Portfolio.hu fórum

Tisztelt Fórumozók,

A folyamatos véleménycsere biztosítása érdekében a fórumregisztrációban az alábbi változásokat léptetjük életbe:
Az új regisztrációk két hét után automatikusan élesednek.
Bízunk benne, hogy a könnyítés ellenére is folyatódik az a tendencia, hogy a fórum hangneme egyre kulturáltabb, higgadtabb.
Ami nem változik:
  • továbbra is érvényben maradnak a szigorú moderálási szabályok, vagyis
  • a személyeskedő, sértő hozzászólások után figyelmeztetés, majd kitiltás következik,
  • a közszereplőkkel kapcsolatos hozzászólások esetében (a nagyobb tűréshatár figyelembevételével is) szintén elvárt a kulturált véleményformálás.
  • bármely felhasználó jelzést küldhet a Portfolio.hu részére indoklással, ha úgy véli, hogy a Fórumban trágár, másokat sértő, az adott témától teljesen független, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható hozzászólás született.
  • a Portfolio.hu minden felhasználót egyszer figyelmeztet arra, hogy megsértette a Fórum szabályait, második alkalommal figyelmeztetés nélkül letiltja az adott hozzászóló írásra vonatkozó jogosultságát.

További jó beszélgetéseket kívánunk!

Mi lesz veled világ?

<< vissza a fórum témákhoz

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [162]Új hozzászólás | Nyomtatható verzió | betűméret: növel | csökkent

Hozzászólások oldalanként: 20 | 40 | 60 | 80 | 100   Sorrend: növekvő | csökkenő

(#3253) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3252: pampa) | válasz erre | Ma, 11:51
Már ott is számít a költség....

"„Az adófizetőknek átlagosan 100 ezer fontjába kerül egy terhes tinédzser támogatása az első öt évben” – mutatott rá a szakember, aki szerint meg kell törni ezt az ördögi kört, nem kifejezetten a költségek miatt, de az arra való tekintettel is."

"Egészséges fiúgyermeket hozott világra Nagy-Britanniában egy 12 éves kislány, akinek anyja is mindössze 27 éves. Az esettel kapcsolatban szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy az igen fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is fiatalon válnak szülővé.
A London északi részén élő kiskamasznak és nála egy évvel idősebb barátjának nyolc hónapra született meg a gyermeke – jelentette a PA brit hírügynökség. Sajtóhírek szerint a fiatalok egy éve vannak együtt. A kislány anyja maga is csak 27 éves, ami azt jelenti, hogy 15 évesen szült. A nagyapa az egyik rádiónak elmondta, támogatni fogja lányát és annak családját. „Mindent megteszek, hogy segítsem őt azzal a pénzzel, amit a munkámmal megkeresek” – mondta a férfi az LBC csatornának.

Az esettel kapcsolatban a terhes tinikkel foglalkozó Straight Talking segélyszervezet vezetője, Hilary Pannack felhívta a figyelmet: a fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is igen korán szülőkké válnak. „Az adófizetőknek átlagosan 100 ezer fontjába kerül egy terhes tinédzser támogatása az első öt évben” – mutatott rá a szakember, aki szerint meg kell törni ezt az ördögi kört, nem kifejezetten a költségek miatt, de az arra való tekintettel is."
_pampa
Jelzés a moderátornak

(#3252) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3251: _pampa) | válasz erre | Tegnap, 16:58
"Rendőrökkel szorítanák ki a belvárosból a romákat
Előző cikk
Titkos rendőri ukáz: kiszorítani a cigányokat a belvárosból
1
Nyomtatás 2014. április 16., szerda 16:40 , szerző: Gabay Balázs
Rendőrökkel szorítanák ki a belvárosból a romákat
Europress/AFP
A párizsi rendőrség, bár tagadja, a belváros utcáin háló romák kiűzését tűzte ki célul. A belső utasítás kiszivárgott. A hatóságok rendre kiutasítják az illegális migránsokat, és bádogvárosaikat is lebontják, a néhány tízezres tömeg azonban visszajáró vendég. Jogszabályi megoldás híján a rendőrök és a belügy tehetetlenül szemléli az eseményeket, a turisták és a felső tízezer pedig csak ámul a matracosok láttán."

link
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3251) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3250: pampa) | válasz erre | vasárnap, 13:24
"Üvegházhatású gázok
Klíma-csodafegyver márpedig nincs
Megosztás: Tetszik:
Ha az emberiség el akarja kerülni a klímaváltozásnak az eddiginél súlyosabb következményeit, akkor a Föld átlaghőmérséklete nem nőhet 2 Celsius-foknál többel az ipari forradalom előtti szinthez képest.

Ehhez a jelenlegihez képest háromszorosára-négyszeresére kell növelni a megújuló és az atomenergia részarányát az áramellátásban. A számos lehetséges intézkedés nem új, de minél gyorsabban be kell vezetni őket, mert 2030 után sokkal többe kerülne a klímavédelem. Itt az új ENSZ-jelentés az éghajlatváltozás következményeinek enyhítéséről.

A csak 2 fokos melegedéshez az szükséges, hogy 2100-ban csak 450 ppm szén-dioxid és más üvegházhatású gáz legyen a levegőben. (A mértékegység azt jelzi, hogy minden egymillió légköri összetevőből 450 a szén-dioxid.) Ez a lényege annak a jelentésnek, amelyet a klímaváltozás enyhítésének lehetőségeit összegző bizottság, az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC) harmadik munkacsoportja mutatott be vasárnap délelőtt Berlinben – adta hírül az Origo.hu."

link
_pampa
Jelzés a moderátornak
(#3250) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3249: _pampa) | válasz erre | vasárnap, 08:33
Nagy lehetett a külföldi visszhangja ennek az ügynek. Felmentették a babát.
De attól még az tény marad, hogy ezen ország atomhatalom!

"Áramlopás: gyilkossági kísérlettel vádolják a 9 hónapos gyereket
Előző cikkKövetkező cikk
1
Nyomtatás 2014. április 13., 07:19 , forrás: MTI, szerző: NT
Hivatalos személy elleni gyilkossági kísérlettel vádoltak egy 9 hónapos kisfiút Pakisztánban, a bizarr eset miatt újabb bírálatok érték az ország igazságszolgáltatási rendszerét.
Az ország keleti részében fekvő Lahor város bírósága szombaton foglalkozott az üggyel, és felmentette a kisfiút.
A gyermek egy 30 fős csoport tagjaként szerepelt a vádlottak között, édesapjával együtt. A felnőttekhez hasonlóan előállították és ujjlenyomatot vettek tőle. A csoport tagjait hatósági személy elleni erőszakkal vádolták."
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3249) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3247: pampa) | válasz erre | szombat, 10:58
2100 ??? Az alig 3-4 generáció.

"Eljöhet a nap, amikor menekülni kell a Földről

Szépen lassan, szisztematikusan térképezi fel az emberiség a Marsot, mely tulajdonságai alapján naprendszerünkben a leginkább alkalmas lehet az életre, ugyanis forgási ideje 24,6 óra, a felszíni átlaghőmérséklet –63 Celsius-fok, a gravitációja pedig 0,376 g, ami azt jelenti, hogy egy 100 kilogrammot nyomó ember a Marson úgy érzi magát, mintha csak 37,6 kilós lenne. Tulajdonképpen remek ötlet, hogy „apróbb átalakításokkal” ugyan, de lakható égitestet keresünk, ugyanis ha a jól megszokott ütemben folytatjuk parazita életmódunkat (túlnépesedés, természeti kincsek elpazarlása, környezetszennyezés stb.), akkor – egyes víziók szerint – 2100 környékén már csak azok lesznek életben anyaföldünkön, akik elég pénzzel és hatalommal rendelkeznek ahhoz, hogy védőburkok által védett hipermodern városokba költözzenek."
_pampa
Jelzés a moderátornak
(#3248) NEM KAP VÍZUMOT IRÁN KIJELÖLT ENSZ-NAGYKÖVETE
Értékelés:  0
válasz erre | szombat, 07:49
"Az iráni külügyminisztérium a vízum megtagadását elfogadhatatlannak nevezte. Mint hozzátette: Abutalebi korábban már Belgiumban, Olaszországban és Ausztráliában is képviselte nagykövetként Iránt. Abutalebi állítása szerint 1979-ben a csoportban való részvétele fordításra és tárgyalásra korlátozódott.

Az ENSZ reméli, hogy a vitát Washington és Teherán kétoldalú csatornákon keresztül rendezi majd. Washingtonnak elméletileg meg kellene adnia az összes ENSZ-diplomata számára a vízumot, hogy így a világszervezet akadálymentesen működni tudjon."

"Az amerikai törvényhozás egy nappal korábban fogadott el egy olyan törvénytervezetet, ami az iráni diploma belépésének megakadályozására irányul. Ez a korábban kém- vagy terrorista tevékenységet folytató, illetve nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek beutazását tiltja, "

És még Magyarországot bírálják az USA jogvédők a LEX xxxx tv-ek miatt.

Gyakorlatilag az jelent nemzetbiztonsági kockázatot akire ráfogják. E törvény hatályba lépése után azt engednek be az ENSZ ülésére akit ők akarnak.

Már régen el kellett volna keresni a helyet az új ENSZ székháznak. Még most sem késő keresni egy "demokratikusabb" országot.

szvsz
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3247) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3243: _pampa) | válasz erre | 2014. Április 6. - 09:15
"Afganisztán lerohanására, a heroin előállítás 40%-al nőtt az országban. 2013-ban rekord mennyiségű ópium termett az országban, az ópium földek immáron 209.000 hektárra rúgnak, ami 2012-es évhez képest 36%-os növekedés. Egyes kimutatások szerint Afganisztán felelős a világban jelen lévő heroin 80%-ának előállításáért. "
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3246) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3240: _pampa) | válasz erre | 2014. Április 5. - 21:39
Ez bizos tudatos ellenállás volt , mintahogy anno a 14 éves gyerekek is tudták hogy kire és miért lövöldöznek !
H_Kovacs
Jelzés a moderátornak
(#3245) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3244: bigyula) | válasz erre | 2014. Április 5. - 12:20
Na, van akinek nem tetszik az ötlet...
bigyula
Jelzés a moderátornak
(#3244) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3243: _pampa) | válasz erre | 2014. Április 5. - 12:09
+1
bigyula
Jelzés a moderátornak
(#3243) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  2
előzmény (#3242: bigyula) | válasz erre | 2014. Április 5. - 11:31
Ezért vettem volna bele az Alaptörvénybe,hogy

nem lehet veszteséggel számoló költségvetést elfogadni.
Amennyiben a zárszámadás veszteséget állapít meg a kormánynak megszűnik a mandátuma,és előrehozott választást kell tartani.
_pampa
Jelzés a moderátornak
(#3242) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3241: _pampa) | válasz erre | 2014. Április 5. - 11:23
"Hitelképes vagy nem.
Amennyiben igen akkor miért szabják meg, hogy mire költheti? Mit kell tennie a hitel folyósítása érdekében?"

Az IMF akkor szokott hitelt adni egy államnak, ha már senki sem hajlandó, csak baromi nagy kamatra.

"Ne adjanak neki hitelt, gazdálkodjon úgy, hogy csak addig nyújtózkodik ameddig a takarója ér."

Senkinek sem érdeke, hogy egy állam csődöt jelentsen. Akár hábrúhoz is vezethet.

Azzal, hogy addig nyújtózkodjon az állam, ameddig a takarója ér, teljes mértékben egyetértek. De, például ma is többet költenek a politkusaink, mint ameddig a takarónk ér...
bigyula
Jelzés a moderátornak
(#3241) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  1
előzmény (#3239: bigyula) | válasz erre | 2014. Április 5. - 10:56
Hitelképes vagy nem.
Amennyiben igen akkor miért szabják meg, hogy mire költheti? Mit kell tennie a hitel folyósítása érdekében?
Ne adjanak neki hitelt, gazdálkodjon úgy, hogy csak addig nyújtózkodik ameddig a takarója ér.

Felveszek hitelt autóvásárlásra és a bank megszabja, hogy csak kis fogyasztású autóra költhetem.Esetleg, csak a bank "barátja" által üzemeltetett kereskedésben vásárolhatom le.

szvsz
_pampa
Jelzés a moderátornak
(#3240) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3238: _pampa) | válasz erre | szombat, 10:50
Ezeket akarjuk mi demokratizálni?
És ne feledjük Pakisztán atommal rendelkezik.

"A kilenc hónapos gyerek a családjával együtt dobálta meg kövekkel egy gázipari vállalat tisztviselőit.

A kilenc hónapos Mohammad Musa ellen azért emeltek vádat, mert az apjával és több családtagjával együtt köveket dobált a helyi gázipari társaság tisztviselőire. Mohammed családja ugyanis egy szegény munkásnegyedben lakik, ahol nem örültek az öltönyös úriembereknek. A támadásban többen meghaltak – írta az ausztrál Advertiser.

A pakisztáni törvények egyébként tiltják, hogy 12 évnél fiatalabb gyerek ellen emeljenek vádat, de a bíróság továbbra sem mentette fel a csecsemőt. A kilenc hónapos kisfiú az első tárgyaláson nem tudott válaszolni a kérdésekre és csak sírt, ezért április 12-én újra meghallgatják."
_pampa
Jelzés a moderátornak
(#3239) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3238: _pampa) | válasz erre | 2014. Április 4. - 13:17
Tegyük fel, hogy Te vagy az IMF, és hozzád fordul egy állam hitelért. Megnézed, átvilágítod, és azt látod, hogy kurvára szórja a pénzt, minden csatornán folyik ki a költségvetésből a lové. Te milyen feltételekkel adnál neki kölcsön?

1. feltételek nélkül, azaz néznéd, hogy az általad nyújtott hitelt is elszórja

2. olyan feltételekkel, hogy csökkenti az eddigi pénzszórást, és ezzel a Te hiteled visszafizetésére is nagyobb a garancia
bigyula
Jelzés a moderátornak
(#3238) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  1
előzmény (#3233: pampa) | válasz erre | 2014. Április 4. - 12:53
Az IMF ott is "rendet" tesz....

"Tömeges kirúgásokat kényszerített ki az IMF
Előző cikk
1
Nyomtatás 2014. április 4., péntek 12:31 , forrás: MTI, szerző: VZ
A román államvasutak teherszállító részlege (CFR Marfa) 2500 személyt bocsát el a Valutaalappal kötött hitelmegállapodás egyik feltételeként – közölte pénteken a román közlekedési minisztérium.
A szaktárca közleménye szerint a román állami vállalat igazgatótanácsa március végén indította el a kollektív elbocsátáshoz szükséges eljárásokat.

A leépítést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelmegállapodás keretében a román fél által vállalt kötelezettség értelmében hajtják végre – olvasható a közleményben.

IMF-dúlás Romániában

Mint korábban arról beszámoltunk, a román kormány az IMF-hitelért cserébe megszorít és privatizálja az energiaszektort. Elemzők szerint ez az ország nemzeti szuverenitásának feladását jelenti.

Az IMF korábban is szigorú feltételeket szabott: 2009-ben Romániának a kölcsönért cserébe egyéb megszorítások mellett 25 százalékkal kellett csökkentenie a közalkalmazotti béreket, a valutaalap pedig folyamatosan a privatizációt sürgette."
_pampa
Jelzés a moderátornak
(#3237) Melegek miatt mondott le a Mozilla vezére
Értékelés:  1
előzmény (#3236: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2014. Április 4. - 09:41
pf 2014. április 3. 21:58

"Beadta lemondását a Mozilla vezérigazgatója, Brendan Eich, mégpedig azért kell mennie, mert egy melegházasság ellen küzdő kezdeményezést 1000 dollárral támogatott még 2008-ban - írja a Marketwatch.com.

Csütörtökön lemondott a Mozilla, vagyis az egyik legkedveltebb webböngészőt fejlesztő cég vezérigazgatója, Brendan Eich. A vezér bevallotta, hogy 2008-ban egy kaliforniai melegházasságot ellenző kezdeményezést, a Porpostion 8-et támogatta 1000 dollárral. Ez a szerveződés kifejezetten arra jött létre, hogy kizárólag nő és férfi közötti házasságok mellett kampányoljon.

Bár a kezeményezés nem ért el különösebb sikereket, alkotmányellenesnek minősítették 2012-ben. A vezérigazgató adománya körüli botrány vezetett odáig, hogy végül ma le kellett mondania a cég jó hírnevének megőrzése érdekében. Annak ellenére, hogy soha nem fejtette ki melegházasság-ellenes nézeteit közvetlenül a publikumnak."

"Ez a szerveződés kifejezetten arra jött létre, hogy kizárólag nő és férfi közötti házasságok mellett kampányoljon.

Bár a kezeményezés nem ért el különösebb sikereket, alkotmányellenesnek minősítették 2012-ben."

Bravó! Land of Free!

Vagyis amikor támogatta, akkor még szerintük is bőven legális volt a tevékenysége.
Egy legális szervezet törvényes tevékenységének támogatása 6 évvel ezelőtt pedig olyannyira megengedhetetlen, amiért egy eredményesen dolgozót ki kell rúgni, legyen bár a világ legnépszerűbb böngészőjének vezetője!
Aha.
Ezt a példát követve ki kellene rúgni mindenkit, aki valaha is támogatta például a szcientológiai egyházat vagy bármilyen más szervezetet, amelyet később betiltottak.
Létre lehetne hozni esetleg egy bizottságot, amely megvizsgálná, hogy ki milyen szervezetet támogatott és azt esetleg később betiltották-e. Nevezhetnék ezt akár Később Betiltott Szervezetet Támogatók Tevékenységét Visszamenőlegesen Szankcionáló Bizottságnak.
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#3236) Re: Carpe diem
Értékelés:  0
előzmény (#3235: S52Raptor) | válasz erre | 2014. Április 2. - 00:39
"Mindenesetre nekem ez a semjénzsolti mindig is gyanús volt..."

:)

lehet, hogy pont a benne nem meglevő maszkulin jegyek hiányát kompenzálja a vadász-szenvedélyével, ki tudja :)

tulajdonképpen aki a kereszténységet "választja" más, sokkalta spirituálisabb vallásokkal szemben, annak van egy komoly ízlésficama... ha ízlésficama van, akkor az is kitelik tőle, hogy nem a p..nát szereti :)

arról nem is beszélve, hogy a világ egyik leginkább képmutató vallásáról van szó, egy kis "utáljuk a buzikat, de titokban buzik vagyunk" még belefér a pedofil botrányoktól amúgy is terhes kerösztyénségbe :)

amúgy nem értem, miért kell utálni a buzikat: nem gusztustalanabb az ízlésficamuk, mint egy részeg ember "vonzódása" a hányásban fetrengéshez :)

inkább örülni kellene neki, hogy nem szaporodnak :)

/nem vagyok homofób, nem kell mindent homokos-ellenesnek beállítani... sztem odahaza azt művelnek, amit akarnak, engem nem zavar, még csak le sem nézem őket. eleve Turing is homokos volt, és kiváló koponya.../
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#3235) Carpe diem
Értékelés:  0
válasz erre | 2014. Április 2. - 00:07
Szentszék coming out...

"A legújabb és talán a legcifrább botrány azonban a vatikáni meleglobbi, amelyre az olasz La Republica irányította a figyelmet. A lap szerint XVI. Benedek lemondását a meleglobbi kényszerítette ki. A CNN-nek a homoszexualitását vállaló Mark Dowd korábbi szerzetes azt állította később, hogy "tudjuk, hogy a szemináriumokat és a papságot választók legalább fele, ha nem az ennél is nagyobb hányada meleg", a titkolózás, lelkiismeret-furdalás és elnyomás pedig tökéletes melegágya a zsarolásnak és manipulálásnak. A meleg lobbi léte mindaddig csak sajtóértesülés volt, amíg Ferenc 2013. június 6-án el nem ismerte, hogy a lobbiról szóló pletykák igazak."

link

Mindenesetre nekem ez a semjénzsolti mindig is gyanús volt...
S52Raptor
Jelzés a moderátornak
(#3234) Minek a palagáz, mikor van szén? )
Értékelés:  0
válasz erre | 2014. március 30. - 14:18
Sigorszky
Jelzés a moderátornak
(#3233) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3232: pampa) | válasz erre | 2014. március 29. - 08:47
Ez a segélykérdés más konfliktusnál is súlyos problémát okoz. Ideje lenne az ENSZ-nek ott is tenni valamit.

"Szíriában sok segélyszállítmány nem jut el azokhoz a lakosokhoz, akik a kormányhadsereg és a felkelők harcai miatt ostromgyűrűbe szorultak. Valerie Amos ENSZ humanitárius segítségnyújtásért felelős főbiztosa szerint a kormány "meglehetősen akadékoskodó" szabályokat hozott a segélyszállítmányok ellenőrzésére.

Az ENSZ humanitárius segítségnyújtásért felelős főbiztosa felszólította pénteken a szíriai kormányt, hogy ne korlátozza fölöslegesen a segély eljuttatását azokhoz a lakosokhoz, akik a kormányhadsereg és a felkelők harcai miatt ostromgyűrűbe szorultak."
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3232) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3231: pampa) | válasz erre | 2014. március 27. - 09:19
Az a bizonyos nem létező összeesküvés elmélet.....

"Az amerikai olajipari vállalatok az olcsó energiaárak miatt úgy szabadulnak meg a nem felhasznált gáztól, hogy elfáklyázzák, vagyis elégetik azt. A palagáz-forradalomnak Európa örülhet a leginkább.

A folyékony szénhidrogén földből való kinyerése során a felszínre kerülő gázok jelentős részét felhasználatlanul elégetik, vagyis elfáklyázzák az Egyesült Államokban, mivel a nem hagyományos kitermelés dinamikus felfutásával a szállítói és feldolgozói infrastruktúra nem tud lépést tartani. A „palagáz-forradalom” hatására ugyanis olyan mértékben leesett a földgáz ára, hogy a melléktermékként felszínre hozott gázok hasznosítása gazdaságilag nem éri meg, ezekre a vállalatok hulladékgázként tekintenek, számolt be a Wall Street Journal."

Ukrajnába forradalom az oroszbarát elnök ellen....
A Krímben helyi puccs az Ukrán vezetés ellen...
Putyin kihasználja az adódó alkalmat a terület megszerzésére....
Nemzetközi felháborodás az oroszok ellen
Szankciók
Az Oroszok előveszik a "energai" fegyvert...
....
....
Jön a megmentés az USA részéről....megengedem Európának hogy vegyen tőlem gázt....

KÖSZÖNJÜK SZÉÉÉÉPENNNN!!!!!!

szvsz
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3231) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  -1
előzmény (#3223: pampa) | válasz erre | 2014. március 26. - 08:26
Miért pont az USA gáza kellene? Miért nem jó a szaudi, iraki,iráni,kuvaiti,stb. gáz Európának?
Mindegyiket ide kell szállítani.

"Boehner: az USA közép- és kelet-európai barátainak szükségük van az amerikai földgázra
Forrás: MTI | 2014. 03. 26. 07:52:00

Az Egyesült Államoknak igaz barátai vannak Közép- és Kelet-Európában, és szükségük van az amerikai segítségre - jelentette ki az amerikai földgáz exportjának engedélyeztetésével kapcsolatban kedden Washingtonban John Boehner, a képviselőház elnöke, amikor a kongresszusban fogadta Orbán Anita energiabiztonságért felelős utazó magyar nagykövetet.

"A legjobban úgy tudjuk segíteni őket, ha kiszolgáltatottságuk elkerülése érdekében kielégítjük energiaszükségletüket" - mondta John Boehner.

A republikánus párti politikus hangsúlyozta, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) kivitelének liberalizálása az Egyesült Államokban több százezer munkahelyet teremtene."
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3230) Re: bulváros pampa :)
Értékelés:  -1
előzmény (#3228: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2014. március 25. - 13:33
Érdekes engemet mint egyszerű "hétköznapi embert" megdöbbentett ez a szigorú ítélet, tégedet mint gyakorló jogászt már nem...Rendben valónak találtad.

Az EU még nem reagált az ENSZ már igen:

"Az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint az emberi jogokra vonatkozó nemzetközi jogi szabályok megsértése az egyiptomi bíróság hétfői döntése, mellyel halálra ítélték a Muzulmán Testvériség 529 tagját.

"Ellentétes a nemzetközi joggal az az egyiptomi bírósági döntése, amellyel halálra ítélték a Muzulmán Testvériség 529 tagját - figyelmeztetett kedden az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala.

"A halálbüntetés tömeges alkalmazása egy perben, amely bővelkedett az eljárási szabálytalanságokban, az emberi jogokra vonatkozó nemzetközi jogi szabályok megsértése" - jelentette ki a főbiztos szóvivője, Rupert Colville egy sajtótájékoztatón."
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3229) Re: bulváros pampa :)
Értékelés:  -1
előzmény (#3228: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2014. március 25. - 07:59
" mire egy rendőr könnygázt lőtt be furgon ablakán keresztül, aminek következtében a bennlévők közül majdnem mindenki megfulladt."

"képzeld, nekem nem kell jogi diploma ahhoz, hogy ezt kitaláljam, a szövegkörnyezetből nagyjából következett a cikk elolvasása nélkül is, hogy nem ment oda senkit megölni"

Az tényleg igaz, hogy nem ment oda és szép sorban egy tarkólövéssel kivégezte volna őket.

Abba pedig tényleg ne menjünk bele, hogy ha valakit gázzal ölnek meg az "csak" gondatlan veszélyeztetés szerinted.

Idehaza meddig vizsgálták, hogy a kézilabdázó srácot ugyan melyik személy szúrhatta le. Amennyiben ennyire egyszerű a kérdés minden érintettnek egységesen tényleges életfogytiglant kellett volna adni.
Nem ez történt.

szvsz
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3228) Re: bulváros pampa :)
Értékelés:  0
előzmény (#3227: pampa) | válasz erre | 2014. március 24. - 20:22
aha, tehát jól tippeltem... ("abban a másik esetben gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vagy egyéb lehetett a bűncselekmény?") képzeld, nekem nem kell jogi diploma ahhoz, hogy ezt kitaláljam, a szövegkörnyezetből nagyjából következett a cikk elolvasása nélkül is, hogy nem ment oda senkit megölni, ellentétben az 529 "roninnal" :)
ráadásul valószínűleg elolvastad a cikket már korábban is, mégis értetlenkedtél, hogy miért nem kap uolyan büntetést, és ezért az EU miért nem ugat bele... vicc kategória... komolyan gondolod, hogy neked az a feldatod, hogy az EU sajtóközleményeit figyeld (ha tippelni kellene, dehogy figyelted, csak szemétkedek :) egy kicsit...), és ha az EU nem ad ki szerinted egy újságcikk kapcsán valami ejnye-bejnyét, akkor szóvá tedd? :) nem, neked a kurmányt kell éltetned, magyarország jobban teljesít, stb. :)

úgyhogy nem hiszem, hogy ilyen összetett feladatokhoz már most felnőttél... de ha 1x sikerül leküzdened az EU-gyűlöletedet, talán képes lennél belátni, mekkora hülyeségeket vártál el az EU-tól a 2 eset kapcsán, és talán még le is írnád, hogy étvedtél... lehet, hogy túl sokat várok el, és csak trollkodni akarsz, de bennem még van olyan gondolat, hogy talán lehet veled konstruktívan vitatkozni valamiről, nem a tényeket próbálod az elképzeléseidhez igazítani, hanem fordítva...
mondjuk azt korábban is észrevettem, hogy bizonyos feladatok túl komplexek neked, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy azért túl komplexek, mert tényleg csak ennyire vagy képes, vagy azért, mert ennyire elfogult vagy, netán tényleg csak kampányolni jársz ide, netán trollkodni :)

amúgy azt még mindig nem magyaráztad meg, mi köze az egésznek az EU-hoz, rácuppantál-e a sajtótájékoztatóikra, diplomáciai levelezéseikre, stb. hogy ennyire hiányoltad az EU reakcióját az esetre, amiről btw. kiderült, hogy semmi gáz nincs, mármint abban, hogy ennyire eltérnek az ítéletek (btw. idehaza a rendőr talán csak felfüggesztettet kapott volna ilyen esetben, az meg akárhány év, a gyakrolatban 0-t jelent)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#3227) Re: bulváros pampa :)
Értékelés:  0
előzmény (#3224: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2014. március 24. - 19:34
"Tíz év szabadságvesztésre és kényszermunkára ítéltek Egyiptomban egy rendőrtisztet, aki a bíróság szerint felelős harminchét rab fulladásos haláláért - jelentette az állami hírügynökség. Három további rendőr egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.Az eset tavaly augusztus 18-ra nyúlik vissza, amikor egy túlzsúfolt rabszállító furgonban több tucat ember megfulladt. Az áldozatok a belügyminisztérium szerint az időközben terrorszervezetnek nyilvánított Muzulmán Testvériség tagjai voltak, de a tragédia körülményeit vizsgáló - a hét túlélő és további mintegy negyven tanú vallomásán alapuló - nyomozás eredményei szerint olyanok is a halottak közt voltak, akik nem tartoztak egyik politikai mozgalomhoz sem.

A foglyokat a biztonsági erők augusztus 14-én vették őrizetbe a Rábaa el-Adavíja-mecset előtt az iszlamista Mohamed Murszi elnök megbuktatása ellen tartott tömegtüntetés erőszakos feloszlatásakor, akkor az összecsapásokban több száz ember halt meg.

Négy nappal később az Abu Zaabal börtönbe szállították volna a foglyokat. A bíróság megállapítása szerint eredetileg huszonnégyen fértek el abban a furgonban, amelybe negyvenöt embert zsúfoltak be az őrök. A járművet - amelynek az egyik rendőr tanúvallomása szerint nem működött a klímaberendezése - ezután több mint hat órán át hagyták a tűző napon vesztegelni.

A kedden elítélt rangidős rendőrtiszt, Amr Fárúk ezredes állítása szerint a fuldokló rabokat háromszor is kiengedték, a hét túlélő és több biztonsági tanúvallomása szerint viszont az áldozatok egyszer sem hagyhatták el a furgont, mindössze annyit tettek helyzetük könnyítéséért, hogy többórás várakozás után vizet locsoltak be a jármű ablakain keresztül.

Mire a foglyok kiszálltak volna a gépkocsiból, legtöbbjük már eszméletét vesztette. Fárúk szerint amikor kinyitották a jármű hátsó ajtaját, a rabok berántották magukhoz az egyik őrt, mire egy rendőr könnygázt lőtt be furgon ablakán keresztül, aminek következtében a bennlévők közül majdnem mindenki megfulladt. A bírói testület szerint a teljesen kimerült foglyok nem lehettek képesek arra, hogy a rendőrség egyik tagját túszul ejtsék, így Fárúk változatát elvetette."
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3226) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3220: pampa) | válasz erre | 2014. március 24. - 19:05
Ja, ne játszd meg magad. A Magyarországos topicban nem válaszoltál.
penznyelo_
Jelzés a moderátornak
(#3225) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3222: pampa) | válasz erre | 2014. március 24. - 18:38
amúgy továbbra is:

"honnan veszed, hogy nem volt? egész nap kerested, de nem találtad?"

a 2. kérdésre visszatérve:

Ha IV. Béla öt év alatt 20 törvényt hozott, akkor hányadik Bélának kellett 10 év alatt 40 törvényt hoznia? :)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#3224) bulváros pampa :)
Értékelés:  0
előzmény (#3222: pampa) | válasz erre | 2014. március 24. - 18:36
"Meghalt egy ember 529 ölték meg?

A másik esetben meghalt 37 ember a bűnöst 10 év börtönre ítélték. "

OK, tehát 1 emberéletnek x évnek kellene lennie szerinted? Ez alapján x/529-et kellett volna kapnia mind az 529 főnek? Az esetleg nem jutott eszedbe, hogy...

1. csoportosan elkövetett ... -ért (garázdaság, nemi erőszak, emberölés, stb.) valójában jóval nagyobb büntetés jár, mintha egyedül követné el? (sztem teljesen jogosan amúgy)
2. abban a másik esetben gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vagy egyéb lehetett a bűncselekmény? nem olvastam semmiféle gyilkosságról, de nem néztem meg, lehet, hogy benne van (kétlem), de amúgy is nem röhej, hogy szted az EU-nak reagálnia kellene olynra, mint pl. ami nálunk egy olyasmi eset, mint az olaszliszkai? Ráadásul lehet, hogy reagált is, csak nem vetted észre, de egyből nyomod a béna EU-ellenes doktrinát... holott van bőven sara az EU-nak is, épp csak nem itt kellene keresgélni :)

na mind1, komplex gondolkodásra (ill. gondolkodásra) már nem nagyon fog téged senki megtanítani :)

de most komolyan: jól esett legalább, hogy fröcsöghettél egy kicsit az általad gyűlölt EU-ra? (ami amúgy sem egy egységes, homogén rendszer, de ezzel már végképp nem akarlak összezavarni, még a végén megrengetném az egyoldalú, elvakult hitedet :) az meg nem jó, mert akkor ki fog itt vicces szitukba kerülni a butaságaival? :) na ugye...)

upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#3223) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3218: pampa) | válasz erre | 2014. március 24. - 18:12
Még a legdrágább rendszernek is meg van a gyengéje. Nem kommunikáltak a katonák....úgy nehéz őket lehallgatni.

"Noha az amerikai kémműholdak februárban megfigyelték az ukrán határ közelében végrehajtott orosz csapatmozgásokat, az elemzőket meglepte a Krím elfoglalása, mert nem sikerült elfogni olyan kommunikációt, amelyben az orosz vezetők, parancsnokok vagy katonák szóba hozták volna az invázió tervét - írta hétfői számában a The Wall Street Journal.

Az amerikai hírszerzés illetékesei arra megállapításra jutottak, hogy az orosz katonai tervezőknek sikerült kijátszaniuk az amerikai lehallgatást és megvédelmezniük a kommunikációjukat. Noha voltak figyelmeztető jelek, az amerikaiak nem tudták, hogy pontosan mi fog történni.

Szakértők szerint az oroszok az amerikai megfigyelési módszerek ismeretében léptek, de azt még nem sikerült megállapítani, hogy pontosan milyen módszerekkel titkolhatták el terveiket a hírszerzés elől. Vagy egyáltalán nem kommunikáltak az invázióról, vagy megtalálták a műszaki megoldást a titkosításra.
Infinety network
"Az Obama-kormány nagyon ideges. Ez egy feltáratlan terület" - nyilatkozott egy, a neve elhallgatását kérő illetékes.

A lap értesülései szerint az Egyesült Államok kémszolgálatai és hadereje jelenleg gyorsított ütemben dolgozik oroszországi, ukrajnai és a balti államokkal kapcsolatos műholdas megfigyelő és kommunikáció-elfogási kapacitásainak megerősítésén, hogy a jövőben képes legyen figyelmeztetni Washingtont az orosz vezetés lehetséges szándékairól.

Mike Rogers, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy tévesen értelmezték-e az amerikai hírszerző szolgálatok Vlagyimir Putyin orosz elnök terveit.

"Válságkezelő üzemmódba helyeztük magunkat" - jelentette ki egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő.

A kémszolgálatok még decemberben jelezték Washingtonnak, hogy Putyin elnök megpróbálhatja megszerezni a Krímet, aminek hatására Washington kudarcba fulladt diplomáciai nyomásgyakorlásba kezdett. Az invázió idején az amerikaiak figyelme az orosz területen állomásozó csapatokra összpontosult, ám egyes katonai egységek már megkezdték a félsziget megszállását, mire az amerikai hírszerzésnél felfogták, hogy voltaképpen mi is történik.

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy Oroszország és Ukrajna fölött az inváziót megelőző napokban valamelyest intenzívebbé vált az amerikai műholdas tevékenység, ám a katonai vezetés nem tudott túl sok eszközt átcsoportosítani Afganisztán, Észak-Korea, Irán és más krízisövezetek felől.

A lap forrásai szerint a Krímbe benyomuló orosz egységek "rendkívüli fegyelmezettséget" tanúsítottak mobiltelefonos és rádiókommunikációjukban.

Több amerikai katonai és hírszerzési tanácsadó szerint kétséges, hogy az Egyesült Államok az orosz tervek pontosabb ismeretében vajon képel lett-e volna megakadályozni a Krím bekebelezését. "

Forrás: MTI | STOP
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3222) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3221: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2014. március 24. - 18:10
Meghalt egy ember 529 ölték meg?

A másik esetben meghalt 37 ember a bűnöst 10 év börtönre ítélték.
Tényleg nincsen ebben semmi különleges....
pampa
Jelzés a moderátornak
(#3221) Re: Tények amelyek nem kerülnek mérlegre... :
Értékelés:  0
előzmény (#3218: pampa) | válasz erre | 2014. március 24. - 17:46
valóban elgondolkodtató: azóta is töprengek - vajon ennyire elfogult vagy, vagy ennyire buta?

"a nap folyamán semmi reakció nem volt erre az EU részéről. "

1. honnan veszed, hogy nem volt? egész nap kerested, de nem találtad?
2. miért kellett volna lennie egyáltalán reakciónak? x fő köztörvényes bűnelkövetőt halálra ítéltek... ebben szerinted az a gáz, hogy x=529 (nem csak mondjuk 29), vagy hogy halálbüntetést szabtak ki rájuk? (még csak azt sem mondhatod, hogy elkapkodták az ítélet meghozatalát, hiszen hónapok teltek el... bár idehaza ezen is eltököltek volna éveket, azért nem mindenütt olyan "gyors" a folamat, mint nálunk...)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [162]