Portfolio.hu fórum

Tisztelt Fórumozók,

A folyamatos véleménycsere biztosítása érdekében a fórumregisztrációban az alábbi változásokat léptetjük életbe:
Az új regisztrációk két hét után automatikusan élesednek.
Bízunk benne, hogy a könnyítés ellenére is folyatódik az a tendencia, hogy a fórum hangneme egyre kulturáltabb, higgadtabb.
Ami nem változik:
  • továbbra is érvényben maradnak a szigorú moderálási szabályok, vagyis
  • a személyeskedő, sértő hozzászólások után figyelmeztetés, majd kitiltás következik,
  • a közszereplőkkel kapcsolatos hozzászólások esetében (a nagyobb tűréshatár figyelembevételével is) szintén elvárt a kulturált véleményformálás.
  • bármely felhasználó jelzést küldhet a Portfolio.hu részére indoklással, ha úgy véli, hogy a Fórumban trágár, másokat sértő, az adott témától teljesen független, vagy bármilyen más szempontból kifogásolható hozzászólás született.
  • a Portfolio.hu minden felhasználót egyszer figyelmeztet arra, hogy megsértette a Fórum szabályait, második alkalommal figyelmeztetés nélkül letiltja az adott hozzászóló írásra vonatkozó jogosultságát.
  • a Portfolio.hu dönthet arról, hogy figyelmeztetés nélkül, azonnal kitiltjaaz adott felhasználót.

További jó beszélgetéseket kívánunk!

Value Investing

<< vissza a fórum témákhoz

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [90]Új hozzászólás | Nyomtatható verzió | betűméret: növel | csökkent

Hozzászólások oldalanként: 20 | 40 | 60 | 80 | 100   Sorrend: növekvő | csökkenő

(#1814) Buffett
Értékelés:  0
válasz erre | Ma, 18:00
link

A cikk szerint Buffett arra számít, hogy innen még sokkal magasabbra mennek az indexek.
Egyrészt: miért ne lehetne igaza?
Másrészt: miért ne tévedhetne?

Bull piac uralkodik, és annak is megvan a maga lendülete, tehát még mehetünk sokkal feljebb. Remélem, nem lesz igaza.
Tibi0002
Jelzés a moderátornak

(#1813) Re: Big Picture
Értékelés:  0
előzmény (#1812: McDee) | válasz erre | szombat, 17:59
Realty Income Corp (O) minden bizonnyal egy blue chip, de most nem alkalmas vásárolni.
McDee
Jelzés a moderátornak
(#1812) Re: Big Picture
Értékelés:  0
előzmény (#1811: carcassonne) | válasz erre | szombat, 17:53
Annaly egy mREIT, ezekkel nem foglalkozok.

Qualities to look for in blue-chip REITs are outstanding proven manage-ment, access to capital when necessary to fund growth opportunities, balance sheet strength, sector focus and strong regional or local manage-ment, substantial insider stock ownership, a low dividend-payout ratio, and absence of conflicts of interest.

Nálam avatottabb Brad Thomas. Seeking Alpha-n sokat publikál. Itt egy cikke máshonnan: link
McDee
Jelzés a moderátornak
(#1811) Re: Big Picture
Értékelés:  0
előzmény (#1809: McDee) | válasz erre | szombat, 17:33
Mik a reit teruleten a Blue chipek? Annaly Capital es társaik?
carcassonne
Jelzés a moderátornak
(#1810) Re: Big Picture
Értékelés:  0
előzmény (#1809: McDee) | válasz erre | szombat, 15:37
Köszi az infókat. Sok, általad írt összefüggést nem tudok figyelni, inkább olyan alapszintű szabályokat mérlegelek, ami a tőke védelmével, az árak esésével/emelkedésével, eszközök népszerűségével, józan ésszel várható hozammal kapcsolatos.
Az ETF-ek esetében én is észleltem, hogy magas az expense ratio mellett az elmúlt 5-10 évben nem sokat mentek, és talán a jövőben sem fognak. Így maradhat az egyedi indiai, brazil vállalatok ADR, GDR-jeinek vásárlása.
Reit-ekkel külön nem foglalkozom, illetve azt sem tudom, hogy az általam nézett ingatlanhasznosítók reit-ek, vagy nem reitek, de azt hiszem, nem azok.
A tőkepiacoktól nem szándékozom távol maradni, de a részvények ilyen népszerűsége mellett inkább maradok egy minimum szintnél, 20-30% kitettségnél. Havi 1 tranzakció most is belefér.
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1809) Big Picture
Értékelés:  1
válasz erre | szombat, 13:48
@Tibi0002
1.) Olvasom blogodban, miszerint kötvényektől tartózkodás a konszenzus. Ezzel egyetértve javaslom Ray Dalio munkáját, adalék a big picture-höz. link
A rövid (5-7 éves ) és hosszútávú (75-100 éves) hitelciklust vizsgálva megállapítható,hogy a hosszútávú hitelciklus elérkezett a mélypontjához. A hullám csökkenő ágában a rövid ciklusok egymást követő lower high – lower low kamatszintjei elértek a mélypontra, hiszen a monetáris hatóság 0% alá nem kényszerítheti a hosszú kamatot. Ha ezt elfogadjuk és feltételezzük Dalio mechanizmusának működését, akkor a következő 35-50 évben várható 5-7 rövid ciklus során higher high – higher low várható. Ez nem zárja ki, hogy a rövid ciklusok során eredményesen lehessen befektetni hozamcsökkenésre számítva, de igazán hosszú távra vásárolt hosszú kötvényalap talán nem a legjobb ötlet. Most érkeztünk el a hosszú hozamok abszolút minimuma környékére, amikor már FED/ECB/stb. már nemigen tud hova hátrálni (azzal együtt is, ha tudjuk, hogy a jegybankok nem feltétlenül tudják közvetlenül befolyásolni a hosszú hozamokat). Így aztán nem feltétlenül jó ötlet mostanában (hosszú) kötvénybe fektetni, mert úgy hosszú, mint a rövid ciklus mélypontján tanyázunk. A hosszú ciklus mélypontja arra utal, hogy a hitelpiaci tőkeáttétel leépítése küszöbön áll (történelmi léptékben nézve). Ezt persze meg fogják sínyleni a tőkepiacok, de csak rövidtávon gondolom. A hosszú ciklust ugyanis a reál GDP 2-3%/év növekedési trendjére kell ráültetni, így aztán lehet pozitív olvasata is a fejleményeknek a tőkepiacok szempontjából közép és hosszútávon. Miután viszont nem tudható, hogy ténylegesen mikor indul meg a deleveraging, sok értelmét nem látom a tartós távolmaradást a tőkepiacoktól. Most, hogy többek egybehangzó véleménye szerint értékalapon befektetni igen problematikus, előtérbe kerülhet az eszközallokáció alapú, időnként átsúlyozással felturbózott befektetési stratégia.
2.) Ehhez kapcsolódik az Ázsia topic-ban írt gondolatod EWZ/INDY/FXI témában. Ezekben a 60 és 120 napos rolling correlation 2010 óta (korábbról nincs adat INDY-ben) trendszerűen 0,5 fölötti, ami igen magas. Ez nem igazán jó diverzifikációt predesztinál (már ha egyáltalán ez a cél). Feltételezem, hogy egyébként nem ezt szánod az eszköz-diverzifikációs stratégiád gerincének. Érdekességként megnéztem, hogy a rendelkezésre álló történelmi adatok szerint mi lenne az ideális portfólió-összetétel, ha csak ezt a három eszközt vesszük. Persze pusztán historikus adatokat nézve ezek az eszközök nem igazán alkalmasak hosszú távú portfólió képzésére, ugyanis nem tudnak költségek levonása után konzisztensen reálhozamot biztosítani. 2010 óta egy egyenlő súlyozású portfólió -0,43% évesített hozamot tudott, optimalizálva is csak 2,6%-t rendre 22% és 26% szórás mellett. Ne felejtsük el, hogy ez csak 1SD mintegy 66% valószínűséggel. Ha 95%-t akarsz, akkor már 2SD=44% és 52% szórás. Hát eléggé karcsú a hozampotenciál ehhez képest. Ha az előretekintő hozamot nézzük egyforma kitettséggel, akkor a határhatélonysági görbe északnyugati szektorában a legkisebb szóráshoz tartozó maximális várható hozam is csak 4-4,5% 20%-os szórás és 0,2 sharpe mellett. Ezek a kijelentések (több) évtizedes időtávra szólnak, rövidtávon (de természetesen hosszútávon is, hiszen mint tudjuk a múltbéli adatok…, de nincs jobb kiindulási pont) lehet ettől merőben eltérő is az eredmény.
3.) Ha már a diverzifikáció irányába sikerült navigálnom magamat, megfontolásra alkalmasnak tartom beválogatni blue chip REITs-ből (véletlenül sem mREIT). Ez az eszközosztály kiemelkedően jó túlélési arányt tud felmutatni. Az igaz, hogy EPS és közvetve az árfolyam növekedésük elmarad a hagyományos stock-okból képzett portfóliónál. Másrészről viszont kárpótláskén nagyobb osztalékot biztosít, az árbevétele, eredménye stabil, jól előre jelezhető (nem várható jelentős meglepetés a gyorsjelentésekben), több évre előre le van kötve a kiadandó felület. Persze lehetőleg olyat kell választani, amelyiknek magas a kihasználtsági rátája. Két-három ilyen REITs jó diverzifikáció, segít a portfólió stabilitásában. Nem szabad persze elfelejteni, hogy ezekbe fektetve nem ingatanba fektetünk, hanem ingatlan bérbeadással foglalkozó cégbe. Van egy könyvem 2004-ből, amiben még ökölszabályként max. 0,5 tőkeáttételt javasoltak REIT befektetéskor. Ma már ez leginkább csak álom. A blue chip REITs esetlenként még tudja, de ezért alacsonyabb osztalékkal kell beérni, másrészről viszont a növekedés talán nagyobb (nem ellenőriztem). Saját tapasztalatom, amit nem javaslok senkinek lemásolni van LXP-vel (nem blue chip) , amiben 2015 decemberben vállaltam egy kisebb pozíciót 8,08-n és rögtön utána megjárta 6,5-t is, most pedig 45% pluszban van (total return). Jelenlegi osztalékhozamom 8,7%. Van némi OHI-m is február elejéről 31 bekerülési áron 8% osztalékhozammal.

Lásd még: How the economic machine works in 30 minutes
link
McDee
Jelzés a moderátornak
(#1808) Volatility Pumping
Értékelés:  0
válasz erre | 2017. február 11. - 17:50
Parrondo's Paradox, stock market, "Volatility Pumping"
link
McDee
Jelzés a moderátornak
(#1807) Re: stresszteszt
Értékelés:  0
előzmény (#1806: kvantitativ) | válasz erre | 2017. február 10. - 21:05
A kékek az ajánlottak, a pirosak nem ajánlottak a listán.
kvantitativ
Jelzés a moderátornak
(#1806) Re: stresszteszt
Értékelés:  0
előzmény (#1805: Tibi0002) | válasz erre | 2017. február 10. - 21:00
Német elemzőház a magyar részvényeket vételre ajánlja a 6.helyen a ranglistáján.

link
kvantitativ
Jelzés a moderátornak
(#1805) stresszteszt
Értékelés:  1
válasz erre | 2017. február 10. - 11:38
Nem vagyok gazdaságtörténész, de úgy tudom, hogy a válságokat gyakran előzi meg a felügyeleti szigor enyhítése:
link

Mert pont ez az enyhítés segít rá, hogy probléma alakulhasson ki. Már 50 éve is megírták, hogy az emberek 10 év alatt elfelejtik, mitől is alakultak ki válságok.
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1804) Re: bankok es gazdasagi ciklus
Értékelés:  2
előzmény (#1802: Kisvuk) | válasz erre | 2017. február 9. - 10:42
Az olajos papírjaimból okulva direkt csak annyi a bankos kitettségem, hogy ha rossz lesz a szektor, akkor még tudjak venni belőle bőségesen.
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1803) Re: value series :)
Értékelés:  2
előzmény (#1799: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2017. február 9. - 10:31
A house of cards alap. :)
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1802) bankok es gazdasagi ciklus
Értékelés:  3
válasz erre | 2017. február 9. - 09:58
Sziasztok,

Sracok szeretnem felhivni a tobbseg figyelmet arra hogy 1 gazdasagi ciklus vegehez kozeledunk...ebbol pedig csak az kovetkezik, hogy nem biztos hogy ez a legmegfelelobb ido bankokbol bevasarolni...
a tobbseg nagyabol tisztaban van vele, hogy az europai bankok milyen kihivasokkal neznek szembe...
azzal viszont nem, hogy az azsiai piacokon milyen extrem kockazatok vannak a cegeknel...
megemlitenek nehany orszagot:
Debt/EBITDA a nem penzugyi intezmenyeknel atlagosan:
Kina 14 folott
Hong Kong ~10
Singapoure ~10
India ~9
Korea ~8
Taiwan ~7
Indonesia ~6,5
Arra pedig sem az europai, amcsi bankok, cegek ill. orszagok nincsennek felkeszulve hogyha ezekben az orszagokban nem teljesen ugy alakulnak a dolgok ahogy a legtobben szeretnek ill. 1 kisebb credit valsag alakulna ki...

en szemely szerint turelmesen varok, lesznek ennel sokszorta jobb vasarlasi lehetosegek, mondom ezt ugy hogy a DBK-val kapcsolatban ugy nez ki egyelore tevedtem...

Sok sikert mindenkinek!
Kisvuk
Jelzés a moderátornak
(#1801) Re: Dow: 19,435
Értékelés:  1
előzmény (#1800: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2017. február 9. - 08:54
Várok a Daimler, AXA, CB, DB beszállókra:-)

CB részletek jöhetnének, ha csak a tavalyi eredmények megtartása a cél és oszti meg nem lesz jövőre sem, akkor 7 EUR alá néz pikk-pakk. Türelmesen megvárom a "kinti" hírek lecsapódását:-)
lukskypoker
Jelzés a moderátornak
(#1800) Re: Dow: 19,435
Értékelés:  0
előzmény (#1779: lukskypoker) | válasz erre | 2017. február 9. - 01:53
Commerz-et szerdán vettem vissza :)
Elég béna voltam, és nem sikerült 7,6 alatt venni + eleve elég kockázatos dolog gyj. előtt tankolni egyet + simán jöhet egy hosszabb kínszenvedés a bankok számára, de mindent összevetve nem vagyok (most még :) ) elégedetlen (kivéve, hogy az AMD-ről csúfosan lemaradtam...)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1799) value series :)
Értékelés:  0
válasz erre | 2017. február 9. - 01:47
OFF: Májusban folytatódik a House of Cards (Kártyavár) Kevin Spacey-vel. Mindenkinek ajánlom, nagyon "trámper" :)
Az egyes évadok érthetőek az előzmények nélkül is, de persze akkor az igazi, amikor 1.-től végignézi valaki...
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1798) gyenge láncszemek
Értékelés:  0
előzmény (#1793: Tibi0002) | válasz erre | 2017. február 9. - 01:38
Az olaszokkal kapcsolatban amúgy sem árt az extra óvatosság: ha egy kedvezőtlen hangulat a német bankokat megfingatja, akkor az olaszokat egyenesen pelenkázni kell :)
Az olasz bankoknak még a credit ratingje is rosszabb pár besorolással. Fel is meg le is nagyobb bennük a potenciális elmozdulás, szóval a "bétájuk" jóval nagyobb a németeknél.
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1797) Re: Macy's
Értékelés:  0
előzmény (#1789: Tibi0002) | válasz erre | 2017. február 9. - 01:29
A színes film nekem is feltűnt. Akár utólag színeztették ki (van egy ilyen szolgáltatás, és elég népszerű), akár eleve arra vették fel, kifejezetten jó minőségű felvétel volt jónéhány. Valószínű, hogy profi készítette anno.
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1796) Re: VFC...
Értékelés:  0
előzmény (#1795: poreci) | válasz erre | 2017. február 9. - 01:20
OK. Zara meg a többi divatcég miben tud többet amúgy, mint mondjuk az UA? Jön-megy ez a sok "trónkövetelő", de a "régi nagyok" pozija megingathatatlannak tűnik (legalábbis kívülálló laikusnak mint pl. nekem). Korán kezdték el, és "felszívtak" egy csomó tapasztalatot, tőkét, kapcsolatot?
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1795) Re: VFC...
Értékelés:  1
előzmény (#1787: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2017. február 8. - 22:29
Ritkan irok ide... A stockland.hu -n szoktam irni is itt read onky vagyok.
poreci
Jelzés a moderátornak
(#1794) Re: Unicredit
Értékelés:  1
előzmény (#1792: pomperj) | válasz erre | 2017. február 7. - 13:42
De hiszen 10-e 3 nap múlva jön el. A február 10-i eurojackpot számait is közölhetnéd. :)
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1793) Re: Unicredit
Értékelés:  3
előzmény (#1791: pomperj) | válasz erre | 2017. február 7. - 13:19
Tegnap este gondoltam rá, hogy esetleg beszálljak, de figyelembe vettem, hogy már van elég európai bankom, és majd inkább akkor bővítek, ha nagy gáz van.
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1792) Re: Unicredit
Értékelés:  5
előzmény (#1791: pomperj) | válasz erre | 2017. február 7. - 04:43
A ValueLine Febr.10 szamabol felteszem a top ajanlasokat, szektoronkent:

link
pomperj
Jelzés a moderátornak
(#1791) Re: Unicredit
Értékelés:  2
előzmény (#1790: Tibi0002) | válasz erre | 2017. február 7. - 04:20

Unicredit?
Emlekszel, par hete megtargyaltuk, hogy Unicredit nagyjabol 13Mrd-ot er, tele van rossz hitellel regota. Es kell neki 13Mrd toke-emeles; nem en talaltam ki, az uj francia CEO ezt lenyilatkozta.
Es abban maradtunk, hogy ha toket emelnek, akkor eppen a felere zuhanhat az ara.

Szoval, pont az tortent, amit varni lehetett: meghirdettek a toke emelest, 13Mrd kell nekik uj investoroktol.
Az ara felere zuhant.

En ma is ugyanazt mondanam: nem vennek se uj reszvenyt, es nem vennek a mai aron. De egy intraday trade-re jo lehet; lehet benne 2-3 nap mulva egy 5-10% dead-cat-bounce.

Egyebkent az olasz bankrendszer majdnem ugyanott van, mint a gorog volt 2011-ben; az allamadossag oriasi, az majdnem kifizethetetlen, es minden bank beledoglik ebbe mint a gorogoknel.
En beken hagynam. Ehhez kepest DB tuti tipp.
pomperj
Jelzés a moderátornak
(#1790) Unicredit
Értékelés:  2
válasz erre | 2017. február 6. - 22:56
Hogyan értékelitek az Unicredit 50%-os esését?
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1789) Re: Macy's
Értékelés:  2
előzmény (#1786: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2017. február 6. - 08:48
Nekem semmi extra. Érdekes volt látni, hogy már a 30-as években színes házi videókat készítettek.
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1788) Warren Brothers :) proudly presents
Értékelés:  1
előzmény (#1786: upgrayeddAKS) | válasz erre | 2017. február 6. - 01:01
Kezdem akkor a "filmkritikát" én mint éjjeli bagoly :)
Szokásomhoz híven több adatra vágytam, és kevesebbet kaptam belőle. (Vannak olyan életrajzi ihletésű doku.-k, amikben csak úgy sorjáznak ezek, pl. 11 lessons from Robert McNamara.)
Ami mégis tetszett benne:
1. szokásosnál is "heartfelt-ebb" :) azaz szélesebb közönséget céloz meg
2. van benne jópár tanítási célzatú rész (ami ráerősít az előző pontra)
3. a konkrét módszertant nem elemezgeti (az amcsi "nagyközönség" még nem érett meg rá, ill. maga a "nagyvilág" nem érett meg még rá sajnos)
4. túlmisztifikálják benne WB-et, ami megint csak jó húzás (min. 2-szeresen)
5. Salomon Bro.-ügy...
Jó poén lett volna viszont, ha a Warner Brothers készíti :)
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1787) Re: VFC...
Értékelés:  0
előzmény (#1782: poreci) | válasz erre | 2017. február 6. - 00:51
Üdv!

Rég láttunk erre. Mizújs?
A Matgab-effektus sújtja a divatcégeket? :(
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1786) Re: Macy's
Értékelés:  0
előzmény (#1784: kvantitativ) | válasz erre | 2017. február 6. - 00:42
THX. Épp most hallgatom a végét. Kinek mi az észrevétele a filmmel kapcsolatban?
upgrayeddAKS
Jelzés a moderátornak
(#1785) Re: Macy's
Értékelés:  2
előzmény (#1784: kvantitativ) | válasz erre | 2017. február 5. - 22:10
Pont ezt akartam most én is belinkelni. :)
Tibi0002
Jelzés a moderátornak
(#1784) Re: Macy's
Értékelés:  0
előzmény (#1783: McDee) | válasz erre | 2017. február 5. - 21:10
Megérkezett amire vártál a Warren Buffet film.

link
kvantitativ
Jelzés a moderátornak
(#1783) Re: Macy's
Értékelés:  0
előzmény (#1780: McDee) | válasz erre | 2017. február 4. - 06:00
A végén még megveszik.
link

link
McDee
Jelzés a moderátornak
(#1782) Re: VFC...
Értékelés:  0
előzmény (#1781: Tazsomaru) | válasz erre | 2017. február 3. - 20:01
Manapság rájár a rúd a divatcégekre...
Mondom ezt Inditex, UA, és Nike tulajdonosként... :-(
poreci
Jelzés a moderátornak
(#1781) VFC...
Értékelés:  0
válasz erre | 2017. február 3. - 19:20
VFC link link
0.5%-os kezdő pozi 49.73-ról.
A kis OI és széles spread miatt nem írok ki rá PUT-okat.

44 éve fizet folyamatosan növekvő osztalékot link
induló osztalékhozam: 3,4% link
Shareholder yld: 6,3% link
Osztalékfedezettség: link
Tazsomaru
Jelzés a moderátornak

1 [2] [3] [4] [5] [»] ... [90]


Prémium