Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 21:29

Vona Gábor: \"Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül!\"  

"Alkotmányos keretek között bár, de az elmaradt politikusi számonkérés végrehajtása a kulcs Magyarország felemelkedéséhez - nyilatkozta pénteken a Kisalföld.hu-nak adott interjújában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.



- Elnök úr, mi a mai Magyarország legnagyobb mulasztása, bűne, elmaradása önök szerint?



- Egyértelműen a nemzettudat elsorvasztása. Az utóbbi negyven év szocialista s a húsz év liberális diktatúrája szétverte ezt Magyarországon. Ez a problémáink gyökere. Az a társadalom, melynek a lelkét szétverték, előbb-utóbb testben is megbetegszik. Sok negatív világelsőségünk ered abból, hogy a magyar embereket nem engedték büszkének lenni magyarságukra. Mi az oktatáson, a kultúrán és a médián keresztül először azt akarjuk elérni, hogy valamiféle hazafias érzület járja át a nemzetet.



- Önök szerint kik az ország legnagyobb kerékkötői?



- Ezt az országot nem az emberek tették tönkre, hanem az elmúlt hatvan év politikusai. Sajnos 1990-ben is csak néhány új arc került a politikába. E változáshoz személyi garanciák kellenek, ezért akarunk számonkérést és radikális változást.



- Hogyan képzelik ezt önök?



- Alkotmányos keretek között. Ha lenne független igazságszolgáltatás és kellő politikai akarat, akkor az elmúlt húsz év politikusbűnözését már föl lehetett volna számolni. Persze ehhez van konkrét jogszabályi javaslatunk is. Eddig ez azért nem történt meg, mert mindenki érintett benne.



- Ezt ön nemre, fajra és vallásra tekintet nélkül állítja?



- Persze. Nagyon sokféle nemű, fajú és vallású politikus ül az Országgyűlésben. Ők az egyetemes okozók.



- Ön történészként is ilyen egyszerűnek gondolja mindezt?



- Igen. Persze a társadalomban is van számos probléma, de a gondok gyökere abból fakad, hogy a politikusok tönkretették az országot. Persze ha a politikusbűnözéstől megszabadultunk, nem gondolom, hogy egy csapásra minden gondunk megoldódik, de hogy ez az elsődleges, abban biztos vagyok.



- A Jobbik a közvélemény-kutatások szerint biztos parlamenti tényező lesz. Tart az önöknek Orbán Viktor által beígért pofonoktól és a hazazavarástól?



- Ahhoz előbb Orbán Viktornak kormányra kellene kerülnie. Én nem hiszek a közvélemény-kutatásoknak. A Jobbik támogatottsága az ő adataiknál jóval erősebb. Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül. Van persze egy rejtőzködő szavazóbázisunk is, akik nem akarják vagy nem merik elmondani, hogy a mi szimpatizánsaink.



- Alelnöke, Novák Előd is arról beszélt legutóbb, hogy sok szakértőjük sem meri felfedni jobbikos kötődését. Miért kell önöknek rejtőzködniük?



- Sajnos a Jobbik szimpatizánsai ma az egzisztenciájukkal játszanak. Az elmúlt húsz év politikai harcai nyomán úgy alakult, hogy vagy MSZP-s, vagy fideszes intézmények vannak csak, s csak ilyen vezetők. Számukra a Jobbik közös ellenség. De híveinknek már csak áprilisig kell kibírniuk ezt az üldöztetést.



- Azt mondja, üldözöttek. De hát ön is járja az országot, fórumokat tartanak, kampányolnak. Miben áll üldöztetésük?



- Egzisztenciális, titkosszolgálati és médiafenyegetésekben. A Magyar Gárda története is a folyamatos üldöztetés közepette zajlik. Méltatlan hozzánk, hogy sok helyre egyszerűen nem engednek be bennünket.



- A gárda kapcsán kérdezem: mai sajtóelemzések szerint mintha újabban a párt jegelné a gárdát. Elmaradóban vannak a nagy gerillamarketinges akciók...



- Ez az egyik gazdasági hetilap aljas, gyomorforgató s az objektivitást figyelmen kívül hagyó folyamatos akciózása a Magyar Gárda ellen. Egy nem létező konfliktust próbálnak falra festeni most is. Izzadságszagú próbálkozás ez megint.



- Jelöltjeik között, noha a párt ifjúsági közösségként indult, számos volt MIÉP-es vagy kisgazda nevet találunk. Nem volt elég fiatal, vagy tudatosan választottak régebbi jobboldali arcokat?



- Nagyon sok fiatal van jelöltjeink között, átlagéletkoruk talán nem a legalacsonyabb. Tagságunk, szimpatizánsaink viszont biztos, hogy a legfiatalabb a pártok között. De az erős generációs jelleg mellett minden becsületes embert szívesen látunk. Így azokat is, akik megjárták a MIÉP-et, a kisgazdapártot vagy a Fideszt. Nem ők, hanem korábbi pártjaik változtak.



- Egy friss elemzés szerint a Fidesz-tábor 40 százaléka szívesen támogatná a Jobbikot is. Önök rámennek erre a kampányban?



- A régebbi pártok mindig túlmérték, hogy milyen mértékben foglalkozzanak egy-egy kérdéssel, mi nem így működünk. Ha valamit igaznak tartunk, akkor azzal előállunk. Ha ez a Fidesz vagy az MSZP táborában jó hatást vált ki, akkor persze örülünk. Látszik a Fidesz kommunikációjából, hogy ők is érzik, szavazóbázisuk azt szeretné, amit a Jobbik akar. Ezért három-négy lépessel mögöttünk kullogva, de a kampányban ők is szóba hozzák a témáinkat. Számunkra a földkérdés, a cigányprobléma kezelése, az EU-hoz fűződő viszony újragondolása a fontos. Ám most az embereket a válságból kikerülés útja érdekli. Erre nekünk sajátos és tabudöntögető programunk van. A multik megadóztatása, az államadósság felszámolása, a szociális rendszer átalakítása és a magyar bankrendszer megteremtése most a legsürgetőbb.



Kisalföld - vonagabor.hu - barikad.hu

"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 13:24
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
#140
Nincs időm rád. Az adatokat várom. Ha küldöd, igazoltad egyik állításod, ha nem, igazoltad, hogy össze-vissza hazudozol. Mindenki láthatja. Többet érne mint 20 szokásos bértopikolós hozzászólásod. Add meg a linket, ahová beírtad az adatokat. Várom. Hajrá.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 13:16
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
#139
Ez már konki színvonal öregemA jobbikos állításaidért jössz egy bocsánatkéréssel. Aztán elmesélheted esetleg , hogy milyen adatokat is vársz pontosan,hogy milyen alapon dolgoztatnál te meg engem kétszer, ahelyett , hogy levonnád a következtetést, legközeleb jobban kell figyelned.

Mennék fiúk.. :)) még mindig a lányokat szeretem, nem vagyok olyan modern, nem melegedtem még be ...megyek jó? Vitatkozz mással. Kibírod nem? :)))
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 13:11
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
#138
Magyarázás nem kell, mondtam. Várom az adatokat. Vagy hazudtál?
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 13:09
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
#137
Nem semmi mennyiségű marhaságot összehordtatok itt fiúk az évek alatt, az egyszer biztos. Nehéz überelni.
ne provokáljatok fiaim :))
ahhoz egy generációval le vagytok maradva
drop lényeglátása csillog megint, lásd fretekről írt sommázata egy másik topikban zuhanyzás vége, mennem kéne...Mintha egyre jobban félnétek valamitől... ez a jobbik ez a jobbik... nagyon akar valamit...
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 13:06
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
#136
Racional, kikérem magamnak az ilyen rágalmakat. Azért, mert bizonyos kérdésekben nem értek egyet pl. veled sem, azért még nem kell hazudoznod rólam mindenféléket.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 13:04
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#135
_dlph!
penznyelo egy fizetett kollaboráns provokátor a levitézlett oldalról, nem érdemes válaszolni neki, előbb utóbb magától rászakad a plafon, nem szükséges ehhez neked is kontrázni.
Mellesleg a pf. beépített téglája is, mindjárt ki is tiltanak minket a fórumról...
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:50
#134
jól olajozott "stáb"
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:46
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#133
a programozó sráctól még soha nem láttam adatokat
(forrással megjelölve)

(most ugye elég lenne egyetlen ellenpéldát hozni)
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:44
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#132
Várom az adatokat. Bizonyítsd be, hogy én tévedtem és tényleg elküldted. Elég lesz egy link is arról a PF topikról, ahová beírtad. Vagy közvetlenül mutasd meg az adatokat.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:41
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#131
Te pénzynelő a szemtelenségednek is van határa.
Te ne várj tőlem semmit. Pláne amit leírtam már.

Egy bocsánatkéréssel jössz először, a jobbikos topikos dolog miatt. Ne sunnyogj és ne cselezz. Nem vagy hozzá elég ügyes. Sorrend van. Ez az első. Mint aki jól végezte dolgát ne várogass te tőlem semmit. Végzed a dolgod, de rosszul.

Bakker még ő vár tőlem valamit....nem vagy te semmi öregem az biztos. :))
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:38
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#130
Nem érdekelsz, ebben a stílusban befejeztük a kommunikációt.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:37
Előzmény: #128  Törölt felhasználó
#129
Írd be az adatokat akkor mégegyszer. Tessék. Könnyű kikeresned, ha valóban megvoltak egyszer már. Várom. Elnézést fogok kérni, ha valóban küldted és elkerülte a figyelmemet. Én szoktam ilyet is.

Magyarázás már nem kell, várom az adatokat. Köszi.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:35
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#128
Értem már miárt így működsz...aki ezt olvassa, nem tudja mi az igazság,mivel meggyőzően fogalmazol, nem reménytelen - gondolod- hogy hisznek neked.
Természetesen az adatok ott voltak.Pénznyelő. Érztsünk szót. A valóság nem attól valóság, hogy te azt állítod. Te, és az elvtársaid. A valóságnak van egy nagyon fontos elsődleges tulajdonsága. Hogy az a valóság.

Sok hüyleséget akarsz még nekem írni? Van egy nagyon fontos dolgom épp most ,nem tűr halasztást. Egy fiatal kislány vár ezerrel éppen. Ha nem haragszol, -no meg nem is érdekel a véleményed.- kissé elmegyek most. Legyen szép , és sikeres napod. Sok hsz-t, sok pénzt.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:33
Előzmény: #126  Törölt felhasználó
#127
gondolom????? ez vicces a Te szádból-Te itt dolgozol -ezért fizetnek!!!!
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:29
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#126
Gondolom, a sok zsidózásért lettek kitiltva.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:29
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
#125
"Programozó sráccal" ... barátom te nagyobb homály vagy mint gondoltam. A srác jelzőt meg elhagyhatod nyugodtan, ha értelmes látszatot szeretnél fenntartani magadról. Vagy a cimboráidat a kocsmában jó fretek komám? Velük így bátran. Neked nem engedtem meg ezt a hangenemet. Előtte beszéljük át az ilyesmit jó? :)

A semmi negáltja ..akkor több cikkel is megpróbáltam a nem lehetségest. Hogy végre már megértsd a semmivel végrehajtott logikai műveletek egy részét...felesleges volt.

Vissza az elejére, mielőtt jött pénznyelő védeni téged. Elég egy link is ilyenkor fretek, nem kell egy fórumra egy egész maszopos cikket bekopiznod. Nem mondta még senki ezek szerint....na akkor most szóltam.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:28
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
#124
Nem, de azt viszont köszi, hogy elárultad, hogy csabesz, voltavos és te ugyanazok vagytok. Amit persze, eddig is tudtam.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:25
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#123
Te intézed ezeket, Neked jobban kell tudni/csabeszt is/
aki nem ért veled egyet..........mint régen /kiszesfiú/
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:20
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
#122
Gyferi, nem értem, amit írsz. Milyen kitiltásért vagyok felelős? A kamu nickem letiltásáért? Még jó, hogy jeleztem, hogy visszaélnek a nevemmel. Vagy voltavosról írsz? Őt is kitiltották?
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:13
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
#121
Dlph, nem, nem közölted. Óceánnyi szöveget valóban írtál, de az ígért adatokat nem mutattad meg.

Topik gazda

hroka
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek