Portfolio.hu fórum

Tisztelt Fórumozók,

A folyamatos véleménycsere biztosítása érdekében a fórumregisztrációban az alábbi változásokat léptetjük életbe:
Az új regisztrációk két hét után automatikusan élesednek.
Bízunk benne, hogy a könnyítés ellenére is folyatódik az a tendencia, hogy a fórum hangneme egyre kulturáltabb, higgadtabb.
Ami nem változik:
  • továbbra is érvényben maradnak a szigorú moderálási szabályok, vagyis
  • a személyeskedő, sértő hozzászólások után figyelmeztetés, majd kitiltás következik,
  • a közszereplőkkel kapcsolatos hozzászólások esetében (a nagyobb tűréshatár figyelembevételével is) szintén elvárt a kulturált véleményformálás.
  • bármely felhasználó jelzést küldhet a Portfolio.hu részére indoklással, ha úgy véli, hogy a Fórumban trágár, másokat sértő, az adott témától teljesen független, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható hozzászólás született.
  • a Portfolio.hu minden felhasználót egyszer figyelmeztet arra, hogy megsértette a Fórum szabályait, második alkalommal figyelmeztetés nélkül letiltja az adott hozzászóló írásra vonatkozó jogosultságát.
  • a Portfolio.hu dönthet arról, hogy figyelmeztetés nélkül, azonnal kitiltjaaz adott felhasználót.

További jó beszélgetéseket kívánunk!

D. J. Trump

<< vissza a fórum témákhozÚj hozzászólás | Nyomtatható verzió | betűméret: növel | csökkent

Hozzászólások oldalanként: 20 | 40 | 60 | 80 | 100   Sorrend: növekvő | csökkenő

(#26) Re: Hitelesítette Trump győzelmét az amerikai törvényhozás
Értékelés:  0
előzmény (#25: exmnbs1) | válasz erre | 2017. január 14. - 17:49
Buzz Feed
exmnbs1
Jelzés a moderátornak

(#25) Re: Hitelesítette Trump győzelmét az amerikai törvényhozás
Értékelés:  0
előzmény (#24: szivacs) | válasz erre | 2017. január 14. - 17:37
Bűzzel Feeden Sarka Kata sztorija)))))))
exmnbs1
Jelzés a moderátornak
(#24) Hitelesítette Trump győzelmét az amerikai törvényhozás
Értékelés:  0
előzmény (#23: szivacs) | válasz erre | 2017. január 7. - 12:26
"Hitelesítette Trump győzelmét az amerikai törvényhozás
MTI
2017. január 6. 20:51

Az amerikai törvényhozás pénteken hitelesítette az elektorok szavazatait, amelyek biztosították a republikánus párti Donald Trump győzelmét az elnökválasztáson. Ugyanakkor néhány demokrata párti törvényhozó jelezte, hogy kifogást nyújt be.

A törvényhozás két házának együttes ülésén Joe Biden alelnök jelentette be, hogy a 2016-os elnökválasztáson Donald Trump az elektori kollégium 304 szavazatát szerezte meg, míg demokrata párti riválisa, Hillary Clinton 227 elektori voksot kapott. Az elnökké választáshoz 270 szavazatra volt szükség.

Sajtóértesülések szerint azonban néhány demokrata párti törvényhozó arra készül, hogy megtámadja Trump győzelmét. A Politico című lap értesülései szerint a texasi Sheila Jackson Lee demokrata párti képviselő kifogást nyújt be a saját állama által leadott elektori voksok ügyében. A Politico szerint hasonló kifogásokat nyújthat be a coloradói Ed Perlmutter, a virginiai Bobby Scott, a michigani John Conyers és a marylandi Jamie Raskin is. Ez utóbbiak is valamennyien demokrata párti képviselők.

A beadványok megtárgyalásához azonban az szükséges, hogy legalább egy szenátor is támogassa őket. A képviselőház és a szenátus demokrata párti vezetői azonban közölték: tudomásuk szerint egyetlen szenátor sem áll a kezdeményezés mögé. Sten Hoyer demokrata párti képviselő azonban a CNN hírtelevíziónak adott interjújában arról beszélt, hogy szerinte várhatóan még több demokrata párti kongresszusi politikus veti majd fel a demokraták ellen elkövetett orosz hackertámadások ügyét a kampány idején, és ezzel felvetik Donald Trump elnöksége legitimitásának kérdését is."

Tehát nem az a probléma számukra, amit a demokraták elkövettek, hanem az, hogy a választók tudomást szerezhettek róla.
Sajátos demokrácia értelmezés. Nevet kellene változtatnia a "demokrata" pártnak.
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#23) Legutolsó kísérlet Trump elnökké válásának megakadályozására
Értékelés:  -1
válasz erre | 2017. január 6. - 12:51
"Legutolsó kísérlet Trump elnökké válásának megakadályozására (agyament színes nők indítványa)

Két amerikai nőszervezet, a Küzdő Nővérek (Sisters in the Struggle), valamint a Nők és Szövetségesek (Women and Allies) a washingtoni törvényhozásban lobbizik, hogy érvénytelenítsék a 2016-os választási kollégium szavazatát, amellyel Trumpot elnökké választották. Azt állítják, hogy Trump győzelme „a fekete és barna szavazókat célzó rasszista taktikán alapult”.

Ha a színes bőrű nők lépése sikerül, akkor 1877 óta ez lenne a harmadik alkalom, hogy megóvják a választási kollégium választását."
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#22) Re: Nixon felesége előre látta Trump győzelmét
Értékelés:  0
előzmény (#21: speki-) | válasz erre | 2016. december 1. - 08:14
Az amcsiknak kell a show...
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#21) Re: Nixon felesége előre látta Trump győzelmét
Értékelés:  0
előzmény (#20: szivacs) | válasz erre | 2016. december 1. - 00:22
Te tényleg mindent beveszel?
speki-
Jelzés a moderátornak
(#20) Nixon felesége előre látta Trump győzelmét
Értékelés:  -1
válasz erre | 2016. december 1. - 00:09
"Megdöbbentő üzenet 1987-ből.

Közel harminc évvel ezelőtt, a korábbi republikánus elnök Richard Nixon felesége Pat Nixon találkozott Phil Donahue TV-showjában Donald Trumppal.

Az egykori first ladyre rendkívül jó benyomást tett Trump. Ezt el is mondta férjének, aki a következő levelet írta az idén megválasztott elnöknek:

„Kedves Donald,
Nem láttam a műsort, de a feleségem szerint remek volt Donahue showjában. Gondolhatja, hogy Ö nagyon ért a politikához, és azt jósolta, ha valaha úgy dönt, indul valamilyen hivatalért, biztos befutó lesz.
Forró üdvözlettel és tisztelettel,

Richard Nixon”
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#19) Két újabb miniszterjelöltet nevezett meg Trump
Értékelés:  -2
válasz erre | 2016. november 29. - 21:14
"MTI
2016. november 29. 21:02

Újabb miniszterjelöltekről döntött kedden Donald Trump. Az Egyesült Államok megválasztott elnöke Elaine Chaót jelölte közlekedési miniszternek, Tom Price-t pedig egészségügyi miniszternek.

Elaine Chao 2001 és 2009 között George W. Bush kormányában a munkaügyi tárcát irányította, korábban pedig idősebb George H. Bush kormányában a közlekedési tárca miniszter-helyettese volt. A Tajpejben született, 63 éves kínai gyökerű politikus-asszony - aki Mitch McConnellnek, a republikánus szenátusi többség vezetőjének a felesége - a múlt héten tárgyalt Donald Trumppal, a leendő kormány várható munkaügyi és közlekedésügyi politikájáról. A kampányban Chao Trump egyik tanácsadója volt ázsiai ügyekben és a csendes-óceáni térséget érintő kérdésekben.

A jelenleg a konzervatív Heritage Alapítványnál dolgozó Chaónak kulcsfontosságú szerepe lesz Trump nagyszabású infrastrukturális terveinek megvalósításában: részben az ehhez szükséges anyagi fedezetet biztosító törvény keresztülvitelében a kongresszusban, részben pedig a kormányzati támogatást élvező beruházások megindításában.

A kampányban gyakran szexistának, vagyis a nőket hátrányosan megkülönböztetőnek minősített Donald Trump leendő kormányában Chao lesz a harmadik nő. A megválasztott elnök ugyanis korábban már két nőt jelölt: az indiai gyökerű Nikki Haley dél-karolinai kormányzó személyében az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete is nő lesz, és az oktatási tárca élére is nő, Betsy DeVos kerül majd.

Szintén nőt választott Donald Trump az idősek egészségügyi ellátásáról gondoskodó Medicare és a szerény jövedelműek orvosi ellátását segítő Medicaid élére: kedden ugyanis közleményben jelentette be, hogy Seema Verma mellett döntött. Verma szintén indiai bevándorlók gyermeke, s mostanáig egy egészségpolitikával foglalkozó tanácsadó cég alapítója és vezetője volt Indianában, ahol szoros munkakapcsolat fűzte őt Mike Pence kormányzóhoz, aki ma Trump megválasztott alelnöke.

Donald Trump kedden megnevezte a leendő egészségügyi minisztert is: a hétfő esti sajtójelentéseknek megfelelően Tom Price orvos-politikust jelöli az egészségügyi és humán erőforrások minisztériumának élére. Price 62 éves, georgiai képviselő, aki immár hatodik ciklusát tölti a washingtoni kongresszusban, s jelenleg képviselőház költségvetési bizottságának elnöke. Közismerten ellenzője Barack Obama elnök egészségbiztosítási törvényének, s már a törvényjavaslat vitájakor - 2009-2010-ben - alternatív javaslatot terjesztett elő. Price, Chaóhoz hasonlóan, szintén már a kezdetektől Donald Trump mellé állt, és kampányolt is mellette.

Elaine Chao és Tom Price kinevezéséhez majd az újonnan felálló szenátus jóváhagyása kell."

Ja, szexista. Körülveszi magát nőkkel....-)
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#18) Beindult a Trump-hatás
Értékelés:  0
válasz erre | 2016. november 22. - 07:28
Már nem ördögtől való a magyar határkerítés Amerika szerint

Magyarországnak joga van megvédeni a határait, az Egyesült Államok nincs abban a helyzetben, hogy kritizálja a bevándorlással kapcsolatos magyar intézkedéseket - ezt nem más, mint az amerikai nagykövet mondta egy interjúban. Ami azért is érdekes, mert egy éve még Colleen Bell jóval kritikusabban fogalmazott. Egy év alatt azonban sok minden történt, Európában is, és Amerikában is - hangzott el az M1 Híradójában.

Magyarország, mint a schengeni külső határok védelmezője, nagyon nehéz helyzetben volt, sok migráns, menekült jött át a határon. Magyarország helyesen cselekedett akkor, amikor megvédte saját, egyben a schengeni országok határait – erről beszélt az Egyesült Államok budapesti nagykövete az ATV műsorában pénteken. Colleen Bell úgy fogalmazott: Magyarország humanitárius és védelmi kötelezettségeinek is eleget tett, ezért nem lehet bírálni – mondta Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.


Tarthatatlan lett a helyzet, egyszerűen lehetetlen volt már ilyen mennyiségű embert megfelelően elbírálni a kötelezettségeknek megfelelően. Mi amerikaiak nem vagyunk abban a helyzetben, hogy kritizáljuk azt a módot, ahogyan Magyarország kezeli a válságot. Magyarország egy szuverén nemzetállam, joga van megvédeni a határait – szögezte le.

Colleen Bell a műsorban arról is beszélt: fel kell ismerni, hogy a második világháború óta nem volt a mostanihoz hasonló tömeges migráció és bár az országoknak lehetőségeikhez képest felelősséget kell vállalni a probléma kezelésében, a nemzetállamoknak joguk van ahhoz hogy megvédjék a határaikat.

Óvakodnunk kell attól, hogy a menekülőket intoleráns módon betolakodónak, esetleg veszélyforrásnak tekintsük – egy évvel ezelőtt még így vélekedett a nagykövet Magyarország migrációs politikájáról. Colleen Bell egy egyetemi fórumon tavaly októberben azt mondta: szerinte a magyar kormány megbélyegzi és ellenségként kezeli a bevándorlókat, ehelyett pedig inkább humánus megoldásokra és a migránsok emberi jogainak tiszteletben tartására lenne szükség.

Kíváncsi lennék, hogy ha valaki vízum nélkül be akar jutni az Egyesült Államokba, sikerülne-e élve. Aligha – ezt már Orbán Viktor mondta. A miniszterelnök akkor úgy reagált: miközben az Egyesült Államok bírálja Magyarországot, saját határánál kerítés és tűzparancs van érvényben.

A határvédelem kérdése az amerikai elnökválasztási kampányban is az egyik központi kérdéssé vált, és a republikánus elnökjelölt világossá tette, szerinte minden módon meg kell védeni a határokat. Donald Trump egyik fő ígérete az volt, hogy falat épít az Egyesült Államok déli határán és hogy felszámolja az illegális bevándorlás minden formáját az USA-ban.

A kampány során a Trump-kormány külügyminiszteri pozíciójára is esélyes, egykori házelnök Newt Gingrich éppen Magyarországot méltatta, mert szerinte hazánk bebizonyította, hogy meg lehet állítani az illegális migrációt. Egy Twitter-bejegyzésben azt írta: két napot töltöttem Magyarországon és az ott tapasztaltak alapján úgy vélem, a magyar módszereket az USA-nak is tanulmányoznia kéne.
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#17) Re: exportálandó mintademokrácia
Értékelés:  0
előzmény (#11: scutum-crux) | válasz erre | 2016. november 21. - 16:15
Az attól függ, hogy kit gondolnak leginkább megvehetőnek. Banya már zsebben ugyan, csak már mutat túl jól.
Nem véletlenül üléseztek a legnagyobb (zsebű) koponyák a hogyantovábbról...
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#16) Re: exportálandó mintademokrácia
Értékelés:  -1
előzmény (#10: johai) | válasz erre | 2016. november 21. - 16:12
A neoliberrált korszellemmel beoltott amerikai embertípus immunreakcióját láttuk.
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#15) Re: exportálandó mintademokrácia
előzmény (#9: szivacs) | 2016. november 21. - 11:22

Törölt hozzászólás
arsnepharia
 
(#14) Re: D. J. Trump
Értékelés:  0
előzmény (#13: -bubu-) | válasz erre | 2016. november 21. - 09:24
Bubuka ez egy szimpatikus hír volt tőled, megtörtént eseményt nem kellett moderálni.
Remélem nem a Trumpot akartad Sarka Katával lejáratni? Netán fordítva gondoltad?
torkosbrrrz
Jelzés a moderátornak
(#13) Re: D. J. Trump
Értékelés:  0
előzmény (#1: szivacs) | válasz erre | 2016. november 21. - 08:44
link

Donald Trump megpróbálta felszedni Sarka Katát

Horváth Bence IDIÓTA REKORDOK november 19., szombat 13:29 338 1702
Még májusban volt Sarka Kata a vendég Kasza Tibi Carpool Karaoke-koppintásában, a Kasza Taxiban és itt mesélt csomó mindenről, például hogy szexelt már motorháztetőn Hajdú Péterrel.
Ebben a műsorban mesélt arról is, hogy amikor Oroszországban járt a Miss Universe döntőjén, egy testőrcsoport közepén álló férfi elkapta a kezét, odahúzta magához és angolul megkérdezte: ki vagy te?
-bubu-
Jelzés a moderátornak
(#12) Re: exportálandó mintademokrácia
Értékelés:  0
előzmény (#11: scutum-crux) | válasz erre | 2016. november 20. - 13:43
Az amerikai demokrácia bugyraiban van mindenre megoldás!
Ha kell lőnek (háború nélkül is), ha kell tornyokat döntögetnek, ha kell átírják a történelmet, szóval én még nem tudom mit találnak ki, hogy igazolják a demokráciájukat.
"Veszíteni" tudni kell, ezt a szót ott nem használják.
torkosbrrrz
Jelzés a moderátornak
(#11) Re: exportálandó mintademokrácia
előzmény (#9: szivacs) | 2016. november 20. - 12:04

Törölt hozzászólás
scutum-crux
 
(#10) Re: exportálandó mintademokrácia
Értékelés:  0
előzmény (#9: szivacs) | válasz erre | 2016. november 20. - 10:44
Trump szoc liberalis kovetkezmeny.
Egyre tobb reklam,egyre tobb akcio,egyre tobb nemi szerv,verbalisan is mantrazva,egyre kevesebb gondolat megtette a hatasat....az emberek elertek arra a szintre amikor mar azt se tudjak mi a sajat erdekuk....es megjelent a Trump ur, kitartoan mutogat a kandissuveg cukor hegy velt iranyaba,kozben penzt szor.

Es nyer

johai
Jelzés a moderátornak
(#9) exportálandó mintademokrácia
Értékelés:  0
válasz erre | 2016. november 20. - 09:21
"Jogilag még van esély Clinton elnökségére
MTI
2016. november 19. 14:35

Szervezkednek az egyesült államokbeli Arizonában a demokrata párti aktivisták, hogy rábírják az elektorokat: ne szavazzanak Donald Trumpra.

Az elektorok, akiknek a bonyolult amerikai választási rendszer szerint ténylegesen meg kell választaniuk az elnököt, vagyis a republikánus Donald Trumpot, egy hónap múlva, december 19-én szavaznak. Ezekben a napokban azonban még mindig sok helyütt mozgolódnak a vereségbe belenyugodni nem akaró demokrata párti aktivisták, befolyásolni próbálják őket.

A Fox televízió tudósítása szerint az arizonai elektorokat e-mailekkel és telefonüzenetekkel árasztják el, hogy rábírják őket: ne a győztes Donald Trumpra, hanem vagy a vesztes demokrata párti elnökjelöltre, vagy másra voksoljanak december 19-én, annak ellenére, hogy a demokrata Hillary Clinton már elismerte a vereségét.

Az Arizona Republic is arról cikkezett, hogy az elektorok jogilag nem kötelesek a győztesre voksolni, annak ellenére, hogy fogadalmuk a párt jelöltje melletti szavazásra kötelezi őket. Az elektorok egy része arról számolt be a lapnak - és a Fox televíziónak -, hogy elektronikus levelek és telefonhívások ezreivel zaklatják, és fogadalmuk megszegésére buzdítják őket.

Robert Graham, az egyik elektor, aki egyúttal a Republikánus Párt arizonai elnöke is, arról számolt be, hogy

totális zaklatásnak van kitéve.

Graham szerint ráadásul a hívások zöme Arizonán kívülről érkezik. Hasonlóról beszélt a lapnak egy másik elektor, Bruce Ash, aki szerint a zaklatók többsége nem arizonai.
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#8) Re: D. J. Trump
Értékelés:  -1
előzmény (#3: szivacs) | válasz erre | 2016. november 18. - 19:25
Itt a teljes szerződés linkje: link
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#7) Re: D. J. Trump
Értékelés:  -2
előzmény (#4: exmnbs1) | válasz erre | 2016. november 18. - 19:24
Mondom, ÉRTELMES és témábavágó hozzászólásra képesek írjanak! Képes vagy rá vagy nem?
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#6) Re: D. J. Trump
Értékelés:  -1
előzmény (#2: exmnbs1) | válasz erre | 2016. november 18. - 19:22
Eddig csak fikázó topikot indított a medve, köré is gyűlt minden bundás, de egy konstruktív beszélgetést sem sikerült összehoznotok.
Itt értelmes és tárgyilagos eszmecsere lesz, nem fikázás meg fényezés.
Csak az jöjjön, aki bírja!
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#5) Re: D. J. Trump
Értékelés:  1
előzmény (#1: szivacs) | válasz erre | 2016. november 18. - 19:15
Érdekes a Ku Klux Klan is támogatta az elnökké választását,pedig a szervezet kimarad általában a politikából.

Lehet,hogy lesz fal a Mexikói határon.
gyula1971
Jelzés a moderátornak
(#4) Re: D. J. Trump
Értékelés:  -1
előzmény (#3: szivacs) | válasz erre | 2016. november 18. - 19:12
Medgyessy 100 napos programját is ekként unnepélted?
exmnbs1
Jelzés a moderátornak
(#3) Re: D. J. Trump
Értékelés:  0
előzmény (#1: szivacs) | válasz erre | 2016. november 18. - 19:08
Trump szerződést ajánlott a választóinak, amelyben leírta, hogy mit akar tenni és vállalta, hogy meg is teszi.
Látszik, hogy nem "politikus"...

"Donald Trump’s Contract with the American Voter
100-day action plan to Make America Great Again
.
It is a contract between myself and the American voter — and begins with restoring honesty and accountability, and bringing change to Washington.
On the first day of my term of office, my administration will immediately pursue the following:
<Program>

I will work with Congress to introduce the following broader legislative measures and fight for their passage within the first 100 days of my Administration:
On November 8th, Americans will be voting for this 100-day plan to restore prosperity to our economy, security to our communities and honesty to our government.
This is my pledge to you.
And if we follow these steps, we will once more have a government of, by and for the people.

Your signature
Donald J. Trump

LEARN MORE AT
donaldjtrump.com/contract"
szivacs
Jelzés a moderátornak
(#2) Re: D. J. Trump
Értékelés:  0
előzmény (#1: szivacs) | válasz erre | 2016. november 18. - 19:07
Mar éppen hiányzott egy újabb fényezo topik
exmnbs1
Jelzés a moderátornak
(#1) D. J. Trump
Értékelés:  -3
válasz erre | 2016. november 18. - 19:05
"Donald John Trump (New York, 1946. június 14. –) amerikai üzletember, politikus, író és médiaszemélyiség. Az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke. Elnöki esküjét várhatóan 2017. január 20-án fogja letenni, így aznap lép hivatalba. Megválasztása általános meglepetést keltett, miután demokrata ellenfelét, Hillary Clintont tartották esélyesnek a politikában addig teljesen járatlan Trumppal szemben, így Dwight D. Eisenhower óta Trump lett az első megválasztott elnök, aki semmilyen politikai tisztséget nem töltött be korábban." wiki link
szivacs
Jelzés a moderátornak


Prémium