
A jelentősen eladósodott önkormányzati szektorban több változtatást is tervezne egy Fidesz vezette kormány - mondta a Duna Televízió reggeli műsorában Kósa Lajos fideszes politikus, Debrecen polgármestere. A képviselőtestületek létszámának csökkentéséhez a kétharmados önkormányzati törvényt kell módosítani. "Ha lesz kétharmada a Fidesznek, akkor meg lehet csinálni, ha nem, akkor, nem" - nyilatkozta Kósa.

Külső támogatásra más parlamenti pártoktól nem igazán számítanak, mivel sem az MSZP-t, sem a Jobbikot nem tartják kiszámíthatónak. "Mi van, ha az MSZP azt találja mondani, hogy bármely kétharmados törvény támogatása fejében ne adjunk ki az igazságszolgáltatásnak MSZP-s politikust?" - érvelt Kósa Lajos.

Az önkormányzatok helyzetének javítása egyébként sem elsősorban a képviselői létszámokon, hanem az ágazati szabályzókon múlik: törvényeken, minisztériumi rendeleteken. Ezek keresztül sokat lehetne segíteni a politikus szerint. Példakánt említette: a beruházások esetén a kiviteli tervek kötelező terv felülvizsgálatának eltörlésével közel húsz-harminc milliárd forintot spórolnának országos szinten.

Az önkormányzati apparátus létszámának csökkentése is csak akkor lehetséges, ha az ágazati törvényeken jelentősen módosítunk, és egy csomó felesleges dolgot elhagyunk - mondta Debrecen polgármestere. Hozzátette: az ilyen elhagyandó szabályokból, egyszerűsítésekből egy csomó paksamétájuk van, mivel ezeket - kérésként - az önkormányzatok már korábban is jelezték a kormányzatnak, ám "az a füle botját sem mozgatta".

Az összes elvonást csökkentenék

A beharangozott adócsökkentési tervekről a Fidesz alelnöke úgy nyilatkozott: négy év alatt lehet a környező országok szintjére csökkenteni az adóterhelést. Ám ez nem csak az adóként ismert elvonásokon át valósulhat meg. Az a nagy kérdés, hogy mely elemeket kell csökkenteni - figyelmeztetett Kósa Lajos.

Kifejtette: nem csupán az adók mérséklésével kívánnák csökkenteni a polgárokra és a vállalkozásokra járuló terheket. Az elvonás mérséklődhet adott esetben a járulékok, az illetékek, az eljárási díjak, az egyéb fizetési kötelezettségek mérséklésével is. "Az állam ma több mint ötven forintot vesz el összességében a jövedelemtulajdonosoktól. Ezt a szintet szeretné a Fidesz 37-38 százalékra csökkenteni, hangsúlyozottan nem az adó, hanem az összes elvonás tekintetében.

"Egy csomó olyan adónemet is egyszerűen el kell törölni, aminek semmi értelme nincsen, mert az adóbevétel nagysága összevethető a behajtási költségek nagyságával" - tette hozzá.

"Az a kérdés, mit értünk gondoskodó állam alatt" - fejtette ki egy kérdésre válaszolva Kósa. Szerinte, ha a gondoskodó államot valamilyen hihetetlenül túlméretezett szociális ellátórendszerként definiálnánk, erre Magyarországnak ma nincs lehetősége - mivel a szocialisták kormányázása alatt drámai gazdasági visszaesés következett be.

"Olyan államot szeretnénk, ami ésszerűen kevés feladatot lát el, de azt nagyon konzekvensen és jó minőségben" - nyilatkozta Kósa Lajos.
tokos. 2010. 04. 05. 23:34
Előzmény: #194  Törölt felhasználó
#215
Ezek voltak vallamifajta ervek a reszedrol. A jelenlegi torvenykezesi gyakorlattal igazolod a sajat gondolataidat.

Ennek viszont semmi koze a liberalizmushoz, meg ahhoz, amirol beszeltem.

tokos. 2010. 04. 05. 23:18
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#214
Nem, en egy par, emberi alapjogot soroltam, amit semmibe vvesznek.

Drop irt egy masik adag liberalis elvet a gazdasag teruleterol,, amit megint csak lekakiltak nagyivben.

Tulajdonkeppen a szadesz liberalizmusa szinte teljesen kimerul a massag, meg a narkosok vedelmeben.

Na ezert is mondom, hogy a liberalizmus karikaturaja a part.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 21:45
Előzmény: #212  Törölt felhasználó
#213
nana! azért az nem igaz, h az szdsz nem csinált semmit az elmúlt 20 évben! asszisztált az elkúráshoz, a tolvajláshoz és mellette még marhaságokkal mosta az agyakat is...
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 21:20
#212
Az a baj, hogy az szdsz égvilágon semmit nem csinált az elmult 20 év alatt.Az mszp hátszelében elvitorlázott eddig.Most nincs mszp,eltünt az szdsz.Hiába honosították az izraelliket(zsidókat hazatelepítők társasága).A vállasztásból kivonultak,most rámennek a pénzre.Beperelnek mindent és mindenkit(máv,galériák,stb).
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 21:05
#211
Az ország elvekból már nem kér,tettekre vár,de nagyon.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 21:03
Előzmény: #201  Törölt felhasználó
#210
Szia.

Azért, mert egy konkrét kérdéskör kapcsán, a magát magyar liberális pártnak behazudó jellemtelen paraziták gyűjtőhelyéről volt szó.

Ha az a kérdés, hogy mit gondolok úgy általában arról, ami 20 éve megy hazánkban, akkor a válaszom : ez egy trianonhoz hasonló pusztító tragikomédia. Hülyéket megvezetnek az orruknál fogva, és kiforgatják mindenükből. Most olvasom, hogy ENSZ égisz alá tartozó felmérés szerint a világ legboldogtalanabb nemzete vagyunk. Hát azért ez nem semmi...

Ha tágítom a kört az szdsz-en kívülre is, akkor kiemelve, hogy ők a legveszélyesebbek, mert a legtöbb rutinos ravasz dörzsölt róka ott csoportosul, mdf-estől, mszp-stől és mindenestől együtt a fele bandának börtönben a helye.

Még egyszer : börtönben. És aki odateszi őket (valóban, és nem csak dumálja) , az számíthat a támogatásomra.

Ilyen szimpla ez.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 20:49
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#209
"...liberális elvek mely területeken..."
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 20:48
Előzmény: #203  tokos.
#208
"Tehát megkérdezem tisztelettel:
Melyik liberális elvet sértette az SZDSZ tevékenysége során. Mely liberális értéket nem képviselte? "

Ez volt az eredeti kérdés. Erre te azt sorolod, hogy a liberális mely területeken állnak ellentétben a konzervatív értékekkel.
Hát ez nem egészen a kérdésre adandó válasz.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 20:40
#207
Orsós viktorék még mindig őket védik.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 20:38
#206
Liberalis,a liberálisok reklámozták a romákkak való barátságot,békében élést.Nekik miért nem szoltak erről??Vidéken azért arat a jobbik,mert ők mernek beszélni a roma problémárol.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 20:21
Előzmény: #199  Törölt felhasználó
#205
minek foglalkozna bárki is a programokkal?
még sosem azt csinálta egyik kormány sem, amit a választási programban leírt. (max megyó egy kicsit, szopjuk azóta is)
tokos. 2010. 04. 05. 20:16
Előzmény: #203  tokos.
#204
Én meg még nem is elmélkedtem a liberális felsőoktatásról, hogy boldog-boldogtalan bevonul az egyetemre, aztán, mivel pénzt hoz az ottléte, még el is végeztetik vele.

A szinvonalrol inkább nem is beszélek...

Persze ez a baromság a fidesz kormányzása alatt indult.
tokos. 2010. 04. 05. 19:53
Előzmény: #202  Törölt felhasználó
#203
???

Te irtal barmilyen ervet? Nem erzekeltem. Pl a liberalis oktataspolitika mellett szivessen olvastaam volna, vagy ahogy elmeseled, ahogy az idelis csaladban a himnemu apuka, meg a himnemu anyuka nevelgeti harom szep gyermeket, az is mennyyire elore viszi az orszagot.

Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 17:54
Előzmény: #196  tokos.
#202
Feladom.
Azt hittem érvek csatája, de tévedtem. Bocs.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 16:03
Előzmény: #192  Törölt felhasználó
#201
"Az SZDSZ egy velejéig romlott üzleti vállalkozás, korrupt hazaáruló brigantik tanyája." Eddig korrekt a vélemény, de nem értem miért a kiemelés, miért nincs az Szdsz-el egy szinten említve az Mszp- és Mdf? Gyakorlatilag az Mszp-ből termelődött ki az Szdsz, nem hiába kívánkozik vissza az anyapártba Strabagos Kuncze. Mdf -re már nem tudnám mondani az Mszp származást, de erkölcsileg azonos szintre hozta őket ibolyka.

Topik gazda

liberalis
1 1 1

aktív fórumozók