Portfolio.hu fórum

Tisztelt Fórumozók,

A folyamatos véleménycsere biztosítása érdekében a fórumregisztrációban az alábbi változásokat léptetjük életbe:
Az új regisztrációk két hét után automatikusan élesednek.
Bízunk benne, hogy a könnyítés ellenére is folyatódik az a tendencia, hogy a fórum hangneme egyre kulturáltabb, higgadtabb.
Ami nem változik:
  • továbbra is érvényben maradnak a szigorú moderálási szabályok, vagyis
  • a személyeskedő, sértő hozzászólások után figyelmeztetés, majd kitiltás következik,
  • a közszereplőkkel kapcsolatos hozzászólások esetében (a nagyobb tűréshatár figyelembevételével is) szintén elvárt a kulturált véleményformálás.
  • bármely felhasználó jelzést küldhet a Portfolio.hu részére indoklással, ha úgy véli, hogy a Fórumban trágár, másokat sértő, az adott témától teljesen független, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható hozzászólás született.
  • a Portfolio.hu minden felhasználót egyszer figyelmeztet arra, hogy megsértette a Fórum szabályait, második alkalommal figyelmeztetés nélkül letiltja az adott hozzászóló írásra vonatkozó jogosultságát.
  • a Portfolio.hu dönthet arról, hogy figyelmeztetés nélkül, azonnal kitiltjaaz adott felhasználót.

További jó beszélgetéseket kívánunk!

Lithium Americas

<< vissza a fórum témákhoz

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [18]Új hozzászólás | Nyomtatható verzió | betűméret: növel | csökkent

Hozzászólások oldalanként: 20 | 40 | 60 | 80 | 100   Sorrend: növekvő | csökkenő

(#374) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#372: pomperj) | válasz erre | Tegnap, 07:50
Egyébként a chart alapján simán még lemehet 0,5-re, ez Euroban még alacsonyabb. A chart miben van USD vagy CAD-ban?
Boole
Jelzés a moderátornak

(#373) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#372: pomperj) | válasz erre | szerda, 20:24
Ez alapján igen, de amikor könnyen megkapok valamit, az nem tetszik. Pedig általában jó érzékem van a papírok kiválasztásában és a belépési pontok meghatározásában.
Boole
Jelzés a moderátornak
(#372) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#371: Boole) | válasz erre | szerda, 17:01
Szerintem meg piszok jol vetted;-)
Egyebkent itt vanak LACDF altalam figyelt fo mutatoi:
link

-CMO, kek, ChandeMomentum (-79 ! )
-Fourier spectrum: bal szelen piros: 20 es 40 naposak a ciklusai; es most epp 21. napja esik.
-McClellan piros+kek (zero korul)
-MAXD es stoch jol lenyomva, fordulos szintben

Nezd meg, amikor ezek igy alltak, jo vetel volt?
pomperj
Jelzés a moderátornak
(#371) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#365: pomperj) | válasz erre | szerda, 15:25
A Litium Americas nem igazán remekel. A vélt támaszon nagyon könnyen megkaptam. Nem tetszik az ilyesmi.
Boole
Jelzés a moderátornak
(#370) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  -5
előzmény (#356: egy_kezdo) | válasz erre | hétfö, 22:28
Esetünkben egyáltalán nincs szó nagy shortos alapról. Ritkán shortolunk, de a szabad pénzünk kevesebb mint 1%-át megkockáztattuk. Ez a piaci szereplők között mérsékelt tőkeerő (némi felfelé vétellel majd beleadással fűszerezve) is elég volt egy ilyen penny stock esetében -30%-os esés elindításához kialakításához. Egyszerűen learattuk azt a könnyű fundamentális félreárazást, amire egyes eufórikus beírások felhívták a figyelmünket. Ki is üthetett volna a stop, de szerencsére érvényesültek az aktuális fundamentumok (egyelőre nem merték megvenni 1 fölött. Igaz későn, de le is vezettétek itt, hogy az első fundamentálisan egyensúlyi ár a 0,85, a továbbiak pedig majd kiderülnek). Az, hogy jelenleg kevés a sortállomány csak annyit jelent, hogy további negatív fundamentális események esetén (tőkeemelés, kereslet csökkenés , késlekedés a nyereséges termeléssel, más stb stb) már 2-3%-os sortállomány is simán 0,5 alá tolhatná az árfolyamot. Az igaz is lehet, hogy ott talán kevésbé kockázatos a vétel, ezt majd az idő eldönti.

@euroc:Aki pedig realizálta a nyereségét, annak gratuláció. Pozitív fundamentális események esetén, (lentebb?) érdemes lehet beszállni, a tartás is jó lehet, persze ezt senki sem tudhatja előre, ilyen cégeknél a csőd sem kizárható, és remélhetőleg ezzel itt mindenki tisztában is van...Ha már lítium, akkor nem ilyen erőtlen cégek, hanem esetleg a piacvezetők. Az ilyen erőtlenek, mint a LAC túlzottan kitettek minden történésnek, nyereséggel shortolhatók, csődbe vihetők, felesleges kockázat egy stabil befektetési portfólióban. Szerencsejátékosoknak előnyös lehet, ha bejön. Bejön-e?

(@peggy: pj és a többi mínuszoló nickje? Ebben a lítium topikban például néha tud szakmailag elfogadható dolgokat is írni, hisz védenie kell a long pozícióját. Máshol pedig kóklerkedik, miközben hülyének néz mindenkit, de ez legyen az ő baja.

S mivel nem célunk a népszerűség, főleg nem itt, így ide is csak akkor írunk ha van (short esetén inkább ha volt) érdekeltségünk. Gondoltuk, hasznos infó lehet számotokra, hogy egy mérsékelt tőkével is -30%-os cunamit lehet kialakítani egyszerű negatív fundamentális történésekre, miközben hetekig nem volt semmi ellenállás és erő sem a részvény gyakorlati kereskedésében, de ha nem hasznos az info, akkor nem az és ennyi...)
egy_kezdo
Jelzés a moderátornak
(#369) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#368: Boole) | válasz erre | hétfö, 01:29
Azért a kedvencem a Pure Energy Minerals, mert nem a szokásos párologtatós módszerrel (brine evaporation), hanem egy új technikával szeretne dolgozni. Ez a technika sokkal környezetbarátabb: a kiszivattyúzott víz túlnyomó részét visszapumpálja a föld alá, nem épít hatalmas ronda medencéket és nem halmozza fel a felszínen a fel nem használt sókat. Apropó. A Google maps-on jól lehet látni az Albemarle és az SQM medencéit. Láttátok már? Érdekes látvány szvsz.
Ezenkívül azt is állítják, hogy az új technika kisebb beruházással és olcsóbb működtetéssel jár. Hogy ez tényleg így van-e, talán hamarosan kiderül. Már tavaly elkészült a mini pilot plant. De már régóta halogatják a preliminary economic assesment-et, ami mutatná a gazdasági számításokat.
Mint újdonság, természetesen nagyobb kockázattal jár. Western Lithium is próbálkozott hasonlóval, amikor a Poscoval kavartak, de aztán hirtelen az SQM hagyományos technikája mellett döntöttek.
Egyenlőre ennyi. De ezek nagyjából elolvashatók a cég honlapján is.
Pandix
Jelzés a moderátornak
(#368) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#352: Pandix) | válasz erre | vasárnap, 10:16
Miért ez a kedvenc bányád, és milyen árnál látod érdemesnek vásárolni és miért?
Boole
Jelzés a moderátornak
(#367) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#365: pomperj) | válasz erre | vasárnap, 01:47
Tetszik az összefoglaló, a szerzőt szerintem érdemes követni.
Cipolla22
Jelzés a moderátornak
(#366) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#364: kukker) | válasz erre | szombat, 19:57
Uhh, elnézést, pont ellentétesen fogalmaztam:

"a Tesla szépen, szabályszegően "

Természetesen "szabálykövetően" akart lenni. :)
kukker
Jelzés a moderátornak
(#365) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#364: kukker) | válasz erre | szombat, 19:22
Talaltam egy osszefoglalo cikket a lithium banyaszok, foleg a juniorok helyzeterol:

link

Erdekesek a hozzaszolasok is.
pomperj
Jelzés a moderátornak
(#364) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#363: kukker) | válasz erre | szombat, 14:00
Ebből kiragadnék egy részletet:

"Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal) jelentése győzte meg őket, amely szerint az Autopilot elterjedése óta negyven százalékkal kevesebb baleset érte a Teslákat. A kedvezményt azoknak kínálják, akik használják is az önvezető funkciót."

Ez csak a saját teóriám: vélhetőleg a hosszú autópályás szakaszokon használhatják többet. És talán annyi történt, hogy az ember lemond a vezetésről és a mentalitása/habitusa már nem érvényesül, a Tesla szépen, szabályszegően beáll libasorba menni a forgalommal és ha vehemensebb vérmérsékletű is a sofőr, bekapcsolva az önvezetőt, úgy rábízza magát a technológiára kényelmi szempontokból, amely technológia óvatosabb, nyugodtabb és biztonságosabb szituációt követ és eredményez.

Ez egy út, vagy inkább ez lesz az út ami tulajdonképen az elemzésekben is benne van, a technológiát hagyjuk érvényesülni, amely idővel képes lesz teljesen önállóan minden szituációban manőverezni, úgy a folyamat végén a biztonságosabb és kevesebb balesettel járó autós közlekedés lesz.
kukker
Jelzés a moderátornak
(#363) Re: A lithium aranak kilatasairol
Értékelés:  0
előzmény (#241: pomperj) | válasz erre | szombat, 13:50
Érdekességképen, egy mai cikk totalcarról:
link

Amíg a világsajtó leginkább akkor foglalkozik a Tesla önvezető funkciójával, ha gyanús baleset éri a márka autóit, az a több százmillió mérföld, amit a Teslák eddig maguktól levezettek, kezd imponálni a biztosítótársaságoknak. Egy már kedvezményt is kínál az Autopilot mellé.
tes

Úgy tűnik, egy Ohio-i cégtől indul az autós biztosítási piac nagy reformja. A trendeket látva ugyanis egyértelmű, hogy a következő évek nagy kérdése az lesz, mit kezdenek a biztosítótársaságok az egyre okosabb és egyre elterjedtebb önvezető funkciókkal. Az Ohio-i Root Insurance-nak már van válasza a kérdésre: kedvezményt ad azon ügyfeleknek, akik ilyennel élnek. Pontosabban egyelőre nekik is csak a Teslások felé van ajánlatuk.

A Root biztosítási cég azt mondja, az NHTSA (Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal) jelentése győzte meg őket, amely szerint az Autopilot elterjedése óta negyven százalékkal kevesebb baleset érte a Teslákat. A kedvezményt azoknak kínálják, akik használják is az önvezető funkciót. Egész konkrétan csak az autópályán (országúton még még nem tökéletes a rendszer) így megtett mérföldek után jár majd a kedvezmény, ezt pedig egy, az Autopilottal összehangolt telefonos appal követik majd.

A Root nem áll meg a teslásoknál. Azt ígérik, év végére lesz ajánlatuk azoknak is, akiknek úgymond csak félig önvezető az autója (sávtartó, adaptív tempomat, automata vészfék, stb.).
kukker
Jelzés a moderátornak
(#362) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  0
előzmény (#361: eurocent) | válasz erre | szombat, 13:29
Részemről tetszik, ha ellentétes véleményeket is hallhatok, főleg ha részletesen kifejtik. (A személyeskedés nem jó.) Kezd egyre több pénzem lenni lítiumban (LAC-ban is van egy kevés), ezért jó ha nem esek túlzásba.
Cipolla22
Jelzés a moderátornak
(#361) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  0
előzmény (#354: egy_kezdo) | válasz erre | szombat, 10:52
Bocs, de újabban ez az üldözési mániád meglepet!
Aki megfontolta 20161107-én pomperj hsz-ét és 0,46-ért vett LACDF-et, az a kalkulátorom szerint most is 100*(0,67-0,46)/0,46=45,65% profitot kasszírozhat, na.
Aki 20170221-én járult pénztárhoz, az meg cirka 100% bónuszban részesült.

Nem szép dolog mások érdemeit alaptalanul csorbítani. Természetesen bárki tévedhet... Egyébként érdeklődéssel olvasom az írásaidat mint ahogy pomperj-ét is...

(#76) Re: LAC helyzete 2016 vegen
Értékelés: +1
előzmény (#75: pomperj) | válasz erre | 2016. november 7. - 16:17
Ma van LAC 0.50 alatt. Tankolom.
pomperj
eurocent
Jelzés a moderátornak
(#360) Re: LAC nehezsegei es potencialis erteke
Értékelés:  0
előzmény (#348: pomperj) | válasz erre | szombat, 10:19
1)
" Lithium Americas Corp's 5-million first-phase Argentina project is substantially funded by a partnership with producer SQM, and investments by Jiangxi Ganfeng Lithium Co and Bangchak Petroleum. It aims to start construction by June.

Technical expertise is hard to find, said Lithium Americas President John Kanellitsas. After new entrants' exuberance, the complexity of lithium production sets in.

"It's niche and it wasn't strategically important until recently," he said. "So there's a lack of experienced talent."

2)Nagyon megijedtem, hogy egy orias-shortos alap elkezdett shortolni LAC-t ;-)

Az LAC short allomany 1 hete 1.669 M db reszveny volt. Az utolso heten, eses kozben nott picivel, 1.88 M Db-ra. Orias shortos alap lepett volna ennyivel?

A napi atlag forgalom 1.14M, szoval a short allomany most 1.6 nap.

Mivel van 300 M db LAC reszveny, a short allomany most 0.6% resze az egesznek. Ez kimondottan alacsonynak szamit.
Igen, az 1%nak kb. a fele.

Hasonlitas: most az AAPL short allomany 1%. A JP. Morgan 0.99%.

Hasonlitas: A LIT ETF short allomany most 1.6 nap. Tehat LAC rizikojat a piac ugyanakkoranak iteli, mint LIT ETF-et.
A piac kimondottan nem shortolja LAC-t; valamiert nem.

3) Az ismeretlen nevu es ismeretlen "tobben", de 135M USD-t keves penznek tekinto shortos:


-vagy ennyi penze ellenere megsem nagyon shortolt, sot szinte semennyire.

-vagy nagyon hazudos.

Szabad megitelni, melyik valoszinu...

4)A nagy invesztorok 0.85 CAD aron vesznek, ami 1.33 arfolyammal 0.64 USD.
Pentek zaraskor 0.67 USD volt az ar.
Az mar eleg kozel van a nagyok veteli arahoz.
pomperj
Jelzés a moderátornak
(#359) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  0
előzmény (#354: egy_kezdo) | válasz erre | szombat, 10:04
Nem kell neked pomperj nyomában lihegned, csak magadat járatod le, nem őt. Olvastam a hozzászólásaidat, mindenhol őt kritizálod, és azt amihez hozzászól.
peggy01
Jelzés a moderátornak
(#358) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  0
előzmény (#356: egy_kezdo) | válasz erre | szombat, 09:05
Köszönöm!
Cipolla22
Jelzés a moderátornak
(#357) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  0
előzmény (#356: egy_kezdo) | válasz erre | szombat, 05:09
Mármint te és ki?
Bench
Jelzés a moderátornak
(#356) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  -5
előzmény (#355: Cipolla22) | válasz erre | péntek, 23:15
Egyelőre csak rövidtávon értékeltük, mivel semmi eredményt nem termel, egyértelmű volt (lesz?) a short.

Amennyiben a pár nyertes cég között lesz és a lithiumnak lesz jövője az aksiknál legalább 10-20 éves távon, akkor túléli és majd akkor érdemes értékelni, egyébként pedig csőd...
egy_kezdo
Jelzés a moderátornak
(#355) Re: Quo vadis LAC?
Értékelés:  0
előzmény (#354: egy_kezdo) | válasz erre | péntek, 22:58
egy_kezdo kicsit kifejthetnéd bővebben is a véleményedet.

Hova várod a az árfolyamot 1-3 éves időtávon?
Cipolla22
Jelzés a moderátornak
(#354) Quo vadis LAC?
Értékelés:  -5
válasz erre | péntek, 22:28
Van aki szerint ezt az „értékes” részvényt itt kellene venni a „supporton”.

link

Amennyiben vagytok elegen a topikban, még a cég többsége is a tiétek lehet. 135M$ a tőzsdén semmiség.
Természetesen, ha ez egy A impulzus és tőlünk csak egy B korrekció jön, ami után a nagyon ronda „C” 0,45 körüli target-tel, akkor nem árt óvatosnak lenni…

ALT 2: nincs, mert február közepe óta shortoljuk (vagy shortoltuk?, vagy még fogjuk?)…. Sok sikert!
egy_kezdo
Jelzés a moderátornak
(#353) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#352: Pandix) | válasz erre | 2017. március 15. - 16:47
márc.10.
"A The New York Times nemrégiben közölte, Steve Bannon stratégiai főtanácsadó azt szeretné elérni, hogy az Egyesült Államok mondja fel a klímaegyezményt. Rex Tillerson külügyminiszter viszont elutasítja ezt az álláspontot, miként az elnök lánya, Ivanka Trump is. Ivanka Trump nemrégiben találkozott Al Gore volt alelnökkel, aki a globális felmelegedés elleni küzdelem egyik szószólója. (MTI)"
peggy01
Jelzés a moderátornak
(#352) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#346: Boole) | válasz erre | 2017. március 12. - 23:28
A hét közepéig én biztos nem csinálnék semmit. Volt egy cikk nemrég, hogy Trump kedden lazításokat fog bejelenteni a benzines-dízeles autók környezetvédelmi normáiban. Ez elvileg átmenetileg megmozgathatja (lefelé) az elektromos autó/líthium piacot.
Más: az én kedvenc líthium bányám továbbra is: Pure Energy Minerals.
Pandix
Jelzés a moderátornak
(#351) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#349: pomperj) | válasz erre | 2017. március 12. - 09:16
Nagyon elosztom a befektetésre szánt összeget. A promton való befektetés viszont nagyon költséges. Mire megveszek 10 vállalat részvénypakettjét, az 100 ezer forint. Frankfurt nagyon drága, de lehet, cad vagy usd-ben fogok vásárolni.
Boole
Jelzés a moderátornak
(#350) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#347: peggy01) | válasz erre | 2017. március 12. - 09:09
Köszönöm. Mindenképpen addig vártam volna vele. Az árnak még javulni kell.
Boole
Jelzés a moderátornak
(#349) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#346: Boole) | válasz erre | 2017. március 12. - 05:38
LAC az evtized anyagat termeli; a legnagyobb potencialok egyike. De serulekeny es sok rizikoval terhelt. AuRico-t nem isemerem.
Nyilvan tapasztalt invesztor vagy. Tudod, mekkora kockazatot vallalasz.
pomperj
Jelzés a moderátornak
(#348) LAC nehezsegei es potencialis erteke
Értékelés:  0
előzmény (#347: peggy01) | válasz erre | 2017. március 12. - 05:26
1)A kisbefekteto akkor teszi jol, ha ugyanannyiert vagy kevesebbert vesz, mint a nagybefekteto. A nagyok 0.85 CAD-on vesznek.

Ne vallalj egynel tobb kockazatot. Ha lehet: soha.
Epp eleg LAC kockazata; ha a tied egyenlo a nagybefektetoevel, az elfogadhato. De tobb nem kell.

2)Az LAC 25.000t lihiumcarbonat termelese azt jelenti, hogy le kell hozni onnan fenntrol az Andok utjain kb. 350km-t, mire az elso vasutallomasra leer az anyag. Fold uton. Zuhog az eso.
Az napi 100tonna, szoval mondjuk 20-30 teherauto naponta. A legkozelebbi kikoto 500km, Antofagasta.
Ez az egy tema szemlelteti a nehezsegeket.

3)A lithium ar-rol nehez megbizhato szamokat kapni. Shenzenben 60USD/kg arrol latni szamokat, az 60.000USD/tonna. De ez 99.99 tisztasagu.

A Lithiumcarbonat ar, ami lejon Andokbol, kb. 20-25 USD/kg, 170yuan/kg lehet most. Nagyon sokat emelkedett 2 ev alatt, 2015ben meg 6 USD/kg volt.

4)Az LAC evi 25.000 tonna termelese ilyen arak mellett 5-600M USD. A koltsegszintje
pedig a fele (ha jol ertem a tanulmanyt), szoval mondjuk 250M USD a brutto profit.
Ha ezt egy PE=15-el megszorozzuk, az LAC egy 3.5Mrd erteku ceg lesz...2019-ben, amikor ezt kitermeli.

Ma az LAC 225M USD MarketCap. Adjuk hozza a teljes inveszticiot, annyi reszvenyt kibocsatanak meg; az 225+430=650m.

Szoval? 3.5Mrd/0.65Mrd=5, szovala becsles az funda alapon, hogy LACD 5-bagger igeretu inveszticio. A 0.85 CAD reszveny ara felmenne 4.2 CAD kornyekere.
Hosszabb tavon sokkal tobbet is erhet.

5)De nagyon rizikos. A banya-engedely visszavonhato. Az argentin kormany lenyulhatja. Mas lithium-banyasz megtamadhatja. Nem gondolt nehezsegek lepnek fel.

Csak annyit szabad betenni, amennyi elbukasa elviselheto.

pomperj
Jelzés a moderátornak
(#347) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#346: Boole) | válasz erre | 2017. március 11. - 23:47
"Ez myilvan nyomja az arat, 0.85 CAD kornyekere." Várj a vétellel szerintem.
peggy01
Jelzés a moderátornak
(#346) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#344: pomperj) | válasz erre | 2017. március 11. - 23:23
Szerinted a LAC ezen a szinten jó vétel? Én az AuRico-t is jónak vélem. Hétfőn azt is veszek. Egy emailt küldhetnél.
Boole
Jelzés a moderátornak
(#345) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#344: pomperj) | válasz erre | 2017. március 11. - 23:17
Nagyon köszönöm.
Peggy01
peggy01
Jelzés a moderátornak
(#344) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#340: peggy01) | válasz erre | 2017. március 10. - 07:43
1)Fundasan.
Az LAC argentin banyaja nyitasahoz ott fonn az Andokban, Chile-Argentina-Bolivia hatarokhoz kozel, elkeszult a tanulmanyterv.
A 25.000t/ev lithiumcarbonat kibocsatashoz kb. 430M USD beruhazas kell, es 2 ev alatt megepitik. Ennek 50%-at adja SQM, es 50%-at adja LAC. Ez a basis megallapodas.

Ezt kell finanszirozni, hogy 2019re a banya termeljen; errol szol ma LAC fo erofeszitese. LAC birtokaban vannak a banya engedelyek, ezert LAC a foszereplo es megszervezoje a banyaszatnak.

A banya varhato mukodesi koltsegei kedvezoek, a koltseggorbe elejen lesznek.

2)Az LAC eladott febr.-ben 11m db reszvenyt, egyenkent 0.85 CAD aron Ganfeng-nek, ahogy januarban bejelentettek. A Ganfeng 174M USD nagysagrendben akar osszesen beruhazni, es birtokolni akarja LAC-nak a 20%-at mint tulajdonos.

Ez myilvan nyomja az arat, 0.85 CAD kornyekere. (USDCAD most 1.35 )

3)Januarban is volt hasonlo finanszirozasi megallapodas, Bangchak vett 112M USD ertekben, 0.85 CAD aron.
Ez a 2 fo LAC-tulaj eleg lehet a finanszirozashoz. Es epiteshez menetkozben a cash toluk fog befolyni.

4)A feasibility study itt van.
link

A geologia es a deposit leirashoz nem ertek. Ha van itt vegyesz-banyasz, orulnek ha mondana velemenyt.

5)Tovabbra is: LAC egy rizikos vallalkozas. Aki lithium temaba akar invesztalni, annak ott vannak a mai nagyok, SQM ALB LIT es tarsaik is, sokkal kisebb rizikoval...igaz, kisebb potencialis hozammal.
Nekem van poziciom, es sok evig tartani tervezem.

Blog: dolgozom rajta. A rovid allaspontom?

Az EEM Index marciusig emelkedett, 5 hullamosnak latszik 14 honap bull ideje alatt. De most gyengul, es honapokig igy lehet. A kamatok vilagszerte emelkednek. Az inflacio is no. A bond piac szakadasban. Az arany tovabbi rallyja kerdeses.

Tehat, mostanaban es meg honapokig is: beken hagynam szinte az osszes piacot. A legjobbnak a cash-ben valo kivarast gondolom. Jonni fognak sokkal jobb alkalmak az ev masodik feleben.
Nem kell mindig bull-nak lenni, kulonosen ha szembe fuj a szel.

pomperj
Jelzés a moderátornak
(#343) Re: Önvezetés...
Értékelés:  -1
előzmény (#342: Pandix) | válasz erre | 2017. március 10. - 05:27
Pontosan tudom vegyeszmernok leven hogy a litium is alkalifem... raadasul a legkonnyebb. Viszont a natriumhoz/kaliumhoz kepest nagyon keves van belole, igy dragabb, nehezebben eloallithato tiszta formaban.
tberki
Jelzés a moderátornak
(#342) Re: Önvezetés...
Értékelés:  0
előzmény (#338: tberki) | válasz erre | 2017. március 10. - 01:10
Kedves tberki!
2 apró megjegyzés:
1. A lítium is alkáli fém
2. Az emített cikk, ha jól látom, a lítiumot ugyanolyan jónak tartja az újfajta elemben, mint a nátriumot. Csak megjegyzi a végén, hogy a nátrium azért előnyösebb, mert sokkal nagyobb mennyiségben és helyen fordul elő és vélhetően olcsóbban állítható elő. Tehát nincs arról szó, hogy a lítium zsákutca.
Pandix
Jelzés a moderátornak
(#341) Re: Önvezetés...
Értékelés:  1
előzmény (#338: tberki) | válasz erre | 2017. március 9. - 09:53
Köszönöm.
Boole
Jelzés a moderátornak

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [18]


Prémium