Topiknyitó: Portfolio 2010. 01. 19. 10:42

Megérkezett a figyelmeztetés - Veszélyben a devizahitelek?  

Ugrás a cikkhez
Nem szabad, hogy a múlt hibáit megismételve továbbra is a devizahitelezésre támaszkodjanak az Európai Unió új tagállamai mondván, hamarosan úgyis bevezetik az eurót - nyilatkozta a Reutersnek Ewald Nowotny, az Európai Központi Bank (ECB) Kormányzó...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=127275
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 14:13
Előzmény: #134  tihamer
#140
Egyébként ilyen alapon össze lehetne gyűjteni mondjuk 10-15 (több is lenne) erősen negatív idézetet pl. a magyarokról is. Attól még nem lesz feltétlenül igaz mind, és ha igaz is, akkor sem lehet általánosan beszélni semelyik nép, nemzetről. Mind között van jó és rossz ember is.
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 14:12
Előzmény: #130  tihamer
#139
Thomas Jefferson: "Ha az amerikai emberek valaha is hagyják, hogy magánbankok irányítsák a pénzük kibocsátását, akkor először az infláció, majd a defláció révén a bankok és a körülöttük kinövő vállalatok minden tulajdonuktól megfosztják őket, míg végül a gyermekeik hontalanul ébrednek a földrészen, amit apáik hódítottak meg."
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 14:10
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#138
Az Egyesült Államok a világ leggazdagabb és egyben legeladósodottabb országa, vajon kinek tartozik az amerikai állam 7000 milliárd dollárral? (*) (Ez azonban csak az állam adóssága, de az Egyesült Államok nem-állami szektora és maguk az állampolgárok is erőteljesen el vannak adósodva. Az ő együttes adósságuk összege további 14 000 milliárd dollárt tesz ki. Az állami és nem-állami adósság együttesen mintegy 21 ezer milliárd dollárra rúg 2000-ben Amerikában.) Ezzel a hatalmas összeggel az Egyesült Államok és a többi eladósodott állam a nemzetközi pénzoligarchiának tartozik, amelynek soraiban kiemelkedő szerepe van a szabadkőműves Rothschild háznak, és a közvetve általa ellenőrzött központi bankoknak, amelyek finanszírozták a világ globális eladósodását a második világháborút követően.
Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 14:09
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#137
Boritékolható, hogy hamar előjön a zsidó téma ezekben a topicokban, csak az kérdés, hogy ez hány hozzászólás után történik meg.
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 14:08
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#136
Jakob Mayer Rothschild (1792.05.15. - 1868.11.15.) is volt egy híres mondása...:

„Ihr Geld ist nicht weg, mein Freund, es hat nur ein anderer.“

"A ti pénzetek nem tűnik el barátom, ezt csak más birtokolja."


Jakob Mayer Rothschild (később James de Rothschild)

tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 14:05
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#135
A Rothschild dinasztia megalapozójának, Mayer Amschel Rothschildnak (1744.02.23. - 1812.09.19.) a híres mondása a nemzetek pénzeit illetően:

"Gebt mir die Kontrolle über die Währung einer Nation, dann ist es für mich gleichgültig wer die Gesetze macht."

"Adjátok nekem egy nemzet pénze feletti ellenőrzést, akkor nekem lényegtelen (közömbös), hogy ki csinálja a törvényeket."


Mayer Amschel Rothschild
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 14:01
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#134
Ja és nem vagyok antiszemita, ezeket nem én írtam. Vajon miért írták ezeket a zsidókról? Kitaláció?
Phylaxa 2010. 01. 22. 13:48
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#133
Te el sem olvasod amit írok? Mindig nézd meg, hogy melyik hozzászólásodra reagálok. EZt amit most leírtál ezt nem is értem. EZt minek írtad? :)
Phylaxa 2010. 01. 22. 13:45
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#132
Arról amit nem értettél. HA devizahitelt adok akkor a devizáról nekem kell gondoskodnom. Tehát egy ugyanolyan hosszú hitelt veszek fel, természetesen fokozatosan lehívhatót. Mindig annyit hívok le amennyi az ügyfél törlesztése. Ehelyett rövid hitelekkel operálnak hosszúak ellenében. Világos mostmár?
Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 13:41
Előzmény: #128  Phylaxa
#131
Tényleg olvasd el az elejét, mert így nehéz beszélgetni erről.

1. "M.o-gon az emberek 90°%-a pénzügyi analfabéta!" De ugye ezért nem a másik oldal, a bankok felelősek? Egyébként a bankok szolgáltatásait vígan igénybeveszik, örülnek a hasznainak, a baj csak akkor van, ha olyat tapasztalnak, ami a hátrányukra van, pedig benne van aszerződésben. Ezen hátrányok 90%-a elkerülhető lenne, ha aláírás előtt elolvasnák a szerződést.
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 13:38
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#130
Mit mondtak híres emberek a zsidókról
Bevezető.

A zsidók a föld egyetlen népe, akik mindenütt ellenséges fogadtatásra találtak, ahol bármilyen számban megtelepültek. A nagy kérdés-MIÉRT?

Ma azt tanítják az iskolákban, hogy az "antiszemitizmus" Németországban kezdődött az 1930-es években, aminek során a zsidókat deportálták. Amiről nem beszélnek az az, hogy bármelyik történelmi időszakot nézzük, minden Európai nép valamikor kiutasította a zsidókat! Amikor a zsidók elkezdtek Amerikába bevándorolni, a korai letelepülők New York, Charleston és Savannah -ban megpróbálták belépésüket betiltani. Benjamin Franklin azt az álláspontot foglalta el a Kongresszusi küldöttekel együtt, hogy egy olyan korlátozó törvény hozása szükséges, amely örök időkre lehetetlenné tenné bevándorlásukat.

A zsidók azt állítják, hogy ők 'csak' egy valláshoz tartoznak. Az igazság az, hogy a zsidók egy FAJ. Kevesebb mint 30%-uk tagja valamilyen zsinagógának (vallásközösségnek). Ha az ortodox vallásközösség tagjai, ha ateisták, ha kapitalisták avagy kommunisták, mindig azt állítják, hogy zsidók, a zsidó faj tagjai. Minden fajnak vannak örökölt jellemzői. A zsidók esetében ezek többek között a kereskedés, a pénzváltás, a mások kiuzsorázása és a testi munka utálata amelyet 'bibliájuk' a TALMUD tanítása szerint méltóságukon alulinak tartanak.

A zsidók azóta nem változtak, mióta Jézus Krisztus korbáccsal hajtotta ki a 'pénzváltókat a templomból'. A zsidók mindig egyesültek monopóliumok kialakítására. Ma ők kontrolláljak az összes áruházat, a különlegességeket áruló üzleteket, valamint a lukratív ékszer és a szőrmekereskedelmet. Zsidók uralják a nemesfémmel foglalkozó üzletágakat, úgymint az arany, ezüst, platina, ón, ólom, stb... ipart. Mindig is össze fognak tartani hogy a gój (nemzsidó) konkurenciát kiszorítsák az üzletből.

Ma Amerikát Oroszországi zsidó bevándorlók árasztják el, Izraelt is évi 20 000 hagyja el évente, hogy az USA-ban települjön meg, szemük előtt dollárbankjegyek képével. A zsidók arra használták dicső gazdasági erejüket, hogy a demokrata pártot kontrollálják és annak a gazdasági támogatása 50%-ban tőlük származik. Ma mind több nagy amerikai céget vásárolnak föl. Míg csak a lakosság 3%-át teszik ki, a nemzet javainak 25%-át kontrollálják és ez a százalékarány évente nő. Ők az egyetlen faji csoport akik teljesen arra vannak berendezkedve, hogy az Amerika feletti politikai uralmat átvegyék.

A zsidókkal szembeni ellenérzés nem Németországban kezdődött, hanem Krisztus születése előtti időkben több mint 2000 éve! Tanulmányozzuk a "Világ nagy emberei" megállapításait a zsidókról. Ezek leleplezik, miért váltottak ki a 'vándorló zsidók' ellenséges érzéseket minden népből, akire rátelepedtek.

CICERO (Marcus Tullius Cicero). Krisztus születése előtt az első században élt Római államférfi és író.
"Halkan! Halkan! Azt akarom, hogy csak a bírók hallják amit mondok. A zsidók már nagy nehézségeket okoztak nekem, mint ahogy másoknak is. Nem kívánok nekik további szívességeket tenni." (Védőbeszéd Flaccus védelmében).
Cicero a védelem tanácsadójaként működött Flaccus, egy római tiszt perében, aki zsidó aranyszállítást akadályozott meg akkori mint mai nemzetközi főhadiszállásukra, Jeruzsálembe. Cicero akkor már volt valaki, és az, hogy valaki az ő pozíciójában "halkan" kell hogy beszéljen, mutatja, hogy környezetében veszélyesen hatalmas erők működtek.
Egy más alkalommal Cicero ezt írta:
"A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."

SENECA (Lucius Annaeus Seneca). Elsö századbeli római filozófus. "Ennek a legbűnözőbb népnek a szokásai olyan erőszakosak, hogy azokat minden ország elfogadta. a meghódítottak kenyszerítették törvényeiket a hódítókra.". (De Superstitione)

DIO CASSIUS. Második századbeli római történész. Leírja a kegyetlen zsidó felkelést a római birodalom ellen amely a birodalom hanyatlásának a kezdetét jelentette.
"A zsidók mind a rómaiakat mind a görögöket elpusztították. Megették áldozataik húsát, beleikből öveket csináltak és vérükkel kenték be magukat... Egészében Cyrenen 220 ezer ember pusztult el, Cipruson pedig 240 ezer, ezért nem teheti ma zsidó a lábát Ciprus földjére." [Római történelem].

DIODORUS SICULUS. Első századbeli görög történész. Megfigyelte, hogy a zsidók más embereket ellenségeiknek és alsóbbrendűnek tekintették. "Az "uzsora" azt jelenti, hogy pénzt kölcsönöznek nagy kamatra. Ez évszázadokon keresztül nagy nyomorúságot és szegénységet okozott a gójok között. és ez okozta a zsidók elítélését."

FELTROI BERNARDINO . 15. századbeli olasz pap. Szelíd ember, aki normális körülmények között a türelemért és könyörületességért szállt síkra, önmagát 'ugató kutya'-ként írta le, amikor zsidókkal kereskedett: "Zsidó uzsorások halálra nyomorítják a szegényeket és rajtuk híznak meg. Én, aki alamizsnából élek és a szegények kenyerét eszem, legyek néma a könyörületesség meggyalázásának láttán? A kutyák azért ugatnak, hogy védjék azt, aki eteti őket. Engem a szegények etetnek, legyek néma, amikor látom, hogy kirabolják őket a tulajdonukból?" (E. Flornoy, Le Bienbeureux Bernardin the Feltre)

AQUINOI SZENT TAMÁS, 13. századbeli filozófus. "A zsidók uralma" c. művében írta:
"Nem lenne szabad megengedni, hogy a zsidók megtartsák amit mások kiuzsorázásával szereztek. Legjobb lenne munkára kényszeríteni őket, hogy maguk keressék kenyerüket meg ahelyett hogy semmit sem tesznek és kapzsi módon élnek."

HILAIARE BELLOC 'A ZSIDÓK' című könyvében, 9. oldal: "A magas szintű gazdaságban már létezik olyasmi, mint a zsidók monopóliuma... Az ezüstkereskedelemben, a más fémek mint ólom, nikkel, higany esetén zsidó monopólium észlelhető. A legnyugtalanítóbb az egészben, hogy ez az irányzat járványként terjed."

HILAIARE BELLOC, híres történész, G.K. Hetilapjában 1937 február 4-én:
"A kommunista propaganda világszerte szervezés és irány tekintetében zsidó ügynökök kezében van. Ha valaki nem tudja, hogy az Oroszországi bolsevik mozgalom zsidó, arról csak azt tudom mondani, hogy ő a mi siralmas sajtóelhallgatásaink áldozata."

BEAMISH HENRY, 20-dik századbeli angol kiadó New York-i beszéde, 1937 október 30- án.
"A búr háború 37 éve volt. A búr szó farmert jelent. Sokan kritizálták, hogy Nagybritannia, egy nagyhatalom ki akarta a búrokat söpörni. Vizsgálatom kiderítette, hogy Délafrika valamennyi gyémánt és aranybányája zsidó tulajdonban volt. Rotschildéke volt az arany, Samueléké az ezüst, Baumé a többi bányászat és Mosesé az alapvető fémek. Bármit érintenek meg ezek az emberek, azt elkerülhetetlenül beszennyezik."

BEAMISH HENRY, New Yorkban 1937 október 30 és november 1. között. "1848-ban találták ki a zsidók az antiszemita szót, hogy elejét vegyék a zsidó szó használatának. A helyes rájuk vonatkozó szó a 'zsidó'. Könyörgök önöknek, legyenek pontosak - hívják őket zsidónak. Nincs értelme a zsidó kérdésen érzékenykedni. Ebben az országban kell szemükbe nézni. A zsidónak itt elégedettnek kellene lennie. Itt voltam 47 évvel ezelőtt; ajtóid tárva-nyitva álltak és te szabad voltál. Most ő szorítja a torkodat - ez az te jutalmad."

W. HUGHES, Ausztrália miniszterelnöke, Saturday Evening Post, 1919 június 19. "Ausztrália a Montefiorok tulajdona. Nincs egy aranymező vagy egy birka sem Tasmániától New South Wales-ig, amely ne fizetne nekik kemény sarcot. Ők az ötödik földrész igazi tulajdonosai. Mi van abban jó, hogy gazdag ország vagyunk, ha a gazdagság mind német zsidók kezében van?"

VIII KLEMENS PÀPA:
"Az egész világ szenved a zsidók uzsorája miatt, monopóliumai miatt és csalásuk miatt. Sok szerencsétlen ember elszegényedett miattuk, különösen a farmerek, a dolgozó osztály tagjai és a nagyon szegények. Időnként újra emlékeztetni kell a zsidókat arra, hogy mióta Palesztínát és az arábiai sivatagot elhagyták, jogokat élveznek minden országban, következésképpen mind etikai mind erkölcsi tételeik valamint tetteik jogosan kritikát váltottak ki minden országban ahol éppen élnek."

LISZT FERENC, Híres zeneszerzőtől E.N Sanctuary's ezredes "Így néznek ki ezek a dolgok" c. művéből, 278. oldal:
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja, és ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békes létezés vagy az állandó szociális láz kérdése."

LISZT FERENC, 1811-1886, Die Israeliten
"A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja.A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul."

JÉZUS KRISZTUS a zsidókhoz tartott beszédéből Szt. János evangéliumában, VIII:44.
"Olyanok vagytok mint apátok, az ördög, és ugyanolyan kéjsóvárak vagytok mint ő. Ő elejétől fogva gyilkos volt és nem ismerte el az igazságot, mert benne nincs igazság. Ha hazudott, a saját hazugságát mondta. Mert ő hazug és a hazugságok apja. Mire a zsidók azt válaszolták - " - ebből világos, hogy Jézus a zsidókhoz beszélt.

Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 13:37
Előzmény: #126  tihamer
#129
na végre, témánál vagyunk, kibújt az antiszemitizmus szöge a zsákból... Engedd meg, hogy inkább ne reagáljak erre...
Phylaxa 2010. 01. 22. 13:36
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
#128
Akkor erről beszélj és ne árfolyamkockázatról. Csak ezért szóltam bele egyébként.

SZerinted amit ide leírtál ebből mennyit tudtak meg az ügyfelek amikor felvették a hiteleket? SZerintem ennyit: " Lehet egy kis árfolyamkockázat a dologban".
Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 13:35
Előzmény: #124  tihamer
#127
A futamidőtől és a kamatlábtól függően bizony előfordulhat, hogy a tőkeösszeg többszörösét kell az adósnak visszafizetni. De ez nem manipuláció, ez egyszerű matematika.

Bár nem idetartozik, de:
"A magyar állam miért nem fizette vissza 70-es években felvett hitelt? " Mert nem tudta, a gazdaság nem bírt olyan jövedelemtermelő képességgel, hogy a gulyáskommunizmusban erre fussa. Ebből voltunk a legvidámabb barakk. Aki nem vett fel hitelt, ott alacsonyabb is volt az életszínvonal. Ennek semmi köze a nközi pénzügyi oligarchiához, ez egyszerű üzlet. Ha valaki üzletszerűen nyújt hitelt, az abból él, hogy kamatot szed - immár vagy ötezer éve.
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 13:32
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
#126
MÁRIA TERÉZIA, Ausztria, Magyarország és Csehország királynője (1771-1789)
"A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek egy másik kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, akik csalásukkal, uzsorájukkal és pénzkölcsönzésükkel elszegényítik az embereket és semmitől sem riadnak vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük."
Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 13:27
Előzmény: #118  Phylaxa
#125
Phylaxa, olvasd el az elejét, unalmas ismételgetni.

At árfolyam tényleges VÁLTOZÁSA mellett számos egyéb körülmény befolyásolja a hitel árát. Így a bank forrásszerzési köültséger, vagyis, hogy milyen felárat kell a fixingern felül fizetnie az adott devizaforrásért. A felárat az országkockázat is meghatározza (és még sok minden egyéb). Még 2008. szeptemberében is +0,25 felárral lehetett CHF-et magyar banknak hitelt felvenni a nemzetközi piacon, márciusban ugyanez +6% (4) volt, vagyis a 24-szeresére nőtt. És akkor még nem beszéltünk az ügyfélkockázatok megugrásáról, amelyek még a tavalyi év második felében is jelentősen meghaladták a forrásköltség csökkenéséből származó előnyöket.

A különböző kockázatok változásának következményeit a bank is kénytelen volt megosztani ügyfeleivel. Ezek a kockázatok együttesen csak az elmúlt év végére eredményeztek olyan eredőt, amely lehetővé tette az ügyfélkamatok mérséklését.

A félrevezetésről annyit: 2005 óta minden hitelfelvevő kap egy részletes kockázatfeltáró nyilatkozatot a bankjától, amely éppen az árfolyamváltozásból, stb. eredő kockázatokról tájékoztat.

Az a baj, hogy éppwen a hozzá nem értő emberek téves információi vezetik félre az embereket.
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 13:21
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#124
Arra, hogy pénzügyi manipulációkkal ezek a hitelek nem 2-szeresen, hanem 4-5-6 szorosan lesznek visszafizetve, ha egyáltalán vissza lesznek fizetve. A magyar állam miért nem fizette vissza 70-es években felvett hitelt? Azért mert a nemzetközi pénzügyi oligarchia ellenőrzése alatt áll, és folyamatos kamatbeszedés legyen, Ahol a vagyon, ott a hatalom.
tihamer
tihamer 2010. 01. 22. 13:14
Előzmény: #118  Phylaxa
#123
Az idei év első felében 10%-ot szárnyalhat a forint, júniusra elérheti a 245-ös szintet, miután a magyar eszközök az egyik legvonzóbb feltörekvő piaci eszközöknek számítanak.
-Gyűjteni, gyűjteni és nyáron betörleszteni.
Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 13:13
Előzmény: #119  tihamer
#122
Szép, de ezt most mire mondod?
Törölt felhasználó 2010. 01. 22. 13:10
Előzmény: #116  Phylaxa
#121
Hol volt a hosszú-hosszú megfelelés?

Miről beszélsz?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek