Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 18:53

Bajban a költségvetés - felmondhatja a szerződést az IMF  

Ugrás a cikkhez
Alig kezdődött el a 2009-es esztendő, máris megérkezett az első rossz hír a költségvetési folyamatokról. 200 milliárd forint bevétel elmaradása várható, ezt nem tudja ellensúlyozni a büdzsé tartalékából a kormány, az IMF ezt pedig rossz szemmel nézi. Újabb megszorítás az ára annak, hogy ne dőljön be a forint és az ország - pedig csak arról van szó, hogy a Valutaalap rá akarja szorítani a kormányt ígéretének betartására - írja az Index.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=108413
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 01. 13. 08:26
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#30
link

Anyu, kezdődik!
Törölt felhasználó 2009. 01. 13. 01:13
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#29
„Van egy álmom, hogy egy napon Georgia vörös dombjain volt rabszolgák fiai és volt rabszolgatartók fiai együtt ülhetnek majd le a testvériség asztalához. Van egy álmom, amelyben egy napon még Mississippi állam is, az állam, amely az igazságtalanság tikkasztó hőségétől fuldoklik, az elnyomás tikkasztó hőségétől fuldoklik, a szabadság és igazság oázisává válik. Van egy álmom, hogy négy kicsi gyermekem egy napon olyan nemzet tagja lesz, ahol nem a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélik meg őket. Van ma egy álmom!”

/Martin Luther King/

Amerika és Martin Luther King álma január 20-án jelképesen ugyan de megvalósul.

Tudjátok nekem is van egy álmom, itt ebben a piciny kis országban!
Remélem én még megérhetem!
Törölt felhasználó 2009. 01. 13. 01:03
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#28
4 évnél kevesebb idő alatt is tönkre lehet tenni egy országot. Az Orbán kormány utáni nosztalgia, legalább olyan hamis illúzió, mint amikor a Németh Miklós kormányát sírták vissza.
Nézd vissza egy kicsit a Fidesz-Mszp váltás évében ki mennyi suskát muzsikált el (felelőtlen ígérgetések, költekezések fűnek fának megalapozatlanul pályázati pénzek stb! Egy percig sem állítottam, hogy MP és GyJ jajdejó.Nem ők a jó, hanem a hatalom szeretete!!OV nem kell!! leszerepelt! Nem Fideszről v MSZP-SZDSZ-ről beszélek elsősorban, hanem arról, aki leszerepelt húzzon el a francba. Még optimista vagyok talán jöhet olyan ember és csapata, akinek fontosabb az ország jövője mint a saját és pártja hatalma.
A pesszimizmusom csak ott van, sajna az áldot nép sokszor nem az eszével, hanem az indulataival szavaz, tehát még 8-12 évig sztem ez csak az én álmom marad!
Törölt felhasználó 2009. 01. 13. 00:42
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
"GyJ és OV illetve az MSZP, Fidesz személyes konfliktusai milyen kárt okoztak kis országunknak csak azért mert néhány hataloméhes politikus személyes céljaira használta a pórnépet és a népszavazás intézményét."
Hülyeség. Az elmúlt 15 évben 4 évet kormányzott a FIDESZ, az alatt nem lehetett csodát tenni. 11 év MSZP-SZDSZ alatt viszont már elindulhatott volna valami.
El is indultunk. Gyorsulva a szakadék felé az elmúlt 6-7 évben.
Törölt felhasználó 2009. 01. 13. 00:18
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#26
Hát?! Érdekes volt olvasni nem kevés indulattal megfogalmazott gondolataitokat..
Még mielőtt véleményem leírnám a tisztánlátás végett: közalkalmazott vagyok, a versenyszférából jöttem, jövedelmem egy jelentős részét ma is onnan szerzem (saját cégemből).
Akik ismernek tudják elvtelenül soha nem védem a mundér becsületét.

Igazatok van, félnek a 750 ezer relatív jól szervezett közszférában dolgozótól, akik egyébként 4 évente szavaznak is. Nem olvastam olyan statisztikákat (lehet nincs is ilyen), hányan mennek el közülük szavazni, de szerintem többségük elmegy. A reformok ezen a területen egyébként sem hajthatók végre elég könnyedén. Félt ettől Orbán is, Gyurcsány is és félni fog a következő is. Baromságokkal próbálnak teljesítményre ösztönözni a közszférában, teljesítmény értékelés, minőségi pótlék, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó pótlék stb. Ezek mind POFAPÉNZEK!!!
Addig itt nem lesz rend, amíg az a meló amit 1 perc alatt el lehet intézni ráér 30 napig, azt aki szarul melózik nem zavarják el a francba. Miért is nem, hát azért mert ilyen közegbe csak azok a hülyék jönnek dolgozni akik elhivatottak (tanárok,no persze más területen is vannak elhivatott közalkalmazottak, köztisztviselők), meg akik máshol nem kapnának állást.
A hócipőm tele van például azzal amikor hatszor kell leírnom milyen frankón felzárkóztatok, ha nem adminisztrálom segberúgnak, ha leírom de semmit sem csinálok f@sza gyerek vagyok.
No ezért tartunk itt.
Olyanok akarják nekem megmagyarázni drága Uniós pénzen hogyan kell szakmunkásokat képezni akik utoljára 20 éve láttak utoljára max 10 éves gyereket. Nekem! Aki évente 2-3 országos versenyen felszabadult szakmunkást adok ennek a kicsi kis országnak, egy olyan iskolából ahova, nem a legjobb képességű gyerekek járnak, ez nem elit iskola.
Bevallom, ha tisztességes teljesítmény arányos jövedelmek lennének (sokan azért sírva fakadnának) ebben a szférában, lenne még tartalékom, lehet akkor nem lenne időm a saját vállalkozásomra, de nem bánnám (no nem munkaidőben vállalkozom, hanem főleg hétvégén és éjjel (pályázatot írni, könyvelni stb akkor is lehet).
Ebben a szférában a közbeszerzésekről és egyébről ne is beszéljek. Én még nem láttam olyan közbeszerzést, amelyikkel olcsóbban lehetett valamit beszerezni, mint a sarki közértben, no vajon miért. Sorolhatnám még a panaszaimat, de nem untatlak benneteket vele.
Néhány gondolatot szeretnék csak arról írni, mi a véleményem a szlovák, szlovén és egyéb csodákról.
Próbáljatok csak utána járni milyen az ő adórendszerük, és milyenek a szociális jutatásaik.
GyJ és OV illetve az MSZP, Fidesz személyes konfliktusai milyen kárt okoztak kis országunknak csak azért mert néhány hataloméhes politikus személyes céljaira használta a pórnépet és a népszavazás intézményét. Nincsenek illúzióim, OV kormánya sem lenne jobb, sőt! Talán az lenne a legjobb, ha meg tudnánk egyezni, Ők is elmennének nyugdíjba, ígérem én is igyekezni fogok!
Higgyétek el nem kell nekünk sem 13 havi bér, tisztességes 12 havi kell, meg néhány vezető beszivároghatna a versenyszférából és rendet rakhatna.

Remélem köztünk, közszféra dolgozói között is vannak rendes, tisztességes emberek, arról nem mindig mi tehetünk, ha a politika szeret velünk is játszadozni!
Törölt felhasználó 2009. 01. 13. 00:07
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
nagyon kivancsi vagyok
nagy jelentosege is lehet ennek, mivel most kiderulhet, hogy mire szamitsunk: most is alkalmazzak a megszokott lepest - valuta leertekelese - vagy tenyleg segiteni akarnak
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 23:45
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
freeman65,
nagyon fened a kaszat.
de gondolj arra is, hogy veluk egyutt mi is megyunk a lecsoba.
en is, es te is.
csak azt hiszed, hogy nem. de ez tevedes.
.
devizahitelesekre figyelni fognak, mert nagy borulas lehet belole. mar igy is kezdenek szivni. yen hitelesrol nem is beszelek - mar ha van meg olyan
nekem nem hianyzik egy lokalis armageddon, ha 1-2 ev alatt "nyugodtan" beall a piac, akkor elegedett leszek
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 23:01
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
nem mer a hivatalnokcsürhére kezet emelni, mert kitekerik a nyakát. Majd inkább adót emel megint.
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 22:33
Előzmény: #11  On-Line
#22
Nem gond..végig kellett volna gondolni...itt még nem hallottam olyan tömeges ingatlan korrekcióról, mint az USA-ban...pedig nagyon kéne..Én takarékosan éltem, igyekeztem félretenni és nagyon szívesen vennék nyomott áron kp-ért minőségi ingatlant...tudták a kockázatokat, bebukják...ennyi! Majd laknak olyan körülmények között, amit megengedhetnek maguknak!
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:23
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#21
Egyébként jogos!

Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:22
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#20
Lehetne azt duplára emelni, csak ésszel kéne, ami nincs nekik... Pl ha nem alanyi jogon járna, hanem az adóból lehetne leírni, akkor a dupla családi pótlék kb feleannyiba kerülne mint most... :-(((
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:12
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#19
Ja-ja, egy kis kreatív tervezés, felültervezett infláció, máris lehet emelni a nyugdíjat meg a szociális segélykét a válság közepén; nem lesz tizenharmadik havi bér, az igaz, de megkapják a srácok az apanázst havi rendszeres juttatásként - stb.

De tartok tőle, hogy ezúttal nem fognak bejönni "a trükkök százai", és kurvára az orrára lesz koppintva a kormánynak. Én már csak azért szurkolok, hogy Fletó ne kezdjen el könnyes szemmel hüppögni a sajtótájékoztatón, ahogy a vonatszerencsétlenségnél tette.:)
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:12
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#18
A családi pótlékomat emelhetik :-)
4 lurkóm van :-))))
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:10
Előzmény: #11  On-Line
#17
Lesz nagy színészi mutatvány megint.
Szigorú tekintet, vészjósló ábrázat, sírástól elcsukló hang, ... :)
Aztán folyamatos hazudozás húsz percen át.
Egy hét múlva a holnapi "műsor" minden elemének letagadása ...
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:09
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#16
Pénzpiaci táblázat
Idő Név Érték
01-12 21:07 USD/HUF 211.84
01-12 21:07 EUR/HUF 283.55
01-12 21:07 CHF/HUF 190.18

Holnap ez ocsmányabbul fog festeni.
Mindenesetre nagy sz-r van s még nagyobb lesz
On-Line 2009. 01. 12. 21:05
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#15
köszönöm, a lényeget nem olvastam.
..
..
..
bárcsak ennyi lenne a lényeg ?!
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:05
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#14
Nem baj, hogy összedől az egész gazdaság, meg a költségvetés, a lényeg, hogy van 13. havi bér a közalkalmazottaknak, meg a 13. havi nyugi jelentős része is megmaradt (amit sose értettem, hogy miért van), és hogy: IDÉN IS EMELKEDIK A NYUGDIJAK REÁLÉRTÉKE!!!, hiszen 3,1 %-kal emelkednek a nyugdijak, miközben 2-3 % infláció várható...
Sztem még emeljük meg az alanyi jogon járó családi pótlékot is a duplájára...
Ha már homár legyen kövér!!! Ha már bukunk, akkor ne csak elcsússzunk, hanem vágódjunk pofára rendesen!!!
B@lf@sz banda... Grrrrrrr!!!
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:04
Előzmény: #11  On-Line
#13
Pf. 15:14-es hír!
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 21:03
Előzmény: #11  On-Line
#12
15.14-es hír, bal lent
On-Line 2009. 01. 12. 21:00
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Ebben az országban csak az a 750ezer közalkalmazott nem veszi észre, hogy gond van ?!
Amennyiben a holnapi nap nem lesz túl sikeres a devizahitelesek elkezdhetnek kapaszkodni...sőt már kapaszkodhatnak....ha van miben ?!
Lesz valamiféle sajtótájékoztató ? Tudtok erről valamit ?
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 20:48
Előzmény: #9  minden6ó
#10
ja, csak az a baj, hogy előbb megint a versenyszférában dolgozók szívnak.
előbb őket küldik el.
aztán majdközik néznek ki a fejükből, amikor emiatt még kevesebb a bevétel , de ők majd kérik a béremelést :o) faszok.
minden6ó 2009. 01. 12. 20:45
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
nem vagyok ideges...nem vagyok ideges...nem vagyok ideges...
Nekem ez be szokott jönni, amikor gyurcival kapcsolatos dolgokat hallok..
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 20:43
Előzmény: #1  portfolio
#8
én a legrosszabbra készülök...
nem értem miért van 13. havi fizu.
ha a versenyszféra nem tudja kitermelni saját magának, akkor ki termeli ki a közalkalmazottaknak ?!
hiszen a fizetésük a versenyszférából származik.
nagyon meg fogják szívni, mert ragaszkodtak hozzá ... a k gy k meg lefeküdt nekik szokása szerint.
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 20:32
Előzmény: #6  martin36
#7
És a főbohóc és segítői holnap ezt is meg fogják magyarázni!
Mint minden eddigi nemnormális húzásukat. Sőt ... !
Mi leszünk a hülyék ...!
És már megint csúnyán fog ránk nézni ez a ........... !
martin36
martin36 2009. 01. 12. 20:14
Előzmény: #4  zepi
#6
Én inkább úgy látom,h az IMF-nél nem jött be az,ami országos szinten vígan:verjünk át mindenkit,igérgessünk a világba,amint megkaptuk amit akartunk,verjük át a segítséget nyújtót.
Osztogatós,agynélküli baromállat egy kormány.
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 19:54
Előzmény: #4  zepi
#5
Kölcsön vettünk,veszünk és vszeg venni fogunk,ezeket vissza kellene fizetni vhogy és úgy néz ki ez nehezen fog teljesülni,kormányunk ígérte hogy visszafogja a költekezést aztán más jogcímen de tovább folytatja,a hitelnyújtó joggal reklamálhat....
Van a baj mki számára :(
zepi
zepi 2009. 01. 12. 19:40
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
ez az imf mintha szándékosan mindinkább hataalomba tartani akarná ezt a szociszabadésáldemokrata gyurcsány kormányt
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 19:35
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Jönnek a helytartók ,ujabb kökemény megszoritások
A magyar neve végérvényesen qs.
Törölt felhasználó 2009. 01. 12. 19:33
Előzmény: #1  portfolio
#2
vegefele mi lesz itt..................

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek