Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 21:29

Vona Gábor: \"Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül!\"  

"Alkotmányos keretek között bár, de az elmaradt politikusi számonkérés végrehajtása a kulcs Magyarország felemelkedéséhez - nyilatkozta pénteken a Kisalföld.hu-nak adott interjújában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.



- Elnök úr, mi a mai Magyarország legnagyobb mulasztása, bűne, elmaradása önök szerint?



- Egyértelműen a nemzettudat elsorvasztása. Az utóbbi negyven év szocialista s a húsz év liberális diktatúrája szétverte ezt Magyarországon. Ez a problémáink gyökere. Az a társadalom, melynek a lelkét szétverték, előbb-utóbb testben is megbetegszik. Sok negatív világelsőségünk ered abból, hogy a magyar embereket nem engedték büszkének lenni magyarságukra. Mi az oktatáson, a kultúrán és a médián keresztül először azt akarjuk elérni, hogy valamiféle hazafias érzület járja át a nemzetet.



- Önök szerint kik az ország legnagyobb kerékkötői?



- Ezt az országot nem az emberek tették tönkre, hanem az elmúlt hatvan év politikusai. Sajnos 1990-ben is csak néhány új arc került a politikába. E változáshoz személyi garanciák kellenek, ezért akarunk számonkérést és radikális változást.



- Hogyan képzelik ezt önök?



- Alkotmányos keretek között. Ha lenne független igazságszolgáltatás és kellő politikai akarat, akkor az elmúlt húsz év politikusbűnözését már föl lehetett volna számolni. Persze ehhez van konkrét jogszabályi javaslatunk is. Eddig ez azért nem történt meg, mert mindenki érintett benne.



- Ezt ön nemre, fajra és vallásra tekintet nélkül állítja?



- Persze. Nagyon sokféle nemű, fajú és vallású politikus ül az Országgyűlésben. Ők az egyetemes okozók.



- Ön történészként is ilyen egyszerűnek gondolja mindezt?



- Igen. Persze a társadalomban is van számos probléma, de a gondok gyökere abból fakad, hogy a politikusok tönkretették az országot. Persze ha a politikusbűnözéstől megszabadultunk, nem gondolom, hogy egy csapásra minden gondunk megoldódik, de hogy ez az elsődleges, abban biztos vagyok.



- A Jobbik a közvélemény-kutatások szerint biztos parlamenti tényező lesz. Tart az önöknek Orbán Viktor által beígért pofonoktól és a hazazavarástól?



- Ahhoz előbb Orbán Viktornak kormányra kellene kerülnie. Én nem hiszek a közvélemény-kutatásoknak. A Jobbik támogatottsága az ő adataiknál jóval erősebb. Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül. Van persze egy rejtőzködő szavazóbázisunk is, akik nem akarják vagy nem merik elmondani, hogy a mi szimpatizánsaink.



- Alelnöke, Novák Előd is arról beszélt legutóbb, hogy sok szakértőjük sem meri felfedni jobbikos kötődését. Miért kell önöknek rejtőzködniük?



- Sajnos a Jobbik szimpatizánsai ma az egzisztenciájukkal játszanak. Az elmúlt húsz év politikai harcai nyomán úgy alakult, hogy vagy MSZP-s, vagy fideszes intézmények vannak csak, s csak ilyen vezetők. Számukra a Jobbik közös ellenség. De híveinknek már csak áprilisig kell kibírniuk ezt az üldöztetést.



- Azt mondja, üldözöttek. De hát ön is járja az országot, fórumokat tartanak, kampányolnak. Miben áll üldöztetésük?



- Egzisztenciális, titkosszolgálati és médiafenyegetésekben. A Magyar Gárda története is a folyamatos üldöztetés közepette zajlik. Méltatlan hozzánk, hogy sok helyre egyszerűen nem engednek be bennünket.



- A gárda kapcsán kérdezem: mai sajtóelemzések szerint mintha újabban a párt jegelné a gárdát. Elmaradóban vannak a nagy gerillamarketinges akciók...



- Ez az egyik gazdasági hetilap aljas, gyomorforgató s az objektivitást figyelmen kívül hagyó folyamatos akciózása a Magyar Gárda ellen. Egy nem létező konfliktust próbálnak falra festeni most is. Izzadságszagú próbálkozás ez megint.



- Jelöltjeik között, noha a párt ifjúsági közösségként indult, számos volt MIÉP-es vagy kisgazda nevet találunk. Nem volt elég fiatal, vagy tudatosan választottak régebbi jobboldali arcokat?



- Nagyon sok fiatal van jelöltjeink között, átlagéletkoruk talán nem a legalacsonyabb. Tagságunk, szimpatizánsaink viszont biztos, hogy a legfiatalabb a pártok között. De az erős generációs jelleg mellett minden becsületes embert szívesen látunk. Így azokat is, akik megjárták a MIÉP-et, a kisgazdapártot vagy a Fideszt. Nem ők, hanem korábbi pártjaik változtak.



- Egy friss elemzés szerint a Fidesz-tábor 40 százaléka szívesen támogatná a Jobbikot is. Önök rámennek erre a kampányban?



- A régebbi pártok mindig túlmérték, hogy milyen mértékben foglalkozzanak egy-egy kérdéssel, mi nem így működünk. Ha valamit igaznak tartunk, akkor azzal előállunk. Ha ez a Fidesz vagy az MSZP táborában jó hatást vált ki, akkor persze örülünk. Látszik a Fidesz kommunikációjából, hogy ők is érzik, szavazóbázisuk azt szeretné, amit a Jobbik akar. Ezért három-négy lépessel mögöttünk kullogva, de a kampányban ők is szóba hozzák a témáinkat. Számunkra a földkérdés, a cigányprobléma kezelése, az EU-hoz fűződő viszony újragondolása a fontos. Ám most az embereket a válságból kikerülés útja érdekli. Erre nekünk sajátos és tabudöntögető programunk van. A multik megadóztatása, az államadósság felszámolása, a szociális rendszer átalakítása és a magyar bankrendszer megteremtése most a legsürgetőbb.



Kisalföld - vonagabor.hu - barikad.hu

"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:06
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#120
"Közöltem, a semmi negáltja nem a valami, be is bizonyítottam."

drop, ha ráérsz, segíts megértetni az alapműveleteket a programozó sráccal
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:04
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#119
Te vagy a tiltásért felelős Neked tudnod kell,ez a módszer ismerős.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 12:02
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
#118
Azokat a forrásokat már mind közöltem. Hazánk eladósodásáról külön írtam egy óceánnyi szöveget. Sunyin észre sem vetted. Ne erőlködj velem. Felesleges.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:59
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#117
Miért tiltottak volna ki? Azért, mert egy idióta visszélt a nickemmel és létrehozott egy ránézésre hasonlót? (szövegszerkesztőbe kimásolva meg lehetett különböztetni a kettőt). Azt a másik nicket tiltattam le, ami vagy megtörtént vagy nem, de legalábbis most nem ír.

(egyébként a stílusod pontosan egyezik voltavossal, csak jelzem).
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:55
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#116
fretek már ideje lenne gondolkodnod azon, ha az egód ebből a magasságból rázuhan véletlenül az iq-dra, szörnyethal mindegyik
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:55
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#115
kitiltottak
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:55
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
#114
Szia!
Te most melyik ....nyelo vagy ?-azt mondták ,hogy ki- tiltottak/vagy voltavost?
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:51
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
#113
ezért kár volt
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:50
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
#112
Dlph, te csak írod a hülyeségeidet, de olvasni nem szoktál?

"Kérdeztek már hatvanan, kire fogsz szavazni? Válasz semmi."

Baromi sokszor leírtam már.

Egyébként meg te ne akarj rajtam semmit számonkérni, te vagy az, aki többször is megígért adatokat, forrásokat, aztán valahogy mindig elmaradt.

A többi meg nem érdekel, amit írtál. Megmondtam, hogy ezekre nem reagálok. Írd csak a hülyeségeidet.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:46
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#111
Pénznyelő te engem síkhülyének nézel..:) Nem baj , nem a te hibád, ez ultrabal járvány. Megkérlek akkor szólj hozzám csak, ha képes vagy érdemeben válaszolni is arra, amit kérdeztem. Már vagy háromszor. Egyszer nagyon udvariasan is. A hazugságodról. Amiről úgy csinálsz mintha meg sem történt volna, amiről mélyen hallgatsz és csinálod a dolgod tovább mintha mi sem történt volna.Megint megkérdezem : látsz te tollakat a hátamon? Szólj ha igen. Érdekel mióta miért és meddig nézel még madárnak. Ez viszont érdekel.Kérdeztelek a képletekről hajdan, amivel fretek kollágáddal itt agitáltatok. Válasz semmi. Kérdeztek már hatvanan, kire fogsz szavazni? Válasz semmi. Közöltem, a semmi negáltja nem a valami, be is bizonyítottam. Reakció semmi. Kérdeztek már itt többen is, én is, hogy jut időd, energiád napi 5-6 órát az ultrabal rezsim mellett agitálni fórumokon már sok sok éve. Válasz semmi. Eljutottunk a pénzteremtés elejére, honnan a bankók? Ki nyomja azt kinek , és mire fel kér érte kamatot? Érdemi rekació semmi. Az elmúlt két év termése ez volt veled. Ezen felül csak ostobaságokat és mindig ugyanazokat az ostobaságokat írod , a szélsőbal demagógiáit. Illetve még előszeretettel írsz gyakorta magadról, erősen középen álló elfogulatlan és mértéktartó véleményformálót pózolva.

Alig unalmas ez már nekem kedves Pénznyelő. Mások nyilván élvezik első hallásra. Számomra olyan áltátszó vagy, mint egy frissen tisztított ablak, amin még a légy is leszállás közben seggen csúszik.Ne fárassz a véleményeddel ezen okból. Köszönöm. Ha valamit őszintén is akarsz írni, vevő vagyok rá. Ott számíthatsz rám. A sódert nyomd másnak. Nem érdekel.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:39
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#110
nem ő adja a kenyerem, ha nem tűnt volna fel, nem hiszek a paternalizmusban, sem az egzisztencia hitelben. többet kellene magyar szépirodalmat olvasnod vagy magyar kultuszfilmet nézned egyébként, mert a lenti magyar narancsos megjegyzésed erős hiányosságodról árulkodik.

az alapoknál kezd, szerintem
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:24
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#109
AZért nem semmi dlph, hogy szerinted mindenki bértopikoló, aki nem ért egyet veled. Értelmes hozzáállás. Ja és persze, érdemi véleményt, hozzászólást most sem olvashattunk tőled.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:19
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
#108
és kedves testvér szerinted kit érdekel az mszp-d?
pertsze rajtad kívül, mert ő adja a kenyeredet
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 11:11
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
Nagy dilemma

Mit tesz ekkor az MSZP? - fogalmazza meg az elemzés a szocialisták majdani dilemmáját. A szocialistáknak egy ilyen helyzetben nehéz lesz azzal biztatniuk magukat, hogy a Jobbik és a Fidesz szavazói megoszlanak, és majd nevető harmadikként befuthat a jelöltjük. Nem kizárt, hogy egy-egy helyen ez is megtörténik, de a lényeg nem ez. Hanem a következő két választási lehetőségre szűkülő dilemma.

Az MSZP állva hagyja a jelöltjét, amivel nagy eséllyel a Jobbikot juttatja egyéni mandátumhoz. A "szélsőséges" vád ekkor visszahullhat az MSZP-re: a Fidesz úgy kampányolhat a két forduló között, hogy azt mondja, vagy az ő jelöltje nyer, vagy a szélsőséges Jobbiké, és lám az MSZP most tehetne is valamit a szélsőséges erők visszaszorításáért, mégsem hajlandó kiállni a demokratikus rivális, azaz a Fidesz jelöltje mellett. Vagy az MSZP visszalépteti jelöltjét a Fidesz javára, ami sok szavazó szemében felérne egy árulással, ráadásul épp ezzel segítheti kétharmados hatalomhoz Orbán Viktort.

Ráadásul egyes forrásaink véleménye az, hogy olyan szintű a két oldal (mármint a fideszes és a szzocialista bázis) szembenállása, hogy egyik fél sem menne el a másik jelöltjére szavazni csak azért, hogy ne a Jobbik nyerjen. "Erre legfeljebb akkor látok némi esélyt, ha a Fidesz bejelenti, hogy a demokrácia védelmében nagykoalíciót kezdeményez az MSZP-vel. Ehhez viszont nem csak a feles többségüknek kell veszélyben forognia, hanem ki kellene vetkőzniük önmagukból. A kölcsönös kárörvendésre most nagyobb esélyt látok" - magyarázta a pártvezetés egyik tagja lapunknak.

Mások szerint viszont igenis működne nálunk az, ami a francia elnökválasztáson Chirac és Le Pen esetében történt. "Inkább azt kell majd kommunikálni, hogy a demokratikus erőlnek össze kell tartaniuk az antidemokratikus erőkkel szemben. Más kérdés, hogy a Fidesznek van még mit bizonyítania, hogy demokratikus erő. Persze elvárjuk azt is, hogy ha van olyan körzet, ahol az MSZP áll jobban, akkor meg lépjen vissza a Fidesz" - mondta egyik forásunk.
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 10:03
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#106
kicsit savanyú, de a miénk (a gyengébbek kedvéért)
sanka 2010. 02. 24. 09:55
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#105
ez egy komoly értelmiségi hozzászólás, gratulálok, ja és még büszke is rá!
Törölt felhasználó 2010. 02. 24. 02:08
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#104
már megint összehordasz hetet havat te....

magyar narancs? az egy folyóirat... nem olyan mint rákosi magyar gyapotja...

te lükepék :))

na dógozz amíg lehet...
Törölt felhasználó 2010. 02. 23. 15:42
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
És a hősök, kik itt a hazáért vívtak,
Hazátlan bujdosók, földönfutók lettek,
És a latrok, kik a hazát elárulták,
Urak lőnek... oh, szív, szívem, ne repedj meg! -
Törölt felhasználó 2010. 02. 23. 15:38
#102
Törölt felhasználó 2010. 02. 23. 15:13
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
#101
mik vannak

Topik gazda

hroka
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek