Portfolio.hu fórum

Tisztelt Fórumozók,

A folyamatos véleménycsere biztosítása érdekében a fórumregisztrációban az alábbi változásokat léptetjük életbe:
Az új regisztrációk két hét után automatikusan élesednek.
Bízunk benne, hogy a könnyítés ellenére is folyatódik az a tendencia, hogy a fórum hangneme egyre kulturáltabb, higgadtabb.
Ami nem változik:
  • továbbra is érvényben maradnak a szigorú moderálási szabályok, vagyis
  • a személyeskedő, sértő hozzászólások után figyelmeztetés, majd kitiltás következik,
  • a közszereplőkkel kapcsolatos hozzászólások esetében (a nagyobb tűréshatár figyelembevételével is) szintén elvárt a kulturált véleményformálás.
  • bármely felhasználó jelzést küldhet a Portfolio.hu részére indoklással, ha úgy véli, hogy a Fórumban trágár, másokat sértő, az adott témától teljesen független, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható hozzászólás született.
  • a Portfolio.hu minden felhasználót egyszer figyelmeztet arra, hogy megsértette a Fórum szabályait, második alkalommal figyelmeztetés nélkül letiltja az adott hozzászóló írásra vonatkozó jogosultságát.
  • a Portfolio.hu dönthet arról, hogy figyelmeztetés nélkül, azonnal kitiltjaaz adott felhasználót.

További jó beszélgetéseket kívánunk!

TIPPSAROK

<< vissza a fórum témákhoz

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [5217]Új hozzászólás | Nyomtatható verzió | betűméret: növel | csökkent

Hozzászólások oldalanként: 20 | 40 | 60 | 80 | 100   Sorrend: növekvő | csökkenő

(#104356) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104355: bpmcwap) | válasz erre | hétfö, 08:14
dax részvények topik oszti tábla
NagyBarnaMacika
Jelzés a moderátornak

(#104355) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104354: NagyBarnaMacika) | válasz erre | hétfö, 08:03
2,5euro a könyv szerinti értéke, az uniper kiszervezve, 10%-os intézményi hígítás 6,7euron, + hibrid kötvényeket fog kibocsájtani 5-6%-on. Mi ebben a nem rossz? 5 eurotól lefele üres a cég, vagy ha úgy tetszik 2 euro fölött lufi. Elég ha csak egy intézmény ki akar szállni, mert finanszíroznia kell mást amiben még van is pénz...

Hát ha kína nem a legnagyobb, akkor már nyugodt szívvel le is léphet, nem de??? Japán meg hány évtizede is van recesszióban??? Ez a japán finanszírozza az usát??? és ettől legyek nyugodt? Tényleg??? :D Jó vicc volt maci, mondok egy jobbat. Azért lett Trump az amerikai egyesült államok elnöke, mert a vállalati csődjeiből megfelelő tapasztalatot gyűjtött össze egy amerikai állami csőd kezeléséhez... :D Na ehhez mit szólsz?
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104354) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104353: bpmcwap) | válasz erre | hétfö, 07:54
- eon nem rossz az
- kína nem a legnagyobb finanszírozó már 2017-ben - japán az
NagyBarnaMacika
Jelzés a moderátornak
(#104353) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104352: upgrayeddAKS) | válasz erre | hétfö, 07:48
Én ezt néztem ki: CR1Y73
időkorlátja nincs, nem kell átkötögetni, viszont 12800nál kiüt.

Nálam az eon ütötte ki végleg a biztosítékot. Viszont ezen kívül is hegyekben áll a szar. Mi van ha Kína azt mondja nem finanszírozza tovább Amerikát, mert épp elég baja van otthon is. Mi van ha nem lesz új adósságplafon? Mi van ha valaki ki akarja venni a pénzét egy bóvliból valami oknál fogva - pl eonból és beborítja az árfolyamot, akkor az onnan dominó lesz. Ezeknek a vállalati kötvényeknek a jó része quaestor kötvény, ráadásul nem is értem miért! Miért kell egy vállalatnak 6-7%-os kötvény kidobnia zéró kamatkörnyezetben?
Az is igaz, hogy az indexek összetétele is változott, de ez engem pont hidegen hagy. 2009-ben nem azért volt 1500 forint az otp mert annyit is ért, hanem azért mert ki kellett belőle venni a pénzt és kellett más lyuk betömésére. Ha kelleni fog a pénz, akkor kifogják venni a jobban teljesítő cégekből is, sőt talán pont onnan fogják kivenni előbb, mert onnan ki is lehet szedni, egy eonból, ha most ki szeretnének szedni 1,4milliárdot az intézményi befektetők, kétség ne férjen hozzá, hogy pillanatok alatt 4 euro alatt lenne az árfolyama.
Az olasz bankok meg eltöketlenkedték az elmúlt 5-8 évet. Itt volt a lehetőségük kisöpörni a padlást, de az olasz mentalitás nem erről szól. Viszont ezen a szinten már minden mindennel összefügg... most a végtelenségig le fogom egyszerűsíteni: Az olasz banknak a siemens szállít be, eon küldi a villanyszámlát, ibm adta szervereken google nyújt felhőalapú szolgáltatást, a bóvli kötvényeiket pedig az otp-vel refinanszírozták, állami kezességvállalás mellett.... jut eszembe, úgy általában hol járnak az államadóságok... Ki és meddig finanszírozza mindezt? Lehet nyomtatni az ingyen pénzt, csak ha ingyen van akkor miért csak a vállalatoknak jutott.... Érdekes, hogy ez pl a növekvő populizmusban egyiknek se jutott még eszébe, pedig az államok nem a vállalatokért vannak, nem a vállalatokat kellene védenie, megmenteni a csődtől hanem az embereket.... nem de??? Ezzel aztán választást lehetne nyerni.... :D Lehet indulok is a következőn :D
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104352) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104349: bpmcwap) | válasz erre | vasárnap, 21:40
Megadod az ISIN-t/WKN-t? Ha elkezdődik a buli, én is poziba lépek valószínűleg. Az olaszokat btw. majdnem kifelejtettem a képből: ha ott beüt a krach, az magával fogja rántani a mélybe az EU kb. összes tőzsdeindexét. Fogják még az olasz(bank)ok kezét, így könnyen lehet, hogy nem lesz ott semmiféle krach, de Damoklész kardjaként ott van a fejek felett... :)
Ha a tőzsde az ésszerűségről szólna, nem is nagyon haboznék a shortokkal én sem.
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#104351) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104348: bpmcwap) | válasz erre | vasárnap, 21:22
A levezetéseddel egyetértek fundásan. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy amíg nincs konkrét oka az összeomlásnak, addig nem nagyon fog megindulni. A pénznyomtatás inkább a további bull/sávozás irányába hat, nem a medvét táplálja - azt majd akkor, amikor elindul egy lavina. Mindenesetre én lezártam a CBK-t, sajnos nem kaptam el a lokális maxot (8,7 EUR), attól összesen kb. 60e Ft-tal elmaradtam, de így is szép kör volt...
A többi pozim megtartottam egyelőre. A "lavinát" számtalan dolog elindíthatja, de ez eddig is így volt. Szóval inkább résen vagyok, és nem shortolok. NASDAQ-ben komoly up potenciál van még, de nem teszek rá téteket :)
Kellemesen magas értéken vannak most az indexek, így logikus a shortolás, de mégis túl veszélyes még most. Főleg, hogy a szélsőjobb pártok szénája nem áll jól az EU-ban, ami egy nekik szóló túrós bukta esetén (megfelelő eufóriával persze) szép kis megkönnyebbülés-ralit indíthat meg, amit persze biztosan nyakon önetnek majd (ha lesz rally). Ha viszont jól szerepelnek a csigaevőknél, akkor sanszos egy méretes zakó az EU-ban a tőzsdéken. Amúgy az USD-erősödés logikailag segíti a DAX-ot, csak eddig ez a logika nem nagyon jött be - szóval ezért is lehet a DAX egy gyenge láncszem. (Meg azért, mert az EU relatív gyengesége ott csapódik le erőteljesen.)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#104350) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104349: bpmcwap) | válasz erre | vasárnap, 17:18
azért, ha esetleg erre jár egy fundamentalista, a kedvemért nézzen már bele az e.on könyveibe... aztán amit talált az írja le, mert szerintem az eon egy nagyobb humet.....
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104349) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104348: bpmcwap) | válasz erre | 2017. március 16. - 19:47
vagy szerencsém volt az elmúlt 13 évben vagy ragadt rám valami... a 13 év nyereségének jó részét feltettem ma 10x-es 12800as time out dax short certikre. Elegem lett az egészből, ez egy nagy faxság ami a piacokon van. Majd két év múlva ránézek.
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104348) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104347: bpmcwap) | válasz erre | 2017. március 16. - 10:01
komolyra fordítva a szót. Ti nem tartotok a kamatemelés hatásától és a pénzpumpa végétől? Zéró kamatkörnyezetben sem voltak olyan mértékű beruházások és bővülések mint 2008 előtt, meg amit amúgy indokolna a környezet. A cégek jó része saját részvény vásárlásra fordított, kötvénykibocsájtások, stb. A bedőlt hitelek egy részét leírták, egy része még mindig ott lebeg, úgy hogy gyakorlatilag nulla volt évekig a kamat, amit ha most emelnek, még kilátástalanabb lesz a visszafizetés, sőt újabb hitelek dőlhetnek be. Én nem látom azt a fogyasztási bummot sem. Az ingyen pénzel gyakorlatilag nem a gazdaság állt talpra és nem a gazdaságok dübörögnek, hanem a tőzsdék amik már köszönő viszonyban sincsenek a gazdasággal, sőt a tőzsde még csak már nem is a gazdaság motorja, vagy pillérje, egyre inkább hasonlít egy tét nélküli kaszinójátékra, ahol előbb utóbb úgy is nyerünk csak venni kell, legfeljebb kapunk még egy kis ingyen pénzt ha gond lenne...
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104347) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104345: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2017. március 16. - 09:14
igen, a tippsarokban érdemes ébredezni, mert én már csak kapkodom a fejem és nem értek semmit... Reméltem egyedül vagyok ezzel... :)
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104346) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104344: bpmcwap) | válasz erre | 2017. március 15. - 21:25
2008-ban kiket tiltottak ki? Tancsot olvastam itt lejjebb, de nem tudom, kikről írta...
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#104345) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104343: bpmcwap) | válasz erre | 2017. március 15. - 21:17
Üdv, veterán, a vaterán! :)
Vagyis inkább a pf-n :)
Család hogy van?

Kérdésedre: a tippsaroknak ideje ébredezni? Mert amúgy ja :)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#104344) Re: lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
előzmény (#104343: bpmcwap) | válasz erre | 2017. március 15. - 18:54
keresem jánost, tancsot, barnát, és úgy egyébként a krémet!!!!
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104343) lehet itt az ideje ébredezni....
Értékelés:  0
válasz erre | 2017. március 15. - 17:43
üdv veteránok!
Ti hogy gondoljátok? :)
bpmcwap
Jelzés a moderátornak
(#104342) Kereskedés
2011. június 15. - 13:26

Törölt hozzászólás
liftfish
 
(#104341) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  -5
előzmény (#104340: lehoka) | válasz erre | 2011. június 14. - 17:44
dehogynem
én vagyok a legrégibb
s még tőzsdeképes is
porti_
Jelzés a moderátornak
(#104340) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  -1
előzmény (#104339: lehoka) | válasz erre | 2011. június 14. - 09:30
Senki nincs itt a régi arcok közül?
lehoka
Jelzés a moderátornak
(#104339) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  -1
előzmény (#104338: lehoka) | válasz erre | 2011. június 9. - 15:29
TYIPPSZAROK
lehoka
Jelzés a moderátornak
(#104338) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  0
előzmény (#104337: lehoka) | válasz erre | 2011. június 8. - 15:36
Vertük San Marinót

3:0 - ollé
lehoka
Jelzés a moderátornak
(#104337) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  0
előzmény (#104336: lehoka) | válasz erre | 2011. június 7. - 10:19
Ma erősüdéssel kezdtünk. Jó a cikk a forint gyengüléséről :))
lehoka
Jelzés a moderátornak
(#104336) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  0
előzmény (#104335: lehoka) | válasz erre | 2011. június 6. - 17:31
CHF / EUR párosra várok tippeket a következő 6 hónapra

:))
lehoka
Jelzés a moderátornak
(#104335) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  0
előzmény (#104334: holnor) | válasz erre | 2011. június 6. - 17:25
Ez itt az :))

Huhh, elolvastam 8 évvel ezelőtti beírásaimat. Apááááám, megéri átmenni rajta.
lehoka
Jelzés a moderátornak
(#104334) Re: TIPPSAROK
Értékelés:  0
előzmény (#104333: lehoka) | válasz erre | 2011. június 6. - 17:20
üdv az alapítónak :) jó lenne feléleszteni a topikot.
holnor
Jelzés a moderátornak
(#104333) TIPPSAROK
Értékelés:  0
válasz erre | 2011. június 6. - 17:17
TIPPSAROK FOREVER
lehoka
Jelzés a moderátornak
(#104332) Re: AGM meg korrekció stb.
Értékelés:  0
előzmény (#104331: AKS) | válasz erre | 2009. augusztus 24. - 16:46
ezt az aberrált zárást!
Kedves BÉT, nem azért találtátok ki az új zárási módszert, hogy a kisbefektetők az illikvid papírok árfolyamát a záróban ne tudják ide-oda tenni?

Hát végülis a fenti probláma már nem probléma, mert most mrá a blue-k is el vannak cseszva, csak nem a kisbefik által, hanem a nagytőke által...

Modnjuk miért pont ez a dolog működne normálisan itt abszurdisztánban??....
matgab
Jelzés a moderátornak
(#104331) AGM meg korrekció stb.
Értékelés:  0
válasz erre | 2009. augusztus 1. - 22:01
1. Egy kis AGM-et vennék a torontói tözsdén, de illikvid. Vki ismeri azt a piacot? Lehet rá / ott származékos terméket kötni vagy ilyesmi? Előre is thx.

2. Korrekcióra számítok (soon), rbs derivatívok eladva, és vagy AGM-et vennék asap, vagy visszavenném az rbs pozikat. Ki szerint tört a kis up trend?

3. Magma Energy-t (MXY) vett / jegyzett valaki? Ez lenne még számomra egy alternatíva, de csak hosszú távra vennék belőle, az meg már foglalt nálam. Kinek van valami nem épp publikus infója / elemzése róla?

Előre is köszi a segítséget.
AKS
Jelzés a moderátornak
(#104330) Re: Phylaxia a tuti
Értékelés:  0
előzmény (#104329: BozsoBozso) | válasz erre | 2009. július 10. - 08:39
Ez tényleg csak tipp!!!!
Kepa
Jelzés a moderátornak
(#104329) Phylaxia a tuti
Értékelés:  -1
válasz erre | 2009. július 9. - 23:34
25 aug 12 ig minimum, de 60-75 a célár a mostani névértékkel számolva.
BozsoBozso
Jelzés a moderátornak
(#104328) Re: Kéne ez a topic!
Értékelés:  -1
előzmény (#104327: Kepa) | válasz erre | 2009. július 9. - 22:09
Kizárt!
Mostanában a jósda a divat )))
Atyám!
NagyBarnaMacko
Jelzés a moderátornak
(#104327) Kéne ez a topic!
Értékelés:  0
válasz erre | 2009. július 9. - 21:59
Talán ha a régi nevek újra megjelennének életre kelhetne ez a topic, és sokat lehetne tanulni belőle!
Kepa
Jelzés a moderátornak
(#104326) Re: figyelőlista
Értékelés:  0
előzmény (#104325: pami2) | válasz erre | 2009. Április 27. - 13:41
jó, de akkor ez úgy lenne "igazságos", hogy ha az osztalék fizetését megelőzően meg mindig hozzáadnák az aznapi "kamatot".

Szélsőséges eset:
A TKOM értéke 500 HUF lenne ma.
Bejelentenék holnap , hogy a jövő héten kifizet 500 HUF extra osztalékot, és kiveszik a cégből az összes jogot és eszközt kivéve 1 HUF/részvényt.

Akkor ez azt jelentené, hogy a BUX ma felugrana 10%-kal és utána amikor kifizetnék az osztalékot, akkor meg nem esne vissza a BUX a mai értékére?
matgab
Jelzés a moderátornak
(#104325) Re: figyelőlista
Értékelés:  0
előzmény (#104324: matgab) | válasz erre | 2009. Április 27. - 13:08
510-es bázissal számolják,mintha pénteken itt zárt volna
pami2
Jelzés a moderátornak
(#104324) Re: figyelőlista
Értékelés:  0
előzmény (#104323: malev) | válasz erre | 2009. Április 27. - 12:56
Hogyan lehet az, hogy a BUX-ban a
TKOM 17%-os súllyal rendelkezik és -12%-on van,
Az OTP -1,5%-on 26%-kal
a MOL -1,83% -on 26,62%-kal,
és a Richter a maga +0,92-val 17%-val -0,7%-on tudja tartani a BUX-ot???

Vagy az osztalékszelvény levágás az ilyenkor nem számít (csak az osztalékfizetés előtti napokban "támasztja" az indexet?
matgab
Jelzés a moderátornak
(#104323) Re: figyelőlista
Értékelés:  0
előzmény (#104320: malev) | válasz erre | 2009. március 16. - 18:04
citigroup (C) már 2,4 felett
még többet kellett volna venni-)

( ki emlékszik már arra, hogy 140 eurós célárat adott az orco-ra, mikor a tülértékelt orco nettó eszközértékének maximuma volt 106 euró )
na hadd menjen
malev
Jelzés a moderátornak
(#104322) Re: figyelőlista
Értékelés:  0
előzmény (#104321: matgab) | válasz erre | 2009. március 11. - 16:12
na jó megasszontam...Azóta sem shortolom..
matgab
Jelzés a moderátornak
(#104321) Re: figyelőlista
Értékelés:  0
előzmény (#104320: malev) | válasz erre | 2009. március 11. - 12:05
szerintem ma még a BUX nagyot fg szánkázni...
És mivel én nem shortolom (egyelőre) fog is...
matgab
Jelzés a moderátornak

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [5217]


Prémium