Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 08:31

Orbán gyors Bajnai-bukásra számít  

Ugrás a cikkhez
A Fidesz-frakció tegnap délelőtti zárt ülésén Orbán Viktor a Népszabadsághoz eljutott információk szerint arról beszélt: várhatóan átmeneti lesz a Bajnai Gordon által vezetett szakértői kormány, és jó, ha a Fidesz és a KDNP változatlanul az előre...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113423
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
prfecó 2009. 04. 15. 14:19
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#100
Az hogy az éppen regnáló párt kedvenctémáit közpénzen a MFB-n keresztül pénzeli áéllami pénzből mindig ismert volt - csak egyre nehezebb pénzt kivenni a rendszerből -, mert mások nadrágszíját már nagyon kell szórítani.

Veszélyes a nadrágszíj drasztikus megszórítása , mert éhes ember már komolyan lázong .
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:14
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#99
Arról nem is beszélve, hogy az MFB nyújtja az állami programok hiteleit, a kkv-kel kapcsolatos, agrárszektorral kapcsolatos fejlesztési hiteleket magánszemélyeknek, társasházak, önkorik részére panelprogram, energiatakarégossági program hiteleit, stb. stb. Szóval a 170 milliárd plusznak inkább örülni kellene, hiszen oda megy a pénz a válságban, ahová kell: a gazdaságba. Persze, nyilván van korrupt ügylet is ezek között. Azt nyilván ki kell vizsgálni.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:13
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#98
Suhanc!
Itt vagy még?
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:13
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#97
Suhanc!
Itt vagy még?
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:10
Előzmény: #94  konknapott
#96
Már elég régen mondtam, hogy annak van esélye a 2010-es választások megnyerésére, aki új "tapsit" tud kihúzni a cilinderből.
Most is ezt mondom!
Ha Bajnai egy kicsit is jobb lesz,mint -vélhetőleg!- O.V., akkor a Fidesz ismét veszteni fog! (ebből adódóan nyer az MSZP...)
(Nem kell elfogadni és nem mondom, hogy 100%, de talán több,mint 75%...)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:03
Előzmény: #90  prfecó
#95
Szia Prfecó!
Nem tudom, más hogyan csinálná. (Bokrosra van tippem!)
Ha Bajnai lépni akar, azt gyorsan fogja tenni! Máshogy nem megy.
Ezt a békát az MSZP-SZDSZ párosnak -esetleg néhol MDF segítséggel- le kell nyelni. Ha van esze a Fidesznek, ezt karba tett kézzel végignézi.(ha nincs,akkor Ö lesz a hunyó!)
Nyilasi cikke nem több, mint egy csomó baromság,nem szabad komolyan venni. ( a lopás btk-ba ütközö cselekmény, ha tudod bizonyítani és nem teszed,bűnrészes vagy, ha nem tudod, az pedig rágalmazás)

konknapott 2009. 04. 15. 14:01
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#94
Ettől még a tény tény marad. Gondoljunk bele hogy mi lenne ha lenne egy párt ami mondjuk keresztes párt lenne, mert a nyilast azóta lehagyták a nevéből és bőszen hirdetnék, hogy ők megújultak, a pártházak meg a vagyon ugyan megvan, na de változnak az idők, már senkit nem égetnek el, mint az egykori elvetemültek. És csodálkoznának, hogy anti szavazók vannak és hogy a zsidók miért hánytorgatják fel a múltat, igaz az aktuális (leköszönő) mniszterelnök a jugend első embere volt de hát kérem sokan voltak akkor így úgy ezzel... na nem akarom elterelni a szót a lényegről, de az mszmp-s múlt csak egy példa volt az anti szavazásra ami miatt az emberek a mindegy ki de ne az mszp legyen mentalitással szavaznak, az én olvasatomban nem feltétlen elitélhető módon. Ezt tudta ellensúlyozni OV-al az mszp, mert most már sokan úgy vannak, mindegy ki csak ne az az arrogáns orbán.... a legendás köpönyegforgatóktól mint pozsgay én is rosszul vagyok.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:57
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#93
"A kormány programját egy parlamentáris kormányformájú országban a kormány feje terjeszti be a parlamentben (tipikusan az alsóházban), a parlament pedig vitázik és dönt róla. Magyarországon ugyanakkor a kormányprogramot nem a miniszterelnök, hanem a miniszterelnök-jelölt terjeszti be, a parlament pedig úgy dönt a dokumentumról, hogy egyben megválasztja a miniszterelnök-jelöltet miniszterelnöknek (midőn még a kormánylistáról nem is hallott, a kormány összetételét nem ismeri).

Vannak azonban esetek, amikor még erre a miniszterelnök-jelölti programra sincs szükség, mert a szóban forgó jelölt dönthet úgy is, hogy az égvilágon semmit se terjeszt be. Ilyen eset például a konstruktív bizalmatlansági szavazáson megbuktatott miniszterelnök helyett megválasztott kormányfő esete. Neki nem kell bíbelődnie kormányprogramírással. Persze jobban teszi, ha bíbelődik. De erre a magyar alkotmány pillanatnyilag nem kötelezi őt."
link
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:52
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#92
Szia Eko!

Szerintem ezt nem nekem szántad!
Suhanc kérdezte....

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:51
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#91
"A rendelkezésre álló egy éves időkeret miatt nem kormányprogramnak, hanem válságkezelő tervnek kell tekinteni az általam napokon belül bejelentendő, fájdalmas intézkedéscsomagot - jelentette ki a parlament előtti felszólalásában Bajnai Gordon. Az órákon belül megválasztandó új miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a lépéssorozat hármas célt szolgál: az azonnali válságkezelést, a gazdasági növekedés beindítását, illetve a befektetői bizalom visszaszerzését. Most további érdemi konkrétumokat nem mondott Bajnai, viszont ismertette leendő kormánya tagjait. A névsorban nincsen meglepetés az eddigi sajtóinformációkhoz képest."
link
prfecó 2009. 04. 15. 13:51
Előzmény: #87  konknapott
#90
Konkrét programot egyetlen párt sem ir le , mert azonnal kiderülne a nép /emberek/tömeg kárára óhajtja keményen a megszorítást.
Persze Bajnainak előbb -utobb nyögnie kell mennyít vesz el - sokat , még többet és utána a társadalmi igazság nevében vagyonadoztatás

Mi lesz?????. Nyílasi leírta a tőzsdeforumon ujabb 150 millíárd forint elherdálásanak tanulmányát
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:47
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
#89
"Az alkotmány szerint a választásokat négyévenként, áprilisban vagy májusban kell megtartani. Ünnepnapon, illetve egy nappal előtte és utána nem lehet szavazni. Jövőre ezért kiesik a húsvét, illetve - május elseje közelsége miatt - április 30-a. Így április 9-e vagy május 7-e az első fordulóra szóba jöhető két időpont. Az eddigiek alapján akár május 14. és 28. is lehetne a két kiválasztott nap, de a választási törvény rögzít még egy szabályt: abban az esetben, ha a szavazást - akár az első, akár a második fordulóban - meg kell ismételni, azt az előző fordulót követő hetedik napra kell kitűzni. Ez a szabály kizárja április 9-ét, hiszen akkor a második forduló április 23-ára esne, vagyis a megismételt szavazást a május 1. szomszédságában lévő április 30-án kellene tartani. Kiesik a harmadik variáció is, mert abban az esetben május 28-a lenne a második forduló dátuma, és az esetleg rákövetkező megismételt szavazás már kicsúszna a májusból. Vagyis a választás egyetlen lehetséges időpontja: május 7-e, illetve május 21."
link
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:46
Előzmény: #87  konknapott
#88
MSZMP-s örökség?
Kinek bűn, kinek megbocsájtás!
A minap a Hír TV-n archív felvételen végignéztem, ahogy a feketecirkálóval megérkezik az MSZMP Kongrasszusára Széles Gábor Elvtárs. (a rendezőnek is tetszhetetett,mert még vagy 2-szer bejátszotta!-, aztán Pozsgai Elvtárs, Szűrös Elvtárs..... Ahogy öregszenek az emberek és az agyérelmeszesedés tünetei fokozódnak!
Makovec.......
Ezek az emberek hitelesek?
Kinek?
Legfeljebb azoknak, akik nem ismerik a múltat.

konknapott 2009. 04. 15. 13:36
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
#87
Csendes!

Nem is feltételeztem, hogy párttag lennél, ha félreértelmezhetően fogalmaztam elnézést! A Bajnai elfogadására gondoltam, hogy az mszp szempontjából igaz amit írsz, de az az mszp belügye nem a miénk!

Így van minden politika és tovább megyek ez nem is baj! Ha baj lenne be kellene tiltani :) Ami viszont baj, hogy a gazdaságtól a boldogulástól (ország szintjén) ez mennyire elkülönült. A politikának a gazdaságról kellene szólnia nem csak válságban, mindig, mert gazdaság nélkül semmi sincs.

A két nagy párt támogatottsága javarészt az anti szavazókon múlik. Ebben is egyetértünk. Mennyi hasonlóság :) Az mszp ügyesen tudja orbánnal ellensúlyozni a múltját az mszmp-vel való jogfolytonosságát, meg az újkori. Ügyesen felépítették. A fideszben csodálom, hogy még mindig ennyire első ember tud lenni O.V.

Nagyon fontos dolog, hogy egy kitűzött előrehozott (vagy akármilyen) választás esetén megismerjük a fidesz programot (is)!!! És ezt egyelőre nem zárhatjuk ki, hogy így lenne!!! Mert elötte blődség és politikai tökönszúrás lenne lobogtatni. Ha az úgynevezett kampányban továbbra is csak a lózungok maradnak, akkor én sem fogok a fideszre szavazni.

Ez már tényleg nevezhető egyéni szocproblémámnak, de még OV, GYF párhuzamban sem szeretem a 19, 20-1 hasonlatot :)))
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:35
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#86
ez azt jelenti, és ez a lényeg, hogy a "rendes" válsztásokat mindig április és májusban kötelező megtartani. Tehát ki lehet számolni... a Fidesz akkor veszít fél évet, és az eléggé sok. De hát ők maguknak ássák a sírt, ők akarnak előrehozott választásokat.

Nézzetek utána, valamelyik hírportálon is rajta van.

"Ősszel kiírják a választásokat majd kb novemberre, és ezzel járnak a legjobban, hiszen a fidesz csak 3,5 évet kap"
???
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:28
Előzmény: #83  konknapott
#85
Konknapott!
"itt a jogász szintű érvelés fontos"...
Az nem fontos!
De legalább alapvető fogalmakkal nem árt tisztába lenni.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:24
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#84
Szia Suhanc!
Csak a hsz-ed címére: szerinted tényleg balosok vannak többségben?
Szerintem azok, aki nem jobbosok!
A kettő azért nem ugyanaz!!!

Üdv!
konknapott 2009. 04. 15. 13:20
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#83
Nem tudom pontosan idézni, márpedig itt a jogász szintű érvelés fontos :)
De valami olyasmiről van szó, hogy az előrehozott választás esetén pl. november a következő ciklus vége májusban van mert a rendes (értsd nem előrehozott) választásokat rögzített időben talán májusban kell tartani. Így viszont nem májustól - májusig tartana a kormányzás (feltehetően fidesz, de én már semmin sem lepődnék meg) hanem novembertől májusig vagyis a 5 hónappal rövidülne a ciklus.
Biztos leírták már egyszerűbben, gyorsabban, de most már azért is elküldöm :)))
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:20
Előzmény: #77  konknapott
#82
Konknapot!
Még soha nem voltam és jelenleg sem vagyok egyik pártnak sem a tagja! (akkor sem, amikor ez még beleszámolt a fizetésbe és a prémiumba!)
Bajnaival törököt fogott az MSZP is és a Fidesz is! :-)
Igaz, megválasztása politika.De mond már meg ,mi az ,ami a Parlamentben nem politika? (ahol pártok támogatása dönt el minden kérdést!)
Azért megér egy kis kitérőt annak a megemlítése, hogy Mo.-n , választásokkor, nem csak valami mellett voksol a szavazó, hanem valami ellen is.
Ha ez így van, akkor a Fidesz támogatottsága akkor lenne tényleges -lehet, hogy nem ez a jó kifejezés!-, ha a szavazók nem az MSZP ellen, hanem a Fideszre -a tényleges programra !!- szavaznának! Program híjján ez elég nehézkes.....
Ha ez igaz, akkor nem a Fidesz programra adnának legitimálást egy előrehozott választáson, hanem megvonnák a bizalmat az MSZP-től!
Tudom: a cél szentesíti az eszközt, de ez a tézis Öszöd óta megbukni látszik!!!
Nem a pátorkra mondtam a "19"-t, hanem Gy.F. és O.V. duóra!!!

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:14
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#81
"Ősszel kiírják a választásokat majd kb novemberre, és ezzel járnak a legjobban, hiszen a fidesz csak 3,5 évet kap"
???

Topik gazda

lol
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek